80829 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Casa memorială Avram Iancu [Incești]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.08.2017
DE
Avatar sunflower
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Alba Iulia
înscris/ă în 23.08.11
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2017
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
15 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 2 -- varsta: 6 și 12 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Acasă la Avram Iancu


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Motto:"Ultima mea voință!
Unicul dor al vieții mele e, să-mi văd Națiunea mea fericită, pentru care după puteri am și lucrat pâna acuma, durere fără mult succes, ba tocmai acuma cu întristare văd, că speranțele mele și jertfa adusă, se prefac în nimica.
Nu știu câte zile mai pot avea; un fel de presimtire pare că mi-ar spune, că viitorul este nesigur. Voesc dară și hotarât dispun ca, dupa moartea mea, toată averea mea mișcatoare și nemișcatoare să treacă în folosul Națiunii, pentru ajutor la înfiintarea unei academii de drepturi, tare crezând, că luptatorii cu arma legii vor putea scoate drepturile Națiunii mele. "


(Testamentul lui Avram Iancu, Câmpeni, 20 decembrie 1850)

E de notorietate faptul că pentru locuitorii Munților Apuseni Avram Iancu nu a murit, el e viu în fiecare susur de izvor, în suspinul vântului, în culoarea azurie a cerului, în ochii puri și blânzi ai fiilor de moți. A trece pragul casei în care spiritul lui Avram Iancu trăiește încă, în care Avram Iancu a pășit și a respirat, a fost pentru noi emoționant, iar pentru mine, a fost o împlinire meritată după atâția ani de dor nemilos.

Atât de vie este încă prezența Crăișorului Munților în casa sa și în grădina micuță pitită între păduri și ceruri, încât nici nu îți vine să crezi că el se odihnește de fapt, la câțiva zeci de kilometri depărtare, la Brad, în centrul Panteonului Moților, după ce s-a stins la doar 48 de ani la Baia de Criș pe prispa casei covrigarului Ion Stupina. Atât de trist pare că te privește tocmai din mijlocul curții sale, cu căciula pusă pe o ureche, cu sumanul pe umerii largi, o privire împietrită de suferință și renunțare.

Avram Iancu – câteva detalii despre viața marelui Erou al românilor

(Preambul) Înainte de toate, trebuie să spun că moții îl iubesc, îl cinstesc, îl preamăresc, îl venerează din toată ființa lor pe ”domnul Iancu”. Daca ar fi trecut în rândul sfinților, i s-ar închina. Aceasta idee mi-a fost întărită de câțiva oameni, cu care destinul mi s-a intersectat vremelnic în ultima lună de zile. A fost moșul de la Dealul cu melci, care mi-a vorbit cu sufletul despre ”domnul Iancu”. Am simtit-o și mi-a fost mărturisită de către Claudiu, patronul pensiunii Perla Arieșului. La câteva gherete pe cărarea care duce spre Ghețarul Scărișoara, în geam este portretul lui Avram Iancu.

Apoi în peregrinările mele din această vară prin frumoasa Românie, pașii sau roțile mașinii m-au purtat la Moneasa. Aici, un om, într-o rulotă vinde langoși. Pe rulotă scrie simplu: La Moțul. În geam e portretul lui Avram Iancu. No comment.

Avram Iancu a văzut lumina zilei în satul natal Incești, localitate ce îi poartă astăzi numele, în anul 1824 în vremea când se pârguiau cireșii, data exactă a nașterii nefiind cunoscută. Fiul unor moți înstăriți. Studiază dreptul la Universitatea din Cluj Napoca și se angajează cancelist la Târgu Mureș, adică, practicant la Curtea de Apel a Transilvaniei, apoi în martie 1848 își ia examenul de avocat. Încearcă să ocupe o funcție administrativă, dar nefiind nobil, acest privilegiu îi este refuzat; pentru că nu era nobil, putea deveni doar avocat. Era tânăr, înstărit, bărbat frumos, inteligent. Avea școală, putea să răzbată în viață, dar timpurile i-au hărăzit altceva, căci: ”el nu știa să se încovoaie, nici să se lingușească.

Pe figura lui înaltă și superbă, bărbătească se oglindea timbrul acelei conștiințe pe care singură convingerea meritelor o poate da”. Tânărul Avram Iancu se arată preocupat de starea neamului său, de prăpastia care îi separa pe semnii săi de ”lumea avută”, - ”Munții nostri aur poartă/ Noi cerșim din poartă-n poartă”... Va uita de sine, de nevoile, dorințele, aspirațiile sale și se va identifica cu nevoile, aspirațiile, dorințele poporului asuprit din Transilvania lui iubită.

”Cereți vârtos să se șteargă iobăgia, pentru că, lucrând pe nimica de vreo zece sute de ani în brazdele domnilor, ați plătit și de o sută de ori pământul care vă dădea hrana vieții de pe o zi pe alta, cu atât mai mult că l-ați plătit degeaba, pentru că acela a fost al vostru și pentru el s-a vărsat sângele strămoșilor voștri...

Să caute de aceea cu toții a se uni cu poporul, declarând fără sfială ungurilor că nu se odihnesc până ce nu se va recunoaște prin lege națiunea română și până ce nu va fi reprezentată în dietă, pentru a putea judeca în ce chip și sub ce condiții să se unească cu Țara Ungurească”.

O viața dedicată moților asupriți în propira țară. Avram Iancu s-a aflat în fruntea revoluționarilor de la 1848, în fruntea armatei române care a luptat de partea austriecilor între anii 1848-1849, iar la finalul ostilităților, fiind chemat la Viena pentru a fi decorat, a refuzat ca și cu alte ocazii orice onoruri, orice medalii cerând: "să se decoreze mai întâi națiunea română cu împlinirea promisiunilor". Anii care au urmat acestor evenimente au fost pentru Avram Iancu, ani grei în care a fost nevoit să poarte povara nereușitei, tot ce i-a mai rămas fiind cântecul trist al fluierului și recunoștința moților. Așa că nu e de mirare că atunci când s-a stins din viață, în Țara Moților clopotele au bătut necontenit 3 zile și trei nopți...

 

Casa Memorială deține odoare de preț: săbiile, fluierele și armele Iancului. Pardesiul, o cămasă și un brâu lat se pot vedea la Muzeul Național din Alba Iulia.

Avram Iancu revoluționarul, martirul, eroul Iancu a fost și omul care a văzut lumina zilei în această casă, tot aici a copilărit, aici s-a bucurat de viață până la revoluție, aici au locuit până la sfârșitul vieții părinții săi, aici s-a întors mereu din peregrinările sale, el fiind ultimul proprietar al casei, nimeni altcineva decât neamul său nu a locuit aici.

O dată parcată mașină la marginea drumului, pe scări de piatră, am coborât în curtea largă și verde. Tot ce îmi doream era să trec pragul casei ridicate în jurul anului 1800 de către părinții Iancului.

Casa respectă tipul tradițional al construcțiilor Țării Moților din prima jumătate a secolului al XIX-lea. Este o construcție trainică și arătoasă, o casă din grinzi masive de brad, tăiate la joagăr, înălțată pe un fundal de piatră de râu.

Deși are acoperișul înalt și maiestuos, construit în patru ape, din șindrilă, la prima vedere creează o aparență miniaturală, datorită brazilor foarte înalți ce o înconjoară. În curte se află un piedestal jos, din marmură pe care sunt aplicate 3 plăci comemorative, așezate de Asociația Astra în anii 1972, 1999 și 2011.

Asociația Astra este cea care s-a îngrijit ca această casă să se transforme într-un mic muzeu încă din anul 1880. Tot prin grija acestei asociații în anul 1924, cu ocazia comemorării a 100 de ani de la nașterea eroului, aici a fost întemeiată o fundație constituită din școală, bibliotecă, biserică și muzeu. Anexele construite cu această ocazie au servit ca săli de clasă pentru școala cu clasele I – IV din sat, până la centenarul morții lui Avram Iancu în 1972. Atunci muzeul a fost reorganizat, adăugându-i-se o expoziție de istorie și etnografie. Aici se păstrează certificatele școlare ale lui Avram Iancu de la Gimnaziul crăiesc din Zlatna, testamentul lui, documente referitoare la pregătirea și desfașurarea Revoluției de la 1848 – 1849 din Transilvania. Tot într-una dintre anexele casei, în urma reorganizării din anul 2013 există o bibliotecă și o sală de documentare.

Pe scări de lemn intrăm in ”târnaț”- foișor, care are ca puncte de sprijin două coloane paralelipipedice, iar de aici în cele două încăperi ale locuinței. O primă ușă se deschide în partea dreaptă, unde era odaia ”din față”, de sărbătoare, astăzi muzeu etnografic, iar alta situată la capătul pridvorului, te îndreaptă spre camera în care familia își ducea traiul zilnic – ”tinda”.

În fața ochilor ni se înfățișează o încăpere spațioasă. În colțul din dreapta este patul părinților acoperit cu lepedeu moțesc, cu perne – Doamne, cât e de mic!! - îmi spun în gând mirată... Deasupra, leagănul copiilor, confecționat din nuiele de alun împletite, acoperit cu ”o cârpă” țesută din cânepă și o ”învelitoare” din lână învârstată cu roșu este atârnat de grindă. Masa este acoperită cu o cergă țesută, are două farfurii de lut ars din care îți poți închipui familia mâncând la cină lapte cu mămăligă, bucate tradiționale. În spatele mesei și în partea sa stângă sunt două lavițe lungi. Deasupra mesei este portretul din tinerețe al lui Avram Iancu executat de Iancu Iscovescu, iar deasupra patului o icoana superbă pictată pe sticlă. Pe fața peretului de la apus, cumva stingher am zărit fluierul din care Iancu își cânta focul doinelor de jale.

La subsol este o amplă expoziție etnografică unde am admirat: costume populare din zonă, opinci, războaie de ţesut, unelte ce atestă ocupațiile specifice moților: prelucrarea lemnului, oierit, agricultură, pescuit.

Referitor la prelucrarea lemnului, se poate admira o căruță încărcată cu tulnice și ciubere cu care oamneii acestor locuri plecau prin sate spre a le vinde. Această îndeletnicire s-a păstrat până în anii copilăriei mele, îmi amintesc moții care veneau cu căruțele încărcate de ciubere și butoaie prin satul bunicilor mei, Tărtăria.

 

Ce m-a impresionat cel mai mult, până la durere? Cele patru portrete ale lui Avram Iancu, care îl înfățișează de-a lungul vieții sale...De la primul care arată chipul fermecător al unui voinic desprins parcă din povești, până la cel din urmă din care pare că ne-ar privi un alt om, un om copleșit de durerile acestei vieți...M-a impresionat apoi testamentul Iancului, casa a fost donată: "în folosul națiunii române" împreună cu toată averea sa spre a se întemeia o Academie de drept "... :(

 

Unde o găsim : din Alba Iulia pe DN74 la barajul de la Mihoieşti spre comuna Avram Iancu pe DJ 762, imediat după Vidra, pe partea stângă a drumului.

Program de vizitare : de marţi până duminică, între orele 10.00-18.00

Tarif de intrare : 5 lei adulții, 2.5 lei copiii.

Dacă vă este dor de Avram Iancu, vizitați-l acasă, în Apuseni... și mai ales, nu uitați, Om ca Iancu nu mai vezi!, reiterând:

”Dacă vă este dor de Iancu, ascultați șoaptele frunzelor din codrii seculari, și acele vă vor șopti de faptele lui!
Ascultați cântecele românilor ce răsună din deal în vale, și acele vă vor încânta cu admirațiunea lui Iancu!
Ascultați palpitările inimii poporului român, și acele vă vor încălzi cu iubirea lui Iancu!”


(Iosif Vulcan, revista Familia, nr. 8/2872)

---
Impresii încărcate de sunflower in 17.08.2017 15:58:27

Validat / Publicat: 17.08.17 17:41:31

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 903


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (sunflower); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  41000 PMA (din 30 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- sunflower
[17.08.17 16:52:51]
» mesaj pers

   Vă rog atașați Balada lui Avram Iancu:

    https://www.youtube.com/watch?v=3NCnVGHoK-E

    Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[17.08.17 17:41:14]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

   --

   Mutat în rubrica "Casa memorială Avram Iancu [Incești], VIDRA [AB]" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[17.08.17 17:43:43]
» mesaj pers

   @sunflower: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sunflower
[17.08.17 17:50:40]
» mesaj pers

   @webmasterX: Da, acolo este superba casă a ”domnului Iancu”.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[17.08.17 20:37:12]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    =

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[17.08.17 20:45:19]
» mesaj pers

   Am fost și eu acasă la Avram Iancu cu mai mulți ani în urmă. Acum, prin review-ul tău, pentru a doua oară.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sunflower
[18.08.17 09:44:27]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc, sunt încântată!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[18.08.17 10:53:20]
» mesaj pers

   @sunflower: Impresionant! Câtă simplitate, cât bun gust. Chiar dacă casele țărănești pe care le vedem azi în muzee sunt restaurate iar obiectele sunt ordonate cu grijă ele reflectă în proporție de 80% realitatea vremurilor din care provin. Câte obiecte inutile avem noi acum prin casă? Câte lucruri nefolositoare? Uneori evoluția e atât de complicată...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- sunflower
[18.08.17 13:00:31]
» mesaj pers

   @Rodel: Ma bucur că v-am condus prin acest univers al sufletului de român!

   @tata123: câtă dreptate aveți, ne înconjurăm de atâtea obiecte, multe , multe, a căror inutilitate o descoperim poate atunci când le aruncâm fără ca măcar să le fi folosit..Trebuie să ne reamintim că fericirea stă în lucruri simple...

   Vă mulțumesc pentru ecouri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mishu
[28.09.17 16:23:04]
» mesaj pers

   @sunflower: Un articol deosebit scris din suflet, o lectie de istorie si de dragoste de tara.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sunflower
[28.09.17 23:01:40]
» mesaj pers

   @mishu: iti multumesc mult, esti extrem de drăgută!

   Iubesc zona, iar Avram Iancu este un simbol , ce merita a fi pretuit de către noi toti! In vara aceasta am calatorit pe urmele lui, de la Casa Memoriala, am ajuns la locul de veci de la Tebea, dar timpul pentru a scrie despre o alta experienta unica e destul de limitat. Multumesc inca o dată pentru citire și aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[28] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2017] Avram IANCU, trist în curtea casei sale -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890750">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890750"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890750">Şterge vot</a></div><span id="v9890750" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890750)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890750Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890750MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2017] Avram IANCU, trist în curtea casei sale
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2017] Curtea casei lui Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890752">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890752"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890752">Şterge vot</a></div><span id="v9890752" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890752)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890752Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890752MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2017] Curtea casei lui Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2017] Curtea casei lui Avram Iancu, plăcile comemorative -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890753">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890753"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890753">Şterge vot</a></div><span id="v9890753" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890753)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890753Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890753MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2017] Curtea casei lui Avram Iancu, plăcile comemorative
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890755">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890755"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890755">Şterge vot</a></div><span id="v9890755" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890755)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890755Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890755MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890756">Şterge vot</a></div><span id="v9890756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890757">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890757"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890757">Şterge vot</a></div><span id="v9890757" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890757)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890757Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890757MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890758">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890758"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890758">Şterge vot</a></div><span id="v9890758" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890758)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890758Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890758MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890759">Şterge vot</a></div><span id="v9890759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu, cum trece vremea... -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890760">Şterge vot</a></div><span id="v9890760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu, cum trece vremea...
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890761">Şterge vot</a></div><span id="v9890761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890762">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890762"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890762">Şterge vot</a></div><span id="v9890762" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890762)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890762Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890762MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890763">Şterge vot</a></div><span id="v9890763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890765">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890765"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890765">Şterge vot</a></div><span id="v9890765" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890765)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890765Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890765MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890766">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890766"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890766">Şterge vot</a></div><span id="v9890766" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890766)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890766Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890766MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890767">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890767"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890767">Şterge vot</a></div><span id="v9890767" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890767)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890767Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890767MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890769">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890769"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890769">Şterge vot</a></div><span id="v9890769" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890769)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890769Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890769MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890770">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890770"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890770">Şterge vot</a></div><span id="v9890770" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890770)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890770Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890770MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890771">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890771"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890771">Şterge vot</a></div><span id="v9890771" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890771)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890771Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890771MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu, fluierul eroului -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890772">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890772"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890772">Şterge vot</a></div><span id="v9890772" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890772)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890772Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890772MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu, fluierul eroului
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890774">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890774"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890774">Şterge vot</a></div><span id="v9890774" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890774)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890774Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890774MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2017] Casa Memorială Avram Iancu - Simplitate și sfințenie! -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890775">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890775"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890775">Şterge vot</a></div><span id="v9890775" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890775)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890775Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890775MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2017] Casa Memorială Avram Iancu - Simplitate și sfințenie!
foto sunflower [17.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890777">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890777"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890777">Şterge vot</a></div><span id="v9890777" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890777)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890777Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890777MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890778">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890778"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890778">Şterge vot</a></div><span id="v9890778" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890778)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890778Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890778MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu -- foto by <b>sunflower</b> [uploaded 17.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av890779">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv890779"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=890779">Şterge vot</a></div><span id="v9890779" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(890779)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f890779Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e890779MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUL-2017] Casa Memoriala Avram Iancu
foto sunflower [17.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[28] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.225880146027 sec