ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.08.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2+2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 29 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 14 MIN

Din categoria „Omul sfințește locul, dar nici cu locul nu mi-e rușine”

TIPĂREȘTE

N-a fost deloc greu să stabilim destinația noastră de vacanță românească din această vară. Adică, așa cum se întâmplă de obicei, eu am propus și ceilalți au fost de acord. Maramureș. Fusesem doar o singură dată acolo, pe la vreo 10 ani, Tati și el își amintea din când în când de tabăra din clasa a șasea de la Ocna Șugatag, iar copiii noștri... ioc. Bine, că Băiețel a zis de la început pas, preferând să meargă în tabără cu colegii pe cu totul alte plaiuri, dar Istețica s-a arătat foarte entuziasmată. Și pentru că era „vremea colindelor”, și nu puteam lăsa echipa descompletată, m-am adresat și lui Lukas, prietenul fetei noastre: „Vrei să vii cu noi în Maramureș la vară? Beautiful land, very traditionaly part of our country!” (De obicei ne înțelegem în engleză.) El s-a uitat timid la Istețica și a întrebat-o: „Tu vrei să vin? ” „Sigur! ” „Ok, ca să știu ce să caut. ” Și m-am pus pe treabă. (Doamne, cât îmi mai place!)

Știam că Tati nu-i bucuros să conducă mult în vacanță ș-apăi de la noi de la Galați o fi oleacă de drum pân' la Maramu'... Deci ne trebuia o cazare intermediară la dus și una la întors. Păi... aș zice să ne ducem pe partea dreaptă a Carpaților Orientali și să ne întoarcem pe a stângă. M-am uitat pe hartă, am citit, m-am gândit, m-am răzgândit și m-am hotărât: Vama de Suceava. Oooo... „Bucovină, mândră floare!... ” Cum să treci prin Bucovina ca... gâsca prin apă?! Și subit mi s-a făcut un dor nebun de Voroneț! Și de Moldovița! Și de Sucevița!

Am rezervat 2 nopți la Casa Elvira, cotată foarte bine pe booking. Îmi făcuse tare cu ochiul o căsuță tradițională bucovineană, dar prețul mi s-a părut exorbitant. Criterii de selecție: să arate drăguț, să aibă parcare și să nu ne ușureze prea tare buzunarele. A rezultat: apartament pentru 4 persoane, 52 euro pe noapte, cu mic-dejun inclus. Anulare gratuită până cu vreo 2 săptămâni înainte. Las', că dacă vom câștiga la loto, anulăm și luăm căsuța, dacă nu se rezervă. N-am câștigat, ce-i drept nici n-am jucat. Am rămas cu Casa Elvira și nu ne-a părut rău.

Cu vreo câteva zile înainte de ziua H, am fost contactată prin mail de proprietar, să mă întrebe ce fel de 4 persoane suntem: 2 adulți și 2 copii sau 4 adulți sau cum? Păi, depinde cum o luăm, știți, copiii sunt cam măricei, dar tot copiii noștri sunt... Bine-bine, înțelegem noi asta, da'... vrem apartament sau poa' să fie și 2 duble? Cum vrei mata, boss, numa' să ne deschizi poarta când ajungem, c-om fi obosiți de pe drum...

Contrar obiceiului nostru, am ajuns la Casa Elvira la o oră rezonabilă, adică pe la vreo 5 jumate după-amiaza, după ce ne-am saturat sufletele cu albastru de Voroneț. Mă uitasem pe hartă și am bunghit-o din prima și acum vă zic și vouă cum s-o faceți: să zicem că veniți dinspre Gura Humorului, ca noi; după ce treceți podul peste Moldovița și calea ferată îngustă, faceți imediat dreapta, urmând drumul către Moldovița. Apoi, după vreo 100 metri, fiți geană, căci trebuie cotit pe al doilea drum pietruit în stânga; aveți și un indicator pe care scrie Casa Elvira, iar dedesubt numărul de telefon al proprietarilor.

Nu mergeți mult, străduțele astea laterale nu-s prea lungi, că se opresc în munte și în stânga și în dreapta. Adică în coline verzi, domoale, puse una peste alta, presărate cu căsuțe idilice și cu pâlcuri de copaci și cu văcuțe care pasc... Așa că aproape capătul străzii (care are și ea un nume, Cloșca îi zice), pe partea stângă, veți găsi poarta deschisă și de-acum puteți intra în ogradă și parca nestingheriți în zona rezervată acestui scop.

2 clădiri compun spațiul locativ al pensiunii, una mai veche, din lemn, și alta mai nouă, din... betoane și din ce s-or mai fi făcând casele. Fiecare are câte 2 niveluri și o mansardă sub acoperișul în 2 ape, așa cum se obișnuiește în zonele muntoase. Primele priviri aruncate locului au și făcut să-mi înflorească un zâmbet pe față: faaain! Parcarea pietruită, cu spațiile pentru mașini bine delimitate, casele împodobite cu flori, gazonul îngrijit al curții interioare, întretăiat pe alocuri de câteva alei... Din foișor răzbăteau glasuri și tocmai mă hotărâsem să mă îndrept într-acolo, când am zărit o domnișoară ce părea a face parte din staff, așa că am abordat-o. „Desigur, veniți cu mine! ”, ne-a invitat ea zâmbind pe cerdacul casei de lemn, și de acolo înăuntru, în sala de mese, imediat apoi plecând să-l cheme pe stăpânul casei.

Cele câteva minute cât am așteptat să vină acesta le-am petrecut studiind interiorul. Vreo 3 mese mari, înconjurate de scaune tapisate, culori deschise. Mesele erau deja aranjate frumos cu farfurii, tacâmuri și pahare, probabil așteptându-și turiștii flămâncioși la cină. Într-o margine, un corp de mobilier din acela mai înăltuț, cred că aici se etalează dimineața bucatele de mic-dejun (a doua zi aveam să constat că intuisem bine). Vis a vis, un altul cu tot ce trebuie pentru preparat cafea și ceai (care sunt la discreție deci pe tot parcursul zilei pentru locatarii Casei). Șemineu, plante verzi pe marginea geamurilor înalte, câteva tablouri și tot felul de obiecte decorative ceramice întregeau o atmosferă caldă și luminoasă.

Domnul Sorin nu s-a lăsat mult așteptat, ne-a urat bun-venit, ne-a servit cu o pălincuță pe Tati, cu o afinată pe mine și cu un sirop de casă pe copii. Știam de pe booking că se poate servi și cina la ei, 11 euro de persoană (50 ron), dar nu rezervasem odată cu cazarea, căci nu știam dacă pot asigura și meniu fără carne pentru Istețica. Am întrebat gazda noastră despre acest aspect, iar răspunsul a fost foarte prompt: „Se poate, de ce să nu se poată?! O supă de legume, niște brânză cu mămăligă, ciuperci cu smântână... vedem noi ce s-o găsi... ” Am stabilit să mâncăm de seară pe la 7, apoi am fost conduși în camerele noastre de domnișoara de mai devreme.

Camerele noastre s-au chemat 7 și 10 și erau situate la mansarda casei de lemn. După cum bănuiți, nu erau învecinate, ceea nu ne-a produs nicio impresie (ba copiii chiar cred că erau bucuroși). (Ulterior am priceput de ce domnul Sorin ne întrebase dacă vrem musai suită sau pot fi și camere separate; celelalte 2 camere de pe palier cu noi erau alăturate și probabil puteau comunica între ele, acolo a stat o familie de francezi - ea româncă, el francez care rupea binișor pe românește și puștiul lor). Toate cele 4 camere dădeau într-un hol comun, care se continua cu un spațiu de relaxare destul de generos, pe care însă nu l-am utilizat deloc, că... n-a fost să fie...

Să revenim la camere. După o inspecție rapidă, am constatat că una era ceva mai mare, dar n-avea balcon, alta era mai mică, dar cu balcon și cu un view de zile mari! „Vreau io camera cu balcooon! ” am rugat-o pe Istețica. „Ok. Oricum știu că ne primești și pe noi pe balconul tău. ” Odată adjudecate dormitoriile, eu am rămas să fac poze, iar restul găștii s-a deplasat să aducă bagajele de la mașină.

Deși nu mari, precum deja amintii, camerele erau dotate cam cu tot ce-ți trebuia. Am admirat felul în care era organizat spațiul, astfel încât să nu se facă rabat de la confort. Voi descrie camera nr. 7, cealaltă fiind oarecum asemănătoare. Pat matrimonial imens, așternuturi proaspete, mirosind frumos, acoperite de o cuvertură bejulie de satin și de pernuțe decorative asortate. Noptiere de-o parte și de alta, deasupra veioze încastrate în perete, dedesubt prize (știe toată lumea ce importante sunt prizele într-o locație de vacanță, unde ai o sumedenie de chestii de încărcat). Pe peretele dinspre ușă, un corp de mobilier cu câteva rafturi (deasupra am așezat trolerul) și un „soldat” pentru haine, pe care n-am apucat să le despachetăm. Pe partea externă a soldatului, era fixat un cuier simplu cu câteva cârlige. Pe peretele din fața patului - oglindă-oglijoară, precum și un televizor cu ecran plat. Alături, ușa de la baie.

... Greu îți poți imagina o baie mai mică! Pentru unii poate fi deranjant de mică, dar eu am declarat întotdeauna că dimensiunile băii mă lasă rece, important e ca apa de la duș să fie caldă. Și de-asta a fost, cu prisosință! În rest, tot ce trebuie într-o baie: chiuvetă dotată cu săpun lichid, tron prevăzut cu hârtie igienică plus rezerve, cabină de duș cu perdeluță, stativ de inox cu prosoape curate, de mai multe dimensiuni. Aerisirea se face printr-o mică fereastră ce dă în balcon, vecină - aveam să constatăm amuzați - cu fereastra de la baia celeilalte camere ce ne-a fost alocate! Deci, până la urmă, nu eram chiar așa de departe unii de alții... Tot un fel de suită... oarecum :)...

Toată suprafața camerei e acoperită cu mochetă curată, deschisă la culoare, ca și perdelele și draperiile dincolo de care ne așteaptă... balconul! Destul de generos ca suprafață, mochetat și el, dotat cu 2 scaune-balansoar și o măsuță, dar mai ales cu o priveliște de vis asupra satului și a colinelor blânde ce-l străjuiesc! Deși n-am avut mult timp la dispoziție, am petrecut totuși câteva zeci de minute relaxante în acest decor. Din păcate, nu prea încăpeam toți 4 pe terasă, de aceea am preferat să socializăm în spațiile comune de afară.

... Pe care le-am studiat aprofundat la întoarcerea de la mica plimbare prin împrejurimi, în așteptarea cinei ce se prepara în bucătărie, lăsând efluvii parfumate să ne gâdile plăcut nările...

Curtea interioară a proprietății este imensă și în mare parte, precum vă spusei, acoperită de iarbă. De jur împrejur, pe o bună bucată, de-a lungul gardului, proprietarul a plantat meri, ale căror roade se pârguiau cu spor la vremea vizitei noastre. 3 construcții formează un mic careu: în dreapta, foișorul hexagonal, destinat relaxării sau servirii mesei, decorat cu ghivece cu flori și centrat de... afumătoarea de cârnați și carne; în față, locul de joacă pentru copii, format din 2 căsuțe de lemn suspendate (câte una pentru fiecare din cei 2 năstrușnici ai gazdelor?!), ce comunică între ele, din care se poate coborî pe tobogan, iar dedesubt sunt tot felul de spații compartimentate, pline cu jucării; un soi de șopron, sub care se găsește o căruță decorativă cu bușteni și flori, dar și o masă de ping-pong, cu toate cele necesare.

Pentru început, am ocupat leagănul de sub locul de joacă, împreună cu Istețica și cu Lukas, bucurându-ne de soarele care-și îmblânzise arșița, de verdele ierbii, de... toată această atmosferă de început de vacanță! Alături, domnul Sorin a pornit aspersorul care uda grădina și asta mi-a generat o idee mai bună: să-mi descalț sandalele și să mă plimb desculță prin iarba fragedă! Doamne, ce senzație, de când n-o mai simțisem oare?! Gazda noastră a zâmbit văzându-mă și m-a încurajat să cercetez și zona de dincolo de podeț. Da, undeva departe, în dreapta, curtea imensă părea că se termină, dar nu era deloc așa; printr-un spațiu ceva mai mare dintre doi meri, am trecut în... cealaltă dimensiune a proprietății, asta după ce am traversat un pârâiaș: un alt spațiu organizat tot pentru relaxare, chiar sub colină, departe însă de privirile majorității, cu hamac, vreo două băncuțe, un leagăn și... mult, mult verde! Verde cât vezi cu ochii!

Cina nu a întârziat să apară. Am fost îndemnați din nou cu câte un păhărel de tărie, care e din partea casei, toate celelalte băuturi, alcoolice sau ne-, trebuie plătite separat. Nimeni n-a avut chef să intre în restaurant, prea era frumos afară, unii au mâncat în foișor, noi am preferat una din mesele din cerdac. Supa de legume era din greu îmbogățită cu smântână și aromată cu tarhon și, servită în străchini de lut tradiționale, mi s-a părut genială! În continuare, ne-am bucurat de „porcării” de la afumătoare, brânză frământată, cartofi copți, mămăligă, castraveți și gogoșari acri, iar Istețica, așa cum i se promisese, de hribi cu smântână (am gustat și noi, ce credeți?! delicioși!). A! pâine de casă, super-bună! Desert - poale-n brâu, cine a mai fost în stare!

Micul-dejun a fost servit de toată lumea în sala de mese, dealtfel dimineața era răcoroasă încă. Ca interval orar, ne fusese comunicat 8-10, noi am coborât printre ultimii, pe la 9 jumate, după ce am mai recuperat un pic din oboseala ultimelor zile. am găsit platourile încărcate, ca și cum abia începuse operațiunea: 2-3 feluri de mezeluri, caș și telemea, zacuscă, omletă simplă și cu șuncă, slăninuță afumată, ouă de prepeliță fierte, vreo 2 feluri de dulciuri, roșii și ardei, pâine, unt, dulcețuri (minunate!) de vreo 3 feluri, lapte, cereale. Nu știu dacă n-am uitat ceva, probabil că da; oricum, multe și bune, nu știu dacă toate erau „de casă”, dar cu siguranță în majoritate, da. De băut, cafea, ceai, suc de soc și de mere, astea sigur producție locală. A doua zi, au mai apărut la micul-dejun niște chifteluțe și ceva salată de vinete.

... M-am întins cam mult cu vorba și risc să vă pierd și pe cei câțiva curajoși care vă mai uitați în gura mea... Deci hai să încerc să mă adun și să trag concluziile: Casa Elvira, un loc de recomandat, fără doar și poate. Până și eu mă gândesc că dacă ar mai fi de adăstat prin zonă, tot la ei m-aș caza! („Până și eu”, asta pentru că îmi place să experimentez mereu și mereu altceva, viața e prea scurtă să te duci mereu și mereu în același loc, dar sunt și locuri în care parcă merită să revii...)

Aer condiționat la camere nu aveți, dar nici nu vă trebuie, noi în prima noapte am dormit cu ușa de la balcon deschisă (fusese o zi caniculară, vă spusei), dar dimineață deja a trebuit să tragem pilota pe noi. A doua seară am închis ușa și a fost foarte bine.

WiFi-ul nu ne-a mers de nicio culoare în camere, doar jos (mda, știam eu că mai era un motiv pentru care am n-am făcut prea mulți purici prin camere!). Nu știu cum o fi în celălalt corp de clădire.

OAMENII!!! Închei insistând asupra lor, că merită! Cred că așa trebuie să arate o echipă, ca cea de la Casa Elvira. Am vorbit un pic cu stăpâna casei la plecare (până atunci o văzusem doar episodic, locul ei fiind de multe ori în bucătărie - și nu spun acest lucru peiorativ, ne-au dovedit că bucătăria lor produce adevărate minunății). Mi-a confirmat că e afacere de familie, că amândoi sunt din zonă, că au cumpărat casa (de lemn) inițial ca și casă de locuit, că ideea de a o transforma în pensiune le-a venit apoi firesc, că afacerea a crescut și au reușit să mai construiască un corp de clădire, că vor să-l renoveze și să-l modernizeze pe cel vechi... Au 2 copii frumoși, o fetiță și un băiat, care se joacă de dimineață până seara în aer liber, curat și care și-au făcut sute de prieteni printre copiii turiștilor (normal!). Sunt ajutați de părinți, care muncesc cot la cot cu ei și de câțiva angajați sprinteni (aș îndrăzni să presupun că și motivați, nu știu cât financiar, dar sigur prin atmosfera creată, remarcasem deja felul pozitiv în care domnul Sorin li se adresa domnișoarelor ce serveau masa). După mine, Casa Elvira e un model de succes și merită promovat!

Am plătit (cu cardul) la final contravaloarea cazării rezervate pe booking, ca și a ceea ce consumasem la fața locului. Gazdele ne-au condus până în parcare și ne-am luat rămas-bun cu un pic de tristețe și... cu multă bucurie, căci vacanța noastră abia începuse!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 27.08.16 19:26:55
Validat / Publicat: 27.08.16 22:58:58
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VAMA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2039 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Vedere de la mansardă asupra curții interioare a pensiunii: în stânga, „șopronul” cu masa de ping-pong, în față zona copiilor, iar în dreapta, o parte din foișor
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 74200 PMA (din 59 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 29.45 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    24 ecouri scrise, până acum

    irinad
    [27.08.16 23:15:28]
    »

    @crismis: Bag de seamă că urmează să detaliezi despre o vacanţă de vis, sunt cu ochii geană pe tine, să văd pe unde aţi fost! Iar această cazare, din câte-mi dau seama, merită atenţie din plin!

    Şi-apoi şi AMR-ul pentru vacanţa ce va să vină e mai mic şi mai slăbuţ, iar nerăbdarea tot mai mare, nu-i aşa?

    Călătorii şi vacanţe de vis să ai unde-ţi doreşti, că văd că tu eşti "capul răutăţilor" (ca şi în cazul meu, recunosc), tu propui şi nu te refuză decât pe ici, pe colo, cineva!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    calatorul
    [27.08.16 23:23:19]
    »

    INtr/adevar pensiunea arata frumos si placut, ca de imprejurimi nu ma indoiam cat de frumoase sunt, cat le mai tin minte, o sa o caut, multumesc pentru informatii.

    elviramvio
    [28.08.16 09:04:59]
    »

    @crismis:

    Hai ca m-am trezit cu soare, cu verdeata, munte si cu articolul tau despre casa "E", mi-a placut teribil si, ca sa fie bucuria deplina, am castigat, nu la loto ci la superbonus. Felicitari! (sa stii ca undeva prin sudul Bulgariei am si o farmacie intr-o casa taraneasca, cand vrei sa scrii iti dau indicatii cu zona).

    Si da, zic si eu precum Irinad, tu propui, tu muncesti cu cautat si rezervat, probabil este ca la mine :"gaseste tu si surprinde-ma" (cu ceva frumos, evident) dar cum tu ai gena cea mai buna la ceea ce faci, familia e fericita!

    Vacante frumoase!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    elviramvio
    [28.08.16 09:10:36]
    »

    @crismis:

    Poza 32, poate o faci cu vizualizare redusa, pe categorii de gurmanzi!

    mprofeanu
    [28.08.16 09:37:28]
    »

    @crismis: Superbă locația și din poze cred că și-a meritat banii!

    Pozele arată "un colț de rai" minunat al acestei țări frumoase!

    Când ai peisaje, cazare foarte bună și mâncare gustoasă ce să mai îți dorești?

    Votat cu plăcere și voi urmări și reviewurile ce vor urma, dacă nu acum pentru că voi pleca în curând 2 săptămâni, după ce mă voi întoarce!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    crismisAUTOR REVIEW
    [28.08.16 09:48:50]
    »

    @irinad: Asa e, a fost o calatorie extraordinara, m-am convins inca o data - daca mai era nevoie - ca ne-a binecuvantat Dumnezeu cu o tara de vis!

    Excursia viitoare se apropie, dar pana atunci mai am de trecut un hop destul de mare, care ma streseaza oarecum... Dar o sa se duca si el, ca toate celelalte...

    Eu sunt "capul rautatilor", normal! Din fericire, ma innebunesc sa fac asta, cand n-am lucruri concrete de facut, simulez. Iar ceilalti nu se supara, ba, din contra, ei au alte dominante...

    Vacanta frumoasa si voua si sa auzim de bine!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismisAUTOR REVIEW
    [28.08.16 09:52:15]
    »

    @calatorul: Sunt multe pensiuni dragute in zona, de pe booking mi-a fost destul de greu sa aleg, iar la fata locului m-am convins. Spatiile sunt vaste, nu sufera de lipsa de loc, iar ei cred ca, fiind multi si buni, sunt nevoiti sa mentina o anumita stacheta. La Casa Elvira, precum am spus, mi-au placut mult oameni...

    crismisAUTOR REVIEW
    [28.08.16 09:58:08]
    »

    @elviramvio: Elvira, draga mea, dac-ai sti de cate ori te-am pomenit la Casa Elvira! (si nu numai...) "Hai, ca ne asteapta Elvira! " "Hai, ca se supara Elvira si nu mai pupam nimic de mancare! "...

    Ai farmacie?! Pai ce altceva?! Ca dormitorii si mancatorii au toti, dar numai tu puteai sa ai farmacie cu numele tau! Halal!

    Vacante faine si voua! Si, cine stie, poate ne vom intalni curand!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismisAUTOR REVIEW
    [28.08.16 10:00:44]
    »

    @mprofeanu: Ai dreptate, cred ca ar putea concura cu succes la un concurs gen "pensiunea perfecta". Nu te grabi cu urmaritul, nici eu nu stiu cand mai apuc sa-l mai scriu pe urmatorul!

    Vacanta minunata, sa va intoarceti cu bine!

    elviramvio
    [28.08.16 10:46:53]
    »

    @crismis:

    Da, ne-am distrat cand am trecut pe langa farmacia cu pricina si tocmai la bulgari.

    calatorul
    [28.08.16 15:40:39]
    »

    @crismis: Multumesc pentru raspuns si completari, ma documentez pentru ca vreau sa revad locurile astea minunate, pe care le/am strabatut cu trenul, cu masina, cu autobuzul si la pas. As vrea sa colind si sa opresc la pensiuni fara rezervare prealabila, ca sa nu imi fac un program prea riguros, si nu stiu daca se poate si daca gasesc de dormit umbland din loc in loc, asa ca altadata. Oare se mai poate?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismisAUTOR REVIEW
    [28.08.16 15:46:24]
    »

    @calatorul: Nu stiu ce sa zic... Cred ca depinde de sezon... E romantic asa cum spui tu, sa te opresti unde ai chef, dar eu prefer sa rezerv dinainte, din mai multe motive: scutesc timp si, de multe ori, si bani; cautand si visand despre vacanta respectiva e un mod de a o trai putin in avans...

    Oricum, calatorii placute si sa nimeresti locuri bune!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    calatorul
    [28.08.16 15:51:44]
    »

    @crismis: Multumesc pentru sfaturi, intelepte si convingator de frumoase, o sa imi pastrez obiceiul ultimilor ani de a rezerva dinainte pe traseul pe care o sa il aleg. Da, este si o nostalgie de a umbla vrasite prin locurile cunoscute, ca atunci cand nu rezervam dinainte pentru ca nu puteam, nu pentru ca nu voiam. Dormeam in casute chinuite, prin cabane obosite, ba chiar odata in camerele Stadionului din oras, caci hotelul era plin cu cetateni la reciclat.

    As vrea sa umblu fara program, doar in functie de locuri, vreme si dispozitie, si sa dorm acolo unde ma gaseste seara, fara sa mai stau cu ochii pe ceas. Ma gandeam ca macar la noi se mai poate asta, dar nu as vrea sa risc sa umblu din poarta in poarta noaptea prin curti cu caini dezlegati.

    Multumesc, o sa vad cum o sa fac, probabil o sa rezerv din doi in doi si vedem mai apoi. Calatorii frumoase si vacante placute!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    ANILU
    [28.08.16 15:55:45]
    »

    @crismis: M-am convins ești norocoasă sau mai bine zis cred că ai multa răbdare să cauți și să găsești asemenea "căsuțe" pentru cazarea voastră de vacanță.

    Eu recunosc că soțul este cel cu căutarea "cazărilor". Și când găsește o cazare cu recomandări pe AFA, mă întreabă cine, ce și cum.

    Superba cazarea voastră și vreau și eu așa o zonă de relaxare secretă.

    Aștept mai departe poveștile din vacanță.

    Toate cele bune.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismisAUTOR REVIEW
    [28.08.16 16:22:12]
    »

    @ANILU: Mulțumesc! Așa e, am răbdare să caut, dar nici nu știi câtă plăcere îmi face! Fiica mea spune că "nimeresc" cazările noastre pt că le aleg cu inima. Și cam are dreptate, pun mult suflet în alegerile acestea, așa cum am mai spus-o, ele trebuie să-mi spună o poveste, anume povestea pe care o vreau eu în acele momente! Chiar dacă nu petrec prea multe ore în camerele respective, tot e bine, pe cât posibil, ca ele sa-mi completeze atmosfera în care vreau să mă introduc!

    Vacanțe minunate și vouă!

    mishu
    [29.08.16 16:37:45]
    »

    @crismis: Am citit articolul, am citit si ecourile de unde am vazut avertismentele despre pozele cu mancare si mi-a cam fost teama cand am inceput sa ma uit la poze.

    Totul la modul superlativ, ce mai pot spune eu ca sa nu fie repetitiv, poate doar de RAU, asa ca incep:

    - Imi pare RAU ca n-am fost acolo,

    - Imi pare RAU ca nu am citit mai devreme articolul tau si ca n-am prins nici primul vot, nici SB iar ca sa nu uit pana la ZB mai bine votez acum

    - Imi pare RAU ca trebuie sa trec mai departe, mi-a placut ce ai prezentat aici.

    Imi pare BINE ca totul a fost asa de frumos, felicitari, votat cu mare placere.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismisAUTOR REVIEW
    [29.08.16 16:47:17]
    »

    @mishu: Mulțumesc!

    krisstinna
    [29.08.16 20:32:31]
    »

    @crismis: Off draga mea dragă, cum știi tu să aduni literele, să legi cuvintele și să mă faci să am poftă de vacanță, de mâncare, de ducă, de visare...

    Ai căutat și ai găsit un loc de tinut minte. Spre deosebire de mine (care merg și la plesneală) tu ai mai multă răbdare.

    Știi că mi-e foame, da? Nu-mi spune să mănânc pentru că e ora 20:30 și nu se poate. M-ai terminat cu afumăturile și gogoșile, îmi plouă în gură. Off, beau o cană cu apă+lămâie și aia e

    Superb descris totul, felicitări pentru vacanță și pentru articol.

    Te pup dulce, vacanță plăcută vă doresc!

    crismisAUTOR REVIEW
    [29.08.16 21:29:29]
    »

    @krisstinna: Daca mă gândesc bine, nici nu prea erau gozave afumăturile alea... Iar gogoșile... grețoase de-a dreptu'...

    Yersinia Pestis
    [30.08.16 15:46:45]
    »

    Deci, nu poci pentru ca să cred : am fost cazați la Casa Elvira, long time ago, prin 2007 dar am rămas cu amintirea unor oameni deosebiți. Sper că știi că patronul este polițist, da? Asta așa, ca să știi ce oameni deosebiți pot fi polițiștii, nu, nu fi rea, persoanele de față NU se exclud! (Bine, eu nu mai sunt polițist, în acte dar, inima...)

    Țin minte că am ajuns acolo de ziua mea iar gazdele mi-au oferit, din partea casei, un foarte frumos și si mai gustos tort, la fel după cum știu că, la micul dejun, inclus în preț, am mâncat începând cu ora 9,00 și am terminat pe la ora 11,30 iar gazdele tot mai voiau să ne facă să încercăm să mai gustăm câte ceva. În final, am dat să ne ridicăm de la masă iar întrebarea lor a fost : ”ce vreți să mâncați la prânz? ”

    Nu mă bag eu peste reviewul tău dar, da, recomand cu căldură Casa Elvira!

    Buei, mă enervezi, ia pune mâna și nu mai scrie așa de frumos, da?

    crismisAUTOR REVIEW
    [31.08.16 07:04:16]
    »

    @Yersinia pestis: Deci nu pot să înțeleg de ce nu poți să înțelegi?!... Normal că am stat în același loc, la câte avem în comun (bine, eu nu sunt polițistă). Și nu, nu am nimic cu polițiștii, că știu că Dumnezeu nu dă cu parul (si Tati zicea pe vremuri că nu suportă doctorii, și uite ce-a pățit!!).

    teona
    [31.08.16 11:34:10]
    »

    Mai bine mai tarziu, dar cu... zuperbonus. Ce amintiri frumoase mi-ai trezit. Am fost candva si eu in Vama la pensiunea Casa Vero. Si am vizitat si manastirile din zona cu mare placere, am regasit Raraul dupa multi multi ani si am savurat gastronomia bucovineana cu... mare avant. Poale in brau, hmmm, si sa nu spui ca era nu era ciorba radauteana in imaginea aia. Ce dezmat culinar! Sunt curioasa daca Maramuresul bate Bucovina. Vacanta placuta!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    tata123 🔱
    [13.09.16 16:00:15]
    »

    @crismis: Un loc ales cu sufletul, dar care a confirmat (ca multe altele, de altfel, în cazul tău).

    crismisAUTOR REVIEW
    [13.09.16 19:19:51]
    »

    @tata123: Asa e, multumesc!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ANILU, calatorul, crismis, elviramvio, irinad, mishu, mprofeanu, tata123 🔱, teona, Yersinia Pestis
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Casa Elvira:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070478916168213 sec
    ecranul dvs: 1 x 1