ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.07.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Cluj-Napoca
ÎNSCRIS: 11.07.16
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Balea Lac si Transfagarasanul rupte din Rai

TIPĂREȘTE

Dragii mei daca sunteti iubitori de munte si doriti o destinatie reusita de vacanta in Romania mergeti la Balea Lac.

E un coltisor de rai, parerea mea, vara e sezonul ideal pentru pentru a explora acest minunat taram.

In vara lui 2015 am vizitat pentru prima oara acest loc superb si e incredibil ca eu traiesc in tara care detine asa o minune naturala.

Aasadar minunata zona Balea Lac e situata in Muntii Fagaras la o altitudine de 2040 m. Si ce e incredibil nu va trebui sa faceti trasee obositoare (doar daca vreti) pentru a ajunge la obiectiv. Veti urca cu masina pana la cateva zeci de metri de Lac si nu veti urca orice drum si Transfagarasanul.

Sa o luam logic Tranfagarasanul e un drum national construit in perioada 1970-1974, cu lungime de 151 km care traverseaza pe axa nord-sud Muntii Fagaras. Zona montana inalta este deschisa circulatiei in perioada 30 iunie-1 noiembrie, iarna accesul este doar pana la complexul Piscul Negru (km 104). Iarna se ajunge la Balea Lac urcand cu telecabina de la cabana Balea Cascada.

Ajungand pe Transfagarasan nu veti conteni sa va minunati e o frumusete completa.

Dar ce urmeaza la finalul drumului e continuarea frumusetii. Dupa ce ajungeti gasiti un loc de parcare, treceti de numeroasele magazine si miile de turisti ajungeti la obiectiv: Lacul Balea. Albastru si curat, cu reflexii verzi de la munti si albastre de la cerul care se oglindeste in el. Dati „shut down” la tot zgomotul din jur si bucurati-va de incredibila natura.

Si ca (sa) va bucurati cu adevarat de liniste si sa vedeti lacul dintr-o persectiva mai frumoasa mergeti pe langa Cabana Balea Lac si veti vedea un indicator spre Lacul Capra. Va veti uita la traseu, veti zice ca nu se poate sa urcati asa o panta dar credeti-ma ca se poate (fara echipament deosebit), chiar si copii pot.

O luati usor printre pietre, veti parcurge un traseu provocator si obositor de aprox 45 min - 1 ora dar stiti ce scopul pauzelor e sa admirati lacul din perpective tot mai frumoase. Cu cat veti urca mai mult cu atat va fi si mai frumos, de acolo veti recunoaste forma lacului asemanata cu cea a Romaniei.

Efortul urcusului va fi pe deplin rasplatit cand veti ajunge pe culme veti vedea pe o parte Lacul Balea si pe cealalta parte fratele lui mai mic Lacul Capra. Acesta e tot un lac glaciar si e situat la 2230 m altitudine.

Aerul, privelistea, apropierea de cer toate va vor incarca pozitiv. Profitati de momentele acelea stati cat de mult va permite timpul.

Eu abia astept sa revin si sa raman cateva zile in acea zona incredibila.

Daca nu ati fost inca nu mai asteptati!

Calatorie placuta!


[fb]
---
Trimis de simplegirl in 28.07.16 14:18:40
Validat / Publicat: 28.07.16 17:03:33

VIZUALIZĂRI: 1911 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (simplegirl); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Asa-i ca seamana cu forma Romaniei!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15050 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

adrianaglogo
[28.07.16 23:04:06]
»

@simplegirl - Ce nostalgii mi-a trezit articolul tau...

Am ajuns prima data la lacul Balea in liceu, aveam 15 ani.

Pe jos, de la Cumpana, cand pe poteci, cand pe transfagarasanul in lucru. Si am traversat tunelul, care era facut dar nefinisat.

Cei de varsta mea isi amintesc poate ca pe atunci, in anii 70, se organizau "Expeditiile Cutezatorii". Era un concurs in care echipe de copii mergeau pe munte avand diverse scopuri : culegerea de legende sau melodii populare, marcarea unor poteci, adunarea unor obiecte traditionale si altele. Asa ca m-am intors cu drag in timp...

tata123 🔱
[29.07.16 09:38:47]
»

@simplegirl - Frumoase imagini. Natura e stăpână, dar și omul a încercat să o îmblânzească prin diverse „vicleșuguri”. O incursiune spre lacul Capra, deasupra cabanei Bâlea doresc să întreprind și eu - cu un minim de echipament și cu voie bună cred că se ajunge destul de ușor pe creastă.

Ce coloane de autoturisme se pot vedea în P08; era probabil o zi de weekend.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
simplegirlAUTOR REVIEW
[29.07.16 11:31:42]
»

@adrianaglogo - Ce faine trebuie sa fi fost taberele in zona aceea...

simplegirlAUTOR REVIEW
[29.07.16 11:35:10]
»

@tata123 - Da era o zi de week-end sfatul meu e sa ajungeti acolo cel tarziu la ora 12 ca sa puteti urca si parca linistiti.

Merita sa urcati nu doar pentru a vedea Lacul Capra ci si pentru vederea panoramica asupra intregii zone

Lale
[29.07.16 14:22:52]
»

Noi am fost prima data acum vreo 14-15 ani la Balea Lac unde am stat si cu cortul. A fost o experienta placuta dar plina de peripetii, am urcat cu o Dacia1300 . Pe vreme aia era mult mai natural locul iar singurele constructii erau cabana Balea Lac si cabana salvant. Acum lucrurile s-au schimbat (in rau... parerea mea). Ulterior am mai mers de cateva ori pt ca ne place foarte mult zona.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
_Traveller
[31.07.16 18:11:57]
»

@simplegirl - Eu nu am fost inca, dar din articolul tau am simtit parca putin din aerul proaspat de la 2034 m. Trebuie sa laudam mai mult aceste locuri superbe pe care le avem la noi in tara, pentru a intra cu adevarat in circuitul valorilor europene. De ce ne ne facem si noi auziti?

Felicitari pentru excursie!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
_Traveller, adrianaglogo, Lale, simplegirl, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Lacul Bâlea:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055835962295532 sec
    ecranul dvs: 1 x 1