82194 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cetatea Poienari

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
21.09.2017
DE
Avatar Yersinia pestis
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Mărăşeşti (VN)
înscris/ă în 30.04.09
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
2000 lei, întreg turul
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
ATENȚIE!!! Pentru anul 2018 accesul la Cetatea Poienari şi vizitarea monumentului istoric sunt permise numai în grupuri organizate, de două ori pe zi, la orele 10.00 şi 15.00. Pentru alte detalii verificați aici: muzeul-judetean-arges.ro

De la Mărășești la Mărășești ocolind 1200 de km (7): Transfăgărășan. Cetatea Poenari


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Un vultur iese, noaptea, târziu din bufetul satului. Era mangă de beat, așa că, atunci când dă să zboare, cade-n cur, în praful uliței.

- Hm, stai așa, să mă urc mai sus, să pot plana, își spune și se urcă pe un gard. Își dă drumul de-acolo, nu planează niciun pic, cade în praf.

Încearcă asta de mai multe ori, mereu cu același rezultat. Când vede că nu poate să zboare, se ridică din praf, se scutură și spune:

- Băga-mi-aș, iar trebuie să merg pe jos acasă!

1480. Nu, nu e vreun an istoric și nici salariul mediu pe economie sau IQ-ul meu. E doar un număr. Bine, dacă ai număra oi care sar gardul, probabil că, pe la 350 ai adormi. Nu, aici, la acest 1480 nu poți să dormi. Pe de-o parte nu ești acolo ca să dormi, pe de-altă parte, după 5-600 te-ntrebi ce cauți acolo, la ce bun toate astea? Dar, speranța moare ultima (fără niciun apropos chestia cu moartea), dacă reușești să numeri pînă la capăt 1480, vei fi răsplătit.

În dimineața de 19 august, anul ăsta, am plecat din Curtea de Argeș, spre Transfăgărășan.

Era clou-ul zilei, urma să trecem peste ”drumul din nori” sau, mai prozaic, drumul trecut în hartă drept DN 7C.

De fiecare dată când am trecut Transfăgărășanul a fost o sărbătoare pentru mine. Drumul nu-i atât de încrâncenat, așa cum este Transalpina, unde urci cu încăpățânare, aici drumul te fură pentru că nu trece prin proțiune de gol alpin, ca cel din Gorj.

Niciodată până acum, nu oprisem să văd Cetatea Poenari. La început n-am știut de ea, altă dată mi-a fost lene sau, mă rog, cine știe ce motive am mai găsit. Când nu vreau să fac ceva, imediat găsesc o sumedenie de motive. Să vă spună Adriana câte motive pot găsi ca să nu fac ceva în casă!

Nu o să vă plictisesc review-ul ăsta despre Transfăgărășan, o voi face mâine. Drumul în sine, după cum v-am spus, este o adevărată poveste de care mă bucur de fiecare dată.

Astăzi o să vă toc la cap, mărunt-mărunt, despre Cetatea Poenari, cetatea poveste a zonei, ce se află chiar la partea de început a Transfăgărășanului.

După ce treci de Arefu și intri în Cheile Argeșului, la scurt timp ajungi la un mare popas turistic.

Nu, de data asta nu mă interesează popasul, cum am făcut în celelalte drumuri ci, indicatorul spre cetate. Chiar nu concepeam să nu urc până sus, găsisem și motive pentru care trebuia să fac asta! :D

Drept este că, văzând cetetatea ițindu-se din pădure, sus, pe vârful muntelui, parcă nici nu prea ai nevoie de multe motive să vrei s-ajungi acolo. Vremea era frumoasă, orele zilei -tinere, abia de era 9,00 dimineața, pădurea arăta tare frumos.

Ajunși chiar lângă panoul care indică locul de unde începi să urci spre cetate 1480 de trepte nu ți se pare că-i așa mult!

Cetatea Poenari a fost zidită de către Negru Vodă Voievod în secolul al XIII-lea, ca cetate fortificată care să apere hotarul de nord al Țării Românești. Pentru vremea de atunci avea un turn și ziduri groase, care confereau avantaj strategic celor care se aflau în interior.

Vremea a trecut și și-a lăsat urmele asupra cetății, iar un cutremur din 1446 o ruinează aproape complet. Vlad Dracul, cel care domnea în acea perioadă nu a reușit s-o refacă pentru că a murit într-un complot pus la cale de boierii Dănești, ajutați fiind și de Iancu de Hunedoara, în 1447. Vlad Dracul, tăticul lui Vlad Țepeș.

Vlad Țepeș se hotărăște să refacă cetatea, pe la 1456 și-i întărește zidurile, folosind pentru asta, spune legenda, boierii din casa Dăneștilor și orășenii din Târgoviște, care plănuiau să se răscoale împotriva sa, nemulțumiți de stilul autoritar al lui Vodă.

Se știe că Țepeș era blând și iertător și-și manifesta dragostea creștinească față de dușmani lărgindu-le anumite orificii până la dimensiuni XXXXXL, care s-au demonstrat a fi nefuncționale, dar Vodă nu a renunțat la acest piercing.

”Povestea spune că domnul, aflând ce i se pregăteşte, le întoarce capcana boierilor şi îi ridică, din biserică, în sfânta zi Înviere, pentru a-i duce, pe jos, până pe Cheile Argeşului, poruncindu-le, înainte de a pieri ca o nălucă: "Boieri şi coconi, jupânese şi jupâniţe, voi care mi-aţi urzit moartea în iatacurile voastre, priviţi cuibul acela de vulture. Colo sus, să răsară până-n Duminica Tomii cel necredincios o cetate de zid, să stea soarele pe fruntea ei". Şi au trudit boierii, spune legenda, până au dat gata, cu greu, cetatea. Mulţi au pierit de povara muncii, însă pe cei rămaşi, spune legenda, Ţepeş i-ar fi iertat”- adevărul.ro

Cetății Poenari i se atribuie și moartea soției lui Vlad Țepeș, care, în timpul unui aslat al turcilor, crezând că va fi prinsă, s-ar fi aruncat de pe zidurile cetății.

La 1462, Țepeș ar fi reușit să fugă din cetate, urmărit de turci, printr-un tunel secret, săpat în munte. Potrivit legendei, ar fi fugit până pe Dealul Tamașului, unde s-ar fi întâlnit cu Hăreșoaia. Fiii acesteia i-ar fi potcovit caii cu potcoavele puse invers și astfel Țepeș ar fi scăpat din încercuire. Drept mulțumire, ar fi făcut apoi act de danie, scris pe pielea unui iepure, prin care a dat cei 9 munți fiilor Hăreșoaiei. Legenda este asemănătoare cu cea a Babei Vrâncioaiei și Ștefan cel Mare, nu degeaba au fost veri! .

Despre locul unde este Cetatea Poenari se spune, deasemenea, că ar fi locul unde, la 1330 Carol Robert D'Anjou și-ar fi luat bătaia rămasă în istorie drept Bătălia de la Posada și că numele satului unde se află cetatea, Căpățâneni, vine de la faptul că, după bătălie, mulți țărani ar fi găsit capete de cavaleri cu coifuri pe cap. După cum bine se știe, locul exact al bătăliei de la Posada nu a putut fi stabilit cu exactitate, ”posada” însemnând tocmai o trecere printre culmile de munți, așa cum este și acel loc.

Cetatea Poenari a fost mult timp un ghimpe în coasta turcilor, care ar fi construit un drum pe versantul din fața cetății pe care și-au amplasat artileria cu care să bombardeze Poenarii.

Ce n-au reușit turcii se pare că a reușit natura, printr-un puternic cutremur care, nu se știe exact anul, ar fi surpat pintenul de munte unde era construită cetatea. Prăbușirea acestuia a angrenat după sine căderea unei treimi din cetate.

Buun, cam astea sunt faptele.

Urcatul celor 1480 de trepte pornește cu prima. Plecăm de lângă platforma unde sunt câteva tarabe unde se vând tot felul de produse, fructe, dulcețuri dar și clasicele jucării romănești : kendama sau spinnere, magneți de frigider și altele, asemănătoare.

Urcăm printr-o pădure de fagi și conifere, cred eu, cărarea fiind uneori destul de abruptă. Cam până pe la indicatorul cu 453 de trepte urcate e OK. ! Ți se arată unde-ai ajuns și, brusc, ți se pare c-ai fost tras în piept, abia acolo ești?!

Te uiți în sus și ți-e ciudă pe ăla de este mult, în fața ta, ai vrea și tu să fii acolo. Ca să-ți revii, te uiți la ceilalți, de-s în urma ta și care se gândesc c-ar vrea să fie unde ești tu.

970 de trepte...să-i spuneți Adrianei c-am iubit-o ! Când ajungi aici, afli ce simte omul când n-are ce respira! Este momentul în care spui că, la ce bun să vezi cetatea, că doar n-o fi mai frumoasă ca Peleșul?!

Dacă stai un pic și-ți tragi sufletul, creierul se oxigenează și-ți dai seama că mai ai vreo 500 de trepte și ajungi, așa că te păcălești. Și, te bucuri la ce ușor îți va fi când ai să cobori, cum ai să te uiiți la ăia de-abia urcă! Yes!!!

În sfîrșit, ajungem... 1478,1479,1480!

Cetatea se vede frumos, pe sub crengile copacilor. Te oprezinți la un nene care se uită la tine, cu un aer superior:

-Ce, ați obosit?

- Nu, nici pe departe, asta a fost încălzirea pentru cursa de maraton! Normal că am obosit, ce dracu?!

Tipul e cel care vinde bilete ca să intri în cetate. Obosit, obosit, dar tot remarc că prețul biletelor este ciudat, 5,45 de lei, sau, cam așa, o fracție după cifra de bază. Nu o înțeleg, probabil că e de la aerul rar.

Cetatea este deasupra, se ajunge după ce treci o punte destul de îngustă. Fac poze la greu, panorama este superbă! Se vede valea formată de Cheile Argeșului, munții din jur și satul de jos.

În fața intrării cetății sunt două țepe unde ni se exemplifică o modalitate de cazare a dușmanilor lui Vodă. Ba, pe o mică platformă, se află și o spânzurătoare și un butuc cu o mare bardă înfiptă în el. Hm, pe vremea aia nu cred că se purtau asigurările de viață, firmele ar fi dat faliment la greu!

Cetatea nu-ți dezvăluie cine știe ce, zidurile sunt paradite, sunt niște pasarele de fier care te ajută să te cocoți pe ziduri. faci poze, îți tragi sufletul și, cam atât.

Remarc prezența a multor turiști străini, cehi, polonezi și germani, semn că Cetatea Poenari vinde.

După cum spuneam, puncte de belvedere găsești pe zidurile cetății și eu abuzez de ele. După circa o oră mă consider mulțumit și, cu toții, hotărâm că, gata, hai să mergem.

Practic, e greu să vorbești despre cetate, cred că cel mai bine o vor face fotografiile.

Coborâm în circa 15 minute ceea ce urcasem cu atâta efort și, ajungem la mașini. Cetatea este sus, pe vârful muntelui, așa cum stă de veacuri. Data viitoare, ca s-ajung la ea, trebuie să-mi găsesc un motiv! Altul !!! :D

Web, pentru frumusețea zonei argeșene, rog: https://www.youtube.com/watch?v=Q_YXyKF4mwE

Haidi, pa!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Yersinia pestis in 21.09.2017 11:49:41

Validat / Publicat: 21.09.17 15:51:04


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1279


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Yersinia pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32150 PMA (din 34 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

Cele mai recente 1 ecouri scrise la acest articol [pagina 2, ecourile 31 - 31]
pentru ecouri mai vechi, folosiți PAG.URM, PAG. PREC (vezi mai jos)
Pentru ÎNTREGUL ȘIR de ecouri, în ordine cronologică, începeți cu PAGINA 1
SAU puteți consulta forma MONOBLOC (nepaginată) a ecourilor click aici
.
- Yersinia pestis
[19.02.18 13:36:22]
» mesaj pers

   @liviu49: Da, păi văd că-n ultimul timp nu prea ai mai venit pe la mine! nu știu, oare te supărai cu ceva?! Că, dacă da, sorry, nu fu cu intenție!

   Ai mare dreptate să -ți placă cum scriu, chiar sunt talentat, extrem de talentat!

   

   Ca să-ți poți exprima și mai bine admirația, bagă cât mai multe voturi, ai unde că am scris vreo sută trei'ș patru de revieuri. Deci, bagă!!! :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
.

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[33] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] Cetatea Poenari, văzută de jos, de pe șosea. -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903461">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903461"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903461">Şterge vot</a></div><span id="v9903461" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903461)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903461Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903461MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] Cetatea Poenari, văzută de jos, de pe șosea.
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] Indicatorul în cauză -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903464">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903464"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903464">Şterge vot</a></div><span id="v9903464" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903464)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903464Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903464MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] Indicatorul în cauză
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] Aia de jos este prima treaptă din cele 1480 de urmează -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903467">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903467"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903467">Şterge vot</a></div><span id="v9903467" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903467)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903467Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903467MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] Aia de jos este prima treaptă din cele 1480 de urmează
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] Încă e bine, n-am murit! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903469">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903469"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903469">Şterge vot</a></div><span id="v9903469" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903469)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903469Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903469MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] Încă e bine, n-am murit!
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] Au trecut 453 de trepte... -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903471">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903471"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903471">Şterge vot</a></div><span id="v9903471" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903471)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903471Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903471MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] Au trecut 453 de trepte...
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] Am ajuns la 970... -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903473">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903473"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903473">Şterge vot</a></div><span id="v9903473" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903473)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903473Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903473MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] Am ajuns la 970...
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] Iacă, am ajuns! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903475">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903475"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903475">Şterge vot</a></div><span id="v9903475" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903475)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903475Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903475MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] Iacă, am ajuns!
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] Peste acel pod trecem ca s-ajungem la Cetate -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903477">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903477"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903477">Şterge vot</a></div><span id="v9903477" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903477)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903477Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903477MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] Peste acel pod trecem ca s-ajungem la Cetate
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] Panorama cu Cheile Argeșului -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903480">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903480"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903480">Şterge vot</a></div><span id="v9903480" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903480)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903480Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903480MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] Panorama cu Cheile Argeșului
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] Peisaj prietenos -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903481">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903481"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903481">Şterge vot</a></div><span id="v9903481" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903481)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903481Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903481MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] Peisaj prietenos
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] Cred că omu a avut o durere-n fund teribilă! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903485">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903485"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903485">Şterge vot</a></div><span id="v9903485" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903485)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903485Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903485MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] Cred că omu a avut o durere-n fund teribilă!
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] Transfăgărășanul văzut de pe zidurile cetății -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903488">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903488"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903488">Şterge vot</a></div><span id="v9903488" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903488)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903488Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903488MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] Transfăgărășanul văzut de pe zidurile cetății
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] Unul dintre turnuri -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903490">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903490"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903490">Şterge vot</a></div><span id="v9903490" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903490)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903490Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903490MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] Unul dintre turnuri
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] Din nou Cheile Argeșului văzute de pe zidurile cetății -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903492">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903492"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903492">Şterge vot</a></div><span id="v9903492" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903492)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903492Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903492MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] Din nou Cheile Argeșului văzute de pe zidurile cetății
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] Da, chiar este motiv de mândrie națională această cetate! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903497">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903497"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903497">Şterge vot</a></div><span id="v9903497" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903497)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903497Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903497MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] Da, chiar este motiv de mândrie națională această cetate!
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] Curtea cetății -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903499">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903499"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903499">Şterge vot</a></div><span id="v9903499" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903499)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903499Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903499MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] Curtea cetății
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] Zidurile -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903501">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903501"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903501">Şterge vot</a></div><span id="v9903501" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903501)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903501Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903501MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] Zidurile
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [AUG-2017] Panorama locului -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903505">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903505"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903505">Şterge vot</a></div><span id="v9903505" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903505)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903505Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903505MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] Panorama locului
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] Impresionant, nu? -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903506">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903506"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903506">Şterge vot</a></div><span id="v9903506" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903506)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903506Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903506MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] Impresionant, nu?
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] Ce și cum despre locul unde ești -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903508">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903508"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903508">Şterge vot</a></div><span id="v9903508" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903508)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903508Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903508MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] Ce și cum despre locul unde ești
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] spre turnul unde era și închisoarea -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903512">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903512"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903512">Şterge vot</a></div><span id="v9903512" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903512)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903512Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903512MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] spre turnul unde era și închisoarea
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2017] Ni se explică unde suntem -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903515">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903515"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903515">Şterge vot</a></div><span id="v9903515" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903515)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903515Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903515MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2017] Ni se explică unde suntem
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2017] Pârnaia -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903518">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903518"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903518">Şterge vot</a></div><span id="v9903518" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903518)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903518Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903518MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2017] Pârnaia
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2017] Transfăgărășanul -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903521">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903521"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903521">Şterge vot</a></div><span id="v9903521" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903521)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903521Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903521MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2017] Transfăgărășanul
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2017] Partea de turn rămasă în picioare -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903524">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903524"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903524">Şterge vot</a></div><span id="v9903524" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903524)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903524Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903524MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2017] Partea de turn rămasă în picioare
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [AUG-2017] Zidurile cetății -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903527">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903527"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903527">Şterge vot</a></div><span id="v9903527" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903527)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903527Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903527MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [AUG-2017] Zidurile cetății
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [AUG-2017] Loc de joacă... pentru Țepeș -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903529">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903529"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903529">Şterge vot</a></div><span id="v9903529" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903529)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903529Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903529MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [AUG-2017] Loc de joacă... pentru Țepeș
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [AUG-2017] La alegere: spânzurat... -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903530">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903530"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903530">Şterge vot</a></div><span id="v9903530" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903530)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903530Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903530MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [AUG-2017] La alegere: spânzurat...
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [AUG-2017] Sau, mai scurt de-un cap! Erau vremuri grele pe-atunci! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 21.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av903532">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv903532"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=903532">Şterge vot</a></div><span id="v9903532" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(903532)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f903532Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e903532MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [AUG-2017] Sau, mai scurt de-un cap! Erau vremuri grele pe-atunci!
foto Yersinia pestis [21.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[33] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.167145967484 sec