ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.05.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 1 zile
familie cu copii
1 AD. + 1 COPII -- v: 8

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Palatul Culturii din Tîrgu-Mureș - artă, cultură și istorie

TIPĂREȘTE

Intrarea principală în Palatul Culturii este amplasată pe mijlocul fațadei dinspre strada George Enescu. Ea constă în patru uși masive, ornamentate cu grilaj de alamă dantelat în partea superioară și cu armătură metalică pe margini (foto nr. 1).

La Filarmonica de Stat se intră, în mod curent - joia la concertele săptămânale, pe o intrare laterală din P-ța Trandafirilor, pe poarta din fier forjat dantelat, deasupra căreia stă scris: Sala De Spectacole, și mai sus, pe clădire vedem inscripția cu litere mari: Paltul Culturii iar dedesupt traducerea în limba maghiară: Kulturpalota (foto nr. 2).

Clădirea sub formă de patrulater cu dimensiunile de 56,80×36,85m. este un monument de arhitectură și artă. Palatul Culturii este construit pe șase niveluri, dintre care trei sunt deasupra solului.

În interiorul clădirii își desfășoară activitatea mai multe instituții de artă și cultură.

Programul de vizitare a Palatului Culturii si al Turnului cu ceas, este urmatorul: Luni – Inchis; Marti-Vineri de la ora 9:00- 18:00, sambata si duminica intre orele 9:00-16:00.

Pretul biletelor de intrare este de 8 lei/pers., 2lei/elevi, studenti si 2,5lei/pensionari. Pentru fotografiere si /sau trebuie sa platiti in calitate de amatori 5 lei iar profesionostii trebuie sa achite 15lei.

În baza acestor bilete se pot vizita urmatoarele incaperi: Sala Mare, Holul si Scarile ,,Sala Oglinzilor, Sala Bernady, Sala Dandea, Sala Secession, Galeria Permanenta de Arta Romaneasca Moderna ,,Galeria Permanenta de Arta Clasica Maghiara, Galeria Ion Vlasiu, Galeria Dosa Geza, Galeria David si Expozitii temporare. Aici fotografiatul este interzis! Ce poate fi fotografiat este Holul, Sala Mare de Spectacole si Sala Mica.

În cadrul Palatului Culturii functioneaza: Biblioteca Județeană, Biblioteca Județeană pentru Copii, Biblioteca Tehnică, Sala de lectură, Muzeul de Artă, Muzeul de Arheologie și Istorie, Filiala Uniunii Artiștilor Plastici, Expoziția permanentă a Muzeului de Istorie, Fondul plastic, Galeriile de arta.

Holul Palatului Culturii

Odată trecute porțile masive ale intrării, pătrundeți într-un Hol cu o lungime de 17m., cu lumină difuză, înalt, cu scări placate cu marmură albă, amplasate pe cele două extremități.

De o parte și de alta a intrării în holul Palatului Culturii sunt postate două două lucrări cu câte doi îngeri în basorelief din broz ținând în mâini papirusul în desfășurare, sub forma a două plăci negre, lungi (foto nr. 3) Pe aceste plăci sunt trecute numele tuturor realizatorilor monumentului, a persoanelor care au contribuit cu donații mai mari de 100 Kr. (2,5Kr. de aur = o vacă). În vremea aceea, pe lângă împrumutul fără dobândă din băncile de la Budapesta, primarul acelor vremuri, Bernady Gyorgy, a solicitat sprijinul cetățenilor pentru construirea edificiului. Taxele cetățenilor au fost majorate cu 200% tot ca o măsură de sprijin, Palatul Culturii, fiind construit cu sprijinul și donațiile din partea locuitorilor urbei.

În anul 1926, primarul Bernady Gyorgy odată cu achitarea creditului cu care a fost construit Palatul Culturii, a declarat edificiul ca fiind "un bun de patrimoniu al locuitorilor urbei".

Pe pereții laterali sunt amplasate două oglinzi venețiene uriașe (4,80×3,20m.), cu rame de marmură gălbuie.

Vitraliile supradimensionate sunt nelipsite de pe holul Palatului, urmând apoi să ne însoțească la fiecare etaj, pe peretele frontal în direcția urcării scărilor. Intalnim astfel personalitati din secolul al XIX din etnia maghiara: Jakai Mor (scriitor), List Ferenc (unul dintre cei mai renumiti pianisti ai tuturor timpurilor, compozitor), Petofi Sandor (poet), Muncacsy Mihaly (pictor), Erkel Ferenc (pianist, compozitor).

În toată splendoarea de decorațiuni viu colorate, apar ca un suport solid, stâlpii de susținere, îmbrăcați în marmură neagră, cu muchiile învelite în dantele de alamă.

Pe mijlocul holului se află intrarea principală în sala de spectacole, încadrată de cate două coloane din marmură maro brazdata de fire de culoare albă, de o parte și de alta a ușii. Acestea susțin un basorelief din bronz cu o greutate de o tonă, reprezentând scena cu încoronarea împăratului Franz Joseph I. (foto nr. 4)

În stânga ușii se află un ceas vechi de podea cu pendulă.

În dreapta intrării, pe hol, este amplasat bustul lui George Enescu (în original aici era bustul împărătesei Sissi) iar în stânga intrării pe hol, este expus bustul lui Beethoven (în varianta originală aici era bustul împăratului Franz Josef). Pereții sunt placați cu marmură roșie și galbenă în partea de jos, urmând apoi a fi împodobiți cu picturi inspirate din baladele populare secuiești. Astfel, de o parte și de cealaltă a intrării principale în sala de spectacole privirea este atrasă de cele două fresce mari: Menestrelul și Jertfa, ambele cu un conținut dinamic, realizate în culorile complementare roșu și verde, ambele sunt semnate de autorul lor Aladar Korosfoy, reprezentantul secessionului maghiar. În hol mai întâlnim încă alte 8 fresce realizate tot în stilul secession.

În monumentalul hol se află două garderobe și un bufet.

Candelabrele din fier forjat sunt făcute la Paga. Marmura de pe jos este frumos îmbinată în forme, modele și culori. Alături de placajele cu marmură ale pereților și ale stâlpilor de susținere, marmura o găsim la parter într-o combinație de zece nuanțe diferite.

Decorațiile de la cupolele și arcele holului sunt opera unor maeștrii care au folosit o multitudine de culori de factură orientală care pot fi întâlnite în pictura chineză și japoneză.

La fiecare etaj gasim busturi: George Enescu si Beethoven la parter, Bernardy Gyorgy la etaj; portrete executate din bronz montate pe pereti: Bartok Bella, Metz Albert si multi altii.

Pe holuri sunt de asemenea canapele si fotolii.

Sala Mare de spectacole a Palatului Culturii

Aceasta este o sală de spectacole multifuncțională, fiind restaurată pentru a doua oară în anul 2007. Ea se ridică pe nivelul celor trei etaje ale clădirii, fiind compusă din parer, loje (la nivelul mezaninului), balcon și galeria, cu o capacitate de 776 de locuri.

Să intrăm în sala de spectacole de la parter. Aici vom găsi 322 de scaune îmbrăcate în tapițerie roșie. Ornamentele sunt de factură geometrică, cu motive ornamentale liniare, reflectând influența stilului vienez. Motivele decorative sunt aurite cu foițe subțiri de aur.

Sala are o scenă fixă sub care se află o parte din orga mare. La nivelul balconului se află tuburile.

Sala are calități acustice deosebite, ele fiind remarcate de multiple personalități care au concertat în Tigru- Mureș, printre care: Enescu, Bartok, Grozavescu.

Dacă v-ați cumpărat bilete la lojă, trebuie să urcați la etajul întâi. Pășind pe treptele din marmură albă de Carrara, cu lățimea de 3m., cu balustrada cu stâlpii cu con de pin la capete, puteți admira decorațiunile și vitraliile care se dezvăluie privirii pe măsură ce înaintați. Vitraliile redau portrete ale unor personalități de etnie maghiară: istorice, literare și politice din secolul trecut.

Lojele sunt împărțite câte șase, pe fiecare parte laterală a sălii. Pereții lojelor sunt îmbrăcați în mătase și catifea roșie. Capacitatea locurilor la loje este în număr de 85.

Locul meu prefetat în sală este la etajul al doilea, la balconul central îmbrăcat și el în mătase și catifea roșie. Aici se ajunge urcând aceleași trepte din marmură, privind vitraliile la orizont. Numărul de locuri la balcon este de 158. Aici, în primul rând, unde mă așez și eu când este liber, stau doar persoanele care au abonament pentru întreaga stagiune. De aici se vede cel mai bine, după părerea mea.

La al treilea etaj am stat când sala era arhiplină. Senzația este ciudată de la așa o înălțime. În prezent, nu se dau bilete aici, pentru că trebuie făcute lucrări de consolidare la structura de rezistență.

De la acest nivel, se poate studia în detaliu candelabrul masiv relizat din alamă si sticlă atarnand sub forma de stalactite, ancorat deasupra sălii de spectacole. Acesta este insotit de alte șase candelabre identice din sticla dar de dimensiuni mai reduse.

Cupola decorată cu forme geometrice, îmbrăcate în foițe de aur, înconjoară candelabrul monumental. Întreaga sală de spectacolele este îmbrăcată festiv în culoarea roșie.

Filarmonica de Stat din Tîrgu-Mureș dispune de două săli de spectacole: Sala Mare și Sala Mică.

Sala Mare este inchiriata in scopul desfasurarii unor evenimente artistice si muzicale, astfel aici au avut loc reprezentatii de teatru cu mari artisti aflati in turneu prin tara. De asemenea aici s-au derulat concertele unor formatii rock si artisti ca Tudor Gheorghe, Gheorghe Zamfir, Iris, Holograf și multi altii.

Sala mică

Destinată unor programe culturale speciale, cu afluența mai redusă a publicului, aici derulându-se concerte vocal-instrumentale, camerale.

Cu o capacitate de 76 de locuri iar în cazul în care se folosește și balconul, se poate ajunge la un număr de 150 locuri, sala are scaune mobile. Aceasta este decorată cu lambriuri negre din stejar, nelipsitele ferestre cu vitralii care redau momente din viața principelui Transilvaniei, Francisc Rakozi al II -lea (1703-1711).

Sala Oglinzilor

Aici, cu toate ca denumirea pe care o are te face sa te astepti la o multitudine de oglinzi, veti gasi aici doar două oglinzi venețiene pe laturi (a fost denumită așa întrucât proiectul inițial prevedea ca toți pereții să fie îmbrăcați în oglinzi venețiene, însă s-a renunțat la idee) și 12 compoziții în vitralii, cu scene inspirate din folclorul secuiesc. Acestea reprezinta ferestrele Palatului Culturii din Tirgu- Mureș. Vitraliile redau si de aceasta data scene din basmele secuiești, balade și legende.

Interiorul Palatului Culturii a fost pictat de Kriesch Aladár, fondatorul Școlii din Gödöllő din Ungaria.

În sala in care se afla galeria de artă românească modernă, deschisă de câțiva ani, putem găsi lucrări de artă românească modernă, extrem de valoroase cum ar fi: “Car cu boi”, “Intendentul de la Barbizon”, “Apus de soare”, ”'Fata cu urcior”, “Peisaj”, de Nicolae Grigorescu; “'Pepica Aman” de Theodor Aman, “Zambile” de Ion Andreescu, ”'Vas cu trandafiri albi”, “Portret de bătrân” de Ștefan Luchian, precum în picturi de Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza etc., care au fost descoperite în subsolul edificiului.

Multe opere de arta si lucrari au fost salvate în timpul celor două razboaie mondiale prin depozitarea în subsolul Palatului Culturii.

În concluzie, daca vizitati orasul Tîrgu-Mureș, nu ezitati sa treceti pe la Palatul Culturii si daca aveti suficient timp, sa participati la un spectacol al Filarmonicii de Stat, unde veti gasi o atmosfera calda și o modalitate aparte de aplauze de apreciere a performantelor muzicale, din partea publicului.


[fb]
---
Trimis de Dana2008 in 29.05.17 10:35:18
Validat / Publicat: 29.05.17 16:19:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU MUREȘ.

VIZUALIZĂRI: 3446 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Palatul Culturii din Tirgu-Mures, Holul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

AZE
[29.05.17 20:38:25]
»

@Dana2008: Excelent articol si fotografii. Felicitari. Si multumesc pentru remember. Palatul culturii este si preferata mea, asa cum am mai povestit in ecouri aproape am copilarit in Tg Mures in perioada vacantelor avand o matusa acolo (si mai tarziu o prietena). Inevitabil am ajuns la toate obiectivele turistice, biserici duminica ca doar asa eram obisnuit, Strandul Weekend pentru ca trebuia si distractie (o ruda carui parinte lucra la Azomures avea acces la cladirea intreprinderii asa ca aveam si eu acces liber la strand, barci, mese tenis, etc, etc, acolo am invatat sa innot in Mures dar nu in strandul weekend ci afara, in rau. Era o perioada comunismului dar in tinerete daca puteai sa te distrezi parca mai uitai un pic de perioada acea neagra.

Asa ca pot spune ca am vizitat si vazut evenimente la Palatul Culturii care m-a fascinat de copil mic, in special acoperisul. Dar si interiorul. Am multe amintiri faine din Tg Mures. De ce nu am nici un review? In 2014 a decedat ultima legatura un unchi de atunci nu am mai fost pe acolo, dar trebuie sa revin in acest oras neaparat. Chiar si pentru Palatul Culturii...

Dana2008AUTOR REVIEW
[29.05.17 22:49:08]
»

@AZE: Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

Când te hotărăști să vii la Tg Mureș, anunță-ma și îți voi ține companie, cu mare plăcere!

Palatul Culturii face parte din viața tuturor cetățenilor orașului, de la mic la mare. Fiecare își găsește ceva ce făcut pe la Palatul Culturii, dacă nu vrei o activitate culturală, arunci cu siguranță un abonament la bibliotecă sau să studiezi la Sală de lectură pentru un proiect, lucrare.

Pentru aceste două articole am studiat cam trei săptămâni, am vizitat din nou Palatul, am fost pe la biblioteci pe la care nu am mai trecut de mult- secția tehnică - și niciodată_- la secția Arte. Am împrumutat​ 10 cărți, am citit despre viața lui G. Enescu, Constantin Silvestri, mi-am​ îmbogățit cunoștințele și am aflat o mulțime de informații. Dacă nu scriam pe Afa, nu cred că mă documentam.

Te aștept cu drag la Tg. Mureș, orașului copilăriei tale! Pe curând!

tata123 🔱
[30.05.17 08:53:54]
»

@Dana2008: Impresionant interiorul Palatului Culturii... P05 și P07 îmi plac mult. Cu mulți ani în urmă, în drum spre Maramureș, am poposit circa 30 de minute undeva pe o străduță prin centru. Îmi aduc aminte că ne-am plimbat puțin ca să ne dezmorțim și am ieșit exact în fața Palatului pe care l-am remarcat/admirat. Voi încerca să ajung cândva 2-3 zile la Târgu Mureș pentru a vizita orașul.

Dana2008AUTOR REVIEW
[30.05.17 09:15:44]
»

@tata123: Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

Te aștept cu drag in vizită prin Tg Mureș.

Dacă veniți în stagiune, poate mergem și la un concert împreună, să savurezi din plin Sală mare de concerte, acustică, atmosfera, decorațiunile, aplauzele...

În luna iunie mai sunt concerte frumoase de închidere a stagiunii- asta pentru că ai scris că veniți vara.

Călătorii plăcute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Aurici
[30.05.17 16:51:16]
»

@Dana2008: Vai de capul meu ce poze frumoase! Habar nu am avut că Târgu Mureș are așa un Palat! Mă doare mâna de cât am click-ăit să votez pozele! Și admirabilă inițiativa de a te documenta ca să scrii cum trebuie despre el. Trebuie să vin și eu la vreun eveniment, nu se poate. Foarte, foarte frumos, nu știu ce mi-au făcut pozele astea...

Am fost o singură dată în Târgu Mureș ca să-mi iau mobilă. Îți dai seama că se terminaseră magazinele în București pentru mine. Nu era așa, însă am văzut un pliant cu mobila de la Mobex, de la voi, și am rămas cam la fel cum am rămas acum în fața pozelor tale. Așa că nimic nu mi-a mai plăcut din București și am ajuns la Mobex de unde am și cumpărat. Am vizitat expoziția de la fabrică și am plecat bolnavă de acolo.

Am mai completat de atunci cu niște piese dar din păcate și-au deschis un magazin de prezentare în București și am comandat dar mi le-au livrat aici. Din păcate spun, pentru că uite îmi mai făceam de drum. Numai că nu mai este cazul să-mi fac de drum pentru mobilă dar o să-mi fac pentru Palatul Culturii pentru că efectiv s-a făcut click.

Abia aștept să ajung acasă să-i spun soțului că avem o ieșire neprogramată în viitorul apropiat!

Dana2008AUTOR REVIEW
[30.05.17 17:58:24]
»

@Aurici: Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

Trebuie să mă destăinui, cu vorbele tale pline de căldură, îmi mângâi sufletul. Abia aștept să ne vedem, să ne cunoaștem personal atunci când veniți la Tirgu-Mures.

Am abonament la tot ce postezi și chiar mă simt aproape de felul tău de a scrie, de a gândi.

Dacă vrei să te bucuri pe deplin de frumusețea Palatului Culturii, caută pe net programul Filarmonicii și veniți în perioada stagiunii septembrie-iunie.

Călătorii plăcute! Și pe curând! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Aurici
[30.05.17 18:12:19]
»

@Dana2008: Săru-mâna! Și mie îmi place pe unde umbli tu, dar mai ales te invidiez pentru articolele alea de iarnă.

Sper să ajung la Târgu-Mureș cât mai curând. Când am așa câte un click trebuie să-l rezolv repede că altfel nu mă liniștesc. Nu se întâmplă des, că doar toată ziua citesc despre turism și văd poze, dar nu știu ce mi-a făcut clădirea asta, nici nu mi-a venit să cred că e la noi în țară. Eu insist... poate că sunt ultimul muritor care nu știa despre Palatul Culturii din orașul tău, dar asta e, mi se pare o construcție extraordinară.

Călătorii plăcute și ție! Sper să fie cât mai curând.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mitica49
[31.05.17 12:58:34]
»

@Dana2008: Citind articolul îmi pare rău că în excursia din 2015 am trecut cam rapid prin Tg. Mureș, reușind să fac doar câteva fotografii exterioare ale acestui Palat. Articolul este deosebit, iar pozele minunate. Sper să mai avem ocazia să ajungem pe acolo și să-l vizităm.

Dana2008AUTOR REVIEW
[31.05.17 15:04:21]
»

@Mitica49: Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

Dacă vreți să intrați la muzee aveți nevoie de câteva ore bune!

Ați văzut că în afară de ziua de luni, e deschis tot timpul.

Decorațiunile holului dispuse pe trei etaje, sunt impresionante.

Să știți că dacă vreți să îl vizitați, ocazia se ivește din senin, că nu degeaba este vorba aceea: ai grija ce îți dorești că se împlineste.

Călătorii plăcute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Ioan Raita
[02.06.17 00:57:22]
»

Da, Palatul Culturii din Tg. Mureș, este cred, unul dintre cele mai importante locuri care reprezintă frumusețea orașului Tg. Mureș. În afară de ceea ce ați descris, cândva acoloera și biblioteca orașului, unde nu de puține ori am împrumutat cărți, care prin anii 60, în lipsa facebookului, ne fascinau anii tinereții.

În vremurile acelea, un prieten care urma ”Școala Populară de Artă” la secția de muzică, unde cânta la saxofon, mi-a arătat o intrare de serviciu, pe undeva vis-a-vis de Turnul cu ceas, al Primăriei, pe undede puteam să intrăm pentru a ajunge la sala mare de spectacole, la ”Galerie” de unde vedeam gratis spectacolele de teatru. ”O Tempora”

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008AUTOR REVIEW
[04.06.17 10:48:32]
»

Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

Am scris că există mai multe secții ale Bibliotecii Județene și în prezent:

Biblioteca tehnică, Biblioteca copiilor, Biblioteca județeană beletristică, Sala de lectură. Secția arte și periodicele sunt la parterul Hotelului Parc.

Sunt sigură că intrarea secretă în Palatul Culturii există și în prezent, dar este secretă!

Călătorii plăcute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
elviramvio
[04.06.17 21:50:25]
»

@Dana2008:

Minunate poze. Ai reusit sa redai atat de frumos o perla a orasului acesta, felicitari. Nu l-am vazut, mereu am fost pe fuga acolo, sper sa-l vizitez si eu candva pe indelete.

Vacante frumoase!

Dana2008AUTOR REVIEW
[06.06.17 06:35:19]
»

@elviramvio: Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

Dacă vrei, de întâmplă... dacă mai ai drum prin Tg Mureș și nu ești contra-atacul timp, merită să vizitezi Palatul Culturii.

Călătorii plăcute!

P. s. Dă-mi de știre când treci prin Tg Mureș să ne întâlnim și să ne cunoaștem, dacă vrei.

elviramvio
[06.06.17 07:11:31]
»

@Dana2008:

Cu mare placere dar momentan, din pacate nu am drum acolo. Pe toamna mai tarziu, sper.

Numai bine iti doresc!

mishu
[08.06.17 13:28:09]
»

@Dana2008: Am ramas impresionata de acest loc, este lucrat cu o asa minutiozitate incat fiecare element este aparte.

Te admir si pentru munca depusa pentru ca acest articol sa aduca toata aceasta bogatie de informatie si astfel sa castigam noi cei ce citim.

Inca imi aduc aminte cum am ratat sa ne cunoastem si Targu Mures este in continuare una dintre destinatiile in care imi doresc sa ajung si astfel sa te cunosc.

O zi minunata, felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008AUTOR REVIEW
[11.06.17 19:25:13]
»

@mishu: Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

Încă te mai aștept...

Călătorii plăcute!

mihaelavoicu
[29.11.17 21:03:31]
»

Am auzit cu vreo doi ani în urmă la o emisiune TV, unde spunea ceva de Palatul Culturii, dar nu mi-a rămas în memorie decât fraza:”este una din cele mai frumoase clădiri Art Nouveau din Europa” Hopa!

Vremea a trecut și-n vara asta am fost cu un grup organizat prin pensionari, un circuit prin Ardeal, care avea în program și Palatul Culturii din Tg, Mureș.

Te rog să mă crezi, special pentru el m-am înscris. Am rămas fascinată, ca de altfel și de reviewul tău. Exact așa este! O splendoare! (nu văd însă, prin pozele tale, vitraliile de la etaj, ce povestesc niște legende ungurești!) Felicitări!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster26
[29.03.18 09:31:12]
»

@Dana2008: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

===

Mutat în rubrica "Palatul Culturii - Muzeul de Artă, TÂRGU MUREȘ" (nou-creată pe sait)

floreacalin
[12.06.18 18:08:34]
»

Eu sunt din mures, poate m-am obisnuit prea mult cu cladirea, dar intr-adevar este frumoasa.

webmaster
[30.05.19 08:52:52]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Dana2008AUTOR REVIEW
[30.05.19 09:10:01]
»

@webmaster: Mulțumesc frumos!

Dana2008AUTOR REVIEW
[30.05.19 09:12:46]
»

@webmaster26: E bine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, AZE, Dana2008, elviramvio, floreacalin, Ioan Raita, mihaelavoicu, mishu, Mitica49, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂPalatul Culturii - Muzeul de Artă:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.6440770626068 sec
    ecranul dvs: 1 x 1