ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.12.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Târgu Mureş
ÎNSCRIS: 03.04.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
DEC-2011
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Unde iesim in Tg. Mures

TIPĂREȘTE

Cu siguranta ne intereseaza ce obiective sunt de vizitat atunci cand mergem in alte localitati, dar avem nevoie si de momente de distractie sau de relaxare. Am vizitat muzee, biserici, am citit istorie, dar gata! Acum vreau ceva relaxant si distractiv! Ce as putea sa fac in Tg. Mures?

Acest review nu este atotcuprinzator, dar am selectat cateva din punctele tari ale orasului. Am sa incep cu cea mai noua optiune din oras si poate si cea mai apreciata sau cea mai populara in momentul de fata: Cinemacity, cinema 3D. Acesta se gaseste in incinta Promenada Mall, langa Hervis. Cinema City dispune de 8 Sali din care 5 sunt 3D. In sfarsit, putem vedea si la Tg. Mures un film in format “ca lumea”! Este un loc potrivit pentru orice anotimp.

Amenajarile sunt frumoase, ecrane LCD in jur, gresie lucioasa rosie si neagra, tavan fals si becuri halogene, lumina difuza, ambientala, intr-un cuvant, e placut. Cinema City are si o cafenea unde se gasesc prajituri si meniuri cu rontaieli, pe care le putem lua la noi in timpul vizionarii. Totul este personalizat Cinema City. La sfarsit sunt cativa angajati care asteapta cu un sac sa arunce lumea resturile, dar din pacate raman pe jos resturi. La cafenea pot intra si cei care nu au cumparat bilet, biletul se taxeaza dupa acest spatiu.

Pretul unui bilet difera in functie de ora si ziua din saptamana. Pretul e mai mare in weekend iar in weekend seara din nou e alt pret. Eu am platit 18 lei la adulti (de la 16.20 in weekend, ) si 14 lei la copii, la care se adauga 2.5 lei pentru ochelari. Acestia pot fi pastrati si utilizati si cu alte ocazii, deci nu e nevoie sa-i cumparati de fiecare data. La un film digital, (nu 3D), pretul a fost ceva mai mic: 14 lei adulti si 12 lei copii, in weekend, de la ora 16.50.

Recomand rezervare pe internet, cel putin acum, cand cinema 3 D este in faza de debut in oras, deoarece s-ar putea sa nu gasiti loc. Rezervarea on line presupune sa va faceti un cont, apoi faceti rezervarea, moment in care va puteti alege singuri locurile din sala. Veti primi un numar pe care il veti spune apoi la casa cand achitati biletul. Mentionez ca rezervarea on line se anuleaza inainte cu 30 de minute de inceperea filmului, deci trebuie sa fiti acolo mai repede.

Atunci cand va alegeti filmul, trebuie sa fiti atenti si la categoria de varsta recomandata. La un film recomandat peste 15 ani trebuie sa semnati o declaratie ca sunteti de acord ca fiica/fiul dvs. sa vizioneze filmul (daca sunteti de acord, intr-adevar), iar la cele recomandate peste 18 ani, nu se mai poate intra cu copil nici cu semnatura. Noi am vrut sa vedem « Nemuritorii », care se pare ca este la grupa peste 18 ani si nu am putut intra. Eu nu stiam carei categorii de varsta e recomandat, pe net nu vazusem grupa de varsta si m-am trezit acolo ca nu pot intra. Am ales alt film.

Cei care poarta ochelari de vedere nu trebuie sa-si faca probleme, ochelarii 3D se pot pune peste ochelarii de vedere, se aranjeaza perfect si nu deranjeaza.

In perimetrul Cinema City nu se poate fuma, cei care practica acest “sport” pot sta la intrarea in mall sau la alte cafenele din incinta care permit fumatul.

Programul si alte informatii se pot gasi aici: cinemacity.ro/noutati.php.

Cinematograful Arta din centrul orasului, “lipit” de Mc. Donald’s este in renovare, motiv pentru care momentan Mc-ul este inchis, se poate cumpara doar pentru acasa. Cinema Arta este vechi, din 1960 si a fost unul din cele mai moderne cinematografe din acea vreme. Si acest cinema va deveni un Multiplex, cu mai multe sali 3D. Pana atunci, ne ramane cinema-ul de la Promaneda Mall.

In Tg. Mures avem si Cinema 7D la Mures Mall moov-x.com/locatii/targu- ... ures-mures-mall insa filmele sunt doar de 10-15 minute si mai mult pentru copii.

Platoul Cornesti

Zona Platoului Cornesti ramane un loc preferat pentru targumureseni, oricand e placut sa mergi « la padure ». Am scris despre Platou aici: vezi impresii, de aceea aici voi relata doar diferentele care au aparut din momentul in care am scris si pana in prezent.

In locul parcarii din parcul de joaca este acum Casuta din padure. Aici se pot consuma preparate traditionale si naturale: suc natural de mere/pere, zacusca, ceai, vin fiert, diverse. Localul e construit in stil rustic, totul e din lemn, bancute si mese, bufet, etc. Din loc in loc sunt bomboniere, cu eticheta: « o bomboana pentru fiecare copil » iar in local se simte un miros placut de brad (probabil din cauza faptului ca totul e din lemn de brad si inca e nou). "Chestia" cu bomboanele nu stiu cat va tine, urmeaza un an electoral, pe urma... mai vedem! Nu sunt multe preparate, dar sunt bune mai ales in aceasta perioada cand e frig si vrem sa mai gustam cate ceva sau sa ne incalzim cu un vin fiert.

Aflandu-ne in apropierea Craciunului, in fata casutei ne intampina o macheta ce reprezinta “Nasterea Domnului”.

In fiecare an la Tg. Mures am avut “Oraselul copiilor” amenajat in cetate. Acolo aveam si patinoar. In acest an se fac ceva lucrari de restaurare in cetate, prin urmare patinoarul s-a mutat la platou, practic si aici e un orasel al copiilor, deci… patinoarul s-a deschis saptamana trecuta si se intra de la orele: 10,12,14 16,18,20. Exista un mic vestiar (cateva scaune) unde ne putem pune patinele. Inca nu am ajuns la patinoar si informatiile sunt din auzite, dar sper sa ajung in curand si daca am pus informatii eronate voi reveni cu modificari tirgumureseanul.ro/detali ... l-cornesti.html

In Tg. Mures avem inca un patinoar, cel al echipei sportive, dar s-a inchis pentru modernizari de cativa ani si deocamdata se lasa asteptat. Mie-mi placea cel mai mult, avea, si vestiar, mini restaurant, era OK.

La Platou sunt amenajate si aparate pentru sport in aer liber: bancuta de abdomene, pentru spate, biciclete, etc. Daca ne ducem copiii la patinoar sau la topogane, putem sta la aparate sau la casuta din padure la un vin fiert, ambele sunt bune pentru in anotimpul rece pentru incalzire.

S-au amenajat si piste pentru biciclete de asemenea si piste de alergare.

Pe timpul verii aici functioneaza si Casutele cu povesti, 3 casute amenajate cu Alba ca zapada si cei 7 pitici, o alta casuta cu o printesa si un print si alta cu batranica ce ne povesteste. In interior sunt bancute si un CD-ROM reda in permanenta povesti. Dar nu stiu daca si in acest anotimp. In cazul in care frigul nu va sperie, copiii se pot bucura inca de locul de joaca.

Gradina zoologica e tot aici, la Platou, dar se lucreaza, din aceasta cauza pe timpul iernii e deschisa doar in weekend. In vara era aproape gata un padoc din caramida si din cate am auzit, se vor aduce elefanti si girafe. Sper sa fie asa si sa sa fie gata la primavara, la inceperea sezonului. Din primavara, Gradina Zoo va functiona din nou la programul normal.

Panorama superba din Turnul cu Ceas

Cladirea prefecturii are si un turn cu Ceas, care se poate vizita. Nu e o destinatie "de toata ziua", dar consider ca e ceva mai aparte, la grupa "distractie si relaxare" pentru ca e vorba doar de urcatul in turn, de aceea mentionez si Turnul cu Ceas. Biletul este 6 lei si se cumpara de la Palatul Culturii. Dupa ce am cumparat biletul, a venit o angajata sa-mi deschida, m-a avertiat ca am de urcat ceva pana in varf, ceasul bate din ora-n ora si... la drum! Scara e in spirala, treptele inguste, 200 la numar si nu au pauza intre ele!

“Incalzirea” care se face pana in varf e benefica, ca de altfel si balustrada din varf care delimiteaza terasa turnului! Nu de alta, dar dupa ce ati urcat pana acolo, sentimentul este sa te lasi... pe ceva! Turnul are deschidere pe toate laturile, astfel ca se poate zari in orice directie! Aici ar fi bun un telescop! Balustrada e destul de inalta.

Dimensiunile laturilor nu sunt foarte mari iar terasa e destul de ingusta. Sentimentul pe care-l ai acolo, sus, e ciudat. Din cauza balustradei si a coloanelor inalte te simti parca inchis, iar inaltimea te face sa te simti cam... “aerian”. Intr-un fel, poate fi considerat chiar si un loc romantic! Daca brusc auziti “bang” si niste vibratii va inconjoara, acesta e ceasul care bate ora fixa. Zgomotul nu e asurzitor, doar ca e aproape si parca simti cum te patrunde! Dar merita totul, pentru o panorama superba! Recomand vizita in turn cand e senin pentru o vizibilitate cat mai buna. In rest, nu e nimic de vazut, eu auzisem ca ar fi un muzeu, dar nu e.

Si pentru ca suntem in decembrie, cand cu totii asteptam sarbatorile iar orasul a imbracat “haine de sarbatoare”, merita o vizita in centrul orasului. S-a impodobit bradul de Craciun, inalt de 25 de metri, iar tot centrul e luminat de mii de beculete!

Cladirea Primariei este foarte bine scoasa in evidenta iar Piata Teatrului, de curand reabilitata, e ornata si ea.

Fie ca in aceste zile de sarbatoare sa uitati de grijile cotidiene, bucuria sa va intre in suflet, fericirea sa va incante inima iar la bilantul de sfarsit de an, cand trageti linie si calculati, sa fiti multumiti si sa va simtiti impliniti!

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi va doresc tuturor si un An Nou mai bun!


[fb]
---
Trimis de biancuta in 20.12.11 22:28:38
Validat / Publicat: 21.12.11 06:27:02
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7080 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (biancuta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Targu Mures - intrarea la Cinema City, cinema 3D
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22248 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

dorgo
[21.12.11 13:38:09]
»

@gheisa... daca@biancuta s-a exprimat cat se poate de clar, in schimb eu nu prea inteleg ce inseamna acea intreaga filozofie cu " inadaptabilitatea omului de geniu, bla, bla, bla... la conditii vitrege, bla, bla... "... viata e mult mai simpla... Tg. Muresul e-un oras frumos... la ceea ce-a zis @biancuta as mai adauga... eu alerg uneori pe noul traseu de jogging, de vreo 2 km, care trece mai mult prin padure, sus, la Platoul Cornesti (traseul se numeste "Traseul sanatatii" si exista de-a lungul lui, scateva interesante panouri de pe care poti sa-ti autoevaluezi prin "scor" factorii de risc de imbolnavire, dupa fumat, alimentatie, sedentarism, etc, tabele postate de Fabrica de medicamente Tg. Mures)... acolo la Platoul Cornesti este paradisul hibernal al copiilor (au oraselul copiilor, Zoo, tiroliana, diferite jocuri, patinoar, partie de saniute, dulciuri), la fel precum in vacanta mare, "Complexul week-end", care e ceva mai la vale, (se si vede printre copaci), e paradisul acvatic al ţâncilor si nu numai, pe timpul verii. Mai nou, bazinul olimpic de aici, a fost acoperit cu o mare cupola de plastic, in curand acesta fi functiona si iarna...

Un lucru nu l-am inteles eu insa in orasul meu... intre Craciun si Revelion... nici la Teatrul National, nici la Filarmonica (sectoare de stat), nu e nici un spectacol (in afara de un cabaret in limba maghiara), insa la Wellness Spa Sangeorgiu de Mures, unde ma veti gasi in aceasta perioada (daca se da vreun premiu pe site, anuntati-ma!), au lungit programul de la 8 la 22 si au micsorat pretul la 25 de lei pe persoana/ 4 ore, daca te duci pana la ora 12. Baile apartin de sectorul privat... traiasca capitalismul!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo, gheisa, valimi
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Tîrgu Mureș:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072180032730103 sec
    ecranul dvs: 1 x 1