ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.09.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
AUG-2017
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

După 16 ani... la Fabrica de Bere

TIPĂREȘTE URM de aici

La întoarcerea din Croația, după aproape 1000 de kilometri de condus, ne-am hotărât să rămănem în Timișoara. Am făcut repede o rezervare pe booking la hotel Check Inn (vezi impresii). După ce ne-am cazat trebuia să mai rezolvăm o problemă, să umplem stomacul, pentru că era destul de gol.

Cum știu destul de bine zona hotelului nu a fost ușor să aleg restaurantul unde să mâncăm. Un loc unde în timpul studenției am lăsat câțiva bani. Restaurantul ales nu e chiar un restaurant, e berăria Fabricii de bere Timișoreana.

Berăria se află pe strada Stefan cel Mare, la numărul 28. Dacă doriți să beți o bere proaspătă trebuie să vă prezentați la berărie până la ora 22:30 pentru că la ora 23 berăria se închide. Nu vă dau coordonatele GPS pentru că nu aveți ce căuta cu mașina acolo.

Noi ne-am pornit pe la ora 18 așa că aveam timp suficient pentru o sindrofie (fii cuminte, ești om însurat, nu mai ești student să faci sindrofii aici, stai calm), m-am certat eu singur. Am ajuns în fața fabricii, aici se află o halbă mare de bere metalică, pe care sunt redate imagini cu Fabrica de bere. Dacă nu știați, Fabrica de bere din Timișoara este prima fabrică de acest tip de pe teritorilu României, și-a deschis porțile în anul 1718.

Am intrat pe holul ce duce spre curtea berăriei, prin cap aveam tot felul de amintiri, au trecut 16 ani de când nu am mai fost pe aici, cam mult. Holul este ornat frumos, cu un car plin cu butoaie de bere, diferite trofee câștigate de acestă marcă și mai multe aranjamente rustice.

Am trecut holul și am pătruns în curte, s-a schimbat în 16 ani, acum se numește Curtea Berarilor, au dispărut băncile lungi, acum sunt mese cu scaune, barul s-a modernizat au apărut și aici butoaiele din lemn, pe margine sunt ghivece mici cu tuia. Gasim o masă liberă. Terasa este destul de plină, spre surpiza mea printre clienți erau și turiști străini, lipseau studenții. Cum se apropia înserarea terasa se tot umplea cu mușterii însetați.

A venit un chelner la masă și ne-a dat două meniuri. Înainte de al deschide am comandat două halbe de bere nefiltrată, una la litru pentru mine și una la jumate pentru soție. Apoi am răsfoit în tihnă, așteptând berea, meniul. Am comandat scăricică la grătar, ceafă de porc, mititei cu muștar și sos de usturoi, garnisite cu cartofi prăjiți și două salate.

A sosit berea, prima gură a fost sublimă, am așteptat atâta ca să simt prospețimea acestei beri. Berea Timișoreana în zona Banatului are alt gust, față de Timișoreana care se vinde la Rm. Vâlcea, probabil este făcută în altă parte. Eu când am venit la Vâlcea am simțit imediat acest lucru și am cam renunțat să mai consum acest brand.

După prima gură mă pregăteam să mai comand una, așa mare era setea și dorința, dar ceva ma reținut. A sosit mâncarea, scăricica, micii, ceafă toate sfârăind au picat foarte bine, iar câte o gură de bere pe urmă, curcubeu pe cerul gurii. Am mâncat bine și am consumat puțin mai mult de jumătate din halba de bere. Apoi, sigur de la oboseală, am simțit că se îngroașă limba, vorbeam tot mai greu. Ai vrut bere ne filtrată, i-a bere nefiltrată. Dar tot nu m-am lăsat până nu am terminat toată halba de 1 litru. Ce făceam dacă mai comandam una?

A venit momentul să plătim, tot fetinul a costat puțin peste 75 de lei. Am plătit și pentru că oboseala și berea și-au spus cuvântul ne-am îndreptat spre hotel și am trecut direct la somn.

În timpul sezonului rece terasa este închisă, dar distracția se mută în interiorul fabricii într-o hală mare. Nu știu cum e amenajtă acum, dar pe când frecventam eu locația, erau mese lungi din lemn.

Dacă ajungeți prin Timișoara și doriți să beți o bere bună, proapătă vă recomand berăria Fabricii de bere Timișoreana. Sper să nu treacă alți 16 ani pentru a mai ajunge iarăși aici.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de zlatna in 12.09.17 14:03:16
Validat / Publicat: 12.09.17 15:40:31
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TIMIȘOARA.

VIZUALIZĂRI: 5909 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 prima fabrică de bere din Romania
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36200 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

Dan&Ema [12.09.17 17:46:46] »

@zlatna:

Foarte fain locul. Il stiu si eu. Cel mai fain e dupa orele 22, adica dupa niste

????????????????????????????????

robert [12.09.17 18:37:09] »

@zlatna: Bere la litru? Bravo domne! Ești de cursă lungă!

Sa vă fie de bine!

zlatna [12.09.17 20:18:37] »

@Dan&Ema si @ Robert

Dacă avem norocul ca întâlnirea AFA de anul viitor sa se tinala Timișoara, daca vreti făceam o vizită la Fabrica si atunci alegem, la litru sau la jumătate fiecare cum o putea duce. De dus acasă vedem noi cum ne vom descurca.????????

Fac eu cinste primul rând, apoi voi.????????următoarele trei să nu zic cinci.

mishu [12.09.17 20:19:49] »

@zlatna: Cred ca stricam prietenia, ????, am inghitit in sec la greu in fata pozelor pacatoase, dar ma bucur pentru voi ???? totul arata foarte bine, si cu prima ocazie cu care ajung la Timisoara va fi musai sa ajung si eu pe acolo si binenteles ca o scaricica cu o bere la litru si niste mititei si cu cartofi prajiti, mmmmm, ce bun.

Felicitari, votat cu mare placere.

Dan&Ema [12.09.17 21:41:04] »

@zlatna:

Vezi ca-n Timisoara sunt multe misto. Faine in limbaj local.

Asa ca pot fi ghid

zlatna [12.09.17 21:51:04] »

@Dan&Ema:

"Faine in limbaj local. " - după vreo lună în Timişoara eram la masă cu un coleg din Reşiaţa care a făcut şi liceul în Timişoara. Îl aud zicând "ce faină-i mâncarea" - eu în gând, ce are astă, cum să fie mâncarea faină, poate bună. După un timp m-am prins şi eu că bună cu faină îi tot aia.

Mă bag şi eu cu tine ghid.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zlatna [12.09.17 21:56:49] »

@mishu: Să şti că şi eu când am revăzut pozele am cam înghiţit în sec atât de la mancare cât şi de la bere.

Ca să refacem prietenia dau eu o bere când ne întâlnim .

Toate ce le bune.

mishu [12.09.17 22:03:17] »

@zlatna: Vezi ca s-a marcat, am martori si nu mai poti sterge ecoul, l-am pozat ????

Dan&Ema [12.09.17 22:45:50] »

@zlatna:

Si timisorenele sunt faine!

Traducere: bune!

????

elviramvio [13.09.17 00:40:32] »

@zlatna:

Da o lista nu deschideti voi?!

Zoazore [13.09.17 12:35:01] »

@zlatna: Uuufff, doar am terminat de mancat la articolul lui@Cdia su cafeneaua din Oradea si dau peste amicul @zlatna, incarcat cu bere! Si nefiltrata! E frumos, amice? Asa faci?

Fain articol, dar doar in timpul mesei! Altfel, e letal!

Cred c-am votat, ca vorba ta: s-a rupt filmul.

P. S. -De "porcarele" nici nu vreau sa-mi amintesc!

Iar preturile sunt de-a dreptul superbe!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zlatna [13.09.17 13:07:15] »

@Zoazore: Cum i-am spus și colegei @Mishu, și mie mi s-a făcut poftă uitându-mă la poze. Prețul chiar bun, noi veneam din Croația, acolo erau niște prețuri de te ia amețeala fără să bei.

Sunt de acord cu tine, astfel de articole trebuie citite după ce ai luat masa, astfel ai probleme destul de mari cu papilele gustative.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱 [15.09.17 11:03:31] »

@zlatna: „Amintirile te chinuiesc... ” Se pare că ai petrecut clipe frumoase în acest local, amintiri care s-au sedimentat ani de zile. În momentul în care ai ajuns la Timișoara amintirile „s-au tulburat” și te-au îndemnat să vizitezi berăria. Și se observă că nu ai regretat deloc această vizită „după 16 ani”... Am reținut recomandarea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zlatna [15.09.17 13:05:20] »

@tata123: Mulțumesc pentru vizită și vpt.

Da, pot spune că ”Amintirile mă chinuiesc” - au fost cateva iesiri mai lungi pe la Fabrică în timpul studenției dintre care unele se terminau cu vederea tulbure. La o ieșire doi prieteni au făcut pariu că unul o să mănănce 50 de mici, cine pierdea plătea, pe la micul 30 nu a mai putut mânca și a plătit toată consumația, iar noi am terminat comanda de mici.

Să ști că se servește și bere la metru.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, elviramvio, mishu, robert, tata123 🔱, zlatna, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Timișoara?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060688972473145 sec
    ecranul dvs: 1 x 1