ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.10.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brădeni [SB]
ÎNSCRIS: 10.10.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
OCT-2012
DURATA: 0 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai... spre Valea Verde, Cund [MS]

TIPĂREȘTE

De ceva vreme imi doream sa ajung la Valea Verde, mai ales ca era la o aruncatura de bat de locul in care traiesc. Aflasem de acest loc din diverse surse si imi formasem deja o impresie pe care doream sa o verific. Ocazia s-a ivit marti, 9 octombrie. Aveam in vizita un cuplu de prieteni dragi din Elvetia si, stiindu-i iubitori de natura si locuri frumoase, m-am gandit ca acesta ar putea fi unul din ele. Nu doream decat sa vizitam.

Am trecut prin Sighisoara, apoi am mers spre Medias, prin Danes, am intrat in Dumbraveni, am urmat indicatorul spre Viisoara si la prima intersectie am facut stanga pana s-a terminat asfaltul. Aici erau doua drumuri din care noi l-am ales pe cel din stanga, era de altfel si un indicator ceva mai departe, din care am aflat ca pana la Cund sunt 6 km. Peisajul superb, drumul forestier destul de bun, ingust, trece prin vai, urca pieptis dealuri si strabate in curbe un colt minunat de padure. Pana la destinatie nu intalnesti altceva. E de dorit ca masina sa fie una foarte robusta si in niciun caz joasa. A noastra era mai de mijloc, si fiind inchiriata de prietenii nostri, am avut emotii si m-am simtit oarecum vinovata pt eventuale stricaciuni. Din fericire n-au fost. Aproape de intrarea in sat drumul a devenit mai putin prietenos din cauza exploatarii forestiere, dar am putut trece. Dupa atata pustietate ne asteptam sa gasim un sat prapadit, cu case parasite, ruinate, cu ulite pline de gropi. Spre mirarea si usurarea noastra, in sat am dat de asfalt si inca unul bun, nu din acela tot o plomba si o groapa. Casele destul de aratoase, oameni tineri, scoala biserica Am facut stanga si iata-ne la destinatie.

Aerul era foarte curat, liniste deplina. Am intrat, cam cu teama pt ca nu era urma de activitate si ma temeam de ce era mai rau, sa gasim incuiat! Dar nu era. Pe terasa erau doi angajati. Am cerut voie sa aruncam o privire in jur si ni s-a permis.

Erau mai multe case de oaspeti, de mici dimensiuni, in stilul traditional al locului, cu mici terase deschise, frumos mobilate. In interior nu am intrat. Am vazut doar interiorul unui fel de chiosc inchis cu geamuri. Am mers in gradina unde am fost atrasi de lacul amenajat pentru baie. Nu ca o piscina luxoasa, ci ca un lac, pe marginea caruia era chiar si un nufar singuratic.

Era si un spatiu de joaca pt copii, o pista de petanque, cu bilele pe ea, un chiosc dechis, o gradina de legume foarte bine si frumos amenajata, in care am mai gasit cate ceva. N-am luat nimic! Doar am mirosit, am identificat cate ceva.

Apoi am intrat in sala restaurantului. Stiam ca specifice acestui loc sunt mancarurile rafinate dar si dulceturile si siropurile deosebite. Nu era vremea mesei, asa ca ma gandeam la ceva dulce. Dar am aflat ca nu exista o astfel de oferta. Chiar daca am fi dorit sa servim masa nu ar fi fost posibil, pt ca trebuia sa anuntam cu cel putin o zi inainte. Am mai aflat ca de regula, clientilor cazati li se serveste doar micul dejun si cina si doar la comanda speciala pranzul, ca exista doar un meniu al zilei. Impinsa de curiozitate, am dorit sa aflu care era meniul pt ziua in curs si preturile, ca tot omul. Nu am fost refuzata, dar n-am primit nimic si n-am mai insistat, pana la urma nu eram decat trecatori, probabil ca doar statutul de client ii poate obliga la mai mult.

Singura lista disponibila era cea de bauturi, din care noi am ales trei sucuri de cherry, obisnuite, si o cafea pt care am platit 21 de lei.

Restaurantul era placut, intim, decorat cu gust, cu un semineu impozant, nimic din atmosfera unui local public, un fel de sufragerie de conac englezesc. Impecabili la acest capitol!

Ne-am intors pe alt drum, chiar daca a trebuit sa facem o mare bucla pt a reveni la Sighisoara. Am continuat sa mergem prin sat, in directia opusa celei din care am venit, pt ca, evident, asfaltul e mai atractiv decat drumul forestier.

Am mers prin Bahnea, spre Tarnaveni, Medias si spre Sighisoara, cu un scurt popas la Malancrav ca sa vedem o superba biserica saseasca vestita pt fresca interioara. Este ceva deosebit, merita vazut!

Preturile pt cazare si cu siguranta si pentru masa, recomanda aceasta locatie oamenilor cu serioasa dare de mana.

Am citit acolo, intr-un pliant, despre un week end cu cautare de trufe, program, meniu deosebit, care costa169 de euro de persoana. Sunt convinsa ca merita, depinde de buzunar si de preferinte. Am inteles ca solutia meniului unic si precomandat din timp este un mod de a evita risipa inutila, mai ales ca ingredientele sunt doar de cea mai buna calitate. Tot respectul!

Ma consider vinovata ca nu m-am informat temeinic despre specificul acestui loc, pt ca in afara peisajului, n-am putut oferi prietenilor mei mare lucru.

Sucul si cafeaua le puteau bea oriunde. Este singura nedumerire majora cu care am plecat: am inteles ca programul mesei e just, dar o lingurita dintr-una din dulceturile atat de laudate, intr-un pahar de apa nu se poate oferi? Ori in loc de sucul cumparat, fie el si de calitate, un sirop facut de casa?

Sper ca experienta mea sa fie folositoare celor interesati, asa cum mi-a fost si mie din anumite puncte de vedere. Este un loc frumos si un concept turistic aparte. Merita experimentat, nu doar vazut, cum am facut noi. Nu stiu cate stele are de fapt. Am vazut chiar la intrarea in restaurant o placuta metalica pe care era gravat "Club de rotiseurs".

Voi adauga si poze imediat ce voi reusi sa le descarc.


[fb]
---
Trimis de kikiritzi in 12.10.12 22:51:19
Validat / Publicat: 12.10.12 23:53:17
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4358 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kikiritzi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Valea Verde este zugravita in rosu si alb si de afara nu te lasa sa banuiesti ce se afla dincolo de portile ei.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13700 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmaster
[13.10.12 06:46:08]
»

Mutat la rubrica "Descopera judetul Mures" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor

kikiritziAUTOR REVIEW
[13.10.12 09:04:29]
»

Multumesc pentru corectare! A fost vina mea ca n-am cautat bine rubrica.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
kikiritzi
Alte impresii din această RUBRICĂAlte locuri de vizitat în județul Mureş:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.73686909675598 sec
    ecranul dvs: 1 x 1