ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.07.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 06.11.17
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 6

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Vila Sovata, una dintre locatiile frumoase de cazare din statiunea cu acelasi nume

TIPĂREȘTE

Am reusit sa luam concediu in cele 3 zile dintre Rusaliile ortodoxe si 1 iunie anul acesta; obtinand astfel o saptamana de vacanta, pe care, evident, vroiam sa o petrecem in afara orasului de bastina.

Aveam planificata o deplasare la Sovata (statiune in care nu am ajuns pana acum), si o rezervare la vila Sovata – facuta cu aproximativ o luna inainte. Rezervarea am facut-o telefonic, cu confirmare prin sms. Nu am platit nimic in avans.

Drumul din Timisoara pana in Sovata e destul de lung, dar asta nu ar fii o problema daca am avea… infrastructura. Am facut 6 ore si ceva, cu tot cu popasuri. Deh – mai repede ajungeam la Viena.

Apropos de popasuri – ultimul l-am facut la pensiunea-restaurant Gerendás Panzió, cu vreo 2 sate inainte de Sovata. Mancarea e foarte buna.

Vila Sovata (3 stele) e situate foarte aproape de centrul statiunii Sovata, ceea ce, evident, este un mare avantaj. Esti aproape de principalele atractii locale – lacurile sarate, Strandul Lacul Negru, trasee de agrement si numeroase terase si restaurante.

Vila Sovata ofera numai cazare. In trecut am inteles ca proprietarii permiteau accesul si la piscina de la subsol. Din cate mi-a povestit proprietarul, piscina inca exista, dar trebuie renovata, fiind serios afectata de inundatiile puternice ce au fost in Sovata, acum cativa ani. Proprietarii sunt o familie draguta si amabila – din Targul Mures (daca am inteles bine). Ei insisi erau cazati intr-un apartament de la parterul vilei. Am vorbit in special cu domnul, care, cum ziceam – a fost foarte amabil si prietenos. Ne-a ajutat cu sfaturi si recomandari privind zona si obiectivele turistice de vizitat. Bine … noi am venit cu temele pregatite de-acasa, adica stiam clar ce e de vizitat si cam ce am vrea sa vedem in zona; dar sugestiile lui au prins totusi bine.

Vila Sovata e o constructie mare, impunatoare (pt o vila), cu doua etaje, un parter inalt, cam la nivelul strazii si un stil arhitectural … necunoscut pt mine :), dar destul de raspandit in zona, din cate am vazut.

Noi am rezervat o camera dubla, cu pat matrimonial si am primit camera nr. 4 daca retin bine – incepe sa ma lase memoria - de la erajul 1, vedere spre strada. De fapt, proprietarul ne-a oferit la alegere – intre camera aceasta si o alta, cu vedere in spatele vilei. Am optat pt camera cu vedere spre strada, si bine am facut, pt ca cele din spate au balcoanele mult mai mici si priveliste lipsa. Nu ca de pe balconul nostru aveai cine stie ce panorama ametitoare, dar chiar si privind strada, si turistii – era totusi mai putin monoton.

Marele minus, ghinon, pisica neagra, spuneti-i cum vreti – a fost faptul ca, aproape toate cele 7 zile cat am fost cazati la Vila Sovata, vis-à-vis, se lucra de zor la amenajarea parcarii si a Hotelului Pacsirta. Si cand spun - se lucra – va rog sa va imaginati vreo 30-40 de oameni care roboteau tot timpul, zgomote de ciocane, pikamer-e, troncaneli, boncaneli – toate astea zilnic, intre orele 8.00 dimineata si 18-19.00, netinand cont ca este sarbatoare, sau duminica. Noroc ca nu am stat prea mult prin camera.

Revenind la camera – va pot spune ca este mare. Baia, de asemenea mare, cu cabina de dus incapatoare. Balconul – nu e balcon – e o adevarata terasa, unde incapea lejer o masa mare, de plastic, si 2 scaune, si mai ramanea suficient spatiu pe langa. Balconul-terasa era cumva pe 2 parti ale cladirii. Camera era dotata clasic, cu un pat matrimonial mare, noptiere, masa TV, TV (nu prea am urmarit, dar majoritatea posturilor erau in maghiara), frigider maricel, dulap mare de haine, cuier cu oglinda mare si loc pt. geamantan.

Ferestrele cu termopan de calitate ne-au mai salvat de zgomotul de-afara. De asemenea perdelele groase ne-au permis sa mai dormim o ora-doua in plus, chiar daca afara era deja lumina :)

Cum ziceam, vila nu ofera masa, nici macar micul dejun. Noi am venit de-acasa cu ceva provizii, dar am si cumparat alimente de la magazinul alimentar (de fapt este un fel de magazin ABC, unde gasesti de toate), situat pe aceeasi strada, la 100 de metri de vila; sau de la Penny, din localitatea Sovata (nu in statiune). Pranzul si cina le-am luat pe la terasele/restaurantele din statiune; sau prin locurile pe unde colindam zilnic. In statiunea Sovata – am remarcat in mod deosebit terasa-restaurant Boema (mancare buna si muzica live), Ciuperca Mica (mancare si deserturi delicioase) si Bello Pizza & Grill – de asemenea cu mancare buna si pizza nemaipomenita.

Vila Sovata are o parcare destul de mare in spatele constructiei. Este o parcare cu pietricele, unde ar incape, estimez eu – in jur de 10-15 masini. Deci avand cazare la vila Sovata, ai si loc de parcare asigurat. Pe strada, parcarea se plateste. Sunt automate dispuse pe trotuar, unde trebuie sa achiti contravaloarea parcarii. Drumul prin fata pensiunii e cu sens unic si destul de ingust. De asemenea trebuie sa ai mare grija la turistii care traverseaza strada pe unde nici nu te-astepti, si unii fara sa se asigure.

Pretul platit de noi pt camera respetiva, la Vila Sovata a fost de 100 lei/noapte; fiind in extrasezon. Inainte de a pleca, am observant ca proprietarul crescuse pretul la 120 lei/noapte pt acelasi tip de camera, iar apartamentul (cred ca este un singur apartament disponibil turistilor in imobil), era undeva la 170 lei/noapte.

Zona este foarte frumoasa, parcul, drumul de acces la lacuri si inclusiv lacurile au fost amenajate cu bani europeni. Toate lacurile din statiunea Sovata (Ursu, Alunis, Mierlei, Lacul Rosu, Lacul Tineretului), se pot vizita usor, pe un traseu amenajat. Lacurile sunt sarate, si in majoritatea se poate innota. Sunt amenajate stranduri.

In plus, foarte aproape de Sovata sunt multe alte obiective turistice (Praid, Targu Mures, Corund, etc.), prin urmare nu ai cum sa te plictisesti. Noi am avut planificat cate unul sau doua obiective pe zi, si asa am petrecut foarte frumos, toate cele 7 zile de vacanta.

Recomand cu caldura statiunea Sovata (cat mai sunt paduri si aer curat:(), dar si Vila Sovata, ca locatie foarte buna de cazare.

Vacante placute!


[fb]
---
Trimis de Adrian.TM in 03.07.18 09:55:59
Validat / Publicat: 03.07.18 11:17:06

VIZUALIZĂRI: 1910 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Adrian.TM); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Multa sare, la suprafata solului - pe dealurile din apropierea statiunii Sovata
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7800 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest review

1 ecouri scrise, până acum

webmaster [03.07.18 11:28:41] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂVila Sovata:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049529075622559 sec
    ecranul dvs: 1 x 1