ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.01.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 01.09.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JAN-2013
DURATA: 2 nopți
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
87.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Complexul militar Sinaia - nu te arde la buzunar

TIPĂREȘTE

Am ajuns la Complexul Militar Sinaia in 14 ianuarie, initial pentru un sejur de 7 zile, in final optand (motive personale) pentru doar doua zile. Accesul se face usor... din soseaua principala (venind dinspre Brasov) in dreptul parcului Dimitrie Ghica, faceti dreapta si urcati... urcati... urcati, treceti pe langa Manastirea Sinaia si iar urcati... la un moment dat un indicator va va lumina calea. Amplasarea complexului este una de exceptie, in padure, privelistea lasandu-te fara grai.

In cadrul complexului sunt amenajate doua parcari spatioase si la tot pasul intalnesti indicatoare care te avertizeaza in privinta ursilor care fac plimbari seara prin zona.

CAZAREA - Complexul dispune de mai multe cladiri (fara etaj, cea in care este si restaurantul hotelului este singura etajata), noi fiind cazati intr-o camera de trei locuri. Se intra intr-un hol unde se afla cuierul si un frigider, in stanga e camera, iar in fata baia. In camera destul de mare am gasit doua paturi, doua noptiere, o dormeza pe care era un televizor, un dulap si un fotoliu. Mobilierul este din pal, nimic pretentios, dar bine intretinut, mocheta destul de uzata, dar curata. Baia este destul de mare, dotata cu o cabina de dus, dulapior, etc... gasiti sapun, hartie igienica si prosoape.

Pe usa este un regulament de ordine interioara in care se specifica si faptul ca nu se pot face poze in interiorul complexului.

Cazarea costa in jur de 23 de lei pe noapte, din cate am inteles se pot aduce si persoane care nu lucreaza in sistem, conditia de baza fiind ca cel pe numele caruia se face rezervarea sa fie angajat MApN

BARUL COMPLEXULUI - EXISTA la parterul uneia din cladiri, dar era inchis din cauza ca nu erau multi turisti, urmand ca de joi sa se redeschida. Am vazut ca erau doua mese de biliard acolo si nu era foarte spatios.

RESTAURANTUL - destul de incapator, nu foarte modern amenajat, cu personal amabil. Desi in meniu este trecuta o gama larga de mancaruri, nu gasesti tot timpul ce doresti. Un plus il reprezinta faptul ca nu exista pauza intre mese, micul dejun incepand de la ora 09.00, dupa ora 11.30 pranzul si continuand cu cina (ni s-a precizat ca la cina gasim doar felul doi), ultima comanda facandu-se parca la ora 21.00. Preturile la bautura erau foarte mici (ex. sucuri la 0.5 l = 2.5 lei, o bere 3 lei, 100 ml garrone = 3.5 lei, o sticla de vin 15 lei), pot spune acelasi lucru si despre costul manacrurilor, dar aici trebuie luat neaparat in calcul gramajul. Portiile nu erau prea mari (doar nu mergi in vacanta sa te-ngrasi), sotul meu trebuia sa-si ia ori doua portii de mancare, ori sa mearga la magazin pentru o"completare". Sa va dau niste exemple: ceafa de porc+ cartofi prajiti= 7 lei, piept de pui + cartofi natur= 6.5 lei, cascaval pane = 5.5 lei, salatele costau in jur de 1.5 lei. Ieftin, Bun, Putin (2 din 3, deci e ok :)). Pot manca si cei din afara complexului, dar trebuie sa plateasca in plus 15%, cheltuieli de regie.

Daca vrei sa te plimbi prin statiune si nu vrei sa iei masina, varianta optima o considera scarile pietruite care fac legatura cu centrul (faceti cam 15 minute). Am fost surprinsa sa vad ca Sinaia era pur si simplu goala in aceasta perioada. Nu schiez, nu-s mare amatoare de colindat baruri asa ca m-am orientat spre plimbari si vizitarea unor obiective turistice.

Manastirea Sinaia, inchinata Sfintei Fecioare Maria. nu trebuie ocolita, este superba. Iarna muzeul si biserica veche se deschid doar la cerere, in intervalul 10.00-15.00 (pentru grupuri mai mari de 10 persoane) asa ca nu le-am putut vedea. Impresiile de pe site sunt extraordinar de ample si frumoase, asa ca ca nu intru in amanunte.

As fi vrut sa revad Castelul Peles, dar luni si marti este inchis, asa ca am pornit spre Casa Memoriala George Enescu din cartierul Cumpatu. Accesul se face destul de greu, traversand linia ferata, apoi stanga si de acolo sunt indicatoare destule. E o casa superba, mobilata cu gust, simplu, asa cum i-a placut si artistului sa traiasca. Nu detaliez pentru ca exista pe site descrieri elocvente, voi pune doar cateva poze. O puteti vizita de marti pana duminica si costa 6 lei intrarea/adulti.

In vechea Gara Regala (inaugurata în 1939), alaturata garii feroviare in functiune exista o expozitie de trenulete (intrarea costa 6lei/adult, 4 lei/copii), copiii pot desena, iar adultii se pot relaxa in barul din incinta.

La 4 km de Sinaia, in Posada se afla Muzeul Cinegetic, care chiar merita vazut si daca ajungeti prin Busteni nu ocoliti Manastirea Caraiman de la poalele masivului caruia ii poarta numele sau Castelul Cantacuzino care a intrat recent in circuitul turistic. Am vizitat Casa Memoriala Cezar Petrescu (8 lei intrarea pentru adulti) si am fost neplacut impresionata de ghidul de aici, o duduie care mi-a prezentat destinatia incaperilor si a considerat ca e suficient pentru ca omul sa-si faca o idee despre viata si opera scriitorului. La Casa Memoriala George Enescu exista un ghid audio extraordinar de bun, bogat in detalii si doamnele de acolo sunt extrem de informate .

Concluzia? Doua zile relaxante... nu cred c-o sa revin pentru ca stau in Brasov si nu vad rostul unei cazari atat de aproape de casa (a fost o exceptie acum... chestii legate de relaxarea sotului dupa o misiune in afara tarii) dar recomand zona tuturor, mai ales amatorilor de sporturi de iarna!!!


[fb]
---
Trimis de alynutza in 16.01.13 21:48:35
Validat / Publicat: 17.01.13 06:08:50
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 20125 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alynutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 manastirea Sinaia
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14150 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂComplexul Militar Sinaia:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05620002746582 sec
    ecranul dvs: 1 x 1