ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.09.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
    DIN: Brasov
    ÎNSCRIS: 23.08.11
    STATUS: GOLD
    DATE SEJUR
    AUG-2011
    DURATA: 1 zile
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    90.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Day Trips - Sibiu & Imprejurimi - Partea1

    TIPĂREȘTE

    Salut,

    In vizitele noastre prin Sibiu ne bazam foarte mult pe “ghizi” locali: prietenii nostri. Asa incat de fiecare data cand ajungem…vedem alte lucruri si asta face Sibiul extrem de atractiv pentru noi.

    Am sa va explic cateva din traseele noastre, cand le-am facut, ce ne-a placut.

    Incep prin a spune ca mergem relative des prin Sibiu, si pentru distractie dar si cu serviciul. E un oras minunat, plin de turisti vara, usor melancholic in restul anului. In 2007 a fost incredibil s ate nimeresti in Sibiu…in orice saptamana. Vestea buna e ca ce au imbunatatit in acel an se pastreaza si acum….

    Sa incep…

    Varianta 1: doar Sibiul

    Noi am inceput cu o vizita in Muzeul Astra – e un “must see” in Sibiu. Am fost si la muzeele satului din Bucuresti, Cluj dar ca la Astra nu mi-a placut nicaieri. E minunat. Ca dovada ne-am facut abonament familial – e cea mai ieftina varianta in cazul in care doresti sa te opresti de mai multe ori pe an. Preturile la intrare sunt diversificate in functie de categorie (student, pensionar, somer…). Pentru un turist ca mine e 15 Ron / pers dar in cazul abonamentului am dat 40 Ron / familie si intrari nelimitate. Asa incat, de fiecare data cand mergem in Sibiu oprim si aici (daca timpul si vremea ne permit).

    Cateva detalii: ajungeti luand-o pe drumul spre Rasinari, undeva dupa 4 km pe partea dreapta o sa vedeti o poarta mare de lemn…e una din intrari. Parcul e aerisit, extrem de curat si extrem de bine ingrijit. E o placere sa te plimbi prin el in orice anotimp. Foarte des se organizeaza targuri cu produse traditionale…ultima data am mancat si un bulz. Lasati-va macar 3 ore pentru vizita…ca sa nu simtiti ca alergati prin el…si imbracati-va comod. In weekend e destul de aglomerat dar fiind atat de mare nu se simte…

    Exista si un restaurant in incinta dar personal nu vi-l recomand. Nu exceleaza (parere proprie) si se asteapta destul de mult dupa servire.

    Dupa plimbare …se poate lua masa la Apfelhaus (e in apropiere si profitati si pentru a da o tura prin Cisnadioara…poate si sa urcati la fortareata, sa incercati sa urniti bolovanul ) sau sa va indreptati inspre oras. AIci sunt extrem de multe posibilitati de a alege un restaurant- de la crame traditionale (Crama SIbiana, Crama Ileana) pana la terase ale unor restaurante (La Turn, Gothic…etc). O sa vedeti…e plin de localuri atat pe aleea pietonala, Nicolae Balcescu, cat si in Piata Mare si in Piata Mica.

    Imi place Sibiul cu precadere pe inserat. E foarte frumos luminat, e magic. Nu am sa intru in multe detalii. Cladirile de pe Balcescu, Piata Mare si Piata Mica sunt cladiri vechi, incepand cu sec XV – pana in sec XIX. Multe din ele renovate in 2007, cateva inca neatinse. O plimbare normala va ia in jur de 30 -45 minute…admirand peisajul.

    In Piata Mica nu ratati Podul Minciunilor. Legendele ii inconjoara existenta. Mie personal imi place aceea conform careia daca stai pe pod si spui o minciuna acesta se prabuseste.  Primavara si vara podul e impodobit de flori. Iarna e mai dramatic…doar fier. De altfel, in Piata mica predomina ornamentele forjate…uitati-va doar la felinare si o s aintelegeti la ce ma refer.

    Langa Podul Minciunilor o sa recunoasteti Casa Luxemburg si o cafenea…Atrium. Aici in fiecare saptamana se organizeaza evenimente muzicale, seara de seara un maestru canta la pianul localului. Nu are rost sa va spun ca atmosfera e una speciala…

    Trecand pe langa cafenea…ne apropiem de Piata Huet. Aici troneaza Biserca Evanghelica. Concertele de orga sunt destul de frecvente. O sa treceti pe langa Pasajul Scarilor si pe langa Turnul Scarilor. Pasajul are la baza lui cel mai vechi restaurant din Sibiu: Butoiul de Aur. Am mancat o data, demult aici…si mi-a placut.

    Tot in Piata Huet se mai poate vedea un liceu cu traditie in Sibiu: Bruckental si o Cafenea: Wien. Au o terasa care seara, pe timp de vara e intesata de turisti. Au si specialitati in meniu…. ciocolata calda cu bomboane…ceva torturi cu specific austriac…mie imi place cum e luminata si cat e de liniste. Plus ca de aici aveti o vedere foarte frumoasa, peste ziduri, asupra Orasului de Jos. Aici…evident…suntem in Orasul de Sus. :)

    Din Piata Huet avem 2 posibilitati: sa o luam inspre Mitropolia Ardealului, trecand pe langa casa cu Cariatide (2 statuete care sustin un balcon) sau sa traversam din nou Piata Mare, pe langa Palatul Bruckental, si sa o luam pe langa zidurile cetatii. Sau le combinati daca va tin picioarele. Ambele variante merita. A doua e mai…medievala. :)

    Prin Sibiu o sa aveti surpriza sa va intalniti cu calfe. Lucreaza la Turnurile cetatii. O sa ii recunoaste-ti, cu siguranta. Apropo de Turnuri…sunt destul de grupate, pe langa zidurile cetatii. O sa le recunoasteti. Turnul Groos, Turnul Olarilor, Turnul Dulgherilor si Turnul Archebuzierilor. Am mai pomenit mai sus de Turnul Scarilor si in Piata Mica mai gasim Turnul Aurarilor. Mai sunt inca vreo 2…dar dupa zidurile Orasului de sus. Si cam astea sunt…un fel de Mica Praga. 

    Acum partea mai culturala: in Piata Mare se poate vizita Palatul Bruckental, Turnul cu Cea, Langa Piata Huet sta Muzeul Franz Binder iar in Piata Mica va mai intalniti cu Muzeul de Farmacie (situate langa Casa Artelor, pe un capat al Podului Minciunilor). Sunt destul de apropiate ca distante.

    Eu v-am dat multe detalii si locuri care se pot combina. Eu am mers de mai multe ori…evident nu opresti dintr-o data in toate localurile. Dar mie acestea mi-au placut.

    Cam asta e o zi…relaxanta prin Sibiu.

    Acesta a fost un review destul de lung… porneste ca o baza. AM sa mai scriu unul cu ce se poate vedea prinprejur, tot in vizite de o zi… si apoi se pot combina in functie de posibilitati si timp.

    Pozele le voi atasa mai pe seara sau maine.


    [fb]
    ---
    Trimis de razvansn* in 01.09.11 13:16:44
    Validat / Publicat: 01.09.11 14:16:45
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 3101 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (razvansn*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14150 PMA (din 14 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    1 ecouri scrise, până acum

    webmaster0
    [01.09.11 14:18:48]
    »

    Un articol deosebit de util si bine scris.

    L-am selectat sa fie minighid amfostacolo.ro

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sibiul:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05085015296936 sec
    ecranul dvs: 1 x 1