84027 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Casa Memorială ''Lucian Blaga'' [Lancrăm]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.01.2018
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 3 zile
TIP: COLEGI
PREŢ:
123 lei
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 30

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Casa Memorială Lucian Blaga din Lancrăm


”Atâta liniște-i în jur de-mi pare că aud
cum se izbesc în geamuri razele de lună. ”

 

Am auzit glasul prietenei mele pe când eram în preajma pădurii, pe un tăpșan unde ascultam liniștea. Vocea ei a sunat ca un clopoțel care a întrerupt-o.

Erau vorbele nerostite ale poetului Lucian Blaga. Spun nerostite, pentru că noi, cei de o anume vârstă, trecuți prin ”școlile comuniste” nu am studiat, nu am întâlnit și nu am cunoscut pe Blaga.

Atunci, pe acel câmp, pe care îl numesc ”câmpul cu liniște” am auzit ce poate să însemne Blaga. Tot ea a fost cea care mi-a deschis porțile ”lumii lui”.

”Eu nu strivesc corola de minuni a lumii... ”

Este de neînțeles, apoi încet pare a fi înțeles, dar în final, pentru mine rămâne o enigmă această personalitate care se numește Lucian Blaga.

În vara lui 2017 am mers într-o excursie organizată de clubul pensionarilor din Ploiești în Ardeal și printre alte obiective am vizitat Casa Memorială Lucian Blaga de la Lancrăm.

Poetul luminii! Hm... Numai eu știu de câtă lumină am nevoie!

Casa în care s-a născut poetul este total recondiționată, dar locul contează. El s-a născut aici la 9 mai 1895, așa cum menționează și placa comemorativă aflată pe fațada de la stradă a clădirii.

Copilăria și-a petrecut-o în acest sat despre care spune că era ”mut ca o lebădă” - el însuși nu a vorbit până la vârsta de 4 ani. Copilăria petrecută în familie va fi hotărâtoare pentru formarea personalității sale și-i va rămâne permanent în suflet, perioadă pe care o va transcrie mai târziu într-o manieră mistică.

Clasele primare le-a făcut la Sebeș, Liceul la ”Andrei Șaguna” Brașov, iar după moartea tatălui se mută la Sebeș. Mama sa, rămasă văduvă cu 9 copii vinde casa din Lancrăm pentru a întreține copiii la școală. La Sebeș vor locui la sora mai mare Letiția.

Poet, filozof, eseist, dramaturg și traducător de poezii, Blaga a fost o personalitate literară rară, de o mare originalitate, cu deschidere spre cele mai variate aspecte ale universului uman: filozofie, știință, istorie, religie, etnografie.

După terminarea Facultății de Teologie din Sibiu unde se înscrisese pentru a nu fi înrolat în armată din motive de sănătate și pe care a terminat-o în 1917 a luat parte la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918.

Urmează în cadrul Universitatea de la Viena, cursurile Facultății de Filozofie, după care în 1920 se căsătorește și se mută la Cluj.

Blaga a fost un bărbat frumos de vreme ce, în perioada anterioară căsătoriei, a dedicat poezii unor frumoase femei precum: Elena Daniello căreia îi dedică poezia ”Risipei se dedă florarul” sau ”Nebănuitele trepte” Vanei Gherghinescu. ”Dacă m-aș pierde” este dedicată Eugeniei Mureșan, precum o... Veronica Micle pentru Eminescu. ”Suprema ardere” și ”Noapte la mare” sunt dedicate cu autograf Liviei Armeanu. Dar marea sa dragoste a fost Cornelia Brediceanu, cea care l-a înțeles cel mai bine și cu care s-a căsătorit în 1920, mutându-se la Cluj.

Prima ediție a poemelor sale apare în 1919, anume lucrarea filozofică ”Poemele luminii”, cap de afiș fiind poezia ”Eu nu srtivesc corola de minuni a lumii”-profund filozofică și greu de înțeles.

La Cluj colaborează cu diverse publicații, iar în dramaturgie debutează în 1921 cu piesa de teatru ”Zamolxe”

În 1936 este ales membru a Academiei Române, unde rostește discursul ”Elogiu satului românesc”. Și tot acum devine funcționar al Ministerului de Externe, atașat de presă și apoi ministru al țării noastre în Portugalia, perioadă ce coincide cu începutul ”răzmeriței” mondiale.

În 1936 a fost propus pentru Premiul Nobel, dar nu-l va lua la diferență de câteva voturi. În perioada de comunism incipient nu era bine văzut, așa că motivele neacordării premiului sunt încă incerte.

Eu nu am cunoscut pe Blaga!...

”Trilogia Cunoașterii”, ”Trilogia Valorilor”, a ”Culturii”, ”Mirabila Sămânță”, ”Eu nu strivesc... ”... Doamne, într-adevăr ”veșnicia s-a născut la sat”! . Blaga este primul poet care a dat drumul, precum unei păsări prinsă în laț, versului liber!

Eu nu am cunoscut pe Blaga!... ”poetul filozof, filozoful poet”- fiu al Lancrămului și al spațiului mioritic... dar și al celui sufletesc! ”Mirabila sămânță” este un elogiu adus regenerării sufletului și de renaștere a naturii.

A încetat din viață în 1961 la Cluj și este înmormântat în satul natal, cel ”mut ca o lebădă”, în curtea Bisericii din Lancrăm.

Casa pe care am vizitat-o în vara lui 2017 este o casă veche și mult diferită de suratele-i din jur. A fost cumpărată de statul român în 1985. După refacerea și amenajarea sa intră în Patrimoniul Cultural Național și deschisă publicului în 1998.

Curatora muzeului încasează câte 4 lei de la fiecare vizitator, o sumă modică pentru întreținerea muzeului. Plătesc cu drag cei 4 lei, deși dețin o legitimație de intrare gratuită la toate muzeele din țară. 4 lei!! 4 lei!

În fața case, o curte mare, curată cu un frumos spațiu verde.

Prima încăpere cuprinde biroul (cu o veche și frumoasă călimară pe el), o masă cu patru scaune îmbrăcate în piele de Cordoba, o vitrină cu manuscrise, fotografii, documente prețioase și multe altele.

Camera în care se intră de afară și pe care curatora ne-a prezentat-o după cea de la stradă, cuprinde panoul cu fotografii de familie, pe un perete două fotografii înrămate oval, una fiind frumoasa Cornelia, a doua însuși poetul. Apoi portretul bunicului Simion Blaga-preot în Lancrăm, părinții Izidor și Ana Moga Blaga, cei care au avut 9 copii, ultimul fiind Lucian. Un alt panou cu fotografii înfățișează diverse imobile unde poetul a locuit vremelnic.

Urmează un hol ce duce spre bucătăria casei. Wow... un frumos război de țesut, o laviță țărănească veche și soba la fel. Pe cuptorul sobei se află un frumos serviciu de toaletă, despre care ni se spune că a aparținut poetului și donat muzeului de nepoata sa, după soră.

Exponatele din întreg muzeul au fost strânse prin donații de la unii membri din familie, din partea sătenilor sau a foștilor prieteni și colaboratori. Aceste donații cuprind manuscrise, documente, fotografii, dar și pălăria, paltonul și valiza de când era student. Toate te fac să pătrunzi în universul simplu, dar deosebit de complex al poetului.

La ieșire, vedem în curte vechea șură a casei, refăcută și amenajată într-o frumoasă clădire cu sală de bibliotecă, spațiu pentru expoziții sau alte activități, toate formând Centrul Cultural ”Lucian Blaga”. Aici, la fiecare început de mai, lună a florilor, are loc un Festival Internațional ”Lucian Blaga”.

”Eu nu strivesc corola de minuni a lumii  și nu ucid  cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc  în calea mea  în flori, în ochi, în buze ori morminte... ”

Pentru mine a fost o ”taină” Lucian Blaga și o ”corolă de minuni”!

Nu cred că-l voi înțelege vreodată, orișicât mi-aș suci mintea!

Mulțumesc!

---
Impresii încărcate de mihaelavoicu in 10.01.2018 14:20:52

Validat / Publicat: 10.01.18 16:51:02


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA. A mai fost în/la: Pitești, Sibiu, Sebeș, Cluj. Bistrița, Tg. Mureș, Sighișoara.
VIZUALIZĂRI: 991


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  43600 PMA (din 32 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[10.01.18 17:56:42]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Casa Memorială ''Lucian Blaga'' [Lancrăm], SEBEȘ [AB]" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[10.01.18 19:55:18]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[10.01.18 20:53:19]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu:

   Dorul

   Setos iti beau mirasma si-ti cuprind obrajii

   cu palmele-amindoua, cum cuprinzi

   în suflet o minune.

   Ne arde-apropierea, ochi în ochi cum stam.

   Si totusi tu-mi soptesti: "Mi-asa de dor de tine! "

   Asa de tainic tu mi-o spui si dornic, parc-as fi

   pribeag pe-un alt pamânt.

   Femeie,

   ce mare porti în inima si cine esti?

   Mai cânta-mi inc-o data dorul tau,

   sa te ascult

   si clipele sa-mi para niste muguri plini,

   din care infloresc aievea -- vesnicii. -Lucian Blaga

   Nu am vizitat muzeul, am citit cu plăcere articolul, mie mi se pare că Blaga e minunat.

   Câtă dragoste, sensibilitate, câte minuni poate rosti un bărbat, dar mai ales câți bărbați își pot ascunde dragostea printre litere? Putini, zic eu...

   Felicitări! Chiar dacă nu îți place, nu-i nimic, ne-ai adus nouă, multora, o bucurie in suflet. Mulțumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- mihaelavoicu
[10.01.18 21:04:26]
» mesaj pers

   @webmaster: mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[10.01.18 21:18:04]
» mesaj pers

   @krisstinna: Mulțumesc pentru lectură, apreciere și pentru acele vorbe înșirate, dezlânate, ce par a fi dezordonate, dat cu țintă la un suflet sensibil precum al tău. Auzi, cum zice: ”clipele sa-mi para niste muguri plini,

   

    din care infloresc aievea -- vesnicii. -!!

   Omul ăsta să fi trăit și acum, tot un al doilea fără de pereche ar fi fost. Mulțumesc pentru vorbele frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[22.01.18 14:36:13]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Frumos... de multe ori turiștii „fug” de casele memoriale... nu sunt în aria lor de interes. Trebuie să îți placă „personajul” respectiv, nu să fie doar un must see pe o listă de vacanță. Un astfel de muzeu îți poate provoca amintiri plăcute, dar și click-uri emoționale; de multe ori descoperi lucruri noi despre o temă pe care credeai că o cunoști îndeajuns de mult. Mulțumim pentru prezentare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mihaelavoicu
[22.01.18 14:43:31]
» mesaj pers

   @tata123: Mulțumesc! Și Blaga, precum Einshtein, cred că nu se înțelege nici el, pe sine însăși.

   Bine ai apărut!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[27.01.18 20:31:23]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Prima data cand am trecut anul trecut prin zona am zis ca data viitoare (stiam ca va fi o data viitoare in 2 luni) vom ajunge sa vizitam muzeul (acum ajunsesem in zona cand muzeul nu mai era deschis).

   A doua data insa dorinta celor din grup (si timpul) ne-au dus spre alte destinatii de vizitat, asadar vizitez acest muzeu acum, datorita tie.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] Bener peste drum de Casa Memorială Lucian Blaga. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936205">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936205"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936205">Şterge vot</a></div><span id="v9936205" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936205)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936205Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936205MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] Bener peste drum de Casa Memorială Lucian Blaga.
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] Casa Memorială Lucian Blaga, Lancrăm. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936206">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936206"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936206">Şterge vot</a></div><span id="v9936206" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936206)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936206Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936206MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] Casa Memorială Lucian Blaga, Lancrăm.
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] Interiorul casei. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936207">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936207"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936207">Şterge vot</a></div><span id="v9936207" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936207)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936207Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936207MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] Interiorul casei.
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] Interiorul casei din Lancrăm -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936208">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936208"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936208">Şterge vot</a></div><span id="v9936208" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936208)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936208Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936208MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] Interiorul casei din Lancrăm
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] Valiza poetului. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936209">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936209"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936209">Şterge vot</a></div><span id="v9936209" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936209)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936209Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936209MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] Valiza poetului.
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] Pălăria și paltonul de student. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936210">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936210"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936210">Şterge vot</a></div><span id="v9936210" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936210)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936210Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936210MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] Pălăria și paltonul de student.
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] Lucian Blaga. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936211">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936211"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936211">Şterge vot</a></div><span id="v9936211" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936211)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936211Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936211MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] Lucian Blaga.
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [AUG-2017] Cornelia Brediceanu, soția poetului. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936212">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936212"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936212">Şterge vot</a></div><span id="v9936212" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936212)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936212Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936212MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] Cornelia Brediceanu, soția poetului.
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] Popasuri vremelnice... -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936213">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936213"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936213">Şterge vot</a></div><span id="v9936213" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936213)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936213Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936213MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] Popasuri vremelnice...
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] Casele în care, poetul a locuit. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936214">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936214"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936214">Şterge vot</a></div><span id="v9936214" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936214)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936214Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936214MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] Casele în care, poetul a locuit.
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] Familia poetului. Sus, bunicul Simion Blaga. Stânga, tatăl Izidor Blaga. Dreapta, mama Ana Blaga. Jos, casa înainte de restaurare. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936215">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936215"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936215">Şterge vot</a></div><span id="v9936215" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936215)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936215Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936215MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] Familia poetului. Sus, bunicul Simion Blaga. Stânga, tatăl Izidor Blaga. Dreapta, mama Ana Blaga. Jos, casa înainte de restaurare.
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] ”Eu nu strivesc... ” cu scrisul poetului. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936216">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936216"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936216">Şterge vot</a></div><span id="v9936216" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936216)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936216Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936216MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] ”Eu nu strivesc... ” cu scrisul poetului.
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] Icoana copilăriei. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936217">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936217"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936217">Şterge vot</a></div><span id="v9936217" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936217)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936217Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936217MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] Icoana copilăriei.
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] Obiecte ce au aparținut familiei. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936218">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936218"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936218">Şterge vot</a></div><span id="v9936218" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936218)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936218Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936218MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] Obiecte ce au aparținut familiei.
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] La fereastra casei. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936219">Şterge vot</a></div><span id="v9936219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] La fereastra casei.
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] Lampă de epocă! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936220">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936220"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936220">Şterge vot</a></div><span id="v9936220" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936220)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936220Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936220MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] Lampă de epocă!
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] Războiul de țesut. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936221">Şterge vot</a></div><span id="v9936221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] Războiul de țesut.
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] Soba din bucătărie. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936222">Şterge vot</a></div><span id="v9936222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] Soba din bucătărie.
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] Serviciul de toaletă, ce a aparținut poetului. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936223">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936223"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936223">Şterge vot</a></div><span id="v9936223" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936223)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936223Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936223MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] Serviciul de toaletă, ce a aparținut poetului.
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] În vizită la Lucian Blaga. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936224">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936224"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936224">Şterge vot</a></div><span id="v9936224" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936224)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936224Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936224MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] În vizită la Lucian Blaga.
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] Fosta șură a casei, acum Centrul Cultural Lucian Blaga. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 10.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av936226">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv936226"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=936226">Şterge vot</a></div><span id="v9936226" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(936226)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f936226Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e936226MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] Fosta șură a casei, acum Centrul Cultural Lucian Blaga.
foto mihaelavoicu [10.01.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.168834209442 sec