77021 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Cheile Nerei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.04.2017
DE
Avatar iuliaen
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 03.06.11
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 3 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

10 locuri de văzut în Parcul Natural Cheile Nerei – Beușnița


Urmare de aici

Așa cum vă spuneam într-un review anterior, am fost în această în zona în august 2016 și am petrecut aici 3 zile. Voiam de multă vreme să ajung în această aici dar de fiecare dată când mă hotăram, se întâmpla ceva. Era parcă un ghinion nesfârșit. Doar ce ziceam: „Gata! Anul acesta mergem în Cheile Nerei! ”, că se și întâmpla ceva neprevăzut. Într-un an și-a luxat glezna soțul meu și am petrecut toată vara „pe lângă casă”. În alt an au fost inundații și am renunțat să mai mergem. Altă dată am avut eu niște probleme de sănătate și iarăși n-am putut să mergem. Așa că, până nu m-am văzut plecată de acasă, am stat cu inima cât un purice. Din fericire însă de data asta s-a spart ghinionul și am ajuns în cele din urmă în mult așteptata vacanță din Cheile Nerei.

Și pentru că s-a tot scris despre zonă, nu vreau să mai insist pe fiecare traseu în parte, ci vreau să fac o sinteză a locurilor pe care le poți vedea în Parcul Natural Cheile Nerei – Beușnița.

1. La Tunele

La Tunele este o porțiune (probabil cea mai spectaculoasă) din Cheile Nerei care, așa cum îi spune numele, este formată din mai multe tunele săpate în stâncă: 6 la număr, dintre care ultimul, Tunelul Mare, este și cel mai lung. Așa cum am aflat de pe panoul de informare, tunelele „au fost săpate pe vremea stăpânirii turcești a Banatului de către locuitorii din Sasca Română, pentru a ajunge mai repede la morile din Potoc”.

Noi am mers cu mașina din Sasca Montană, unde eram cazați, către Potoc și de acolo spre Podul Beiului. Până aici, drumul este asfaltat și destul de bun, deși pe alocuri foarte îngust. Nu vă speriați însă! Există porțiuni mai largi unde te poți retrage dacă ai neșansa să te întâlnești cu o mașină venind din sens opus. Probabilitatea este însă foarte mică, deoarece majoritatea mașinilor se duc spre chei dimineața și se întorc spre seară.

O altă variantă de a ajunge La Tunele este din Sasca Română spre Podul Beiului (aproximativ 2h dus-întors) sau traversând Cheile Nerei în întregime (cca 23 km) din Șopotul Nou.

Din Podul Beiului sunt trei trasee pe care le puteți face:

-Înainte spre Cantonul Damian – Lacul Dracului

-La dreapta spre zona La Tunele

-La stânga spre Lacul Ochiul Beiului – Cascada Beușnița

La Podul Beiului, unde se termină asfaltul, există și o taxă de vizitare a Parcului Natural care, dacă nu mă înșel este de 5 lei de persoană.

Noi am luat-o mai întâi spre tunele și am fost avertizați atât verbal, cât și prin panourile existente să fim atenți la vipere. Din fericire, nu am întâlnit niciuna (poate pentru că am bocănit din picioare ca un iepure pe tot traseul? Să sperii viperele, cum de ce? :))).

Zona este extrem de accesibilă dar foarte spectaculoasă. Majoritatea tunelelor sunt relativ scurte, însă pentru ultimul este de preferat să aveți cu voi o frontală sau folosiți măcar lanterna de la telefon. Asta ca să vedeți pe unde mergeți și să nu intrați cu picioarele în ochiurile de apă formate în tunel. Sau și mai rău, să dați peste vreun șarpe – deși sunt slabe șanse să stea prin tunel :)).

Pentru cei cu rău de înălțime poate părea periculos, întrucât poteca este situată la câțiva metri deasupra cursului de apă. Dar este suficient de lată și, în plus, există și lanțuri amplasate pe stâncă, ce pot fi folosite la nevoie.

Cât despre Nera pe mine m-a lăsat pur și simplu fără suflare. Vegetația luxuriantă te face să crezi că ai ajuns în Deltă, nicidecum într-o zonă deluroasă. Dar să nu mă mai lungesc cu vorba și să trec la următorul obiectiv.

2. Cascada La Văioagă

Cascada La Văioagă este situată pe partea dreaptă a drumului forestier care leagă Podul Beiului de Cantonul silvic Valea Bei și Păstrăvărie (de unde pornește traseul spre Lacul Beiului – Cascada Beușnița).

Așa cum vă spuneam anterior, de la Podul Bei pornește un drum neasfaltat către Cantonul silvic Valea Bei, unde există și un loc de campare. Drumul se poate parcurge cu mașina, întrucât este destul de bun. Noi am preferat însă să-l facem pe jos, ca să ne bucurăm cât mai mult de peisaj.

Astfel că am ajuns la cascada La Văioagă după aproximativ 45 de minute de mers foarte lejer de la Podul Beiului. Fiți atenți la indicatorul de pe marginea drumului, care poate fi foarte ușor omis, mai ales că această cascadă nu este vizibilă din drumul principal.

Deși știam de existența acestei cascade, nu mi-am imaginat cât poate fi de spectaculoasă. De aceea vă recomand cu căldură să nu o ratați. Nu este foarte înaltă, dar debitul apei este destul de mare, iar culoarea e absolut impresionantă. Aveți grijă la coborâre, întrucât este destul de abruptă.

3. Lacul Ochiul Beiului

Următorul obiectiv pe care vi-l propun este Lacul Ochiul Beiului. Este aproape imposibil să fi căutat ceva despre Cheile Nerei și să nu fi văzut imagini cu acest impresionant lac.

Eu prima dată am aflat despre el în... Croația :) (da, ați citit bine!). Eram la Lacurile Plitvice, cu mulți ani în urmă, când o familie din Slatina, care nu se arăta prea impresionată de culoarea lacurilor, ne-a spus că avem și noi ceva similar, dar la o scară mult mai mică. Rușine mie! La vremea aia nu știam de existența lui. Așa că, ajunsă acasă am căutat de zor să văd cu ochii mei (virtuali, desigur) dacă chiar așa este și nu mică mi-a fost mirarea când am dat peste Lacul Ochiul Beiului.

Legenda spune că „în vremea stăpânirii turcești a Banatului, un bei foarte bogat a fost la vânătoare prin aceste meleaguri. Ajuns în Poiana Beușniței, o frumoasă fată ce păștea oile l-a făcut să se oprească. Beiul s-a îndrăgostit pe loc de ea și venea deseori s-o întâlnească, părăsind Cetatea Terezia ridicată de către turci, ale cărei ruine se mai văd și azi pe Dealul Cetății. Cum a aflat tatăl beiului de dragostea dintre cei doi, a hotărât să-i despartă. În grabă a trimis un călău să omoare fata ce îi sucise mințile fiului său. Tânărul bei și-a găsit iubita înjunghiată în locul unde este acum Lacul Beiului și a vărsat multe lacrimi, după care și-a înfipt hangerul în inimă. Din lacrimile lui s-a format izvorul care îi poartă numele” (informații preluate de pe panoul de informare turistică de la Podul Beiului).

Și acum (ca să stric farmecul poveștii :)) ), vă spun că lacul este de fapt de origine carstică, are diametrul de cca 20 m și o adâncime de 4 m. Apa are o culoare albăstruie aproape ireală și nu îngheață niciodată (nu o spun eu, ci tot panoul turistic). În lac, mai exact la capătul opus podului ce trece peste lac, se află un izbuc care împrospătează apa permanent.

La Lacul Beiului nu se ajunge cu mașina dar traseul este foarte ușor. Acesta pleacă de la cantonul Valea Beiului și are aproximativ 2 km. Ca să vă faceți o idee, noi l-am parcurs în aproximativ 1h de mers lejer și cu multe pauze de fotografii.

4. Cascada Beușnița

După o binemeritată pauză la Lacul Ochiul Beiului, ne-am continuat drumul către Cascada Beușnița, traversând podul de lemn improvizat peste lac și urcând ușor prin pădure. De aici traseul devine un pic mai solicitant, având unele porțiuni mai abrupte la început, dar este destul de scurt. Noi l-am parcurs în mai puțin de 20 de minute.

Cascada Beușnița are și ea o legendă, legată de povestea de dragoste dintre bei și frumoasa păstoriță. Aceasta spune că „apa învolburată a Cascadei Beușnița reprezintă voalul de mireasă al ciobăniței care a fost omorâtă de către oamenii beiului, voal pe care ea nu a apucat să-l poarte niciodată”.

Ape învolburate noi nu am văzut, probabil că debitul este mai mare primăvara, când se topește zăpada. Dar chiar și vara, cascada are un farmec aparte, datorită mușchiului crescut pe stânci. Mie mi s-a părut mai impresionantă decât Cascada Bigăr, deși destul de asemănătoare cu aceasta.

Toate aceste locuri, despre care v-am povestit până aici, noi le-am vizitat în decurs de o zi. Practic ne-am lăsat mașina în parcare la 10.30 și ne-am întors la ora 19.00. Asta cu tot cu o pauză la Păstrăvărie, unde ne-am încărcat bateriile cu... niște păstrăvi aruncați degrabă... he he he, credeați că pe grătar? Ei bine nu, nu pe grătar, ci în... friteuză. Dar la cât de bine mirosea numai când treceai pe acolo și la cât de foame îmi era, credeți că am mai făcut mofturi? Au intrat păstrăvii pe nerăsuflate, unde mai pui că trebuia să stai la rând ca să poți mânca la masă și nu în picioare. Un gen de împinge tava de camping. Asta pentru că în apropiere se află și un loc de campat destul de mare și pliiiiin de mașini și grătare.

5. Cascada și Cheile Șușarei

Cascada și Cheile Șușarei le-am vizitat în ziua următoare. Traseul către cascadă începe din Sasca Montană, acolo unde se termină asfaltul, pe partea stângă cum vii din sat. Este imposibil să ratezi intrarea în traseu, întrucât există un indicator.

Poteca se strecoară printre grădinile oamenilor și urmează firul apei până într-o poiană unde se află Cabana Șușara, care mie mi s-a părut abandonată sau cel puțin nefuncțională. Tot aici se află și o fostă Moară Turcească, din care a mai rămas doar clădirea. Până aici, noi am făcut 40 de minute, cu căscat gura după fluturi și flori. Din poiană și până la cascadă am mai mers cca 30 minute, cu o oprire în zona cea mai spectaculoasă a cheilor, ce se traversează cu ajutorul lanțurilor amenajate pe peretele de stâncă.

Ei, dar ce zic eu? Lanțuri? Doar n-o fi vreun canion! Aș, nu-i canion. Se poate trece foarte ușor și fără să vă țineți de lanțuri. De altfel, dacă sperați la vreo bălăceală, aflați că apa Șușarei nu este foarte adâncă, cel puțin în această zonă. Așa că luați-vă gândul de la ea. Poate în lacul de la cascadă, dar nu v-aș sfătui.

De aici și până la cascadă e doar o aruncătură de băț. Deși în poze nu pare foarte spectaculoasă, în realitate este mult mai frumoasă. Cascada Șușara are 15 m înălțime și două trepte. Pare un robinet deschis la maxim.

De la cascadă traseul continuă teoretic spre Lacul Dracului. Practic, a fost destul de avariat de inundații, așa că noi am renunțat să îl mai parcurgem. Poate cu altă ocazie.

6. Sasca Montană

Localitatea Sasca Montană are o bogată tradiție într-ale mineritului. Sasca a fost cunoscută încă din timpul romanilor pentru minele de aramă și cărbuni. Abandonată multă vreme, activitatea minieră a fost reluată sub stăpânirea austriacă. Austriecii au adus aici experţi geologi, minieri, tăietori de lemne din Stiria, Tirol, Carniolia, Ungaria, apoi bufeni din Oltenia, care au pus din nou în funcţiune extragerea metalelor. Astfel s-a format colonia Sasca Montană (informații preluate din Monografia istorică a Banatului de N. Ilieşiu). De aici probabil și arhitectura locului, cu case ce seamănă mai mult cu cele săsești decât cu cele tradițional românești.

Nu vă pot spune o impresie generală pe care mi-a lăsat-o această comună, întrucât totul e un amestec ciudat. Pe de o parte case îngrijite, pe de altă parte clădiri lăsate în paragină și câteva blocuri comuniste în care îți este greu să crezi că locuiesc oameni. Pe străzi domnește o liniște aproape totală. Dacă n-ai vedea perdelele și florile îngrijite de la geamurile caselor ai zice că ești într-un loc părăsit.

Din ce am văzut eu, aici există un magazin „cu de toate” și câteva pensiuni. În apropiere de Rocker’s Inn, locul unde am fost cazați noi, se află Vechea Moară, mai mult o căsuță decât o pensiune, cu câteva mese pentru luat masa, amenajate în curte.

7. Sasca Română

Aflată peste deal de Sasca Montană, Sasca Română se diferențiază clar de vecina ei mai mare. Cu ulițe neasfaltate în cea mai mare parte și multe case lăsate în ruine, Sasca Română pare mult mai „vie”, mai... locuită.

Având în vedere că este principala „poartă de intrare” în Cheile Nerei, am descoperit aici inclusiv un magazin de suveniruri și nu atât de multe kitsch-uri precum mă așteptam.

8. Mănăstirea Nera

Mănăstirea Nera este situată pe malul stâng al Nerei și se poate ajunge aici din Sasca Montană, pe un drum forestier de aproximativ 2 km. Construcția mănăstirii a început în 1994 și încă nu este terminată.

În mănăstire se prepară și produse naturiste pentru tratarea unor afecțiuni dar și pentru consum alimentar, precum ceaiuri, tincturi, siropuri, dar și săpunuri naturale, loțiuni sau creme. Produsele se vând la magazinul mănăstirii dar și online, sub numele de Nera Plant. Întreprinzătoare măicuțele :p!

9. Casa Verde

Casa Verde sau Casa de cob este un proiect arhitectural inedit, un experiment ecologic amplasat pe malul drept al Nerei, la ieșirea din chei, vis-a-vis de Sasca Română.

Practic, după ce treci puntea peste Nera o iei în stânga pe o potecă printre fânețe, până ajungi la un drum de căruță. Mergi pe acest drum cca 10 minute și dai peste porțile Casei Verzi.

Casa Verde este construită, la inițiativa arhitectei Ileana Mavrodin, din cob, adică un amestec de pământ lutos, apă, paie și nisip fără cofraje, cărămizi sau chimicale, așa cum am aflat de pe site-ul căsuței (www.casa-verde.ro).

Construcția a început în vara lui 2014 și inițial a fost o singură clădire circulară. Ulterior au apărut și alte anexe: un foișor, bucătărie de vară, căsuța copiilor.

Tot pe site-ul Casei Verzi se precizează că aceasta are baie cu apă curentă adusă prin cădere liberă de la fântâna din deal și curent de la o baterie solară. Practic este funcțională și perfect locuibilă, deși seamănă mai degrabă cu o căsuță din turtă dulce.

Periodic, aici se organizează și workshop-uri contracost. Dacă vă interesează, cele de anul acesta au loc în iulie și august. Mai multe detalii găsiți pe site-ul căsuței.

Toate aceste obiective - de la Cascada Șușara la Casa Verde - noi le-am vizitat într-o singură zi, pe jos. Am rătăcit în voie dintr-un sat în altul și ne-am bucurat din plin de natură și interacțiunea cu oamenii locului.

10. Cascada Bigăr

Ultimul obiectiv din Parcul Natural Cheile Nerei – Beușnița despre care vreau să vă vorbesc aici este Cascada Bigăr. După zicala românească „la pomul lăudat să nu te duci cu sacul”, Cascada Bigăr nu mi s-a părut atât de spectaculoasă precum este prezentată. Este frumoasă, desigur, dar cred că principalul ei atu este că e foarte accesibilă. Se află practic lângă drumul național ce leagă Anina de Valea Minișului, în apropierea satului Bozovici.

Se vede că se lucrează la amenajarea ei, însă în august când am fost noi singura modalitate de a ajunge în apropierea cascadei era să cobori destul de abrupt pe pietre și pământ până pe malul râului Miniș. Am văzut multe persoane în sandale sau papuci coborând pe aici. Eu nu m-aș fi încumetat fără niște încălțări adecvate, dar la urma urmei fiecare o face pe riscul lui.

Cascada Bigăr este practic locul în care izbucul Bigăr se varsă în râul Miniș pe un prag de stâncos, format din tuf calcaros – o varietate de rocă sedimentară cu grad mare de porozitate. Ca și Beușnița, este acoperită cu mușchi, de unde și modul spectaculos în care se scurge apa.

Ca să ajungi însă la izbucul Bigăr trebuie să plătești o taxă de acces. Nu-mi mai amintesc exact cât era aceasta dar în mod cert nu depășea 5 lei de persoană. Drumul până la izbuc este destul de relaxant, amenajat cu o balustradă de lemn, dar nimic ieșit din comun. La capătul „traseului” este o grotă, la care cei mai aventuroși pot urca ajutându-se de un cablu. În grotă însă nu prea ai ce vedea, așa că nu în opinia mea merită efortul ascensiunii.

Cam acestea ar fi locurile pe care noi le-am vizitat în scurtul nostru sejur în Cheile Nerei – Beușnița. Singurul care lipsește este Lacul Dracului, la care sper să ajung la un moment dat, acum că am spart ghinionul.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iuliaen in 08.04.2017 19:31:05

Validat / Publicat: 08.04.17 21:20:18


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3258

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iuliaen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  30799 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[08.04.17 21:52:04]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[09.04.17 08:58:54]
» mesaj pers

   @iuliaen:

   Un tablou valoros al zonei. Feliitari! Eu am fost la Bigar - cascada si izbucul si micul aven de langa acesta. Imi ramane sa mai vizitez de la 1 la 9 sau de la 9 la 1.

   SIncer desi am calatoirit foarte mult pe carari de munte, zona asta mi-a cam scapat si stiu ca este una de exceptie. ! Bravo!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iuliaen
[09.04.17 10:17:46]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Multumesc! Si eu am ajuns foarte greu in aceasta zona, desi visam la ea de multa vreme. Adevarul e ca-i destul de departe de Bucuresti si nu prea poti merge intr-un weekend normal. Dar merita cu prisosinta sau cel putin eu asa am simtit :).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.04.17 21:25:02]
» mesaj pers

   Excelent rezumatul zonei!

   Din experiența mea, tot din august anul trecut, de turist în trecere (mai exact aproape în fugă), căci am vrut să văd, în drumul de la Văliug spre Dubova, măcar o bucățică din Cheile Nerei, vizită pe care o aștept de aproape 30 de ani, de cînd am auzit prima dată de ele (pe atunci am vizitat în zonă doar Cheile Carașului), aș completa cu cîteva idei pe scurt capitolul 1 - La tunele.

   Deci - vizitarea „La tunele” în trecere (dar și ponturi pentru o ședere mai pe îndelete):

   - benzinăriile cele mai apropiate sînt un Lukoil și un Petrom în Oravița (Lukoilul e pe ieșirea spre Moldova Veche, Petromul pe ieșirea spre Moravița/Timișoara), respectiv un Petrom în Moldova Veche (pe DN, îl găsiți ușor).

   - zona reprezintă partea finală a cheilor, unde Nera părăsește Munții Aninei; porțiunea „la tunele” e considerată cea dintre Podul Beului și satul Sasca Română, iar timpul prevăzut pentru parcurgere este de o oră pe sens. Marcaj: bandă roșie. (Pentru comparație, bucata asta din chei reprezintă mai puțin de 10% din lungimea porțiunii vizitabile a Cheilor Nerei).

   - dacă pornești dinspre Sasca Română, ai de mers vreo 20 de minute pînă la primul tunel, pînă ce zona devine spectaculoasă, așa că,

   - pentru cei grăbiți, ar fi bine să ia în calcul să abordeze traseul dinspre Podul Beului, căci aici primul tunel e imediat la intrarea în traseu, iar în aval nu e nevoie să meargă pînă la Sasca, parcurgînd și cele 20 de minute de teren plat, ci se pot întoarce imediat după tunelul cel mare.

   - tot dinspre Podul Beu venind, e o zonă cu multe tunele scurte, unde poteca e la înălțime, apoi se coboară la nivelul apei o vreme, și apoi se ajunge iar la altitudine, pentru cea mai spectaculoasă porțiune, unde e și tunelul cel mai lung (la care recomand și eu, ca iuliaen, o lanternă). Am zis asta ca să nu vă întoarceți după ce se termină prima zonă de tunele și să îl ratați pe tartorul lor.

   - dinspre Sasca Română, un timp confortabil, care permite și popas (de pildă copacul ăla de deasupra apei, din P06, e un loc bun de băgat picioarele în gîrlă), și poze, ar fi 3 ore dus - întors. Dinspre Podul Beu - 2 ore și un sfert.

   - în zona tunelului mare (cam pe unde sînt pozele P04 și P05) se poate coborî la firul apei și campa într-o poieniță. Am văzut un grup campat acolo, iar cîțiva făceau baie. Culoarea apei e absolut îmbietoare, cred că are destui metri adîncime, e ca o piscină naturală.

   - la ambele capete ale traseului se ajunge cu mașina. Pentru Podul Beu aveți detalii în review. Pentru accesul prin Sasca Română se face stînga pe prima uliță cu case din sat, spre pensiunea Cheile Nerei, și se merge pînă se iese din sat, iar drumul devine impracticabil. Aici e o mică parcare, un tăpșan mai degrabă, unde se poate lăsa mașina și se pornește la drum. Imediat se ajunge la o punte suspendată, care traversează Nera.

   - și în zona punții e un loc excelent de făcut plajă și baie, dacă aveți timp și slipii pe voi.

   - de mîncat în Sasca Română se poate numai la pensiunea Cheile Nerei. (Mai e o pensiune, dar era închisă, așa că nu pot spune nimic despre ea). La Cheile Nerei e posibil să aibă numai meniul zilei, adică o ciorbă și ceva carne cu garnitură și salată, dar după drumeție nici nu îți trebuie altceva!

   - în total, de cînd am părăsit DN 57 Oravița - Orșova și pînă am revenit la el, mergînd la Sasca Română, făcînd tunelele și luînd masa la pensiune, au trecut vreo 5 ore jumătate. Din păcate fără baie, doar cu un mic popas la copacul aplecat. Asta ca să calculați cam cît ar fi ocolul, dacă abordați traseul „în trecere”, ca mine.

   - pentru varianta Podul Beu ochiometric accesul cu mașina ar dura la fel, dar nu știu unde se poate mînca.

   - oricum, în Sasca Montană par să fie mai multe pensiuni cu restaurant.

   Cam asta ar fi de știut pentru cine vrea să facă o rapidă trecere în revistă a zonei.

   Acu, cu îngăduința voastră, să cîrcotesc ceva și despre „cascada” Bigăr. Cred că e intersantă o rapidă analiză, o mică teorie a chibritului: de ce a devenit brusc obiectiv turistic, deși înainte era aproape ignorată de ghidurile turistice (mai bine zis era luată la pachet cu Izbucul Bigăr)? De fapt, cascada asta nu e obiect (iv) turistic, ci subiect fotografic. Mai bine zis celebritatea îi vine de la faptul că a fost subiect al unei poze frumoase, nu din alt motiv. Nu zic că nu are valoare peisagistică, dar cred că în lista priorităților zonei ai plasat-o bine, pe ultimul loc. Dacă tot ești în zonă și ai văzut altele mai dihai, merită o oprire (poate și un ocol). Dar nu merită o călătorie de la prea mulți kilometri special pentru ea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
- iuliaen
[09.04.17 22:13:18]
» mesaj pers

   @abancor: Multumesc pentru completari. Sunt binevenite pentru un tablou cat mai complet al zonei.

pentru varianta Podul Beu ochiometric accesul cu mașina ar dura la fel, dar nu știu unde se poate mînca.

   Nu prea ai unde manca, din pacate. Din ce am remarcat eu, nu prea e nimic in afara de pastravaria de la Cantonul Valea Bei. Dar e ceva de mers pana acolo si e in directia opusa Cheilor Nerei. In plus pastravaria asta e mai mult un fast food cu pastrav :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[10.04.17 09:48:24]
» mesaj pers

   @iuliaen:

pastravaria asta e mai mult un fast food cu pastrav

   Aha, ceva de genul

   Meniu:

   păstrăv afumat, păstrăv la grătar, ceapă, chifle.

   Pentru mămăligă întrebați ospătarul.

   ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[10.04.17 11:43:14]
» mesaj pers

   @iuliaen: Am inceput sa citesc articolul si mi s-a parut foarte interesant, insa in acelasi timp in campul meu visual pozele insistau sa ma traga sa ma uit la ele, astfel incat am abandonat articolul si m-am uitat la poze.

   Acestea sunt extraordinare, felicitari. Apoi binenteles am revenit la articol in care ai prezentat aceasta zona atat de frumos, un adevarat indemn la calatorie.

   Felicitari, marcat la favorite si votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- iuliaen
[10.04.17 21:44:36]
» mesaj pers

   @abancor: :)) cam asa ceva. Doar ca oamenii de-acolo se misca asa cam ca la McDonald's.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iuliaen
[10.04.17 21:47:37]
» mesaj pers

   @mishu: Multumesc. A fost primul review la care am atins limita de poze, ca nu prea stiam ce sa aleg si ce sa las deoparte :).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[13.04.17 07:12:05]
» mesaj pers

   @iuliaen:

   Articolul tau mi-a atras atentia de cum am primit instiintarea pe mail dar tot am amanat sa ma delectez cu el. I-a venit randul azi si spun sincer ca imi place - ma voi reantoarce la poze pe care le-am trecut in fuga. Cheile Nerei este unul din locurile la care am restante, cum spune Crismis. Sper sa-mi dau examenul curand. Articolul tau si ecoul lui Abancor sunt o adevarata invitatie la drumetie prin tara asta a noastra.

   Plimbari cat mai frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maramagda2005
[27.05.17 10:27:30]
» mesaj pers

   Unde as putea sa ma cazez in aceasta zona?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iuliaen
[01.06.17 09:27:02]
» mesaj pers

   @maramagda2005: Noi ne-am cazat la Rocker's Inn în Sasca Montană. Mai este și Casa cu roți în Sasca Română. Probabil că mai sunt și altele, dar eu pe acestea le știu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- maramagda2005
[02.06.17 09:49:49]
» mesaj pers

   @iuliaen: multumesc :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sxm
[06.08.17 10:10:10]
» mesaj pers

   nu mai exista nimic acolo, totul e in paragina. Nu va luati dupa ce se scrie despre Cheile Nerei, Beusnita. PARAGINA. Case nelocuite. NICIO pensiune. Drumuri cu gropi mari. Sate parasite. Terenuri vandute la nemti pt grau. Am fost acolo august 2017. NU EXISTA asa ceva. Bozovici, Potoc, Sasca Romana, Sasca Montana, Oravita, Moldova Noua. PARAGINA

   Articolele sunt scrise de niste [...] ca sa treceti pe acolo, ca nu mai au din ce trai. Repet stiu ce spun.

   

   Nu vedeti cat de mult a scris asta zis IULIAN. [...]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + -1 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmasterX
[06.08.17 10:23:30]
» mesaj pers

   @sxm: Mai încet ”cu pianul pe scări”... :-)

   E părerea ta, o poți împărtăși pe sait - cu grijă la limbaj, însă, jignești gratuit (văd, în cazierul tău, că în mod repetat).

   Sub formă de impresii din vizita ta acolo, însă - nu așa, scriind jdemii de ecouri cu ABSOLUT același conținut peste tot (asta se numește SPAM și e pedepsit de Regulament)

   --

   Dacă dorești, deci, poți scrie impresiile tale de acolo ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

Poți copia textul de mai sus şi îl poți reincarca - cu ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sxm
[06.08.17 10:28:48]
» mesaj pers

   Nu e parerea mea. Asa e. Sunteti niste smecheri, hoti sa chemati lumea acolo. Nu mai aveti din ce trai. Sa va dea Dumnezeu pe masura.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[06.08.17 10:37:37]
» mesaj pers

   @sxm: dacă nu e părerea ta, a cui o fi, oare? Ceva voci pe care le auzi, cumva? :)

   În fine, te-am iertat după ce ai jignit, anterior vreo 25 de autori diferiți, în 25 ecouri identice (spam) postate ”fără număr”. Ai nesocotit însă avertizarea și jignești, de data asta, universal, ”fără discrimimare”. :-)

   Galben și 2 zile supendare

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[59] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Primul tunel peste care am dat în Cheile Nerei -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845714">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845714"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845714">Şterge vot</a></div><span id="v9845714" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845714)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845714Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845714MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Primul tunel peste care am dat în Cheile Nerei
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Alte două tunele înșirate unul după altul -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845715">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845715"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845715">Şterge vot</a></div><span id="v9845715" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845715)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845715Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845715MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Alte două tunele înșirate unul după altul
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Intrare în alt tunel. Poteca deja se înălțase considerabil față de firul apei. -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845716">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845716"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845716">Şterge vot</a></div><span id="v9845716" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845716)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845716Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845716MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Intrare în alt tunel. Poteca deja se înălțase considerabil față de firul apei.
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2016] Cam așa șerpuiește poteca -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845717">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845717"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845717">Şterge vot</a></div><span id="v9845717" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845717)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845717Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845717MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Cam așa șerpuiește poteca
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] Și cam la această înălțime -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845718">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845718"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845718">Şterge vot</a></div><span id="v9845718" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845718)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845718Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845718MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Și cam la această înălțime
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] Parcă ai fi în Deltă. Și totuși ești pe malul Nerei. -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845721">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845721"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845721">Şterge vot</a></div><span id="v9845721" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845721)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845721Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845721MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Parcă ai fi în Deltă. Și totuși ești pe malul Nerei.
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] La întoarcere, revenim aproape de apă. -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845724">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845724"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845724">Şterge vot</a></div><span id="v9845724" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845724)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845724Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845724MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] La întoarcere, revenim aproape de apă.
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] Pe Nera în sus... -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845727">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845727"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845727">Şterge vot</a></div><span id="v9845727" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845727)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845727Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845727MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] Pe Nera în sus...
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] ... și pe Nera în jos -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845728">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845728"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845728">Şterge vot</a></div><span id="v9845728" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845728)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845728Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845728MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] ... și pe Nera în jos
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Potecă pe malul Nerei, aproape de Podul Beiului -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845732">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845732"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845732">Şterge vot</a></div><span id="v9845732" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845732)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845732Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845732MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Potecă pe malul Nerei, aproape de Podul Beiului
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Tunel natural pe drumul spre Cantonul Valea Bei. -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845735">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845735"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845735">Şterge vot</a></div><span id="v9845735" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845735)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845735Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845735MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Tunel natural pe drumul spre Cantonul Valea Bei.
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Pârâul Bei în apropiere de Cascada La Văioagă -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845738">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845738"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845738">Şterge vot</a></div><span id="v9845738" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845738)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845738Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845738MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Pârâul Bei în apropiere de Cascada La Văioagă
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Cascada La Văioagă - se vede cât de mare este debitul de apă. -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845741">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845741"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845741">Şterge vot</a></div><span id="v9845741" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845741)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845741Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845741MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Cascada La Văioagă - se vede cât de mare este debitul de apă.
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Tot Cascada La Văioagă -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845742">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845742"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845742">Şterge vot</a></div><span id="v9845742" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845742)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845742Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845742MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Tot Cascada La Văioagă
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] Cascada La Văioagă - perspectivă mai largă -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845744">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845744"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845744">Şterge vot</a></div><span id="v9845744" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845744)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845744Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845744MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] Cascada La Văioagă - perspectivă mai largă
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Încă una, că e prea frumoasă -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845746">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845746"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845746">Şterge vot</a></div><span id="v9845746" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845746)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845746Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845746MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Încă una, că e prea frumoasă
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] Un close-up de deasupra și gata cu Cascada La Văioagă -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845749">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845749"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845749">Şterge vot</a></div><span id="v9845749" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845749)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845749Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845749MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] Un close-up de deasupra și gata cu Cascada La Văioagă
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Iar prin tunelul din pădure, spre Lacul Ochiul Beiului -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845754">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845754"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845754">Şterge vot</a></div><span id="v9845754" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845754)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845754Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845754MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Iar prin tunelul din pădure, spre Lacul Ochiul Beiului
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] Pârâul Bei pe drumul către lac -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845756">Şterge vot</a></div><span id="v9845756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016] Pârâul Bei pe drumul către lac
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2016] Lacul Ochiul Beiului -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845760">Şterge vot</a></div><span id="v9845760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Lacul Ochiul Beiului
foto iuliaen [08.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2016] Îl înconjurăm să nu ne scape nimic :) -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845761">Şterge vot</a></div><span id="v9845761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2016] Îl înconjurăm să nu ne scape nimic :)
foto iuliaen [08.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2016] În stânga se vede podul peste lac -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845764">Şterge vot</a></div><span id="v9845764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2016] În stânga se vede podul peste lac
foto iuliaen [08.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2016] În această zonă este și izbucul -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845765">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845765"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845765">Şterge vot</a></div><span id="v9845765" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845765)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845765Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845765MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2016] În această zonă este și izbucul
foto iuliaen [08.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2016] Lacul Ochiul Beiului văzut de pe drumul ce urcă spre Cascada Beușnița -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845766">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845766"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845766">Şterge vot</a></div><span id="v9845766" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845766)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845766Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845766MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2016] Lacul Ochiul Beiului văzut de pe drumul ce urcă spre Cascada Beușnița
foto iuliaen [08.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2016] Cascada Beușnița - nu atât de bogată ca primăvara, dar destul de spectaculoasă -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845767">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845767"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845767">Şterge vot</a></div><span id="v9845767" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845767)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845767Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845767MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2016] Cascada Beușnița - nu atât de bogată ca primăvara, dar destul de spectaculoasă
foto iuliaen [08.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [AUG-2016] Tot Cascada Beușnița, la care se ajunge în aproximativ 20 de minute de la Lacul Ochiul Beiului -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845768">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845768"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845768">Şterge vot</a></div><span id="v9845768" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845768)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845768Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845768MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [AUG-2016] Tot Cascada Beușnița, la care se ajunge în aproximativ 20 de minute de la Lacul Ochiul Beiului
foto iuliaen [08.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [AUG-2016] Cascada Beușnița în toată splendoarea ei -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845769">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845769"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845769">Şterge vot</a></div><span id="v9845769" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845769)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845769Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845769MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [AUG-2016] Cascada Beușnița în toată splendoarea ei
foto iuliaen [08.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [AUG-2016] Încă una de la Cascada Beușnița și gata -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845771">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845771"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845771">Şterge vot</a></div><span id="v9845771" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845771)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845771Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845771MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [AUG-2016] Încă una de la Cascada Beușnița și gata
foto iuliaen [08.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [AUG-2016] Cascadă între Lacul Ochiul Beiului și Cascada Beușnița -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845772">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845772"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845772">Şterge vot</a></div><span id="v9845772" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845772)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845772Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845772MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [AUG-2016] Cascadă între Lacul Ochiul Beiului și Cascada Beușnița
foto iuliaen [08.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [AUG-2016] În mijlocul Pârâului Bei -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 08.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845773">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845773"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845773">Şterge vot</a></div><span id="v9845773" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845773)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845773Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845773MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [AUG-2016] În mijlocul Pârâului Bei
foto iuliaen [08.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[59] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.443437099457 sec