ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.09.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
familie cu copii
7 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Turism la cimitir - Cimitirul vesel din Sapanta

TIPĂREȘTE URM de aici

Sa-i spun turism ecumenic nu prea mergea asa ca am mers cat mai aproape de adevar si ca sa fiu cinstita nici nu am avut alta idee de titlu avand in vedere destinatia. Si uite cum am ajuns la unul dintre obiectivele controversate dar totusi atat de cautate. Pe AFA am gasit 17 articole cu un grad de recomandare destul de bun. De obicei pentru astfel de obiective “Must see” mai am reticente si asta doar din faptul ca multe s-au transformat in timp in obiective comerciale. Dar cum totusi in aceasta zona nu prea ajungi in fiecare an (desi mi-a placut zona si as merge acolo in fiecare an doar prin teleportare ) am zis ca trebuie sa ajungem si noi acolo. I-am zis lui Gicuta ca vrem sa ajungem la Cimitirul Vesel din Sapanata si el a spus ok, luati-o spre nord. Urasc exprimarea asta, dar odata pornit iti spune “mergeti inainte 300 metri apoi luati-o pe prima iesire la dreapta” si altele de genul. Am zis hai dupa Gicuta, chiar daca la un moment dat am vazut ca Sighetu Marmatiei e la dreapta si Gicuta ne-a zis sa o luam la stanga spre Satu Mare. Dupa inca niste km m-am lamurit Gicuta voia sa vada Negresti Oas si Certeze. L-am iertat ca drumul era cam la fel ca durata. Si uite asa am vazut si “mirifica” localitate Certeze, cu case de zici ca sunt sedii de banca si in care nu sta nimeni, inghesuite una in alta de nu mai are loc nici macar o mata printre ele.

Deci, la Sapanta se poate ajunge fie prin Sighetu Marmatiei (cum doream noi pentru ca mai aveam pe drum ceva obiective), fie prin Negresti Oas, Certeze.

Si am ajuns si la Sapanta unde am fi vrut noi sa vedem mai multe insa Baia Mare ne cam rapise din timp. Iar indicatoarele sunt atat de prietenoase incat am gasit foarte repede Cimitirul Vesel si nici nu prea aveai cum sa nu nimeresti deoarece vedeai turla inalta a bisericii dar si o mare de oameni (ce sa-i faci daca datorita programului nostru am ajuns duminica). Am proptit masina milimetric intre alte doua masini si am patruns in acest loc “pios”.

Mi se pare atat de nefiresc sa povestesti mai degraba razand despre un astfel de loc si in timp ce vizitam cimitiru o multime de ganduri imi treceau prin minte, ok acum e duminica si de aia e multa lume, dar cred ca in general e loc de pelerinaj. Aici isi mai plange oare cineva mortii sau stau impreuna cu cei dusi si spun glume. Nu stiu, nici macar cele citite pe net nu au putut sa ma lamureasca foarte bine.

Primul fir de la care a pornit ideea acestui cimitir se pare ca a fost prin intermediul lui Stan Ioan Patras care fiind tinerel a inceput sa sculpteze cruci deorece tatal lui era pe front iar el trebuia sa-si ajute familia, dar ideea crucilor si a textului de limba romana se pare ca provine de la preotul Greco-catolic Grigore Ritiu profesor de romana si latina ca o riposta la interdictia folosirii limbii romane in scoli si administratie avand in vedere ca zona era sub comanda maghiara, in cimitir nu mai aveau ce face, ce sa-i faci, oameni descurcareti.

Dar ideea textelor vesele se pare ca ar fi fost atribuita legendelor conform carora dacii nu vedeau moartea ca pe un sfarsit tragic ci ca pe o ocazie de a ajunge la Zamolxe.

Si uite asa Stan Ioan Patras a creat sute de cruci vesele acestea fiind si o istorie in versuri a locuitorilor, iar traditia dupa moartea acestuia este dusa mai departe de ucenicul sau Dumitru Pop.

Crucile sunt lucrate in lemn de stejar in care la partea superioara sunt scene din viata celui decedat sub care sunt scrise poezioare care spun povestea persoanei decedate.

Cu aceste cruci s-a lansat si o noua culoare “Albastru de Sapanta” culoare folosita ca fundal, dar in rest culorile folosite dentru ilustrarea scenelor sunt unele foarte vii: galben, rosu, verde dar si non-culorile negru si alb.

Aici exista si o biserica in care lumea doar intra si iesea sau cine statea mai mult era clar ca se odihnea.

Aici la intrarea in biserica exista o mica monografie a acestui loc in care se vorbeste doar de felul in care este privita moartea de romani (e mai atractiv asa), dar ce m-a amuzat insa a fost un mic paragraph care spune

Prin unicitatea lui in lume, cimitirul de la Sapanta face parte din Simpozionul Monumentelor Funerare, care s-a tinut in Statele Unite ale Americii in 1998 si a fost clasat pe primul loc in Europa si al doilea in lume dupa Valea Regilor

Putem fi mandri suntem si noi in top cu ceva =)). Exista si un magazin cu suveniruri unde cred ca daca as fi intors pe multe dintre acestea as fi vazut scris “Made in China”.

Exista si morminte care au cruci din cele cu care suntem obisnuiti dar in rest predomina cele pentru care suntem aici. Ne-am plimbat fiecare pe unde nimerea citind in mod haotic textele de pe cruci, si am remarcat ca exista probabil si un ghid al cimitirului deoarece erau multe cruci care aveau numere.

Nu recomand insa sa ajungeti acolo in weekend deoarece este foarte mare aglomeratia si nici pe caldura ca nu prea ai unde te feri de soare decat daca intri in biserica. La intrarea in cimitir veti gasi insa o multime de alte lucruri de cumparat, de la magneti si pana la ii sau cergi de invelit.

Am uitat sa va spun ca exista si o taxa (modica) pentru accesul in cimitir si parca si pentru fotografiat dar de asta nu mai sunt sigura.

Este insa un loc unde am petrecut momente placute citind file din viata unor oameni care acum sunt istorie la fel cum si Stan Ioan Patras este acum istorie.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 27.09.17 08:15:01
Validat / Publicat: 27.09.17 09:23:23
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SĂPÂNŢA [MM].

VIZUALIZĂRI: 3676 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

27 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Cimitirul vesel din Sapanta - Normal ca va prezint mai mult cruci, ca de aia am venit aici
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43400 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

27 ecouri scrise, până acum

traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[27.09.17 09:37:20]
»

Foarte interesant acest cimitir! L-am vizitat şi eu în urmă cu 10 ani împreună cu Muzeul Memorial Sighetu Marmației.

Felicitări pentru descriere!

RoxanaGRS
[27.09.17 10:00:04]
»

Mie nu prea mi s-au părut vesele "epitafurile" sau cum se numesc cele scrise pe cruce. Exceptând crucea cu soacra , unele erau chiar triste, iar versificația în general lasă foarte mult de dorit. Dar e drept că e un cimitir mai altfel, nu neapărat vesel, cum îi spune numele, dar altfel.

Dintre punctele de atracție de pe harta din poza P01, habar n-aveam că au vâltoare, pălincie (ce-o fi aia?), cascadă și punct de belvedere în Săpânța, deși am fost de mai multe ori pe acolo.

Mânăstirea Peri merită cu adevărat, de fapt sunt două biserici una peste alta, și nu e deloc comercială. E foarte frumos și amplasamentul și drumul până la ea prin pădure (e asfalt până la mânăstire).

Despre Certeze... ce să mai spunem: garduri întregi de inox în locul frumoaselor porți maramureșene din lemn, cariatide (este o casă care are chiar și așa ceva, nu știu dacă ați remarcat-o) și bătaie de joc de bani, la propriu.

mishuAUTOR REVIEW
[27.09.17 10:01:04]
»

@traian. leuca: Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri, cat despre descrieri cam putin avand in vedere subiectul, si la fel si pozele nu avea rost sa pun mai multe, insa este un loc care iti ofera o perspectiva aparte asupra ultimului drum.

mishuAUTOR REVIEW
[27.09.17 10:06:52]
»

@RoxanaGRS: Cu palincia e simplu - loc unde se fabrica palinca, valtoare - aici pot spune ca erau vreo 3 una chiar dubla sunt locuri amenajate de localnici pe cursul unei ape curgatoare si unde isi spala lucrurile. Cascada am vazut-o doar in poze (de altfel si valtorile).

Am fost si la Manastirea Sapanta (este urmatorul articol) care mi s-a parut minunata dar care m-a surprins prin faptul ca avea vizitatori mult mai putini decat cimitirul.

Dintr-un alt punct de vedere mi-a convenit pentru locul frumos de acolo si linistea de care am avut parte.

Multumesc de vizita si de ecou.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zlatna
[27.09.17 10:25:12]
»

@mishu: Felicitări pentru articol.

Prima dată am vizitat Cimitirul Vesel prin 1995, aveam vreo 18 ani, am fost super încântat, auzisem de el la televizor, dar când l-am văzut în realitate, totul a fost la superlativ.

Am revenit în zonă prin 2008, plăcerea revederii a fost neschimbată. În ambele vizite m-a impresionat politețea localnicilor, stateau în curtea bisericii și ascultau slujba, pentru a permite turiștilor să viziteze biserica.

Toate cele bune.

mishuAUTOR REVIEW
[27.09.17 10:54:58]
»

@zlatna: Multumesc si eu pentru vizita si aprecieri.

elviramvio
[27.09.17 11:40:36]
»

Mie mi-a plăcut cimitirul asta, l-am văzut de două ori. Păi cum sa nu fie vesel, acolo au rămas dacii liberi, ei se bucurau de moarte, se zice că râdeau înainte de a trece "granita". Certeze însă nu m-a încântat deloc.

Când ajung acasă văd și pozele, să-mi amintesc de vizitele mele.

doinafil
[27.09.17 12:21:11]
»

Citind ecourile, părerile despre cimitir, ele mi se par diferite. Unora le-a plăcut, altora mai puțin, sau deloc.

Nu-mi pot face o părere decât după ce-l voi vedea.

Deocamdată am citit și văzut poze.

Asocierea de cuvinte (sintagma „cimitirul vesel”), asta cred că face curiozitatea să crească, să vrei să ajungi acolo, că ești român, sau de aiurea.

Poate că ar trebui să „împrumutăm” de la strămoșii noștri daci trecerea în neființă ca pe ceva natural, să nu mai plângem după cei dragi (?!). Nu cred că vom reuși!

Cei care pot face asta, cum sunt „Săpânțenii”, cred că suferă mai puțin.

Felicitări, am votat cu drag!

mishuAUTOR REVIEW
[27.09.17 12:54:58]
»

@elviramvio: Sunt foarte de acord cu tine in ceea ce priveste Certeze, aici s-au plus in aplicare ambitiile, sa-si faca casele cat mai "faine" in conceptia lor ca sa arate ce bani au castigat in afara. Pacat ca totusi printre hidosenii am vazut si case decente.

Multumesc de vizita si aprecieri si daca ai fost totusi de doua ori acolo inseamna clar ca ti-a placut.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[27.09.17 13:01:09]
»

@doinafil: Cred ca este in firea noastra sa glumim si poate ca asta ne face sa trecem peste multe momente neplacute sau sa privim lucrurile altfel.

Si uneori chiar jocuri de cuvinte ne amuza. De exemplu pe acel drum nu stiam daca verii nostri vor sti sa faca la dreapta spre Negresti Oas (asta pentru ca nu au mai suportat mersul corect al sotului meu si ne-au depasit) si i-am sunat si i-am intrebat: "Voi vreti sa ajungeti inaintea noastra la cimitir? "

In ceea ce priveste locul cred ca depinde si de dispozitie, si de factorii externi, eu de exemplu din cauza aglomeratiei nu pot spune ca m-am simtit confortabil acolo, dar este un loc altfel si nu regret ca AmFostAcolo.

Multumesc de vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
tata123 🔱
[27.09.17 14:08:58]
»

@mishu: Cimitirul de la Săpânța creează întotdeauna sentimente diferite. Eu am apreciat de exemplu culorile vii și motivele populare desenate pe lemn.

Polemici poate stârni și Cimitirul Bellu din București, păstrător al atâtor opere de artă și despre care s-au scris câteva articole pe AFA sau cel din Sulina. Sunt ele obiective turistice?

În Vrancea se mai păstrează prin câteva sate un dans ritual funerar cu măști, la priveghi se dansează, se desfășoară jocuri, se spun glume...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[27.09.17 14:14:14]
»

@mishu: Taxă la cimitir?

Spune-mi dacă au wc acolo, când avea copilul meu vreo nouă ani n-am găsit o toaletă in tot cimitirul. Și era deranjat la stomac

Unde merge taxa asta? Tot la popi?

adrianaglogo
[27.09.17 14:28:59]
»

@mishu: De acord cu Certeze.

Noi am oprit in Negresti sa bem o cafea si sa ne plimbam.

Dupa ce am vazut CASELE, am inceput sa ne uitam la masini (era luna de concediipentru cei plecati). Numai masini una si una, modele noi, nu vechituri.

Hopa, uite un Logan! Al cui era oare? Al primariei!

Uite altul! Al Politiei!

deci asta a fost experienta cu Certeze si Negresti.

mishuAUTOR REVIEW
[27.09.17 14:45:13]
»

@tata123: Cred ca ai dreptate si in privinta cimitirului din Sapanta dar si a Cimitirului Bellu, pentru acesta din urma e interesanta istoria din spatele lui dar si monumentele care se gasesc acolo precum si povestile acestora.

Am vazut odata la televizor (asa mai pe sarite) un documentar in care erau prezentate monumentele din cimitirul Bellu si unele erau adevarate opera de arta.

Multumesc de vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[27.09.17 14:47:18]
»

@krisstinna: Sincer imi pare rau dar nu m-am uitat dupa toaleta pentru ca nu aveam nevoie, insa cred ca la afluxul de turisti una ar fi necesara.

Iar banii sper ca ajung unde trebuie, in rest sa fie pacatul lor si nu al meu.

Multumesc de vizita si aprecieri.

ANILU
[27.09.17 14:52:45]
»

@mishu: Un ochi râde și altul plânge, asta îmi este reacția citind articolul tău. Un nerv sciatic mă ține țeapănă la orizontală ???? și nu pot să fac nimic.

Am fost la cimitirul vesel și îți dau dreptate în descrierea lui.

Printre iile tradiționale nu ați găsit și pălincă. Pe din dos o vindeau când am fost noi.

Vesel și trist!!!

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[27.09.17 15:01:49]
»

@ANILU: Imi pare rau pentru cele auzite si-ti doresc sa te faci bine cat mai repede.

cat despre palinca nu prea cred ca mai este cazul la cata tuica am pe acasa primita de la divesri prieteni. Si ca sa stiu de la cine este pe sticla scriu numele persoanei de la care a primit-o, iar sotul meu cand mai ia cate o dusca spune" "Ia sa o pup eu pe Stefania, sau pe Costel", asa ca nu mai e cazul de supliment.

Multumesc frumos de vizita si vot, sanatate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema
[27.09.17 19:18:18]
»

@mishu:

Sapanta - loc drag mie!

Cimitirul Vesel este de decenii in circuitul turistic intern si international un reper. Are ceva ce este al lui. Merita intotdeauna cuplata vizitarea lui cu vizitarea mesterului Pop care are atelierul undeva pe ulitele din spate ale satului. Plimbarea pe ulitele satului pentru a admra gospodariile si a ontra in vorba cu oamenii locului sunt alte "fapte" dragi mie.

Am stat cadva mai multe zile intr-o pensiune chiar vis-a-vis de cimitirul vesel. Se mai pot vizita valtorile unde femeile spala si astazi covoarele si rufele.

Mi-au placut la Sapanta si covoarele expuse pe garduri spre vanzare.

Am fost acolo cand tocmai se construia Biserica din Peri, cea foarte inslta de peste sosea. Am putut vizita de acolo si Sighetulcare ofera multe obiective rascolitoare de la inchisoare pana la Muzeul Ellie Wiesel.

Multumesc pentru ca am putut citi acest articol care ma face sa ma intorc in timp.

Numai de bine! Superb!

DOINITA
[27.09.17 20:35:01]
»

Mi-a placut descrierea ta si mi-a placut si cimitirul, pe care l-am vazut de 3 ori. E vesel, romanul ia in ras si moartea si asta, dupa parerea mea, e bine.

Despre Certeze, ce sa spun, un sat care ar fi putut fi frumos daca nu era competitia de a castiga trofeul"casa cea mai fitoasa". Daca ai drum in zona merita sa vezi si asa ceva pentru a realiza cum pot oamenii sa-si ingroape banii intre ziduri.

Un vot din toata inima!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[27.09.17 21:28:53]
»

@mishu: Tot în 1979 l-am văzut Aveam 13 ani! Mi-a plăcut că era colorat, dar, cum zicea și @RoxanaGRS, și pe mine m-a întristat, mai mult decât să mă înveselească. Dar cică e vesel fiindcă-i colorat și e mai... altfel!

Nu știu dacă l-aș mai vizita!

Și, că veni vorba de cimitire, la Brăila am descoperit mormântul Generalului Moise Groza, născut la Obreja la 2 februarie 1844, decedat la Brăila la 9 aprilie 1919. Erou în războiul de Independență 1877.

mishuAUTOR REVIEW
[30.09.17 13:32:29]
»

@Dan&Ema: Multumesc pentru vizita si aprecieri dar mai ales miltumesc pentru minunatul, ecou. Am fost si noi tentati sa vedem cas-muzeu a mesterului, insa dara fiind aglomeratia am ajuns la concluzia ca pe acolo trebuie sa mai ajungem fie in timpul scolii, sau iarna, sau in timpul saptamanii, oricum nu in weekend vara pe caldura.

Am mari regrete ca in Sighet nu am apucat sa stam mai mult astfel incat zona va trebui sa o mai strabatem. O zi minunata.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[30.09.17 13:34:29]
»

@DOINITA: Multumesc pentru vizita si aprecieri si ai dreptaa si in privinta cimitirului din Sapanta dar si in ceea ce priveste Certeze. O zi minunata.

mishuAUTOR REVIEW
[30.09.17 13:37:34]
»

@Zoazore: Multumesc pentru vizita si aprecieri, si macar o data acel cimitir merita vizitat, intr-un mod civilizat deoarece este totusi un cimitir. Iar eroii trebuie cinstiti intodeauna.

liviu49
[05.10.17 21:25:02]
»

@mishu: Dupa limpezirea sufletului si spiritului in doua manastiri, ce putea urma altceva decat o vizita intr-un cimitir. Dar nu orice cimitir, ci unul vesel. Cunosc doua cimitire in Romania, care ar merita sa fie vizitate, in timpul liber. Unul, pe care l-am vizitat cu multi ani in urma, este Cimitirul Bellu, unde frumusetea monumentelor funerare depaseste cea a multor cladiri istorice. Un al doilea cimitir care trebuie vizitat este, de data aceasta unul vesel, cel de la Sapanta. Evident ca pe acesta nu l-am vizitat, in schimb copiii mei l-au vizitat si am vazut multe poze facute de ei cu monumentele funerare, care raman in memoria vizitatorilor pentru buna dispozitie a catrenelor de pe cruci.

Am intalnit oameni care au spus ca aceste catrene sunt o blasfemie. Personal nu le dau dreptate. Dar avem dreptul la opinie toti cetatenii.

Felicitari si numai bine si calatorii placute!

PS. Ma opresc in seara aceasta aici, pentru ca ma asteapta un meci de snooker pe Eurosport. Nu scapati de mine, totusi!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[06.10.17 20:03:50]
»

@liviu49: Si eu imi doresc sa fac odata o vizita in liniste la cimitirul Bellu si asta pentru operale de arta de acolo. Si cu toate acestea cred ca a mai fost pe aici un articol despre Cimitirul Bellu care a fost putin criticat ca nu reprezinta un obiectiv turistic. Si intreb, Sapanta nu este tot cimitir? ba da, dar daca il lauda strainii atunci e bun si pentru noi.

Pana una alta insa multumesc pentru vizita si aprecieri.

liviu49
[06.10.17 20:44:48]
»

@mishu: Nu-mi amintiti de acel articol, ca am luat destule bete pe spinare pentru parerile mele.

Din pacate ne descoperim frumusetile acestei tari doar atunci cand ni le arata strainii. Am inteles ca mocanita de pe valea Vaserului a fost intai admirata de straini si apoi de noi. La fel si centru vechi al Bucurestiului, care a fost vazut intai de straini si abia dupa aceea au data navala si romanii. Si exemple am destule, dar mai bine tac sa nu mai deranjez pe cineva.

In cimitirul Bellu sunt monumente funerare create de mari artisti ai Romaniei, iar multe dintre ele ar putea avea oricand loc intr-o expozitie de sculptura. Nu intamplator candidatii la examenul de admitere la Arhitectura faceau " antrenament " la desen artistic in cimitirul Bellu.

Dar devin iar nostalgic si nu e bine.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[06.10.17 20:47:58]
»

@liviu49: Nu am sa continui subiectul, stiti parerea mea, doar vreau sa va multumesc din nou pentru ecou.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, ANILU, Dan&Ema, doinafil, DOINITA, elviramvio, liviu49, mishu, tata123 🔱, zlatna, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂCimitirul Vesel din Săpânța:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.094752073287964 sec
    ecranul dvs: 1 x 1