ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.11.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
NOV-2014
DURATA: 5 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Hoinari prin Ţara Făgăraşului

TIPĂREȘTE

Vacanţa de toamnă a nepoţilor din acest an (3-8 noiembrie) ne-a luat oarecum prin surprindere, în sensul că nu eram hotărâţi dacă facem vreo ,,ieşeală” iar vremea se anunţa superbă, aşa că, după un scurt consiliu de familie luăm decizia – plecăm din Bucureşti! De acord, dar unde? ... mă întreabă cei interesaţi! La Sâmbăta, în Ţara Făgăraşului!... am răspuns instantaneu şi nimeni dintre cei majori (cei mici m-au supus la un mic interogatoriu, evident!) n-au mai comentat nimic – şi-au dat seama că am temele făcute!

Staţiunea Climaterică Sâmbăta.

Hotel Diana

De ce Sâmbăta? Să vă povestesc! Prin noiembrie 2012 am fost câteva zile în Ţara Haţegului, iar într-una dintre ele am vizitat mănăstirea Prislop, unde este mormântul celui mai mare duhovnic român al sec. XX, părintele Arsenie Boca! Cu această ocazie am aflat că ,,Sfântul Ardealului”, cum este supranumit părintele, a fost mai întâi preot şi stareţ la mănăstirea Sâmbăta, de la poalele Făgăraşului şi că aici există chiar un izvor cu apă sfinţită care-i poartă numele!

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus o vizitasem pe fugă în urmă cu vreo 13-14 ani, cănd ne aflam cu ceva treburi la un cunoscut din Ucea de Sus (să-i fie ţărâna uşoară, căci tocmai s-a prăpădit anul acesta!), dar atunci zona nu era foarte populată iar mănăstirea, deşi foarte frumoasă, părea pustie, astfel că nu prea a avut cine să ne povestească despre părinte sau izvor!

Aşadar, după o prealabilă informare şi evaluare a obiectivelor şi a posibilităţii de cazare în zonă, ne-am pornit cu 2 maşini (4 adulţi şi 2 copii) în 4.11.2014, în jur de 11.30 din Popeşti Leordeni, pe centura Bucureşti – A3 – Ploieşti – Predeal (o juma’ de oră prânzul la OMV) – Râşnov – Ghimbav – Codlea – Făgăraş – Sâmbăta de Jos – Staţiunea Climaterică Sâmbăta, cazare la hotel Diana, la care am ajuns fix la ora 16.00.

Cu toate că oferta de cazare este foarte bogată în zonă, am preferat hotelul Diana, cel mai vechi din staţiune, dintr-un motiv major pe care-l aflasem recent de la un user vechi al AFA (aflat momentan în ,,pauză forţată”! :))) – locaţia respectivă are în ,,dotare” 3 cai disponibili pt echitaţie, un sport tare îndrăgit în familia mea! Unde mai pui că hotelul, devenit între timp membru AFA, mi-a oferit un pachet turistic (cazare, masă şi echitaţie) foarte ademenitor, aşa, ca între colegi de sait!

După instalare şi program de voie, am coborât la cină, pe care o comandasem cu o oră înainte, iar după aceea ne-am ,,întreţinut” cu Costel, gazda noastră, cu care am stabilit programul de a 2-a zi şi care trebuia să înceapă musai cu echitaţie!

Astfel că, următoarea zi, după mic dejun şi siestă, ne-am înfiinţat în spatele hotelului unde harnicul Costel, omul bun la toate, înşeua 2 dintre cei 3 cai ai proprietarilor (unul de 6 ani - Boby şi unul de 12 ani - Voicu) iar timp de mai bine de 2 ceasuri am călărit bidiviii pe rând, mai întâi pe câmpul de lângă hotel (nepoţii), apoi prin pădure, pe la poalele muntelui (adulţii) iar băiatul cel mare împreună cu Costel s-au aventurat chiar câţiva km în amonte, pe Valea Sâmbetei!

Să vă spun că Voicu, deranjat de cele 96 de kilograme ale mele, a vrut să mă trântească când am traversat o vâlcea mai răsărită? Nu, nu vă spun! După ce că abia m-a suportat bietul animal mai vroiam şi senzaţii tari! Ajuns teafăr la hotel m-a liniştit Costel spunându-mi că armăsarul mai are astfel de apucături din cănd în cănd, dar nu mi-a spus să nu mă sperie! Şi eu care mă gândeam dacă Făgăraşul mai are spital după ce a cheltuit atâta cu acea catedrală din centru!:))

După orele de călărie am servit prânzul la pensiunea Izvorul Poianei, apoi ne-am petrecut vreo 2 ore în Aventura Parc Drăguş, despre care o să vă povestesc într-un review separat, ca şi despre celelalte obiective din Sâmbăta! La plecare am vrut să vizităm păstrăvăria de la pensiunea Floarea Reginei dar am fost întâmpinaţi de vreo 4 câini fioroşi şi, într-un târziu, de un nene cam plictisit, care ne-a spus că n-avem ce vedea deoarece e apa tulbure! Aşa o fi fost, oricum ne trecuse pofta! Cina am servit-o la hotel, fiind pregătită de (aţi ghicit!) omniprezentul Costel, bun bucătar, excelent ospătar, dar şi un interlocutor deosebit de agreabil!

În cea de-a 3-a zi copiii cei mari au plecat cu ceva treburi la Sibiu (apoi la Bucureşti) iar noi am vizitat, în prima parte a zilei, cele mai cunoscute obiective din staţiune - Mănăstirea Brâncoveanu şi Izvorul părintelui Arsenie Boca – după care am mers pt vreo oră la prietenii noştri de la Aventura Parc, aşa pt a ne face poftă de mâncare! Dacă în ziua precedentă m-am băgat şi eu la traseul cu vreo 12 sau 14 tiroliene (nu mai ştiu exact că eram cam ameţit, încercând pt prima dată asemenea senzaţie!), de data aceasta am preferat să îi urmăresc de jos pe nepoţi şi să studiez pe hartă potenţialele trasee rutiere din zonă!

Prânzul l-am servit la pensiunea Miruna deoarece la cea mai apropiată locaţie de parc, pensiunea Casa Zmeilor, aflată la baza pârtiei de ski, restaurantul era deschis doar în weekend, o astfel de politică adoptând şi hotelul unde am stat – în cursul săptămânii, nefiind clienţi prea mulţi în această perioadă, se ocupa Costel, iar de joi până duminică venea bucătarul.

Împrejurimile staţiunii Sâmbăta.

Plaiul Lisei

După masa de prânz, am pornit cu maşina pe un drum forestier pe care îl remarcasem cu ocazia orelor de călărie (am şi mers pe el vreo câteva sute de metri, la început, când Voicu nu era aşa ,,nervos”!), drum care pleacă din dreptul mănăstirii spre stânga (indicator ,,spre Plaiul Lisei”) şi ajunge, după vreo 4 km de traseu superb la un complex în curs de finisare - Complex Plaiul Lisei care are în componenţă 4 cabane : Cerbul Carpatin, Ursuleţul, Privighetoarea şi Veveriţa.

Am mers mai departe, iar la vreo sută de metri am dat de o bifurcaţie, noi am virat la dreapta, spre cabana Poieniţa, dar cum aceasta era închisă, ne-am întors înapoi, dar, îndrumaţi de nişte localnici, n-am mai luat-o spre Sâmbăta, ci spre Lisa, pe un drum pietruit până în centrul localităţii, iar de-acolo, prin localităţile Gura Văii şi Recea, pe un drum asfaltat foarte bun, am ajuns în Dejani, o localitate care are câteva pensiuni foarte drăguţe, situate la ieşirea din sat spre munte.

Mănăstirea Dejani

Încă vreo 2 km de la ieşirea din localitate drumul e cu asfalt bun până la poalele muntelui, unde se bifurcă : unul înainte, pe valea Râul Dejanilor spre creasta munţilor Făgăraş şi unul în dreapta spre Mănăstirea Dejani, pe care am mers şi noi, iar după vreo 3 km de drum forestier cu multe curbe strânse, pe alocuri cam prost din cauza torentelor de apă care-l brăzdează, am ajuns la destinaţie.

Mănăstirea ,,Acoperământul Maicii Domnului Dejani” se înalţă la o altitudine de cca 860 m într-un decor idilic, cu o privelişte superbă spre valea Dejanilor, mai ales la început de noiembrie, când pădurea beneficiază de acea minunată combinaţie de culori (verde, galben, maro, ruginiu...) posibilă doar toamna în anumite zone de munte, unde coniferele încep să-şi facă loc printre foioase!

Nu se ştie cu exactitate anul şi ctitorul mănăstirii, documentele care amintesc de această aşezare monahală în mare parte s-au distrus şi s-au pierdut în negura vremii, însă în anul 1990 s-a descoperit temelia vechii biserici, fântâna, un clopot datat din anul 1320 şi icoana Sfântului Ierarh Nicolae, care au aparţinut vechii mănăstiri!

Pentru aproximativ o oră în acea după-amiază de joi, profitând şi de faptul că nepotul cel mic dormea dus în maşină, ne-am recules la acest superb lăcaş de cult, o adevărată oază de linişte, rugăciune şi binecuvântare pentru puţinii credincioşi care îşi îndreaptă paşii aici, probabil din cauza drumului mai anevoios şi a vecinătăţii Mănăstirii Brâncoveanu, mult mai celebră şi mai accesibilă!

Cina am servit-o ca de obicei la hotel Diana, de data aceasta beneficiind de bucătar şi de un meniu mai variat – asta nu înseamnă că serile precedente am fost nemulţumiţi de mâncare!

Valea Sâmbetei şi Valea Brezei

A 4-a zi am vrut s-o alocăm drumeţiei până la cabana Sâmbăta şi chilia Părintelui Arsenie Boca, astfel că am plecat după micul dejun cu maşina pe Valea Sâmbetei, trecând pe lângă pensiunea Floarea Reginei şi păstrăvărie, iar după vreo 7 km drumul forestier se înfundă, punctul terminus fiind o mică platformă unde scrie că parcarea este interzisă, aşa că laşi maşina mai înapoi, pe marginea drumului!

Traseul spre cabană este un pic mai dificil la început, unde este un povârniş mai abrupt, după aceea poteca se lărgeşte şi este mai lină până la cabana aflată la peste 1400 m altitudine, de aici traseul fiind ceva mai greu până la chilia părintelui. Toate acestea mi-au fost spuse de către o pereche de tineri care se pregătea să urce, pt că noi ne-am întors de la jumătatea pantei abrupte, după ce nepoţelul cel mic a reuşit să scape cu ambele picioare în noroi, spre dezamăgirea celui mare!

După acest eşec, ne-am întors la hotel pt a-l schimba pe junior, iar ca să dregem busuiocul am plecat spre Valea Brezei, pe care ne-o propusesem şi cu o zi înainte dar nu am mai avut timp – aici am vizitat schitul Breaza, un schit micuţ unde n-am găsit pe nimeni, am dat de un minibaraj de captare al intreprinderii Viromet pe pârâul Brezcioara, foarte bogat în păstrăvi, iar 50 de metri mai în aval cabana Colţii Brezei, care era deschisă dar nu avea nici un client la acea oră, aşa că nu ne-am riscat să servim ceva aici, plecând mai departe spre Făgăraş, prin Recea.

Cetatea Făgăraşului. Herghelia de la Sâmbăta de Jos

Chiar dacă am circulat în mai multe rânduri pe şoseaua Braşov-Sibiu, nu ne-am făcut niciodată timp să vizităm aceste două obiective emblematice ale Ţării Făgăraşului, aşa că am considerat că acum e momentul – iniţial planificasem să le vizităm sâmbătă, la plecare spre casă, dar dacă am contramandat drumeţia pe munte, am schimbat programul!

Pe o vreme superbă (cca 20 de grade C) am vizitat ,,Cetatea care nu a fost cucerită niciodată” conform schiţei de pe pliantul primit la intrare, mai întâi curtea exterioară, apoi cea interioară, cramele, după care o doamnă ne-a încălţat cu nişte ,,cipici” din plastic şi am vizitat muzeul ,,Valer Literat”, care m-a lăsat pur şi simplu fără cuvinte! Am întâlnit aici, într-o ordine desăvârşită, aproximativ 20 de colecţii superbe conţinând obiecte de arheologie, arme, numismatică, cărţi, ceramică, port popular, icoane pe sticlă, sculptură în lemn etc. Dacă iniţial mi s-a părut cam piperat preţul de intrare, 15 lei/adult şi 7 lei/copil, la plecare am mai cheltuit, cu dragă inimă, vreo 80-90 de lei pe suveniruri!

Dacă aveţi drum prin Făgăraş nu ezitaţi să o vizitaţi! Se află chiar în centrul oraşului, în dreapta (mergând de la Braşov spre Sibiu!) megalomanicei catedrale nou-construite, edificiu care vrea parcă să-i răpească din strălucire!

După vizitarea cetăţii am alimentat şi am mâncat la OMV-ul de la intrarea în oraş, după care am plecat spre Sâmbăta de Jos, unde am vizitat Herghelia de cai lipiţani, spre bucuria celor mici! Despre acest din urmă obiectiv, ca şi despre castelul Brukenthal, aflat în conservare în aceeaşi incintă, găsiţi pe sait un detaliat review al decanei de vârstă al userilor de pe AFA - @Michi, aşa că nu mai insist!

Ziua am încheiat-o, bineînţeles la Aventura Parc Drăguş iar seara am servit cina la hotel Diana.

Mănăstirea rupestră de la Şinca Veche. Întoarcerea

În ultima zi, după un mic dejun ,,pantagruelic”, am plecat pe şoseaua de la poalele munţilor, care este paralelă cu E68 Sibiu-Braşov şi pe care tot circulasem în ultimele 2 zile, dar până la Recea, mergând mai departe prin Sebeş (BV) – Şercăiţa, până la Şinca Veche unde am făcut un popas de cca o oră pt a vizita un obiectiv urmărit de mai multă vreme – Mănăstirea rupestră!

Ajunşi aici puţin înainte de ora 12.00, am constatat cu surprindere că ne aflam în faţa unui adevărat complex de obiective reunite sub denumirea de Aşezământul Şinca Veche, care cuprinde, pe lângă celebra mănăstire din grotă care a servit ca loc de refugiu în vremea prigonirii ortodocşilor din Ardeal de către catolici, alte câteva puncte de atracţie mai puţin cunoscute:

-Troiţa, Bordeiul şi Izvorul Buna Vestire (sau izvorul călugărului), aflate în imediata apropiere a grotei

-Schitul Sf. Nectarie şi Casa Fundaţiei, aflate peste deal şi unde se poate ajunge atât pe jos (întâlnind pe drum Vatra Monoliţilor) cât şi rutier, ocolind dealul şi având o altă parcare lângă schit.

-Tipia din dealul Pleşu, Aşezarea Dacică şi un presupus castru roman, aflate puţin mai departe de mănăstire –pe acestea nu le-am mai vizitat deoarece ne aşteptau la Bucureşti nişte sărbătoriţi din familie, Mihail şi Gavril!

Am plecat spre Bucureşti în jurul orei 13.00, prin Şinca Nouă - Poiana Mărului – Zărneşti, pe un traseu mai sinuos decât la ducere dar mult mai pitoresc, iar de la Râşnov pe acelaşi traseu ca în urmă cu 5 zile, respectiv Predeal (pauză de masă la OMV, dar mai scurtă!) – Ploieşti – A3 – Popeşti Leordeni...

Un alt obiectiv pe care mi-l propusesem dinainte a fost Rezervaţia naturală de narcise din Dumbrava Vadului, aflată între Şinca Veche şi Şercaia, dar aceasta este mai indicat de vizitat, presupun, primăvara şi vara, decât toamna târziu! Zic şi eu!

Am rămas cu regretul de a nu fi realizat drumeţia la cabana Sămbăta şi chilia Părintelui Arsenie Boca, din această frumoasă şi liniştită zonă – Ţara Făgăraşului – pe care, dacă o traversaţi, vă este foarte la îndemână să vizitaţi cel puţin 3 obiective turistice majore : Cetatea Făgăraşului, Herghelia de la Sâmbăta de Jos şi Aşezământul Şinca Veche.

Pentru staţiunea climaterică Sâmbăta, despre care o să revin, vă recomand să alocaţi ceva mai mult timp!


[fb]
---
Trimis de marocanu21 in 24.11.14 19:16:34
Validat / Publicat: 24.11.14 23:23:49
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SÂMBĂTA de SUS [BV].

VIZUALIZĂRI: 6092 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marocanu21); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 catedrală în Ghimbav...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42950 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

cloverina
[24.11.14 23:53:32]
»

Un review foarte bun! Și noi d-abia ne-am întors de pe Valea Sâmbetei. Am fost cazați la acel complex Plaiul Lisei, despre care ați scris și dumneavoastră și căreia eu i-am făcut un review aici acum câțiva ani.

La fel ca și dumneavoastră, am urcat la păstrăvărie la Poienita și era închis cu lacăt...

Pe lângă toate informațiile minunate de altfel, adaug și eu două, dragi sufletului meu: în Lisa s-a născut și a copilărit marele Octavian Paler, iar de fiecare dată când iau la pas acea zonă realizez de unde inspirația cărților sale. Iar a doua informație, mai contemporană, este că în drum spre Brașov, coborând din Sâmbăta, există satul Mândra (cunoscut ca satul pânzelor, cepei și a poveștilor). Aici s-a înființat Muzeul de Pânze și Povești, unde se cos tricouri faine, cu pânze vechi de zeci de ani. De asemenea, femeile de aici au grijă de copiii satului, învățându-i tradițiile românești.

webmaster
[25.11.14 07:49:32]
»

Probabil cea mai completă & atotcuprinzătoare descriere a zonei Sâmbăta încărcată până acum pe sait.

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Dan&Ema
[25.11.14 07:50:44]
»

@cloverina: cloverina

felicitari pentru completari.

Nu stiam de satul mandra.

te mai urmaresc pt informatiile valoroase precum cea exemplificata si reviewuri in general.

dan

Dan&Ema
[25.11.14 08:06:37]
»

Sambata si imprejurimile sunt o zona deosebita cu multe obiective si tare draga si mie.

cand am vazut ca e de lecturat despre sambata mi-am spus ca e de savurat articolul in drum spre servici cat stau in traficul infernal bucurestean.

m-am intrebat:: ne-o spune de parintele boca, de pastravarie, de dejani, de fagaras cetate, de sinca, de arpas, de turnu, de podragu sau doar de manastire?

Si... cand colo... mi-e dat sa citesc o enciclopedie despre zona un purpuriu de reviewuri in unul singur. Am aflat si noutati despre aventura parcul aparut mai nou despre herghelie unde nu am fost inca si altele.

despre pastravaria in padure la 1 kn confirm dispretul cu care trateaxa clientii si de aceea nu ii mai repet numele.

Un mare BRAVO pt acest mini sau maxi ghid AFA.

si inca un bravo pt lectia de educatie de sttinta pt nepoti

dan

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
marocanu21AUTOR REVIEW
[25.11.14 08:50:58]
»

@cloverina - Mulţumesc pt completare! Bănuiam eu că n-am cuprins totul!

La fel ca și dumneavoastră, am urcat la păstrăvărie la Poienita și era închis cu lacăt...

Nici pe cea de la Sâmbăta n-am putut s-o vizităm şi era cât pe ce să dăm o fugă până la Viştişoara, unde mai este una sau chiar la Albota, unde este un superb complex!

Totuşi, nepoţeii au văzut păstrăvi la barajul de captare de la Breaza!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
marocanu21AUTOR REVIEW
[25.11.14 08:53:04]
»

@webmaster - Mulţumesc! Şi eu am rămas surprins de oferta turistică bogată din această zonă!

marocanu21AUTOR REVIEW
[25.11.14 09:00:22]
»

@Dan&Ema - Despre staţiune e musai să mai scriu, pt că m-a surprins în mod plăcut!

Cât despre nepoţi ne străduim să-i ţinem departe de tv, tablete şi alte gadgeturi nocive şi să-i deturnăm spre iubirea de natură!

Dan&Ema
[25.11.14 09:23:15]
»

@marocanu21: inca o data bravo si asteptam impresii si din maroc dl marocanu!

Si multe multe multe din romania...

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[25.11.14 11:19:17]
»

@marocanu21 - Aşadar, ai urcat geaca pe cal? Eu, la a mea, nu cred că-i voi da vreodată această şansă. Costel n-ar trebui să-şi bată capul să mă convingă chiar dacă eu nu am o greutate considerabilă ca a ta.

În altă ordine de idei, frumos, complet şi foarte util review mai ales pentru noi, cei care încă nu am ajuns în Ţara Făgăraşului. Felicitări!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
marocanu21AUTOR REVIEW
[25.11.14 12:15:15]
»

@iulianic - Multumesc! Port cu mare drag acea geaca iar acum era un prilej favorabil deoarece datorita AFA ma aflam acolo, chiar si rezervarea facand-o prin sait, pe PM!

Pot spune ca am avut parte de un tratament preferential datorita acestui fapt, atat la hotel cat si la Parc Aventura, unul dintre actionarii parcului s-a aratat foarte interesat si surprins totodata de acest sait - era de inteles, parcul functioneaza din acest an si vor sa-l promoveze!

In ceea ce priveste calaria sa stii ca se poate face si fara riscuri (la fel ca nepotii mei!), adica sa mearga Costel pe jos, tinand calul de capastru!

Curaj, merita incercat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
teona
[25.11.14 13:02:01]
»

Felicitari pentru vacanta reusita si pentru ca ati reusit sa ne-o reproduceti cu atatea detalii prin acest review deosebit. Deja mi-am notat o parte din obiectivele mentionate in agenda planurilor de vacanta pt. anul viitor pt. ca simt ca am sanse sa ajung si eu acolo. Peisajul de toamna din imagini parca a mai "imbunat "atmosfera apasatoare a acestei zile de noiembrie. Vacante minunate in continuare alaturi de familie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
marocanu21AUTOR REVIEW
[25.11.14 13:37:00]
»

@teona - Multumesc, la fel va doresc si dvs!

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[25.11.14 17:48:41]
»

La așa prezentare completă merge și un ecou din specia „știați că? ”:

„Stațiunea Climaterică Sâmbăta” e chiar numele „oficial” al localității (a nu se confunda cu Sâmbăta de Sus, care e mai la vale), nu e un apelativ popular gen „stațiunea Căciulata”. Ei bine, știați că „Stațiunea Climaterică Sâmbăta” este cel lung nume de localitate din România? Le bate de la distanță pe „Victor Vlad Delamarina”, sau pe „Drobeta - Turnu Severin”. Atîta doar că toate 3 sînt denumiri „artificiale”, adică nu s-au format natural, gen Popești, Giurgeni etc., ci s-au născut „birocratic”, așezările respective fiind (re) botezate de către autorități.

marocanu21AUTOR REVIEW
[25.11.14 20:10:44]
»

@abancor: Bine punctat! Nu știam că e cel mai lung nume!

traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[01.12.14 12:07:22]
»

Felicitari pentru acest cuprinzator articol!

Desi am fost la Sambata de Sus, nu am vizitat nici pe jumatate din locurile descrise de tine. Fara indoiala ca in vara voi reveni si voi lua review-ul tau ca ghid.

marocanu21AUTOR REVIEW
[01.12.14 19:31:43]
»

@traian. leuca: Și eu credeam că o să mă plictisesc, dar n-a fost așa deloc! Mai aveam nevoie de vreo 2 zile, ca să cuprindem tot!

neenee
[01.12.14 21:02:25]
»

@marocanu21 -

e o descriere aproape completa a atractiilor turistice din zona.

sunt foarte putine obiective turistice care nu sunt prinse in recenzie (bisericile fortificate din Cincu, Cincsor; daca v-au placut valtorile vizitati-l neaparat si pe mos Sofonea in Dragus, fostul cojocar al regelui Mihai) digi24.ro/Stiri/Digi24/Sp ... +viu++de+UNESCO

fara gluma as dori sa folosesc recenzia pentru turistii care vin la mine, daca se poate

Florin

marocanu21AUTOR REVIEW
[02.12.14 12:59:45]
»

@neenee - Foarte interesant reportajul cu mos Sofonea, cu toate ca eu nu prea cred ca el a fost cojocarul regelui Mihai, ci mai degraba tatal sau, judecand dupa varsta - cand a fost alungat regele din tara dansul avea vreo 10 anisori!

Cat priveste bisericile fortificate, stiam de existenta lor dar am considerat ca e suficienta vizitarea manastirii Brancoveanu, Izvorul Parintelui Arsenie Boca, manastirii Dejani si schitul Brezei in acest sejur astfel incat sa nu plictisim copiii!

Nu am nimic impotriva folosirii recenziei, ma onoreaza, dar ea este mai degraba un jurnal de calatorie, decat un articol de descriere a obiectivelor din zona - asa ceva am de gand sa fac intr-un review viitor cu obiectivele din Statiunea Climaterica Sambata, pe care as vrea sa le detaliez putin!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
neenee
[02.12.14 14:55:11]
»

@marocanu21 - Multumesc pentru accept. Prefer o descriere vie unei insiruiri seci de informatii.

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.12.14 19:24:30]
»

@marocanu21 - De abia azi am văzut /citit review-urile tale! De mult timp mă bate gândul să fac o escapadă acolo, chiar la hotelul la care ai stat... acum m-ai convins!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abancor, cloverina, Dan&Ema, iulianic, marocanu21, neenee, teona
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sâmbăta de Sus și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.085731029510498 sec
    ecranul dvs: 1 x 1