77617 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Rânca-Novaci

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
15.05.2017
DE
Avatar adrianbogdan
vârsta 40-50 ani
DIN Chitila [IF]
înscris/ă în 08.07.10
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 2 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
200 lei
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Oltenia de sub munte, Novaci, lucruri mai putin stiute


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Nu pot spune ca Novaciul este al copilariei mele, eu l-am descoperit la maturitate si m-am indragostit iremediabil de el, da, da chiar a fost o iubire la prima vedere. Apartinatorul meu, nu m-a inteles multa vreme si pentru asta a trebuit sa umblu cu el pe toti coclauri novaceni pana sa recunoasca ca si lui ii place. Zilele trecute am fost la Novaci cu o treaba si m-am hotarat brusc in Primaria Novaci sa-i arat lui Bogdan care este treaba cu orasul. In primul si in primul rand mi-am chinuit varul cu intrebari iscoditoare despre tainele Novaciului pana ce mi-a cedat o micuta monografie a orasului alcatuita chiar de el si nepublicata oficial. Apoi mi-a oferit spre citire Monografia orasului Novaci scrisa de Domnul Constantin I. Dravareanu fostul director al biblioteci din Novaci. Dupa ce am rezolvat treburile in Primarie si am luat cateva sfaturi de o mai bine orientare in teren am inceput sa inventariez cateva locuri interesante ale Novaciului.

Cu ce sa incep? Cu ce sa incep? Tot eram in Primarie am inceput sa fac cateva poze, dar discret asa, doar oameni inca lucaru si nu aveau ei chef de pozele mele.

Cladirea in sine are o arhitectura specifica zonei vopsita in alb cu alura de conac oltenesc un pic mai inalta, iar acum o suta de ani a servit drept spital. Pe frontispiciul caladiri se poate citi sapat cu litere de o schioapa BREZULESCU-VALDOIANU, adica numele unor personalitati de care se leaga dezvoldatea orasului Novaci. Stand asa pe holurile institutiei si mirosind a fum de la centrala cu lemne a cladiri incercam sa-mi imaginesz cum se desfasura treaba intr-un spital acum o suta de ani. Oare or fi avand ecograf?!

In curtea primariei un domn, din auzite profesor universitar, cioplea de zor intr-un bolovan alb, parase o oaie (simbol al locului). Tot prin amabilitatea domnului in centrul pietei din Novaci exista o sculptura intitulata Mos Novac.

Tot in curtea institutiei gasim si Punctul de informare turistica al orasului Novaci iar din cate situ eu detin o baza mare de locuri de cazare , la hoteluri, pensiuni si particulari in toata zona.

Dumitru Brezulescu este cel care avea sa vina la conducerea banci Gilortul si prin iscusinta sa manageriala reuseste sa aduca novacenilor prosperitatea prin infintarea de gatere, gardini de zarzavat, tesatorie, de fapt el este omul care a gasit noi piete de desfacere pentru produsele provenite de la novaceni.

Teritoriul administrativ al orasului se intinde pe 24.250 ha (din care 6.608 ha este teren agricol, 10.133 ha sunt acoperite cu paduri, iar 960,82 ha reprezinta teren intravilan) si se intinde spre nord pana in creasta principala a Muntilor Parang. Are in componenta patru sate apartinatoare – Bercesti, Hirisesti, Pociovaliste si Sitesti, impreuna cu care totalizeaza 6.115 locuitori si are ca vecini comunele: Baia de Fier si Bumbesti Pitic spre est, Malaia si Voineasa (jud. Valcea) spre nord, Crasna spre vest, iar spre sud, Bengesti Ciocadia. De orasul Novaci apartine si Complexul turistic Ranca, situat la circa 1.600 m altitudine si pe muntele Ranca si pe muntele Cornesu.

Intre aceste limite, altitudinea variaza de la 360 m - in extremitatea sudica a teritoriului administrativ (satul Pociovalistea), la 2.337 m - in Vf. Mohoru sau 2.365 m in Vf. Setea Mare, situate pe creasta principala a Muntilor Parang. –Pozitia localitatii, in arealul Subcarpatilor Olteniei si pe versantii sudici ai Muntilor Parang, determina varietatea si structura reliefului, tipul de vegetatie si lipsa surselor de poluare, elemente determinante in constituirea cadrului natural al teritoriului administrativ ce apartiune orasului Novaci. Prin urmare, localitatea beneficiaza de locuri atractive, pitoresti, cu un climat favorabil recrearii si petrecerii timpului liber. - Nu va speriati nu am facut eu acesta incadrare administrativa a zonei, ci cei de la Primara Novaci, tot ei mi-au permis sa o pun in articolul meu pentru ca sa aveti o reprezentare a zonei cat mai exacte, spun asta pentru ca fiecare din unitatile administrative amintite mai sus are sa va dea dumneavoastra multe oferte din punct de vedere turistic.

Staiunea Ranca: cateva trasee montane, lacuri, cateva zone schiabile cu tot cu cablaje, patinoar, un parc de aventura, acces la cateva stane unde se prepara mancare specifica si de ce sa un recunoastem multi dintre noi mai aprindem focul la gratare pe unde ne taie capul.

Drumul Regelui sau Transalpina care ne aduce in fata ochilor peisaje de poveste (imi vine in minte Heidi)

Satele Ciocadia si Bengesti – locul pe unde trece Gilortul presarat in calea lui cu terase si lunci inverzite unde poti petrece timpul in aer liber.

Satul Pociovalistea cu praul Aninis, Pastravaria Pociovalistea, mmm ce bun a fost pastravul prajit in malai pe discul de tractor. Tot aici pe un drum paralel cu Aninisul si plin de vegetatie exista o biserica refacuta in ultimi ani de sateni si care are pereti interiori pictati intr-un albastru superb similar cu cel de la manstirea Voronet. Povestea bisericutei este si ea interesanta si spune ca in satul Huluba a existat o biserica pe Dealul Tutumei, puncul Glod dincolo de apa Aninisului, dupa anul 1900 locuitorii satului au mutat micuta bisericuta dupa deal in urma unei vijeli care a dus toaca vechii biserici tocmai pe amplasamentul de azi iar localnici au ridicat prezenta biserica in acest loc mirific. O vreme biserica un a mai functionat iar acum douazeci de ani locuitori au renovat-o de la temelie rezultand astfel o minunatie albastra pe o gura de Rai.

O alta minune a Novaciului este biserica din lemn, Din indicatiile luate de la Primarie, adica din centru, cum te uit la Parang din dreptul Punctului de informare turística nu prima, a doua la stanga pe langa scoala si liceu, dreapta pe langa statuie si cam cinci sute de metri intr -o usoara urcare din drum vezi biserica noua si in diagonala micuta bisericuta cocotata pe un deal inconjurata de un cimitir cu monumente funerare viu colorate. Pe din afara pare bine intretinta, vopsita complet in alb cu acoperis, inca. In acesta bisericuta nu se slujeste de foarte mult timp si totusi cineva se ingrijeste ca ea sa fie intr-o stare buna. Personal am dat ocolul si mi s-a parut in regula.

Interesant la bisericuta este pridvorul din lemn bine pastrat.

Oricum mai este loc de mai bine dar cam asa sta treaba.

Daca timpul imi va permite as vrea sa va invit intr.-un alt articol la o vizita fulger la o stana.

Rog web prin amabilitatea sa, sa atasezi Ansamblul Nedeia, Merg cu turma an de an, Joc ciobanesc, din arhiva TVR1,

---
Impresii încărcate de adrianbogdan in 15.05.2017 15:57:51

Validat / Publicat: 15.05.17 20:59:50


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 702

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (adrianbogdan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  48000 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[15.05.17 16:10:10]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[15.05.17 20:59:24]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului! )

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   -

   Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adrianbogdan
[16.05.17 08:25:08]
» mesaj pers

   Multumesc frumos pentru apreciere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[16.05.17 09:13:20]
» mesaj pers

   @adrianbogdan: Olteancă ce fuseşi şi te făcuşi tu la Novaci.

   Am simţit că ai scris din suflet.

   Zona Olteniei de sub munte îmi place şi mie, mai puţin Rânca şi asta pentru că s-a construit haotic (asta este impresia mea când ajung acolo), după care Transalpina este punctul zero sau drumul cel mai frumos şi cel mai la înălţime.

   Rămâne valabilă oferta cu grătarul la iarbă verde? cel puţin deocamdată.

   Să auzim de bine şi să ne mai scrii despre zonă.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- adrianbogdan
[16.05.17 09:35:57]
» mesaj pers

   @ANILU:Buna!

   As putea spune ca sunt olteanca din olteni la a a treia generatie veniti in Bucuresti, dar nu am cum sa nu iubesc locurile astea asa frumoase. Ma simt binecuvantata de Dumnezeu dupa fiecare incursiune facuta cu ochii iscoditori pe sub munte.

   Frumos este ca neamurile indepartate ma duc la biserica si la cimitir de cate ori ma prind pe acolo, spun asta ca sa vezi cat de bine stau la capitolul datini.

   Ca turist vezi numai ce vrea oltenu sa-ti arate, dar locuri deosebite parca se lasa greu convinsi sa iti mai arate. VAarul meu imi spune mereu ca il ametim si ca in fiecare weekend se simte invadat de strainii care urca la Ranca.

   Da, ramane valabila initiativa ta de a face un gratar la mine la Novaci oricand si oricati.

   Cu bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- tata123
[16.05.17 13:05:08]
» mesaj pers

   @adrianbogdan: Mulțumesc pentru articol și pentru semnalările istorice din zona orașului Novaci. Câteva amănunte interesante am descoperit și eu atunci când m-am documentat în privința istoriei Transalpinei (vezi impresii).

   Aproape toate localitățile au în spate o istorie locală bogată, uneori detașându-se evenimente/personaje care iradiază la nivel național. Sunt oameni (ingineri, profesori, preoți etc.) care și-au dedicat timpul și veniturile pentru ajutorarea comunității din care făceau parte. Satul Novaci a prosperat, economic și cultural, cu sprijinul nemijlocit al populației ardelene care traversa munții pe Drumul Regelui.

   Referitor la Dumitru Brezulescu un număr din Arhivele Olteniei din 1936 dedică un articol activității acestuia. Născut în Novaci, fiu de învățător, urmează liceul la Turnu Severin și dreptul la Universitatea din București, după care se stabilește ca avocat la Novaci. În 1902 pune bazele Băncii Populare „Gilortul”, instituție care va contribui decisiv la dezvoltarea așezării.

    Iată ce spunea Brezulescu în cadrul adunării populare de constituire a băncii populare: Fiți strânși la pungă! Căci dacă o muncă cu tâlc și neobosită și dacă cinstea și dreptatea în toate legăturile vieții îndreaptă belșugul și mulțumirea spre casa omului, apoi ceea ce dau cu o mână aceste dumnezeești daruri, risipa, fecioara cea iubită a lenei, ia cu amândouă.

   După 8 ani de funcționare Banca Populară „Gilortul”, condusă de Dumitru Brezulescu, avea peste 2500 de membri din toate comunele învecinate. Banca a sprijinit construirea școlii, a spitalului (în casa aparținând lui Brezulescu), a unei biserici, a unui restaurant-hotel.

   În perioada interbelică, Novaciul avea școală de meserii, pretură (sediu al unei unități administrativ-teritoriale), judecătorie, spital cu medic, medic veterinar, poștă, farmacie, ocol silvic, post de jandarmi, percepție fiscală, fierăstraie și o fabrică de ape gazoase.

   O localitate mică, o istorie bogată...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- adrianbogdan
[16.05.17 15:21:08]
» mesaj pers

   @tata123: buna!

   Detin foarte multe informati istorice arhivate la Biblioteca orasului Novaci dar consider ca nu sunt de interes turistic de aceea nu am marjat pe lucru acesta in articol.

   Domnul Dravareanu traieste si are o varsta respectabila si stie totul despre zona Novaci, tura urmatoare cand ajung la Novaci ma voi anunta din timp pentru o intrevedere cu dumnealui.

   MUltumesc pentru completari si te astept si alta data cu comentari pertinente pentru ca sti ca imi plac.

   Cu bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri
Dacă aveți cont pe AmFostAcolo, vă puteți autentifica mai jos
UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Dacă nu aveți cont pe sait, vă puteți crea unul în 2-3 minute făcând click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:

 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[13] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2017] Cladirea Primariei Novaci -- foto by <b>adrianbogdan</b> [uploaded 15.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854924">Şterge vot</a></div><span id="v9854924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2017] Cladirea Primariei Novaci
foto adrianbogdan [15.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2017] intrarea in primarie -- foto by <b>adrianbogdan</b> [uploaded 15.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854925">Şterge vot</a></div><span id="v9854925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2017] intrarea in primarie
foto adrianbogdan [15.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [MAY-2017] elemente de arhitectura - cladire primarie -- foto by <b>adrianbogdan</b> [uploaded 15.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854927">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854927"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854927">Şterge vot</a></div><span id="v9854927" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854927)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854927Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854927MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2017] elemente de arhitectura - cladire primarie
foto adrianbogdan [15.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [MAY-2017] curtea primariei vazuta de la balcon -- foto by <b>adrianbogdan</b> [uploaded 15.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854928">Şterge vot</a></div><span id="v9854928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2017] curtea primariei vazuta de la balcon
foto adrianbogdan [15.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2017] Primaria -- foto by <b>adrianbogdan</b> [uploaded 15.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854929">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854929"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854929">Şterge vot</a></div><span id="v9854929" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854929)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854929Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854929MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2017] Primaria
foto adrianbogdan [15.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [MAY-2017] Biserica din lemn, Novaci -- foto by <b>adrianbogdan</b> [uploaded 15.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854931">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854931"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854931">Şterge vot</a></div><span id="v9854931" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854931)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854931Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854931MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2017] Biserica din lemn, Novaci
foto adrianbogdan [15.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2017] Biserica din lemn, Novaci -- foto by <b>adrianbogdan</b> [uploaded 15.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854932">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854932"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854932">Şterge vot</a></div><span id="v9854932" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854932)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854932Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854932MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2017] Biserica din lemn, Novaci
foto adrianbogdan [15.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2017] Biserica din Huluba -- foto by <b>adrianbogdan</b> [uploaded 15.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854933">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854933"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854933">Şterge vot</a></div><span id="v9854933" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854933)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854933Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854933MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2017] Biserica din Huluba
foto adrianbogdan [15.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2017] Biserica din Huluba si albastu ei ca de Voronet -- foto by <b>adrianbogdan</b> [uploaded 15.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854934">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854934"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854934">Şterge vot</a></div><span id="v9854934" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854934)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854934Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854934MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2017] Biserica din Huluba si albastu ei ca de Voronet
foto adrianbogdan [15.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2017] altarul de la biserica din Huluba -- foto by <b>adrianbogdan</b> [uploaded 15.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854935">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854935"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854935">Şterge vot</a></div><span id="v9854935" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854935)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854935Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854935MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2017] altarul de la biserica din Huluba
foto adrianbogdan [15.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2017] Regele Mihai pus la loc de cinste in biserica -- foto by <b>adrianbogdan</b> [uploaded 15.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854936">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854936"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854936">Şterge vot</a></div><span id="v9854936" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854936)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854936Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854936MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2017] Regele Mihai pus la loc de cinste in biserica
foto adrianbogdan [15.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2017] Gilortul -- foto by <b>adrianbogdan</b> [uploaded 15.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854937">Şterge vot</a></div><span id="v9854937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2017] Gilortul
foto adrianbogdan [15.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [MAY-2017] Aninisul prin Huluba -- foto by <b>adrianbogdan</b> [uploaded 15.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av854938">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv854938"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=854938">Şterge vot</a></div><span id="v9854938" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(854938)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f854938Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e854938MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2017] Aninisul prin Huluba
foto adrianbogdan [15.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[13] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2017 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2017 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.093386888504 sec