84705 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzee în Râmnicu Vâlcea și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
20.02.2018
DE
Avatar Dragos
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 03.03.08
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
12 lei
FĂRĂ transport

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Muzeul de istorie din Râmnicu Vâlcea (și nu numai...)


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Am ales să scriu la rubrica asta pentru că merită (cred eu) și acest muzeu un articol despre el, deși aș fi putut să scriu un articol despre cum m-am plimbat prin centrul târgului vâlcean și ce am văzut aici (ceea ce voi și face, în rândurile ce urmează).

Deși a fost ultimul obiectiv vizitat, voi vorbi despre el primul, începând cu citarea informațiilor găsite pe net:

Clădirea fostei ”Şcoli cu ceas”, edificiu reprezentativ pentru orașul Râmnicul din secolul al XIX-lea, adăposteşte Muzeul de istorie a Județului Vâlcea.

Colecțiile expoziției permanente sunt dispuse cronologic, începând cu mărturii arheologice din epoca paleolitică, continuând cu cele din perioada romană şi cea de afirmare a statului feudal Țara Românească.

Viața evului mediu vâlcean poate fi cunoscută prin intermediul descoperirilor făcute în parcul central al orașului, la Schitul ”Inăteşti”, la Schitul ”Ostrov” și la Budești, unde s-au găsit tezaure monetare din sec. al XVI-lea, ca și prin unele exponate reprezentând în original și în facsimile documente din sec. XVII-XVIII.

Contribuția vâlcenilor la revoluția de la 1821 și 1848 la făurirea statului modern și la Războiul de Independență din 1877 este pusă în valoare cu ajutorul mai multor documente, cromolitografii și arme. Prin expunerea unor imagini de altădată, din presa literară și din tipărituri editate de personalități vâlcene, s-a încercat scoaterea în evidență a dezvoltării vieții spirituale și cultural-educative din această zonă. În vitrină sunt expuse manuale şcolare, obiecte memoriale, portretele unor reprezentative personalităţi vâlcene: Anton Pann, Petrache Poenaru, Dimitrie Drăghicescu, Gib Mihăescu, Cecilia Cuţescu-Stork.

Contact

Adresa: Calea lui Traian, nr. 143, Râmnicu Vâlcea.

Web: muzee-valcea.ro

program de vară (aprilie - octombrie): zilnic 10,00 - 18,00, luni închis

program de iarnă (noiembrie - martie): zilnic 9,00 - 17,00, luni închis

Chiar doream să vizitez și acest muzeu, așa că am profitat că era deschis și am intrat. Taxa de vizitare - 3 lei pentru adulți (se poate fotografia în interior, dar nu am făcut-o - am tendința că dacă încep, fac poze cam la tot ce se poate vedea și în ziua aia eram de fapt la relaxare, așadar...).

Este dispus pe două niveluri - parter (epoca preistorică) și etaj (epoca modernă și contemporană plus expoziții temporare).

Exponatele nu sunt extraordinare, sau foarte deosebite (cum ar fi cele văzute la Deva, de pildă), dar sunt aranjate frumos și într-un mod antrenant, inclusiv ceva diorame.

La etaj era găzduită și o expoziție despre „istoria banilor din China” - care ocupa două încăperi destul de spațioase cu exponate și explicații, arătând cum banul a dictat practic întreaga istorie a acestui popor străvechi. De asemenea, pe pereții balconului interior al acestui etaj era și o expoziție de imagini fotografice din țara soarelui răsare. Superbe.

===

Bun... să o iau acum cu începutul:

Parcul Zăvoi este unul dintre cele mai vechi parcuri din ţară luând naștere în urmă cu aproape 170 de ani, prin ofisul domnesc emis de către domnitorul Barbu Știrbei. Aici, la 29 iulie 1848, s-a depus jurământul pe Constituţia revoluţionară, iar corul condus de Anton Pann a intonat viitorul imn de stat "Deșteaptă-te, române!".

La intrarea în parc ne întâmpină, din 1920, un grup statuar cunoscut sub numele de "Renaşterea/ Descătuşarea României", operă a sculptorului Constantin Gh. Mihăilescu. Statuia întruchipează dorinţa de libertate şi independență a poporului român, exprimată prin eforturile unui bărbat puternic încordat în lupta pentru descătuşarea patriei, care iese la lumină, reprezentată printr-o tânără femeie desprinsă pe jumătate de stâncă.

Tot în parc, printre copacii seculari, se mai află Lacul "Zăvoi", un restaurant, precum și sediul Teatrului Municipal "Ariel". În preajma lacului, la câţiva paşi de vechiul debarcader, se află Fântâna numită “a Turbatului”, pe vremuri sursa principală de alimentare cu apă a oraşului, realizată în anul 1844 pe cheltuiala lui Constantin Măldărescu (zis "Turbatu").

Adresă

Splaiul Independenţei, nr. 12, Râmnicu Vâlcea

Noi am intrat în parc pe aleea ce pleacă dinspre hotelul Sofianu și am mers destul de puțin prin el, am admirat doar statuia de la intrare, plăcile comemorative ce marchează locul unde s-a intonat prima oară „Deșteaptă-te române!” și un mic teatru de vară. Cum lacul era secat în această perioadă, aspectul lui nu e unul prea atrăgător, iar din cauza temperaturilor prea ridicate din iarna asta, nici măcar un patinoar nu era pus aici (nu știu dacă o fi în caz de condiții mai prielnice, dar spun că ar prinde foarte bine). Ser m văzut ceva mișcare în acel restaurant, dar nu știu să spun mai multe despre el; probabil vara să aibă activitate mai intensă.

După ce am dat un mic ocol pe aleile îngrijite și pe lângă locuri de joacă pline de copii ieșiți cu părinții la aer, am ieșit pe malul râului Olănești și ne-am îndreptat spre cel de-al doilea obiectiv al nostru din acea zi de hoinăreală: Casa Memorială Anton Pann.

Orice român are pe undeva prin vreun colț de memorie o întâmplare sau o snoavă din cele adunate de acest bulgar refugiat în Țara Românească, atât de bine adaptat pe meleagurile noastre. Casa unde e amenajat acest muzeu a fost locuită de el vreo 8 ani, între 1826-1828 și apoi 1836-1840.

Casa este ea însăși un monument de arhitectură românească (deși a fost tot a unor bulgari) drept pentru care s-a reușit salvarea ei de la demolare pe vremea când „geniul (distrugător) al Carpaților” trecea cu buldozerul peste case și monumente pentru „sistematizarea” localităților patriei. A trebui însă pentru asta să se întreprindă una dintre marile mutări de clădiri ale vremii - casa de peste 100 t fiind mutată pe noul amplasament la vreo 37 de metri de cel vechi, cu o înclinare a traseului de cca 27º. Acum, în beciul casei este amenajată o cameră unde se țin ședințe de cenaclu, seri literare etc. unde pe pereți sunt ceva fotografii cu acțiunea de translare a casei, cu locurile unde a lucrat Anton Pann, cu ceva caricaturi inspirate din „Povestea Vorbei” și alte imagini legate de persoana lui.

La etaj sunt amenajate trei încăperi (salon, bucătărie și dormitor) cu mobilier și obiecte din sec. XIX, cu opere originale ale sale dar și cu lucrări ale altor autori care au scris despre el.

Toată povestea lui, a casei și a exponatelor ne-a fost „recitată” de către doamna muzeograf care se ocupă de acest frumos loc de cultură. Poate mi-ar fi plăcut mai mult să nu fie spusă ca o poezie, dar oricum a fost instructiv și util, drept pentru care îi mulțumim și pe această cale.

Program de vizitare:

program de vară: zilnic 10,00 - 18,00, luni închis

program de iarnă: zilnic 9,00 - 17,00, luni închis

taxa vizitare: adulți - 3 lei

Adresa: Str. Știrbei Voda, nr. 4, Rm. Vâlcea

Și-am încălecat pe șa și v-am istorisit toată povestea...

Călătorii plăcute, oriunde vor fi ele!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Dragos in 20.02.2018 10:52:48

Validat / Publicat: 20.02.18 12:18:11


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1652


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dragos); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  39700 PMA (din 29 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[20.02.18 12:23:51]
» mesaj pers

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[20.02.18 14:13:28]
» mesaj pers

   @Dragos: Ați avut parte de o plimbare relaxantă într-o zi de februarie care observ în fotografii că a fost destul de senină. În 2016 am poposit pentru câteva ore în orașul Râmnicu Vâlcea și am vizitat centrul localității, casa memorială Anton Pann și Arhiepiscopia.

   Casa memorială Anton Pann este cea mai veche locuință păstrată din orașul de pe malul Oltului, salvată grație inginerului Eugen Iordăchescu, artizanul translării multor clădiri din România (agir.ro/univers-ingineres ... e-ani_5423.html).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[20.02.18 14:29:58]
» mesaj pers

   @webmasterX: se potrivește bine - mulțumesc!

   @tata123 - uitându-mă acum la documentarele alea cu mutări de case de la americani, îmi dau seama că e și asta o meserie...

   Am uitat să spun că la muzeul de istorie am primit în schimbul celor trei lei pentru acces, în afara biletului, și o hartă a obiectivelor turistice mai importante de vizitat din oraș și imediata apropiere, realizată cu ajutorul programului „REGIO”. Utilă.

    :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Alex_Macedo
[20.02.18 15:51:45]
» mesaj pers

   Uite așa, mai reușesc și eu să "văz", câte-un muzeu...

   Coane, mi-a plăcut!

   Să ne vedem cu bine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[20.02.18 16:02:43]
» mesaj pers

   @Alex_Macedo: coane, dacă mâzgăleala asta-ți plăcu, e chiar o onoare pentru mine! Mulțam!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alex_Macedo
[20.02.18 17:03:45]
» mesaj pers

   Sincer? Mi-a mers la suflet... așa... liniștit, în pași ardelenești.

   Plus că eu nu am vizitat zona.

   Fără partipriuri! Mi-a plăcut!

   P. S. Dacă mai ai "mâzgăleli" de factura asta postează-le că SIGUR, le citesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[20.02.18 20:52:32]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[20.02.18 23:27:30]
» mesaj pers

   Și mie mi-a plăcut ”Coane” muzeul Anton Pann, dar mai ales clădirea de la Muzeul de Artă.

   Păcat că nu ai făcut mai multe interioare de la Anton Pann.

   Votat pe merit.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[21.02.18 08:11:11]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu:

Păcat că nu ai făcut mai multe interioare de la Anton Pann.

   De fapt, nu am făcut deloc (am și spus asta, când am povestit despre Muzeul de Istorie). Cele câteva imagini de aici (nevotabile) sunt preluate de pe saitul oficial al respectivelor instituții de cultură. Mi s-ar fi părut chiar aiurea eu să stau să fac poze și doamna muzeograf să stea după noi cu „recitarea”.

    :p

   În ceea ce privește muzeul de Artă, sper ca la o eventuală dată viitoare să ajungem în timpul programului de funcționare.

   Mulțumesc de apreciere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- ANILU
[21.02.18 09:26:23]
» mesaj pers

   @Dragos: Aceeaşi plimbare am făcut-o şi noi vara trecută, cât am stat în oraş, cu diferenţa că nu am reuşit să vizităm nici un muzeu, deoarece la ora plimbărilor noastre acestea erau închise. Am admirat doar clădirile pe exterior.

   În parcul Zăvoi în schimb, ne-a plăcut foarte mult. Fiind vară, lacul era plin cu apă, în mijlocul căruia trona o fântână arteziană.

   Multe şedinţe foto se desfăşurau în jurul lacului la ora când ne-am plimbat şi noi pe acolo.

   Poate la o următoare vizită prin oraş avem şansa să vedem şi muzeele "mâzgălite" de tine.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[04.03.18 19:51:03]
» mesaj pers

   @Dragos: O plimbare minunata, si in intentia mea a fost de multe ori vizitarea acestui oras prin care de cele mai multe ori am trecut in fuga, dar mai am pana sa reusesc sa-l vizitez, acum ma bucur de articolul tau ca sa-mi pot pregati lista de locuri de vizitat.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[16] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2018] Muzeul de istorie a Județului Vâlcea -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 20.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av946552">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv946552"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=946552">Şterge vot</a></div><span id="v9946552" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(946552)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f946552Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e946552MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2018] Muzeul de istorie a Județului Vâlcea
foto Dragos [20.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2018] Muzeul de istorie a Județului Vâlcea. Locuință preistorică, reconstruită după urme descoperite la săpături arheologice -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 20.02.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av946553">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv946553"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=946553">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2018] Muzeul de istorie a Județului Vâlcea. Locuință preistorică, reconstruită după urme descoperite la săpături arheologice
foto Dragos [20.02.18] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2018] Muzeul de istorie a Județului Vâlcea. Vestigii din terme romane -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 20.02.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av946554">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv946554"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=946554">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2018] Muzeul de istorie a Județului Vâlcea. Vestigii din terme romane
foto Dragos [20.02.18] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2018] Parcul Zăvoi dimineața -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 20.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av946555">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv946555"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=946555">Şterge vot</a></div><span id="v9946555" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(946555)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f946555Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e946555MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2018] Parcul Zăvoi dimineața
foto Dragos [20.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2018] Parcul Zăvoi - statuia „Renaşterea/ Descătuşarea României” -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 20.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av946556">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv946556"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=946556">Şterge vot</a></div><span id="v9946556" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(946556)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f946556Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e946556MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2018] Parcul Zăvoi - statuia „Renaşterea/ Descătuşarea României”
foto Dragos [20.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2018] Parcul Zăvoi - locuri de joacă și Grand Hotel Sofianu pe fundal -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 20.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av946557">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv946557"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=946557">Şterge vot</a></div><span id="v9946557" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(946557)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f946557Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e946557MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2018] Parcul Zăvoi - locuri de joacă și Grand Hotel Sofianu pe fundal
foto Dragos [20.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2018] Parcul Zăvoi - locul cu plăcile comemorative dedicate melodiei „Deșteaptă-te române! ” -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 20.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av946558">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv946558"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=946558">Şterge vot</a></div><span id="v9946558" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(946558)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f946558Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e946558MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2018] Parcul Zăvoi - locul cu plăcile comemorative dedicate melodiei „Deșteaptă-te române! ”
foto Dragos [20.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2018] Parcul Zăvoi la apus -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 20.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av946559">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv946559"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=946559">Şterge vot</a></div><span id="v9946559" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(946559)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f946559Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e946559MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2018] Parcul Zăvoi la apus
foto Dragos [20.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2018] Casa Memorială Anton Pann -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 20.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av946560">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv946560"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=946560">Şterge vot</a></div><span id="v9946560" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(946560)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f946560Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e946560MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2018] Casa Memorială Anton Pann
foto Dragos [20.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2018] Statuia lui Anton Pann din fața Casei Memoriale -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 20.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av946561">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv946561"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=946561">Şterge vot</a></div><span id="v9946561" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(946561)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f946561Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e946561MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2018] Statuia lui Anton Pann din fața Casei Memoriale
foto Dragos [20.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2018] Casa Memorială Anton Pann -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 20.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av946562">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv946562"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=946562">Şterge vot</a></div><span id="v9946562" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(946562)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f946562Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e946562MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2018] Casa Memorială Anton Pann
foto Dragos [20.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2018] Una dintre camerele casei memoriale Anton Pann -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 20.02.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av946563">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv946563"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=946563">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2018] Una dintre camerele casei memoriale Anton Pann
foto Dragos [20.02.18] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [FEB-2018] Tribunalul din Râmnicu Vâlcea și Monumentul Independenței -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 20.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av946568">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv946568"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=946568">Şterge vot</a></div><span id="v9946568" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(946568)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f946568Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e946568MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2018] Tribunalul din Râmnicu Vâlcea și Monumentul Independenței
foto Dragos [20.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [FEB-2018] Biserica Toți Sfinții, Râmnicu Vâlcea -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 20.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av946571">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv946571"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=946571">Şterge vot</a></div><span id="v9946571" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(946571)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f946571Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e946571MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2018] Biserica Toți Sfinții, Râmnicu Vâlcea
foto Dragos [20.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [FEB-2018] Biserica Toți Sfinții, Râmnicu Vâlcea -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 20.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av946572">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv946572"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=946572">Şterge vot</a></div><span id="v9946572" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(946572)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f946572Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e946572MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2018] Biserica Toți Sfinții, Râmnicu Vâlcea
foto Dragos [20.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [FEB-2018] Muzeul de Artă Casa Simian, Râmnicu Vâlcea -- foto by <b>Dragos</b> [uploaded 20.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av946573">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv946573"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=946573">Şterge vot</a></div><span id="v9946573" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(946573)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f946573Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e946573MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [FEB-2018] Muzeul de Artă Casa Simian, Râmnicu Vâlcea
foto Dragos [20.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[16] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.10479593277 sec