79131 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mânăstirea Râmeț

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.07.2017
DE
Avatar Carmen Ion
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN București
înscris/ă în 26.03.14
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Natură și spiritualitate: Mănăstirea Râmeț


Urmare de aici

„Tocmai în valea în care te cobori prin pietriș sub această întreită cunună sălbatică, vechea mânăstioară vorbește despre un lung trecut de sărăcie și primejdie. ˮ
Nicolae Iorga

Nu multe mănăstiri de la noi se pot lăuda cu o asemenea vechime și totodată o așezare atât de frumoasă.

O singură cale de acces există către Râmeț: DJ 750C, ușor sinuos, îngust și peticit pe alocuri la momentul vizitei noastre, ce pornește din centrul orașului Teiuș. Pe parcursul celor 18 km de-a lungul cărora râul Geoagiu și-a croit drum prin Munții Trascăului, săpându-și valea, verdele crud al pădurilor, micile parcele cultivate cu porumb și pajiștile cocoțate pe culmi te însoțesc, creându-ți o stare de bine și liniște sufletească, în pregătirea întâlnirii spirituale cu mănăstirea.

În drum se străbat două sate: Stremț și Geoagiu de Sus. Primul merită explorat pentru Biserica reformată, datând (ca biserică inițial ortodoxă) din secolul al XIV-lea, ca și pentru ruinele cetății medievale a Diodului, ctitorie a lui Iancu de Hunedoara. În afara acestor localități, de-a lungul șoselei apar din loc în loc case de vacanță frumoase sau pensiuni, cea mai cunoscută fiind probabil purtătoarea numelui mănăstirii. Pentru a ajunge la clădirile ridicate pe partea dreaptă a drumului pe direcția Teiuș-Râmeț, proprietarii au fost nevoiți să-și construiască poduri sau podețe peste râul Geoagiu.

Ajungem în parcarea de dimensiuni generoase și trecem prin poarta mânăstirii, pe sub clopotniță, lăsând în spate un mic pod peste apa ce curge zglobiu din munți. În dreapta se află magazinul cu obiecte bisericești, în care vom intra la finalul vizitei pentru a cumpăra câteva cruciulițe și două icoane. Deocamdată însă ne lăsăm vrăjiți de frumusețea pereților de calcar ai Văii Mogoșului care străjuiesc curtea mănăstirii, de parfumul tufelor de flori ce mărginesc aleile pietruite, de iarba proaspăt cosită pe peluză, de ordinea și curățenia desăvârșite ce domnesc. Un lucru mă frapează: numărul mare al chiliilor, dispuse pe terasele agățate parcă de munte, către care urcă trepte de piatră. Aveam să aflu că mănăstirea de maici adăpostește aproape 100 de viețuitoare.

În incintă sunt două biserici. Cea veche poartă următoarele hramuri: Izvorul Tămăduirii, Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Nicolae, iar cea nouă – Adormirea Maicii Domnului și Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Ne îndreptăm mai întâi la dreapta spre cea considerată „Grădina Raiului din Apuseniˮ sau „Catedrala Munțilorˮ, una dintre primele biserici transilvane. Prima sa atestare documentară datează din 1377, potrivit unei inscripții în limba slavonă descoperită în 1966. Tradiția spune că a fost ridicată de călugării Ghenadie şi Romulus în anul 1375 pentru a-i găzdui pe pustnicii (eremiții) trăitori în peşterile din împrejurimi. De altfel, Nicolae Iorga a explicat toponimul Râmeţ ca derivând din cuvântul „eremitˮ. Unele cercetări au dus la concluzia că biserica fusese însă înălțată pe o vatră monahală încă și mai veche, din jurul anului 1214.

În timp, biserica a fost ocrotită de Matei Corvin, de Radu Vodă, proprietar al moșiei de la Stremț, ca și de Mihai Viteazul, care a refăcut-o parțial. Ca puternic centru ortodox, a fost în 1762 ținta tunurilor generalului Bukow în cadrul campaniei de forțare a românilor pentru a trece la catolicism ordonată de împărăteasa Maria Tereza. Reconstruită, a fost din nou distrusă în 1785 în semn de represalii pentru participarea localnicilor la răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan.

În 1826 așezământul monahal e transformat în biserică, redevenind mănăstire în 1932 iar în 1955 mănăstire de maici. 5 ani mai târziu mănăstirea e desființată, dar după opt ani maicile revin la mănăstire în calitate de „lucrătoare la secția de covoareˮ a cooperației din Aiud. În 1982 mănăstirea este autorizată din nou să funcționeze și începe construcția bisericii noi. Între timp e renovată stareția, sunt construite chiliile și trapeza și e amenajat muzeul, care cuprinde o colecție de carte veche, icoane pe lemn și pe sticlă, obiecte etnografice și de cult.

Biserica veche a fost construită din piatră și are formă de navă dreptunghiulară, cu boltă și tindă, deasupra căreia se înalță turnul. În interior se păstrează fragmente din mai multe straturi de pictură, primul datând din jurul anului 1300 iar al doilea din 1310. Al treilea strat a fost realizat, conform inscripției de pe o coloană, în anul 1377 de meșterul Mihu de la Crișul Alb și e considerat ca fiind de mare valoare artistică. Următoarele straturi sunt din anii 1450,1600,1741 (în stil post-brâncovenesc) și 1809.

O istorie zbuciumată învăluie acest lăcaș. Din păcate, la ora la care am ajuns noi biserica și muzeul erau închise și n-am putut intra decât în pridvor, unde sunt expuse pietre de pe Muntele Sinai și de la Golgota, precum și fragmente de ceramică, mozaicuri și vase romane descoperite în zonă. Oricum însă, fotografiatul este interzis atât în muzeu, cât și în interiorul ambelor biserici.

Dând ocol bisericii vechi am găsit o placă gravată din a cărei inscripție am aflat că în 1988 sfântul lăcaș a fost înălțat cu 2,08 m pentru a fi salvat de la degradarea datorată infiltrării apei.

Biserica nouă, de inspirație bizantină, este în formă de cruce, a fost ridicată din piatră între anii 1982-1986 și are dimensiuni monumentale. Zidurile exterioare sunt împărțite de un brâu în două registre, cel inferior fiind decorat cu firide înalte iar cel superior cu ocnițe pictate cu portrete de sfinți. Din pridvorul deschis, susținut de coloane, se pătrunde în pridvorul închis, pronaos, naos și altar.

Pictura bisericii noi respectă canoanele bizantine și a fost executată între 1988-1991 de către Grigore Popescu-Muscel, cunoscut specialist în artă monumentală și restaurator, a cărui măiestrie am putut să o apreciez de curând la Biserica din Borzești ctitorită de Ștefan cel Mare. Maestrul a realizat lucrări de restaurare și conservare și la Mănăstirea Cozia, Mănăstirea Curtea de Argeș și Biserica Sfântul Atanasie de la Niculițel și este autorul picturilor din mai multe biserici noi: Sfânta Treime din comuna Baciu, județul Cluj, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie și Sfinții Martiri Brâncoveni din Nürenberg sau Izvorul Tămăduirii de la Mănăstirea Lainici din județul Gorj.

Catapeteasma, stranele și mobilerul au fost sculptate în lemn de un alt artist cunoscut, Remus Dragomir, în timp ce icoanele, din lemn de tei și poleite cu foiță de aur, au fost pictate tot de Grigore Popescu-Muscel.

Ne-am rugat și am aprins lumânări pentru sănătatea, bunăstarea și fericirea noastră, a familiei, prietenilor și cunoscuților. Am admirat din nou proporțiile armonioase ale ambelor lăcașuri de cult, chiliile măicuțelor, minunat îngrijite, curtea plină de trandafiri roșii și stâncile care stau de strajă de secole mănăstirii, încadrând, la mică distanță, Cheile Râmețului.

Vă îndemn să nu ocoliți în peregrinările voastre acest loc de mare evlavie, încărcat de istorie și așezat într-un cadru natural de o extraordinară frumusețe. Și închei cu vorbele rostite de episcopul de Alba Iulia Emilian Birdaș în iunie 1982, la sfințirea pietrei de temelie a noii biserici: „Cele două biserici de la Râmeț vor grăi peste ani și veacuri de credința poporului român născut creștin, despre iubirea de neam și glie strămoșească a fiilor lor, de unitatea tuturor în duhul dragostei creștine”.

Principala sursă de documentare: crestinortodox.ro/biseric ... avel-68069.html.

---
Impresii încărcate de Carmen Ion in 12.07.2017 20:40:01

Validat / Publicat: 12.07.17 21:34:00


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 678


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  37550 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Rodel
[12.07.17 21:44:06]
» mesaj pers

   Am vizitat Mănăstirea Râmeți cu ani în urmă și citindu-ți review-ul mi-am amintit câtă frumusețe și câtă liniște te încântă și te cuceresc, făcând din Râmeți un loc deosebit de frumos, dincolo de încărcătura spirituală a sfântului lăcaș.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[12.07.17 21:48:14]
» mesaj pers

   @Rodel: Așa e: mănăstirea este un loc minunat, cu o puternică încărcătră spirituală și totodată de o rară frumusețe naturală.

   Mulțumesc pentru aprecieri, ecou și vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[12.07.17 22:06:37]
» mesaj pers

   Ziceam că am văzut destul din ţară şi totuşi România e plină de pete albe pentru mine. Mi-a făcut plăcere să-ţi citesc reviewul şi chiar dacă nu înlocuieşte sursa primară, vederea la faţa locului, mi-am făcut o impresie generală şi în primul rând, ca totdeauna, am fost încântată de mulţimea detaliilor şi stilul literar.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[12.07.17 22:11:49]
» mesaj pers

   @Michi: Mulțumesc mult

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[12.07.17 22:17:57]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Este o idee excelentă promovarea reviewurilor deosebite pe FB

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[12.07.17 23:00:19]
» mesaj pers

   @Michi: Nu e vorba de promovare, ci de înștiințare. Cine e interesat le citește, cine nu - nu.

   Cei mai multi ușeri nu au timp să se uite zilnic pe AFA ca să vadă ce s-a mai postat. Și mie mi s-a întâmplat să scap așa reviewuri valoroase.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[13.07.17 07:42:43]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Felicitări pentru articol.

   Am vizitat ultima dată mănăstirea Râmeţ în luna aprilie, când am fost şi pe Cheile Râmeţului, ne-a plăcut mult. Când am fost prima dată aici prin 2007 am găsit biserica veche deschisă, acum era închisă. Zona este una de vis şi cum ziceti şi dv. spre final ˝Vă îndemn să nu ocoliți în peregrinările voastre acest loc de mare evlavie˝

   Toate cele bune

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Carmen Ion
[13.07.17 08:17:55]
» mesaj pers

   @zlatna: Mulțumesc pentru ecou și vot.

   Ți-am citit cu interes articolele pe această destinație, ca și pe cele ale altor useri. Am lecturat și reviewurile despre Cheile Râmețului și mai ales am admirat pozele, conștientă fiind că nu mă voi încumeta să le străbat. Pentru colegii mai tineri și mai sănătoși cheile nu pot fi decât o atracție majoră, care, în combinație cu vizitarea mănăstirii, formează un ”mixt turistic” de neratat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dana2008
[13.07.17 12:29:23]
» mesaj pers

   Foarte frumos articolul!

    Foarte frumos locul in care abia asteptam sa ne reintoarcem! Cand am fost ultima oara, au trecut cativa ani buni, drumul era rupt. Atunci am intrat si prin Cheile Rametului, o adevarata aventura prin apa, pe marginea stancilor tinandu-ne e cablu...

   Sunt sigura ca acum am sa percep totul altfel decat in tinerete.

   Fotografiile sunt de asemenea foarte frumoase.

   Calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Carmen Ion
[13.07.17 13:59:14]
» mesaj pers

   @Dana2008: Păi da, așa cum ziceam, tinerii nu scapă ocazia să se aventureze în Cheile Râmețului. Și bine fac! Nici nu mă așteptam la altceva de la tine, o împătimită a drumețiilor.

   Mulțumesc pentru aprecieri, ecou și vot.

   Călătorii frumoase și ție!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[15.07.17 18:53:23]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: In continuare apreciez si savurez pot spune fiecare articol care promoveaza Romania si ma bucur ca alegerea petrecerii concediului de anul acesta este in favoarea acestei tari.

   Avem atat de multe locuri frumoase de promovat si cand acestea mai sunt si descrise asa cum o faci tu parca totul pare deprins din povesti.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Carmen Ion
[15.07.17 19:58:44]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc pentru aprecieri și ecou. A fost un sejur scurt dar cu multe locuri frumoase de văzut

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[35] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2017] Drumul spre Râmeț: pod peste râul Geoagiu. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875087">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875087"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875087">Şterge vot</a></div><span id="v9875087" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875087)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875087Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875087MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2017] Drumul spre Râmeț: pod peste râul Geoagiu.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2017] Drumul spre Râmeț: pod peste râul Geoagiu. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875089">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875089"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875089">Şterge vot</a></div><span id="v9875089" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875089)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875089Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875089MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2017] Drumul spre Râmeț: pod peste râul Geoagiu.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2017] Drumul spre Râmeț: câmpuri cultivate. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875090">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875090"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875090">Şterge vot</a></div><span id="v9875090" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875090)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875090Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875090MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2017] Drumul spre Râmeț: câmpuri cultivate.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2017] Drumul spre Râmeț. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875092">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875092"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875092">Şterge vot</a></div><span id="v9875092" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875092)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875092Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875092MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2017] Drumul spre Râmeț.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2017] Drumul spre Râmeț: satul Stremț. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875094">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875094"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875094">Şterge vot</a></div><span id="v9875094" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875094)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875094Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875094MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2017] Drumul spre Râmeț: satul Stremț.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2017] Drumul spre Râmeț: parc în satul Stremț. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875096">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875096"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875096">Şterge vot</a></div><span id="v9875096" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875096)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875096Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875096MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2017] Drumul spre Râmeț: parc în satul Stremț.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2017] Drumul spre Râmeț: satul Geoagiu de Sus. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875097">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875097"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875097">Şterge vot</a></div><span id="v9875097" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875097)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875097Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875097MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2017] Drumul spre Râmeț: satul Geoagiu de Sus.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2017] Drumul spre Râmeț: pensiunea Râmeț. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875099">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875099"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875099">Şterge vot</a></div><span id="v9875099" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875099)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875099Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875099MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2017] Drumul spre Râmeț: pensiunea Râmeț.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: parcarea. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875101">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875101"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875101">Şterge vot</a></div><span id="v9875101" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875101)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875101Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875101MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: parcarea.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: vedere din parcare. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875103">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875103"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875103">Şterge vot</a></div><span id="v9875103" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875103)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875103Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875103MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: vedere din parcare.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț:: chilii. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875104">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875104"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875104">Şterge vot</a></div><span id="v9875104" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875104)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875104Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875104MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț:: chilii.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: chilii. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875106">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875106"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875106">Şterge vot</a></div><span id="v9875106" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875106)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875106Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875106MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: chilii.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: biserica veche. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875107">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875107"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875107">Şterge vot</a></div><span id="v9875107" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875107)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875107Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875107MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: biserica veche.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: chilii. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875109">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875109"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875109">Şterge vot</a></div><span id="v9875109" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875109)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875109Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875109MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: chilii.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: biserica veche și chilii. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875110">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875110"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875110">Şterge vot</a></div><span id="v9875110" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875110)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875110Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875110MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: biserica veche și chilii.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: biserica veche. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875112">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875112"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875112">Şterge vot</a></div><span id="v9875112" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875112)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875112Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875112MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: biserica veche.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: biserica nouă. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875114">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875114"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875114">Şterge vot</a></div><span id="v9875114" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875114)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875114Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875114MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: biserica nouă.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: biserica nouă. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875116">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875116"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875116">Şterge vot</a></div><span id="v9875116" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875116)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875116Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875116MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: biserica nouă.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: biserica nouă. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875117">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875117"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875117">Şterge vot</a></div><span id="v9875117" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875117)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875117Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875117MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: biserica nouă.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: biserica nouă. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875119">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875119"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875119">Şterge vot</a></div><span id="v9875119" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875119)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875119Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875119MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: biserica nouă.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: biserica nouă. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 12.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875120">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875120"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875120">Şterge vot</a></div><span id="v9875120" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875120)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875120Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875120MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2017] Mănăstirea Râmeț: biserica nouă.
foto Carmen Ion [12.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[35] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.298599004745 sec