78588 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Pucioasa

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
27.06.2017
DE
Avatar Dan&Ema
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 22.04.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 2 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
12 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
50.0 %
  
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
8.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Plimbare in zona Pucioasa – Bezdead


Urmare de aici

In weekend-ul petrecut in judetul Dambovita, la Casa Picul Lupului din Miculesti (langa Pucioasa) vezi impresii ne-am propus sa vizitam si imprejurimile, dar fara sa ne fortam prea mult. Astfel am creat traseul: Miculesti DJ710 – Trovantii din zona Bela – Miculesti – Malul de rasuna din Bezdead – inapoi pe DJ710 si apoi pe DJ715 – Buciumeni – DN71 – orasul Pucioasa – Miculesti.

Trovantii din zona Bela – Miculesti

Asa cum am spus in articolul despre cazare gasim trovanti inca de la portile satenilor din Miculesti, unii vopsiti de acestia in galben.

Ce sunt trovantii? Am raspuns de curand aici vezi impresii cand am vizitat Babele de la Ulmet din judetul Buzau, unde diversitatea formelor de trovanti este mult mai mare, iar dimensiunile acestora impresionante.

Trovantii din zona Bela – Miculesti se gasesc pe uscat sau in albia raului Bizdidel, pe mal sau chiar in apa. Ca sa vedem trovantii din Bizdidel pornim de la pensiune catre Bezdead, si urmama fie a doua fie a treia iesire laterala din sosea catre albia raului (in dreapta). Coborim 100 metri pe respectivele drumeaguri de caruta si ajungem pe malul apei. Bizdidelul este lat de cativa metri in general apa nu trece de genunchi. Pentru cei amatori, care doresc sa exploreze zona mai mult decat am facut-o noi pot merge direct prin apa. Am fotografiat mai multri trovanti, am admirat cursul apei, ne-am relaxat pe malul raului putin si apoi ne-am intors la sosea.

Nu exista marcaje sau indicatoare nici macar improvizate care sa semnaleze existenta trovantilor sau calea catre acestia.

Malul de rasuna

Am continuat cu masina circa 9 km pana la Bezdead. De fapt in Bezdead am intrat dupa numai vreo 3 km, dar comuna este compusa din mai multe sate lipte unul de altul: Brosteni, Magura, Tunari, Valea Morii si Bezdead. Este o localitate insirata de-a lungul soselei. Bizdidelul va fi mereu in dreapta noastra.

Bezdeadul este situat la jumatatea distantei de valea Ialomitei in vest si cea a Prahovei in est, ca. 15 km catre cele doua directii. Bezdead este intr-o depresiune inconjurata de dealuri si pasuni, unde s-au dezvoltat sate ceva mai instarite cu gospodarii frumoase. Suntem la circa 500 metri altitudine, iar dealurile din jur ajung la 1000. Bezdead ocupa o suprafata de 58 kmp si este populat de 5000 locuitori.

Pe stanga depasim biserica Sf. Nicolae, pe dreapta primaria, apoi din nou pe stanga un parculet si ajungem aproape de capatul satului in dreptul indicatorului Malul de rasuna. Acesta este un versant vertical cu striatiuni pronuntate orizontale pe care il remarcam in stanga soselei, paralel cu aceasta pe o lungime de cateva sute de metri. Numele i se trage de la ecoul pe care il produce peretele de stanca, propagand sunetul la 200 metri distanta. "Malul de răsună" apare mentionat si de Alexandru Vlahuta in Romania Pitoreasca.

In dreptul panoului intrebam o sateanca cum putem sa ne apropiem mai mult de ”malul de rasuna”. Aceasta ne-a indrumat printr-o curte cu iarba inalta. Poze, pauza, udat la picioare de la roua si inapoi la masina.

Am ales sa ne intoarcem catre Pucioasa pe un drum ocolitor sa admiram si alte sate si privelisti.

Pucioasa

Pucioasa se afla la 20 km nord de resedinta de judet Targoviste. Cf wiki numele Pucioasa apare in anul 1649, dar ca localitate abia in anul 1759. Descoperirea in anul 1828 a izvoarelor minerale sulfuroase si iodurate a schimbat destinul acestei localitati pana atunci exclusiv agricole. Astfel Pucioasa devine o statiune de tratament. Din anul 1929 Pucioasa este oras. In timpul comunistilor s-a dezvoltat industria chimica, textila, de prelucrarea lemnului si alimentara in oras. S-au daramat case si s-au ridicat cateva blocuri de locuinte. Astazi complexul balnear din Pucioasa este (inca) in picioare la Hotel Ceres. Populatia orasului se ridica la 15.000 locuitori.

Parcul Pucioasa

Parcul face legatura intre doua artere principale paralele, strada Republicii si DN71 in dreptul statiei Petrom. La intrarea dinspre Republicii vis-a vis de Centrul de Informare Turistica (inchis sambata!) este un monument. Parcul este o minipadure, umbra copacilor acopera practic toate aleile acestuia. In mijlocul parcului este un foisor al fanfarei si intrarea in Muzeul de sculptura in lemn in aer liber. Aici am luat loc mai multe minute pe o banca si ne-am documentat despre oras.

Copiii au un loc de joaca si biciclete si alte vehicule de inchiriat. Un parc linistit care ne-a placut tocmai din acest motiv. Costuri de gunoi sunt numai pe aleea principala.

Revenim pe Reupblicii catre centru si in dreptul singurului sens giratoriu din oras, pe un colt intalim inca un parc, unul mult mai mic. Si aici se gaseste un monument ridicat in cinstea eroilor din primul razboi mondial si flancat de doua tunuri.

In acelasi giratoriu, in diagonala cu parculetul, citim o plancarta imensa care mentioneaza de existenta Muzeului Dumitru Prunariu in cadrul Cercului Copiilor pe o straduta alaturata, dar care sambata este si le inchis! Daca si pizzeria este inchisa duminica, va imaginati, ca orasul Pucioasa este destul de anost si inactiv.

Mi-a placut ca in oras sunt mai multe imagini cu Pucioasa de alta data, care arata mai bine decat Pucioasa de astazi! De altfel orasul arata mult mai rau decat satele din jurul lui si este invadat de magazine second hand, expresie a puterii de cumparare din zona.

Muzeul de Etnografie

”Locuinţă înaltă cu parter masiv din piatră şi etaj susţinut pe grinzi de lemn, cu acoperiş înalt din şindrilă, cu dos mai scund spre nord şi cu prispă la etaj pe toată latura de sud, cu parmalâc şi stâlp din lemn cioplit, clădirea este ea însăşi un exemplu de valoare al construcţiilor tradiţionale ale zonei colinare subcarpatice din secolul al XIX-lea”, scrie in monografia lui Stancu Dumitru.

Muzeul se afla tot pe strada Republicii in zona centrala a orasului. Ne-a placut prispa larga de la etaj impodobita cu flori si constructia ridicata pe stalpi din lemn, cum aveam sa fotografiem mai multe case vechi din oras. Taxa de vizitare este de 6 lei, sau 5 lei si o insigna, iar pentru fotografiat sa mai achita suplimentar. Se viziteaza zilnic intre 9 si 17.

Muzeografa nu ne-a oferit nicio informatie despre muzeu, nu exista ghidaj.

Destul de putine exponate am putut vedea intre care porturi populare, stergare, butoaie, felinare, liguri din lemn, piue, stalpi de constructie din lemn, ceramica.

Modest si trist.

Vom continua pe strada principala pana la restaurantul „La Taverna”, pe care il si recomand atat dupa dejunul avut aici cat si din alte surse AFA si de la rude din zona.

Dupa masa de pranza, am facut o plimbare bunicica pana la masina parcata langa magazinul alimentar din giratoriu si mai departe ne-am indreptat spre pensiune pentru relache.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Dan&Ema in 27.06.2017 22:48:31

Validat / Publicat: 28.06.17 07:50:24


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1494


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35300 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- tata123
[28.06.17 08:49:47]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: În final a fost o plimbare relaxantă în aer liber... Malul de Răsună vreau să îl văd și eu când mai ajung la un picnic pe valea Bizdidelului. Trovanții din albia râului sunt mai greu de identificat, nu sunt nici mulți și nici orice piatră rotundă nu este un „trovant”. Muzeul de Etnografie din Pucioasa are într-adevăr un aer trist și prăfuit, se așteaptă de ani de zile o restaurare a locuinței și o reamenajare a colecției care poate deveni astfel mai atractivă pentru turiști. M-au deranjat și etichetele cu numerele de inventar de lângă fiecare exponat.

   O zonă verde care oferă mai mult relaxare și loc de plimbări lungi; la servicii și promovare mai trebuie lucrat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Zoazore
[28.06.17 08:57:07]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Tare mi-aș dori să-l provoc pe @Lucien la o discuție despre acel mal care răsună. Interesant! E un sediment calcaros uniform, spectaculos prin rectiliniaritatea aproape perfectă.

   Și trovanții sunt interesanți. Iar plimbarea voastră a fost minunată!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[28.06.17 09:11:01]
» mesaj pers

   Și chiar răsună malul ăla? L-ați încercat?

   Răsună malu, răsună malu, de la Bezdead la Bizdidel...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[28.06.17 09:13:46]
» mesaj pers

   @abancor: Ceva tot mi-a ieșit! Yeess! L-am adus pe @abancor!

   Da, malul chiar răsună, mulțumită strucuturii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[28.06.17 09:28:59]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[28.06.17 14:36:50]
» mesaj pers

   @webmaster:

   Multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[28.06.17 23:29:30]
» mesaj pers

   @tata123:

   Doamna de la Muzeul de Etnografie ne-a informat ca acesta va intra intr-un proces de renovare si in curand se va inchide total sau partial in acest scop, mutand toate sau aprte din exponate la Targoviste. Sunt curios ce aer proaspat ii va da acestei case, care trebuie sa pastreze dupa opinia mea specificul actual al casei (constructie de veche). Acolo ar fi mai degraba de imbunatatit "continutul" muzeului si oferta turistica: ghidaj, pliante, informatii, mai multe exponate.

   Sunt curios...

   Multumesc de lectura, multumesc ca m-ai inspirat sa aleg aceasta destinatie si daca te-am provocat cu ""Malul de rasuna"" pune negresit la cale o noua iesire in zona. SUcces!

    :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[28.06.17 23:34:10]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   Imi pare rau ca nu am putut ajunge sa atingem efectiv "malul de rasuna". La TV am vazut intr-un reportaj ca au filmat pe o carare care era la baza ""malului"", chiar langa acesta, dar satenii ne-au spus ca nu putem ajunge acolo. Oricum dupa traversarea curtii cu iarba inalta ajungi la niste hatisuri si mizerii de nedescris. Ar fi fost potrivit sa se deschida un drum de acces chiar pana sub stanca si sa fie intretinut (sa nu fie napadit de buruieni de 5 metri inaltime care stau sa te ""inghita"").

   Cu @Lucien tu stii ce comentarii de specialitate asteptati, dar ma faci curios.

   De bine! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dan&Ema
[28.06.17 23:38:32]
» mesaj pers

   @abancor:

   Ce important este sa ortografiezi corect! Ia sa fiu eu foarte atent ce scriu de Bizdidel!

   Nu am probat ecoul pentru ca nu am putut ajunge chiar la baza malului ci numai la 10 metri de el in fata unui ""zid imens de balarii si gunoaie"". La TV insa intr-un reportaj au facut afirmatia cu ecoul ce se propaga la 200 metri distanta si cred ca este real, similar cu ecoul de la munte, din chei.

   Lasam pe urmatorii vizitatorii sa probezez ecoul si sa ne informeze! :))

   Multumesc de vizita, lectura si vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mishu
[03.07.17 17:33:26]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Si mie mi-e dor de Pucioasa de alta data unde am petrecut niste vacante alaturi de parinti. Si pana la urma tot am sa mai ajung pe acolo.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[03.07.17 18:23:00]
» mesaj pers

   @mishu:

   Pucioasa si-a schimbat fata. A imbatranit, este poate un termen potrivit si nu mai vrea / nu mai poate sa straluceasca asa cum o facea candva. Oamenii au plecat prin alte tari sa munceasca sau au saracit.

   Statiunea balneo-climaterica incearca sa reziste, dar se vede patina timpului pe ea si faptul ca nu se investeste si nu se rotesc banii necesari redresarii si promovarii Pucioasei.

   M-a dezamagit ca centrul de informare turistica era inchis in week-end!

   Multumesc de lectura, ecou, vou; numai de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Aurici
[05.07.17 18:30:16]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: M-am mai amuzat o dată pe aici, pornind de la denumiri haioase de sate, ape... și alte alea din RO. Pucioasa este o zonă destul de cunoscută și nouă de pe vremea când ne cumpăram pământuri peste tot. Ne-a trecut, nu mai cumpărăm, dar Pietroșița-Dealul Frumos-Moroeni a fost zona în care am căutat cel mai mult. Și Pucioasa era în drum, binențeles. Ce de covrigi am mâncat în drumurile noastre de la chioșcul din centru!

   Dar pornisem de la denumiri haioase pentru că noi și acum ne amuzăm de Bezdead și Bizdidel. Copiilor le-a plăcut cum sună și pentru că tot timpul eram cu ei în mașină, când ajungeam în zonă repetau la infinit Bezdead și Bizdidel și făceau rime cu ele.

   Am bătut câmpii puțin, n-are nici o legătură cu ce ne-ai zis tu. Dar sunt cu gura până la urechi și nu m-am putut abține să zic ceva...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Dan&Ema
[05.07.17 22:04:25]
» mesaj pers

   @Aurici:

   Imi place tonusul tau, se transmite. Si cum maine plecam in vacanta, e la tanc.

   Si noi ne hlizeam mereu cand traversam Bizdidelul la intrarea in Pucioasa mai ales ca intr-o perioada cativa (niste unii) au modificat tablita

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Aurici
[06.07.17 10:03:50]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Păi vreme bună și vacanță frumoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[06.07.17 12:16:51]
» mesaj pers

   @Aurici: ms

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- chrisstina
[20.07.17 21:03:12]
» mesaj pers

   @Dan&Ema - O reala surpriza articolul!!!

    Niciodata nu m- am gandit ca Pucioasa, orasul meu natal ar putea face obiectul unui review pe AFA. Ma bucur sa descopar ca este posibil! Am citit cu placere, am revazut locuri dragi, mi-ati retrezit nume si sentimentul ca nicaieri nu- i ca acasa si pentru asta va multumesc!

   Cateva detalii:

    -Functia balneara este sustinuta de doua unitati: Hotel Ceres, fratele celui din Sarata Monteoru- Buzau si Hotel Turist, amplasat in spatele Cersului. Ceresul il cunosc ca pe propriul buzunar, mama lucreaza aici, iar eu pot spune ca am crescut pe holurile sale;

    -E drept ca orasul nu mai are faima, economia si fizionomia de alta data, dar dvs ati avut sansa sa vizitati orasul recent si credeti- ma ca acum arata cel mai bine din tot ce inseamna perioada post- decembrista;

   - Orasul revine la viata in special in perioada vacantelor, cand toti se reintorc acasa;

   -Restaurantul " La taverna" chiar este o alegere fericita. Fiind amplasat chiar in cartierul in care am copilarit si il cunosc foarte bine;

   -De raul Bizdidel,cel cu denumirea haioasa, ma leaga multe amintiri din copilarie, cand in vacanta la bunica fiind, ma furisam la scaldat;

    -Dumitru Stancu,autorul monografiei orasului Pucioasa,un domn in varsta,foarte inalt,cu o postura perfect verticala;ne-a fost profesor de istorie atat mamei cat si mie.Imi amintesc ca prin randurile elevilor era cunoscut drept "profesorul Temelie"...avea o fixatie pt acest cuvant,folosindu-l frecvent;

    -Mi-am petrecut multi ani la Clubul Henri Coanda, migalind la aeromodele sub indrumarea prof Nicu Diaconescu. Aici se afla si Muzeul D. Prunariu. Imi pare rau ca nu l- ati putut vizita. Este unicul muzeu de acest gen din tara si Europa, deoarece toate machetele expuse sunt realizate in totalitate de copii;

   

    Si lista poate continua...

   

   Ca si sugestii de viitor pt cei care ajung la Pucioasa:

    -Lacul de acumulare, construit pe raul Ialomita, la nord de Pucioasa ofera cadre deosebite pt aparatul foto;

    -Nu ocoliti cariera de sulf, amplasata pe dealul paralel cu lacul- locatia se afla la iesirea din Pucioasa spre Fieni, pe partea stanga si se observa cu usurinta, fiind marcata de o cruce metalica, luminata pe timp de noapte si imense litere metalice ce poarta denumirea orasului. Si de aici se pot realiza fotografii spectaculoase, ale lacului si orasului.

   - Daca tot ajungeti in zona, mergeti in cart Glodeni- Vale, amplasat pe stanga, la iesirea dispre Pucioasa spre Targoviste. Aici se afla controversata manastire " Noul Ierusalim". Nu este permis accesul publicului, dar este o locatie interesanta, iar cei de acolo va pot oferii mai multe detalii. Sunt spectaculoase imensele porti sculptate in lemn, care intruchipeaza printre altele ingeri si serpi. Prin zona umbla diverse zvonuri, cum ca ca banii necesari realizarii acestora ar fi fost donati de naistul Gheorghe Zamfir, ca in pereti manastirii ar fi fost zidita o fiinta umana, dupa modelul " Curtea de Arges"...

    Si inca un detaliu interesant,este singura "manastire" mixta din tara ,sub al carei acoperis traiesc femei si barbati

   

   Acum realizez cate s- ar putea spune despre Pucioasa, mica mea urbe natala.

   

   Inca o data va multumesc pt vizita si articol!

   

   PS.Ramasese vorba ca imi straniti interesul pentru pestera Ursilor,nicidecum dorul de casa!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dan&Ema
[20.07.17 23:16:18]
» mesaj pers

   @chrisstina:

   Ce coincdente! Completarile sunt foarte valoroase si cei ve vor citi articolul vor avea parte de ele. Multumesc si felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[33] foto. Click pe poze pentru a le mări

P02 [JUN-2017] zona pietonala in centrul orasului Pucioasa acoperita de umbrelute -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869006">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869006"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869006">Şterge vot</a></div><span id="v9869006" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869006)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869006Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869006MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] zona pietonala in centrul orasului Pucioasa acoperita de umbrelute
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] muzeul de etnografie pucioasa -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869007">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869007"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869007">Şterge vot</a></div><span id="v9869007" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869007)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869007Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869007MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] muzeul de etnografie pucioasa
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [JUN-2017] simbolul bailor pucioasa -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869008">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869008"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869008">Şterge vot</a></div><span id="v9869008" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869008)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869008Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869008MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] simbolul bailor pucioasa
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [JUN-2017] muzeul de etnografie pucioasa -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869009">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869009"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869009">Şterge vot</a></div><span id="v9869009" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869009)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869009Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869009MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] muzeul de etnografie pucioasa
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2017] stalpi de constructie din lemn - muzeul de etnografie pucioasa -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869010">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869010"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869010">Şterge vot</a></div><span id="v9869010" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869010)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869010Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869010MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] stalpi de constructie din lemn - muzeul de etnografie pucioasa
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] muzeul de etnografie pucioasa -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869011">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869011"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869011">Şterge vot</a></div><span id="v9869011" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869011)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869011Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869011MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] muzeul de etnografie pucioasa
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2017] ie romaneasca -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869012">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869012"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869012">Şterge vot</a></div><span id="v9869012" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869012)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869012Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869012MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2017] ie romaneasca
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [JUN-2017] muzeul de etnografie pucioasa -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869013">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869013"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869013">Şterge vot</a></div><span id="v9869013" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869013)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869013Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869013MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] muzeul de etnografie pucioasa
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2017] muzeul de etnografie pucioasa - pick-up -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869014">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869014"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869014">Şterge vot</a></div><span id="v9869014" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869014)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869014Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869014MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2017] muzeul de etnografie pucioasa - pick-up
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2017] linguri din lemn - muzeul de etnografie pucioasa -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869015">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869015"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869015">Şterge vot</a></div><span id="v9869015" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869015)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869015Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869015MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2017] linguri din lemn - muzeul de etnografie pucioasa
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2017] buciume - muzeul de etnografie pucioasa -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869016">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869016"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869016">Şterge vot</a></div><span id="v9869016" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869016)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869016Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869016MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2017] buciume - muzeul de etnografie pucioasa
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2017] ceramica - muzeul de etnografie pucioasa -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869017">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869017"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869017">Şterge vot</a></div><span id="v9869017" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869017)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869017Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869017MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2017] ceramica - muzeul de etnografie pucioasa
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2017] zidurile erau construite din nuiele impletite umplute cu pamant -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869018">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869018"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869018">Şterge vot</a></div><span id="v9869018" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869018)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869018Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869018MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2017] zidurile erau construite din nuiele impletite umplute cu pamant
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2017] trovant de pe uscat -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869019">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869019"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869019">Şterge vot</a></div><span id="v9869019" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869019)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869019Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869019MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2017] trovant de pe uscat
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2017] trovant din raul bizdidel -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869020">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869020"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869020">Şterge vot</a></div><span id="v9869020" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869020)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869020Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869020MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2017] trovant din raul bizdidel
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2017] alt trovant din rau -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869021">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869021"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869021">Şterge vot</a></div><span id="v9869021" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869021)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869021Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869021MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2017] alt trovant din rau
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2017] malul de rasuna - indicatorul -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869022">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869022"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869022">Şterge vot</a></div><span id="v9869022" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869022)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869022Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869022MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2017] malul de rasuna - indicatorul
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2017] malul de rasuna -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869023">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869023"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869023">Şterge vot</a></div><span id="v9869023" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869023)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869023Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869023MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2017] malul de rasuna
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [JUN-2017] malul de rasuna -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869024">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869024"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869024">Şterge vot</a></div><span id="v9869024" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869024)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869024Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869024MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2017] malul de rasuna
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [JUN-2017] prin curtea aceasta se inainteaza catre malul de rasuna -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869025">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869025"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869025">Şterge vot</a></div><span id="v9869025" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869025)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869025Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869025MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2017] prin curtea aceasta se inainteaza catre malul de rasuna
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUN-2017] goratoriul din pucioasa -- foto by <b>Dan&Ema</b> [uploaded 27.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869026">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869026"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869026">Şterge vot</a></div><span id="v9869026" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869026)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869026Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869026MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2017] goratoriul din pucioasa
foto Dan&Ema [27.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[33] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.183483123779 sec