ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.02.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
FEB-2016
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Descoperă România – recomandări pentru un tur reușit

TIPĂREȘTE

Nimic nu costă mai mult decât neștiința – Grigore Moisil.

Iată că a venit momentul aniversării a 200 de articole pe AmFostAcolo.ro la mai puțin de un an de zile de la îndemnul de a vizita România, îndemn postat în articolul cu numărul 100 (vezi impresii). A fost de altfel și singurul meu articol votat de peste 50 de utilizatori și bonificat cu acel ZuperBonus de 20.000 de puncte – mă bucur că acest îndemn a fost apreciat și poate pus în aplicare de mulți dintre Dvs.

Acest articol aniversar conține o enumerare a unor obiective din România care nu ar trebui să lipsească din tolba noastră cu amintiri. Am să vă prezint pe scurt numai obiective turistice pe care le-am vizitat de-a lungul anilor. Bineînțeles că voi fi subiectiv, ceea ce mi-a plăcut mie nu e obligatoriu să vă placă și vouă – lista e deschisă, se pot adăuga cât de multe obiective doriți. Mie mi-au „scăpat” destule locuri frumoase, mai am încă multe „pete albe” de acoperit pe hartă. Infrastructura (rutieră, de alimentație publică și cazare, amenajări turistice) lasă de dorit în anumite zone – sunt multe de comentat, unele chestii se vor rezolva, altele nu. Dar review-ul nu se leagă de ele, dar nici nu le ocolește.

1. Transfăgărășanul

Șoseaua de mare altitudine ce leagă Muntenia de Transilvania, deschisă doar în perioadele calde ale anului, a fost construită cu mari sacrificii (chiar și umane) la începutul anilor 70 ai secolului trecut. Zeci de kilometri ne poartă prin păduri, prin tuneluri și viaducte, pe barajul Vidraru, prin golul alpin, pe sub pereți de stâncă, pe lângă ape cristaline de munte, prin apropierea Lacului Bâlea și iar prin păduri etc. Serpentine, curbe mai largi ori mai strânse, mici porțiuni drepte, rampe și pante – Transfăgărășanul are de toate. Partea cea mai spectaculoasă este considerată cea de la Lacul Bâlea până la stația de jos a telecabinei – cele câteva puncte de belvedere (neamenajate) oferă priveliști deosebite asupra drumului alpin. De-a lungul acestei șosele găsim o serie de obiective turistice interesante: Mănăstirea Curtea de Argeș (necropola regală a României), Cetatea Poenari („creație” a lui Vlad Țepeș; fortificație pitorească la care se accede pe circa 1400 trepte/400 m), Barajul Vidraru (având 166 m înălțime, este primul baraj în arc construit în țara noastră) Lacul Bâlea (lac glaciar situat la peste 2000 m altitudine), Cascada Bâlea (60 m înălțimea panglicii de apă), Muzeul Badea Cârțan (vezi impresii). Să nu uităm cele două bâlciuri amenajate lângă Lacul Bâlea și lângă stația de jos a telecabinei. Transfăgărășanul a beneficiat și de o bună promovare în afara granițelor apărând permanent în topuri turistice străine; cel mai recent exemplu: publicația britanică The Telegraph plasează pe locul 9 șoseaua românească într-un Top 10 al destinațiilor pentru vacanțe la volan din Europa (mediafax.ro/life-inedit/t ... a-foto-14989935). De câțiva ani de când a fost asfaltată și Transalpina se poartă o dispută permanentă: „care traseu e mai spectaculos? ” – părerile sunt împărțite. Aspecte negative: calitatea covorului asfaltic (mai ales pe partea argeșeană) și lipsa amenajărilor în punctele de belvedere.

2. Mănăstirea Hurezi

Exponent principal al artei brâncovenești, ansamblul monastic Hurezi este opera domnitorului Constantin Brâncoveanu. Situată în apropierea orașului Horezu (vezi impresii) Mănăstirea Hurezi reprezintă o oază de cultură și artă românească. Trandafiri, magnolii, hortensii și nelipsitele mușcate „îmbracă” clădirile și curtea vechii mănăstiri. Chiliile situate de-a lungul coridoarelor lungi străjuite de coloane și arcade, foișorul lui Dionisie cu celebrele sculpturi în piatră, reședința domnească, trapeza cu o pictură de valoare, biserica centrală cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena”, biserica bolniță, schiturile din apropiere – fac din ansamblul religios Hurezi o destinație deosebită. Zona Olteniei de sub Munte se pretează pentru un concediu prelungit: începând de la Râmnicu Vâlcea, Govora, trecând prin Horezu și Baia de Fier și până la Târgu Jiu și împrejurimile sale putem vizita o multitudine de obiective istorice, religioase și culturale (ex. Culele de la Măldărăști, Muzeul Trovanților – Costești, Mănăstirile: Govora, Dintr-un Lemn, Bistrița, Arnota, Polovragi, Peștera Polovragi și Muierilor, Transalpina, ansamblul operelor lui Brâncuși, muzee ale satului în aer liber: Bujoreni și Curtișoara etc.).

3. Clisura Dunării

O zonă superbă, din punctul meu de vedere, se deschide de la Drobeta Turnu Severin (vezi impresii), trecând prin Orșova și ajungând până la Moldova Nouă – șoseaua ce urmărește țărmul Dunării ne oferă din când în când priveliști de vis. Dacă la Drobeta putem vizita Cetatea Severinului și piciorul podului antic al lui Apolodor din Damasc, în Orșova putem urca la Mănăstirea „Sf. Ana”, apoi ajungem la Capul lui Decebal din apropierea Viaductului Mraconia și a mănăstirii cu același nume și ajungem spre fortificația Trikule. Cireașa de pe tort o reprezintă însă croaziera pe fluviu (vezi impresii)ce ne permite observarea mai amănunțită a Cazanelor; când sub chila navei/șalupei adâncimea depășește „n” zeci de metri te simți o frunză legănată de siajul vaselor de croazieră ce coboară pe Dunăre dinspre capitalele europene din amonte. De pe apă poți vedea Tabula Traiană, o altă perspectivă asupra chipului de piatră a lui Decebal, peșterile Veterani și Ponicova, fața nevăzută de pe șosea a Mănăstirii Mraconia. Privirea se îndreaptă des și spre malul sârbesc, străjuit de o șosea situată ceva mai sus față de nivelul apei. Din zona Cazanelor se poate ajunge ușor în stațiunea Băile Herculane (unde sunt atâtea lucruri de admirat – din păcate multe în paragină) ori în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.

4. Cetatea Alba Carolina – Alba Iulia

În perspectiva aniversării în 2018 a 100 de ani de la Marea Unire și prin prisma marilor restaurări efectuate în Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina a devenit o destinație de neratat (vezi impresii). Obiectivele sunt bine semnalizate, există parcări amenajate, trasee turistice deosebite – aproape întrega cetate în stil Vauban a fost scoasă la lumină și promovată din ce în ce mai insistent în ultimii ani. Plimbările lungi pe sub zidurile de cărămidă roșie, de-a lungul Via Principalis, în recentul comandament roman amenajat ca muzeu, prin tunelurile lungi de legătură sunt adevărate incursiuni în istorie. Vizitați Muzeul Unirii, Catedrala Reîntregirii, Catedrala romano-catolică Sf. Mihail, căutați frumoasele Porți ale cetății – veți petrece clipe frumoase în „Cealaltă Capitală”. De la Alba Iulia se ajunge ușor la Salina Turda, localitatea Roșia Montană ori la Cetatea Devei și Castelul Huniazilor – Hunedoara.

5. Mănăstirea Bârsana – Maramureș

O altă zonă unde nu îți ajunge o săptămână să vizitezi, să simți, să guști este Maramureșul cu ale sale biserici de lemn semețe. E greu să alegi o singură destinație/obiectiv din această zonă: peisajele sunt minunate, oamenii nemaipomeniți, mâncarea bună (infrastructura rutieră puțin mai deteriorată). Am ales complexul religios de la Bârsana pentru măiestria artistică cu care a fost ridicat, pentru liniștea ce o degajă, pentru spiritul creștin ce plutește în aer. Deși realizată după evenimentele din 1989, Mănăstirea Bârsana își fundamentează existența pe temeliile unor vechi mănăstiri atestate în zonă. Atât biserica „Soborul Sfinților 12 Apostoli”, o săgeată spre înalturile cerului, cât și clădirile din cadrul ansamblului sunt adevărate capodopere în domeniul construcției și sculpturii în lemn. Dantelăriile de lemn se încadrează perfect în mediul înconjurător, alături de piatră și flori. O sumedenie de alte obiective îmbogățesc zona: Cascada Cailor, Muzeul Țărăncii – Dragomirești, bisericile de lemn de la Budești și Desești, Muzeul Satului Maramureșean, Cimitirul Vesel – Săpânța, Memorialul de la Sighet, Mocănița de la Vișeu etc.

6. Mănăstirea Sucevița

Din acest areal e greu de ales un obiectiv, bisericile pictate ale Bucovinei (unele în patrimoniul Unesco) având fiecare câte un element special. Mănăstirea Sucevița, ctitorie a Movileștilor de la sfârșitul secolului al XVI-lea, m-a impresionat de la prima vedere prin aspectul de fortăreață cu ziduri groase și contraforți pe măsură. Incinta simplă, în mijlocul căreia se ridică semeață biserica cu hramul „Învierea Domnului”, e străjuită de patru turnuri de colț, drum de strajă și metereze. Contrastul între verdele ierbii, albastrul cerului și culoare pietrei zidurilor e perfect. Pictura exterioară, așezată în registre, adună sub streașina bisericii mii de personaje religioase. Obiective turistice importante se află în apropiere: Mănăstirea Moldovița și Mocănița din Moldovița, Centrul de ceramică neagră de la Marginea, Pasul Ciumârna.

7. Cetatea Neamț

Mii de flori roșii de mac mărginesc șoseaua spre orașul Târgu Neamț. După ce a trecut timp de câțiva ani printr-un amplu proces de restaurare/refacere/consolidare și amenajare muzeistică Cetatea Neamțului se înalță semeață deasupra orașului nemțean, pe Culmea Pleșului. Cu începuturi în secolul al XIV-lea, amplificări și adăugiri ale fortificației în epoca lui Ștefan cel Mare, reparații și demolări în secolele ulterioare – Cetatea Neamț a supraviețuit. Astăzi, după ce trecem pe podul suspendat pe piloni și depășim capcana din capăt, putem vizita pe îndelete încăperile, curtea, zidurile vechii fortificații. O serie de încăperi conțin expoziții tematice ce reproduc viața de altădată din cetate: camera pârcălabului, sala de judecată și sfat, sala armelor, paraclisul, monetăria, bucătăria, închisoarea etc. De pe terasa exterioară se deschide o panoramă frumoasă spre valea Ozanei. Se pot petrece două ore instructive în interiorul cetății, alergând prin camerele cu expoziții, citind explicațiile afișate (ori ascultând expunerea ghidului), coborând în lapidarium și închisoare, privind în fântâna din curte, admirând peisajele de la cei peste 400 m înălțime. Despre ce se poate vizita în împrejurimi nici „nu știu” ce să scriu; sunt atât de multe locuri interesante de văzut încât e greu de ales: Casa Memorială Ion Creangă din Humulești, rezervația de zimbri Vânători-Neamț, o mulțime de mănăstiri (Neamț, Sihăstria, Secu, Sihla, Agapia, Văratec).

8. Cetatea țărănească Prejmer

La începutul anului am scris un articol despre acest monument (vezi impresii) amplasat în localitatea Prejmer, în apropierea Brașovului. Cetatea țărănească de refugiu de la Prejmer, un „ozn medieval”, impresionează prin arhitectura sa interioară, prin sutele de camere amenajate pe ziduri, prin punțile-podețele-scările de lemn ce se țes pe întreaga suprafață circulară a zidurilor, prin drumul de strajă lung de sute de metri dotat cu creneluri și guri de tragere. Sătenii prejmereni se puteau retrage în interiorul fortificației unde puteau supraviețuii unui asediu îndelungat; exista în interior chiar și moară de cereale, școală, biserică, diverse ateliere meșteșugărești, iar în camerele alocate fiecărei familii din sat se păstrau alimente și provizii. Trecut în rândul monumentelor de patrimoniu Unesco, Cetatea țărănească Prejmer constituie una din cele mai bine păstrate astfel de fortificații din această parte a Europei. Fără a etala bogăție cetatea țărănească de aici a fost eficientă, puternică și „încăpătoare”. În apropiere se poate vizita Cetatea de la Hărman și, bineînțeles, frumosul oraș Brașov cu toate obiectivele sale.

9. Vulcanii Noroioși de la Berca

Aduși în discuție recent atât de @Makuy (vezi impresii), cât și de subsemnatul (vezi impresii), Vulcanii Noroioși din zona Buzăului constituie un fenomen natural deosebit, destul de rar întâlnit și spectaculos în același timp. Cele două grupe de vulcani, Pâclele Mici și Pâclele Mari, înconjurate de așa-zisul „peisaj selenar”, oferă reprezentații în toate anotimpurile anului. Gazele străpung scoarța terestră împingând la suprafață apă și noroi, erupțiile periodice din conurile mai mari sau mai mici stârnind strigăte de admirație. Câteva zeci de minute petrecute la pândă pentru a surprinde bulele de gaz și noroi cenușiu sau urmărind dârele de lavă noroioasă reprezintă un „deliciu” pentru adulți și copii. Aspecte negative de semnalat ar fi: infrastructura deficitară din zonă și lipsa amenajărilor de bază în zona rezervațiilor. Se mai pot vizita în zonă: Muzeul Chihlimbarului de la Colți, Complexul rupestru Aluniș-Nucu-Bozioru, mai multe mănăstiri (Rățești, Berca, Cetățuia, Ciolanu).

10. Monumentul și Cetatea Tropaeum Traiani - Adamclisi

Închei acest periplu prin țară cu un obiectiv important situat în Dobrogea: monumentul triumfal ridicat în onoarea împăratul roman Traian după înfrângerea dacilor și cetatea din apropiere. Monumentul triumfal, reconstruit în anii 70 ai secolului trecut (în fotografii vechi se observă doar movila/miezul de piatră ce se mai păstra), are o formă cilindrică, un acoperiș conic în vârful căruia se afla un trofeu. Muzeul ce se află în satul din apropiere găzduiește piesele arhitectonice originale ce au împodobit monumentul, mai ales metopele care ilustrează în imagini sculptate scene din luptele purtate. Cetatea Tropaeum Traiani a fost ridicată tot de împăratul Traian la circa 2 km distanță de monument, cercetările arheologice scoțând la lumină o parte din clădirile orașului. Zidurile de piatră sunt protejate de turnuri de diverse forme (dreptunghiulare, semicirculare) construite în perioade diferite. Rămânem uimiți (din nou) de organizarea vieții romane, de facilitățile oferite locuitorilor (canalizarea este elocventă), dar și de urmele clădirii ce adăpostea „basilica forensis”. Pentru amănunte citiți articolul de anul trecut al @irinad (vezi impresii). Dacă drumul până la cetate a fost asfaltat și au fost amenajate parcări, situl arheologic este încă deficitar la capitolul tăblițe explicative. Dobrogea e înțesată de locuri frumoase; ce puteți vizita în preajma complexului de la Adamclisi: Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei (descriere interesantă la @Carmen Ion – vezi impresii), Mănăstirea Dervent, Cetatea Păcuiul lui Soare (acces cu barca pe un ostrov al Dunării), minicanionul Canaraua Fetii – Băneasa sau Podgoria Ostrov.

Acestea au fost alegerile mele pentru 10 obiective ce nu ar trebui să lipsească de pe lista locurilor vizitate de-a lungul timpului în România. Aș fi putut să mai lungesc lista... la infinit. Se pot adăuga multe, multe obiective și locuri – există o doză mare de subiectivism în alegerile fiecăruia. Alegeri reușite și vacanțe frumoase!


[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 18.02.16 12:56:59
Validat / Publicat: 18.02.16 14:22:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA.

VIZUALIZĂRI: 3488 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

41 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 În curtea Mănăstirii Bârsana.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 82300 PMA (din 69 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI STICKY: importante, "concluzii" etc
NOTĂ: ecourile STICKY sunt "extrase" şi afişate prioritar, la începutul şirului de ecouri; ele se regăsesc, totuşi, ŞI în succesiunea cronologică, "normală" a şirului de ecouri
18-02-2016, 16:21 - Admin

@Testosu

Cred ca ar fi interesant un Top 10 al obiectivelor turistice din Romania ca rezultat al topurile personale ale utilizatorilor AFA.

Foarte bună ideea = adjudecat.

O să creez un chestionar pe această temă.

Pentru asta, am însă nevoie de ajutorul vostru: propuneţi obiective din România care să figureze, pe lângă cele 10 ale lui tata123, ca opţiuni "votabile" în acest chestionar.

Aştept propunerile voastre până duminică 28.02.

Luni, 29.02 voi afişa chestionarul, în prima pagină, care va putea fi votat (doar de userii logaţi de orice vizitator, chiar şi de goşti = vizitatori care nu au (încă) un cont pe AFA!) timp de 30 zile = până în 30.03.

Rezultatele vor fi afişate în 31.03.

-

Voi adnota acest review drept PINNED o vreme, pentru a fi uşor "centralizabil"

Ecoul de faţă va fi deasemenea adnotat PINNED (va fi afişatz astfel imediat sub articol)

19-02-2016, 15:07 - Admin

@Aurici - fiind doar la stadiul de propuneri, limitări de genul "doar pe unde aţi fost" nu cred că s-ar impune (încă! vezi mai jos)

Propunerile se pot scrie aici, pe acest fir, ca ecouri (cine e deranjat de număr mare de înştiinţări care se vor genera, se poate dezabona oricum (doar de la ACEST fir!) - a se vedea jos de tot "Status Abonament Ecouri").

Aş limita însă nr de propuneri la 5 / căciulă şi cu *cerinţa expresă* de a se verifica dacă vreuna/vreunele dintre ele nu au fost deja propuse.

1. Echipa administrativă centralizează toate propunerile (din ecourile scrise aici)

2. Vom face un chestionar preliminar, cu toate propunerile acceptate, unde se va putea vota doar de către cei care aufostacolo *şi au scris încărcat un review* dia cea destinaţie

3. Primele 10,20 sau 50 (vedem, discutăm, stabilim împreună) "cele mai votate" *din prechestionar* vor fi afişate în chestionarul "final", unde va putea vota oricine (chiar şi userii nelogaţi = "goştii")

sfârşit listă ecouri STICKY; mai jos găsiţi ecourile în ordinea cronologică, "normală"

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

41 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 41
mishu
[18.02.16 14:36:02]
»

Cred ca doar votand acest articol cu foarte mare placere nu este suficient spus, m-am bucurat citindu-l prima data, vazand apoi pozele, citind-ul inca o data, citind si cele scrise la articolul cu nr 100 precum si cele mentionate aici si marcandu-l clar la favorite.

Ma bucur de asemenea ca mare parte din cele 10 obiective marcate aici le-am parcurs si eu, unul singur insa cred ca va avea cel mai mult de asteptat si Acela este Transfagarasanul, mi se face rau numai privind pozele daramite sa mai si circul pe el. Nu zic insa ca nu voi reusi vreodata.

Imi mai doresc sa vad Maramuresul iar atunci in mod sigur voi apela la voi toti sa ma sfatuiti. in final spun doar atat: SUPERB

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
gettyy
[18.02.16 14:58:11]
»

@tata123 -

Este un tur într-adevăr foarte frumos, pe care, în parte, l-am parcurs și eu anul trecut, mai puțin clisura Dunării, unde voi ajunge cu siguranță vara aceasta.

Felicitări pentru articolul cu nr. 200 și pentru întreaga activitate pe acest site!!!

Ați scris ceva... nu glumă!!!

Vă citesc articolele de ceva vreme și totdeauna o fac cu mare plăcere! Sunteți unul din ”favoriții” mei...

Sper să primiți măcar atât de multe voturi ca și cel cu nr. 100!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mitica49
[18.02.16 15:06:56]
»

@tata123 - Mi-a plăcut articolul datorită îndemnului sincer de a descoperi țara noastră. 8 din cele 10 obiective propuse le-am vizitat și eu. Unele mai recent, altele cu ceva ani în urmă. Ca atare la unele amintirile sunt proaspete, pe celelalte, cu amintiri mai încețoșate, trebuie să le revăd. Declar cu mâna pe inimă că sunt adeptul îndemnului tău din review 100 (pe care abia azi l-am citit) de a vizita și chiar revizita România, pentru că avem ce vedea și ce impresii să împărtășim.

Drumuri bune și excursii minunate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
papone
[18.02.16 15:18:27]
»

@tata123 - Ca sa fiu carcotas... se putea sa lipseasca si-o biserica? Glumesc, mai ales ca dintre cele prezentate, doar la Hurezi n-am fost.

Ar mai incapea multe pe lista ta, cu siguranta - si ma gandesc in primul rand la Delta Dunarii sau Transalpina (desi eu sunt fan Transfagarasan), la Piatra Craiului sau intreaga Bucovina.

Citit si votat cu placere!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Safta Radu
[18.02.16 15:50:11]
»

Articolul cu numărul 200? Păi asta s-ar traduce în felul următor : zeci sau poate chiar sute de ore de strângere a informaţiilor, de făcut fotografii, de discuţii purtate cu diverse persoane de prin locurile vizitate, alte sute de ore petrecute în faţa calculatorului, rezultând un efort considerabil, şi toate acestea cu scopul de a oferi membrilor AFA informaţii complete, reale, pertinente, privind numeroasele obiective turistice vizitate. Felicitări, tată, şi la cat mai multe! Voi rămâne un cititor fidel.

Testosu'
[18.02.16 15:51:57]
»

@tata123 - Nu pot zice decat:

Felicitari pentru contributia adusa pe AFA prin nr. de articole dar in egala masura felicitari pentru indemnul de a vizita frumusetile acestei tari.

Acestea au fost alegerile mele pentru 10 obiective ce nu ar trebui să lipsească de pe lista locurilor vizitate de-a lungul timpului în România. Aș fi putut să mai lungesc lista... la infinit. Se pot adăuga multe, multe obiective și locuri – există o doză mare de subiectivism în alegerile fiecăruia

.

Cred ca ar fi interesant un Top 10 al obiectivelor turistice din Romania ca rezultat al topurile personale ale utilizatorilor AFA.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱AUTOR REVIEW
[18.02.16 16:16:58]
»

@mishu, gettyy, Mitica49, Testosu - Mulțumesc pentru lectură și aprecieri. Știu că mulți dintre voi ați vizitat aceste obiective, ele sunt importante din multe puncte de vedere. În aceste articole „aniversare” am vrut să promovez frumusețile României, cu bune și cu rele (fiindcă există din ambele categorii). Nu există loc într-un (doar) Top 10 pentru toate locurile frumoase din țara noastră.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Admin
[18.02.16 16:18:04]
»

@tata123 - Felicitări, este o încununare al unui efort demn de un profund respect. Şi mulţumiri, în nume personal şi în cel al comunităţii.

elviramvio
[18.02.16 16:20:33]
»

Astăzi n-am făcut lectura AFA în tramvai din cauza "matematicii " (câți călători încap într-un vagon de tramvai nu știu) dar m-am bucurat pentru acel 14 ce mi-a revenit mie să ți-l ofer când am deschis calculatorul acasă. Poți lungi lista românească, unii dintre noi nu știu la ce să se hotărască, alții chiar nu au timp să caute informații sau mulți nu cred că și noi avem minunății. Iar altora le reamintești locuri văzute cândva.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
alinaro
[18.02.16 16:20:45]
»

@tata123 - Felicitări și din partea mea și să citim și articolul cu nr. 300!

Admin
[18.02.16 16:21:43]
»

@Testosu

Cred ca ar fi interesant un Top 10 al obiectivelor turistice din Romania ca rezultat al topurile personale ale utilizatorilor AFA.

Foarte bună ideea = adjudecat.

O să creez un chestionar pe această temă.

Pentru asta, am însă nevoie de ajutorul vostru: propuneţi obiective din România care să figureze, pe lângă cele 10 ale lui tata123, ca opţiuni "votabile" în acest chestionar.

Aştept propunerile voastre până duminică 28.02.

Luni, 29.02 voi afişa chestionarul, în prima pagină, care va putea fi votat (doar de userii logaţi de orice vizitator, chiar şi de goşti = vizitatori care nu au (încă) un cont pe AFA!) timp de 30 zile = până în 30.03.

Rezultatele vor fi afişate în 31.03.

-

Voi adnota acest review drept PINNED o vreme, pentru a fi uşor "centralizabil"

Ecoul de faţă va fi deasemenea adnotat PINNED (va fi afişatz astfel imediat sub articol)

costy69
[18.02.16 17:55:17]
»

@tata123: Felicitari pentru review-ul cu nr. 200! Iti doresc sa ai parte de multe călătorii frumoase despre care sa ne povestesti.

Cu siguranta obiectivele propuse de tine merita vizitate. Asa este, exista o doza de subiectivitate atunci când alcatuiesti un top. Ca sa "te critic", nu trebuia sa omiti Delta Dunarii si Ansamblul Constantin Brancusi de la Tg. Jiu (patriotismul local

Numai bine si astept cu curiozate articolul cu nr. 300.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱AUTOR REVIEW
[18.02.16 19:27:40]
»

@papone - Ca sa fiu cârcotaș... doar 24% din cele 135 de articole ce le-am scris în 2015 au ca subiect biserici - mănăstiri - alte chestii „bisericești”. Mă bucur că ai văzut 99% din obiectivele prezentate în acest articol... ar încăpea mult mai multe, cum bine ai zis, dar am ales doar 10 (cu strangere de inimă) și doar din cele vizitate personal. Bune sugestiile tale, mulțumesc.

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[18.02.16 19:33:34]
»

@Admin - Ups... mulțumesc pentru includerea în această inițiativă sugerată de @Testosu și pentru cuvintele frumoase. Am intrat pe sait și nu îmi găseam articolul în listă... când colo el era „fixat” în capătul listei. E o idee bună... să vedem ce propuneri au cititorii/utilizatorii AmFostAcolo în privința obiectivelor turistice „de top” din România.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱AUTOR REVIEW
[18.02.16 19:47:39]
»

@Safta Radu - Mulțumesc pentru aprecieri și pentru expunerea pe scurt a „mecanismului” ce stă în spatele articolelor publicate pe sait - totul e corect. Mulți utilizatori care au postat articole bune, interesante, documentate cunosc acele etape - e ceva de muncă pentru informațiile și descrierile oferite celor interesați cu scopul de a fi cât mai aproape de nevoile lor de informare. Vacanțe să existe și timp pentru a scrie! Mulțumesc încă o dată.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱AUTOR REVIEW
[18.02.16 19:57:52]
»

@Testosu - Mulțumesc pentru aprecieri - bună ideea, drept urmare a fost amplificată de @admin.

@alinaro - Mulțumesc pentru urare.

@elviramvio - Mulțumesc pentru cuvintele adresate și votul acordat articolului. Lista obiectivelor turistice românești poate fi lungită cu un număr mare de monumente istorice, rezervații naturale, ansambluri religioase, locuri deosebite, muzee și case memoriale etc.

@costy69 - Să se îndeplinească urările, mulțumesc. Propunerile sunt binevenite, sper să fie incluse în chestionarul ce va fi alcătuit.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinad
[18.02.16 21:52:52]
»

Felicitari si din partea mea, le meriti cu prisosinta!

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[18.02.16 22:40:17]
»

Felicitări pentru munca depusă și la cât mai multe sejururi reușite care să-ți ofere în continuare material pentru articolele viitoare de pe AFA! Îmi place ideea aceasta referitoare la un Top 10 turistic românesc și vin și eu cu o propunere - Valea Buzăului (chiar dacă unele drumuri lasă mult de dorit).

Pentru un concediu în această zonă, aș putea aminti obiective precum Mănăstirea Ciolanu, Mănăstirea Cârnu sau Mănăstirea Barbu. Deasemenea, lista poate continua cu Complexul rupestru Aluniș, Muzeul Chihlimbarului de la Colți, trovanții de la Bozioru și așezările rupestre din zonă, cascada Pruncea și barajul Siriu, Tabăra de sculptură Măgura, Vulcanii Noroioși, herghelia de la Cislău ori Casa Memorială Vasile Voiculescu de la Pârscov. Și lista ar mai putea continua, le-am amintit doar pe cele mai cunoscute...

În rest, îți/îmi doresc să ne citim sănătoși pe AFA și peste vreo douăzeci de ani!

===

by web - adăugat pe listă

crismis
[18.02.16 22:58:31]
»

@tata123: Felicitari, la cat mai multe... sute! Ti-am admirat mereu articolele elaborate si documentate, precum si superbele fotografii!

Testosu'
[19.02.16 12:50:11]
»

@Admin - pe langa cele deja propuse de colegi, eu as propune (ordine aleatorie ):

-Cheile Rametului

-Rimetea-AB

-Valea Vaserului-Mocanita

-Biserica Densus-Hateg

-Castelul Corvinilor

-Acvariul Tulcea

-Delta Dunarii

-Centrul Vechi Sibiu

-Pestera Ursilor -Chiscau

-Cetatile Ponorului-Padis

-Pestera Meziad

-Pestera cu Cristale Farcu

-Baile Romane-Cetea

-Cheile Scorotei-Retezatul Mic

-Cascadele Valea Marii- Campu lui Neag

-Cheile Nerei

-Muzeul Astra -Sibiu

-Lacul Belis-Fantanele

-Morile de apa -Valea Rudariei

-Linia ferata montana Oravita-Anina

-Cheile Tasnei-Valea Cernei

-Cascada Vanturatoarea-Valea Cernei

-Castelul Peles

-Schitul Pahomie

-Cetatea Sighisoarei

-Manastirea Tismana

-Prapastiile Zarnestiului

-Muzeul Oualor Incondeiate Ciocanesti

Sincer, chiar nu m-am gandit pana acum la un top 10 personal al obiectivelor turistice vizitate pana acum in tara (Un top 3 ar fi )

===

done - by web

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Aurici
[19.02.16 13:08:57]
»

@Admin - Păi eu am luat în serios sarcina, dar mă gândeam să lămurim un pic lucrurile. Ce să fac, defect profesional!

Și mă gândesc ca propunerile noastre să fie transmise pe mailul admin sau pe PM ca sa nu încărcăm căsuțele de mail cu firul ăsta de discuție. Vi se pare ok așa?

De asemenea, să facem propuneri doar despre locuri prin care am fost.

Pentru că cei mai multi dintre noi am fost prin aproape toată țărișoara noastră, ar fi mai bine să stabilim totuși un top, să zicem, 10, sau 20? Că altfel lista ar deveni interminabilă, în unele cazuri. Dar dacă nu ne deranjează putem să facem fiecare toate propunerile care ni se par de interes.

Lista să fie o enumerare de obiective, unele ultracunoscute, altele mai puțin, sau completată cu minime informații?

Mă gândesc că dacă respectăm toți aceeași regulă va fi mai ușoară și centralizarea și va rezulta un top foarte util pentru toată lumea.

Așa că, admin, te rugăm să stabilești niște direcții pe care să le respectăm cu toții, pentru că dacă tot ne-ai incitat, un top AFA nu poate să arate oricum.

Și poate, dacă ne luăm în serios, iese ceva nu numai folositor, dar cu care să ne și mândrim.

Zic și eu, nu e musai.

Admin
[19.02.16 15:07:56]
»

@Aurici - fiind doar la stadiul de propuneri, limitări de genul "doar pe unde aţi fost" nu cred că s-ar impune (încă! vezi mai jos)

Propunerile se pot scrie aici, pe acest fir, ca ecouri (cine e deranjat de număr mare de înştiinţări care se vor genera, se poate dezabona oricum (doar de la ACEST fir!) - a se vedea jos de tot "Status Abonament Ecouri").

Aş limita însă nr de propuneri la 5 / căciulă şi cu *cerinţa expresă* de a se verifica dacă vreuna/vreunele dintre ele nu au fost deja propuse.

1. Echipa administrativă centralizează toate propunerile (din ecourile scrise aici)

2. Vom face un chestionar preliminar, cu toate propunerile acceptate, unde se va putea vota doar de către cei care aufostacolo *şi au scris încărcat un review* dia cea destinaţie

3. Primele 10,20 sau 50 (vedem, discutăm, stabilim împreună) "cele mai votate" *din prechestionar* vor fi afişate în chestionarul "final", unde va putea vota oricine (chiar şi userii nelogaţi = "goştii")

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
amero
[19.02.16 15:57:18]
»

Draga taticule, frumoasa performanta, 200 de articole... dar nu pentru cele 200 te felicit ci pentru cele 171 de articole dedicate nenumaratelor destinatii din Romania. Sincer, chiar imi pare a fi o frumoasa manifestare "patriotica", daca termenul acesta nu ar fi capatat in ultimii anii diferite conotatii. Cu siguranta in afara diplomelor de premianti ai anului 2015 si alte diverse variante organizatorii intalnirii de la Cincis se vor gandi la o premiere speciala pentru a marca aceasta performanta de promovare a Romaniei. In concluzie, felicitari si la cat mai multe rew.

Safta Radu
[19.02.16 17:07:23]
»

@Admin - vin şi eu cu câteva propuneri de obiective turistice din România:

- Lacul Roşu;

- Valea Lotrului;

- Muzeul de icoane pe sticlă de la Sibiel, jud. Sibiu;

- Lacul ,,Sf. Ana'';

- Cascada Cailor - Borşa, Maramureş;

- Mănăstirea ,,Dintr-un Lemn''- Frânceşti, jud. Vâlcea;

- Cetatea Râşnov;

- Salina Praid;

- Cheile Sohodolului - Runcu, jud. Gorj;

- Cetatea Făgăraşului;

===

done - by web

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[19.02.16 17:15:58]
»

Referitor la topul turistic românesc, aș vrea să mai propun o zonă superbă, pe care noi am redescoperit-o vara trecută, după mulți ani de când nu mai fusesem acolo - este vorba despre stațiunea Lacu Roșu + Cheile Bicazului. Așa cum reiese și din numeroasele articole de pe site, aici natura nu s-a zgârcit deloc și oferă din plin dovada măreției sale! Pentru noi, această propunere intră într-un top 5 personal.

===

done - by web

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Aurici
[19.02.16 17:41:21]
»

@Admin - Eu deja mă ambalasem într-un excel, într-o chestie mai elaborata, cu coloane cu obiectivele, unde se află dar și ceva observații. Poate că o să-i dau de cap vreodată.

Până termin eu acolo, uite și un top al familiei mele, pentru Romania, într-o ordine întâmplătoare și fără să mă refer la obiective deja menționate.

Lacul Bodi din Mogoșa, Baia Mare

Colibița, Bistrița

Lacul Bolboci și toată Valea Ialomiței până la Peștera

Cascada Valul Miresei din Răchițele, Apuseni

Smida, Doda Pilii, Giurcuța, sau oricare sat din Apuseni, de pe lângă lacul Beliș-Fântânele

Cetatea Poenari, Argeș

Cheile Tișiței, Lepșa, Vrancea

Casa Memorială Ciprian Porumbescu, Stupca, Suceava

===

done - by web

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[19.02.16 18:00:04]
»

@amero - Mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Îmi place să scriu și îmi place să călătoresc. Am văzut multe locuri din România, dar îmi dau seama că mai am încă și mai multe de văzut. Sunt atât de multe colțuri frumoase în țara asta...

@irinad - Mulțumesc pentru ecou.

@crismis - Mulțumesc pentru aprecieri; ce ar fi o destinație „povestită” fără a fi ilustrată de câteva imagini edificatoare? .

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
elviramvio
[19.02.16 18:03:39]
»

@Admin - Nu stiu daca ce voi spune e bine sau nu. A alege 5 -10 - xy locuri ce trebuiesc vazute macar o data-n viata, in Romania desigur, e greu. Asta nu inseamna ca pot sa amestec mesterul natura cu mesterul om, istoria antica cu prezentul. Daca tot se va munci, hai sa nu o facem haotic si sa incercam ceva cat de cat organizat, eu vin cu idea de a imparti pe timpi ai istoriei si culturii noastre, ai religiei, ai originii noastre (ei, aici sa va vad), ai geografiei, etc, . etc. ceea ce reprezinta natia noastra. Este greu dar cu oamenii pe care deja i-a starnit tata123, cred ca se poate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[19.02.16 18:56:56]
»

@tata123 - Felicitări pentru toată activitatea ta de până acum pe AFA!

@Admin - Din patriotism local, aș adăuga în lista deja deschisă:

- Parcul Național Ceahlău

- Mănăstirile Neamțului

- Curtea domnească Piatra Neamț

- Lacul Izvorul Muntelui - Bicaz

- Codrii de Aramă - Târgu Neamț

Mai sunt și altele, dar am încercat să nu repet ceea ce au spus alții deja.

===

done - by web

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adrianbogdan
[19.02.16 19:16:34]
»

Multumim @tata pentru review,

frumoasa initiativa alcatuirii unui top obiective turistice din Romania, eu propun un singur obiectiv pe care il iubesc si anume Targul Jiu cu cele 3 lucrari ale lui Brancusi

1. Coloana infinitului

2. Poarta sarutului

3. Masa tacerii

sa nu uitam ca azi am sarbatorit 140 ani de la nasterea marelui artist

succes!

===

done - by web

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
22 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, alina1104, alinaro, amero, Aurici, buterfly*, costy69, crismis, elviramvio, gettyy, giuliani, irinad, iulianic, maria55, Michi, mishu, Mitica49, Safta Radu, tata123 🔱, Testosu', trigri, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă România:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.083121061325073 sec
    ecranul dvs: 1 x 1