83393 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cetatea Țărănească Prejmer

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
30.11.2017
DE
Avatar Crazy_Mouse
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Sărat
înscris/ă în 09.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
25 de lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 7 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

În vizită la Biserica fortificată de la Prejmer


În vara acestui an am vizitat multe obiective interesante; pe unele dintre ele le-am văzut pentru prima dată, la altele am revenit cu plăcere după ce le mai vizitasem şi cu alte ocazii. Unul dintre obiectivele turistice care au constituit o premieră pentru noi este Biserica fortificată de la Prejmer, loc al cărui prag l-am călcat în luna iulie. Am încercat şi în urmă cu doi ani să vizităm această biserică-cetate, însă atunci am fost acolo într-un moment în care obiectivul era închis. De data asta însă am fost mai norocoşi!

Accesul la acest obiectiv este simplu: ajungi pe DN 10 în localitatea Prejmer (fie că vii dinspre Buzău, fie că soseşti dinspre Braşov); în zona centrală a localităţii te abaţi câteva sute de metri de la drumul principal şi... gata, ai ajuns!

Privită din exterior, fortificaţia este cu adevărat impresionantă! Ziduri masive prevăzute cu orificii micuţe înconjoară biserica, a cărei turlă se înalţă semeaţă spre cer, fiind vizibilă din depărtare. În lateral se distinge un coridor al cărui acoperiş este susţinut de coloane groase, aceasta reprezentând intrarea în incinta obiectivului.

Păşind pe pietrele tocite din culoarul de acces te gândeşti imediat că locul a traversat multe secole de istorie zbuciumată. Conform informațiilor existente, construirea Bisericii Sfintei Cruci a fost începută în anul 1218 de către Ordinul Cavalerilor Teutoni. An după an şi secol după secol, biserica a fost permanent fortificată, fiind înconjurată cu ziduri înalte prevăzute cu bastioane şi jgheaburi pentru aruncarea smoalei, şanţuri cu apă, porţi grele de lemn şi metal, poduri mobile şi invenţii fel de fel, toate acestea având un scop precis – să-i ţină pe cotropitori la distanţă, în afara zidurilor, sub ploaia de plumbi revărsaţi cu generozitate dinapoia zidurilor. Iar cotropitorii erau numeroşi în vremurile de demult, astfel că ţăranii şi meseriaşii saşi stabiliţi în Ţara Bârsei au lucrat permanent şi au transformat biserica-cetate de la Prejmer în poate cea mai importantă biserică fortificată din această parte a Europei.

Aproape de capătul coridorului de acces, pe partea stângă, se află casa de bilete. Am achitat repejor 25 de lei (10 lei/adult şi 5 lei pentru copil) şi am ajuns apoi într-o curte mică unde se află vreo două încăperi de unde poţi achiziţiona diferite suveniruri. Însă nu aceste suveniruri reprezintă adevărata atracţie acolo, ci o colecţie muzeală amenajată în câteva încăperi aflate la etaj (pentru a ajunge, am urcat pe o scară cu trepte din lemn aflată în stânga gangului). Sunt expuse acolo numeroase obiecte din gospodăriile ţărăneşti de altădată, vase ceramice, lăzi de zestre, ţesături de o frumuseţe aparte, ustensile pentru gătit şi pentru copt, sau chiar copii după documente vechi. Am zăbovit ceva timp, admirând fiecare exponat în parte; unora dintre obiecte le cunoşteam întrebuinţarea, însă altele au rămas o necunoscută pentru noi. Oricum, adăpostită de zidurile masive, această colecţie constituie un punct de atracţie a bisericii fortificate.

După vizitarea muzeului, am revenit în curtea aceea mică şi am avansat printr-un gang răcoros (barbacana cetăţii) către curtea propriu-zisă, locul unde se află biserica. Am privit cu interes grilajul masiv din lemn de la mijlocul culoarului, grilă prevăzută cu vârfuri metalice în partea inferioară. Cine ştie câţi duşmani şi-or fi găsit acolo sfârşitul, atunci când poarta grea era prăvălită de deasupra creştetelor lor?!

Pas cu pas, am ajuns în curtea interioară a obiectivului. În partea dreaptă există un panou care prezintă detalii de construcţie a fortificației, dar şi câteva informaţii cu privire la destinaţia încăperilor pe care urma să le vizităm. Ne-a reţinut atenţia detaliul potrivit căruia zidurile de centură au –în forma lor actuală- o grosime la bază de aproximativ 5 metri. Oau!

Biserica având hramul „Sfânta Cruce” este amplasată în partea centrală a curţii şi ne-a atras atenţia prin mărimea ei, dar şi prin blocurile de piatră care încadrează atât uşile, cât şi ferestrele, particularităţi de construcţie care se regăsesc şi în interior. Am zăbovit câteva minute în biserică pentru a privi cu atenţie nişte lespezi funerare vechi expuse într-o parte, un altar-triptic având în prim-plan scena „Răstignirea lui Iisus” (cel mai vechi triptic din Transilvania; realizat în perioada 1450-1460) sau orga bisericii aflată la etaj, în partea opusă altarului. Tot în interior, atenţia îţi este atrasă şi de multitudinea de arce care brăzdează tavanul.

Referitor la restaurarea bisericii, există în interior o plachetă care arată că obiectivul „a fost restaurat şi consolidat de Direcţia Monumentelor Istorice în perioada 1964 – 1970. ”

După ce am terminat de explorat biserica, am vizitat câteva dintre încăperile realizate în fortificaţia care înconjoară curtea lăcaşului de cult. O parte din acel zid de incintă seamănă cu un stup uriaş, cel puţin aşa ni s-a părut nouă privind la numeroasele încăperi aşezate pe două până la patru niveluri (peste 270 de camere). Fiecare încăpere aparţinea câte unei familii de ţărani din Prejmer, locuitorii refugiindu-se acolo ori de câte ori comunitatea era atacată. În acele încăperi erau ţinute multe provizii, astfel că cei retraşi la adăpostul zidurilor puteau rezista unor asedii îndelungate.

Am tot urcat şi coborât treptele de lemn către diferite încăperi, apoi am ajuns în zona unde sunt amenajate spaţiile de depozitare pentru uneltele agricole - folosite în viticultură şi pomicultură (trei teascuri şi o moară de zdrobit fructe), folosite pentru prelucrarea cânepii (maşină şi ciocane de răsucit funii groase şi subţiri, piepteni de cânepă şi nişte daraci) sau utilizate la arat, recoltat cereale şi treierat (pluguri, juguri de diferite feluri, o prăşitoare sau un hambar).

Urmând mici săgeţi indicatoare, am ajuns la încăperea unde se află „Vechea Şcoală”. Încăperea este prevăzută cu bănci şi pupitru, iar pe pereţi se mai pot vedea fragmente din vechile fresce realizate odinioară. Trebuie spus că în această şcoală învăţau copiii în timpurile de primejdie, iar „primii dascăli sunt menţionaţi în anii 1460 şi 1556. ”

În încăperile alăturate sunt amenajate un interior tradiţional săsesc şi un atelier al rotarului şi al dogarului (atelier dotat cu bancă de dulgherit, tesle, barde, rindele, şublere, cleşti, cuţite pentru tăiat şi subţiat pielea şi alte astfel de obiecte).

Pas cu pas, am avansat către drumul de strajă, una dintre cele mai interesante zone ale fortificaţiei. Acesta reprezintă un culoar acoperit aflat în partea superioară a zidurilor, un loc unde se poate ajunge prin câteva locuri, pe scări de lemn. Drumul de strajă are numeroase ferestruici către exterior, locaşuri de unde inamicii erau „spălaţi” cu smoală sau „mângâiaţi” de rafalele trase asupra lor. Într-un loc se păstrează renumita „orgă a morţii”, un dispozitiv care permitea tragerea din acelaşi loc cu mai multe arme deodată.

Drumul de strajă măsoară aproximativ 800 de metri, iar prin locaşurile jgheaburilor am putut admira localitatea Prejmer de la înălţime. Puştiul nostru a fost încântat de acest drum al străjii, aşa că ne-am plimbat minute bune pe culoarul vechilor apărători ai cetăţii.

Am coborât apoi cu atenţie în curtea interioară şi ne-am îndreptat către ieşire. Vizita noastră la acest obiectiv durase mai bine de o oră, aşa că sosise timpul să plecăm.

Dacă vom vizita acest obiectiv şi cu altă ocazie?! Da, ne-ar plăcea să revenim acolo, aşa că opinia de la finalul articolului este cea firească: recomandăm vizitarea Bisericii fortificate de la Prejmer!

Toate cele bune!

---
Impresii încărcate de Crazy_Mouse in 30.11.2017 10:17:24

Validat / Publicat: 30.11.17 11:53:55


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 946


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Crazy_Mouse); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  44300 PMA (din 47 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[30.11.17 12:24:02]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- liviu49
[30.11.17 12:24:34]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse: Felicitari pentru excursie si pentru articol. De poze nu zic, inca nimic, pentru ca nu am apucat sa le vad. Dar imediat dau iama prin ele si nu se poate sa nu gasesc ceva care sa-mi placa.

   Am o nedumerire. Cum se face ca, in timp ce voi, ceilalti, reusiti sa vedeti bisericile fortificate ci cetatile din preajma Brasovului, eu nu am acelasi noroc. De cate ori merg sa-mi vad sora la Insuratei, sau merg in vizita la un prieten de la Tifesti, Vrancea, ma intorc acasa prin Lepsa, Ojdula, Tg. |Secuiesc, Brasov. Am fost si sambata si duminica si in timpul saptamanii, dar ori era incuiat ori erau nunti si nu puteam decat sa ne uitam pe dinafara.

   Norocul meu cu cei care, probabil, sunt mai cuminti ca mine.

   Numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- krondia
[30.11.17 21:07:57]
» mesaj pers

   Cetatea Prejmer este într-adevăr una dintre cele mai bine păstrate fortificații din Europa, motiv pentru care a fost înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Un aspect mai puțin cunoscut este faptul că Cetatea Prejmer este singurul obiectiv din România care deține trei stele în ghidul turistic Michelin.

   @liviu49, îți recomand festivalul Barcensis când poti vizita o mare parte din bisericile fortificate din Țara Bârsei. Sunt concerte de orgă, muzică clasică, instrumentală care au loc de regulă în lunile iulie și august la Brașov, Ghimbav, Codlea, Hărman, Prejmer, Sânpetru, Hălchiu, Vulcan. Eu așa am reușit să văd cele mai multe dintre aceste obiective.

   La Prejmer mai are loc și festivalul Diletto Musicale, în fiecare duminică din luna august.

   La ambele evenimente intrarea este liberă, un aspect deloc de neglijat având în vedere prețurile actuale la bilete.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- elviramvio
[01.12.17 15:59:39]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse:

   P42, am avut și eu în copilărie jucării din acelea de lemn pe sfori, mi le cumpărau de la rudarii ce treceau pe stradă cu linguri, coșuri și alte chestii. Le-am revăzut la bugari și acum în pozele tale.

   Frumos "ronțăi" tu obiectivele deosebite din țărișoara asta, felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioan marinescu
[06.12.17 19:35:41]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse: Numai am trecut pe lângă și nu m-am oprit. Acum sunt edificat și am votat rewiew-ul!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[08.12.17 10:03:58]
» mesaj pers

   @liviu49: Si Harman si Prejmer merita din plin sa le acordati o vizita, eu am facut asta in 2014 si am plecat de acolo incantata, iar sugestiile facute de @krondia pot fi utile

   @Crazy_Mouse: Felicitari pentru articol, mi-a adus aminte cu mare drag de vizita mea la Harman si Prejmer. Iar de la Harman sotul meu chiar are amintiri "sonore", a batul clopotul exact cand trecea pe sub el (noroc ca doar o data, de sfert de ora).

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- adrianaglogo
[08.07.18 19:16:15]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse: A trecut un an de la vizita voastra la Cetatea Prejmer, iti mai amintesti cumva cam de cat timp ati avut nevoie pentru vizita?

   Avem si noi in plan acest obiectiv, intr-o iesire de vineri pana luni.

   Am vazut ca lunea este inchis, asa ca trebuie sa schimbam un pic programul.

   Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krondia
[08.07.18 19:38:47]
» mesaj pers

   Am ataşat o fotografie cu orarul de la începutul anului din care reiese că în această perioadă cetatea este deschisă lunea între 9 şi 18 dar, cel mai bine, sunaţi să verificati.

   Pentru vizită alocaţi în jur de o oră, să puteţi vizita în tihnă toate ungherele, Drumul de strajă...

   Intraţi si pe la Hărman, chiar dacă nu este în patrimoniul UNESCO, biserica fortificată de aici adăposteşte valoroase picturi murale datând de la sfârşitul secolului al XV-lea, unul dintre puţinele ansambluri medievale păstrate integral in Transilvania. La Hărman puteţi urca şi în turnul bisericii.

   Vacanţă plăcută!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- adrianaglogo
[08.07.18 19:54:13]
» mesaj pers

   @krondia: Multumesc, foarte utila informatia. O sa sunam sa verificam programul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[45] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2017] Aceasta este biserica-cetate de la Prejmer, obiectiv pe care doream de mai multă vreme să îl vizităm. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926500">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926500"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926500">Şterge vot</a></div><span id="v9926500" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926500)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926500Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926500MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2017] Aceasta este biserica-cetate de la Prejmer, obiectiv pe care doream de mai multă vreme să îl vizităm.
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2017] Biserica fortificată de la Prejmer văzută din alt unghi. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926501">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926501"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926501">Şterge vot</a></div><span id="v9926501" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926501)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926501Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926501MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2017] Biserica fortificată de la Prejmer văzută din alt unghi.
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2017] Culoar de acces în interiorul obiectivului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926502">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926502"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926502">Şterge vot</a></div><span id="v9926502" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926502)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926502Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926502MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2017] Culoar de acces în interiorul obiectivului.
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2017] La capătul culoarului se află casa de bilete. Am plătit 25 de lei pentru vizitarea obiectivului (2 adulţi şi un copil). -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926503">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926503"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926503">Şterge vot</a></div><span id="v9926503" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926503)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926503Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926503MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2017] La capătul culoarului se află casa de bilete. Am plătit 25 de lei pentru vizitarea obiectivului (2 adulţi şi un copil).
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2017] Am ajuns într-o curte mică. De acolo puteţi cumpăra unele suveniruri şi tot de acolo se poate ajunge la etajul unu, unde este amenajată o interesantă colecţie muzeală. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926504">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926504"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926504">Şterge vot</a></div><span id="v9926504" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926504)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926504Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926504MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2017] Am ajuns într-o curte mică. De acolo puteţi cumpăra unele suveniruri şi tot de acolo se poate ajunge la etajul unu, unde este amenajată o interesantă colecţie muzeală.
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2017] Magazin cu suveniruri aflat în interiorul fortificaţiei de la Prejmer. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926505">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926505"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926505">Şterge vot</a></div><span id="v9926505" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926505)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926505Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926505MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2017] Magazin cu suveniruri aflat în interiorul fortificaţiei de la Prejmer.
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2017] Biserica fortificată de la Prejmer - detalii de construcţie. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926506">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926506"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926506">Şterge vot</a></div><span id="v9926506" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926506)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926506Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926506MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2017] Biserica fortificată de la Prejmer - detalii de construcţie.
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2017] Urcăm la primul etaj pentru a vizita expoziţia muzeală amenajată acolo. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926507">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926507"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926507">Şterge vot</a></div><span id="v9926507" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926507)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926507Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926507MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2017] Urcăm la primul etaj pentru a vizita expoziţia muzeală amenajată acolo.
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2017] În micul muzeu sunt expuse obiecte folosite în gospodăriile ţărăneşti de odinioară. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926508">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926508"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926508">Şterge vot</a></div><span id="v9926508" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926508)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926508Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926508MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2017] În micul muzeu sunt expuse obiecte folosite în gospodăriile ţărăneşti de odinioară.
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2017] Obiecte expuse în muzeul bisericii-cetate de la Prejmer. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926509">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926509"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926509">Şterge vot</a></div><span id="v9926509" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926509)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926509Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926509MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2017] Obiecte expuse în muzeul bisericii-cetate de la Prejmer.
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2017] Admirăm diferite exponate aflate în colecţia muzeală a cetăţii de la Prejmer. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926510">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926510"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926510">Şterge vot</a></div><span id="v9926510" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926510)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926510Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926510MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2017] Admirăm diferite exponate aflate în colecţia muzeală a cetăţii de la Prejmer.
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2017] La pas prin barbacana cetăţii, către curtea interioară a fortificaţiei de la Prejmer. Barbacana este o galerie boltită semicilindrică de 30 de metri lungime, culoar prin care se ajunge în incinta bisericii fortificate. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926511">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926511"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926511">Şterge vot</a></div><span id="v9926511" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926511)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926511Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926511MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2017] La pas prin barbacana cetăţii, către curtea interioară a fortificaţiei de la Prejmer. Barbacana este o galerie boltită semicilindrică de 30 de metri lungime, culoar prin care se ajunge în incinta bisericii fortificate.
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2017] Turla bisericii domină împrejurimile. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926512">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926512"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926512">Şterge vot</a></div><span id="v9926512" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926512)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926512Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926512MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2017] Turla bisericii domină împrejurimile.
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2017] Turla bisericii este încadrată de verdele arborilor crescuţi în curtea cetăţii de la Prejmer. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926513">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926513"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926513">Şterge vot</a></div><span id="v9926513" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926513)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926513Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926513MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2017] Turla bisericii este încadrată de verdele arborilor crescuţi în curtea cetăţii de la Prejmer.
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2017] Am vizitat biserica. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926514">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926514"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926514">Şterge vot</a></div><span id="v9926514" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926514)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926514Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926514MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2017] Am vizitat biserica.
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2017] Biserica fortificată de la Prejmer - imagine din interiorul lăcaşului de cult. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926515">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926515"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926515">Şterge vot</a></div><span id="v9926515" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926515)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926515Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926515MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2017] Biserica fortificată de la Prejmer - imagine din interiorul lăcaşului de cult.
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2017] Am privit cu interes altarul-triptic al bisericii, având în prim-plan scena „Răstignirea lui Iisus” (cel mai vechi triptic din Transilvania; realizat în perioada 1450-1460). -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926516">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926516"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926516">Şterge vot</a></div><span id="v9926516" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926516)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926516Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926516MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2017] Am privit cu interes altarul-triptic al bisericii, având în prim-plan scena „Răstignirea lui Iisus” (cel mai vechi triptic din Transilvania; realizat în perioada 1450-1460).
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2017] În balconul din imagine este amplasată orga bisericii de la Prejmer. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926517">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926517"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926517">Şterge vot</a></div><span id="v9926517" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926517)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926517Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926517MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2017] În balconul din imagine este amplasată orga bisericii de la Prejmer.
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2017] Biserica văzută din exterior (dintr-un alt unghi). -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926518">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926518"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926518">Şterge vot</a></div><span id="v9926518" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926518)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926518Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926518MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2017] Biserica văzută din exterior (dintr-un alt unghi).
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2017] Acestea sunt încăperile realizate în fortificaţia care înconjoară curtea lăcaşului de cult de la Prejmer. Un stup de mari dimensiuni! -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926519">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926519"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926519">Şterge vot</a></div><span id="v9926519" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926519)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926519Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926519MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2017] Acestea sunt încăperile realizate în fortificaţia care înconjoară curtea lăcaşului de cult de la Prejmer. Un stup de mari dimensiuni!
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2017] Fotografie realizată din alt unghi în curtea interioară a bisericii fortificate de la Prejmer. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 30.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av926520">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv926520"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=926520">Şterge vot</a></div><span id="v9926520" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(926520)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f926520Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e926520MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2017] Fotografie realizată din alt unghi în curtea interioară a bisericii fortificate de la Prejmer.
foto Crazy_Mouse [30.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[45] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.166756153107 sec