67562 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Salina Praid

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
15.03.2016
DE
Avatar Crazy_Mouse
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Sărat
înscris/ă în 09.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 1 zile
TIP:

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Explorând adâncurile sărate ale Praidului...


Urmare de aici

Anul trecut în luna august ne-am plimbat pentru câteva zile prin zona Sovata-Praid, astfel că am descoperit o parte dintre atracțiile turistice din această frumoasă parte a țării. Dacă despre stațiunea Sovata vezi impresii și despre atracțiile localității Corund vezi impresii am reușit să scriu pe site, în acest articol voi prezenta un obiectiv pe care l-am vizitat în prima zi a sejurului nostru aici. Este vorba despre Salina Praid, pe care am explorat-o înainte de a merge să ne cazăm în Sovata la vila cu același nume din stațiune vezi impresii.

Am ajuns la Praid în timpul săptămânii și am hotărât să vizităm chiar în acea zi salina din localitate deoarece era aproximativ ora 10.30 și am considerat că este cam devreme să căutăm loc de cazare. Puteam să facem acest lucru și mai târziu și nu ne-am înșelat – am găsit destul de repede cazare la Sovata după-amiază.

Despre Salina Praid lecturasem anterior mai multe impresii pe AFA, astfel că eram destul de bine documentat și am găsit repejor parcarea din apropierea salinei unde am lăsat mașina contra-cost. Este aproape imposibil să ratezi salina, sunt mai multe indicatoare care îți arată drumul spre acest obiectiv. Am urmat șoseaua principală DN 13A spre ieșirea din Praid către Sovata și am virat spre stânga pe strada Minei. Am trecut de intrarea în salină (pe partea stângă a străzii), apoi de casa de bilete (la aproximativ 50 de metri, pe partea cealaltă a străzii) și am ajuns într-o parcare încăpătoare aflată la câteva sute de metri mai încolo. Ne-am îndreptat spre casa de bilete unde am stat câteva minute la coadă, achiziționând apoi tichetele cu care ne-am dus spre peronul din apropiere de unde urma să ne preia autobuzul care să ne ducă în interiorul minei. Pentru că am vorbit despre casa de bilete, trebuie să precizez tarifele de intrare în momentul vizitei noastre aici: 25 lei/adult și 15 lei pentru copii. Destul de mari ni s-au părut tarifele, însă situația era mult îmbunătățită pentru cei care ar fi făcut abonament pentru minim 5 zile – adulții plăteau 12 lei/zi, iar pentru copii tariful era de 8 lei/zi. Referitor la programul de vizitare nu mai fac precizări, el poate fi găsit actualizat și consultat pe site-ul salinei: http://www.salinapraid.ro .

Buun, am trecut de casa de bilete și am așteptat răbdători pentru câteva minute un autobuz care să ne preia și să ne conducă spre răcoroasele galerii ale salinei. Și autobuzul a sosit repejor, astfel că am urcat și am luat loc, iar peste vreo două minute porneam către explorarea unei saline în care urma să pășim pentru prima dată. Mi-a plăcut faptul că în autobuz nu s-au urcat mai multe persoane decât numărul de locuri, am avut mai demult o experiență urâtă la salina din Târgu-Ocna, când am fost înghesuiți precum sardinele într-un microbuz... Să revenim, aș putea face și aici un reproș, în sensul că geamurile autobuzului aveau nevoie de o curățare cât mai rapidă. Chiar și așa, după câteva minute am ajuns la locul de debarcare, unde ne-au fost verificate biletele. După aceea am intrat în zona de vizitare propriu-zisă, coborând pentru început pe o scară largă de lemn cu aproximativ 200 de trepte. Ajunși la Orizontul 50, la adâncimea de aproximativ 120 de metri, am început vizitarea salinei Praid. În primul rând trebuie să spun că, deși am ajuns aici în timpul săptămânii, era destul de aglomerat în salină, însă acest lucru nu ne-a deranjat.

După ce am terminat de coborât treptele, am observat la câțiva metri pe partea stângă niște panouri informative cuprinzând date despre salina de la Praid. Pentru că nu ne grăbeam, am parcurs multe dintre informațiile afișate; am aflat că ”utilizarea minei de sare de la Praid în scop terapeutic (speleoterapia) a început în anul 1960 în vechea mină Gheorghe Doja, într-o sală din sistemul camerelor deja exploatate. În scopul valorificării permanente a camerelor exploatate, în 1974 s-a înființat la Praid o secție de spital cu 40 de paturi. Astfel, pe perioada tratamentului medical cu durata de trei săptămâni, bolnavii beneficiau și de un tratament medicamentos adecvat.

În anul 1980, baza de tratament din subteran s-a mutat într-un spațiu mai adecvat – Orizontul 50 – unde funcționează și astăzi. În ceea ce privește durata tratamentului pentru bolile căilor respiratorii, se recomandă a se petrece în salină 2,3 sau 4 ore, în funcție de ceea ce stabilește medicul pentru fiecare persoană în parte. Perioada de tratament pentru adulți este de 16-18 zile, iar pentru copii de 10-12 zile. La capitolul contraindicații pentru tratamentul în subteran erau menționate, printre altele, tuberculoza, bolile acute respiratorii, tensiunea mare, cardiopatia ischemică, boala Basedow ori sarcina.

Referitor la numărul de persoane care intră anual aici în subteran, în 1996 au fost înregistrate 161178 de persoane, iar începând cu anul 2010 s-a ajuns la aproximativ 400000 de persoane anual. ”

Cam atât cu informațiile exacte, cine dorește poate găsi oricum mult mai multe date despre salina de la Praid pe internet... să continuăm cu vizita noastră aici.

Am ajuns într-o zonă unde galeria salinei se bifurcă. În față existau o cafenea, un magazin de suveniruri, precum și un punct de prim ajutor. Tot în această parte a galeriei mai era un cinematograf 3D, dar și un mic punct informativ. Dacă vei trece de acest punct informativ, vei ajunge la toalete, dar și la cealaltă scară pe care se iese din salină; ieșirea din subteran se realizează pe un alt traseu.

După ce am dat o raită pe la magazinul de suveniruri, am urcat pe o scară laterală către partea superioară a acestei construcții, unde era amenajat un loc destinat celor mici care pot realiza aici picturi cu sare. Existau diverse modele pe care le puteai cumpăra, contra sumei de 10 lei primeai un model pe coală A4, precum și câteva punguțe cu diverse culori pentru a realiza desenul respectiv. Este o idee bună acest spațiu amenajat pentru cei mici, deoarece părinții îi pot ține ocupați pentru ceva timp pentru a beneficia de aerul cu proprietăți curative din salină. Tot de aici am admirat de la înălțime o parte din galeria de vizitare.

Am coborât din spațiul destinat picturilor cu sare și am continuat explorarea salinei. Bine, explorare puțin mai târziu, pentru că juniorul nostru a dorit să probeze toboganele și leagănele instalate în apropiere. Spre deosebire de salinele de la Slănic Prahova și de la Târgu Ocna, unde ajungem mai des, salina Praid este mai dotată, există mai multe amenajări atât pentru adulți, cât și pentru cei mici; toate acestea ajută vizitatorii să petreacă mai mult timp în subteran fără a se plictisi.

Am revenit în locul unde galeria salinei se bifurcă și am trecut pe lângă Club Aventura, unde cei pasionați de cățărări puteau experimenta senzații tari în funcție de antrenamentul, dar și de curajul fiecărui doritor. Programul afișat al acestei distracții din salina Praid era cuprins în intervalul orar 09.30 – 19.30, cu posibilitatea achiziționării ultimului bilet la ora 18.30. Pentru închirierea echipamentului timp de 60 de minute se percepeau tarife diferențiate în funcție de înălțimea doritorului: 25 de lei (înălțime între 110 și 140 cm.), 30 de lei (înălțime între 140 și 160 cm.) sau 35 de lei (înălțime peste 160 de cm și adulții). Era menționat faptul că se acordau reduceri pentru grupurile mai mari de 10 persoane, iar numai pentru traseul de tiroliană exista un tarif special – 10 lei pentru o tură.

Noi am rămas puțin în zonă pentru a-i admira pe cei care parcurgeau cu grijă traseele de la înălțime, apoi ne-am îndreptat spre parcul de distracții pe care cel mic a dorit să și-l treacă în CV :). Bineînțeles că nu l-am refuzat, ne-am bucurat chiar că astfel va mai trece o bucată de timp fără ca el să se plictisească. Am rămas aici pentru aproximativ 20 de minute, timp în care cel mic s-a distrat la toboganul gonflabil sau la un spațiu de joacă amenajat pe trei niveluri. Din câte îmi amintesc, am plătit undeva puțin peste 10 lei.

Am continuat explorarea galeriei trecând printre numeroase tobogane, leagăne de lemn sau balansoare și am ajuns într-o zonă în care galeria se lărgește. Aici am văzut câteva mese de ping-pong, însă acestea erau ocupate și nici noi nu aveam la noi ceea ce ne-ar fi trebuit. Într-un colț exista un magazin micuț de unde eu am cumpărat o cafea; se mai puteau achiziționa de aici răcoritoare, dulciuri ori ceai, însă noi aveam în rucsac câte ceva de ronțăit, astfel că alte produse nu ne-au interesat.

Am observat un mic regulament adresat vizitatorilor salinei, acesta fiind afișat pe un perete în apropiere. Am lecturat din curiozitate majoritatea regulilor prezentate și am reținut faptul că în salină este interzis consumul de băuturi alcoolice, accesul cu animale de companie sau jocul cu mingea. Dacă indivizi ”dropsați” sau animale de companie nu am remarcat, în schimb mulți copii se jucau cu mingile din dotare, însă probabil că nimeni nu îți spune nimic dacă în joaca ta nu îi deranjezi pe ceilalți vizitatori.

Am ajuns și la magazinul de produse naturiste, am aruncat o privire peste produsele expuse pentru comercializare, însă tarifele ni s-au părut a fi destul de mari. Nu departe de această zonă este amenajat muzeul salinei Praid. Mai multe imagini afișate aici prezintă exploatarea sării de la Praid pe diferite etape; în pereți sunt săpate locașuri micuțe unde sunt expuse câteva unelte utilizate în minerit, dar și sare în culori și recipiente diferite. Alte informații afișate prezintă unele documente întocmite în procesul de exploatare a sării, dar am reținut și o referire la o lucrare intitulată ”Mineralogia magnus Transilvaniae” aparținându-i lui Fridvaldsky Janos; în această lucrare din anul 1767 autorul a prezentat amănunțit pentru prima oară sarea de la Praid ca mineral.

Nu am plecat din această parte a galeriei fără a merge și în spațiul care găzduiește biserica din salina Praid. Lăcașul de cult amenajat aici dispune de două rânduri de bănci unde cei care vor să asiste la slujbe pot lua loc. Pentru că nu era slujbă, am putut observa în voie această capelă și am remarcat într-un colț din apropierea altarului o statuetă, de fapt o sculptură în sare reprezentându-l pe Sfântul Ioan Nepomuk, considerat a fi un protector al pescarilor, al podurilor, al vaselor, dar și al minerilor. Conform câtorva date afișate, ”acesta s-a născut în anul 1345 în satul Pomuk, o localitate din Boemia de Vest. Conform unei legende, se spune că acest om a fost schingiuit și omorât în anul 1393 la Praga deoarece a respectat cu sfințenie secretul spovedaniei și nu a dorit să-i divulge regelui Wenzel păcatele spovedite lui de soția suveranului. Ioan Nepomuk a fost declarat sfânt în anul 1729 de către Papa Benedict al XIII-lea. ”

Am ieșit din spațiul capelei și am abservat că în apropiere începuse o repriză de aerobic la care putea participa oricine dintre cei prezenți, important era doar să dorești acest lucru. Mișcările erau coordonate de un antrenor care a reușit să strângă în câteva minute numeroși doritori. Soția s-a declarat încântată să poată face puțină mișcare, însă cel mic era destul de obosit, așa că noi bărbații familiei am luat loc la o măsuță din apropiere și am așteptat răbdători încheierea ședinței de mișcare. A sosit și acest moment după aproximativ un sfert de oră, așa că am parcurs galeria în sens invers, am mai oprit pe la câte un leagăn ori pe la câte vreo băncuță, apoi am pornit agale către scara care avea să ne conducă spre ieșirea din salina de la Praid.

Ar mai fi de precizat că am observat într-un loc un indicator care ne spunea că acolo există internet wireless (era afișată și parola), dar nu am testat funcționalitatea acestuia. Am avut alte lucruri de făcut, nu ne-am plictisit pe parcursul celor aproximativ trei ore și jumătate petrecute aici.

La plecare am urcat mai încet treptele scării care avea să ne conducă spre locul de unde urma să fim preluați de către autobuz. Trebuie să mai precizez că temperatura în salină la momentul vizitei noastre era de 15,6 grade, destul de plăcut, reconfortant chiar dacă ar fi să ne gândim că afară termometrul sărea deja binișor de 30 de grade. Bine, această diferență termică nu este indicată, ar fi bine ca cei care doresc să viziteze salina să vină aici primăvara ori toamna, când șocul termic este aproape inexistent.

Până să ajungem la autobuz, la capătul superior al scării am intrat într-o sală destul de mare unde erau amenajate un restaurant, o cramă, dar și o expoziție de picturi pe peretele de sare ori de sculpturi. Am remarcat-o într-o sculptură pe Sfânta Varvara, protectoarea minerilor, și ne-am îndreptat apoi spre poarta la care am așteptat preț de aproximativ 10 minute sosirea unui autobuz. Am avut noroc și am prins loc în primul autobuz sosit, așa că după câteva minute am fost luați în primire de soarele strălucitor de august care ne-a reamintit că era încă vară și că noi trebuia să profităm în continuare de acest anotimp al plimbărilor. Vreau să mai menționez că la plecare am fost preluați de un autobuz denumit ”Tinuța”, pe care l-am fotografiat pentru a ne aminti de această vizită în adâncurile sărate ale Praidului.

Pentru cei care vor petrece mai mult timp aici, în afară de salină se mai poate vizita în apropiere o expoziție de fluturi tropicali vii sau ștrandul recent amenajat din apropierea gurii de intrare în salină ori se poate parcurge traseul prin rezervația naturală muntele de sare de la Praid. Toate aceste atracții ale zonei sunt prezentate în detaliu pe site-ul AFA de către alți useri, astfel că aveți la dispoziție numeroase informații utile care vă pot asigura un sejur frumos în această parte interesantă a țării noastre.

În încheierea prezentului articol, vă recomand să petreceți un sejur în zona Sovata-Praid și să vizitați salina din localitatea Praid! Noi am fost acolo și ne-a plăcut!

---
Impresii încărcate de Crazy_Mouse in 15.03.2016 22:57:35

Validat / Publicat: 16.03.16 08:31:14


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 3148

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Crazy_Mouse); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38000 PMA (din 41 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[16.03.16 09:45:02]
» mesaj pers

   Un articol minunat despre un loc deosebit. Nu am fost inca acolo insa atunci cand voi ajunge sigur voi vizita si aceasta salina.

   Cat despre Sfantul Nepomuk eu am facut cunostinta cu el in 2001 cand am fost in Austria la Wels si despre care am scris aici vezi impresii. Datorita semnificatiei acestui sfant il putem regasi in multe tari si chiar la noi in tara in multe locuri.

   Cred ca aceasta salina este tot ce iti trebuie pentru a petrece o zi reusita si citind articolul tau cu atat mai mult imi doresc sa ajung acolo. Felicitari si pentru poze.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[16.03.16 10:08:07]
» mesaj pers

   @mishu: Nu stiam nimic despre Sfantul Ioan Nepomuk pana nu am ajuns la salina Praid. Aici erau afisate acele informatii despre Sfantul Nepomuk, date pe care le-am citat in prezentul review. Ca protectoare a minerilor aveam cunostinta doar despre Sfanta Varvara, pe care am intalnit-o prima oara cu ocazia vizitarii salinei de la Targu Ocna.

   Multumesc pentru aprecierile si pentru ecoul dvs. !

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- elviramvio
[16.03.16 20:47:53]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse -

   Sf. Nepomuk a fost declarat si patronul Banatului dar este si protectorul minerilor din Ardeal, de aceea are multe statui si capele in zonele miniere ardelene. Sper ca exista inca statuia de la castelul Corvinestilor - era sau este de lemn - pe pod. O pictura frumoasa cu sf. Nepomuk este in biserica franciscana din Brasov. Am vazut acum f. multi ani biserica din Gherla, unde este iarasi pictat superb. Magazinul naturist sper ca avea produse pe baza de sare caci saculetii cu sare sunt teribil de buni pentru sinuzita, raceli si dureri reumatice, doar sa-i folosesti cum trebuie.

   Vacante frumoase, vine acum vara!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[16.03.16 22:33:38]
» mesaj pers

   @elviramvio - La magazinul naturist din această salină erau și unele produse pe bază de sare, dar și multe altele pe care le putem găsi în magazinul naturist de la mine din oraș. Din acest motiv am putut să ne facem o idee referitoare la prețurile destul de mari de aici, am comparat prețurile unor produse pe care deja le cunoșteam. Eh, acum cine știe și cât o costa chiria acolo în subteran...

   Mulțumesc pentru ecou! Vacanțe frumoase și vouă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[52] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2015] Ne îndreptăm spre casa de bilete pentru a cumpăra tichetele care să ne permită vizitarea salinei de la Praid. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722673">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722673"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722673">Şterge vot</a></div><span id="v9722673" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722673)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722673Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722673MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2015] Ne îndreptăm spre casa de bilete pentru a cumpăra tichetele care să ne permită vizitarea salinei de la Praid.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2015] Apare destul de repede și un autobuz care avea să ne conducă spre galeriile răcoroase ale salinei. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722674">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722674"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722674">Şterge vot</a></div><span id="v9722674" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722674)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722674Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722674MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2015] Apare destul de repede și un autobuz care avea să ne conducă spre galeriile răcoroase ale salinei.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2015] Am luat loc în autobuz și așteptăm ca acesta să se pună în mișcare. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722675">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722675"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722675">Şterge vot</a></div><span id="v9722675" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722675)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722675Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722675MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2015] Am luat loc în autobuz și așteptăm ca acesta să se pună în mișcare.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2015] Am ajuns la căpatul traseului parcurs cu autobuzul. Vom coborî o scară lungă aflată dincolo de aceste uși pentru a ajunge în salina propriu-zisă. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722676">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722676"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722676">Şterge vot</a></div><span id="v9722676" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722676)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722676Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722676MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2015] Am ajuns la căpatul traseului parcurs cu autobuzul. Vom coborî o scară lungă aflată dincolo de aceste uși pentru a ajunge în salina propriu-zisă.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2015] La coborâre treaba este mult mai simplă decât la urcare... -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722677">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722677"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722677">Şterge vot</a></div><span id="v9722677" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722677)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722677Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722677MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2015] La coborâre treaba este mult mai simplă decât la urcare...
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2015] Ajungem în galeria de vizitare propriu-zisă a salinei de la Praid. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722678">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722678"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722678">Şterge vot</a></div><span id="v9722678" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722678)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722678Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722678MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2015] Ajungem în galeria de vizitare propriu-zisă a salinei de la Praid.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2015] Un panou informativ prezintă câteva facilități existente în această salină. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722679">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722679"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722679">Şterge vot</a></div><span id="v9722679" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722679)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722679Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722679MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2015] Un panou informativ prezintă câteva facilități existente în această salină.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2015] La plimbare prin salina Praid. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722680">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722680"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722680">Şterge vot</a></div><span id="v9722680" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722680)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722680Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722680MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2015] La plimbare prin salina Praid.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2015] Pe unul din pereții salinei am lecturat niște panouri informative cuprinzând date despre salina de la Praid. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722681">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722681"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722681">Şterge vot</a></div><span id="v9722681" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722681)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722681Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722681MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2015] Pe unul din pereții salinei am lecturat niște panouri informative cuprinzând date despre salina de la Praid.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2015] Ne îndreptăm către zona cu magazinul de suveniruri. În partea stângă se observă o parte din traseele Club Aventura. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722682">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722682"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722682">Şterge vot</a></div><span id="v9722682" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722682)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722682Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722682MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2015] Ne îndreptăm către zona cu magazinul de suveniruri. În partea stângă se observă o parte din traseele Club Aventura.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2015] La parterul acestei construcții este magazinul de suveniruri al salinei de la Praid. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722683">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722683"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722683">Şterge vot</a></div><span id="v9722683" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722683)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722683Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722683MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2015] La parterul acestei construcții este magazinul de suveniruri al salinei de la Praid.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2015] Aruncăm o privire pe la magazinul de suveniruri. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722684">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722684"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722684">Şterge vot</a></div><span id="v9722684" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722684)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722684Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722684MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2015] Aruncăm o privire pe la magazinul de suveniruri.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2015] În partea superioară a construcției, cei mici pot realiza diverse picturi cu sare. Iată câteva modele... -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722685">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722685"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722685">Şterge vot</a></div><span id="v9722685" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722685)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722685Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722685MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2015] În partea superioară a construcției, cei mici pot realiza diverse picturi cu sare. Iată câteva modele...
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2015] De aici de sus admirăm o parte din galeria de vizitare. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722686">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722686"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722686">Şterge vot</a></div><span id="v9722686" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722686)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722686Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722686MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2015] De aici de sus admirăm o parte din galeria de vizitare.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2015] La coborâre, cel mic a testat toate aceste distracții. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722687">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722687"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722687">Şterge vot</a></div><span id="v9722687" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722687)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722687Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722687MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2015] La coborâre, cel mic a testat toate aceste distracții.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2015] Ce-mi mai place pe tobogan, fie la soare, fie în adâncurile vreunei saline! -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722688">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722688"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722688">Şterge vot</a></div><span id="v9722688" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722688)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722688Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722688MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2015] Ce-mi mai place pe tobogan, fie la soare, fie în adâncurile vreunei saline!
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2015] Pe un perete al salinei găsim o hartă a județului Harghita. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722689">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722689"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722689">Şterge vot</a></div><span id="v9722689" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722689)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722689Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722689MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2015] Pe un perete al salinei găsim o hartă a județului Harghita.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2015] La Club Aventura cei pasionați de cățărări puteau experimenta senzații tari în funcție de antrenamentul, dar și de curajul fiecărui doritor. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722690">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722690"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722690">Şterge vot</a></div><span id="v9722690" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722690)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722690Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722690MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2015] La Club Aventura cei pasionați de cățărări puteau experimenta senzații tari în funcție de antrenamentul, dar și de curajul fiecărui doritor.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2015] Club Aventura - trasee ce pot fi parcurse aici. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722691">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722691"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722691">Şterge vot</a></div><span id="v9722691" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722691)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722691Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722691MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2015] Club Aventura - trasee ce pot fi parcurse aici.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2015] Podeaua de sare a salinei. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722692">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722692"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722692">Şterge vot</a></div><span id="v9722692" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722692)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722692Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722692MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2015] Podeaua de sare a salinei.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2015] Încă o mică parte din Club Aventura. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722693">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722693"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722693">Şterge vot</a></div><span id="v9722693" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722693)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722693Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722693MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2015] Încă o mică parte din Club Aventura.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2015] Este momentul pentru o repriză de joacă în parcul de distracții amenajat în salina Praid! -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722694">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722694"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722694">Şterge vot</a></div><span id="v9722694" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722694)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722694Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722694MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2015] Este momentul pentru o repriză de joacă în parcul de distracții amenajat în salina Praid!
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2015] Parcul de distracții din salina Praid. Celui mic i-a plăcut aici! -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722695">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722695"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722695">Şterge vot</a></div><span id="v9722695" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722695)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722695Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722695MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2015] Parcul de distracții din salina Praid. Celui mic i-a plăcut aici!
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2015] Explorăm în continuare salina Praid. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722696">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722696"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722696">Şterge vot</a></div><span id="v9722696" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722696)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722696Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722696MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2015] Explorăm în continuare salina Praid.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2015] La plimbare prin salina Praid. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722697">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722697"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722697">Şterge vot</a></div><span id="v9722697" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722697)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722697Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722697MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2015] La plimbare prin salina Praid.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [AUG-2015] Salina Praid - nu ne-am plictisit aici! -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722698">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722698"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722698">Şterge vot</a></div><span id="v9722698" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722698)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722698Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722698MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [AUG-2015] Salina Praid - nu ne-am plictisit aici!
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [AUG-2015] Câteva reguli pentru vizitatorii salinei. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722699">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722699"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722699">Şterge vot</a></div><span id="v9722699" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722699)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722699Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722699MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [AUG-2015] Câteva reguli pentru vizitatorii salinei.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [AUG-2015] În salină există un magazin de produse naturiste. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722700">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722700"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722700">Şterge vot</a></div><span id="v9722700" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722700)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722700Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722700MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [AUG-2015] În salină există un magazin de produse naturiste.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [AUG-2015] Cine dorește se poate odihni la una dintre măsuțele din lemn; alții pot juca ping-pong. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 15.03.16] - <span class="allrVotedi" id="av722701">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv722701"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=722701">Şterge vot</a></div><span id="v9722701" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(722701)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f722701Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e722701MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [AUG-2015] Cine dorește se poate odihni la una dintre măsuțele din lemn; alții pot juca ping-pong.
foto Crazy_Mouse [15.03.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[52] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.160161018372 sec