ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.07.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 01.09.12
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2013
DURATA: 10 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Rezervatia naturala muntele de sare Praid

TIPĂREȘTE

Buna ziua,

Celor interesati de zona Praid doresc sa le impartasesc din experienta mea in zona.

Am rezervat pe internet cazarea intr-o garsoniera a pensiunii Csur din Praid, urmand sa fac, impreuna cu sotul, doi pensionari, o cura de 10 zile la salina. Am profitat de o duminica superba pt. a vizita Rezervatia Naturala Muntele de Sare, situata la 2 km de centrul Praidului. Parcare amenajata nu este inaintea intrarii in rezervatie dar pt. distanta scurta nu era necesara masina.

La intrarea in rezervatie ne-au intampinat 2 fete cu atributii de ghid, informare si taxare. Pretul este modic: 6 Ron dar cu reducere copii, elevi, studenti si pensionari, 4 Ron. In acest pret sunt incluse si bai cu namol si apa sarata, intr-un spatiu amenajat cam rudimentar, dar deosebit de pitoresc.

Exista 7 obiective importante de vizitat dar fiecare pas facut prin rezervatie este o desfatare. Obiectivele sunt urmatoarele: 1. Mina veche, 2. Precipitarea sarii, 3. Conopidele de sare, 4. Ponorul de sare, 5. Lapiezurile, 6. Baile de namol, 7. Creasta de sare.

Pentru copii si varstnici exista un traseu amenajat, usor accesibil dar si cei in putere gasesc numeroase locuri unde isi pot satisface nevoia de adrenalina. Este un peisaj mirific pe care il poti savura pe deplin, timpul de vizitare nefiind restrictionat, doar comportamentul. Cafeaua fierbinte adusa in termos si bauta pe o creasta domoala, de unde se desfasura privirii o mare parte a rezervatiei, va ramane si ea in amintirea noastra. Poti petrece toata ziua in rezervatie (cu o gustare la pachet) dar un minim de 3-4 ore trebuiesc rezervate acestei excursii.

Peste tot vezi sare, precipitata sau munti de sare cu formatiuni deosebite, incat te miri cum poate exista vegetatie pe solul subtire ce acopera muntii de sare. Pozele atasate vor fi elocvente. Ma mira lipsa de publicitate pt aceasta minunatie a naturii. Am aflat ca rezervatia e vizitata cam de 8 000 persoane anual. Stiti ce inseamna asta? In zilele de varf, mina Praid este vizitata de 3-4000 oameni (zilnic) ! Afluenta de vizitatori ai minei pe 2 zile acopera nr turisti din Rezervatie pe un an! Dureroasa constatare! Strabati ore in sir rezervatia si de abia vezi cate un grup de turisti ici, colo.

Informatii stiintifice despre aceasta zona se gasesc destule pe internet asa ca eu m-am rezumat la informatii practice, simple dar care sper sa va deschida apetitul de a vizita aceasta rezervatie unica in Europa.


[fb]
---
Trimis de PPP974273 in 30.07.13 09:25:13
Validat / Publicat: 30.07.13 12:59:50

VIZUALIZĂRI: 5344 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (PPP974273); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 La intrarea in Rezervatie te intampina un ghid langa harta locatiei, iti puncteaza obiectivele turistice de pe traseu si iti face un mic instructaj. Este o rezervatie naturala in care anumite lucruri nu sunt permise si ti se reamintesc si pe un panou.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6300 PMA (din 11 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmaster
[30.07.13 12:59:40]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

webmasterX
[09.09.17 14:50:45]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Rezervația Naturală Muntele și Canionul de Sare» (nou-creată, între timp, pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
PPP974273
Alte impresii din această RUBRICĂRezervația Naturală Muntele și Canionul de Sare:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06653904914856 sec
    ecranul dvs: 1 x 1