87115 
nu sunteţi logat. - LOGIN
De văzut în apropierea Ploieștiului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.07.2018
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Conacul Matac - Valea Călugărească


Cu mult înainte de a planifica minivacanța pe "Drumul Vinului", auzisem de Conacul Matac din Valea Călugărească. Așadar, atunci când a venit vremea stabilirii detaliilor, Conacul Matac din Valea Călugărească și-a făcut repede loc pe lista obiectivelor de vizitat. Contactând Centrul Local de Informare Turistică Valea Călugărească, între altele, am întrebat dacă se poate vizita Conacul Matac, dacă este obiectiv turistic sau proprietate privată cu acces restricționat pentru vizitatori. Răspunsul a venit scurt: "Matacul este în paragină. Avem Muzeul Crama 1777." Insistând să aflu dacă se poate ajunge la Conacul Matac pentru a fi văzut măcar la exterior, mi s-a răspuns tot scurt, dar mulțumitor: "Da, în exterior se poate!". Era tot ceea ce voiam să știu. Conacul Matac era deja pe lista noastră.

În Valea Călugărească, mai înainte de a ne prezenta la Pensiunea "Fetească Neagră" unde ne rezervaserăm cazarea, pe lângă Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Valea Călugărească, am continuat spre Valea Mantei. GPS-ul ne informase că nu aveam de străbătut decât 1,5 km, cu toate astea, pentru că nu era semnalizat în nici un fel, pentru că vegetația era foarte densă pe ambele părți ale drumului nepermițându-ne să distingem ceva dincolo de primul rând de arbuști, parcă mergeam spre nicăieri.

Deodată, pe partea stângă, observăm doi stâlpi de cărămidă mărginind o poartă deschisă larg. "Ce-o fi aici? Aici o fi?" Până să ne dumirim, mașina a depășit poarta. Mai mergem puțin în speranța că vom avea un indiciu cât de mic, dar nu vedem nici urmă de conac. Întoarcem și curând ajungem din nou la poarta cu pricina. Ne facem curaj și ne aventurăm pe drumul și mai îngust, flancat de arbori înalți, un drum care aparent ar fi putut fi al unei gospodării boierești. La capătul lui... o clădire mare, sufocată de vegetație. O altă mașină - cu doi tineri curioși ca și noi - ne face loc să parcăm (locul nu este tocmai larg acolo) și suntem informați că am ajuns chiar acolo unde ne doream, adică la Conacul Matac.

Conacul nu se vizitează. Știam. Fusesem avizată prin mesajele pe care le primisem de la Centrul Local de Informare Turistică Valea Călugărească. Locul este atât de frumos, atât de proaspăt și de verde încât nu ai o clipă impresia că te afli lângă un conac părăsit. Te aștepți ca din moment în moment ușa să se deschidă, iar în cadrul ei să apară stăpânul casei invitându-te să îi treci pragul. Dacă vreți să ajungeți la Conacul Matac, să-l vedeți atât cât se mai poate, faceți-o când sunt frunze pe copaci. Am văzut imagini ale Conacului Matac surprinse în anotimpul rece. Cu lujerii de pe ziduri dezgoliți de frunze, clădirea este tristă și pare cu adevărat pustie.

Am urcat scara până pe terasa largă, cu grilaj de fier și policandre tot de fier, ornamentate cu viță de vie. Pe această terasă, în 1984, a fost filmată o scenă din "Secretul lui Bachus". Vă mai amintiți? Gheorghe Dinică, în rolul Gheorghe Cercel - directorul IAS "Vinicola" - proprietarul conacului, este servit la masa rotundă de pe verandă de majordomul interpretat de Jean Constantin.

În interior, prin geamul ușii de la intrarea principală, am văzut un șemineu impresionant, realizat din teracotă albă și albastră într-un aranjament inspirat, precum și câteva piese de mobilier de epocă, prăfuite, abandonate. Și în camera din stânga, prin ușa rămasă deschisă de cine știe când, se zăresc niște mobile la fel de uitate de lume. Am încercat să fotografiez, dar geamul murdar mi-a blurat imaginea făcând-o numai bună de aruncat, așa că... poate găsiți pe internet câteva fotografii din interior.

Despre Conacul Matac

Despre Conacul Matac din Valea Călugărească se știe că a fost construit în perioada 1901-1903 pe o fostă moşie a Cantacuzinilor. Proprietarul ei a fost Barbu Matac, un înalt funcţionar de la Căile Ferate Române. Bijuterie arhitectonică amplasată într-un splendid cadru natural, Conacul Matac - vechi de peste 115 ani - a fost lăsat în părăsire și se degradează cu fiecare zi ce trece.

În prezent clădirea se află în inventarul Ministerului Finanţelor şi în administrarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie de la Valea Călugărească. În anul 2011 s-a încercat un parteneriat între Consiliul Județean Prahova, Primăria Valea Călugărească și Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație din Valea Călugărească în vederea restaurării conacului și a introducerii lui în circuitul turistic, pe "Drumul Vinului". Inițiativa era bună dat fiind că vechiul conac boieresc face parte din patrimoniul naţional, este localizat într-o zonă viticolă reprezentativă pentru viticultura judeţului Prahova și, în plus, ar fi devenit o atracție pentru turiștii amatori de degustări de vinuri.

Din păcate, totul a rămas pe hârtie. Lucrările de restaurare s-au încheiat mai înainte de a începe. Între timp, pentru ca ploile să nu pătrundă în interior grăbind și mai mult degradarea, s-au făcut reparaţii la acoperiş. Nostalgicii spun că în vremurile bune ale Conacului Matac, au fost invitați la degustări de vinuri președintele american Richard Nixon și liderul cubanez Fidel Castro. Localnicii își amintesc de faptul că și Ceaușescu a vizitat crama de la Conacul Matac. Dar, vremea lui de glorie a trecut. Pradă nepăsării, conacul zace în uitare, închis de mai mulți ani.

Despre Valea Călugărească

Situată într-o zonă de deal, la doar câțiva kilometri de Ploieşti, comuna Valea Călugarească este una dintre cele mai mari unităţi administrativ-teritoriale rurale ale judeţului Prahova. Are în componență nu mai puțin de 15 sate. În partea de nord, înșirate pe dealuri, de-a lungul unor văi, multe dintre aceste sate au fost denumite "Valea": Valea Largă, Valea Mantei, Valea Nicovani, Valea Poenii, Valea Popii, Valea Ursoii și… Valea Călugărească - satul reședință întinzându-se de-a lungul șoselei DN1B (care leagă Ploieștiul de Buzău).

Valea Călugărească, recunoscută pentru podgoriile sale, face parte din șirul localităților care alcătuiesc "Drumul Vinului", un traseu rutier turistic ce unește mai multe localități din zona podgoriilor Dealul Mare și a celor din împrejurimi. În Valea Călugărească, locul unde se obțin mai multe sortimente de vinuri de calitate superioară (roșii - Pinot Noir, Fetească Neagră sau albe - Pinot Gris, Sauvignon), se află și Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație.

Pentru promovarea tradiţiilor legate de cultivarea viţei de vie, de prelucrare a strugurilor și de valorificare a vinurilor, Primăria şi Consiliul Local Valea Călugărească organizează în fiecare an, începând din 2002, Sărbătoarea Vinului - cel mai mare târg al viticultorilor din Podgoria Dealu Mare. Festivalul vinului care are loc la sfârşitul lunii septembrie, este un prilej de bucurie și de sărbătoare pentru localnici, dar și pentru vizitatori. Valea Călugărească dispune de două locații de cazare care pot oferi găzduire oaspeților veniți de departe - Hotel Colina Grande situat central și Pensiunea "Fetească Neagră" situată la ieșirea din sat, spre Albești Paleologu. Nu știu dacă - împreună - cele două pot face față solicitărilor din perioada Sărbătorii Vinului.

Ce se poate vizita în Valea Călugărească?

În primul rând Muzeul "Crama 1777", o interesantă reconstituire a celei mai vechi crame din zonă, despre care voi povesti în viitor dacă timpul îmi va permite, apoi Conacul Matac pe care tocmai l-am prezentat. Tot la Valea Călugărească se află Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie.

Singurul obiectiv din comuna Valea Călugărească inclus în lista monumentelor istorice din județul Prahova ca monument de interes local este situl arheologic din livada Grupului Școlar Agricol, unde s-au descoperit urme ale unei așezări din epoca fierului. Dacă aveți curiozitatea, dacă vă aflați în Valea Călugărească, încercați să mergeți acolo! Iar dacă vreți să vizitați o fostă mănăstire, luați-o la deal, spre satul Schiau! Biserica ruinată vă va impresiona.

P. S. Atașez două mici filme care ilustrează, în două etape, drumul de întoarcere de la Conacul Matac până în Valea Călugărească.

Drumul de la conac până la poartă

Drumul de la poartă până în Valea Călugărească

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iulianic in 10.07.2018 14:47:11

Validat / Publicat: 10.07.18 18:28:28


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1675


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  25400 PMA (din 27 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- doinafil
[12.07.18 00:29:58]
» mesaj pers

   @iulianic: Conacul nu pare deloc a fi o ruină, îmbrăcat și „sufocat” - cum bine spui - de verdeață!

   Cred că era tare „mândru” în „tinerețea” lui!

   Am văzut filmul „Secretul lui Bachus”, dar nu-mi mai aduc aminte scena cu Dinică și Jean Constantin, e mult de-atunci. Și „Crama 1777” arată bine. Cifra este anul când a luat ființă?

   Felicitări, am votat cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[12.07.18 09:43:52]
» mesaj pers

   @doinafil: Conacul Matac nu pare o ruină privit pe din afară, într-o perioadă când lujerii care o îmbracă au frunze. Dar să vezi interiorul! Eu am văzut niște poze pe internet, iar ceea ce e acolo e o vraiște cu ziduri surpate amestecate cu bucăți de scândură. Nu știu dacă nu sunt rămășițele șantierului de la refacerea acoperișului (lucrări care au avut loc după anul 2011).

   Muzeul "Crama 1777" arată foarte bine pentru că este relativ nou. Clădirea nu este cea originală, din anul 1777. Vechea cramă era situată în altă parte, iar când s-a pus problema reconstituirii ei, a existat propunerea de a fi amplasată în centrul satului. Total nepotrivit! Îi stă mult mai bine pe dealuri, printre vii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[12.07.18 11:03:30]
» mesaj pers

   @doinafil:

Am văzut filmul "Secretul lui Bachus", dar nu-mi mai aduc aminte scena cu Dinică și Jean Constantin, e mult de-atunci.

   Iată scena din filmul "Secretul lui Bachus" în care Gheorghe Dinică, în rolul Gheorghe Cercel - directorul IAS "Vinicola" - proprietarul conacului, este servit la masa rotundă de pe verandă de majordomul interpretat de Jean Constantin.

   Se înțelege cam greu dialogul dintre cei doi, dar important de remarcat este cadrul în care se defășoară acțiunea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- doinafil
[14.07.18 00:18:57]
» mesaj pers

   @iulianic: Da, este terasa din pozele tale! :)

   Mulțumesc că mi-ai amintit, cu acest filmuleț! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Fațada. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983523">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983523"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983523">Şterge vot</a></div><span id="v9983523" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983523)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983523Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983523MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Fațada.
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Scara de acces pe terasă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983524">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983524"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983524">Şterge vot</a></div><span id="v9983524" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983524)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983524Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983524MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Scara de acces pe terasă.
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Natura verde acoperă ruina. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983525">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983525"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983525">Şterge vot</a></div><span id="v9983525" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983525)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983525Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983525MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Natura verde acoperă ruina.
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Aici s-a filmat o scenă din 'Secretul lui Bachus'. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983526">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983526"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983526">Şterge vot</a></div><span id="v9983526" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983526)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983526Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983526MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Aici s-a filmat o scenă din "Secretul lui Bachus".
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Pe terasă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983527">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983527"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983527">Şterge vot</a></div><span id="v9983527" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983527)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983527Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983527MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Pe terasă.
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Fațada. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983528">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983528"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983528">Şterge vot</a></div><span id="v9983528" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983528)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983528Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983528MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Fațada.
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Pe terasă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983529">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983529"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983529">Şterge vot</a></div><span id="v9983529" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983529)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983529Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983529MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Pe terasă.
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Intrarea principală. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983530">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983530"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983530">Şterge vot</a></div><span id="v9983530" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983530)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983530Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983530MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Intrarea principală.
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Latura din stânga sufocată de vegetație. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983531">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983531"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983531">Şterge vot</a></div><span id="v9983531" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983531)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983531Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983531MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Latura din stânga sufocată de vegetație.
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Verdele curat de la moșie. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983532">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983532"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983532">Şterge vot</a></div><span id="v9983532" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983532)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983532Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983532MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Verdele curat de la moșie.
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. O fereastră zăbrelită, ascunsă de vegetație. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983533">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983533"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983533">Şterge vot</a></div><span id="v9983533" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983533)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983533Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983533MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. O fereastră zăbrelită, ascunsă de vegetație.
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. În apropiere există viață. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983534">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983534"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983534">Şterge vot</a></div><span id="v9983534" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983534)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983534Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983534MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. În apropiere există viață.
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Poarta de intrare pe moșia boierească. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983535">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983535"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983535">Şterge vot</a></div><span id="v9983535" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983535)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983535Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983535MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2018] Conacul Matac - Valea Călugărească. Poarta de intrare pe moșia boierească.
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2018] Valea Călugărească - Intrarea în curtea Muzeului 'Crama 1777'. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983536">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983536"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983536">Şterge vot</a></div><span id="v9983536" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983536)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983536Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983536MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2018] Valea Călugărească - Intrarea în curtea Muzeului "Crama 1777".
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2018] Valea Călugărească - Muzeul 'Crama 1777', reconstituire a celei mai vechi crame din zonă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983537">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983537"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983537">Şterge vot</a></div><span id="v9983537" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983537)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983537Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983537MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2018] Valea Călugărească - Muzeul "Crama 1777", reconstituire a celei mai vechi crame din zonă.
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2018] Valea Călugărească - Șoseaua spre Albești Paleologu, Urlați. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983538">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983538"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983538">Şterge vot</a></div><span id="v9983538" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983538)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983538Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983538MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2018] Valea Călugărească - Șoseaua spre Albești Paleologu, Urlați.
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2018] Valea Călugărească - Pensiunea 'Fetească Neagră' una dintre cele mai bune locații de cazare din zonă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983539">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983539"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983539">Şterge vot</a></div><span id="v9983539" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983539)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983539Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983539MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2018] Valea Călugărească - Pensiunea "Fetească Neagră" una dintre cele mai bune locații de cazare din zonă.
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2018] Valea Călugărească - Pensiunea 'Fetească Neagră', intrarea principală. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983540">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983540"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983540">Şterge vot</a></div><span id="v9983540" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983540)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983540Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983540MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2018] Valea Călugărească - Pensiunea "Fetească Neagră", intrarea principală.
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2018] Valea Călugărească - Loc de relaxare în natură. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983541">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983541"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983541">Şterge vot</a></div><span id="v9983541" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983541)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983541Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983541MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2018] Valea Călugărească - Loc de relaxare în natură.
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2018] Valea Călugărească - Pensiunea 'Fetească Neagră', parcare largă și liberă în timpul săptămânii. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983542">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983542"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983542">Şterge vot</a></div><span id="v9983542" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983542)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983542Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983542MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2018] Valea Călugărească - Pensiunea "Fetească Neagră", parcare largă și liberă în timpul săptămânii.
foto iulianic [10.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.116899013519 sec