38248 
nu sunteţi logat. - LOGIN
De văzut în apropierea Ploieștiului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.05.2013
DE
Avatar traian.leuca
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploiești
înscris/ă în 06.03.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2013
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.25
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

La plimbare pe 'Drumul Voievozilor' Prahova (I)


Pentru că cineva mă rugase cu câteva zile în urmă să-l ajut în recuperarea unor acte de la fosta mină din Filipeşti de Pădure, Jud. Prahova, m-am deplasat pe aceste meleaguri împreună cu soţia, unde am avut ocazia să descopăr câteva obiective turistice deosebit de interesante.

Cum nu ştiam mai nimic de ruta pe care o să mă deplasez, am accesat internetul, unde am descoperit un site prahovean ce mi-a oferit câteva informaţii ajutătoare. Site-ul se numeşte ”Drumul Voievozilor. Salt în istorie” şi a fost editat de Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare a Turismului Prahova.

„Drumul Voievozilor” străbate localităţile, Ciorani, Drăgăneşti, Gherghiţa, Balta Doamnei, Tinosu, Brazi, Targşoru Vechi, Ariceşti Rahtivani, Filipeşti de Târg şi de Pădure, urmând zonele unde s-au făcut descoperiri arheologice importante sau unde se găsesc monumente arhitectonice de interes naţional.

Spre deosebire de „Drumul Vinului” sau „Drumul Fructelor”, care au avut ca scop promovarea agroturismului, în Judeţul Prahova acest proiect, „Drumul Voievozilor” se vrea începutul unei campanii de cunoaştere a istoriei acestor ţinuturi şi de promovare a turismului.

Urmând traseul indicat de Google Maps, prima localitate întâlnită pe traseu a fost Floreşti . Oraşul era recunoscut în trecut pentru fabrica de anvelope Victoria, astăzi privatizată de grupul Michelin. Din punctul „Paralela 45”, pe şoseaua Bucureşti-Braşov (DN1), se face la stânga şi după cca 3 km intrăm în localitatea amintită.

Aproape de ieşirea din oraş facem dreapta pe strada Grigore Cantacuzino şi ajungem la Domeniul Cantacuzino unde găsim câteva obiective turistice deosebite.

Înainte de intrare pe domeniu, undeva în dreapta, se află Monumentul Eroilor, dedicat ostaşilor căzuţi în primul război mondial. Monumentul este reprezentat de o coloană albă din marmură, având un vultur în vârf şi un basorelief, totul îngrădit cu un garduleţ vopsit în alb.

În stânga domeniului se află un obiectiv vechi, Biserica „Sf. Treime” şi Naşterea Maicii Domnului”, ctitorită intre 1826-1830 de către vornicul Grigore Cantacuzio.

Biserica a fost recent renovată şi este recunoscută pentru picturile lui Ghe. Tăttărăscu. Picturile de efect sunt cele votive, cu ctitorii principali Grigore şi Luxiţa Cantacuzino în lateralele pronaosului. Foarte frumos şi pridvorul de la intrare, susţinut de coloane vopsite în alb, cu arcade în partea superioară.

A fost construită pe temelia celei vechi, aşa cum arată inscripţia de la uşa de intrare: „Această sfântă biserică cu hramul Sfânta Treime şi Naşterea Maicii Domnului s-a zidit din temelie şi înfrumuseţat precum se vede prin devotamentul şi toată cheltuiala doamnei Luxiţa Gr. Cantacuzino la anul 1887 martie 26 şi s-a pus piatra fundamentală în timpul domniei M. S. Regelui Carol I şi a Mitropolitului Primat Iosif Gheorghian în locul celei vechi, zidită de repausatul Grigore Cantacuzino la anii 1826-1830 cu acelaşi hram”. .

Biserica adăposteşte osemintele vornicului Cantacuzino, iar în partea dreaptă la un metru de biserică, închis într-un grilaj se află mormântul celor doi fii ai vornicului, Ştefan şi Drăghici, decedaţi la vârste fragede (4 respectiv 5 ani). În curtea bisericii se află şi o trasură de epocă folosită cândva pentru transport mortuar.

Intrarea pe Domeniul Cantacuzino se face prin poarta Spitalului de Pneumoftiziologie, în fapt anexe ale Palatului Cantacuzino-Micul Trianon, aflat in cadrul domeniului. Palatul este principalul obiectiv turistic şi am de gând să-l descriu într-un review separat.

La intrare, un portar deosebit de amabil ne-a dat unele informaţii, dar totodată ne-a atras atenţia că în curtea spitalului este interzisă fotografierea. După ce am trecut în revistă clădirile spitalului, am traversat o alee prin stânga, pe lângă o frumoasă fântână arteziană şi am ajuns la palat.

Am făcut un tur în jurul palatului, după care ne-am deplasat la Măgureni o localitate aflată la 5 km de Floreşti,unde aveam să vizităm alte două obiective turistice.

Mai întâi am căutat şi am găsit cu greu, Ruinele Conacului Drăghici Cantacuzino, pitite undeva în spatele caselor localnicilor, foarte aproape de centru.

Fostul conac a fost construit în a doua jumătate a secolului XVII, de către Drăghici Cantacuzino, fiul cel mare al postelnicului Constantin Cantacuzino, avea turnuri înalte, beciuri domneşti şi locuinţe la etaj.

Din toate acestea a rămas ceva din turn şi se pare beciurile domneşti dar care nu pot fi vizitate.

Practic, ruinele conacului se pot vedea de la distanţă de pe două uliţe paralele, pentru că localnicii după ce au sustras tot ce se putea, au construit casele în jurul conacului. Ba chiar s-au folosit de zidul conacului (o latură a unei case mai nou construite, o reprezintă chiar o bucată de zid).

Nu am înţeles cum de s-au dat autorizaţii de constructie pentru astfel de case şi cum de nu s-a sesizat Ministerul Culturii în legătură cu acest lucru.

Un alt obiectiv pe care l-am vizitat şi aflat la 200 de metri de conac, a fost Biserica Sfânta Treime, ctitorită tot de de un membru al familiei Cantacuzino, Pârvu Cantacuzino, fiul cel mare al lui Drăghici Cantacuzino între anii 1671-1674.

După moartea acestuia, fratele său Şerban Cantacuzino, tocmeşte pe celebrul pictor şi zugrav Pârvu Mutu, un apropiat al Cantacuzinilor, care va picta rând pe rând, mai toate ctitoriile marilor boieri.

Biserica a suferit unele stricăciuni datorită cutremurelor, dar a fost mereu refăcută. Mai întâi de logofătul Constantin Cantacuzino, moştenitorul moşiei, apoi de către preoţii care au păstorit biserica, alături de enoriaşi sau cu sprijinul Patriarhiei.

Biserica vopsită în alb, este de constructie clasică, pronaos, naos, altar, are două coloane de susţinere în naos şi un frumos basorelief argintat în faţa altarului.Îngrijitoarea bisericii cu care am vorbit, ne spunea că cei mai mulţi turişti care vin aici, sunt impresionaţi de basorelief.

Pictura nu arată prea bine, s-a înnegrit o data cu trecerea timpului, dar şi cu contribuţia importantă a lumânărilor aprinse. Am înţeles că s-a primit aprobarea şi banii necesari pentru restaurarea picturilor.

Părăsim Măgurenii şi la nici 8 km aflăm altă localitate, Filipeşti de Pădure, locul unde cândva exista o cunoscută mină de cărbuni astăzi închisă. Aici am vizitat una din cele mai frumoase biserici de pe traseu, numită de experţii UNESCO “Voroneţul Munteniei”şi declarată monument istoric, Biserica Trei Ierarhi.

Construită în 1688, în stil bizantin cu elemente româneşti din cărămidă roşie, a avut drept ctitori pe doamna Bălaşa Cantacuzino, soţia lui Mihai Cantacuzino, împreună cu fiul ei Toma Cantacuzino şi soţia acestuia Maria, aşa cum scrie pe inscripţia de piatră de la intrare.

Biserica are o singură turlă pe naos şi un pridvor deosebit, cu un foişor etajat prevăzut cu arcade în partea de sus.

Din discuţia avută cu preotul parorh, am înţeles că pictura bisericii aparţine aceluiaşi pictor şi zugrav, care a pictat şi la biserica din Măgureni, Pârvu Pervescu, zis şi Pârvu Mutu, datorită exprimării mai greoaie în vorbire a acestuia.

Se pare că este cea mai reuşită exprimare a pictorului, comparând cu picturile aceluiaşi autor de la M-rea Sinaia, M-rea Râmnicu Sărat, Măgureni etc.

Deasemeni aici sunt cele mai multe picturi votive ale Cantacuzinilor, 55 la număr şi care se găsesc în pronaos. Tot aici se află portretul pictorului şi a celorlalţi pictori ucenici care l-au ajutat în zugrăvirea bisericii.

Biserica avariată în timpul cutremurului din 1940, a suferit reparaţii capitale exterioare, iar după anii '90 s-au restaurant picturile interioare.

Pe interior construcţia seamană cu cea de la Măgureni (pronaos, naos, 2 coloane cu arcade pe centrul naosului, basorelief în faţa altarului etc) Deşi mi s-au oferit informaţiile pe care le-am cerut, în biserica de la Filipeşti nu am avut voie să fac fotografii.

Vis-a- vis de biserică în spatele primăriei, se află Ruinele conacului Matei şi Toma Cantacuzino, construit de către cei doi spre sfărşitul secolului XVII. Iniţial, văzând lacătul de la o poartă de intrare, am vrut să fac un set de câteva fotografii şi apoi să plec.

Văzând un nene care cosea iarba în faţa porţii, l-am întrebat de o eventuală intrare la conac şi atunci mi-a arătat lacătul fals (era tăiat cu bomfaierul) l-a dat la o parte şi am intrat în incintă.

Conacul (sau mai bine zis ce a rămas din conac) este aproape la fel ca cel de la Măgureni, înconjurat de clădiri, dar se poate vizita. Prin poarta de lângă primărie se poate vizita o latură, apoi prin curtea unei şcoli se poate vizita şi restul.

La partea superioară nu a mai rămas mare lucru, iar la subsol s-au păstrat nişte încăperi foarte mari, despre care am aflat că nu au fost beciuri domneşti ci locuinţe ale conacului. Am întrebat şi nişte elevi despre istoria conacului, însă habar nu aveau ce reprezintă ruinele vecine cu şcoala lor.

Aceasta a fost o primă parte a plimbării noastre pe “Drumul Voievozilor”.

Concluzia definitorie pe care am tras-o, este că în pofida initiativei APDT Prahova, există lipsă de preocupare din partea edililor, în ceea ce priveşte informarea turistului la faţa locului.

Există unele indicatoare spre obiective, însă nu am găsit nici unde un panou afişat, măcar cu denumirea obiectivului respectiv. Unele informaţii le-am luat de la localnici, însă au fost insuficiente, pentru că mulţi nici nu aveau cunoştinţă despre existenţa obiectivului .

Am rămas cu impresii frumoase din această drumeţie.Pe lângă faptul că am văzut unele lucruri noi,ne-am mai completat cunoştinţele de istorie şi sperăm să ne continuăm itinerariul cu altă ocazie pe “Drumul Voievozilor”.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de traian.leuca in 02.05.2013 13:04:04

Validat / Publicat: 02.05.13 15:30:27


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 5138


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (traian.leuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24950 PMA (din 26 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[02.05.13 15:31:08]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[02.05.13 22:49:47]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Felicitări pentru review!

…nu am găsit nici unde un panou afişat, măcar cu denumirea obiectivului respectiv.

   Da, este foarte important acest lucru mai ales pentru cei care ajung acolo pentru prima oară şi nu au avut timp să se documenteze amănunţit.

   Spre deosebire de "Drumul Voievozilor" din Prahova, Giurgiu - oraşul pe care l-am vizitat de curând - stă foarte bine la acest capitol. Eu obişnuiesc să pozez aceste panouri pentru că mă ajută să reţin denumiri şi date exacte.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- doina_c24
[02.05.13 23:33:43]
» mesaj pers

   Interesant acest Drum al Voievozilor. Dar din păcate prea multe conace sunt abandonate și se află în ruină. Chiar astăzi citeam pe net despre un alt conac de la Râfov-Prahova, aflat în aceeași situație. Noroc cu primăvara asta frumoasă care mai îndulcește peisajul.

   Felicitări și aștept continuarea!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[03.05.13 00:02:34]
» mesaj pers

   @iulianic: Mulţumesc pentru apreciere!

   Să sperăm că în viitor şi prahovenii vor lua exemplul celor de la Giurgiu.

   @doina c24: Mai sunt şi altele în judeţ, în situaţia celor descrise mai sus. Fiindcă am început această călătorie, am de gând să le vizitez pe toate, să arăt pe acest site situaţia lor şi chiar să sesizez din "colţul cetăţeanului" ADPT Prahova.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmasterX
[08.07.18 21:39:13]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica «De văzut în apropierea Ploieștiului» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: O zi în Ploiești]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2013] Monumentul Eroilor de la Floreşti, jud. Prahova -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415000">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415000"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415000">Şterge vot</a></div><span id="v9415000" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415000)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415000Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415000MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2013] Monumentul Eroilor de la Floreşti, jud. Prahova
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2013] Biserica'Sf. Treime' ctitorită de Gr. Cantacuzino din Floreşti, jud. Prahova -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415001">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415001"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415001">Şterge vot</a></div><span id="v9415001" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415001)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415001Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415001MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2013] Biserica"Sf. Treime" ctitorită de Gr. Cantacuzino din Floreşti, jud. Prahova
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2013] Pridvorul de la intrarea în biserica 'Sf. Treime' Floreşti jud. Prahova. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415002">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415002"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415002">Şterge vot</a></div><span id="v9415002" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415002)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415002Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415002MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2013] Pridvorul de la intrarea în biserica "Sf. Treime" Floreşti jud. Prahova.
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2013] Foişorul din faţa bisericii 'Sf. Treime' Floreşti jud. Prahova. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415003">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415003"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415003">Şterge vot</a></div><span id="v9415003" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415003)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415003Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415003MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2013] Foişorul din faţa bisericii "Sf. Treime" Floreşti jud. Prahova.
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2013] Trăsură de epocă din curtea bisericii 'Sf. Treime', Floreşti jud. Prahova. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415004">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415004"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415004">Şterge vot</a></div><span id="v9415004" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415004)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415004Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415004MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2013] Trăsură de epocă din curtea bisericii "Sf. Treime", Floreşti jud. Prahova.
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2013] Poarta de intrare pe Domeniul Cantacuzino şi la palatul Cantacuzino-Micul Trianon. Floreşti jud. Prahova. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415005">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415005"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415005">Şterge vot</a></div><span id="v9415005" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415005)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415005Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415005MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2013] Poarta de intrare pe Domeniul Cantacuzino şi la palatul Cantacuzino-Micul Trianon. Floreşti jud. Prahova.
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2013] Fântână arteziană în curtea spitalului TBC. Floreşti jud. Prahova. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415006">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415006"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415006">Şterge vot</a></div><span id="v9415006" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415006)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415006Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415006MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2013] Fântână arteziană în curtea spitalului TBC. Floreşti jud. Prahova.
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2013] Palatul Cantacuzino-Micul Trianon (vedere laterală). Floreşti jud. Prahova. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415007">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415007"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415007">Şterge vot</a></div><span id="v9415007" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415007)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415007Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415007MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2013] Palatul Cantacuzino-Micul Trianon (vedere laterală). Floreşti jud. Prahova.
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2013] Mormântul fiilor lui Gr. Cantacuzino de lângă biserica'Sf. Treime'. Floreşti jud. Prahova. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415008">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415008"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415008">Şterge vot</a></div><span id="v9415008" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415008)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415008Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415008MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2013] Mormântul fiilor lui Gr. Cantacuzino de lângă biserica"Sf. Treime". Floreşti jud. Prahova.
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2013] Biserica 'Sf. Treime'. Măgureni jud. Prahova -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415009">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415009"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415009">Şterge vot</a></div><span id="v9415009" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415009)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415009Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415009MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2013] Biserica "Sf. Treime". Măgureni jud. Prahova
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2013] Basorelief la altar în biserica'Sf. Treime'. Măgureni jud. Prahova -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415010">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415010"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415010">Şterge vot</a></div><span id="v9415010" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415010)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415010Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415010MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2013] Basorelief la altar în biserica"Sf. Treime". Măgureni jud. Prahova
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2013] Pridvor intrare în biserica'Sf. Treime'. Măgureni jud. Prahova. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415011">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415011"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415011">Şterge vot</a></div><span id="v9415011" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415011)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415011Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415011MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2013] Pridvor intrare în biserica"Sf. Treime". Măgureni jud. Prahova.
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2013] Casă a cărei construcţie este lipită de ruinele Conacului Drăghici Cantacuzino. Măgureni jud. Prahova. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415012">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415012"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415012">Şterge vot</a></div><span id="v9415012" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415012)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415012Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415012MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2013] Casă a cărei construcţie este lipită de ruinele Conacului Drăghici Cantacuzino. Măgureni jud. Prahova.
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2013] Biserica 'Trei Ierarhi' din Filipeşti de Pădure, jud. Prahova. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415013">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415013"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415013">Şterge vot</a></div><span id="v9415013" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415013)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415013Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415013MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2013] Biserica "Trei Ierarhi" din Filipeşti de Pădure, jud. Prahova.
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2013] Ruine conacului Matei şi Toma Cantacuzino din Filipeşti de Pădure, jud. Prahova. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415014">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415014"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415014">Şterge vot</a></div><span id="v9415014" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415014)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415014Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415014MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2013] Ruine conacului Matei şi Toma Cantacuzino din Filipeşti de Pădure, jud. Prahova.
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2013] Camerele de la subsol ale conacului Matei şi Toma Cantacuzino din Filipeşti de Pădure, jud. Prahova. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415015">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415015"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415015">Şterge vot</a></div><span id="v9415015" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415015)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415015Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415015MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2013] Camerele de la subsol ale conacului Matei şi Toma Cantacuzino din Filipeşti de Pădure, jud. Prahova.
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2013] Opoartă de intrare (cea de lângă primărie) la ruinele conacului Matei şi Toma Cantacuzino din Filipeşti de Pădure, jud. Prahova. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415016">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415016"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415016">Şterge vot</a></div><span id="v9415016" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415016)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415016Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415016MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2013] Opoartă de intrare (cea de lângă primărie) la ruinele conacului Matei şi Toma Cantacuzino din Filipeşti de Pădure, jud. Prahova.
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2013] Pridvor intrare biserica 'Trei Ierarhi'din Filipeşti de Pădure jud. Prahova. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415017">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415017"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415017">Şterge vot</a></div><span id="v9415017" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415017)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415017Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415017MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2013] Pridvor intrare biserica "Trei Ierarhi"din Filipeşti de Pădure jud. Prahova.
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2013] Ruinele conacului Matei şi Toma Cantacuzino (văzute din curtea şcolii). Filipeşti de Pădure jud. Prahova. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415018">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415018"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415018">Şterge vot</a></div><span id="v9415018" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415018)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415018Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415018MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2013] Ruinele conacului Matei şi Toma Cantacuzino (văzute din curtea şcolii). Filipeşti de Pădure jud. Prahova.
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2013] Altă clădire alipită recent de ruinele conacului Drăghici Cantacuzino. Măgureni, jud. Prahova. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415019">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415019"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415019">Şterge vot</a></div><span id="v9415019" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415019)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415019Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415019MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2013] Altă clădire alipită recent de ruinele conacului Drăghici Cantacuzino. Măgureni, jud. Prahova.
foto traian.leuca [02.05.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2013] Clădire spital TBC (anexă a Palatului Cantacuzino) Floreşti jud. Prahova. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415020">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415020"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415020">Şterge vot</a></div><span id="v9415020" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415020)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415020Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415020MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2013] Clădire spital TBC (anexă a Palatului Cantacuzino) Floreşti jud. Prahova.
foto traian.leuca [02.05.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [APR-2013] Ruinele conacului Matei şi Toma Cantacuzino din Filipeşti de Pădure, jud. Prahova. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 02.05.13] - <span class="allrVotedi" id="av415021">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv415021"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=415021">Şterge vot</a></div><span id="v9415021" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(415021)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f415021Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e415021MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [APR-2013] Ruinele conacului Matei şi Toma Cantacuzino din Filipeşti de Pădure, jud. Prahova.
foto traian.leuca [02.05.13]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.117817878723 sec