83007 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Vila Florica - Centrul de Cultură IC Brătianu [Ștefăneștii Noi]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.11.2017
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
6,5 lei/adult
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 6

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

„Cuibul Brătienilor” – Vila Florica


În această vară am accesat un obiectiv cultural-istoric de mare valoare, loc despre care citisem mai multe materiale cu mulți ani în urmă. Deși situat la o distanță convenabilă față de București, am tot amânat o vizită la acest obiectiv turistic. Posibilitatea scoaterii din circuitul turistic, dar și vremea frumoasă de vară care se anunța în acel week-end de iulie ne-au îndreptat atenția către zona Piteștiului. Ansamblul de clădiri, parcul, ferma, biserica, centrala electrică, gara sunt cunoscute sub numele de Domeniul Florica de la Ștefănești, Argeș.

După Marea Unire din 1918: Ion I. C. Brătianu hrănise un moment gândul de a se retrage din viața publică, pentru a gusta, în liniștea patriarhală de la Florica, bucuriile senine ale unei vieți de la care nu mai avea ce să ceară. El își creiase acolo, la moșia părinților săi, în cadrul minunatelor frumuseți ale naturii, o gospodărie modernă, în care se refugia cu pasiunea micului burghez, de câte ori grijile vieții de Stat îi lăsau o clipă de răgaz; adunase o vastă bibliotecă, se înconjurase de o comoară de amintiri, ce pluteau în ceața unui trecut, din care se desfăceau figuri de legendă, scria N. Bănescu în monografia dedicată marelui om de stat în 1931.

Acces, program, preț bilete.

Obiectivul numit Vila Florica – Centrul de Cultură „Brătianu”, instituție aparținând administrativ de Consiliul Județean Argeș, se află situat în orașul Ștefănești, la doar 6 km distanță de centrul Piteștiului. Dacă venim pe Autostrada A1, părăsim șoseaua de viteză la ultima ieșire spre DN 7, vechiul drum București-Pitești; de aici sunt doar 4 km până la Vila Florica. Urmând DN 7, venind dinspre Pitești, depășim Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Ștefăneștii Noi și facem imediat stânga pe prima stradă, există indicator către obiectiv. Mergem circa 500 m pe Aleea Stațiunii, pe lângă Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu”, până la poarta Centrului Cultural unde un paznic ne îndrumă să urcăm mai sus prin parc. Autoturismul se poate lăsa într-o primă parcare, dacă vreți să faceți câțiva pași pe jos sau direct în fața clădirii, dacă nu se desfășoară vreun eveniment.

Adresa oficială este: Str. Aleea Stațiunii, nr. 37, Ștefănești-Argeș. Programul de vizitare este de luni până joi între orele 08.00-16.30, vineri: 08.00-14.00, iar sâmbătă și duminică: 09.00-17.00. Prețul unui bilet de acces este de 6,5 lei/adult, există reduceri pentru elevi și pensionari; am plătit și o taxă foto, parcă vreo 22 de lei.

Informații istorice

Familia Brătianu a „scris” pagini de aur în Cartea Neamului Românesc participând activ la momentele cheie ale istoriei moderne și contemporane. Dinastia Brătienilor, căci acestă familie poate fi marcată drept o „dinastie”, a jucat un rol important în viața politică, economică și culturală a României. Mi-au plăcut cuvintele rostite de Mihail Kogălniceanu: Istoria nepărtinitoare, cea care purcede din mintea şi inima unei naţiuni întregi, va păstra în litere neşterse memoria celor care şi-au pus numele în capul tuturor actelor mari naţionale şi politice ale renaşterii României: Brătienii.

Conacul familiei Brătianu poartă denumirea de Florica după numele primei fiice a lui Ion C. Brătianu, fiică pierdută la vârsta de 3 ani. În cadrul procesului de moștenire Ion C. Brătianu a ales moșia din această zonă în detrimentul moșiei unde a copilărit: Tigveni. Pe locul unei vechi case + crame a moșiei, Brătianu ridică la 1858 o locuință mai mare și mai modernă, cu terasă la parter și mai multe camere la etaj. Fiul său, Ion I. C. Brătianu, pasionat de construcții (terminase Școala de de Poduri și Șosele din Paris), regândește reședința de la Florica într-un frumos stil neoromânesc, remodelarea vechiului conac durând peste 30 de ani (1889-1925). În această operațiune de transformare este ajutat de celebrul arhitect Petre Antonescu, apoi de inginerul Iliescu. Stilul arhitectural ales conturează legătura dintre familia Brătianu și destinul României, reflectă personalitatea celui care comandă lucrarea și oglindește societatea românească din acele vremuri. Dar să vedem ce se poate vizita azi la Florica!

Vizita la Vila Florica

Din parcare urcăm câteva zeci de metri până în fața vilei cu regim de înălțime parter + două etaje (al doilea mai mult o mansardă), monument clasificat în categoria A (de importanță națională). În față se află un rond din piatră cu plante ornamentale, în apropiere se desprin alei care străbăteau parcul conacului. Ne oprim și admirăm fațada clădirii, îmbogățită cu elemente istorice cu adânci simboluri: fragmente de capiteluri antice de la Histria, basorelieful reprezentând „Cavalerul trac” adus de la Sarmizegetusa (datând din secolul al II-lea î. Hr.), balcoane cu dantelării în piatră și scurgeri sub formă de cap de leu, un fel de grifon metalic – suport pentru felinar, o fântână-cișmea de piatră.

Intrarea se efectuează prin spatele clădirii, peste încălțăminte fiind rugați să ne punem botoși de plastic de unică folosință. Biblioteca de la parter este prima încăpere care se vizitează și așa după cum este denumită, este vorba despre o bibliotecă destul de mare: mai multe dulapuri pentru cărți amplasate pe pereți. Aici facem cunoștiință cu atmosfera caldă a unei locuințe a elitelor, nu luxoasă – ci pur și simplu caldă, parcă rezidenții erau ieșiți la plimbare în parc. Vedem aici unele din puținele lucruri/obiecte originale rămase în vilă: masa dalată, de origine persană din secolul al XVI-lea, confecționată din lemn de cireș pietrificat și soba albă „încinsă” de un brâu împletit („Sf. Treime”) și decorată cu discuri smălțuite.

Cea mai mare încăpere a vilei este Salonul de primire în care culoarea maronie a mobilierului de lemn și elementele arhitecturale creează o atmosferă specială. Într-un colț se află scara originală de acces de la intrarea principală, salonul fiind situat la nivelul unui parter înalt. Ne atrage biblioteca cu geamuri de cristal, piesă originală, și banca de cireș care mărginește ferestrele, loc perfect de a privi spre parcul proprietății. Într-un corp de mobilier cu etajere sunt expuse mai multe fotografii reprezentând membrii ai familiei, dar și interioare/exterioare ale conacului, piese de ceramică, icoane. De mare efect este spațiul delimitat de coloane de lemn și arcade, un loc pentru discuții intime, dominat de un șemineu de mari dimensiuni decorat cu același brâu împletit și ceramică.

Salonul turcesc, o camera de mici dimensiuni, utilată în vremurile bune cu divan, perne moi, măsuță de cafea, narghilea conține o sobă originală din cahle bistrițene. Era locul unde se împodobea bradul de Crăciun – ce simbioză între religii!

Urcăm la etajul 1 pe o scară destul de îngustă și pătrundem în lumea cărților, piesa de rezistență a conacului de la Florica: Biblioteca lui Ionel Brătianu. Pasiunea acestuia pentru istoria națională a dus la alcătuirea unei bilioteci formidabile, „cea mai însemnată bibliotecă particulară din România”, după spusele lui Constantin Argetoianu. Colecția de cărți a fost începută de „Vizir”, Ion C. Brătianu, și continuată de fiul său. Pe lângă cărți, în această bibliotecă erau adunate cu grijă reviste, acte de tot felul, hrisoave domnești, documente mai vechi sau mai noi, fotografii, timbre, piese de numismatică. După moarte lui Ionel Brătianu, în 1927, circa 5000 de volume sunt mutate la Biblioteca „Așezământului Brătianu” din apropierea Pieții Amzei din București, câteva volume ajung la Biblioteca Academiei Române, restul fiind distruse după 1948 de regimul comunist prin ardere. Ce barbarie! Din fericire s-a păstrat mobilierul unicat al acestei biblioteci: dulapurile de cărți sunt situate stânga-dreapta la etaj, pe pasarele ajungându-se pe o scară de lemn, după ce treci de o ușă frumos ornamentată. Sus sunt amplasate mici măsuțe semicirculare care să te ajute la răsfoirea cărților sau documentelor dorite. Jos sun amplasate mai multe polițe pentru expunere și alte piese de mobilier între care se detașează un scrin de cireș.

Terasa de la etajul 1 a fost acoperită în anul 1925 și ne-a plăcut foarte mult prin aspectul rustic. După ce trecem de o ușă foarte veche (anul 1823 este inscripționat pe toc) care are un interesant mecanism de închidere de fier, ieșim în spațiul generos al terasei. Stâlpi groși de lemn încadrează terasa, iar un cuptor țărănesc de mari dimensiuni mărginește o latură a acestui loc minunat de relaxare. În partea opusă terasa nu are acoperiș fiind utilizată de familie drept loc pentru plajă; aici se află și o fântână-cișmea de piatră similară celei de la parter, de pe fațadă.

La mansardă (etajul 2) descoperim biroul lui Ionel Brătianu, loc în care vedem din nou nelipsitele corpuri de bibliotecă. Pe birou tronează bustul de bronz al lui Ionel Brătianu realizat de sculptorul Ion Jalea; tot în această cameră sunt mai multe fotografii, dar și bastonul aparținând lui Ion C. Brătianu. Micuța terasă, acoperită într-un colț, constituia locul de refugiu al lui Ionel Brătianu, spațiu unde lectura liniștit o carte sau cerceta câte un document vechi. Printre stâlpii sculptați din lemn panorama asupra zonei înconjurătoare este deosebită.

Acestea sunt camerele (din cele peste 40) care se vizitează în Vila Florica, dar suficiente pentru a ne da seama de stilul de viață al oamenilor cu stare de acum 100 de ani. Atmosfera nu este opulentă, prezența lemnului în toată casa îndulcește arhitectura camerelor, piesele originale păstrate demonstrează mult bun gust.

Parcul conacului Florica

Parcul din jurul conacului a început a fi amenajat de Ion C. Brătianu, s-au trasat alei pe dealul din jurul clădirii principale, s-au plantat arbori (inginerul Alexandru Albu Golescu a contribuit la edificarea parcului), s-a construit un foișor. Lucrările capătă amploare sub conducerea Elizei Brătianu, a doua soție a lui Ionel Brătianu. Am urcat și noi pe o alee betonată, pe lângă care sunt jgheaburi de scurgere a apei de ploaie, până la grupul statuar „La vulturi”, operă a croatului Ivan Městrovič. Cei trei vulturi, lângă care Ionel Brătianu poposea adesea pe o bancă, i-ar reprezenta pe cei trei frați: Ionel, Dinu și Vintilă Brătianu. În partea dinspre parcare, pe altă alee, se află amplasată o coloană antică adusă din Dobrogea (sau de la Mănăstirea Vieroși: vezi impresii). O altă alee pietruită coboară spre așezământul religios al Brătienilor.

Capela vilei Florica

Părăsind incinta Centrului de Cultură „Brătianu” am mers să vedem și Capela Brătienilor, situată la marginea parcului, accesibilă pe un drum pietruit ce pornește din fața clădirilor fermei. Biserica cu hramul „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIX-lea după planurile arhitectului francez André Lecomte du Nöuy. Având rol de necropolă a familiei, impunătoarea familie e accesibilă pe două scări de piatră ce flanchează pridvorul, sub ele fiind ușa de acces în subsol. Aici sunt criptele lui Ion C. Brătianu, Ionel I. C. Brătianu, Dinu Brătianu, Vintilă Brătianu, Gheorghe Brătianu. Pentru a avea acces trebuie sunat la poarta din apropiere, deoarece biserica este utilizată de măicuțe ale Schitului Florica. Nu am făcut acest lucru, privind biserica doar din exterior.

Ferma Florica

La întoarcere de la capela Brătienilor mi-am aruncat o privire și asupra clădirilor fermei-model de pe Domeniul Florica. Clădirile impunătoare cu un etaj sunt opera aceluiași arhitect: Petre Antonescu, proiectate în binecunoscutul stil neoromânesc și construite între 1905-1912. Din păcate, splendidele construcții zac în paragină; un colț pare o adevărată culă, turnul de deasupra intrării principale pare o clopotniță veche, elementele din lemn poartă amprenta motivelor populare românești. În mijlocul careului format de clădiri, se observă bazinul unei fântâni arteziene, din păcate curtea e plină de bălării. În vremurile lui Brătianu aici se afla o fermă model, dotată după ultimele standarde ale vremii. Familia Brătianu și invitații lor preferau produsele ce se obțineau în această fermă („Brânza și smântâna de aici te duc în păcatul lăcomiei”, spunea Dimitrei Sturdza; Regele Carol I aprecia mult untul de la Florica).

Ar mai fi multe de povestit despre anexele vilei, uzina electrică, observatorul astronomic, gara Florica. Domeniul Florica era unul complex, dotat cu tot ceea ce permitea funcționarea independentă și viața fără griji a familiei Brătianu. Ansamblul de clădiri a fost retrocedat moștenitorilor, iar de vreo câțiva ani Consiliul Județean Argeș și Ministerul Culturii se chinuie să achiziționeze domeniul, pasând unul celuilalt această responsabilitate. Un cunoscut site de licitații a clădirilor istorice din România are postat un anunț de vânzare a vilei Florica, cu preț de pornire 2 milioane de Euro. Va face Statul român ceva în această privință?

Vă recomand cu căldură să vizitați Vila Florica, cât timp se mai poate face acest lucru, viitorul e incert. Nu ezitați să descoperiți o reședință boierească caldă, de bun gust, impresionantă prin arhitectură și plăcută prin amenajările interioare.

Îndemnul lui Ion I. C. Brătianu către aleșii poporului din Parlamentul României Mari (1919): Sunteți, Domnilor, toți reprezentanții unui popor, care este mândru și poate să fie mândru de trecutul său și care trebue să aibă mare încredere în viitorul său. Nu scădeți rolul pe care el trebue să-l aibă în lume. Fiți cât mai modești pentru persoana d-voastră, nu fiți modești pentru poporul pe care îl reprezentați.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de tata123 in 06.11.2017 16:01:19

Validat / Publicat: 06.11.17 17:41:42


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2160


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  58500 PMA (din 44 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[06.11.17 17:40:43]
» mesaj pers

   @tata123: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

   ===

   Mutat în rubrica "Vila Florica - Centrul de Cultură IC Brătianu [Ștefăneștii Noi], PITEȘTI" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[06.11.17 17:55:49]
» mesaj pers

   @tata123:

   Mi-au placut mult masa persana si mobilierul. Sa ma opresc o data. Interesant!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[06.11.17 18:35:09]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   -

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[06.11.17 18:53:23]
» mesaj pers

   @tata123: Și uite că iar mă enervez...

   Cum se poate percepe o taxă atât de mică?

   Cum naiba de nu ne interesează valorile? Nu ne pasă de trecut?

   Să crezi tu că se va implica statul!!!

   Of!

   Splendoare, asta am văzut in poze, lemnul e cald, vatra m-a impresionat mult...

   Frumos povestit!

   Câte locuri minunate avem și ne batem joc:(

   Când nu există cultură ci doar foame de bani, noi toți vom avea de suferit.

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- ghisor
[06.11.17 19:19:24]
» mesaj pers

   @tata123: S-o iau pe rand:

   1) Iubesc istoria Romaniei, asa ca articolul tau mi-a mers la inima;

   2) Mi-ar place daca ai invita parlamentarii romani sa citeasca ultimul citat din articolul tau (eventual sa le dai link-ul, sau mai stiu eu cum). Desi, la gradul lor de nesimtire, ma gandesc c-ar fi degeaba. Dar ar merita incercat;

   3) Sper sa ai puterea ca peste 50 de ani sa ocolesti localitatea Breaza, nu de alta dar sa nu cumva sa fi tentat sa ne scrii si despre casa lu'Nastase :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Michi
[06.11.17 19:34:20]
» mesaj pers

   Off! Multe locuri de referinţă nu le-am văzut deşi Florica era în priorităţi. Cu reviewul tău să fac un compromis si să-l consider ca obiectiv bifat. În modul în care scrii se vede documentaristul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[07.11.17 08:14:08]
» mesaj pers

   @tata123: Mulțumesc pentru vizita virtuală la această superbă proprietate a unei familii care a scris istorie pentru România.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[07.11.17 08:31:30]
» mesaj pers

   @webmaster26: Localizarea pe hartă este corectă, mulțumesc.

   @webmaster: Mulțumesc pentru cele două desemnări/încadrări.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[07.11.17 08:35:31]
» mesaj pers

   @krisstinna: Locuri minunate sunt nenumărate în România; în unele se implică Statul pentru a le păstra și promova, în altele situația nu e „roz”. Incertitudinea plutește în jurul multor obiective importante care au legătură strânsă cu istoria României. Noi însă sperăm să se întâmple numai lucruri bune cu ele... sperăm...

   @Dan&Ema: Neapărat să te oprești o oră la Vila Florica, interioarele sunt atrăgătoare și emană un aer cald, de familie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[07.11.17 08:44:21]
» mesaj pers

   @Michi: În preajma Bucureștiului sunt multe locuri importante din punct de vedere istoric, dar și arătoase din punct de vedere estetic. Vila Florica se numără printre ele, cred că există microbuze care merg spre Pitești pe vechiul drum. Printre alte obiective apropiate de București aș menționa Palatul Brâncovenesc de la Potlogi (vezi impresii) și Mănăstirea Glavacioc (vezi impresii) - resfințită de curând. Mulțumesc pentru lectură și aprecieri.

   @Carmen Ion: Mi-a plăcut mult conacul Brătienilor de la Florica, era o vizită planificată de mai mulți ani căreia i-a venit rândul abia în această vară. Mulțumesc.

   @ghisor: Mulțumesc pentru aprecieri și pentru comentariile ghidușe :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- liviu49
[07.11.17 21:28:35]
» mesaj pers

   @tata123: Uite, cu ocazia acestui articol, descopar, ca pe langa partile negative, mai am si lipsuri. Nu stiam de existenta acestei capodopere arhitectonice care m-a impresionat. Vazand pozele cu interiorul vilei, ma gandeam la o monstruozitate de casa cu 10 camere cu baie, holuri, terase, etc. Apartine unui prosper om de afaceri care a construit-o intr-o zona montana, dar cu termopane, izolata cu polistiren, cu acoperisul in forma de terasa. Mi-a aratat-o, in poze, un fost coleg de STACO, partener la o firma de arhitectura si care era revoltat de ce vazuse. Ma opresc ca ma apuca nervii, vazand atata prostie. Poate ca aceasta casa ar trebui sa fie subiect la examenul de licenta al viitorilor arhitecti. Eu nu pot decat sa admir ceea ce am vazut in poze si sa-l felicit pe autorul articolului, pe care il stiu un impatimit al gasirii unor monumente cu adevarat frumoase.

   Numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[08.11.17 09:24:04]
» mesaj pers

   @liviu49: Mulțumesc pentru aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[08.11.17 20:32:21]
» mesaj pers

   @tata123:

Mi-a plăcut mult conacul Brătienilor de Florica, era o vizită planificată de mai mulți ani căreia i-a venit rândul abia în această vară.
Acum m-am linistit, mai am si eu o sansa sa ajung sa vad aceasta minunatie, insa poate o sa reusesc mai repede ca cine stie ce se poate intampla in cativa ani.

   Frumos structurat articolul iar pozele minunate. Am vazut adevarate bijuterii si normal ca mi-ar placea sa le si vad in realitate.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[09.11.17 11:05:24]
» mesaj pers

   @mishu: Realitatea bate virtualul, mergi la Vila Florica și te vei convinge.

   Vei avea șansa să vizitezi conacul Brătienilor și în anii ce vor urma, tocmai am citit că Parlamentul a aprobat legea prin care Ministerul Culturii este mandatat să achiziționeze Ansamblul conacului Brătianu-Florica („Vila Florica”). De asemenea, Centrul Cultural „Brătianu” va continua să funcționeze sub tutela Consiliului Județean Argeș (jurnaluldearges.ro/index. ... -judetean-arges). În sfârșit, o veste bună!

   Mulțumesc pentru aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.11.17 18:29:34]
» mesaj pers

   Vestea preluării în patrimoniul statului, prin cumpărare, a domeniului Florica de la Ștefănești, trage cortina în mod fericit (sper eu) asupra unei îndelungi epopei legată de achiziție, făcând astfel posibilă păstrarea și pentru generațiile viitoare a acestui cuib de istorie românească modernă. Cel puțin așa mă îndulcesc eu cu speranța, că vila va fi în continuare deschisă spre vizitare. Mă tulbură puțin gândul că pentru mulți ani, atât pe vremea comuniștilor, dar și după Revoluție, până la retrocedare, domeniul aflat la acea vreme în patrimoniul statului, avea un circuit închis, fiind folosit ca rezidență de protocol pentru reprezentanții autorităților la putere. A fost pus în circuit turistic după retrocedare, la solicitarea expresă a moștenitoarei Maria Brătianu, o dată cu cedarea dreptului de exploatare către C. J. Argeș. Să sperăm că va rămâne și în continuare deschisă pentru cei care doresc să redescopere file trecute de istorie și nu numai pentru cei dispuși să plătească sume importante pentru ca nunta lor să se desfășoare acolo.

   Din păcate, cortina s-a lăsat și peste viața ultimei moștenitoare directe a Brătienilor. Maria Brătianu a murit la Paris la 30 octombrie și a fost înmormântată chiar astăzi, 9 noiembrie, nu în capela Brătienilor de la Florica, așa cum și-a dorit, ci în cimitirul Père – Lachaise (vezi: http://www.ziarulprofit.ro/index.php/rusine-pnl-rusine-romania-moarta-de-9-zile-mostenitoarea-bratienilor-va-fi-inmormantata-la-paris-si-nu-la-vila-florica/)

   Iată cum, fără bani, nu se poate scrie nici măcar istoria...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.11.17 19:58:36]
» mesaj pers

   Revin cu o știre pe care abia acum câteva minute am aflat-o: președintele Iohanis tocmai ce a contestat la Curtea Constituțională Legea privind achiziționarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu – Florica („Vila Florica”), situat în localitatea Ștefănești, județul Argeș, de către Ministerul Culturii și Identității Naționale.

    Din câte am înțeles din presa locală, unul din argumentele invocate de Klaus Iohannis este acela că ”Legea privind achiziționarea Vilei Florica reglementează un caz particular, când de fapt ar trebui să reglementeze cazuri generale”. Un alt argument invocat este ”încălcarea principiului separaţiei puterilor în stat, prin imixtiunea Parlamentului în competenţele Guvernului, deşi Ministerul Culturii are deja o procedură privind achiziţia monumentelor istorice. ”

   Deci, odiseea vilei Florica nu s-a sfârșit, povestea continuă...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- tata123
[10.11.17 09:05:26]
» mesaj pers

   @mariana. olaru: Câte vești... bune, rele... ele se succed cu rapiditate zilele acestea. Acum trebuie să așteptăm verdictul Curții Constituționale a României. Pericolul de a transforma Vila Florica într-o reședință de protocol după achiziționarea de către Ministerul Culturii (dacă acest fapt se va concretiza) mi se pare real.

   Anul viitor aniversăm 100 de ani de la Marea Unire din 1918 - ar fi frumos ca locul în care s-au desfășurat discuții și marii oameni politici „au pus țara la cale” să se poată (încă) vizita.

   Mulțumesc pentru semnalări, ele întregesc „tabloul” Vilei Florica din Ștefănești, Argeș.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- AncaGO
[03.09.18 20:34:34]
» mesaj pers

   Acum cativa ani am ajuns si eu sa vad Pitestiul si Vila Florica de la Stefanesti. Mi-a placut imediat locatia, desi am ajuns intr-un aprilie rece si ploios. Mi-au placut mult pozele, mi-am reimprospatat putin memoria. Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[26] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2017] Vila Florica - Ștefănești, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918563">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918563"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918563">Şterge vot</a></div><span id="v9918563" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918563)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918563Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918563MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2017] Vila Florica - Ștefănești, Argeș.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2017] Intrarea principală (elemente antice) - Vila Florica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918564">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918564"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918564">Şterge vot</a></div><span id="v9918564" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918564)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918564Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918564MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2017] Intrarea principală (elemente antice) - Vila Florica.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2017] Biblioteca de la parter - sobă originală. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918565">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918565"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918565">Şterge vot</a></div><span id="v9918565" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918565)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918565Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918565MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2017] Biblioteca de la parter - sobă originală.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2017] Masă perasană din secolul al XVI-lea, piesă originală - Vila Florica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918566">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918566"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918566">Şterge vot</a></div><span id="v9918566" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918566)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918566Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918566MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2017] Masă perasană din secolul al XVI-lea, piesă originală - Vila Florica.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2017] Salonul de primire - Vila Florica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918567">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918567"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918567">Şterge vot</a></div><span id="v9918567" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918567)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918567Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918567MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2017] Salonul de primire - Vila Florica.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2017] Scară originală de acces de la ușa principală spre Salonul de primire. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918568">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918568"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918568">Şterge vot</a></div><span id="v9918568" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918568)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918568Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918568MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2017] Scară originală de acces de la ușa principală spre Salonul de primire.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2017] Colț intim în Salonul de primire. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918569">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918569"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918569">Şterge vot</a></div><span id="v9918569" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918569)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918569Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918569MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2017] Colț intim în Salonul de primire.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2017] Șemineu de efect în Salonul de primire. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918570">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918570"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918570">Şterge vot</a></div><span id="v9918570" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918570)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918570Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918570MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2017] Șemineu de efect în Salonul de primire.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2017] Exponate - Salonul de primire - Vila Florica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918571">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918571"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918571">Şterge vot</a></div><span id="v9918571" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918571)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918571Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918571MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2017] Exponate - Salonul de primire - Vila Florica.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2017] Biblioteca unicat de la Vila Florica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918572">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918572"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918572">Şterge vot</a></div><span id="v9918572" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918572)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918572Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918572MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2017] Biblioteca unicat de la Vila Florica.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2017] Acces către dulapurile cu cărți - Vila Florica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918573">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918573"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918573">Şterge vot</a></div><span id="v9918573" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918573)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918573Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918573MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2017] Acces către dulapurile cu cărți - Vila Florica.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2017] Scrin original de cireș în bibliotecă - Vila Florica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918574">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918574"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918574">Şterge vot</a></div><span id="v9918574" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918574)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918574Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918574MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2017] Scrin original de cireș în bibliotecă - Vila Florica.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2017] Ușă de la 1823 care facilitează ieșirea pe terasa de la etajul 1 - Vila Florica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918575">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918575"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918575">Şterge vot</a></div><span id="v9918575" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918575)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918575Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918575MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2017] Ușă de la 1823 care facilitează ieșirea pe terasa de la etajul 1 - Vila Florica.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2017] Vatra țărănească de pe terasă - Vila Florica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918576">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918576"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918576">Şterge vot</a></div><span id="v9918576" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918576)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918576Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918576MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2017] Vatra țărănească de pe terasă - Vila Florica.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2017] Fântână pe bucata de terasă neacoperită de la etajul 1. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918577">Şterge vot</a></div><span id="v9918577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2017] Fântână pe bucata de terasă neacoperită de la etajul 1.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2017] Privim în curte de pe terasa de la etajul 1 - Vila Florica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918578">Şterge vot</a></div><span id="v9918578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2017] Privim în curte de pe terasa de la etajul 1 - Vila Florica.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2017] Biroul lui Ionel Brătianu - Vila Florica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918579">Şterge vot</a></div><span id="v9918579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2017] Biroul lui Ionel Brătianu - Vila Florica.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2017] Terasa de la mansardă ne oferă priveliști către orașul Pitești - Vila Florica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918580">Şterge vot</a></div><span id="v9918580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2017] Terasa de la mansardă ne oferă priveliști către orașul Pitești - Vila Florica.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2017] Anexe ale Vilei Florica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918581">Şterge vot</a></div><span id="v9918581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2017] Anexe ale Vilei Florica.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2017] Alei prin parcul conacului Florica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918582">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918582"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918582">Şterge vot</a></div><span id="v9918582" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918582)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918582Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918582MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2017] Alei prin parcul conacului Florica.
foto tata123 [06.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2017] Grupul statuar „La vulturi”, autor Ivan Městrovič - parcul Vilei Florica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918583">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918583"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918583">Şterge vot</a></div><span id="v9918583" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918583)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918583Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918583MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2017] Grupul statuar „La vulturi”, autor Ivan Městrovič - parcul Vilei Florica.
foto tata123 [06.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUL-2017] Amenajări exterioare la Vila Florica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918584">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918584"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918584">Şterge vot</a></div><span id="v9918584" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918584)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918584Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918584MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2017] Amenajări exterioare la Vila Florica.
foto tata123 [06.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUL-2017] Capela Brătienilor de la Florica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918585">Şterge vot</a></div><span id="v9918585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUL-2017] Capela Brătienilor de la Florica.
foto tata123 [06.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUL-2017] Ferma Domeniului Florica, proiectată de Petre Antonescu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918586">Şterge vot</a></div><span id="v9918586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUL-2017] Ferma Domeniului Florica, proiectată de Petre Antonescu.
foto tata123 [06.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUL-2017] Acces în incinta clădirilor aparținând fermei de la Florica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918587">Şterge vot</a></div><span id="v9918587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUL-2017] Acces în incinta clădirilor aparținând fermei de la Florica.
foto tata123 [06.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUL-2017] Reședința Brătienilor de la Florica înainte de prefacerile efectuate de Ionel Brătianu (scanare). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.11.17] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av918588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918588">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUL-2017] Reședința Brătienilor de la Florica înainte de prefacerile efectuate de Ionel Brătianu (scanare).
foto tata123 [06.11.17] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

[26] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.192780971527 sec