ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.12.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sannicolau Mare
ÎNSCRIS: 24.07.08
STATUS: SENATOR
LUNA
NOV-2010
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Hanul Stejarul [Albota] - Un han romanesc cu care ne putem mandri!

TIPĂREȘTE

Este asezat la soseaua care leaga Slatina de Pitesti, pe partea dreapta si apartine de comuna Albota. L-am remarcat mai demult, dar de cate ori treceam pe acolo, ori ne grabeam, ori nu ne era foame! Este un han mare, intr-un cadru rustic, deosebit, preferat atat de cei ca noi, aflati in trafic, cat si de alte tipuri de consumatori.

Are o parcare incapatoare si un panou cu reclama hanului, foarte vizibil, chiar la sosea, din ambele sensuri de circulatie. Am observat de afara cat de interesante erau detaliile care il faceau atat de rustic: folosirea ornamentelor din stiuleti de porumb, cani si castroane din ceramica, care vechi cu butoaie uriase in ele. Jardiniere’’eco’’ din trunchiuri de copac culcate, scobite in mijloc si plantate flori, alternate cu roti de caruta vopsite in rosu.

Un alt aspect care mi-a sarit in ochi e preferinta pentru culoarea rosie, folosita la exterior. Atat grilul, zidit din caramida rosie, roti de caruta rosii, acoperisul rosu si chiar carul asezat langa una din intrari este vopsit tot in rosu. Tot afara am mai observat cateva foisoare, care banuiesc ca vara, cand este cald, functineaza ca si terase si cateva balansoare, tot confectionate din lemn.

Langa intrarea cealalta este asezat un personaj de poveste, cu o arma in mana, cu scopul de a te transpune cat mai mult in atmosfera pe care o vei gasi in interior. Am intrat pasind incetisor. Erau mai multe saloane. Primul era aproape gol. Ne-am oprit surprinsi de decor. Nu stiam unde sa ne mai aruncam privirile, in stanga, dreapta, pe sus sau pe unde calcam!

La ferestrele hanului erau asezate o multime de borcane de 10 litri de gogosari si castraveti, asezate alternativ, ca sa-ti incante privirea (si sa-ti creasca apetitul), unul rosu, unul verde. Din nou butoaie si butoiase, dovleci de diferite forme si marimi, pe jos, pe sus, o lada cu varza, stiuleti de porumb, siruri de ceapa si usturoi, linguri de lemn, prosoape traditionale de artizanat, blanuri de animale vanate, cosuri de rachita si obiecte taranesti din ceramica.

Candelabrele erau din roti de caruta, ancorate cu lanturi de tavan. Tot interiorul era facut din piatra de rau si lemn. Am intrat in cel de-al doilea salon, unde era un pic mai multa animatie. Prima data, am dat cu ochii de-un urs pe bicicleta! Nu glumesc, veti vedea si pozele.

Afara, unde era reclama hanului, mai jos, am citit urmatoarea fraza: ’’Mai ieftin ca la tine acasa’’! Dar, n-am prea dat crezare momentan, zicandu-mi ca reclama e sufletul comertului! Se apropia ora amiezii si, normal, foamea! Eram in drum spre Timisoara si nu aveam de pierdut prea mult timp cu masa de pranz. Am fost intampinati imediat de 2 chelnerite, imbracate in uniforma, asa cum le-ar sta bine tuturor. De la inceput au primit’’ o bila alba’’, pentru tinuta care iti inspira incredere si pentru faptul ca ne-au iesit amabile in intampinare.

Le-am spus ca dorim sa luam masa si ca nu avem foarte mult timp la dispozitie, pentru ca mai avem un drum lung si greu pana acasa. Ne-au invitat la masa. Ne-au adus lista meniu si ne-au sfatuit ca cel mai repede merge meniul zilei. Asadar am ales acest meniu, din care puteam alege mai multe variante, cam 3-4 din fiecare. Costa 15 lei: felul 1,2, desertul si o apa minerala. Am ales 2 ciorbe fasole cu ciolan, cartofi prajiti cu carnati, salata de varza, racituri si clatite cu gem de casa, la desert.

Atat scaunele, cat si mesele erau confectionate foarte simplu, din lemn si lacuite. Fara nici un fel de design, asa, simplu si rustic. Pe masa nu erau fete de masa. Am fost serviti foarte rapid. Intre timp am mai schimbat cateva vorbe cu ospatara, de la care am aflat ca hanul este deschis de cativa ani si ca sus este si hotel, o camera costa 100 lei. Aici se oraganizeza si Revelionul. Au si formatie, care canta in fiecare seara. Organizeaza, de obicei nunti, botezuri si mese festive, pentru ca au capacitate destul de mare.

In timp ce noi serveam ciorba, a inceput sa se aglomereze. Am servit si felul al doilea, totul a fost foarte bun, portii mari, cald, totul in regula, numai ca de clatite…nu mai era loc. Ni le-a adus intr-o caserola si ni le-a dat la pachet Am achitat 30 de lei, nota de plata cu meniul zilei, plus bacsisul binemeritat. Am multumit frumos pentru masa si pentru rapiditatea cu care ne-a servit si am vrut sa plecam la masina... Dar, m-a furat din nou ‘’peisajul’’ si am facut cateva fotografii, ca sa le arat prietenilor si, bineinteles si voua.

Si asa am uitat caserola cu clatite pe masa. Ne-a adus-o chelnerita la masina, pentru ca a gasit-o pe masa,in timp ce se apuca de debarasat. Din nou i-am multumit. Va recomand cu incredere Hanul Stejarul, pentru decorul foarte interesant, pentru asezarea lui, destul de accesibila, la soseaua principala, dar si pentru calitatea serviciilor si a preparatelor culinare.Puteti opta pentru o gama larga de preparate,a nu se intelege ca au doar meniul zilei!


[fb]
---
Trimis de georgiana in 03.12.10 14:07:08
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 24110 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (georgiana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hanul Stejarul -Albota.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11700 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

catalinalupu [03.12.10 14:25:03] »

Sunt foarte utile, aceste restaurante de la marginea drumului, unde poti sa mananci stiind ca nu patesti ceva!

Iar daca mai au si pret bun... e si mai bine!

david [03.12.10 16:39:33] »

Imi place cum arată, cu exceptia culorii ţiglei, care in viziunea mea, nu se potriveşte deloc cu ideea de rustic.

Avand in vedere ca se manancă foarte bine, conteaza mai puţin acest aspect.

sandu.53 [03.12.10 17:17:35] »

un loc interesant si cu preturi rezonabile la care merita sa te opresti! felicitari pentru descrierea facuta!

alinutzza140* [03.12.10 17:56:27] »

Foarte frumos locul. Imi plac locatiile decorate in stil rustic. Mi-ai facut pofta de ciorba de fasole cu afumatura (hmmm e post).

ninaa [03.12.10 18:01:00] »

Eu nu prea am incredere sa mananc la hanuri pe marginea drumului, e drept ca am avut si niste experiente neplacute in trecut, dar dupa cum descrii tu locul cred ca o sa-mi revizuiesc atitudinea.

georgiana [03.12.10 18:48:36] »

webmaster 13,

Am rugamintea sa-mi atasezi urmatoarea melodie:

http://www.trilulilu.ro/angelina_liru/27daa239da3fa0

Multumesc frumos.

webmaster13 [03.12.10 19:02:06] »

done!

any* [03.12.10 19:29:37] »

@Giorgi, si noi am oprit de mai multe ori acolo, preturile sunt acceptabile, mancarea la fel...

Felicitari pentru review, un vot.

ileanaxperta* [03.12.10 20:09:37] »

Fac ce fac si ajung vinerea seara sa dau cu ochii de atatea bunatati... mmm, si sa-mi adulmece virtual (na, ce sa fac? !) nasul meu cel fin sa atenteze la ciorbita ta de fasole cu afumatura... cand eu tooot incerc sa tin post. Scoate de acolo afumatura sa pot linge farfuria. Nici favoritele mele clatite cu gem nu le pot manca... Chiar nu ai mila, georgiana, si de mine??? Dar voi incerca o autosugestie: ma voi apropia cat mai mult de pozele tale si le voi... "sorbi" din privire, apoi ma voi linge pe buze si gata masa mea de seara... fara sa pacatuiesc nicicum... Crezi ca se poate? ! )

Frumos decor are hanul asta, sa te tot imbie la luat masa. Imi place Mos Martin calare pe bicicleta... bine ca il tine... hahaha!!! )

anadragusin [04.12.10 01:42:57] »

Am trecut de mii de ori prin fata acestui han, in drum spre Barla unde sta bunica, dar cert este ca nu am oprit niciodata sa mancam. In plina vara, vizavi de acest han, se posteaza o doamna cu un carucior cu doua canistre de inghetata, facuta in casa, 1 leu cupa. La inghetata am oprit mereu, deoarece este cea mai adevarata inghetata mancata in ultimul timp si fara sa exagerez, sunt oprite mereu cel putin 5 masini special pt. a cumpara inghetata. Cu urmatoarea ocazie, am sa opresc si eu special pt. han. Un review foarte util!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dannek [04.12.10 08:44:43] »

ciorba de fasole este apetisanta!

celeste [05.12.10 16:28:48] »

@georgiana, am trecut de 3 ori pe langa el dar niciodata nu am oprit, cu siguranta data viitoare nu am sa-l ocolesc pentru ca ciorba de fasole imi face cu ochiul... iami, iami

raduu1972 [05.12.10 18:28:10] »

Am trecut si eu pe acolo de foarte multe ori, dar nu am oprit decat o singura data cand am si papat o delicioasa ciorba de fasole.

magdalena [06.12.10 12:50:02] »

Sa inteleg ca este un hotel numai bun de tranzit! Sunt foarte bune astfel de hanuri pentru popas.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinutzza140*, anadragusin, any*, catalinalupu, celeste, dannek, david, georgiana, ileanaxperta*, magdalena, raduu1972, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Pitești și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067594766616821 sec
    ecranul dvs: 1 x 1