84506 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzee în Pitești și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.02.2018
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Curtea boierească fortificată a lui Mareș Băjescu [Băjești]


Urmare de aici

Știri cu caracter istoric ori spiritual având legătură cu monumente ori obiective turistice îmi trec mai mereu pe sub ochi. Cele care se află în sfera mea de interes îmi rămân întipărite în minte, iar atunci când se ivește ocazia profit de timpul disponibil pentru a vizita asemenea obiective. Așa s-a întâmplat și cu reședința fortificată a boierului Băjescu de lângă Pitești despre restaurarea căreia am citit un material în anul 2012. Într-o după-amiază de februarie, când înserarea bătea la ușă, m-am oprit câteva zeci de minute la „curtea boierească”.

Localizare. Adresa oficială este localitatea Băjești, comuna Bălilești, județul Argeș. Fortificația este situată la circa 25 de km distanță față de centrul orașului Pitești, în direcția Câmpulung Muscel.

Informații acces. Venind dinspre București, am ieșit de pe autostradă la km 115 și m-am încadrat pe DN 73 către Câmpulung; din sensul giratoriu și până la virajul spre stânga pe DJ 732A sunt aproximativ 19 km. Există indicator de monument istoric către curțile boierești din Băjești. După circa 3 km parcurși pe șoseaua județeană în dreptul vechii primării/școli se virează din nou stânga spre monumentul aflat la 300 m distanță. Accesul în incinta fortificației și în biserică (dacă este deschisă) este gratuit.

Timp de vizitare. Am petrecut vreo 30 de minute în curtea boierească și în jurul bisericii, am explorat ruinele caselor boierești și zidurile de apărare. Probabil dacă găseam lăcașul de cult deschis mai poposeam încă vreo 10 minute, din păcate era încuiat și nu am văzut pe nimeni în zonă.

Boierul Mareș Băjescu. Acest personaj se numără printre puținele persoane din evul mediu românesc care a avut o ascensiune spectaculoasă, pornind de la o origine modestă până la mari dregătorii. Născut probabil pe meleagurile muscelen (își spune și „Câmpulungeanu”) dintr-o familie de negustori, Mareș Băjescu accede pe rând spre dregătorii tot mai înalte, mai ales după căsătoria cu o femeie din neamul Cantacuzinilor. Pe la 1669 ajunge Ban al Craiovei, singurul boier muntean care ocupă această înaltă dregătorie de-a lungul vremii – intră în oraș cu un adevărat alai: slujitori, trâmbițe, tobe, surle, și după dânsul gloată, și câțiva copii de casă cu sulițe. Mareș Băjescu este și ctitorul Mănăstirii Cornetu de pe Valea Oltului, loc de refugiu în caz de necaz. Boierul s-a prăpădit la curtea sa prin 1673, dată de la care nu mai apare în documente. În secolul al XIX-lea moșia Băjești ajunge în proprietatea lui Barbu Bellu (ministru al culturii și justiției, donator al terenului pe care s-a înființat cimitirul Bellu din București).

Scurtă descriere a ansamblului feudal. După ce trecem pe lângă fosta primărie a localității (clădire de la 1935), școala generală din 1923-1924 și monumentul eroilor satului ajungem la un pod peste un pârâu ce se varsă în râul Bratia – vedem deja zidurile curții boierești. Parcăm autoturismul pe marginea drumului și pornim la pas către ansamblul fortificat; amplasat pe un mic promontoriu pentru a urca spre mica ușă de acces descoperim o scară sprijinită pe piloni. Ziduri înalte, turnuri de colț, contraforți și metereze apărau incinta reședinței boierești. Au fost refăcute în cadrul unui proiect zidurile de incintă și turnurile din jurul bisericii.

Ansamblul boieresc a fost construit la jumătatea secolului al XVII-lea având un dublu rol – de apărare și locuire. Lipit e zidul gros de apărare (ridicat din cărămidă și piatră de râu) se afla casa boierască, locuințele slujitorilor, bucătăria și grajdurile. Banul Mareș Băjescu a dorit să beneficieze atât de confort și frumusețe arhitecturală, cât și de condiții de locuit foarte bune și independență economică. Chestionarul lui Odobescu din 1873 consemnează „cetățuia” boierului Băjescu, dar și frumoasa casă boierească cu ferestre prevăzute cu „tocuri de piatră vânătă săpată”.

Ceea ce deosebește însă această reședință de altele din acea epocă sunt dotările și instalațiile tehnice existente aici: aducțiunea de apă prin olane (protejate de un canal triunghiular din cărămidă îngropat sub pământ) destinată utilizării casnice, aducțiunea de olane de dimensiuni mai mari pentru povarna (țuicărie, alambic) de mare capacitate existentă la curtea boierească (materialele istorice scriu despre marile livezi de pruni existente în zonă), o piuă pentru țesături de lână, o moară de apă. Legătura între curtea boierească și povarnă se făcea prin intermediul unei punți sprijinită pe doi stâlpi de zidărie.

Interesante mi se par informațiile privind existența unei băi prevăzută cu două olane (conducte): pentru apă caldă și pentru apă rece. De asemenea, exista un heleșteu destul de mare, populat cu pești și alimentat prin aducțiunea de apă ce mergea la reședința boierească. Remarcabilă este însă menționarea unui foișor de zid (piatră, var, cărămidă ubțire) amplasat pe stâlpi de piatră în mijlocul heleșteului, legătura cu țărmul fiind efectuată printr-un „pod de aramă”.

M-am plimbat prin preajma pivnițelor caselor boierești – impresionante hrube cu bolți semicilindrice, spațioase și înalte. Zidurile de incintă, casetate, îmbină perfect bolovani de râu cu cărămidă subțire. Am văzut și picioarele punții care făcea legătura cu țuicăria.

Biserica din Băjești. Construită la 1666 drept capelă de curte a familiei Băjescu, biserica era amplasată într-o curte secundară, apărată de ziduri și turnuri de colț. Mi-au plăcut decorațiunile exterioare, simple (ocnițe, false, brâu zimți de fierăstrău, brâu de ceramică smălțuită) și ferestrele încadrate în chenare de piatră. Frumoasă e și icoana de hram („Adormirea Maicii Domnului”), amplasată deasupra pisaniei și ancadramentului de piatră sculptat cu motive vegetale a ușii de acces în lăcaș. În fața bisericii un copac secular a supraviețuit epocilor istorice. Am citit că în interiorul bisericii se află primul portret al unui meșter din pictura murală a Țării Românești – zidarul Dragomir.

Minusuri. Nu există nici un panou informativ în incintă, la biserică ori lângă ruinele curții boierești. Ar trebui restaurate și puse în valoare și celelalte componenete ale curții boierești de la Băjești.

Articole relaționate: Vă puteți plimba prin centrul municipiului Pitești - vezi impresii; Mănăstirea Cornetu de pe Valea Oltului – vezi impresii.

Călătorii interesante!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de tata123 in 09.02.2018 13:46:26

Validat / Publicat: 09.02.18 14:18:56


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 554


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29900 PMA (din 32 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- cris1982 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.02.18 15:13:55]
» mesaj pers

   @tata123: Tocmai citeam despre vizita ta la Pitești cu ocazia Simfoniei Lalelelor din 2015 și hop! încă un articol despre obiectivele turistice din Pitești! Anul acesta vreau să vizitez și eu Piteștiul în perioada Simfoniei Lalelelor, așadar, pentru mine sunt binevenite review-rile despre Pitești! La capitolul cazare ce recomandați? Sau v-ați întors în București în aceeași zi?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[11.02.18 11:38:34]
» mesaj pers

   @cris1982: Manifestarea intitulată „Simfonia Lalelelor” e interesantă prin însuși frumusețea florilor expuse în centrul Piteștiului. Am fost de două ori la diferență de câțiva ani la acest spectacol al culorilor și formelor și am fost încântat atât de lalele, cât și de alte aranjamente etalate în Casa Cărții. În ambele cazuri am venit dimineață din București și ne-am întors pe seară; probabil trebuie să rezervați un loc de cazare încă de pe acum. sunt destul de multe solicitări în perioada festivalului. Mulțumesc pentru lectură și ecou.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster26
[18.02.18 18:03:47]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Muzee în Pitești și împrejurimi, PITEȘTI" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2018] În centrul satului Băjești - indicator către monumentul istoric. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943606">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943606"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943606">Şterge vot</a></div><span id="v9943606" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943606)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943606Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943606MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2018] În centrul satului Băjești - indicator către monumentul istoric.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2018] Școala satului Băjești construită în anii 20. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943607">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943607"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943607">Şterge vot</a></div><span id="v9943607" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943607)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943607Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943607MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2018] Școala satului Băjești construită în anii 20.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2018] Curtea fortificată a lui Mareș Băjescu - incinta din jurul bisericii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943608">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943608"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943608">Şterge vot</a></div><span id="v9943608" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943608)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943608Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943608MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2018] Curtea fortificată a lui Mareș Băjescu - incinta din jurul bisericii.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2018] Elemente de fortificație - turnul rotund. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943609">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943609"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943609">Şterge vot</a></div><span id="v9943609" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943609)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943609Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943609MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2018] Elemente de fortificație - turnul rotund.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2018] Scară de acces către incinta fortificată a bisericii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943610">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943610"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943610">Şterge vot</a></div><span id="v9943610" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943610)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943610Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943610MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2018] Scară de acces către incinta fortificată a bisericii.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2018] Biserica, copacul secular și poarta de acces către curtea boierească. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943611">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943611"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943611">Şterge vot</a></div><span id="v9943611" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943611)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943611Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943611MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2018] Biserica, copacul secular și poarta de acces către curtea boierească.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2018] Biserica „Adormirea Maicii Domnului” - Băjești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943612">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943612"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943612">Şterge vot</a></div><span id="v9943612" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943612)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943612Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943612MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2018] Biserica „Adormirea Maicii Domnului” - Băjești.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2018] Icoana de hram - Biserica „Adormirea Maicii Domnului” - Băjești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943613">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943613"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943613">Şterge vot</a></div><span id="v9943613" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943613)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943613Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943613MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2018] Icoana de hram - Biserica „Adormirea Maicii Domnului” - Băjești.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2018] Pisanie - Biserica „Adormirea Maicii Domnului” - Băjești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943614">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943614"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943614">Şterge vot</a></div><span id="v9943614" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943614)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943614Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943614MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2018] Pisanie - Biserica „Adormirea Maicii Domnului” - Băjești.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2018] Latura nordică - turn pătrat. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943615">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943615"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943615">Şterge vot</a></div><span id="v9943615" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943615)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943615Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943615MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2018] Latura nordică - turn pătrat.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2018] Biserica „Adormirea Maicii Domnului” - Băjești - 1666. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943616">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943616"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943616">Şterge vot</a></div><span id="v9943616" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943616)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943616Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943616MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2018] Biserica „Adormirea Maicii Domnului” - Băjești - 1666.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2018] Poartă de legătură între cele două incinte - Băjești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943617">Şterge vot</a></div><span id="v9943617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2018] Poartă de legătură între cele două incinte - Băjești.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [FEB-2018] Ziduri refăcute la Băjești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943618">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943618"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943618">Şterge vot</a></div><span id="v9943618" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943618)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943618Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943618MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2018] Ziduri refăcute la Băjești.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [FEB-2018] Biserica „Adormirea Maicii Domnului” - Băjești - imagine de la înălțimea turnului pătrat. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943619">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943619"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943619">Şterge vot</a></div><span id="v9943619" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943619)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943619Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943619MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2018] Biserica „Adormirea Maicii Domnului” - Băjești - imagine de la înălțimea turnului pătrat.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [FEB-2018] Ruinele casei boierești - Băjești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943620">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943620"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943620">Şterge vot</a></div><span id="v9943620" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943620)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943620Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943620MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2018] Ruinele casei boierești - Băjești.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [FEB-2018] Pivnițele boierești de la Băjești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943621">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943621"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943621">Şterge vot</a></div><span id="v9943621" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943621)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943621Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943621MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [FEB-2018] Pivnițele boierești de la Băjești.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [FEB-2018] Porțiune de zid nerestaurată - Băjești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943622">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943622"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943622">Şterge vot</a></div><span id="v9943622" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943622)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943622Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943622MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [FEB-2018] Porțiune de zid nerestaurată - Băjești.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [FEB-2018] Altă poartă de acces către biserica din Băjești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943623">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943623"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943623">Şterge vot</a></div><span id="v9943623" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943623)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943623Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943623MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [FEB-2018] Altă poartă de acces către biserica din Băjești.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [FEB-2018] Ansamblul fortificat de la Băjești la ceasul înserării... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943624">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943624"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943624">Şterge vot</a></div><span id="v9943624" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943624)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943624Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943624MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [FEB-2018] Ansamblul fortificat de la Băjești la ceasul înserării...
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [FEB-2018] Ruinele casei boierești - Băjești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943625">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943625"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943625">Şterge vot</a></div><span id="v9943625" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943625)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943625Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943625MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [FEB-2018] Ruinele casei boierești - Băjești.
foto tata123 [09.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [FEB-2018] Picior de zidărie pe care era amplasată puntea către povarnă (țuicărie) - Băjești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943626">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943626"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943626">Şterge vot</a></div><span id="v9943626" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943626)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943626Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943626MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [FEB-2018] Picior de zidărie pe care era amplasată puntea către povarnă (țuicărie) - Băjești.
foto tata123 [09.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.115797042847 sec