85113 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstirea Cotmeana [Cotmeana, AG]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.03.2018
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
MAR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Mănăstirea Cotmeana – seculară ctitorie domnească valahă


Urmare de aici

Mircea, …, se opri la mica mănăstire Cotmeana, puțin mai jos de frumoasa vale a Luminilor, pe Topolog. Sfințise soarele din dosul piscurilor Coziei, când el poposi în pașnica vâlcea unde stă pitită mănăstirea, ca un cuib între munți. La poartă era un turn ce acum s-a dărâmat; ograda, încinsă cu ziduri înfățișa pe dinîntru patru șiruri de chilioare cu tinde lungi și arcuite; în mijloc se afla o bisericuță – scria Al. Odobescu în operele sale literare cu subiect istoric (aici „Mihnea Vodă cel Rău”).

O descriere scurtă, dar expresivă a micuței mănăstiri de pe firul văii Cotmenei. Am vizitat cu mulți ani în urmă monumentul religios și nu am fost prea impresionat de ceea ce am văzut atunci. La întoarcerea de la Alba Iulia am revenit la Cotmeana pentru a vedea dacă s-a schimbat ceva. Mai nimic, biserica veche stă stingheră în mijlocul incintei; totuși ceva s-a schimbat: a apărut vis-a-vis de mănăstire o casă de oaspeți (măcar e construită într-un stil arhitectural plăcut).

Localizare. Cei care străbat DN 7 (E81) între Pitești și Râmnicu Vâlcea au văzut probabil indicatoarele către mănăstire în zona localității Lintești. Într-o curbă destul de largă se pătrunde pe DJ 703A (punct de reper: o troiță), drum pe care avansăm circa 4,5 km până la mănăstire; starea carosabilului nu este cea mai bună, iar casele din arealul văii sunt destul de sărăcăcioase. Distanța dintre cele două orașe menționate mai sus și Cotmeana este aproximativ egală: 35 km. În fața ansamblului mănăstiresc există o zonă de parcare amenajată parțial.

Scurt istoric. Construcția primului lăcaș de cult la Cotmeana este învăluită în mister încă, dar cercetările înclină spre edificarea unei biserici în veacul al XIV-lea de către domnii Radu I și Dan I (menționat documentar pe un clopot de la Mănăstirea Cotmeana), sub influența arhimandritului Nicodim de la Tismana. Astfel, se pare că la Cotmeana a luat ființă prima mănăstire domnească din Țara Românească.

Lăcașul actual de cult este însă ctitoria domnului Mircea cel Bătrân, după ce prima biserică a fost mistuită de un incendiu. Domnul reface biserica din cărămidă pe temelie din piatră de râu, o împodobește cu firide oarbe și arcade din teracotă smălțuită, adăugându-i un pridvor deschis; reface și chiliile din lemn, apoi se ridică un zid împrejmuitor. La 1388 Mănăstirea Cotmeana era închinată deja Mănăstirii Cozia, operă ctitoricească mult mai cunoscută a lui Mircea cel Bătrân.

Alt binefăcător al ansamblului monastic de la Cotmeana este domnul Constantin Brâncoveanu care ajutat de egumenul mănăstirii repară și, totodată, pictează biserica. Peste 60 de ani lăcașul de cult este modificat prin refacerea și închiderea pridvorului lui Mircea cel Bătrân și construcția altui mic pridvor sprijinit pe coloane pe latura de nord.

Secularizarea averilor mănăstirești din secolul al XIX-lea conduce către transformarea mănăstirii în biserică parohială, apoi închiderea sa până în 1990. După redeschidere se reconstruiesc corpurile de chilii, se deschide o trapeză, o casă de oaspeți (din 2011) și o biserică-paraclis cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, unde se țin slujbele religioase acum.

Vizita. Am ajuns la Cotmeana pe o ninsoare ca în povești, la jumătatea lunii martie; parcarea era încă plină de autoturisme, slujba de duminică se încheiase cu puțin timp în urmă și puzderie de oameni încă mișunau prin curtea mănăstirii. După vizită aveam să constat că nu s-au schimbat prea multe în cei circa 10 ani de la ultima vizită: pe de o parte e bine că nu s-a intervenit brutal asupra monumentului și s-a păstrat forma sa arhaică, pe de altă parte degradarea și patina timpului îți pun amprenta din ce în ce mai mult.

Privim spre micuța cetate mănăstirească înconjurată pe două laturi de ziduri sprijinite de contraforți și străpunse de metereze, pe celelalte laturi fiind situate corpurile de chilii și paraclisul mănăstirii. Accesul se face pe o poartă masivă de pe colțul laturii nordice, pe lângă clopotnița, inițial posibil turn de observare/apărare, care adăpostește cel mai vechi clopot de pe meleagurile noastre, donat de un boier mănăstirii în 1385 (același clopot care îl menționează prima oară în istorie pe domnul Dan I).

În mijlocul incintei fortificate, lângă un copac secular, se înalță biserica veche de secole, păstrând prin arhitectură și materiale acel aer sobru medieval. Am înconjurat lăcașul de cult care are hramul „Buna Vestire”; pereții de cărămidă sunt decorați cu firide oarbe, înalte cât biserica, terminate în arcade ornate cu discuri smălțuite de teracotă colorată (roșu, cafeniu, portocaliu). Pe fațada sudică se observă o arcadă întreruptă – face parte din pridvorul original, deschis, construit în epoca lui Mircea cel Bătrân. Corpul bisericii este vizibil construit în două epoci diferite: cel de cărămidă roșie din vremea lui Mircea cel Bătrân și pronaosul + pridvorul mic adăugate în secolul al XVIII-lea. Am admirat ancadramentele de piatră din jurul ferestrelor decorate cu motive vegetale, animaliere și inscripții. Arhitectul Nicolae Ghika-Budești scrie despre o „înrâurire macedo-balcanică” prin plan și decorații, dar și „atonică” prin utilizarea exclusivă a cărămizii.

Pătrundem în interior pe sub icoana hramului și pisania cu litere chirilice, privim pronaosul (fost pridvor deschis) cu pictură de secol al XVIII-lea, strane noi de lemn și ziduri groase observate în golul ferestrelor. În naos ne întâmpină fresca de secol al XIV-lea, pe latura stângă portretul lui Mircea cel Bătrân și fiul său Mihail ținând ctitoria bisericească în mâini. Din ușa naosului ne convingem de forma treflată a bisericii, compusă din altar și două mici abside laterale; catapeteasma e construită din zid, zidurile sunt masive. Înăuntru e liniște, zidurile și picturile șterse îți confirmă vechimea de secole a lăcașului de cult, lumina vie a unei candele îți atrage atenția.

După ce ieșim mai privim o dată curtea: stăreția a fost restaurată, are etaj cu ceardac sprijinit pe stâlpi de lemn; corpurile de chilii de pe latura estică au un aspect plăcut, lemnul stâlpilor „încălzește” atmosfera; acoperișurile de șindrilă oferă o priveliște deosebită clădirilor din incinta monahală. Un chișc de vară de lemn, un acoperământ sub zidul de vest (unde se află mese), un mic chioșc-pangar lângă clopotniță întregesc curtea mănăstirii fortificate.

Concluzii. Se impune o restaurare a bisericii „BunaVestire”, model de artă medievală din Țara Românească. Planuri de restaurare au fost făcute și de arhitectul Eugenia Greceanu în 1964, din fericire zidurile solide au rezistat secole la rând intemperiilor vremii și timpurilor. Cei care au drum prin zonă și nu au vizitat încă mănăstirea Cotmeana pot opri 30 de minute la ansamblul monahal. Alegeri inspirate!

---
Impresii încărcate de tata123 in 26.03.2018 11:20:17

Validat / Publicat: 26.03.18 12:04:13


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1033


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  52600 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[26.03.18 12:30:12]
» mesaj pers

   Am parcurs odată tot drumul, de la bifurcația din DN7 pînă la Poiana Lacului (pe DN67B Pitești - Drăgășani; se poate continua pînă la Cerbu, pe DN65 Pitești - Slatina). Sînt locuri pitorești, minunate, complet rupte de orice urmă de civilizație urbană. E o zonă de deal, foarte împădurită, cu sate liniare, care la un moment dat par să fie așezate în luminișuri, căci pădurea ajunge pînă în preajma caselor. La un moment dat, cîțiva km la sud de mănăstire, sînt case (un singur șir) numai pe dreapta șoselei. Pe stînga se desfășoară liziera pădurii, la doi pași de asfalt. Să locuiești, la propriu, vizavi de pădure!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- doinafil
[26.03.18 13:42:32]
» mesaj pers

   În P19 se vede că zidul exterior este afectat serios. Eu aș fi consolidat, mai întâi, mânăstirea și apoi aș fi construit noul corp al clădirii de oaspeți. Grija pentru păstrarea patrimoniului este, ca de obicei, pusă în plan secundar. Poate au gândit că, prin închiriere (mă refer la casa de oaspeți), vor strânge ceva fonduri pentru consolidare.

   Un articol bun, am votat, ca de obicei, cu convingere!

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[26.03.18 14:00:05]
» mesaj pers

   @abancor: Mulțumesc pentru ecou, pare interesant din punct de vedere al peisajului natural traseul pe care l-ai parcurs; chiar m-am uitat pe hartă unde „iese” DJ 703A. Mă sperie puțin calitatea drumului, până la mănăstire covorul asfaltic e destul de „rupt” și peticit.

   @doinafil: Am observat și eu starea zidului în colțul sud-vestic, se pare că e de mulți ani în această stare. Complexul monahal are un aer medieval aparte, întâlnit și la Mănăstirea Călui (vezi impresii) - biserica cu o arhitectură deosebită, ziduri de incintă, chilii cu pridvoare, clopotniță parțial de lemn. Chiar e păcat că nu se investesc bani într-un proiect de restaurare. Mulțumesc pentru aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mihaelavoicu
[26.03.18 17:54:52]
» mesaj pers

   Eu am fost la Cotmeana prin 1979 și dacă nu mă înșel, parcă am văzut și ceva din interior. Oficial a fost închisă, dar îmi amintesc vag și ceva din interiorul ei.

   Numele, de la ce o fi? E luat de la apa curgătoare, dar sună ciudat cu ”man”-ul ăla la urmă.

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[26.03.18 21:26:27]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   -

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[27.03.18 08:11:09]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: În toate materialele de pe Internet se pomenește despre originea cumană a denumirii râului, și implicit a mănăstirii. În a doua jumătate a secolului al XI-lea aceștia au ajuns pe teritoriul dintre Nistru și Dunăre, în următoarele două secole o parte a populației cumane așezându-se și contopindu-se cu populația dintre Carpați și Dunăre (vezi aici harta cu mișcările populațiilor migratoare pe teritoriul românesc: turism.gov.ro/wp-content/ ... at-57x70-RO.pdf).

   Mai multe cursuri de apă își au izvorul în Platforma Cotmeana și numele lor au legătură tot cu populația pecenego-cumană, ca de exemplu Teleormanul.

   Primele documente care pomenesc mănăstirea, dar și letopisețele cronicarilor au consemnat această denumire sub forma „Codmeana”.

   La sfârșitul secolului al XIX-lea în chiliile mănăstirii funcționa școala și primăria localității.

   Mulțumesc pentru aprecieri.

   @webmaster: Mulțumesc pentru acordarea celor două statute.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mihaelavoicu
[27.03.18 14:53:15]
» mesaj pers

   @tata123: Interesant! Neagu Djuvara se dădea drept urmaș al cumanilor.

   Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[27.03.18 18:59:31]
» mesaj pers

   Djuvara era urmaș de aromâni (după tată) și al familiei boierești Grădișteanu (după mamă). Nu se dădea cuman. E greu să se dea cineva urmaș al cumanilor, deși probabil destui dintre români au și ceva sînge cuman în vene, pentru că nu ai cum să stabilești că ești urmaș cuman, nu mai sînt de multă vreme printre noi ca să știm că cutare sau cutare au fost cumani. Au fost asimilați cultural, ca multe alte popoare.

   Cică în Ungaria s-ar mai fi vorbit cumană pînă acum vreo 300 de ani. Acolo încă sînt grupuri etnice care se consideră urmași sau rude ale cumanilor, în zona Kun și în Jasz (aceeași etimologie ca Iași).

   La noi se avansau estimări de pînă la 10% din totalul hidronimelor (nume de ape) cum că ar fi de origine pecenego-cumană. (Probabil sînt ceva mai puține).

   Pînă una - alta, recomand delectarea cu exoticele dansuri cumane (polovțiene) ale lui Borodin. Chiar dacă probabil habar n-avea cum o fi sunat de fapt muzica cumană (dacă cineva știe mai multe, îl rog să mă completeze).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mihaelavoicu
[27.03.18 19:37:34]
» mesaj pers

   @abancor: Mulțumesc pentru intervenție. Nu am nici în clin, nici în mânecă ceva cu istoria, dar îmi plac asemenea discuții cu oameni competenți, prin care înveți multe.

   Interesantă chestia cu Iașul.

   Mulțumesc încă odată și toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2018] Început de primăvară pe Valea Cotmenei... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953484">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953484"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953484">Şterge vot</a></div><span id="v9953484" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953484)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953484Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953484MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2018] Început de primăvară pe Valea Cotmenei...
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAR-2018] Ninge ca în povești - Mănăstirea Cotmeana, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953485">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953485"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953485">Şterge vot</a></div><span id="v9953485" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953485)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953485Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953485MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2018] Ninge ca în povești - Mănăstirea Cotmeana, Argeș.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2018] Cetatea mănăstirească de la Cotmeana. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953486">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953486"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953486">Şterge vot</a></div><span id="v9953486" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953486)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953486Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953486MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2018] Cetatea mănăstirească de la Cotmeana.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAR-2018] Turn clopotniță în colțul nord-vestic - Mănăstirea Cotmeana, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953487">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953487"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953487">Şterge vot</a></div><span id="v9953487" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953487)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953487Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953487MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2018] Turn clopotniță în colțul nord-vestic - Mănăstirea Cotmeana, Argeș.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2018] Biserica „Buna Vestire” - Mănăstirea Cotmeana, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953488">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953488"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953488">Şterge vot</a></div><span id="v9953488" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953488)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953488Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953488MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2018] Biserica „Buna Vestire” - Mănăstirea Cotmeana, Argeș.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2018] Biserica „Buna Vestire” - latura sudică. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953489">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953489"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953489">Şterge vot</a></div><span id="v9953489" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953489)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953489Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953489MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2018] Biserica „Buna Vestire” - latura sudică.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2018] Absida altarului - biserica „Buna Vestire”. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953490">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953490"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953490">Şterge vot</a></div><span id="v9953490" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953490)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953490Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953490MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2018] Absida altarului - biserica „Buna Vestire”.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2018] Ancadrament fereastră - Mănăstirea Cotmeana, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953491">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953491"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953491">Şterge vot</a></div><span id="v9953491" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953491)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953491Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953491MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2018] Ancadrament fereastră - Mănăstirea Cotmeana, Argeș.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAR-2018] Pridvor - acces pe latura nordică. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953492">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953492"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953492">Şterge vot</a></div><span id="v9953492" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953492)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953492Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953492MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2018] Pridvor - acces pe latura nordică.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2018] Pisanie - biserica „Buna Vestire”. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953493">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953493"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953493">Şterge vot</a></div><span id="v9953493" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953493)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953493Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953493MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2018] Pisanie - biserica „Buna Vestire”.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2018] Acces în pronaos - biserica „Buna Vestire”. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953494">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953494"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953494">Şterge vot</a></div><span id="v9953494" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953494)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953494Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953494MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2018] Acces în pronaos - biserica „Buna Vestire”.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2018] Pronaos din secolul al XVIII-lea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953495">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953495"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953495">Şterge vot</a></div><span id="v9953495" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953495)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953495Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953495MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2018] Pronaos din secolul al XVIII-lea.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2018] Naos și catapeteasmă - biserica „Buna Vestire”. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953496">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953496"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953496">Şterge vot</a></div><span id="v9953496" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953496)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953496Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953496MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2018] Naos și catapeteasmă - biserica „Buna Vestire”.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAR-2018] Portretul ctitorului: Mircea cel Bătrân și fiul său Mihail - biserica „Buna Vestire” - Mănăstirea Cotmeana, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953497">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953497"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953497">Şterge vot</a></div><span id="v9953497" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953497)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953497Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953497MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2018] Portretul ctitorului: Mircea cel Bătrân și fiul său Mihail - biserica „Buna Vestire” - Mănăstirea Cotmeana, Argeș.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAR-2018] Arborele secular de lângă biserica „Buna Vestire”. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953499">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953499"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953499">Şterge vot</a></div><span id="v9953499" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953499)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953499Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953499MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2018] Arborele secular de lângă biserica „Buna Vestire”.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAR-2018] Biserica „Buna Vestire” - Mănăstirea Cotmeana, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953501">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953501"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953501">Şterge vot</a></div><span id="v9953501" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953501)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953501Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953501MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2018] Biserica „Buna Vestire” - Mănăstirea Cotmeana, Argeș.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAR-2018] Clădirea stăreției - Mănăstirea Cotmeana, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953502">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953502"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953502">Şterge vot</a></div><span id="v9953502" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953502)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953502Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953502MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2018] Clădirea stăreției - Mănăstirea Cotmeana, Argeș.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAR-2018] Corp de chilii - Mănăstirea Cotmeana, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953504">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953504"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953504">Şterge vot</a></div><span id="v9953504" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953504)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953504Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953504MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2018] Corp de chilii - Mănăstirea Cotmeana, Argeș.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2018] Zid de incintă - Mănăstirea Cotmeana, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953506">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953506"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953506">Şterge vot</a></div><span id="v9953506" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953506)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953506Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953506MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2018] Zid de incintă - Mănăstirea Cotmeana, Argeș.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAR-2018] Casa de oaspeți ridicată în 2011 - Mănăstirea Cotmeana, Argeș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av953507">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953507"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953507">Şterge vot</a></div><span id="v9953507" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(953507)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f953507Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e953507MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2018] Casa de oaspeți ridicată în 2011 - Mănăstirea Cotmeana, Argeș.
foto tata123 [26.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAR-2018] Fotografii de la începutul secolului al XX-lea (1911). Observați arborele de lângă biserică, dar și clopotnița de pe pronaosul bisericii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.03.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av953508">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv953508"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=953508">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAR-2018] Fotografii de la începutul secolului al XX-lea (1911). Observați arborele de lângă biserică, dar și clopotnița de pe pronaosul bisericii.
foto tata123 [26.03.18] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.125701904297 sec