36169 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Borzești [BC]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.12.2012
DE
Avatar Crazy_Mouse
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Sărat
înscris/ă în 09.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: -- varsta: --

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Biserica și Muzeul de Cultură și Artă Religioasă din Borzești


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Giovanni Marradi - The Bells Of Paradise


Obiectivele pe care le voi prezenta în continuare le-am vizitat într-o duminică de la finalul lunii septembrie 2012. Ne întorceam de la Slănic Moldova, unde petrecusem o parte din finalul de săptămână, fiind cazați pentru o noapte la Pensiunea Andrei (am afișat impresiile aici: vezi impresii). Ca variantă pentru drumul către casă am optat pentru traseul: Slănic Moldova – Târgu Ocna – Onești – Adjud – Râmnicu Sărat. La ieșirea din Onești către Adjud am intrat în localitatea Borzești, iar pe partea dreaptă în sensul nostru de mers am observat un indicator firav care ne îndruma către Biserica din Borzești, ctitorie a domnitorului Ștefan cel Mare. Deși mai parcursesem acest traseu în urmă cu mai mulți ani, nu am vizitat niciodată acest interesant obiectiv istoric, despre care cunoșteam doar legenda pe care am citit-o în școala primară. Cu siguranță mulți dintre cei care vor citi acest review cunosc această legendă, potrivit căreia Ștefan cel Mare a ridicat această biserică în memoria prietenului său din copilărie, Mitruț, care a fost ucis aici de hanul tătar.

Noi am urmat indicatorul și am intrat pe o uliță pietruită, iar după aproximativ 100 de metri am ajuns la intrarea în curtea bisericii. Nu am știut că există și o altă cale de acces, pe care am descoperit-o la plecare. La biserică se poate ajunge și trecând prin curtea Muzeului de Cultură și Artă Religioasă, cele două locații fiind amplasate în aceeași curte.

Biserica era închisă, însă am găsit un paznic căruia i-am spus că dorim să vizităm lăcașul de cult. Acesta a plecat să cheme muzeografa, care a apărut repede și ne-a invitat în interiorul lăcașului de cult. Până să intrăm în biserică am observat că la câțiva metri se află clopotnița, o construcție restaurată în urmă cu câțiva ani, având o formă sugestivă pentru legenda care învăluie biserica. Lângă clopotniță, pe un suport metalic, este expusă legenda ”Stejarul din Borzești”. Tot în apropierea bisericii se găsește și un mic cimitir unde am descoperit mormântul Mariei Bogdan, fiică a poetului Vasile Alecsandri. Poetul a deținut în zonă moșia Borzești, pe care a dăruit-o fiicei sale.

Privind-o din exterior, biserica ne-a impresionat. Zidurile sunt înalte, observându-se îmbinarea armonioasă dintre cărămidă și piatra de râu, materialele utilizate la construcția lăcașului de cult. Biserica nu a fost niciodată pictată la exterior, dar materialele de construcție au fost îmbinate armonios cu anumite elemente ceramice. Biserica nu are turle, acoperișul fiind realizat în două ape. La intrarea în biserică, deasupra ușii de acces, se află pictată o mică icoană, reprezentativă pentru hramul acestui lăcaș de cult: ”Adormirea Maicii Domnului”. Lângă icoană, către dreapta, găsim încastrată în zid pisania originală a bisericii, care precizează că lăcașul de cult a fost ridicat de Ștefan cel Mare împreună cu fiul său Alexandru. Accesul în biserică se face printr-o ușă din lemn cu inserții metalice.

Pe pereții din interiorul lăcașului de cult sunt pictați diverși sfinți, scene de luptă care îl înfățișează pe Ștefan cel Mare dar și diverse imagini care surprind detalii din legenda ”Stejarul din Borzești”. Un detaliu interesant este faptul că accesul între naos și pronaos se face printr-o ușă având dimensiuni reduse. Despre înălțimea mică a ușii, muzeografa ne-a spus că ea a fost realizată astfel încât să poată intra Ștefan cel Mare având coroana pe cap. O altă explicație ar fi aceea că intrarea destul de scundă îi împiedica pe cotropitori să pătrundă călare în interiorul bisericii și să păngărească astfel lăcașul de cult. Ușile cu înălțimi mici sunt obișnuite pentru bisericile ridicate în vremea lui Ștefan cel Mare. Catapeteasma bisericii este și ea deosebită, fiind construită din piatră și având trei deschideri către altarul bisericii. În pronaos am văzut o icoană înfățișându-l pe IIsus, care a fost scrijelită cu sabia în timpul unei invazii a tătarilor, fiind astfel profanată.

Muzeografa ne-a prezentat câteva date interesante despre istoricul locației: această biserică a fost construită între 09 iulie 1493 și 12 octombrie 1494 și se spune că altarul lăcașului de cult a fost zidit chiar peste rădăcina stejarului din legendă. De-a lungul anilor biserica a suferit mai multe stricăciuni datorită invaziilor inamice, incendiilor sau cutremurelor. O restaurare importantă a lăcașului de cult s-a făcut în secolul al XVIII-lea. În interiorul bisericii, pe partea stângă, se află un mormânt placat cu marmură din anul 1718 al Irinei Rosetina, persoană care este considerată al doilea ctitor al bisericii, aceasta ducând o viață închinată credinței și făcând numeroase donații lăcașului de cult.

Ultima restaurare majoră a lăcașului de cult a fost realizată în perioada 1993 – 1994, iar pictura a fost refăcută de Grigore Popescu în anul 2004. Pentru faptele sale de vitejie și numeroasele acte de credință, voievodul Ștefan cel Mare a fost canonizat de către Biserica Ortodoxă Română, fiind menționat în calendar pe data de 02 iulie cu numele ”Dreptcredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Noi am ascultat cu interes precizările muzeografei, admirând interiorul bisericii și fotografiind cât mai multe dintre detalii. La ieșirea din biserică am achitat câte doi lei de persoană pentru această vizită și am fost apoi invitați să mergem la ”Muzeul de Cultură și Artă Religioasă Borzești”, aflat în aceeași curte cu biserica. Am coborât câteva trepte pe o alee străjuită de diverși arbuști și am ajuns în fața muzeului. În părculețul din fața muzeului am admirat bustul lui Ștefan cel Mare și apoi am intrat în clădire.

”Muzeul de Cultură și Artă Religioasă Borzești” își desfășoară activitatea într-o clădire a unei foste școli. Acest muzeu a fost înființat în anul 1994 și adăpostește diverse obiecte cu o valoare istorică deosebită. Accesul în muzeu se face printr-o ușă sculptată din lemn ce se deschide în două canaturi, pătrunzându-se astfel într-un hol mic, unde este amenajat un stand de la care se pot cumpăra diverse pliante cu informații despre cele două locații. Muzeul propriu-zis este o sală mare unde sunt expuse în vitrine de sticlă, dar și pe pereți, adevărate comori din patrimoniul țării noastre.

În partea stângă, la capătul sălii, se află expusă o catapeteasmă lucrată pe lemn de tei, care a aparținut Mănăstirii Bogdana, datând din 1798. Pe pereți am admirat icoane ale diverșilor sfinți, majoritatea fiind pictate în secolele XVIII – XIX. În vitrinele din sticlă am văzut mai multe obiecte bisericești: potire din secolul al XVIII-lea, tăvițe, un felon preoțesc din secolul al XIX-lea, paftale, un serafim din secolul al XIX-lea, brâu și mânecuță preoțească din secolul al XIX-lea, sfeșnice, ceașcă pentru Sfânta Căldură din secolul al XIX-lea, precum și câteva cruci de mână cu o vechime considerabilă. Într-un colț al sălii este așezat cel mai vechi obiect din această colecție muzeală: un vas de rezonanță, aparținând Bisericii din Borzești, care datează din secolul al XV-lea. Ceea ce m-a surprins cu privire la acest muzeu este bogata colecție de cărți religioase vechi, pe care le cunoșteam după denumire, dar nu le văzusem până la această vizită. Am admirat aici Cazania lui Varlaam (Iași, 1643), Evanghelia de la București (1682), un Triod (Râmnic, 1731), două ediții diferite de Apostol (București, 1743 și 1774), Cazanie (București, 1768), Biblia de la Blaj (1795), Octoih (Blaj, 1792), precum și câteva exemplare diferite de Apostol, Ciaslov, Noul Testament sau Liturghier. Muzeul mai deține și alte obiecte valoroase în afara celor enumerate mai sus, eu am făcut doar o selecție a celor văzute acolo.

Pe tot parcursul vizitei noastre muzeografa ne-a oferit informații cu privire la obiectele expuse, iar la final am achiziționat trei pliante diferite, pentru care am achitat 13 lei. Accesul în muzeu a costat 4 lei de persoană, iar pentru folosirea aparatului de fotografiat am achitat încă 6 lei. Programul de funcționare este cuprins între orele 08.00 – 16.00, în fiecare zi.

În încheiere voi recomanda tuturor celor care ajung în zonă să aloce măcar o jumătate de oră pentru vizitarea celor două obiective, pentru că vor avea cu siguranță multe lucruri interesante de văzut. Ca o completare la cele de mai sus, voi atașa și câteva fotografii făcute de noi cu ocazia vizitării Bisericii din Borzești și a Muzeului de Cultură și Artă Religioasă Borzești...

---
Impresii încărcate de Crazy_Mouse in 08.12.2012 07:53:29

Validat / Publicat: 08.12.12 09:45:42


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3337


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Crazy_Mouse); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  20000 PMA (din 20 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[08.12.12 08:31:49]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- amero
[08.12.12 15:59:03]
» mesaj pers

   Frumos scris si poze pe masura. Lumina din P14 este superba. Frumoasa tara avem, pacat ca nu o valorificam la justa valoare.

   Felicitari pentru rew.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[08.12.12 18:27:48]
» mesaj pers

   Vin sarbătorile şi începăand de astăzi la ecoul prin care anunţ ataşarea unei melodii voi posta şi un colind, poate poate cateva dintre acestea vor răsuna şi în inimile noastre!

Deschide usa crestine

   Deschide usa crestine

   Deschide usa, crestine

   Buna seara lui Craciun

   Ca venim din nou la tine

   Si la Viflaim am fost

   Unde s-a nascut Hristos

   Si-am vazut si pe-a sa mama

   Pe care Maria o cheama

   Umbla-n sus si umbla-n jos

   Ca sa nasca pe Hristos

   Mai tarziu gasi apoi

   Un staul frumos de oi

   Cete de ingeri coboara

   Staulul de-l inconjoara

   Ingerii cu flori in mana

   Impletesc mandra cununa

   Pe cununa-i scris frumos

   Astazi s-a nascut Hristos

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Crazy_Mouse
[09.12.12 21:27:57]
» mesaj pers

   @amero: Mulțumesc mult!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[29.05.18 17:03:25]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica «La pas prin Borzești [BC]» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Bacăul şi împrejurimile]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[76] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2012] Am ajuns la intrarea în Biserica din Borzești. Deasupra ușii se observă o icoană reprezentativă pentru hramul bisericii ”Adormirea Maicii Domnului”, iar în partea dreaptă, lângă această icoană, este pisania lăcașului de cult. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387375">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387375"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387375">Şterge vot</a></div><span id="v9387375" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387375)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387375Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387375MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2012] Am ajuns la intrarea în Biserica din Borzești. Deasupra ușii se observă o icoană reprezentativă pentru hramul bisericii ”Adormirea Maicii Domnului”, iar în partea dreaptă, lângă această icoană, este pisania lăcașului de cult.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2012] Pisania originală a bisericii, văzută din apropiere, în care se precizează că lăcașul de cult a fost ridicat de Ștefan cel Mare împreună cu fiul său, Alexandru. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387376">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387376"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387376">Şterge vot</a></div><span id="v9387376" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387376)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387376Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387376MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2012] Pisania originală a bisericii, văzută din apropiere, în care se precizează că lăcașul de cult a fost ridicat de Ștefan cel Mare împreună cu fiul său, Alexandru.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2012] Clopotnița bisericii, ridicată în stil maramureșean. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387377">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387377"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387377">Şterge vot</a></div><span id="v9387377" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387377)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387377Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387377MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2012] Clopotnița bisericii, ridicată în stil maramureșean.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2012] Detaliu al clopotniței. La baza sa se găsește un trunchi de stejar. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387378">Şterge vot</a></div><span id="v9387378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2012] Detaliu al clopotniței. La baza sa se găsește un trunchi de stejar.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2012] Legenda ”Stejarul din Borzești”, afișată pe un suport metalic lângă clopotniță. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387379">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387379"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387379">Şterge vot</a></div><span id="v9387379" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387379)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387379Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387379MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2012] Legenda ”Stejarul din Borzești”, afișată pe un suport metalic lângă clopotniță.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2012] Am intrat în biserică. În fața noastră se află zidul dintre naos și pronaos. În partea stângă, jos, se află o placă din marmură ce marchează mormântul Irinei Rosetina, considerată al doilea ctitor al bisericii, iar în partea dreaptă, pe peretele din față este o icoană a lui Iisus, zgâriată cu o sabie -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387380">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387380"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387380">Şterge vot</a></div><span id="v9387380" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387380)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387380Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387380MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2012] Am intrat în biserică. În fața noastră se află zidul dintre naos și pronaos. În partea stângă, jos, se află o placă din marmură ce marchează mormântul Irinei Rosetina, considerată al doilea ctitor al bisericii, iar în partea dreaptă, pe peretele din față este o icoană a lui Iisus, zgâriată cu o sabie
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2012] Accesul între naos și pronaos se face pe o ușă scundă construită, se zice, după înălțimea lui Ștefan cel Mare purtând coroana pe cap. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387381">Şterge vot</a></div><span id="v9387381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2012] Accesul între naos și pronaos se face pe o ușă scundă construită, se zice, după înălțimea lui Ștefan cel Mare purtând coroana pe cap.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2012] Icoană înfățișându-l pe Iisus, zgâriată cu o sabie în timpul unei invazii, pentru a fi profanată. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387382">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387382"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387382">Şterge vot</a></div><span id="v9387382" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387382)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387382Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387382MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2012] Icoană înfățișându-l pe Iisus, zgâriată cu o sabie în timpul unei invazii, pentru a fi profanată.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2012] Placa de marmură ce marchează mormântul Irinei Rosetina. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387383">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387383"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387383">Şterge vot</a></div><span id="v9387383" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387383)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387383Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387383MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2012] Placa de marmură ce marchează mormântul Irinei Rosetina.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2012] Detaliu pentru cupola bisericii. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387384">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387384"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387384">Şterge vot</a></div><span id="v9387384" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387384)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387384Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387384MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2012] Detaliu pentru cupola bisericii.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2012] Alt detaliu al cupolei bisericii. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387385">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387385"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387385">Şterge vot</a></div><span id="v9387385" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387385)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387385Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387385MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2012] Alt detaliu al cupolei bisericii.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2012] Diverse picturi de pe pereții interiori ai bisericii. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387386">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387386"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387386">Şterge vot</a></div><span id="v9387386" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387386)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387386Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387386MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2012] Diverse picturi de pe pereții interiori ai bisericii.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2012] Sfinți pictați pe pereții bisericii. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387387">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387387"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387387">Şterge vot</a></div><span id="v9387387" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387387)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387387Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387387MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2012] Sfinți pictați pe pereții bisericii.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2012] O fereastră a acestei biserici. Se poate observa grosimea impresionantă a zidului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387388">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387388"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387388">Şterge vot</a></div><span id="v9387388" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387388)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387388Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387388MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2012] O fereastră a acestei biserici. Se poate observa grosimea impresionantă a zidului.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2012] Pictură înfățișându-l pe Ștefan cel Mare, alături de fiul său Alexandru. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387389">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387389"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387389">Şterge vot</a></div><span id="v9387389" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387389)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387389Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387389MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2012] Pictură înfățișându-l pe Ștefan cel Mare, alături de fiul său Alexandru.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2012] Zidul-catapeteasmă al bisericii; se pot observa cele trei deschideri către altarul bisericii. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387390">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387390"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387390">Şterge vot</a></div><span id="v9387390" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387390)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387390Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387390MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2012] Zidul-catapeteasmă al bisericii; se pot observa cele trei deschideri către altarul bisericii.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2012] Sfântul Ierarh Nicolae - icoană pe zidul-catapeteasmă al bisericii. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387391">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387391"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387391">Şterge vot</a></div><span id="v9387391" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387391)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387391Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387391MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2012] Sfântul Ierarh Nicolae - icoană pe zidul-catapeteasmă al bisericii.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2012] Maica Domnului cu Pruncul - icoană pe zidul-catapeteasmă al bisericii. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387392">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387392"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387392">Şterge vot</a></div><span id="v9387392" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387392)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387392Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387392MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2012] Maica Domnului cu Pruncul - icoană pe zidul-catapeteasmă al bisericii.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2012] Iisus Hristos - icoană pe zidul-catapeteasmă al bisericii. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387393">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387393"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387393">Şterge vot</a></div><span id="v9387393" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387393)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387393Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387393MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2012] Iisus Hristos - icoană pe zidul-catapeteasmă al bisericii.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2012] Adormirea Maicii Domnului - icoana de hram a bisericii, aflată în partea dreaptă pe zidul-catapeteasmă al bisericii. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387394">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387394"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387394">Şterge vot</a></div><span id="v9387394" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387394)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387394Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387394MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2012] Adormirea Maicii Domnului - icoana de hram a bisericii, aflată în partea dreaptă pe zidul-catapeteasmă al bisericii.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2012] Intrarea în altarul Bisericii din Borzești, văzută din apropiere. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 08.12.12] - <span class="allrVotedi" id="av387395">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv387395"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=387395">Şterge vot</a></div><span id="v9387395" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(387395)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f387395Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e387395MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2012] Intrarea în altarul Bisericii din Borzești, văzută din apropiere.
foto Crazy_Mouse [08.12.12]
# [0 PMA, fara bonus]

[76] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.101691007614 sec