ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.09.2012
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Craiova
ÎNSCRIS: 25.10.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 3 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 5

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Relaxare la Ocna Sibiu

TIPĂREȘTE

M-am gandit sa scriu cateva cuvinte despre cele cateva zile petrecute la Ocna Sibiului, o statiune destul de putin mediatizata la noi iar asta mi se pare putin nedrept. Am mai fost acolo si acum aproximativ 2 ani, iar pe atunci se lucra de zor la strandul cu lacuri, o ampla operatiune de modernizare a lui pe fonduri europene, iar anul acesta am constatat ca operatiunea de modernizare a fost un succes.

Localitatea Ocna Sibiului se afla la aproximativ 12 km de orasul Sibiu, iar daca vii dinspre Muntenia se poate ajunge prin defileul Oltului, Valcea, Sibiu si apoi Ocna Sibiului. In statiunea propriuzisa, odata ajuns la intrarea in Sibiu, ai doua variante de a junge acolo: prima, sa intri in Sibiu si sa traversezi orasul iar a doua varianta, inainte de intrarea in Sibiu, te inscrii pe centura ocolitoare a orasului care acum este o autostrada excelenta care ocoleste Sibiul si care te scoate exact in apropiere de Ocna Sibiului, de unde mai faci aproximativ 4 km (exista indicator mare). Persoanal, recomand varianta a doua, cea pe autostrada, desi este distanta mai mare in km (autostrada ocolitoare cred ca are aprox 17 km), dar castigi timp mergand mai repede. Cam asta despre modul cum poti ajunge acolo.

Localitatea propriuzisa nu este cine stie ce, este dupa parerea mea o comuna modernizata, dar facilitatile oferite si in special lacurile cu apa sarata (caci despre asta este vorba), merita tot efortul. Anul acesta nu am putut sta decat vreo 3 zile acolo (in perioada 01-03 septembrie), dar a fost ca o gura de oxigen si de imunizare a organismului.

Cei care sunt pasionati de vizitat diverse lucruri prin oras vor fi putin dezamgiti, nu ai ce vizita aici (dar ai Sibiul aproape), poti doar sa te plimbi seara prin localitate si sa respiri aerul curat, sau te poti plimba seara pe malul lacurilor sarate.

Acum sa incerc sa le iau pe rand.

Cazarea: ai o gramada de posibilitati de cazare, incepand de la complexul de casute care se afla chiar in incinta strandului, continuand cu superbele pensiuni care s-au deschis, cat de cat recent, in imediata vecinatate a strandului si terminand cu particularii pe care ii poti gasi in localitate. Fiecare din cele 3 variante are avantajele si dezavantajele ei. De exemplu, eu nu recomand cazarea in cabanutele din interiorul strandului, sunt destul de mici si nu au grup sanitar propriu, grupul sanitar este undeva in centru acestui mini complex si beneficiaza de el toti rezidentii casutelor. In perioada in care am fost eu pretul era in jur de 40-50 lei casuta pe noapte, negociabil cu administratorul. In plus de asta, casutele fiind din lemn, ai o caldura sufocanta in ele. Singurul avantaj este ca fiind cazat in interiorul strandului, nu mai platesti taza de intrare in strand. Apropos de aceasta taxa, incepand cu 1 septembrie, adica cand am stat eu acolo, taxa de intrare era 8 lei de adult si gratiz pt copii. Mi-a spus cineva ca pana la 31 august, taxa era 12 lei de adult si 6 lei de copil. Deci pretul intrarii variaza in functie de perioada sezonului. Exista o parcare mare si frumoasa la intrare (o sa pun poze), care iarasi era gratuita incepand cu 1 septembrie, iar pana atunci se percepea taxa (nu stiu din pacate sa va spun cat era taxa).

Pensiunile deschise in imediata vecinatate a strandului arata excelent dupa parerea mea, am fost langa ele si le-am examinat indeaproape, pretul de cazare aici, bineinteles in perioada in care am fost eu, adica inceputul lunii septembrie era intre 70 si 80 de lei camera dubla cu baie proprie. Eu nu am avut sansa sa gasesc cazare aici pentru ca era ocupate toate locurile (am ajuns in weekend), dar cu rezervare prealabila se poate rezolva. O pensiune se numea Salinele Romane, o alta Hostel Verde, iar a treia cred Mamaruta (nu sunt prea sigur). Oricum recomand cazarea in aceste vile.

Asa cum am spus, mai exista si varianta de cazare la particularii din localitate, varianta pe care am folosit-o si eu anul acesta. Poti cauta la mai multi, oamenii sunt extrem de amabili si iti arata camerele, te poti intelege cu ei la pret. Pretul aici variaza intre 30 de lei si 90 de lei in functie de cum arata camera, cat de departe este de strand si asa mai departe.

Mancarea si bauturile. Poti lua masa la una din multele terase care se afla in incinta strandului, dar atentie, nu la toate este mancarea buna. Recomand cu toata increderea terasa cea mare care se afla in imediata vecinatate a lacului Ocnita, terasa Rares. Mancare de o calitate ireprosabila, personal super amabil, preturi acceptabile. La pranz se servea meniul zilei, 15 lei de persoana, continea o ciorba (fie de legume, fie de pui, ambele de o calitate excelenta) si felul 2 fie ficatei de pasare cu piuree si salata de varza, fie in alte zile, gratar din ceafa de porc, iarasi cu orez sau piuree si o salata de varza sau rosii. In nici un caz sa nu mancati la terasa care se afla in spatele acesteia (unde meniul zilei este 14 lei) si care se numeste Dark Dog sau ceva in genul acesta.

Seara, se poate lua masa tot aici, unde au si muzica live (canta un artist local, se numeste Adrian Orlea, ardelenii il cunosc cu siguranta).

Pretul berii in incinta strandului intre 3 si 5 lei berea la pahar.

De dimineata puteti servi o gogoasa fie umpluta cu gem si cu sunca si cascaval, gogoseria se afla imediat cum intri in strand pe partea standa (pretul intre 3 si 4 lei), iarasi recomand, excelente gogisile.

Acum piesa de resistenta a statiunii: strandul cu lacuri. Contine 11 lacuri (dupa cum se va vedea in harta pe care o s-o prezint in poze), cu diferite denumiri, diferite suprafete, adancimi si mai ales diferite salinitati. La fiecare lac in parte se gasesc panouri cu aceste informatii, asa incat sa poti alege in care din ele vrei sa faci baie. Exista si un fel de minipiscina pt copii, cu apa sarata adusa de la unul din lacuri. Lacul cu cea mai mare salinitate este Lacul Brancoveanu, lacul cu cea mai mare suprafata este Lacul Ocnita. Printre lacuri s-au amenajat alei frumos pavate cu un fel de piatra cubica, deloc deranjata la picioare, iar intrarea in lacuri se face pe niste trepte din lemn. Exista si niste locuri unde se pot inchiria sezlonguri, cred ca era 10 lei un sezlong. Printre lacuri se afla terasele de care v-am vorbit si diverse tonete unde se mai gasea porum fiert, gogosi, berarii, cu preturile pe care deja vi le-am spus.

In cadul strandului mai gasiti amenajate locuri cu dusuri cu apa rece si cu apa calda. Pentru a folosi dusurile cu apa calda, trebuie sa achizitionezi un jeton de la intrarea in strand care costa 2 lei.

Vis-a-vis de strandul cu cele 11 lacuri se mai gaseste un complex balnear destul de bine amenajat (nu am intrat dar l-am observat de afara), cu 3 lacuri (Horia, Closca si Crisan), care sunt de fapt trei piscine cu apa sarata (adusa probabil din Lacul Ocnita). Intrarea la ele destul de piperata, 25 de lei de persoana, nejustificata dupa parerea mea.

Cam asta este tot ce va pot spune despre un sejur care a durat cam 2 zile si jumatate. Atat am putut sta acolo, din pacate anul acesta.

Ca si concluzie, recomand cu toata caldura aceasta statiune, in special pentru copii, baietelul meu cand se intoarce de acolo nu mai raceste o perioada destul de lunga de timp. Eu m-am simtit excelent aici si m-am relaxat. Va recomand si voua sa petreceti ceva timp aici, daca se poate cel putin o saptamana.

Daca mi-a mai scapat ceva voi reveni cu detalii, iar daca sunt intrebari, raspund cu mare placere. Voi atasa si poze

## end review sc

[fb]
---
Trimis de dandulea in 16.09.12 13:11:38
Validat / Publicat: 16.09.12 14:38:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în OCNA SIBIULUI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6134 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dandulea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19100 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster
[16.09.12 14:38:14]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[16.09.12 15:40:10]
»

@dandulea Si noi am fost in aceasta vara la Ocna Sibiului dar pana imi voi face putin timp sa scriu propriile impresii, mi-a facut placere sa le citesc pe ale dumneavoastra. Cu scuzele de rigoare insa, voi face cateva corectii.

…strandul cu lacuri. Contine 11 lacuri…

E drept ca pe harta de la intrare figureaza 11 lacuri dar Complexul Lacurile Sarate nu contine decat 7. Celelalte nu fac parte din Complex si nu sunt utilizabile.

…3 lacuri (Horia, Closca si Crisan), care sunt de fapt trei piscine cu apa sarata (adusa probabil din Lacul Ocnita)

Dafapt acelea sunt chiar lacuri naturale dar au fost amenajate astfel incat par a fi piscine. Noi am fost in luna august si am si intrat doar ca ne-a costat 15 lei de persoana. Si era rezonabil tinand cont ca in acea suma era inclus sezlongul si dusurile cu apa calda.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
danduleaAUTOR REVIEW
[16.09.12 19:05:08]
»

@urjanclaudiu: nu este nici un fel de problema Claudiu. orice corectie este bine venita, nu am vizitat in interior complexul cu lacurile Horia, Closca si Crisan, (am si mentionat in review), din exterior pareau doar niste piscine (intr-adevar destul de bine amenajate si chiar era acolo o mentiune, ceva in genul "piscine cu apa sarata"), nu am facut o poza la intrare, ne-am fi edificat. Dar oricum, tind sa-ti dau dreptate.

Multumesc pentru corectie, asa cum spus este bine venita.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[16.09.12 19:23:36]
»

... nu am facut o poza la intrare, ne-am fi edificat

Dumneavoastra nu, ... eu da. Si scrie asa: "Complex Balnear Strand -Lacurile Sarate Horea, Closca si Crisan" .

Lasand tenta usor umoristica deoparte, e adevarat ca in complex exista si o piscina (tot cu apa sarata), doar ca e acoperita iar acolo intrarea se plateste separat. Cat despre cele trei lacuri, langa fiecare exista cate un panou (asemanatoare celor de la Complexul Lacurile Sarate) pe care sunt scrise cateva detalii privind caracteristicile si istoricul. De acolo am aflat si ca defapt ele au fost re-botezate, avand in trecut alta denumire. O sa vin cu informatii mai amanunite atunci cand voi posta impresiile despre aceasta statiune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dandulea
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Ocna Sibiului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061774969100952 sec
    ecranul dvs: 1 x 1