76848 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă munţii Buzăului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.03.2017
DE
Avatar iuliaen
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 03.06.11
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 6

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

În căutarea legendelor în Masivul Siriu: Lacul Vulturilor sau Lacul fără fund


Îmi doream de mult să ajung la Lacul Vulturilor dar niciodată nu găseam momentul potrivit pentru acest lucru. Așa că atunci când o prietenă mi-a spus că plănuiește să facă o drumeție în Munții Buzăului am răspuns prezent fără nicio ezitare.

Am convenit să mergem în weekend, mai exact duminica, întrucât era singura zi pe care o aveam liberă în perioada respectivă. Așa că sâmbătă seara eram deja în drum spre Nehoiu, unde urma să rămânem peste noapte pentru ca a doua zi să plecăm către lac. Știam că este un traseu destul de lung și intenția noastră era să pornim la drum cât mai de dimineață. Dar, cum socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg, am reușit să intrăm în traseu abia pe la ora 10.

Am ales traseul Siriu – Valea Neagră – Dosul Muntelui – Poarta Vânturilor – Lacul Vulturilor. Având în vedere că noi am rămas la bunicii mei, care locuiesc în zonă dar nu chiar în Siriu, iar prietenii noștri veneau din Buzău, dimineața am mers cu mașina pe DN 10 spre Brașov până la drumeagul ce coboară spre fostele Băi ale Siriului.

Băile Siriului au fost inundate odată cu ridicarea barajului, iar urme ale acestei stațiuni se pot vedea dacă o luați pe jos pe marginea lacului. Veți vedea cum apar ici-colo urme de alei asfaltate care dispar în lac. De asemenea, sunt porțiuni unde copacii cresc pur și simplu în mijlocul apei. Dar să revenim la subiectul acestui review.

Din DNA 10, la coada lacului de acumulare, am făcut stânga pe primul drum neasfaltat care coboară spre râu, în dreptul unei movile (după ce treci de bifurcația spre Izvorul Bucuriei). S-a dovedit însă o alegere neinspirată, întrucât acest drum este destul de prost și am fost nevoiți să lăsăm mașinile în mica parcare de pe marginea drumului.

Cea mai bună variantă, despre care am aflat abia la întoarcere, ar fi să mai mergeți un pic și să faceți stânga după ce treceți Viaductul Grămăticu, de unde se și vede Cabana Valea Neagră. Acest drum, tot neasfaltat, este însă ceva mai bun decât primul și se poate coborî pe el cu mașina.

Cabana Valea Neagră – Poarta Vânturilor

Marcaj: bandă roșie

Timp: 4h30

Așadar, ne-am lăsat mașinile în parcare (mai degrabă un fel de alveolă pe marginea drumului) și am coborât preț de aproximativ 30 de minute către albia râului. Odată ajunși lângă apă am traversat podul de lemn către Cabana Valea Neagră, am ocolit cabana prin dreapta și de aici am intrat practic în traseu.

La început se merge pe drum forestier cu foarte puține zone de umbră. Iar noi am resimțit asta din plin, deoarece era o zi toridă de sfârșit de iulie. La un moment dat drumul forestier se transformă în potecă, iar umbra pădurii face temperatura mult mai suportabilă.

Traseul nu este foarte dificil dar urcă în mod constant, așa că nu prea îți oferă timp să-ți tragi sufletul. Noi, fiind un grup destul de eterogen, am reușit să ieșim din pădure abia pe la 13.30, adică după 3h30 de la plecare.

Odată ieșiți din pădure, peisajele au început să se deschidă, drumul a devenit mai lat și au apărut și tufele de afine. Din nefericire însă au început să se adune nori amenințători și temperatura a scăzut brusc. Ba mai mult, odată ieșiți în Șaua Poarta Vânturilor, am aflat și de ce se numește astfel în momentul în care vântul a început să bată din toate părțile.

Poarta Vânturilor este o șa foarte largă între Vârful Bocârnea (sau Vârful Siriu, 1.657 m) și Culmea Mălâia (1.662 m), situată la o altitudine de 1.490 m. Este practic un loc de întâlnire a curenților din Carpați și acest lucru îl resimți din plin odată ajuns aici.

Poarta Vânturilor – Lacul Vulturilor

Marcaj: punct roșu

Timp: 30 min

Din Poarta Vânturilor nu mai este mult până la lac. Dar având în vedere că acesta este situat pe o treaptă inferioară, nu se vede din șa. În Poarta Vânturilor există însă un indicator care îți arată direcția spre lac. Așa că am urmat traseul și, după nici jumătate de oră, am zărit și lacul. Din nefericire acesta a fost momentul în care a început și ploaia. Așa că n-am stat prea mult să admirăm lacul de sus, ne-am echipat cu pelerinele de ploaie și am coborât spre cabana de pe malul lacului pentru a ne adăposti.

Lacul Vulturilor sau Lacul fără fund este un lac periglaciar cu o suprafață de 0,9 ha, situat la altitudinea de 1.420 m în Masivul Siriu. El este alimentat din zăpezi, din ploi și din izvoarele de la baza poalelor de grohotiș.

"Aici spun ciobanii că vin vulturii, primăvara, de beau apă ca să întinerească, aici își învață puii să zboare, deasupra acestei oglinzi fermecate mijesc de somn, cu aripile-ntinse, trufașii regi ai înălțimilor", spunea Alexandru Vlahuță în „România Pitorească”. De unde denumirea de Lacul Vulturilor. Noi vulturi nu am văzut. Ce-i drept, nici primăvară nu era. Dar am văzut un lac liniștit și pitoresc, ascuns între munți

O altă legendă spune că un cioban și-a lăsat turma de mioare, a aruncat bâta în apa lacului și a plecat. După un an de peregrinări, ciobanul și-a găsit bâta în apele Dunării și, mistuit de dorul mioarelor și al locurilor natale, s-a întors acasă. De aici denumirea de Lacul fără fund, legenda sugerând că lacul comunică direct cu Dunărea. Legenda este frumoasă dar, din păcate, lacul are doar 2,5 m adâncime.

Revenind la aventura noastră, la Cabana Vânătorilor care se află pe malul lacului am descoperit mai multe grupuri zgomotoase care veniseră cu mașinile de teren și încinseseră grătarul în curtea cabanei.

Accesul auto se face dinspre comuna Chiojdu, pe drumul județean DJ103P, apoi pe drumul comunal DC 209. Nu vă pot da detalii despre starea drumului, întrucât nu am încercat niciodată varianta aceasta.

Cabana este închisă pentru turiști, singura zonă accesibilă fiind un fel de refugiu destul de precar și urât mirositor (nu dați cu pietre, eu îs mai simțitoare din fire :))). Așa că am preferat să ne adăpostim doar de vânt lângă pereții cabanei. Din fericire pentru noi, ploaia nu a durat mult, așa că am putut să ne îndreptăm spre lac, pentru a beneficia de mai multă liniște. Am profitat de moment și am făcut și un scurt picnic pe malul lacului, la care s-au autoinvitat cățeii locului, așa cum veți vedea în pozele atașate.

A fost și momentul în care ne-am realimentat cu apă de la izvorul cu apă potabilă din apropiere, amenajat sub formă de cișmea.

Am fi zăbovit mai mult pe malurile lacului dar ne aștepta un drum lung de întoarcere, așa că la ora 16.30, după o pauză de 1h 30, am decis să plecăm înapoi spre casă.

Lacul Vulturilor – Cabana Valea Neagră

Timp: 3h 30

Având în vedere că vremea deja se îmbunătățise, la întoarcere am putut observa cu mai multă atenție peisajul din șaua Poarta Vânturilor. Așa am remarcat pe partea stângă Lacul Sec, o zonă mlăștinoasă cu margini bine delimitate care seamănă perfect cu un lac doar că nu are apă. Mlaștina are o suprafață de circa 12.400 mp și s-a dezvoltat prin colmatarea unui lac nu prea adânc.

Așa că cel mai bine urmați poteca, pentru a nu vă trezi afundați în noroi până la glezne. Noi așa am făcut și-am scăpat cu încălțările nevătămate :).

Am trecut din nou pe lângă tufele cu afine din care nu ne-am abținut să nu mai gustăm câteva, după care am reintrat în pădure, de unde drumul era în coborâre. După 3 ore și jumătate am ajuns la Cabana Valea Neagră, unde ne aștepta un nou urcuș pe drumul ce ne scotea la mașină.

După mai bine de 10 ore de mers, urcușul până la mașină mi s-a părut destul de lung și dificil, deși nu are mai mult de 2 kilometri. A fost momentul în care am regretat că n-am mers cu mașina până jos la râu. Dar ce mai contau 2 kilometri pe lângă cei aproape 20 parcurși în ziua respectivă? Efortul mi-a fost însă răsplătit cu un fenomen pe care nu-l mai văzusem în zonă: o emanație de gaze în mijlocul lacului de acumulare Siriu. De la distanță, ziceai că stă să erupă un mic vulcan din apele lacului în clocote.

În concluzie, vă recomand cu căldură acest traseu. Nu este greu, dar este destul de lung, nicidecum de 2h-2h30 cum afirmă indicatorul de la intrarea în traseu. De asemenea, vă recomand să fiți un grup mai mare întrucât zona este sălbatică și frecventată de urși. Îmi amintesc și acum poveștile bunicului despre întâlnirile lui cu ursul prin acești munți. Noi am fi urcat și pe Mălâia dar tocmai ce aflaserăm că o ursoaică cu pui își avea bârlogul în zonă, așa că am renunțat. Poate data viitoare.

Până atunci, drumuri însorite și cărări bătute!

---
Impresii încărcate de iuliaen in 26.03.2017 15:12:25

Validat / Publicat: 26.03.17 18:46:11


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1423


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iuliaen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  30600 PMA (din 22 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[26.03.17 18:46:46]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului! )

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   -

   Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[26.03.17 21:31:48]
» mesaj pers

   @iuliaen:

   Frumoasa plimbare si invitatie in Muntii Buzaului. O zona foarte ofertanta in acelasi timp.

   Noi tocmai ce am pus la cale cu alt AFA-ist proaspat premiat o tura in Tara Luanei de 1 Iunie. Ce spui?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iuliaen
[26.03.17 23:46:57]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Zic multumesc de invitatie :). Din pacate insa, eu m-am ales cu o luxatie de rotula in iarna asta si acum abia reinvat sa merg :). Iar recuperarea este destul de lunga. Mi-e teama sa fortez nota pentru ca pe 1 iulie avem programat concediul (cu hiking) si nu as vrea sa-l ratez. Dar cu alta ocazie va insotim bucurosi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[27.03.17 06:22:42]
» mesaj pers

   @iuliaen: insanatosire grabnica!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[27.03.17 11:45:16]
» mesaj pers

   @iuliaen: Frumos traseu și reușite fotografii. Mă bătea și pe mine gândul într-o vară să ajung la oglinda de apă ascunsă în Munții Siriului. În P14 lacul chiar pare să se scurgă la vale după o ploaie sănătoasă. Cățelul din P10 e adorabil.

   Aș completa citatul din Alexandru Vlahuță („România pitorească”) și cu celelalte propoziții care exprimă frumusețea naturii: Ne odihnim la capătul podișului pe una din stâncele ce împrejmuiesc încântătorul lac al Siriului. Stă soarele la nămezi. Peste vrăjitul cuprins domnește o liniște dumnezeiască. Uimiți, ne uităm în apa lucie, în adâncul albastru al acestui crâmpei de cer încopcit în stânci, la picioarele noastre. Ș-o clipă trăim în basme.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[27.03.17 19:50:44]
» mesaj pers

   @iuliaen: Foarte frumos traseul iar pozele minunate. Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iuliaen
[27.03.17 22:30:45]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Multumesc. Sper sa ma refac cat mai repede, altfel umplu site-ul de review-uri :)).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iuliaen
[27.03.17 22:35:24]
» mesaj pers

   @tata123: Multumesc pentru vizita si pentru completare :).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iuliaen
[27.03.17 22:43:14]
» mesaj pers

   @mishu: Multumesc. Pozele cred ca ar fi iesit si mai bine daca n-ar fi plouat.

   Dar nu le poti avea pe toate :)) si cred ca as face mai bine sa nu ma plang. De bine de rau anul trecut am reusit sa ajung in multe din locurile in care imi doream sa merg. Anul acesta am taiat tot de pe lista pana in iulie:(.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2016] Lacul de acumulare Siriu -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842925">Şterge vot</a></div><span id="v9842925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2016] Lacul de acumulare Siriu
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2016] Copac crescut în mijlocul apelor -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842926">Şterge vot</a></div><span id="v9842926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2016] Copac crescut în mijlocul apelor
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2016] Lacul de acumulare Siriu, văzut de la viaductul Sânca Teherău -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842930">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842930"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842930">Şterge vot</a></div><span id="v9842930" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842930)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842930Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842930MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2016] Lacul de acumulare Siriu, văzut de la viaductul Sânca Teherău
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2016] Urcuș prin pădure spre Lacul Vulturilor -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842931">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842931"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842931">Şterge vot</a></div><span id="v9842931" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842931)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842931Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842931MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2016] Urcuș prin pădure spre Lacul Vulturilor
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2016] La liziera pădurii priveliștea începe să se deschidă, iar în vale se zărește localitatea Crasna -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842932">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842932"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842932">Şterge vot</a></div><span id="v9842932" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842932)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842932Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842932MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2016] La liziera pădurii priveliștea începe să se deschidă, iar în vale se zărește localitatea Crasna
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2016] Drumul se lățește dar se adună norii -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842933">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842933"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842933">Şterge vot</a></div><span id="v9842933" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842933)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842933Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842933MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2016] Drumul se lățește dar se adună norii
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2016] Primul impact vizual cu Lacul Vulturilor -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842937">Şterge vot</a></div><span id="v9842937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2016] Primul impact vizual cu Lacul Vulturilor
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2016] Lacul Vulturilor văzut mai de aproape -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842938">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842938"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842938">Şterge vot</a></div><span id="v9842938" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842938)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842938Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842938MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2016] Lacul Vulturilor văzut mai de aproape
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2016] Lacul Vulturilor și cabana din apropiere -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842939">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842939"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842939">Şterge vot</a></div><span id="v9842939" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842939)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842939Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842939MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2016] Lacul Vulturilor și cabana din apropiere
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2016] Ea este Bianca. Nu că e simpatică :)? -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842940">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842940"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842940">Şterge vot</a></div><span id="v9842940" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842940)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842940Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842940MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2016] Ea este Bianca. Nu că e simpatică :)?
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2016] Malul terasat al Lacului Vulturilor -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842941">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842941"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842941">Şterge vot</a></div><span id="v9842941" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842941)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842941Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842941MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2016] Malul terasat al Lacului Vulturilor
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2016] În dreapta se vede poteca spre izvorul cu apă potabilă -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842942">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842942"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842942">Şterge vot</a></div><span id="v9842942" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842942)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842942Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842942MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2016] În dreapta se vede poteca spre izvorul cu apă potabilă
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2016] Ne luăm la revedere la Lacul Vulturilor -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842950">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842950"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842950">Şterge vot</a></div><span id="v9842950" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842950)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842950Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842950MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2016] Ne luăm la revedere la Lacul Vulturilor
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2016] Dar înainte de asta îi mai aruncăm o ultimă privire -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842953">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842953"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842953">Şterge vot</a></div><span id="v9842953" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842953)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842953Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842953MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2016] Dar înainte de asta îi mai aruncăm o ultimă privire
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2016] Lacul Vulturilor ascuns între munți -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842954">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842954"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842954">Şterge vot</a></div><span id="v9842954" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842954)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842954Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842954MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2016] Lacul Vulturilor ascuns între munți
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2016] Drumul către Poarta Vânturilor -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842955">Şterge vot</a></div><span id="v9842955" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842955)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842955Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842955MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2016] Drumul către Poarta Vânturilor
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2016] Zona mlăștinoasă denumită Lacul Sec -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842956">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842956"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842956">Şterge vot</a></div><span id="v9842956" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842956)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842956Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842956MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2016] Zona mlăștinoasă denumită Lacul Sec
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2016] Versanți ce amintesc de vecinul Ciucaș -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842957">Şterge vot</a></div><span id="v9842957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2016] Versanți ce amintesc de vecinul Ciucaș
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2016] Versanți de catifea -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842958">Şterge vot</a></div><span id="v9842958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2016] Versanți de catifea
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2016] Poarta Vânturilor - locul unde se întâlnesc curenții de aer -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842959">Şterge vot</a></div><span id="v9842959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2016] Poarta Vânturilor - locul unde se întâlnesc curenții de aer
foto iuliaen [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2016] Pâlcuri de brazi după Poarta Vânturilor -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av842960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv842960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=842960">Şterge vot</a></div><span id="v9842960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(842960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f842960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e842960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2016] Pâlcuri de brazi după Poarta Vânturilor
foto iuliaen [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.322974920273 sec