90317 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Comănești

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.10.2018
DE
Avatar Crazy_Mouse
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Sărat
înscris/ă în 09.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Drumeție la Cascada Șupanu + alte obiective de pe Valea Trotușului


Primul sfârșit de săptămână din luna octombrie ne-a adus în dar o vreme foarte frumoasă, superbă pentru drumeții. Sunt sigur că mulți dintre iubitorii de natură au profitat de aceste condiții meteo (bineînțeles, dacă au fost liberi de alte obligații în această perioadă). Noi veneam după o lună septembrie dificilă, așa că o ieșire a fost ceea ce ne doream cel mai mult. Condițiile fiind îndeplinite, sâmbătă dimineața am pornit la drum, ochind câteva obiective de pe Valea Trotușului. Meleagurile băcăuane ne-au făcut cu ochiul și în trecut, iar acum ne-au oferit suficiente alte argumente să pornim din nou într-acolo.

Pe la ora 10.00 ne aflam la Târgu Ocna, oraș cunoscut mai ales pentru salina sa, dar și loc de unde mai sunt circa 15 kilometri până la Slănic Moldova, o frumoasă stațiune din această parte a țării. De data aceasta nu am virat stânga spre Slănic Moldova, ci am continuat pe DN 12A spre Comănești, unde am ajuns destul de repede. Știam că trebuie să căutăm un pod peste râul Trotuș care să ne conducă pe Valea Șupanului, principala noastră țintă pentru această zi. Ajunși în centrul orașului, am virat stânga pe niște străduțe și am ajuns în locul care a reprezentat începutul unei drumeții superbe. Tot căutând idei pentru plimbări în natură pe poteci mai puțin umblate, descoperisem cu câteva zile înainte informații despre o cascadă aflată pe Valea Șupanului, afluent al râului Trotuș; acesta a reprezentat motivul pentru care venisem aici.

Podul peste Trotuș către Valea Șupanului este abordabil de pe strada Gârlei din Comănești; un punct de reper pentru intrarea pe această vale ar putea fi Biserica ”Sfântul Ștefan”, un frumos lăcaș de cult de lemn din apropiere, realizat în stil maramureșean.

După ce am trecut podul peste Trotuș, ne-am mai bucurat vreo 200 de metri de asfalt, apoi am intrat pe drum pietruit. Am trecut repejor printre gospodăriile din jur și am ieșit pe o pajiște, apoi am observat un izvor amenajat pe partea stângă a drumului (în direcția noastră de mers). Aveam să constatăm că apa care curgea prin două țevi are probabil niscaiva proprietăți terapeutice, dar gustul nu prea ne-a încântat. Ca urmare, ne-am bazat pe rezervele noastre de apă.

Tot din acel loc am constatat că drumul devine mai denivelat, așa că am preferat să parcăm în apropierea izvorului, pe marginea drumului. Ne-am gândit că, decât să mai avansăm și să lăsăm mașina prin nu-știu-ce coclauri, mai bine o parcăm acolo în oarecare siguranță. Și bine am făcut, pentru că drumul avea să devină tot mai dificil; dar și tot mai frumos! Din ceea ce găsisem pe internet despre destinația noastră, știam că ar fi vreo 5 kilometri până la Cascada Șupanu de la podul peste Trotuș din Comănești, ceea ce este probabil adevărat (din estimările noastre). Oricum, de la pod până la izvorul mineral (până în locul unde noi am lăsat mașina) sunt 2 kilometri.

Era ora 10.35 (începutul drumeției).

Am luat rucsacurile (cu gustărele și sticlele de apă), bețele și un fluier, apoi am pornit la drum! Șupanu pare un pârâiaș amărât în această perioadă, dar ne-a convins repejor că este în stare de mult mai mult! După câteva sute de metri am ajuns la un prim sector de chei, o zonă foarte frumoasă în care firicelul de apă rămâne undeva pe fundul văii, un canion plin de stânci care mai de care mai colțuroase. Drumul forestier este plin de locuri mlăștinoase întrucât peretele din stânga este brăzdat de numeroase izvoare. Ne-a plăcut mult unul amenajat, în care apa se prelinge într-un butoi pe un jgheab improvizat. Aflându-ne într-o zonă umbrită și cu multă umezeală, răcoarea ne-a amintit că totuși suntem în octombrie, deși la soare puteai chiar să faci plajă.

Am trecut în aproximativ un sfert de oră de această porțiune a drumului, am ajuns în dreptul unor locuințe modeste (din ceea ce am văzut, nu cred că oamenii aceia beneficiază de electricitate, întrucât stâlpii nu ne-au mai însoțit din zona izvorului). Am traversat apoi un pod, trecând de pe stânga pe cealaltă parte a pârâului și am ieșit într-o zonă ceva mai înaltă și totodată deschisă, de unde am putut admira meleagurile colorate ireal de frumos de către Mama Natură și răsfățate de soarele generos. Am dezbrăcat și noi hanoracurile rămânând în tricouri, apoi am pornit din nou la drum. Apa Șupanului se mai vedea din când în când, dar nu aveam timp să ne concentrăm doar la ea. Oriunde întorceam privirile, găseam motive să facem alte fotografii! Turme de oițe scoase la păscut, vreo salcie bătrână cu rădăcina noduroasă, un lac pe dreapta drumului în care am văzut câțiva peștișori, vreo construcție părăsită, toate acestea au făcut să nu ne plictisim străbătând acest drum de țară.

La orizont se contura tot mai clar o culme montană cu un releu în vârf, acesta fiind un alt punct de reper pentru a ajunge la Cascada Șupanu. Sper să nu greșesc, am găsit pe diferite hărți online faptul că locul unde este amplasat releul ar fi Obcina Lapoș – 1337 de metri altitudine.

Am fost singuri pe acest drum forestier la dus, doar o veveriță jucăușă a traversat drumul la un moment dat! A fost atât de iute, încât nu am apucat nici măcar o poză să-i facem! (La întoarcere ne-am întâlnit cu un bărbat care probabil că era om de-al locului, nu turist.)

La ora 12.00 am traversat un alt pod (al patrulea de la intrarea pe Valea Șupanului; primele două le-am remarcat dimineață, din mașină). Podul este serios deteriorat, găurile de pe o porțiune fiind acoperite cu lemne. Podul facilitează traversarea unui afluent al Șupanului (curge din dreapta, la urcare).

Podul acela stricat este un alt punct de reper întrucât din acea zonă drumul forestier urcă mai pronunțat și intră în pădure, iar pârâul Șupanu se pierde undeva în valea din stânga drumului. Doar murmurul apei se mai auzea din când în când, iar râpa de lângă drum era plină de vegetație și foarte abruptă, așa că nu am putut cerceta cu atenție zona. Am mai străbătut aproximativ un kilometru în aceste condiții, ajungând la un al cincilea pod. Din ceea ce aflasem, cascada ar fi trebuit să se afle în acea zonă, astfel că ne-am lăsat în albia pârâului, coborând pe firul apei. Șiii... victorie!! Ajunsesem la Cascada Șupanu! Era ora 12.40!

Fiind o perioadă secetoasă, debitul apei nu este foarte mare, însă cascada este frumoasă! Apa se azvârle printr-un jgheab săpat în stâncă, apoi se strânge într-un bazin unde probabil că nu ajunge prea ușor lumina soarelui, locul fiind mărginit de pereți stâncoși înalți de 20-25 de metri! Nu am reușit să coborâm întrucât stâncile erau tare alunecoase și cei aproximativ 10 metri până la baza cascadei ne-au convins să abandonăm ideea. Am făcut mai multe fotografii, am revenit apoi în drumul forestier tot pe unde coborâsem în albia pârâului și ne-am adihnit preț de câteva minute pe iarbă. Eram doar noi, niște păsări și vântul, care începuse să adie ușor! Sălbăticia la ea acasă!

Din acel punct ne-am întors, dar la ieșirea din pădure mi-a venit o idee! Ce-r fi dacă aș încerca să cobor în albia pârâului la intrarea în pădure și să încerc să urc apoi până la cascadă?! Soția a preferat să rămână în acel loc, după ce i-am promis că nu voi întârzia mai mult de jumătate de oră.

Am pătruns în probabil cel mai sălbatic sector de chei pe care l-am parcurs vreodată! Am depășit stânci de mărimea unor mașini, am trecut peste trunchiuri de copaci prăbușite în albia pârâului, am alunecat pe pietrele umede, dar răsplata a fost pe măsură! Șupanu a creat acolo niște chei deosebite, înguste de 3-4 metri și adânci probabil de 20-25 de metri, din ceea ce mi-am putut da seama. Peste tot sunt bazine naturale și căderi mici de apă; probabil că atunci când debitul pârâului este mai mare, nu ar fi posibilă străbaterea acestui traseu de chei. Încetul cu încetul, micile cascade s-au înmulțit și am ajuns într-un loc unde erau 4 praguri consecutive! Am escaladat cu grijă stâncile și răsplata mea a fost pe măsură, deoarece am ajuns la cascadă din direcția opusă, prin albia pârâului! Privită de jos în sus, Cascada Șupanu era parcă și mai frumoasă! Nu am zăbovit întrucât nu voiam să întârzii prea mult, așa că am parcurs cu grijă ”tunelul” cu podea din stânci alunecoase și cu acoperiș vegetal, întorcându-mă la locul de întâlnire în aproximativ 40 de minute.

Cred că ar fi util de precizat că în zonă este semnal de telefonie, întrucât am sunat-o pe soție atunci când mă apropiam de ieșirea din albia pârâului. Mai trebuie precizat că pe acest traseu nu am văzut niciun fel de marcaj.

Drumul de întoarcere la mașină a fost parcă ceva mai simplu de parcurs, pentru că acum știam precis unde trebuie să ajungem și pentru că am coborât (mai încet sau mai pronunțat) în cea mai mare parte a timpului.

La ora 15.30 am ajuns la mașină (finalul drumeției), am lepădat bocancii, ne-am scuturat de praf, am strâns bețele și le-am pus în portbagaj, apoi am pornit la drum. Timp total de mers pe jos – 4 ore și 55 de minute.

Alte obiective vizitate/observate în această zi:

1) La venire, trecând de Târgu Ocna, la vreun kilometru am făcut un prim popas. Ajunsesem lângă locul unde a existat prima sondă din România săpată prin foraj mecanic în anul 1861. Sonda-simbol se vede ușor din șosea, fiind amplasată pe malul râului Trotuș; data ridicării monumentului este precizată pe o plăcuță metalică: ”01 mai 1977, în cinstea petroliștilor”.

De lângă acest monument am făcut câteva fotografii, întrucât Trotușul este mărginit de arbori care au îmbrăcat hainele colorate de toamnă.

2) Din mașină, am admirat silueta impunătoare a dealului Drăcoaia atât la dus, cât și la întors. Am oprit acum doar pentru câteva poze, însă ne-am propus ca -la un moment dat- să urcăm acest deal care marchează granița între orașul Târgu Ocna și comuna Dofteana. Culmea acestui deal seamănă cu spatele solzos al unui animal preistoric, iar altitudinea sa maximă este de 666 de metri. Dealul a fost declarat rezervație geologică – Hogbackul Drăcoaia.

3) La plecare, un ultim popas l-am făcut în orașul Comănești, acolo unde am vizitat preț de aproximativ un sfert de oră Parcul și Palatul Ghika. În zona centrală a parcului este amplasat bustul lui Dimitrie Ghika (1840 - 1923). Pe o placă de marmură amplasată pe soclu este precizat faptul că acest bărbat a fost ”doctor în Drept, consilier la Curtea de Apel, prefect de Bacău, explorator, om de știință și renumit cinegetician”.

În dreapta se află Palatul Ghika, o clădire impunătoare – declarată ”monument istoric”. În această clădire funcționează în prezent Muzeul de Etnografie și Artă ”Dimitrie Ghika” din Comănești. Privind clădirea din exterior, am observat că palatul este destul de degradat și că anumite lucrări de restaurare sunt mai mult decât necesare. Nici parcul nu arăta prea grozav. Din păcate! Am revenit după această scurtă vizită la mașină și am pornit la drum! Fusese ultima oprire din acea zi.

Concluzii – Am făcut o drumeție superbă spre Cascada Șupanu și am putut admira locuri destul de sălbatice, ceea ce ne-a încântat. Ne-am bucurat de o sâmbătă splendidă de octombrie și ne-am încărcat din nou bateriile! În plus, am mai vizitat și alte obiective de pe Valea Trotușului. Sper ca fotografiile pe care le voi atașa prezentului articol să reușească să redea măcar o parte din frumusețea acelor meleaguri.

O toamnă cât mai frumoasă vă doresc!

---
Impresii încărcate de Crazy_Mouse in 07.10.2018 19:49:52

Validat / Publicat: 07.10.18 21:16:36


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 501


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Crazy_Mouse); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  69500 PMA (din 53 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- doinafil
[07.10.18 23:52:53]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse:

   Avem o țară a cărei natură este superbă! Datorită vouă, AFA-iștilor care scrieți și pozați aceste locuri minunate, ne amintim de asta, lucru pentru care vă mulțumim!

   Câteva dintre poze pot fi folosite pentru promovarea turismului românesc, în afara țării!

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[08.10.18 03:47:44]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse:

   Foarte faina drumetia pe acest rau mai putin cunoscut publicului larg. Eu recunosc nu auzisem de Supanu pana la citirea articolului tau.

   Mi-a placut salbaticia raului, mi-au placut culorile toamnei, am apreciat mult descrierea ta amanuntita si punctarea reperelor relevante din excursie atat in text cat si in poze.

   Iar bonus a fost plimbarea prin albia raului catre cascada.

   Felicitari Florin! Numai de bine! 🌲

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[08.10.18 16:12:09]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Mulțumesc! Drumeția aceasta a picat oarecum pe neașteptate. Am petrecut weekend-ul pe Valea Trotușului, în apropiere de Târgu Ocna, decizie luată cu 2 zile înainte. Am căutat apoi câteva informații despre locuri mai puțin cunoscute din zonă; voiam să ne rupem puțin de civilizație și zicem că am reușit asta pe Valea Șupanului. Din păcate, timpul fiind scurt, nu am mai găsit alți adepți pentru drumeție; iar cel mic a preferat să rămână cu bunicii.

   În ceea ce privește pârâul pe care l-am explorat, zona este cu adevărat superbă, mai ales acum, îmbrăcată în haine de toamnă. Fiind un traseu nemarcat, ne-a plăcut faptul că nu am văzut deloc gunoaie pe potecă. Repere am tot încercat să prezint în articol deoarece -la un moment dat- poate că cineva va dori să ne calce pe urme.

   Să știi că nici eu nu auzisem de Șupanu în urmă cu o săptămână! :)

   Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[08.10.18 16:17:00]
» mesaj pers

   @doinafil: Mulțumesc mult pentru cuvintele frumoase! Nu sunt eu vreun talent în ale fotografiei, dar de data aceasta natura m-a ajutat mult. Oriunde întorceai capul, găseai ceva de admirat și de fotografiat!

   Așa este, România e o țară frumoasă și trebuie să ne mândrim cu asta! Iar eu încerc să promovez părticele din țara noastră, fie și prin aceste articole de pe AFA!

   Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster
[08.10.18 17:13:32]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[09.10.18 12:11:55]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse: Frumoasă excursie! Și un obiectiv natural interesant despre care nu am mai auzit până acum. Mulțumim pentru articol și promovare.

   Muzeul de etnografie și artă „Dimitrie Ghika” din Comănești, găzduit de impunătorul palat al familie Ghika, este un obiectiv important în zonă. Chiar mă întreb dacă muzeul mai funcționează având în vedere procesele de retrocedare. Am citit pe Internet despre evenimente organizate în palat, dar în rest nu prea se găsesc informații actuale.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.10.18 13:40:44]
» mesaj pers

   @tata123: Din ceea ce am văzut la fața locului, Muzeul de Etnografie și Artă ”Dimitrie Ghika” de la Comănești încă funcționează. Noi am ajuns în parcul Ghika după ora 16.00 și am remarcat faptul că grilajul ușii de la parter era deschis. În apropiere erau afișate tarifele de vizitare ale muzeului (individual - 4 lei/persoană; grup - 2 lei/persoană), dar și taxele foto-video (fotografii în hol - 3 lei/bucata; filmări în locuri permise - 30 de lei/20 de minute). Vizitarea obiectivului se face după următorul program: zilnic, în intervalul orar 09.00 - 17.00; Luni - închis.

   Nu am mai intrat la muzeu pentru că voiam să nu ne prindă seara pe drum și pentru că programul lor de vizitare se apropia de final. Cu altă ocazie, vom trece pragul acestui obiectiv.

   Ca o informație suplimentară, în acea zi am trecut pe lângă Centrul de Informare Turistică din Comănești. Am găsit locul închis, cu un număr de telefon afișat în caz de solicitări urgente.

   Mulțumesc pentru lectură și ecou! Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[56] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] Cascada Șupanu - o frumusețe a naturii ascunsă între stâncăriile de pe valea pârâului Șupanu. Această cascadă a fost principala țintă din ziua respectivă. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018166">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018166"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018166">Şterge vot</a></div><span id="v91018166" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018166)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018166Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018166MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] Cascada Șupanu - o frumusețe a naturii ascunsă între stâncăriile de pe valea pârâului Șupanu. Această cascadă a fost principala țintă din ziua respectivă.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] Cascada Șupanu văzută din alt unghi. În continuare, fotografiile atașate vor ilustra, etapă cu etapă, frumoasa noastră drumeție. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018168">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018168"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018168">Şterge vot</a></div><span id="v91018168" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018168)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018168Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018168MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] Cascada Șupanu văzută din alt unghi. În continuare, fotografiile atașate vor ilustra, etapă cu etapă, frumoasa noastră drumeție.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2018] Sâmbătă dimineața am avut parte de o vreme superbă pe Valea Trotușului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018170">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018170"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018170">Şterge vot</a></div><span id="v91018170" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018170)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018170Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018170MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2018] Sâmbătă dimineața am avut parte de o vreme superbă pe Valea Trotușului.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2018] Natura s-a îmbrăcat în straiele pastelate specifice toamnei. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018172">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018172"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018172">Şterge vot</a></div><span id="v91018172" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018172)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018172Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018172MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Natura s-a îmbrăcat în straiele pastelate specifice toamnei.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2018] Râul Trotuș străbate zone foarte frumoase. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018173">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018173"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018173">Şterge vot</a></div><span id="v91018173" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018173)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018173Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018173MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Râul Trotuș străbate zone foarte frumoase.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2018] Am ajuns la Comănești și am intrat pe Valea Șupanului (în imagine). -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018175">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018175"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018175">Şterge vot</a></div><span id="v91018175" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018175)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018175Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018175MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] Am ajuns la Comănești și am intrat pe Valea Șupanului (în imagine).
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2018] În apropierea acestui izvor am parcat mașina și de acolo ”am drumețit” pe jos. Din Comănești până la izvor parcursesem cu mașina 2 kilometri. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018176">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018176"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018176">Şterge vot</a></div><span id="v91018176" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018176)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018176Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018176MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] În apropierea acestui izvor am parcat mașina și de acolo ”am drumețit” pe jos. Din Comănești până la izvor parcursesem cu mașina 2 kilometri.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2018] Intram într-un prim canion pe Valea Șupanului. Drumul forestier a fost cam mlăștinos pe această porțiune. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018177">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018177"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018177">Şterge vot</a></div><span id="v91018177" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018177)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018177Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018177MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2018] Intram într-un prim canion pe Valea Șupanului. Drumul forestier a fost cam mlăștinos pe această porțiune.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2018] Frumusețe și sălbăticie pe Valea Șupanului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018179">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018179"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018179">Şterge vot</a></div><span id="v91018179" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018179)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018179Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018179MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2018] Frumusețe și sălbăticie pe Valea Șupanului.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2018] Ne-am continuat plimbarea pe Valea Șupanului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018181">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018181"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018181">Şterge vot</a></div><span id="v91018181" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018181)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018181Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018181MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2018] Ne-am continuat plimbarea pe Valea Șupanului.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2018] Pârâul rămăsese undeva pe fundul văii. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018182">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018182"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018182">Şterge vot</a></div><span id="v91018182" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018182)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018182Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018182MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2018] Pârâul rămăsese undeva pe fundul văii.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2018] Poftiți la apă rece! -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018183">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018183"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018183">Şterge vot</a></div><span id="v91018183" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018183)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018183Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018183MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2018] Poftiți la apă rece!
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2018] După aproximativ un kilometru parcurs pe jos, am ajuns în dreptul unor locuințe modeste, lipsite de binefacerile electricității. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018184">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018184"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018184">Şterge vot</a></div><span id="v91018184" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018184)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018184Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018184MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2018] După aproximativ un kilometru parcurs pe jos, am ajuns în dreptul unor locuințe modeste, lipsite de binefacerile electricității.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2018] Valea Șupanului - frumusețe naturală și sălbăticie. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018185">Şterge vot</a></div><span id="v91018185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2018] Valea Șupanului - frumusețe naturală și sălbăticie.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2018] Încetul cu încetul, peisajele se deschideau tot mai mult în jurul nostru. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018186">Şterge vot</a></div><span id="v91018186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2018] Încetul cu încetul, peisajele se deschideau tot mai mult în jurul nostru.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2018] La pas pe Valea Șupanului. În depărtare se zărește releul amplasat pe vârful Obcina Lapoș – 1337 de metri altitudine. Pentru a găsi cascada, trebuie să mergeți pe direcția releului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018188">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018188"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018188">Şterge vot</a></div><span id="v91018188" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018188)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018188Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018188MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2018] La pas pe Valea Șupanului. În depărtare se zărește releul amplasat pe vârful Obcina Lapoș – 1337 de metri altitudine. Pentru a găsi cascada, trebuie să mergeți pe direcția releului.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2018] Pe partea dreaptă a drumului am găsit acest lac frumos. Am făcut acolo un scurt popas, prilej pentru alte câteva poze. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018192">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018192"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018192">Şterge vot</a></div><span id="v91018192" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018192)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018192Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018192MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2018] Pe partea dreaptă a drumului am găsit acest lac frumos. Am făcut acolo un scurt popas, prilej pentru alte câteva poze.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2018] Nu ne-am dat bătuți, deși nu știam exact unde se află obiectivul pe care îl căutam. ”Tot înainte! ” - asta a fost deviza zilei! -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018194">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018194"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018194">Şterge vot</a></div><span id="v91018194" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018194)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018194Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018194MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2018] Nu ne-am dat bătuți, deși nu știam exact unde se află obiectivul pe care îl căutam. ”Tot înainte! ” - asta a fost deviza zilei!
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2018] Privind acum imaginea, vă pot spune că această cascadă se află undeva în valea împădurită din fața noastră. Până acolo mai aveam ceva drum de făcut. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018197">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018197"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018197">Şterge vot</a></div><span id="v91018197" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018197)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018197Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018197MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2018] Privind acum imaginea, vă pot spune că această cascadă se află undeva în valea împădurită din fața noastră. Până acolo mai aveam ceva drum de făcut.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2018] Acest pod deteriorat peste un afluent al Șupanului este un punct de reper important. Cascada nu mai este așa departe. Atunci când drumul intră în pădure, ar trebui să coborâți în stânga în albia pârâului și să urcați apoi pe firul apei vreo 25 de minute pentru a o găsi. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018199">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018199"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018199">Şterge vot</a></div><span id="v91018199" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018199)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018199Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018199MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2018] Acest pod deteriorat peste un afluent al Șupanului este un punct de reper important. Cascada nu mai este așa departe. Atunci când drumul intră în pădure, ar trebui să coborâți în stânga în albia pârâului și să urcați apoi pe firul apei vreo 25 de minute pentru a o găsi.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2018] Valea Șupanului iese din pădure. Pe acolo trebuie intrat (prin albia pârâului) pentru a găsi cascada. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018200">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018200"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018200">Şterge vot</a></div><span id="v91018200" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018200)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018200Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018200MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2018] Valea Șupanului iese din pădure. Pe acolo trebuie intrat (prin albia pârâului) pentru a găsi cascada.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [OCT-2018] Noi am mai avansat prin pădure pe drumul forestier, am ajuns la un alt pod (al cincilea) și pe acolo am coborât pe firul apei. În 5 minute am ajuns în partea de sus a Cascadei Șupanu. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018201">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018201"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018201">Şterge vot</a></div><span id="v91018201" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018201)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018201Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018201MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [OCT-2018] Noi am mai avansat prin pădure pe drumul forestier, am ajuns la un alt pod (al cincilea) și pe acolo am coborât pe firul apei. În 5 minute am ajuns în partea de sus a Cascadei Șupanu.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [OCT-2018] Iată jgheabul Cascadei Șupanu privit din partea superioară! Până jos sunt circa 10 metri. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018202">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018202"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018202">Şterge vot</a></div><span id="v91018202" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018202)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018202Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018202MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [OCT-2018] Iată jgheabul Cascadei Șupanu privit din partea superioară! Până jos sunt circa 10 metri.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [OCT-2018] Bazinul de la baza cascadei și sălbatica vale a Șupanului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018203">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018203"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018203">Şterge vot</a></div><span id="v91018203" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018203)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018203Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018203MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [OCT-2018] Bazinul de la baza cascadei și sălbatica vale a Șupanului.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [OCT-2018] Cam atât de înalți sunt pereții de stâncă din partea superioară la cascadei. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018204">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018204"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018204">Şterge vot</a></div><span id="v91018204" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018204)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018204Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018204MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [OCT-2018] Cam atât de înalți sunt pereții de stâncă din partea superioară la cascadei.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [OCT-2018] Valea Șupanului - incursiune în sălbăticie. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018205">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018205"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018205">Şterge vot</a></div><span id="v91018205" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018205)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018205Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018205MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [OCT-2018] Valea Șupanului - incursiune în sălbăticie.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [OCT-2018] Partea superioară a cascadei, văzută din alt unghi. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1018206">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1018206"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1018206">Şterge vot</a></div><span id="v91018206" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1018206)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1018206Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1018206MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [OCT-2018] Partea superioară a cascadei, văzută din alt unghi.
foto Crazy_Mouse [07.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[56] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.121510028839 sec