76750 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Redescoperă Masivul Parâng

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
18.03.2017
DE
Avatar iuliaen
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 03.06.11
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

De pe Transalpina până la Lacul Câlcescu


Urmare de aici

Credeați că doar Retezatul are ochi albaștri? Ei bine, vecinul Parâng îi face concurență. Și una serioasă, așa cum aveam să aflăm în vara lui 2016, când am ajuns (din nou) în această zonă.

După ce am vizitat Lacul Mija, în partea de nord-vest a Parângului, despre care vă povesteam într-un review anterior (vezi impresii), ne-am mutat în partea estică pentru a vedea Lacul Câlcescu (sau Gâlcescu, așa cum apare pe unele hărți).

A doua zi după ce am vizitat Lacul Mija, ne-am făcut bagajele, am urcat în mașină și am pornit spre Rânca. Am ales drumul mai scurt, DN 7A, pe care l-am mai parcurs o dată acum ceva vreme. Atunci, chiar dacă avea porțiuni neasfaltate, se prezenta într-o stare destul de bună. Ne-am gândit că de data asta lucrurile vor fi însă cu mult îmbunătățite, având în vedere că începuseră deja lucrările de reparație.

Dar, surpriză! Zonele neasfaltate nu mai semănau deloc cu ce-mi aminteam eu, ci pe alocuri erau adevărate tranșee pentru mașinuța noastră. Având în vedere că tocmai plouase, erau porțiuni pe care abia am reușit să le trecem.

Asta ca să-mi fie învățare de minte și data viitoare să aloc mai mult timp de căutare pentru starea drumurilor. Cu atât mai mult, cu cât aceasta nu a fost singura surpriză neplăcută din acest concediu în ceea ce privește drumurile.

În sfârșit, după o groază de nervi consumați și de omorât mașina pe acest drum, am ajuns în cele din urmă la intersecția cu Transalpina, de unde știam că drumul nu o să ne mai ridice probleme. Toate bune și frumoase până în partea cea mai de sus a Transalpinei, unde nu aveam ce să-i reproșez șoselei dar unde ne-am reîntâlnit cu prietena noastră ceața. Și era atât de deasă, încât nu vedeai la 2 metri în față. Iar noi voiam să urcăm a doua zi la Câlcescu pornind tocmai din acest loc.

Dar zarurile erau deja aruncate, iar deznodământul aveam să-l aflăm abia dimineață.

Așa că am ajuns la pensiune, ne-am cazat, dar vremea nu părea a se îmbunătăți. Mai mult, pe Mohoru, pe unde urma să urcăm a doua zi, ceața se prăvălea la vale ca într-o avalanșă. Deja mă gândeam că nici de data asta nu o să reușesc să văd Lacul Câlcescu, după alte două tentative eșuate în doi ani diferiți, tot din cauza vremii.

Dar a doua zi dimineața surpriza a fost maximă: ceața dispăruse ca prin minune, soarele era sus pe cer, iar norii răzleți erau numai buni de fotografiat. Așa că hai să purcedem la drum!

MUNTELE CĂRBUNELE – ȘAUA IEZERULUI

Marcaj: nemarcat

Timp: 30 min

Ca să scurtăm din drum, am mers cu mașina până la popasul de pe platoul Muntelui Cărbunele (2.107 m), unde am parcat, ne-am echipat și am pornit spre inima munților. Era 9.40 dimineața.

Mulți dintre voi ați fost pe Transalpina și știți că de cele mai multe ori vântul bate destul de tare și temperatura poate fi înșelătoare la altitudinea asta, așa că e de preferat să ai echipament adecvat dacă vrei să te simți confortabil și să-ți duci traseul până la capăt.

De pe platou am mers o bucată de drum pe nemarcat, pe o potecă ce ocolește Muntele Cărbunele pe curbă de nivel până în Șaua Iezerului, unde ne-am întâlnit cu traseul marcat cu bandă roșie, ce leagă Pasul Urdele de Poiana Nedeii. Am ales acest traseu și nu pe cel cu plecare din Pasul Urdele întrucât în felul acesta am omis un urcuș destul de consumator de energie până pe Vârful Iezer și o coborâre la fel de abruptă până în Șaua Iezerului.

ȘAUA IEZERULUI - ȘAUA PLEȘCOAIA

Marcaj: bandă roșie

Timp: 1h30

Odată intrați pe intrați pe traseul marcat, s-a zis cu huzureala și am fost nevoiți să tragem un pic la deal până în Șaua Mohorului. Urcușul este destul de susținut, în serpentine și-ți cam scoate sufletul, așa că pauzele sunt binevenite. Din fericire însă, porțiunea este destul de scurtă. Iar odată ajunși în șa, traseul redevine ușor, urmând în mare parte curba de nivel.

Poteca marcată ocolește Vârful Mohoru, care poate fi însă urcat fără probleme cu un mic ocol. Noi însă aveam multe în plan în ziua respectivă, așa că am urmat poteca fără să mai urcăm pe vârf.

Din Șaua Mohorului am continuat traseul de creastă până în Șaua Pleșcoaia. Vremea era superbă, cu nori fotogenici ici-colo, iar deschiderile către căldările glaciare îți tăiau respirația. Așa că ne-am bucurat din plin de această porțiune lejeră a traseului întorcându-ne ochii în toate părțile. Așa am zărit de la depărtare și Lacul Iezer. Dar ce era mai bun încă nu ni se dezvăluise privirii.

În Șaua Pleșcoaia ne-am despărțit de traseul de creastă și am luat-o pe triunghi roșu, traseu ce ne cobora prin Hornul Lacurilor până în căldarea Câlcescu.

ȘAUA PLEȘCOAIA - LACUL CÂLCESCU

Marcaj: triungi roșu

Timp: 2h15

Am traversat relativ repede platoul și am ajuns în partea superioară a hornului. Iar acolo, ce să vezi? Lacurile la care visasem atâta amar de vreme erau acum în fața mea în toată splendoarea lor. Vremea cum nu se poate mai bună nu făcea decât să le amplifice frumusețea, ceea ce mai îmblânzea abrupta coborâre prin horn către Circul Câlcescu.

Circul Câlcescu este format din trei căldări: Căldarea Dracului, unde se află Lacul Păsări (numit așa deoarece are forma unor aripi de pasăre), Căldarea lui Vidal, unde găsim lacurile Vidal și Pencu, și Căldarea Câlcescu, unde se află Lacul Câlcescu.

Pășind cu atenție, deși era greu să-ți iei ochii de la un așa peisaj, am ajuns la primele lacuri - Pencu și Vidal - după aproximativ 3h30 de mers, adică la ora 13.00. Cele două lacuri, situate la o altitudine de 1.920 – 1.930 m, au fost denumite astfel de geograful francez Emmanuel de Martonne după profesorii săi Paul Vidal (francez) și Albrecht Penck (german). Acestea, alături de Căldarea lui Murgoci sunt singurele toponime propuse de Martonne care au rămas în uz până astăzi.

După un scurt popas la aceste lacuri, ne-am continuat drumul către Câlcescu, cel mai mare dintre aceste lacuri. Am urmat firul apei, întrucât Lacul Vidal se varsă în Lacul Câlcescu și, după mai puțin de un sfert de oră, am ajuns la Câlcescu.

Lacul Câlcescu are o suprafață de 3,02 ha și o adâncime de 9,3 m, iar malurile înierbate și străjuite de jnepeni. Unul singur este delimitat de blocuri de grohotiș. Dacă prindeți o vreme așa cum am prins noi nu o să vă vină să mai plecați de aici când o să vedeți multitudinea de culori pe care le ia lacul, de la albastru cobalt la verde intens. Este o minunăție de lac, pe care nu te mai saturi să-l privești.

Și ca să-l descoperim mai bine, din toate unghiurile, i-am dat roată. Dacă veți face același lucru, aveți grijă la mlaștina de turbă, din partea de nord a Lacului, de unde de altfel izvorăște și Lotrul.

Parcă nu-mi venea să cred că după două tentative eșuate de a ajunge la acest lac și ceața amenințătoare din ziua precedentă reușiserăm în cele din urmă să ajungem până la el. Și cum contemplam eu lacul, soțul meu vine cu o nouă propunere: ce-ar fi să nu ne întoarcem pe unde am venit, ci să facem un ocol prin Căldarea Zănoaga, situată în apropiere, de unde să urcăm în creastă. Stau eu, mă gândesc, mă răzgândesc, era deja ora 14.00, iar la jumătatea lui august ziua nu mai este la fel de lungă ca în iunie sau iulie. Zic: dacă ne prinde noaptea pe munte, ce facem? Nici măcar frontale nu aveam la noi. Ne-am uitat pe hartă, traseul părea lung și nu tocmai ușor, dar tentația de a vedea și alte locuri era mare.

LACUL CÂLCESCU – ȘAUA PIATRA TĂIATĂ

Marcaj: cruce roșie (momâi din pietre)

Timp: 1h30

Așa că am decis să riscăm. În fond, și dacă ne prindea noaptea, asta nu se putea întâmpla decât destul de aproape de Pasul Urdele și șoseaua Transalpina. Am fost însă avertizați de cei care veneau dinspre Zănoaga că marcajul este foarte prost, dar sunt momâi care te ajută să te orientezi. Mai mult, un cioban cu care ne-am întâlnit la Câlcescu ne-a spus că nu avem cum să ne rătăcim până sus întrucât se vede din toate părțile „omul” de pe creastă. Mă uitam tâmp la direcția indicată de cioban și nu înțelegeam despre ce om vorbește. Așa că am ignorat pe moment informația primită și am pornit la drum. Nu de alta, dar dacă voiam să ajungem la mașină înainte de lăsarea serii trebuia să ne grăbim.

Am pornit printre jnepeni pe cruce roșie, am lăsat Lacul Călcescu în spate și Căldarea Dracului în stânga și, în foarte scurt timp, am ajuns în Căldarea Zănoaga. Spre deosebire de Căldarea Câlcescu, aceasta este mult mai bolovănoasă și cu mai mult grohotiș. Așa cum eram, singuri în toată pustietatea aceea, peisajul părea unul selenar.

Într-adevăr, marcajul lipsește cu desăvârșire. Am găsit doar un stâlp care ne indica direcția către Lacul Zănoaga. În rest, traseul este marcat aproape exclusiv cu momâi din pietre. Din fericire însă spațiul este deschis și momâile suficient de dese cât să nu te rătăcești.

Ajunși în Căldarea Zănoaga am făcut un scurt ocol până la Lacul Zănoaga Mare (2.030 m), după care ne-am îndreptat către strunga care ne ducea în creastă. Tot rotindu-ne ochii de jur împrejur, deodată văd o momâie sus în creastă. Și uite-așa am depistat și misterul „omului” despre care ne vorbea ciobanul de la Lacul Câlcescu :)).

Ca să ieșim din Căldarea Zănoaga și să ajunge la „om” (adică în Șaua Piatra Tăiată) mai trebuia să facem un ultim efort: să urcăm o strungă abruptă, presărată cu lespezi și grohotiș. Deși timpul dat de la Lacul Câlcescu până sus în creastă, la Șaua Tăiată, era de 1h-1h15, noi l-am parcurs în 1h30, cu un scurt ocol pe la Lacul Zănoaga.

ȘAUA PIATRA TĂIATĂ – MUNTELE CĂRBUNELE

Marcaj: bandă roșie până în Șaua Iezer, apoi potecă nemarcată

Timp: 3h30

Ajunși în Șaua Piatra Tăiată am început să resimțim din nou șfichiuirea vântului, așa că după un scurt popas în care ne-am tras sufletul și am mâncat ceva am luat-o din loc. De aici am urmat din nou traseul de creastă, marcat cu bandă roșie, care urma să ne ducă înspre Transalpina.

Am trecut pe deasupra Căldării Zănoaga și am aruncat o ultimă privire spre lac, după care am trecut pe deasupra Căldării Dracului, de unde am putut admira de la distanță Lacul Păsări și cele două ochiuri de apă din apropiere. Ajunși sub Vârful Setea Mare (2.365 m) am zis să profităm de faptul că este încă devreme și să urcăm și pe vârf. Așa că ne-am abătut puțin de la potecă, am urcat pe vârf, după care am coborât spre Șaua Pleșcoaia, de unde traseul era comun cu cel de la dus.

De unde la Lacul Câlcescu mă gândeam că o să ne prindă noaptea pe drum, la ora 19.00 eram deja la mașină. A fost o zi plină, cu o vreme superbă, care ne-a permis să ne bucurăm de splendoarea acestor locuri. Acum nu ne mai rămânea decât să mergem spre pensiune, unde ne aștepta o masă pe cinste și de unde puteam admira în liniște apusul.

---
Impresii încărcate de iuliaen in 18.03.2017 19:09:21

Validat / Publicat: 19.03.17 09:13:03


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1013


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iuliaen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  22700 PMA (din 23 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Lyssys
[19.03.17 10:40:13]
» mesaj pers

   @iuliaen: Eheee! Gata, am "făcut" un traseu frumos! Mulţumiri, @iuliaen! Doar aşa, virtual, va rămâne pentru mine, căci la 55+ şi o condiţie fizică premium la... sedentarism, nu aş îndrăzni un aşa fleac de drumeţie... De 10ore!!!

    (Mie mi-a ieşit sufletul până am urcat pe Şureanu. M-au ajutat pauzele lungi şi dese... :) )

   Vorbind despre locuri, mă tem că peisajul este în permanentă transformare, muntele pare prea sfărâmicios, grohotişul "se mişcă"... Fotografiile făcute de fiecare dintre cei care ajung acolo, vor surprinde transformările de-a lungul vremii...

   Sunteţi montaniarzi pasionaţi!

   Mi-a plăcut rewiev-ul!

   Spor la "drumeţit"!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[19.03.17 11:38:03]
» mesaj pers
A doua zi după ce am vizitat Lacul Mija, ne-am făcut bagajele, am urcat în mașină și am pornit spre Rânca
&
Așa că am ajuns la pensiune, ne-am cazat
- Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

    -

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iuliaen
[19.03.17 11:53:57]
» mesaj pers

   @webmaster: Multumesc. O sa fac si review-urile de cazare. Sunt in plan, trebuie doar sa-mi gasesc timp :).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iuliaen
[19.03.17 12:00:08]
» mesaj pers

   @Lyssys: Va multumesc si ma bucur ca v-am putut fi ghid virtual prin aceste locuri :).

   Din fericire pentru noi, vara trecuta a fost una plina, in care am reusit sa facem multe drumetii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[19.03.17 21:01:55]
» mesaj pers

   @iuliaen:

   Nu am suficiente cuvinte de admiratie pentru articol si poze! Emotia e totala pentru ca ai povestit de locuri foarte foarte dragi mie batute de pasii mei acum vreo 20 de ani cu cortul in spinare pe cand Transalpina era mai degraba un drum pastoral, exagerand oarecum.

   Iubesc Calcescu unde am campat 2 nopti. In caldarea superioara unde "locuiesc" alte doua ochiuri cristaline, Pencu si Vidal, am vazut singura data in viata 2 magari albi salbatici!

   Singurul regret personal din Parang ramane ca nu am "cucerit" Parangul Mare sau Mandra 2519 m alt unul din cele 11 varfuri romanesti care depasesc 2500 m alt. Din cauza de vreme nepotrivita si retragere in scol de campare in caldarea Rosiile langa stana si la uri.

   FeLicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- iuliaen
[19.03.17 21:40:25]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Ce frumos trebuie sa fi fost! N-am vazut niciodata magari albi.

   Cat despre Parangul Mare, stiti cum e vorba: niciodata sa nu spui niciodata :).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[09.07.17 18:13:21]
» mesaj pers

   @iuliaen: Nu pot decat sa ma bucur cand citesc astfel de articole si vad astfel de peisaje pe care cei ca tine care au cutreierat locurile ni le arata si noua.

   Din pacate si eu ma incadrez in categoria celor care se bucura de astfel de locuri doar din citite, insa ma bucur pentru cei ce ajung acolo.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[33] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Cheile Jiețului pe DN 7A - pe aici drumul era asfaltat -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841280">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841280"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841280">Şterge vot</a></div><span id="v9841280" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841280)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841280Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841280MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Cheile Jiețului pe DN 7A - pe aici drumul era asfaltat
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Serpentinele de pe Transalpina -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841289">Şterge vot</a></div><span id="v9841289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Serpentinele de pe Transalpina
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Căldările glaciare care ne așteptau să le explorăm -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841290">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841290"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841290">Şterge vot</a></div><span id="v9841290" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841290)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841290Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841290MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Căldările glaciare care ne așteptau să le explorăm
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2016] Căldarea și Lacul Iezer văzute din traseul spre Șaua Pleșcoaia -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841296">Şterge vot</a></div><span id="v9841296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Căldarea și Lacul Iezer văzute din traseul spre Șaua Pleșcoaia
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] O panoramă cu căldările glaciare la care nu ajunsesem încă -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841299">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841299"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841299">Şterge vot</a></div><span id="v9841299" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841299)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841299Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841299MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] O panoramă cu căldările glaciare la care nu ajunsesem încă
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] Șaua Pleșcoaia, unde traseul către lacuri urma să se despartă de cel de creastă -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841301">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841301"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841301">Şterge vot</a></div><span id="v9841301" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841301)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841301Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841301MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Șaua Pleșcoaia, unde traseul către lacuri urma să se despartă de cel de creastă
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] Lacul Păsări văzut din partea superioară a Hornului Lacurilor. Denumirea vine de la forma sa asemănătoare aripilor unei păsări. Unii spun însă că seamănă cu aripile unui fluture. -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841302">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841302"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841302">Şterge vot</a></div><span id="v9841302" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841302)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841302Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841302MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Lacul Păsări văzut din partea superioară a Hornului Lacurilor. Denumirea vine de la forma sa asemănătoare aripilor unei păsări. Unii spun însă că seamănă cu aripile unui fluture.
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] Primul contact vizual cu Lacurile Vidal (în plan apropiat) și Câlcescu (în plan depărtat) -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841305">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841305"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841305">Şterge vot</a></div><span id="v9841305" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841305)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841305Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841305MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] Primul contact vizual cu Lacurile Vidal (în plan apropiat) și Câlcescu (în plan depărtat)
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] Hornul Lacurilor prin care am coborât în Căldarea lui Vidal -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841307">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841307"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841307">Şterge vot</a></div><span id="v9841307" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841307)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841307Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841307MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] Hornul Lacurilor prin care am coborât în Căldarea lui Vidal
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Lacurile Vidal și Câlcescu mai de aproape. -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841308">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841308"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841308">Şterge vot</a></div><span id="v9841308" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841308)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841308Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841308MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Lacurile Vidal și Câlcescu mai de aproape.
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Lacurile Vidal (stânga) și Pencu (dreapta) -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841309">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841309"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841309">Şterge vot</a></div><span id="v9841309" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841309)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841309Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841309MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Lacurile Vidal (stânga) și Pencu (dreapta)
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Lacul Vidal - mult mai mare decât părea de sus :) -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841310">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841310"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841310">Şterge vot</a></div><span id="v9841310" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841310)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841310Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841310MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Lacul Vidal - mult mai mare decât părea de sus :)
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Pereții Căldării lui Vidal, care adăpostește cele două lacuri: Pencu și Vidal -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841311">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841311"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841311">Şterge vot</a></div><span id="v9841311" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841311)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841311Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841311MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Pereții Căldării lui Vidal, care adăpostește cele două lacuri: Pencu și Vidal
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Lacul Vidal din altă perspectivă -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841312">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841312"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841312">Şterge vot</a></div><span id="v9841312" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841312)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841312Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841312MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Lacul Vidal din altă perspectivă
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] Lacul Vidal. Credeați că e alt lac? E același. Și-a schimbat doar culoarea :) -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841313">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841313"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841313">Şterge vot</a></div><span id="v9841313" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841313)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841313Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841313MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] Lacul Vidal. Credeați că e alt lac? E același. Și-a schimbat doar culoarea :)
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Tot Lacul Vidal, din altă perspectivă -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841314">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841314"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841314">Şterge vot</a></div><span id="v9841314" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841314)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841314Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841314MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Tot Lacul Vidal, din altă perspectivă
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] Lacul Pencu - deși mai mic decât vecinul său, Vidal, la fel de spectaculos -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841315">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841315"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841315">Şterge vot</a></div><span id="v9841315" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841315)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841315Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841315MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] Lacul Pencu - deși mai mic decât vecinul său, Vidal, la fel de spectaculos
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Lacul Câlcescu, de pe pragul ce desparte Căldarea lui Vidal de Căldarea Câlcescu -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841316">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841316"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841316">Şterge vot</a></div><span id="v9841316" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841316)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841316Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841316MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Lacul Câlcescu, de pe pragul ce desparte Căldarea lui Vidal de Căldarea Câlcescu
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] Tot Lacul Câlcescu, văzut mai de aproape -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841317">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841317"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841317">Şterge vot</a></div><span id="v9841317" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841317)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841317Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841317MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016] Tot Lacul Câlcescu, văzut mai de aproape
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2016] Lacul Câlcescu și în plan depărtat Căldarea Zănoaga -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841318">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841318"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841318">Şterge vot</a></div><span id="v9841318" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841318)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841318Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841318MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Lacul Câlcescu și în plan depărtat Căldarea Zănoaga
foto iuliaen [18.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [AUG-2016] O panoramă a Lacului Câlcescu -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 18.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av841320">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv841320"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=841320">Şterge vot</a></div><span id="v9841320" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(841320)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f841320Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e841320MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2016] O panoramă a Lacului Câlcescu
foto iuliaen [18.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[33] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.269345998764 sec