76625 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Redescoperă Masivul Parâng

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.03.2017
DE
Avatar iuliaen
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 03.06.11
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Mija - lacul sălbatic din inima munților


Urmare de aici

Poiana Nedeii – Șaua Scurtu (bandă roșie) 1h – 1h30
Șaua Scurtu – Lacul Mija (punct galben) 1h – 1h30

Ați simțit vreodată cum este să-ți ardă călcâiele după o drumeție la munte? Să tânjești după o zi în care să mergi din zori până-n seară pe cărări de munte fără să te mai gândești la nimic altceva?

Ei, cam așa m-am simțit eu în vara trecută, după o iarnă petrecută aproape exclusiv în București. Așa că am dat curs impulsului și am plecat împreună cu soțul din dotare la cutreierat de munți.

După o săptămână petrecută în sud-vestul țării, în zona Cheilor Nerei (despre care sper să reușesc să vă povestesc într-un review separat), periplul nostru prin țară ne-a adus în Parâng. Mai întâi în zona Petroșani, mai apoi la Rânca.

După o zi de august cu peste 30 de grade Celsius în care am bănănăit pe câmp după Tunelul Dragostei de la Glimboca, seara am ajuns la Pensiunea Ayana din Petroșani. Temperatura era perfectă, deși se strânseseră câțiva nori, gazdele minunate, telescaunul la doi pași, părea să fie totul perfect pentru urcarea de a doua zi la Lacul Mija.

Așa că dimineața am luat micul dejun, ne-am echipat și, la ora 9.00, eram în fața telescaunului (cel vechi, nu cel de la Hotel Rusu). Nu de alta, dar cursa de la 9.00 era sigură și ne scutea de un urcuș anost și destul de obositor.

Vara, telescaunul funcționează în intervalul 9.00-16.00. Cursele sigure sunt cea de la 9 și cea de la 15.45. În rest, este pornit doar dacă se strâng cel puțin 10 turiști. Nu-mi mai amintesc cu exactitate prețul, dar a fost destul de ieftin. Pentru o urcare am plătit în jur de 10 lei de persoană.

Eram nerăbdători să ajungem cât mai repede sus, dar ceva ne îngrijora: încă de dimineață, din pădure se ridicau valuri de ceață. Cu speranța că ceața o să se risipească în cele din urmă, am pornit încrezători la drum.

Urcarea cu telescaunului a fost scurtă, iar sus totul arăta ca în povești. Valurile de ceață lăptoasă dădeau un aspect unic pădurii. Iar eu mă simțeam de parcă aș fi plutit printre nori. Așa că mi-am zis că până la urmă nu-i chiar așa de rău. Mai ieșea soarele, mai se ascundea după nori, mai venea un val de ceață, părea relativ ok de mers mai departe.

Poiana Nedeii - Șaua Scurtu

Așa că ne-am luat inima-n dinți și am pornit-o pe drumul de tractor spre releu, printre cabanele și căsuțele de vacanță din Poiana Nedeii, situată la o altitudine de 1 685m. Dar abia ce-am ajuns la releu că a început să picure. Ploaia nu a ținut prea mult, dar ceața continua să vină în valuri. Și mai îngrijorați acum, ne gândeam serios să abandonăm și să ne întoarcem la pensiune.

Dar vremea a continuat să se joace cu noi, amăgindu-ne cu risipirea ceții, așa că, după îndelungi deliberări, am decis să mergem mai departe. Am urmat traseul pe bandă roșie, spre Vârful Cârja, urmând ca la bifurcația din Șaua Scurtu să continuăm pe punct galben până la lac. Am urcat cătinel vreo 150 m diferență de nivel și am ajuns pe Vârful Badea, la 1 850 m. De aici se deschide o perspectivă foarte largă, de care însă noi nu ne-am putut bucura pe deplin din cauza vremii. Dar, surpriză! Ajunși aici, poteca noastră o lua pe curbă de nivel, unde era senin și nici urmă de ceață, ceea ce ne-a încurajat să mergem mai departe.

Și așa am făcut. Am urmat poteca ce ne-a purtat printre tufe de afine și rhododendron până în Șaua Scurtu, la 2 050 m altitudine. Ei, dar aici lucrurile s-au complicat. Ceața a reapărut, poteca abia se zărea, iar noi ne aflam din nou în fața dilemei care a devenit laitmotivul acelei zile: să continuăm sau să ne întoarcem?

Am făcut o nouă pauză, timp în care ne-am reîncărcat bateriile ronțăind niște batoane energizante și, când eram pe cale să renunțăm, apare din ceață o doamnă singură, care, după propriile spuse, plecase „la plimbare pe Vârful Cârja”. Văzându-ne că ezităm să mergem mai departe, ne-a sfătuit să nu renunțăm că sigur la Mija nu este ceață. Și, în plus, nici nu mai era mult de mers: doar cale de vreo două căldări glaciare.

Acum, să vă spun drept, eu sunt mai prevăzătoare din fire și nu mă avânt pe munte pe vreme rea. În paranteză fie spus, la Câlcescu am renunțat să urc de două ori din cauza ceții. Dar doamna de care vă vorbeam a fost atât de persuasivă încât de data aceasta mi-am depășit temerile și am mers mai departe.

Șaua Scurtu - Lacul Mija

Poteca este bine conturată iar vizibilitatea era destul de bună, așa că am traversat destul de repede prima căldare glaciară. Am urcat pe muchie și deja intram în cea de-a doua. Numai bine că la un moment dat poteca a dispărut, ceața s-a întețit, iar marcajul ia-l de unde nu-i.

Așa că m-am oprit și i-am zis soțului meu că nu știu pe unde s-o iau pentru că nu mai văd marcajul. Ceața nu dădea semne să se ridice și nu vedeam la 2 m în față, pe traseu nu era nici țipenie de om, parcă eram în filmele de groază. Soțul meu mi-a zis să rămân pe loc, să nu rătăcim drumul de întoarcere, în cazul în care nu mai puteam înainta, iar el s-a dus să inspecteze prudent zona.

Nu s-a depărtat mai mult de doi metri, când îl aud că-mi spune: „Cred că am ajuns”. Mie însă mai că nu-mi venea a crede. Cum mă să bați atâta drum, să te gândești și să te răzgândești de o sută de ori dacă să continui sau nu traseul și când ajungi să nu vezi nimic? Dar nici n-am apucat să-mi termin gândul când ceața a început ușor să se ridice. Iar mie nu-mi venea să-mi cred ochilor ce minunăție se afla chiar la picioarele mele.

Lacul este de o sălbăticie și o frumusețe aparte care pur și simplu te copleșesc. Situat la o altitudine de 1 980 m pe fundul căldării glaciare și înconjurat din toate părțile de creste abrupte, Lacul Mija (care pe unele hărți apare sub denumirea Lacul Zăvoaiele sau Lacul Luncii) are o suprafață de 0,8 ha și o adâncime maximă de 6,5 m. Este mic, dar credeți-mă că merită tot efortul de a ajunge până la el.

Abia ce-am reușit să mă dezmeticesc, că a venit un nou val de ceață care s-a ridicat în câteva minute. Văzând că lucrurile nu arată chiar atât de rău, am făcut o pauză cât să mâncăm un sandviș și să tragem câteva cadre, după care am strâns rucsacurile și am pornit din nou la drum. Asta nu fără regretul că părăsim acest colț de lume absolut fantastic dar mulțumindu-i în gând doamnei care ne-a încurajat să ne ducem traseul până la capăt.

Drumul de întoarcere

Dar abia ce am parcurs câțiva metri când a venit un nou val de ceață densă. Partea proastă este că ne aflam încă pe pietre și nu ne dădeam seama încotro trebuie să o luăm. Ne-am oprit în dreptul unui marcaj dar pe următorul nu-l vedeam și pace. Nu vă ascund că mi se făcuse inima cât un purice. Mă gândeam cu groază că acolo rămânem... Nu îndrăzneam să mergem mai departe fără să fim siguri că pe acolo este traseul marcat.

Norocul nostru a fost că ceața s-a ridicat câteva secunde și soțul meu a reușit să întrezărească marcajul. N-am mai stat pe gânduri și am pornit într-acolo, iar la foarte scurt timp am dat și de potecă. Deja de aici lucrurile erau floare la ureche. Poteca bine marcată nu-ți permite să te rătăcești. Am traversat din nou prima căldare glaciară, am trecut prin Șaua Scurtu și am revenit pe curba de nivel care ne ducea spre Poiana Nedeii. Aici lucrurile stăteau cum nu se poate mai bine. Soarele era sus, ceața dispăruse ca prin minune, așa că am zăbovit în voie la cules de afine și pozat flori.

Dar surprizele din ziua respectivă nu se terminaseră. De cum am ajuns în Poiana Nedeii vremea s-a stricat și a început ploaia. O ploaie rece care-ți pătrundea până-n oase. Nu-mi venea să cred că doar câteva zeci de metri mai sus era soare și frumos, iar aici ploua mocănește. Și cum era trecut de ora 16.00, nici telescaunul nu mai mergea, așa că am luat-o cătinel pe jos, pe drumul care duce spre Hotel Rusu. Drumul nu este lung, dar toată oboseala din cursul zilei și ploaia care nu se mai oprea m-au făcut să îl resimt ca fiind interminabil.

În cele din urmă am ajuns la pensiune, unde după o baie caldă și o masă pe cinste am adormit buștean până a doua zi.

În concluzie ce să vă spun? Nu-mi pare rău că am mers până la lac. Peisajul merită toate eforturile și cu proxima ocazie mă voi întoarce. Dacă aș mai repeta experiența pe ceață? Nu. Și nici nu aș recomanda să facă asta altcuiva.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iuliaen in 06.03.2017 23:12:31

Validat / Publicat: 07.03.17 00:03:33


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1461


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iuliaen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35800 PMA (din 26 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dan&Ema
[07.03.17 04:49:31]
» mesaj pers

   @iuliaen: Foarte frumos acolo sus. Mi-e dor de Parang, parca mai mult de cel fara Transalpina.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[07.03.17 06:14:49]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[07.03.17 06:53:09]
» mesaj pers

   Felicitări pentru articol și fotografii!

   E frumoasă povestea traseului, cu zâmbete de fericire amestecate cu trăiri de frică și sperieturi din cauza ceții și a ploii. Nu aveați pelerină la urcarea pe munte? E obligatorie, am înțeles.

   Mult succes data viitoare, eu cu siguranță m-aș fi panicat dacă eram în locul vostru!

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Testosu'
[07.03.17 07:35:07]
» mesaj pers

   @iuliaen:

Ați simțit vreodată cum este să-ți ardă călcâiele după o drumeție la munte?
:)):)):))

   Ohooo, de cate ori! =)) =)) =))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[07.03.17 07:49:17]
» mesaj pers

   @iuliaen: Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iuliaen
[07.03.17 09:45:21]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Așa este, dar din fericire încă mai sunt multe locuri sălbatice în România.

   Pe de altă parte, să vă spun drept, eu mă bucur și profit de fiecare dată de accesul auto sau pe cablu pentru că de multe ori nu am suficient timp pentru a face ture lungi. Așa că îmi este mai comod să merg cu mașina sau telescaun/telecabină până unde se poate și de acolo s-o iau la pas. Și între noi fie vorba, urăsc să stau la cort :).

   Știu că munțomanii înrăiți or să strige „trădare” :)) dar eu cred că de natură ar trebui să se bucure toată lumea, inclusiv fandosiții ca mine :). La civilizație mai avem de lucrat, ce-i drept, dar să sperăm că vom învăța încet-încet.

   @Dana2008

Nu aveați pelerină la urcarea pe munte?

   Ba da. Dar de multe ori pe munte nu este suficient să nu te uzi. Sunt zone cu pietre, grohotiș, scocuri sau hornuri care pe ploaie devin foarte neprietenoase.

   Din fericire pe noi ploaia ne-a prins pe final de traseu, unde aveam de „înfruntat” doar noroiul.

   @Testosu'

   Vă cred pe cuvânt :)). De câte ori plănuiam o tură, hop dădeam de impresiile dvs.

   @webmaster

   Mulțumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- krisstinna
[07.03.17 10:04:24]
» mesaj pers

   @iuliaen: N-am auzit în viața mea de acest lac, mă bucur că ai scris tu despre el.

   Fotografiile sunt minunate, la nr 12 mi-a stat respirația, iar la ultima am simțit că plutesc - virtual, normal :)

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iuliaen
[07.03.17 10:19:19]
» mesaj pers

   @krisstinna: Mulțumesc :). Regretul meu este că fotografiile nu reușesc să surprindă lacul așa cum arată el de fapt. Este copleșitor când ajungi acolo pe fundul căldării glaciare.

   Din fericire traseul este de dificultate medie și poate fi făcut fără probleme într-o jumătate de zi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Testosu'
[07.03.17 10:36:43]
» mesaj pers

   @iuliaen:

Știu că munțomanii înrăiți or să strige „trădare” :)) dar eu cred că de natură ar trebui să se bucure toată lumea, inclusiv fandosiții ca mine :)

   Nu-i "tradare". :)) Mi se pare chiar recomandabil cand doresti a castiga timp pentru a ajunge la obiective mai indepartate. Si noi "exploatam" asemenea mijloace de deplasare, in turele noastre.

   Da, de natura ar trebui sa se bucure toata lumea, fie ca face o plimbare cu mainile in buzunare, pe o potecuta usoara pe "langa casa", fie ca escaladeaza nu stiu ce varf. Fie ca este echipat cu nu stiu ce echipament tehnic de munte, fie ca este in "tenisi" (dar totusi sa tina cont de dificultatea traseului si sa se echipeze corespunzator, pentru siguranta sa).

   Iar treaba cu civilizatia este o alta poveste...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- iuliaen
[07.03.17 10:42:45]
» mesaj pers

   @Testosu :

dar totusi sa tina cont de dificultatea traseului si sa se echipeze corespunzator, pentru siguranta sa

   Total de acord

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[09.07.17 18:08:14]
» mesaj pers

   @iuliaen: Foarte frumoasa excursia m-am bucurat de fiecare metru strabatut de voi si de asemenea m-am bucurat de pozele atasate articolului.

   Prin mai am fost si noi in zona Petrosani si ne-am fi dorit sa ne plimbam si mai mult insa vremea a fost foarte capricioasa si nu te lasa sa faci prea planuri, insa m-am bucurat de ceea ce am vazut si despre care am povestit aici.

   Pozele sunt superbe te felicit pentru ele astfel incat spun, felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- iuliaen
[06.08.17 00:59:08]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc!

   Din păcate, vremea în Parâng este destul de capricioasă. Cei de la pensiune ne spuneau că nici măcar în august nu este foarte bună. Ca și în Retezat, probabil cea mai bună lună este iulie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[06.08.17 07:52:17]
» mesaj pers

   @iuliaen:

dar eu cred că de natură ar trebui să se bucure toată lumea

   De acord🌲😃☀️🏔

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sxm
[06.08.17 10:11:01]
» mesaj pers

   nu mai exista nimic acolo, totul e in paragina. Nu va luati dupa ce se scrie despre Cheile Nerei, Beusnita. PARAGINA. Case nelocuite. NICIO pensiune. Drumuri cu gropi mari. Sate parasite. Terenuri vandute la nemti pt grau. Am fost acolo august 2017. NU EXISTA asa ceva. Bozovici, Potoc, Sasca Romana, Sasca Montana, Oravita, Moldova Noua. PARAGINA

   Articolele sunt scrise de niste [...] ca sa treceti pe acolo, ca nu mai au din ce trai. Repet stiu ce spun.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[15] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Telescaunul ce urcă spre Poiana Nedeii - Cabana A. N. E. F. S -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839127">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839127"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839127">Şterge vot</a></div><span id="v9839127" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839127)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839127Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839127MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Telescaunul ce urcă spre Poiana Nedeii - Cabana A. N. E. F. S
foto iuliaen [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Vedere spre stația de sus a telescaunului și Complexul Parâng -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839130">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839130"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839130">Şterge vot</a></div><span id="v9839130" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839130)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839130Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839130MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Vedere spre stația de sus a telescaunului și Complexul Parâng
foto iuliaen [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Valuri de ceață lăptoasă în Poiana Nedeii -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839132">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839132"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839132">Şterge vot</a></div><span id="v9839132" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839132)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839132Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839132MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Valuri de ceață lăptoasă în Poiana Nedeii
foto iuliaen [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2016] Pe curba de nivel ceața aproape dispăruse -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839134">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839134"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839134">Şterge vot</a></div><span id="v9839134" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839134)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839134Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839134MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Pe curba de nivel ceața aproape dispăruse
foto iuliaen [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] Rotocoale de ceață în prima căldare glaciară -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839136">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839136"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839136">Şterge vot</a></div><span id="v9839136" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839136)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839136Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839136MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Rotocoale de ceață în prima căldare glaciară
foto iuliaen [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] Căldarea glaciară fără ceață -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839137">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839137"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839137">Şterge vot</a></div><span id="v9839137" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839137)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839137Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839137MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Căldarea glaciară fără ceață
foto iuliaen [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] Lacul Mija încă învăluit în ceață -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839140">Şterge vot</a></div><span id="v9839140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Lacul Mija încă învăluit în ceață
foto iuliaen [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] Și ceața începea să se ridice -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839141">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839141"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839141">Şterge vot</a></div><span id="v9839141" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839141)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839141Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839141MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] Și ceața începea să se ridice
foto iuliaen [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] Am mai tras un cadru rapid înainte să vină un nou val de ceață -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839143">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839143"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839143">Şterge vot</a></div><span id="v9839143" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839143)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839143Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839143MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] Am mai tras un cadru rapid înainte să vină un nou val de ceață
foto iuliaen [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Drumul pe care la plecare, pe ceață, era cât pe ce să-l rătăcim -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839144">Şterge vot</a></div><span id="v9839144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Drumul pe care la plecare, pe ceață, era cât pe ce să-l rătăcim
foto iuliaen [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Vârful Cârja învăluit în ceață -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839145">Şterge vot</a></div><span id="v9839145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Vârful Cârja învăluit în ceață
foto iuliaen [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] După cum vă spuneam, la întoarcere m-am ținut de pozat flori -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839146">Şterge vot</a></div><span id="v9839146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] După cum vă spuneam, la întoarcere m-am ținut de pozat flori
foto iuliaen [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Clopoței -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839148">Şterge vot</a></div><span id="v9839148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Clopoței
foto iuliaen [07.03.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [AUG-2016] Rhododendroni întârziați -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839150">Şterge vot</a></div><span id="v9839150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Rhododendroni întârziați
foto iuliaen [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] Până când vremea a început să se strice din nou, forțându-mă să strâng camera foto -- foto by <b>iuliaen</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839151">Şterge vot</a></div><span id="v9839151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] Până când vremea a început să se strice din nou, forțându-mă să strâng camera foto
foto iuliaen [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[15] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.22934794426 sec