ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.07.2016
DE Lill
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 21.07.16
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
63.33%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Comunitatea rulotistilor de pe Valea Cerbului

TIPĂREȘTE

E vara, e soare! Le asteptam de mult! Si, totusi, in ciuda asteptarii, nu prea reusim sa plecam de acasa din cauza programului foarte incarcat. Cand intr-una din zile sotul meu a pus piciorul in prag si a anuntat ca plecam de acasa in weekend-ul urmator, nu mi-a venit sa cred. Destinatia : Busteni, Valea Cerbului, cu rulota.

Si am plecat la drum, intr-o sambata dimineata pe la ora 6, alegand ca iesire din Bucuresti autostrada A4. Ne-am bucurat atat de o autostrada libera cat si de sosea, pana in zona montana, deoarece majoritatea bucurestenilor au plecat in sens invers fata de noi, adica spre mare.

Am ajuns cu bine in Busteni, dupa ce ne-am facut o minima aprovizionare din supermarketurile intalnite pe traseu, Penny - Sinaia si Busteni, Lidl - Busteni, chiar la intrare din DN1 pe strada care duce spre Valea Cerbului. La intrare in Parcul National Bucegi, pe Valea Cerbului am platit o taxa de 10 lei pentru fiecare zi de campare si am intrat... intr-un loc cu verdeata, intr-o vale in care pe masura ce inaintam spre Cabana Gura Diham se aglomera din ce in ce mai mult. Ne-am campat pe platoul din fata cabanei, unde vine ursul deobicei sa caute mancare in containerele cu gunoi si unde ne astepta un alt rulotist, un vecin. Nu mica mi-a fost mirarea sa vad ca exista acolo o adevarata comunitate de rulotisti, care vin acolo de 10-20 de ani, la inceput cu corturile iar mai apoi cu rulotele. Si-au campat rulotele in mod organizat, pentru a lasa loc de acces, gen alei, printre ei si pana la raul care curge la poalele padurii, si de unde se aprovizioneaza cu apa potabila de la un izvor captat cu o instalatie rudimentara cu robinet. Am aflat ca unii dintre ei isi campeaza acolo rulotele incepand cu primele luni de primavara, martie - aprilie, si le iau acasa la sfarsitul verii. Nu stiu, insa, ce taxa platesc la campare pentru o perioada atat de lunga. In acest timp vin si pleaca cu zilele dupa bunul lor plac, dupa nevoi si necesitati, iar cei ramasi acolo au grija, involuntar, si de rulotele lor. Involuntar sau de la sine inteles, pentru ca de atatia ani de cand merg acolo se cunosc intre ei, mai mult sau mai putin, se viziteaza la rulote, joaca table, si chiar starnesc discutii si nasc intrigi, ca intr-o adevarata comunitate, dupa cum spuneam. Si-au instalat rulotele cu cortusi si terase in fata, cu flori frumos ingradite si chiar copacei plantati de ei, cu separatoare de teren intre ei, cu corturile pentru dusurile de camping si chiar pentru toalete ecologice.

De mentionat ca pe partea dreapa, mergand spre cabana, au fost instalate toalete ecologice care sunt curatate o data pe saptamana, si containere de gunoi. Odata cu primele ore ale inserarii, tocmai la aceste containere asezate pe marginea drumului pietruit, vin ursii pentru a cauta resturi menajere. Sunt foarte aproape de oameni. La cca. 10 metri, de partea cealalta a drumului, oamenii se aduna ciorchine si stau gura casca... stiti vorba aceea : " se uita lumea ca la urs! ". Cei care sunt campati de mai mult timp au ajuns sa ii cunoasca, sa stie pe la ce ora vine fiecare (pentru ca erau vreo trei), si sa nu le mai dea foarte mare atentie, iar ursii au ajuns sa se plimbe nestingheriti printre corturi si rulote, fara sa atace pe nimeni sau sa faca stricaciuni, cu conditia sa nu existe resturi de mancare pe langa ele. Ce m-a nemultumit a fost, insa, faptul ca zilnic veneau masini din oras (Busteni) special pentru a vedea ursii gunoieri, se instalau perpendicular pe drumul pietruit, fixand cu farurile ursii, iar la cea mai mica miscare sau deplasare in teren a acestora masinile ii urmareau, hartuindu-i cu luminile si claxoanele lor. Ne mai intrebam de ce devin ursii agresivi? Doar v-am spus ca altminteri se plimba printre rulote inofensivi!

Dar sa mai vorbim si despre alte lucruri, cum ar fi Cabana Gura Diham din apropiere care dispune de camere de inchiriat, si restaurant cu terasa destul de mare. Pentru cei are nu au chef sa mai gateasca la rulota, pot opta pentru mancarea de la restaurant, unde preturile sunt acceptabile.

Tot de la cabana pornesc mai multe trasee turistice pentru cei care doresc sa faca miscare, cum ar fi :

* Cabana Gura Diham – Poiana Izvoare prin Tache Ionescu- Cabana Malaiesti- Vf. Omu

* Gura Diham – Cabana Diham – Rasnov

* Gura Diham – Poiana Costilei – Vf. Omu

* Gura Diham – Coltii Morarului – Vf. Omu- Crucea Caraiman – Cabana Babele – Piatra Arsa – Cota 2000 – Sinaia (cu telecabina).

M-am cam intins cu vorba, caci despre comunitatea rulotistilor din Valea Cerbului se mai pot scrie foarte multe. M-a impresionat prin amploare si statornicie, insa eu nu as putea sa stau atat de mult timp la rulota intr-un singur loc, precum ei. Plec de acasa sa ma destind, sa ies din rutina zilnica, si nu mi-as dori sa intru in alta la poalele padurii, oricat de placut este peisajul.

Sper ca ati cules din cuprinsul povestirii informatiile necesare cu privire la campare, aprovizionare si imprejurimi.

Drum bun!


[fb]
---
Trimis de Lill in 21.07.16 16:46:10
Validat / Publicat: 21.07.16 18:14:57
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI.

VIZUALIZĂRI: 2118 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lill); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10350 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[21.07.16 18:14:46]
»

@Lill: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

-

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Redescoperă Masivul Bucegi, MASIVUL BUCEGI" (deja existentă pe sait)

AZE
[21.07.16 22:11:28]
»

@Lill - Buna, am votat cu mare interes articolul Dvs, deoarece stiu ce inseamna campare si am trecut prin toate fazele:incepand cu dormitul in aer liber doar in sac de dormit, pe urma cort de 1 persoana, cort de 2 persoane, cort de 4 persoane. La rulota nu am mai ajuns am primit o data o dubita VW amenajata ca masina de locuit (paturi, masa, scaune, rafturi, sertare, aragaz si chiuveta, tavanul se putea ridica pe a putea sta in picioare, din pacate nu am putut-o inmatricula deoarece legea cu masini aduse maxim 8 ani era in vigoare. Dupa aceasta faza am abandonat campingul din cauza unei case de vacanta la munte care ma cam leaga pe loc si iesirile in alta parte sint mai rare. Mi-a placut poza cu rulota cu panoul solar, cortul cu muscatele, gradinita cu flori amenajata langa corturi, si... ursul din tomberon

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
LillAUTOR REVIEW
[22.07.16 10:13:59]
»

@webmasterX - Multumesc pentru mesajul de intampinare. Deasemenea, va multumesc si pentru directionarea postarii in rubrica potrivita.

LillAUTOR REVIEW
[22.07.16 10:20:32]
»

@AZE - Multumesc pentru vot si pentru rabdarea pe care ai avut-o ca sa citesti tot ce am scris. Stiu ce inseamna o dubita VW deoarece am avut una, Caravelle, la care bancheta de pe spate se transforma in pat. Iti doresc relaxare maxima la casa de vacanta.

mishu
[22.07.16 12:12:23]
»

Si eu sunt fascinata de aceasta lume si statul in rulota este unul dintre lucrurile pe care le-am ratat. Mi-as dori sa am o masina-rulota cu care sa calatoresc, si uneori vad diverse reportaje (unde sunt prezentate rulote, sau acest loc de cazare a rulotelor de pe Valea Cerbului) si ma uit de fiecare data.

Acum de curand se vorbea chiar de alcatuirea unei harti cu locuri de campare a rulotelor si pe care cei din aceasta comunitate o copleteaza cu fiecare informatie nou aparuta.

Felicitari, votat cu mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
LillAUTOR REVIEW
[22.07.16 12:17:20]
»

@mishu - Multumesc pentru vot.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, Lill, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă Masivul Bucegi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05013108253479 sec
    ecranul dvs: 1 x 1