ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.08.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Roșiori de Vede
ÎNSCRIS: 16.04.13
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 133 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Unii oameni caută locuri frumoase. Alţii fac locurile frumoase.

TIPĂREȘTE URM de aici

Titlul acestui review nu-mi aparţine, e un citat care îmi place foarte mult, al unui celebru muzician indian, Inayat Khan, care de-a lungul vieţii sale a cutreierat lumea în lung şi-n lat, propăvăduind credinţa, iubirea şi adevărul, având milioane de adepţi în întreaga lume.

Astăzi vom discuta despre un loc cu adevărat frumos, situat la poalele muntelui, în superba zonă a Mărginimii Sibiului, un loc creat de oameni harnici şi inimoşi, dedicat celor care doresc să vadă, să asculte şi să se bucure de momentele frumoase din viaţa lor, doar atât.

După plecarea de la Hotel Popasul Regelui, ne-am continuat drumul pe Transalpina, iar în comuna Şugag, mai exact în satul Dobra, am virat la dreapta, pe DJ 106E, continuând spre Jina. Mare atenţie la circulaţia pe acest drum, aflat la limita dintre judeţele Alba şi Sibiu, pe multe porţiuni carosabilul este acoperit cu piatră şi pământ căzut de pe versanţi, observând însă că mai harnice sunt autorităţile din Sibiu, care au curăţat imediat partea lor de drum.

Am traversat oraşul Sălişte, şi imediat am ajuns în Sibiel, un sătuc cu puţin peste 300 de familii, iar de la podul peste râul Sibiel am virat la dreapta, pe Str. Râului, am mers încă 800-900 m, oprindu-ne la nr. 197 A, la pensiunea Mioritica, unde aveam rezervare pentru următoarele 2 nopţi.

Parcarea din faţa pensiunii este destul de strâmtă, cu câteva locuri, strada e îngustă, dacă sunt mai multe maşini eşti nevoit să faci câteva manevre în plus pentru a putea parca.

Odată intrat în curte însă, situaţia se schimbă total, te întâmpină o privelişte superbă, grădina este traversată de apele năvalnice ale râului Sibiel, ai impresia că te afli într-o veritabilă grădină botanică, sunt multe flori din diferite specii, multe foişoare, unele ascunse privirilor curioase, poţi sta liniştit într-unul cât e ziua de mare, ascultând susurul râului, nu te vede nimeni, nici nu e nevoie să mai pleci din pensiune, aici relaxarea e garantată.

În curtea pensiunii se găseşte o masă de ping-pong, dar şi un mic muzeu al comunismului, cu multe exponate din Epoca de Aur, lucrări ale unor lideri comunişti, multe obiecte din domeniul şcolar de dinainte de 1989.

De cazare aproape că nici nu m-am mai interesat, l-am auzit pe proprietar când îi spunea unei doamne că pensiunea are 12 camere, duble şi triple, situate în trei imobile, în aceeaşi curte. Noi am stat în clădirea dinspre râu, am avut o cameră triplă la etaj, că doar triple mai aveau la momentul rezervării, spaţioasă, curată, tv lcd şi mai multe cărţi în caz că ne apuca dorul de literatură... :) Deşi la început parcă ne deranja un pic, uşor-uşor ne-am obişnuit însă cu zgomotul apei, iar noaptea lăsam geamul deschis, dormeam ca pruncii! Ca modalitate de a lua masa, pensiunea oferă doar micul dejun, cina putând fi oferită doar la solicitarea unui număr de cel puţin 10 persoane, dar mulţi turişti erau acolo cu mâncarea lor. Micul dejun a fost ok, diversificat, însă predominau produsele de supermarket, mă aşteptam să văd mai multe produse locale, aşa cum am văzut pe la alte pensiuni din zonă. Legat de masă, un aspect care nu mi-a plăcut a fost faptul că bucătăria pensiunii era folosită şi de proprietari şi de turişti, dacă doreai să intri şi să iei ceva mai tot timpul te întâmpina un miros puternic de prăjeală, cei cu mâncarea lor intrau acolo dimineaţa pentru a-şi pregăti micul dejun, practic se călcau pe picioare cu proprietarii, dar am observat că în curte, undeva mai în spate se lucrează la o bucătărie numai pentru turişti. De reţinut că în Sibiel există un singur magazin alimentar, situat în centrul localităţii, lângă pod, şi acela destul de slab aprovizionat, ca opţiuni aveţi doar magazine din Sălişte sau Orlat, cele mai apropiate localităţi.

Pentru petrecerea timpului liber, pe lângă varianta de a sta în pensiune, există posibilitatea vizitării Muzeului de icoane pe sticlă ,,Zosim Oancea'', situat la o distanţă destul de mică de pensiune, aproximativ un kilometru, cu o colecţie de peste 600 de icoane, precum şi alte exponate, puţine muzee de acest gen din Europa lăudându-se cu aşa ceva.

Noi nu ne-am mulţumit să stăm doar la pensiune, am plecat la Bâlea-Lac, chiar dacă până acolo aveam de mers cam 110 km., şi ştiţi cum se spune, când te mănâncă-n fund ca pe maimuţă te duci oriunde, la Bâlea-Lac era o aglomeraţie îngrozitoare, am aşteptat aproape o oră ca să putem intra în parcare, dar să vedeţi ce era când am plecat! Eu coboram, iar şirul celor care aşteptau să urce era de cel puţin 2 km., mi se făcuse milă de ei sărăcuţii, ceasul arăta ora 16.45! Proprietarii pensiunii, oameni în vârstă, au fost ospitalieri, deschişi dialogului, ne-au oferit din partea casei ţuică şi cafea, dar din păcate în multe momente păreau depăşiţi de situaţie, pensiunea are o suprafaţă destul de mare, o grădină superbă care trebuie permanent îngrijită, este mult de muncă şi n-am văzut pe altcineva care să-i ajute. Oricum, pentru ceea ce au făcut acolo de-a lungul a două decenii, merită toată aprecierea.

La final doar atât aş mai avea de adăugat, că am fost într-un loc de vis, ne-am simţit minunat, e un loc pe care îl recomand cu drag.

Vacanţe frumoase vă doresc!


[fb]
---
Trimis de Safta Radu in 01.08.18 18:30:20
Validat / Publicat: 01.08.18 19:34:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂRGINIMEA SIBIULUI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2339 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 În grădina pensiunii.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 75400 PMA (din 57 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 133.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    7 ecouri scrise, până acum

    webmaster26
    [01.08.18 18:56:51]
    »

    @Safta Radu: rog aruncă o privire peste următorul link amfostacolo.ro/src_google ... p.php?hid=22026.

  • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
  • - fă click pe locul unde e amplasată
    • - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
  • »» coordonatele GPS vor apărea într-o mică fereastră în partea de jos a paginii;
  • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici.
  • Safta RaduAUTOR REVIEW
    [01.08.18 19:28:10]
    »

    @webmaster26: Coordonatele GPS sunt următoarele:

    N 45.7623

    E 23.9004

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster
    [01.08.18 20:05:30]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Zoazore
    [01.08.18 20:40:02]
    »

    @Safta Radu: Și din nou ți-am admirat măiestria de-a alege cazare superbă

    Depășiți sau nu, arată locul ăla ca-n povești! să-ți susure râul sub fereastră, s-adormi în răcoarea muntelui...

    Zici că doar micul dejun l-ați avut! Dar restul meselor? Ați fost la Orlat? Știam că e acolo un restaurant care v-a plăcut mult!

    Spune-mi că-n P19 steagul este tricolorul românesc!

    Frumoasă excursie, frumoase peisaje, frumoși oameni!

    Iar tu, faci ce faci și-i descoperi! Să nu-ți ieși din mână!

    Safta RaduAUTOR REVIEW
    [01.08.18 22:07:43]
    »

    @Zoazore: E frumos acolo, Zozo! Chiar ca-n poveşti. Cu restul meselor am rezolvat foarte simplu, fie am făcut comandă la un restaurant din Sălişte, mâncare bună, adusă la pensiune, fie la restaurantul Mărginimea Sibiului din Orlat, doar că acolo era cam aglomerat, ce vrei, sezon de vârf...

    În P19 cred că este steagul Ungariei, cred.

    Mulţumesc pentru cuvintele frumoase şi pentru vot.

    DOINITA
    [07.08.18 17:31:55]
    »

    Am adus si votul 50! Frumoasa locatie! Si daca ar fi sa alegi acest loc numai pentru susurul apei si tot merita. E minunat sa dormi si sa auzi din cand in cand susurul apei... iar dimineata sa-ti savurezi cafeau printre tufele de hortensii sau chiar pe malul apei.

    Felicitari pentru alegerea facuta si multumesc ca te-ai gandit si la noi!

    Vacante frumoase!

    Safta RaduAUTOR REVIEW
    [07.08.18 19:46:42]
    »

    @DOINITA: Aşa este, locaţia este amplasată la poalele muntelui, peisajele sunt de vis! Susurul apei parcă ne vrăjea, îl auzeam şi noaptea, aveam fereastra deschisă... Dimineaţa, toţi turiştii erau la cafea pe malul apei, niciunul nu sta în sala de mese. Aer curat, relaxare totală.

    Mulţumesc pentru aprecieri şi pentru vot.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    DOINITA, Safta Radu, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Mioritica [Sibiel]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075093984603882 sec
    ecranul dvs: 1 x 1