ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.01.2014
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Iasi
ÎNSCRIS: 10.08.11
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JAN-2014
DURATA: 2 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Pe Rarau-Giumalau la inceput de 2014

TIPĂREȘTE

La inceput de an, mai exact in weekendul 3-5 ianuarie 2014, impreuna cu cativa prieteni am decis sa urcam Raraul. Cum ultima incursiune in zona din anul 2012 s-a soldat cu un esec deoarece am ramas cu masina agatata pe un morman de zapada anul acesta am reusit sa ajungem pana sus la cabana.

Drumul foarte bun dupa cum se stie, doar ultima portiune este mai ingusta si acoperita de gheata, dar am reusit sa trecem.

Cabana Rarau era destul de ocupata desi conditiile nu sunt stralucite (unii ar zice ca de este o cabana la ce sa te astepti, dar preturile dragilor nu sunt nici pe departe de cabana ci de pensiune in toata regula).

Dupa ce am gasit cazare la o pensiune in Pojorata am decis sa o luam la pas intrucat scopul era sa facem drumetii si nu sa stam.

Asadar am dus masina la fosta cabana pastorala, aflata undeva in spatele Pietrelor Doamnei, ne-am schimbat in tinuta adecvata locului si momentului si am pornit spre Popii Raraului, o formatiune pietroasa aflata la aproximativ 3 km de Pietrele Doamnei.

Drumul nu a fost greu insa pe alocuri am gasit portiuni acoperite de gheata si vantul a batut cu putere.

Pentru a ajunge la Popi nu ai nevoie de harta sau marcaj intrucat sunt vizibili de la distante mari iar zona nu este impadurita. Noi am facut pana acolo aproximativ o ora si jumatate dar ne-am oprit de multe ori pentru poze (la un moment dat am zarit Ceahlaul cu varful Toaca) iar copilul unde vedea un petic de zapada se oprea ca sa se joace.

Ajunsi la destinatie ne-am odihnit vreo 20 de minute, am fi stat mai mult dar o pacla deasa s-a lasat peste noi si a inceput sa burniteze asa ca am facut cale-n toarsa.

Pe drum vantul s-a mai potolit, ba chiar s-a mai ridicat si din ceata asa ca am avut curaj sa ne avantam si pe Varful Rarau la 1649 m altitudine.

Aventura noastra s-a incheiat in jurul orei 5 dupa amiaza cand ne-am oprit la cabana, am baut un ceai cald, am vorbit cu restul grupului si am plecat spre Pojorata.

A doua zi am inceput-o in forta, intrucat ni s-au mai alaturat niste prieteni care nu au putut pleca din Iasi odata cu noi si am plecat spre Varful Giumalau.

Ziua se arata senina ba chiar insorita pentru perioada in care ne aflam.

Gazdasul ne-a dat la plecare o carte de vizita unde a trecut grijuliu si numerele de telefon de la Salvamont, in caz de necesitate si la ora 10 dimineata eram deja plecati spre Giumalau.

Totul a decurs foarte bine, am urmat traseul banda rosie care pleaca de pe drumul ce duce spre Rarau, chiar de langa al doilea foisor de langa drum.

Toata treaba s-a ingreunat dupa ce am iesit din padure si am inceput urcusul prin jnepenis, am gasit zapada, ceata deasa si vant destul de aspru. Sus pe culme vantul batea si mai tare, ceata se indesise tare de tot de nu mai vedeam aproape nimic. Crucea de pe Giumalau am zarit-o cand am ajuns la vreo 5 metri de ea. Popasul a fost scurt, am baut un ceai cald am mancat ceva dulce ca sa avem energie sa coboram si am plecat repejor. Deja mainile ne erau inghetate bine, a trebuit sa-l incalzim un pic pe feciorasul nostru de 12 ani care avea mainile ca gheata, noroc ca restul corpului era bine protejat.

Am orbecait binisor la intoarcere intrucat traseul nu era vizibil, insa mai vedeam prin zapada urmele noastre.

Daca la urcat am facut trei ore, la coborat am facut mai putin (aproximativ doua ore jumatate), insa au fost portiuni cu zapada unde am coborat si pe fund, asta ca sa aplicam metoda lui Vlad care a zis ca mai bine ne rupem partea dorsala decat gatul.

Cand am intrat in padure deja moralul nostru s-a mai ridicat odata cu ceata de altfel, iar la iesirea din padure era atat de senin incat am zarit Pietrele Doamnei.

Tura de munte a fost frumoasa presarata pe ici pe colo cu putina aventura, insa noi am plecat la drum bine pregatiti pentru ca nu stii ce-ti ofera muntele si nu e bine sa te aventurezi fara sa ai la tine toate cele necesare.

Un an bun cu multe drumetii va doresc!!


[fb]
---
Trimis de elena_iasi in 11.01.14 14:10:02
Validat / Publicat: 11.01.14 16:43:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în M-ȚII RARĂU-GIUMALĂU.

VIZUALIZĂRI: 3772 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elena_iasi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pietrele Doamnei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18650 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

ioana74 [20.01.14 10:22:57] »

Superb review, felicitari. Scris cursiv, ti-e mai mare dragul sa-l citesti. Pozele sunt grozave, peisaje superbe, nu-mi vine sa cred ca sunt facute in ianuarie, e o iarna atipica. La cat mai multe review-uri, sunt o adevarata delectare!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ioana74
Alte impresii din această RUBRICĂDrumeții în munții Rarău:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.48733615875244 sec
    ecranul dvs: 1 x 1