82563 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Drumeții în Apuseni

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.10.2017
DE
Avatar costy69
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Targu-Jiu
înscris/ă în 08.07.14
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 2 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
--
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Weekend în Munții Apuseni – partea I


În luna septembrie am petrecut un weekend în Munții Apuseni. În continuare am să vă povestesc ce am reușit să vizităm noi în cele două zile petrecute aici. Întrucât după terminarea review-ului am constatat că acesta este prea lung și sunt și foarte multe fotografii de postat într-un singur articol, am hotărât să-l împart în două și să postez separat impresiile din fiecare zi.

În prima zi, în drumul către Scărișoara am mai vizitat câteva obiective turistice. Primul dintre acestea a fost Cetatea Deva, pe care nu am reușit să o vizităm în urmă cu doi ani când am petrecut un weekend în acest oraș, din cauza faptului că lucrările de reabilitare nu erau terminate.

Cetatea a fost construită la mijlocul secolului al XIII-lea pe Dealul Cetății, la altitudinea de 371 m și a fost considerată mult timp o cetate de necucerit. Despre istoricul acesteia puteți citi mai multe aici: ro.wikipedia.org/wiki/Cetatea_Deva.

Dacă ajungeți în Deva nu aveți cum să ratați acest obiectiv, ea domină orașul și se vede din orice parte a acestuia. Accesul la cetate se poate face în mai multe moduri. Cea mai simplă modalitate de a ajunge este cea cu telecabina, care pleacă de la baza dealului menționat anterior. Aici este o parcare generoasă pe marginea căreia puteți vedea aliniate 11 busturi ale unor gimnaste de top ale României, precum și alte 4 ale antrenorilor acestora.

Tarifele la telecabină sunt 10 lei/ adult (o urcare și o coborâre); 6 lei/adult (o urcare sau o coborâre); 5 lei/ copil, elev, student, pensionar (o urcare și o coborâre); 3 lei/copil (o urcare sau o coborâre). Programul de funcționare al telecabinei este 09.00-21.00 în perioada caldă (1 mai – 30 septembrie) și 08.00-20.00 în perioada rece (1 octombrie – 30 aprilie).

A doua posibilitate de a urca la cetate este cea cu mașina. Această variantă am aflat-o chiar cu ocazia vizitei de anul acesta. Întrucât atunci când am ajuns noi se efectuau lucrări de întreținere a telecabinei și lucrătorii au estimat că mai durează cel puțin 45 de minute până la repunerea ei în funcțiune, ne-au sfătuit (și ne-au explicat pe unde) să urcăm cu mașina până la poarta 1.

Am urmat sfatul lor, am urcat pe lângă parc pe un drum îngust de o mașină, dar am câștigat timp pentru că în acea zi trebuia să ajungem în Scărișoara și mai aveam pe listă destule obiective de văzut.

În fine, cea de-a treia variantă pentru a ajunge la cetate este cea pe jos, prin pădure, fiind nevoie să urcați niște trepte betonate și să continuați urcușul pe potecă.

Cetatea a fost restaurată între anii 2013-2015, obținându-se fonduri europene pentru acest proces, dar acesta nu a fost finalizat, în sensul că una dintre cele trei incinte ale cetății nu a fot renovată și nu se poate vizita. Este vorba de incinta nr. 1, cea situată în vârf, care a avut destinația de locuință.

Accesul în cetate este gratuit iar pe fiecare poartă este afișată o schemă a cetății cu traseele de vizitare (vezi foto nr. 4). Cu ajutorul acestei scheme ne-am ghidat și am identificat principalele puncte de interes pentru că nu există panouri informative. În schimb, sunt multe panouri de avertizare pe care este inscripționat mesajul ”Atenție vipere! ”.

Aș mai adăuga faptul că de-a lungul traseelor de vizitare sunt mai multe puncte de belvedere de unde poate fi admirată panorama asupra orașului și a împrejurimilor. În aceste locuri sunt amenajate foișoare cu băncuțe.

Închei descrierea Cetății Deva prin a spune că mă așteptam la mai mult, lipsa panourilor informative și faptul că cetatea nu a fost restaurată în întregime scad din atractivitatea ei. Cu toate acestea, consider că dacă ajungeți în Deva merită să vizitați cetatea.

Ne-am continuat drumul spre Munții Apuseni și am trecut prim municipiul Brad unde se află Muzeul Aurului. Noi l-am vizitat cu doi ani de zile în urmă, însă am vrut să amintesc de el pentru că este un obiectiv care merită vizitat, mai ales dacă aveți copii la școală.

Următorul obiectiv vizat de noi a fost Cascada Pișoaia, care mai este cunoscută și sub numele de Cascada Miresii sau Cascada de la Vidra. Accesul spre aceasta este ușor, de la ieșirea din Câmpeni am virat la stânga pe DJ 672 și după aproximativ 13 km am ajuns în satul Nemeși din comuna Vidra.

Pe partea dreaptă a drumului este un indicator unde se virează la stânga pe un drum comunal care traversează Arieșul Mic, lat pentru o mașină, pe care se merge doar 100 m, după care accesul cu mașina nu mai este posibil. Am lăsat mașina pe proprietatea unui localnic și după 300 m de mers pe o potecă am ajuns la cascadă.

Atenție! La acea proprietate este un anunț care îi înștiințează pe cei care parchează acolo că au de achitat 5 lei pentru acest serviciu. Noi nu am plătit această sumă pentru că nu a venit nimeni să ne ceară banii.

Cascada este o cădere de apă de peste 18 metri înălțime și o deschidere de 25 metri, care este înconjurată de o pădure de conifere și foioase. Întrucât ne aflam într-o perioadă secetoasă, deschiderea de apă nu măsura mai mult 1,5-2 m. Frumusețea locului este sporită de prezența unor spectaculoase formațiuni calcaroase, precum și de bolovanii gigantici situați lângă cascadă care au fost sculptați de vreme. Acest areal de o frumusețe aparte a fost declarat rezervație peisagistică.

În comuna Vidra am putut vedea cruci realizate de săteni, la care au folosit bucăți de calcare formate în zona Cascadei Pișoaia.

Încântați de pitorescul locului ne-am întors în drumul principal (DJ 672), pentru a admira o altă rezervație, Dealul cu melci. Deși este un panou informativ cu acest obiectiv destul de aproape de marginea drumului, noi l-am ratat, fiind atenți la cel referitor la Cascada Pișoaia, situat la doar 10-15 m mai departe și mai aproape de marginea drumului.

Dealul cu melci este un conglomerat de gresii și marne în care au fost încrustate zeci de specii de moluște. Dealul este rezultatul acțiunii timpului, fiind format în milioane de ani prin pietrificarea melcilor. Pentru a vedea acest obiectiv nu este nevoie să urcați pe deal, este o potecă și noi am încercat această, dar nu e nimic de văzut. Pur și simplu puteți vedea din drum ceea ce e de văzut.

De aici ne-am continuat drumul încă un kilometru și am ajuns la Casa Iancului din satul Incești, comuna Avram Iancu. Aceasta este denumirea păstrată de localnici, fiind vorba de casa în care s-a născut Avram Iancu. Chiar panoul informativ amplasat pe marginea drumului poartă această denumire. Tot pe acest panou am citit că această casă a fost ridicată în anul 1810 de către tatăl lui Avram Iancu, Alisandru Iancu. Casa a fost lăsată prin testament națiunii române, astfel că în anul 1880 a fost organizat aici un punct memorial, iar în anul 1924, la 100 de ani de la nașterea eroului național, casa a fost lărgită și transformată în muzeu. La inaugurarea muzeului memorial, la 1 septembrie 1924 a participat și regele României, Ferdinand.

Cum intri în curte, în față este casa memorială, în stânga și dreapta acesteia fiind adăugate două corpuri de clădire simetrice care au destinația de muzeu (în partea dreaptă); bibliotecă și loc de rugăciune (în partea stângă). În fața muzeului se poate observa cu ușurință bustul lui Avram Iancu.

Muzeul era deschis, o doamnă fuma afară și ne-a îndemnat să intrăm și să-l vizităm. Casa propriu-zisă este construită din lemn și are două camere și pridvor, fiind prevăzută cu un acoperiș cu șindrilă, foarte înalt.

Muzeul conține obiecte și documente legate de copilăria, tinerețea și familia lui Avram Iancu, portrete, fotografii de epocă, obiecte de port popular, obiecte gospodărești, arme, săbii, drapele, documente legate de revoluția de la 1848, etc. De menționat că în muzeu sunt note biografice despre Avram Iancu și afișe informative referitoare la casa memorială, iar obiectele expuse sunt însoțite de explicații.

În final vă spun că este un obiectiv care merită vizitat, pentru care va trebui să achitați taxa de 6 lei/adult.

Ultimul obiectiv pe care l-am vizat a fost Mânăstirea ”Sfântul Prooroc Ilie” de la Albac. Am poposit câteva minute aici pentru a vizita frumoasa mânăstire care mai este numită ”mânăstirea dintr-o cutie de chibrituri”, deoarece spațiul este strâmt.

Mânăstirea care adăpostește o mică obște de maici a luat ființă în anul 1992. Biserica propriu-zisă este o construcție de mici dimensiuni din lemn, este acoperită cu tablă și are o singură turlă. În interior pictura este frumos realizată, dar nu impresionează în mod deosebit.

Curtea mânăstirii este de mici dimensiuni și foarte frumos amenajată. Multă verdeață, multe flori, arbuști, brazi, tuia, un bazin micuț cu pești, alcătuiesc un decor care cu ușurință poate fi numit ”un mic colț de rai”.

Va urma!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de costy69 in 10.10.2017 09:13:35

Validat / Publicat: 10.10.17 10:38:53


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1102

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (costy69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33500 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[10.10.17 11:33:09]
» mesaj pers

   @costy69: Un traseu minunat prin ceea ce ati vazut si pot spune ca este o destinatie la care ma gandesc si eu pentru anul viitor.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- costy69
[10.10.17 18:58:37]
» mesaj pers

   @mishu: Munții Apuseni sunt o zonă frumoasă a țării și cu siguranță faci o alegere bună pentru anul viitor. Trebuie să ai în vedere ca perioada pentru care faci rezervarea să fie de cel puțin 3-4 zile. Eu am ratat câteva obiective turistice și va fi nevoie să revin și eu.

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[10.10.17 19:58:14]
» mesaj pers

   @costy69:

   Apusenii i-am făcut cu ani destui în urmă cu cortul și rar cu cazare pe la localnici căci așa era atunci. Au fost unele din cele mai reușite concedii. Pe lângă frumusețea locurilor, oamenii simpli m-au fermecat mereu cu vorba și vocabularul aparte, nici nu ziceai că sunt oameni de poate cel mult patru clase.

   Avem in plan un circuit pe acolo dar nu vreau să-l fac pe fugă asa că este mereu amânat, îi va veni rândul, sunt sigură.

   Vacanțe frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- ANILU
[11.10.17 13:37:06]
» mesaj pers

   @costy69: îmi place să citesc articole despre zonele pe unde am fost şi eu.

   Să văd ce s-a schimbat sau să descopăr obiective pe care noi nu le-am văzut din diverse motive.

   Traseul şi obiectivele descrise de tine le-am văzut şi nu voi face decât o completare. Cascada Pişoaia era superbă când am fost noi, avea un debit de apă mai bogat, arăta chiar ca vălul unei mirese! (este adevărat că plouase mult în perioada aia, pe potecă nu se putea merge, era noroi, am mers prin iarbă)

   Voi urmării să văd pe unde v-aţi mai plimbat.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- costy69
[11.10.17 15:39:16]
» mesaj pers

   @elviramvio: Ai dreptate atât în ceea ce privește frumusețea locurilor, cât și a oamenilor din acestă zonă. Îți doresc să revii acolo cât mai curând posibil și să ai un sejur minunat.

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- costy69
[11.10.17 15:43:23]
» mesaj pers

   @ANILU: Ați știut când să mergeți la Cascada Pișoaia. Dar și noi am avut de câștigat, poteca era uscată și se urca ușor până la cascadă :).

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adriananicoleta
[08.05.18 11:37:49]
» mesaj pers

   Si noi ne gandim ca anul acesta sa facem un circuit in Apuseni. In minivacanta de 1 mai, de fapt sambata/duminica am ajuns la Prislop si Castelul Corvinilor, insa vrem sa alocam macar 10 zile pentru circuit.

   Sugestiile prezentate in aceasta postare sunt de mare utilitate, multumesc. Vrem sa stabilim obiectivele si cautam cazare in zona, astfel incat sa putem vedea/vizita cat mai mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[40] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Cetatea Deva, la telecabină -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910091">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910091"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910091">Şterge vot</a></div><span id="v9910091" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910091)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910091Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910091MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Cetatea Deva, la telecabină
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Cetatea Deva - busturile gimnastelor -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910094">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910094"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910094">Şterge vot</a></div><span id="v9910094" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910094)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910094Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910094MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Cetatea Deva - busturile gimnastelor
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Cetatea Deva - poarta 1 -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910095">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910095"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910095">Şterge vot</a></div><span id="v9910095" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910095)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910095Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910095MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Cetatea Deva - poarta 1
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] Cetatea Deva - schema cu traseele turistice -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910098">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910098"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910098">Şterge vot</a></div><span id="v9910098" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910098)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910098Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910098MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Cetatea Deva - schema cu traseele turistice
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2017] Cetatea Deva, ziduri și trepte -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910099">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910099"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910099">Şterge vot</a></div><span id="v9910099" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910099)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910099Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910099MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Cetatea Deva, ziduri și trepte
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Cetatea Deva, pe zidurile cetății -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910100">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910100"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910100">Şterge vot</a></div><span id="v9910100" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910100)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910100Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910100MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Cetatea Deva, pe zidurile cetății
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] Cetatea Deva, cuptorul -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910101">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910101"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910101">Şterge vot</a></div><span id="v9910101" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910101)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910101Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910101MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Cetatea Deva, cuptorul
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] Cetatea Deva, ruine din incinta 1 -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910102">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910102"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910102">Şterge vot</a></div><span id="v9910102" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910102)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910102Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910102MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Cetatea Deva, ruine din incinta 1
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Cetatea Deva - Turnul Bethlen -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910103">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910103"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910103">Şterge vot</a></div><span id="v9910103" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910103)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910103Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910103MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Cetatea Deva - Turnul Bethlen
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Cetatea Deva, ziduri și ruine -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910104">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910104"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910104">Şterge vot</a></div><span id="v9910104" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910104)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910104Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910104MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Cetatea Deva, ziduri și ruine
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2017] Cetatea Deva, platforma de artilerie -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910105">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910105"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910105">Şterge vot</a></div><span id="v9910105" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910105)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910105Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910105MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Cetatea Deva, platforma de artilerie
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2017] Așa se vede orașul Deva din cetate -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910106">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910106"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910106">Şterge vot</a></div><span id="v9910106" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910106)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910106Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910106MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Așa se vede orașul Deva din cetate
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2017] Cetatea Deva, drapelul arborat pe ziduri -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910107">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910107"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910107">Şterge vot</a></div><span id="v9910107" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910107)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910107Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910107MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Cetatea Deva, drapelul arborat pe ziduri
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2017] Indicatorul către Cascada Pișoaia -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910108">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910108"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910108">Şterge vot</a></div><span id="v9910108" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910108)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910108Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910108MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Indicatorul către Cascada Pișoaia
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2017] Pietre în apropierea Cascadei Pișoaia -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910109">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910109"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910109">Şterge vot</a></div><span id="v9910109" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910109)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910109Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910109MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Pietre în apropierea Cascadei Pișoaia
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2017] Cascada Pișoaia, doar că are puțină apă -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910110">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910110"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910110">Şterge vot</a></div><span id="v9910110" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910110)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910110Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910110MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Cascada Pișoaia, doar că are puțină apă
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2017] Cascada Pișoaia, se vede căderea de apă -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910112">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910112"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910112">Şterge vot</a></div><span id="v9910112" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910112)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910112Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910112MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] Cascada Pișoaia, se vede căderea de apă
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2017] Cascada Pișoaia, încă o cădere de apă mai mică -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910114">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910114"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910114">Şterge vot</a></div><span id="v9910114" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910114)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910114Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910114MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Cascada Pișoaia, încă o cădere de apă mai mică
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2017] Cascada Pișoaia - o casă de vacanță în apropierea cascadei -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910116">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910116"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910116">Şterge vot</a></div><span id="v9910116" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910116)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910116Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910116MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Cascada Pișoaia - o casă de vacanță în apropierea cascadei
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] O pensiune situată între cascadă și dealul cu melci -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910117">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910117"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910117">Şterge vot</a></div><span id="v9910117" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910117)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910117Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910117MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] O pensiune situată între cascadă și dealul cu melci
foto costy69 [10.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2017] Indicatorul către dealul cu melci -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910119">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910119"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910119">Şterge vot</a></div><span id="v9910119" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910119)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910119Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910119MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2017] Indicatorul către dealul cu melci
foto costy69 [10.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2017] Dealul cu melci -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910121">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910121"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910121">Şterge vot</a></div><span id="v9910121" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910121)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910121Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910121MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2017] Dealul cu melci
foto costy69 [10.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2017] Altă fotografie de la dealul cu melci -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910125">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910125"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910125">Şterge vot</a></div><span id="v9910125" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910125)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910125Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910125MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2017] Altă fotografie de la dealul cu melci
foto costy69 [10.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2017] Casa Iancului din satul Incești -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910129">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910129"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910129">Şterge vot</a></div><span id="v9910129" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910129)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910129Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910129MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2017] Casa Iancului din satul Incești
foto costy69 [10.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2017] Bustul lui Avram Iancu -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910133">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910133"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910133">Şterge vot</a></div><span id="v9910133" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910133)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910133Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910133MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2017] Bustul lui Avram Iancu
foto costy69 [10.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2017] Casa Iancului -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910136">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910136"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910136">Şterge vot</a></div><span id="v9910136" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910136)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910136Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910136MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2017] Casa Iancului
foto costy69 [10.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2017] Casa Iancului, arme în muzeu -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910138">Şterge vot</a></div><span id="v9910138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2017] Casa Iancului, arme în muzeu
foto costy69 [10.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2017] Casa Iancului, arme în muzeu -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910140">Şterge vot</a></div><span id="v9910140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2017] Casa Iancului, arme în muzeu
foto costy69 [10.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2017] Casa Iancului, în muzeu -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910142">Şterge vot</a></div><span id="v9910142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2017] Casa Iancului, în muzeu
foto costy69 [10.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2017] Casa Iancului, în muzeu -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910144">Şterge vot</a></div><span id="v9910144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2017] Casa Iancului, în muzeu
foto costy69 [10.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [SEP-2017] Casa Iancului, în bibliotecă -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 10.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av910148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv910148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=910148">Şterge vot</a></div><span id="v9910148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(910148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f910148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e910148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [SEP-2017] Casa Iancului, în bibliotecă
foto costy69 [10.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[40] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.228718042374 sec