ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.09.2015
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: bucuresti
ÎNSCRIS: 15.07.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Circuit prin Bucovina

TIPĂREȘTE

Anul acesta am ajuns pentru prima dată în Bucovina.

Această superbă zona a țării noastre aș caracteriza-o scurt așa:

1. Peisaje cu pășuni și păduri de-ți taie respirația și ți-ai dori să le privești îndelung. Unic in tot ce-am văzut eu până acum în România.

2. Persoane mai "calde" față de anumite regiuni ale țării și, pe alocuri, cu mai mult respect față de turiști/ alți semeni.

3. Biserici și Mănăstiri multe și mai frumoase din punct de vedere al arhitecturii (acoperișuri, elemente de exterior, pictură în verde și albastru etc)

4. Drumurile, din păcate, nu sunt o prioritate pentru cei care sunt votați și angajați să promoveze această zonă din România.

Circuitul nostru a fost următorul:

Gura Humorului- Vama- Campulung Moldovenesc- Vatra Dornei- Poiana Negrii

Pentru a ajunge la Gura Humorului am urmat traseu: Bacău- Piatra Neamț (DRUM 15 foarte ok pînă la Bicaz), Bicaz- Poiana Teiului- Holda (DRUM denivelat, cu ușoare surpări, peticit și cu serpentine).

De la Holda la Frasin am intrat pe DRUM 177A.

Un drum groaznic, deși nu foarte lung (45 km) era cu gropi, peticit, pe alocuri cu mici pietricele (nu am înțeles ce metodă de astupare a gropilor era), în pustiu pînă la Stulpicani când încep să apară satele, foarte puțin circulat pe bună dreaptate, prin pădure deasă, fără semnal la mobil.

Nu aș mai reveni niciodată pe acest drum.

In apropiere de Ostra cred ca era o fabrică dezafectată/ Mină (clădirea de pe dreapta se vedea că fusese dărâmată, parte din pământul de pe acolo era de o culoare ciudată (gri-verde) și se afla pe partea opusă de clădirea respectivă. Peisajul era dezolant și dacă nu mi-ar fi fost frică (era pe înserate și ne grabeam să ajungem la destinație, însă calitatea drumului nu era de partea noastră) aș fi făcut cu mare plăcere cîteva poze.

Gura Humorului- Vatra Dornei- drumul este excelent, iar de la Câmpulung Moldovenesc la Vatra Dornei peisajul este de vis.

Pe scurt, ce este de făcut/ am făcut noi în:

Gura Humorului

Vizită Mănăstiri aproape : Voroneț și Humorului

Mîncare și relaxare la Acasă în Bucovina (super frumos și cu bucate gustoase)

Vizită Biserica din centrul orașului- superbă

Vama

Muzeul Oului - există indicatoare peste tot și nu-l poți rata. Un mare Bravo pentru promovare.

Campulung Moldovenesc

Muzeul Lingurilor- am vazut doar de afară pentru că era închis sau ceva de genul. Ideea e că nu era nici program, nimic. Nu știu alte detalii

Orașul nu e cine știe ce.

Vatra Dornei

Neapărat plimbare cu telescaunul, deși mai vechi și urcarea și coborârea se face în fugă (sistem vechi), nu trebuie ratat. Din punctul meu de vedere este cel mai lung și frumos traseu cu telescaunul și este superb (durează 25 min).

Pietrele Doamnei- mergând pe Transrarău- foarte frumos. Atenție Transrarăul este împărțit în două drumuri Pojorîta-Pietrele Doamnei- (drum lat 1 sens dus- 1 sens intors, foarte bun) si Piterele Doamnei- Chiril (drum de o singură bandă pentru ambele sensuri, prin pădure, necesită atenție sporită și viteza de max 30 km/h)

Ca și trasee pe acolo, noi am mers pînă la Pietre și ne-am intors (10 min). Este nevoie de echipament oricum- se urcă pe pietre la propriu. Se poate face traseul afișat pe tabelă turistică- cred ca e destul de lung, și nu spun ei acolo cât ar dura.

Mănăstirea Acoperămăntul Maicii Domnului (la 3-4 km de Vatra Dornei) recomand accesul dinspre Vatra D drumul fiind asfaltat in mare parte. Alt drum e de la Rusca, se face dreapta însă e drum forestier.

Poiana Negrii

Am fost cazați la La Bella Vista, iar peisajul era superb. Am făcut și un minitraseu cu bicicletele și a fost super. Cazarea în această zona retrasă este potrivită pentru relaxare.

La plecare, prin Bistrita, am trecut prin Pasul Tihuța. Peisajul de la Vatra Dornei pînă la granița cu Transilvania (dupa Poiana Stampei) este iarăși superb (pășuni și brazi) și nu l-am mai revăzut apoi în drum spre Sovata, Brașov.

Mi-as fi dorit să văd mult mai multe în aceste zone, și aici mă refer în special la rezervații naturale sau mănăstiri, însă pînă la momentul în care o să avem drumuri și indicatoare clare cu toate informațiile, voi mai aștepta poate alți zeci de ani.


[fb]
---
Trimis de gradinaru2004 in 09.09.15 15:39:24
Validat / Publicat: 09.09.15 18:05:54
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #LA PAS PRIN BUCOVINA.

VIZUALIZĂRI: 1866 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gradinaru2004); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 In drum spre Vatra Dornei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12800 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[09.09.15 18:00:30]
»

Am fost cazaţi la La Bella Vista

- ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)]

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Bucovina:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058910846710205 sec
    ecranul dvs: 1 x 1