83128 
nu sunteţi logat. - LOGIN
(Alte) Mănăstiri și biserici din Bucovina

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.11.2017
DE
Avatar Yersinia pestis
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Mărăşeşti (VN)
înscris/ă în 30.04.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Sf. Mina — sfântul păgubiților. Mănăstirea de la Roșiori-Suceava


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Nu voiam să mai scriu dar, uite, m-am sucit! Again, dar asta nu ar trebui să vă mire, știți doar despre mine că-s statornic, ca apa-n vad! Nu, n-o fac cu răutate, dar, în ultimul timp am văzut că @danaeldreny a-nceput să scrie și, din pur spirit de competitivitate, m-am decis să nu mă las depășit fără o oarecare luptă, că ea e prima de-mi poate amenința poziția de mare scriitor. Nu știu pe ce loc îs în clasamentul de-l face @Cornel, că eu, ca fost polițist, știu să număr până la doi, e și simplu, cu ”doi” începe număratul, nu?

Oameni buni, țiu să v-anunț că, nu știu voi dar eu am pățit o mare bucurie: am cetit în horoscop că, în imediata apropierea de timp urmează să mă îmbogățesc ! Da, nu trebuie să vă ofticați, cu toții ați dat din voi că, vai, ce prieteni suntem, deci, dacă-i așa, bucurați-vă pentru mine!

Cică Nostradamus a prezis asta despre zodia de-s io născut în ea, deci, ați înțeles, da, Nostradamus, frate!

De aceea, de ceva vreme, nu mai fac nimic, aștept să-mi vie purcoiul ăla de bani în cap, să văd și io cum e să fii Becali ! Dac-ar da Doamne-Doamne să se-ntâmple aievea, ha, ăia de scrieți pe-aicea, îmi pare rău de voi, mutați-vă pe alt site! Eu, după ce o să am bani, o să scriu despre călătorii pe Planeta Marte, Jupiter și alți Saturni și Uranuși, doar așa, ca să iau ”IS+” și ”MG”, să mă umplu de puncte, iar voi, de invidie, hi, hi, hi!

Nu râdeți, averea de urmează s-o am, stă să vie: o bancă mi-a trimis hârtii că-mi recalculează dobânda, fiin'c-a crescut ROBOR, cât de repede rămân fără serviciu, deci, ce mai, m-a pălit norocu”, ofticați-vă!

Drept e că nu am stat degeaba, m-am rugat la Doamne-Doamne, ca de ploaie pe timp de secetă, să-mi deie și mie bani cu kilu'și, iacă, stau pe poziție viitoare, ca la contra-atacul de la handbal și aștept, vă spuneam, purcoiul de bani.

Cam ca-n bancul cu ăla, bogat, de se duce la biserică și se roagă la Dumnezeu să-i dea un milion de dolari.
Lângă el, un prăpădit se ruga să primească și el, o sută de dolari.
Bogătașul, auzindu-l, bagă mâna-n buzunar, scoate două sute de dolari, i le dă săracului și-i spune:
-Na, ia banii ăștia și pleacă! Lasă-l pe Dumnezeu să se concentreze pe problemele cu adevărat importante!

De fapt, constat că noi, ”boborul” român, ne tânguim tare des la Doamne-Doamne: ”Doamne, dă-mi aia!”, ”Doamne, dă-mi și aia!”, ”Doamne, ajută-mă, când vrei Tu, în viitoarele 10 secunde!”. Și, fiind atâta cerere, normal, se construiesc și lăcașurile respective, unde să prestezi rugămințile, să te duci la icoane, să te-așezi cu fundu-n sus (poziție extrem de familiară politicienilor noștri în fața mai marilor vremii politichiei internaționale) și să-ncepi să te rogi la Dumnezeu să te scoață dintr-o grămadă de căcaturi în care te-ai băgat singur ?!

Mda, noi, poporul, avem veleități de milogi!

De ceva timp scriu pe saitul ist' și, ați văzut, scriu și despre mănăstiri. Care nu ați fost atenți, iacă, vă repet, nu sunt habotnic! Nu scriu despre mănăstiri ca și cum am cine știe ce fibrilație religioasă și, sincer, chiar nu cred că-l poci păcăli pe Ăl de Sus cu doo lumânări și trei icoane pupate ca, după ce o fi, la o adică, să-mi facă mutație în Rai. Dacă o fi să fie adevărată povestea cu Viața de Apoi, sorry for me, cred că o să mă găsiți prin cazanul cu smoală. Și, hei, nu râdeți de mine, cred că o să vă găsesc și pe voi pe-acolo! Măcar pe ăia de-ați scris din fudulie despre camerele voastre de hotel din Turcia, Grecia, Malta sau unde-ați mai fost!Fudulia e păcat de moarte, nu ? Hi, hi, hi, vă ustură ficații, așa-i?

Ho, glumeam, nu-i nevoie să mă spurcați, a vorbit invidia din mine! :p Și, da, și invidia este păcat de moarte, știu !

Oameni buni, nicăieri în România nu-s mai multe mănăstiri ca-n Bucovina! Doar în Oltenia, Maramureș, Moldova sau, pe lângă București. Dar, dacă prilejul ocaziei vă prinde prin Bucovina și vă sîmțîți cu inima-ngreunată, ce știu io, poate m-ați invidiat sau mi-ați dorit vreo moarte-n chinuri și vreți să vă ușurați sufletul , vă recomand Mănăstirea Sf. Mina din Roșiori, comuna Forăști, jud. Suceava.

Sf. Mina este și sfântul păgubiților, deci, care aveți probleme cu băncile sau, ce știu io, cămătari și alte forme de ajutor financiar, aicea-i locul!

Cum ajungem:

Păi, pe drumul spre Suceava, DE 85, în satul Roșești, făcând pe o ramificație la dreapta, cale de un kilometru, pe un drum tare bine asfaltat.

Mănăstirea este construită pe un loc înalt, cunoscut sub denumirea de «Dealul bisericii», de unde se poate vedea albia râului Moldova cu satele Roșiori, Giulești, Vadu Moldovei, Boroaia, Răucești, Drăgușeni, dar trebuie s-aveți vederea limpede. Eu, unul, n-am văzut niciodată alea de-mi zicea popa de l-am găsit acolo, pe post de ghid.

De ce s-ajungem aicișa?

De-ambiție, din șosea se vede ditamai Mănăstirea, o turlă de-nțeapă cerul.

Cică aicea, unde se află acum construită această mănăstire, ar fi fost un schit cu hramul "Sf. Arhangheli Mihail și Gavril", care a existat în perioada secolului al XIX-lea. Oameni deștepți, care n-au ce face acasă și sapă prin vechile ruine au stabilit că aicea ar fi vechi oseminte ale călugărilor de-au trăit pe vremuri și care ar fi îngropați aici Mai mult, au găsit și o cărămidă, datată din anul 1864, pe era înscris numele unui ieromonah, Porfirie, care fusese îngropat lângă peretele bisericii.

Asta ar putea să fie capcană, copiii cu care mă jucam eu, când eram mic, scriau pe toți pereții ”Cătălin e un prost ! ”. Istoria nu a dovedit, în totalitate, adevărul acestor înscrisuri, deci, mai am o șansă ! :)).

Schitul a ajuns în paragină din motive care țin de vitregia vremurilor. Săracul, dacă în secolul al XVIII-lea erau vremuri vitrege, ce să mai spunem noi de domnia lui Iliescu Voievod sau Băsescu Bey?!

Ce vedem noi dacă ne lucesc ochișorii în locul respectiv?

Ca să vedeți că nu fac propagandă religioasă, iacă, spui doar că actuala mănăstire este ortodoxă pe stil vechi. Adică, vechiștii ăștia sunt ăia de-au ceasurile în urmă cu 13 zile față de noi. Bine, normal, cei de stăm în România, ar trebui s-avem ceasurile cu vreo 80 de ani în urmă față de restul Evropei, și tot ar mai cere UE o corecție.

Dacă ajungem aici, noi vom vedea o mare și frumoasă construcție. Prea mare, chiar! Adică, o biserică mare din zid de piatră, corpuri de chilii, paraclisul din incinta stăreției, turnul-clopotniță de la intrare și zidul înconjurător de piatră.

”Catapeteasma, baldachinul Sfintelor Moaște și stranele din interiorul bisericii sunt făcute din lemn de stejar. Deși nu este finalizată construcția sa, s-a început să se slujească deja în biserica mare, cu hramul "Sfântul Mare Mucenic Mina". La data de 9 februarie 2003, s-a celebrat o liturghie arhierească la care au participat un sobor de preoți și numeroși credincioși, cu acest prilej mănăstirea primind o sfântă raclă cu părticele din moaștele Sf. Mare Mucenic Mina, Sf. Ierarh Vasile cel Mare, Sf. Ierarh Glicherie Mărturisitorul, Sf. Sfințit Mucenic Haralambie și Sf. Mucenic Florian. Toate acestea au fost însoțite de Sfântul Acoperământ de pe Racla Sf. Mina din Egipt”, zice Wikipedia și, cine sunt eu, s-o contrazic?!

Și tot ea mai spune că: ”Ulterior, la 11 iunie 2003, Mănăstirea a primit Sfânta Icoană "Axionița", care fusese pictată cu 21 de ani în urmă. Peste un an, la 11 iunie 2004, s-au adus de la Ierusalim o părticică din Lemnul Sfintei Cruci și părticele din moaștele Sf. Mucenici Modest și Ermoghen. În anul următor, 2005, Mănăstirea a primit părticele din moaștele Sf. Ierarh Ioan Gură de Aur, Sf. Ierarh Ghenadie și Sf. Mare Mucenic Pantelimon. Tot în același an, au fost aduse două icoane ale Maicii Domnului, denumite "Icoana Maicii Domnului Grabnic Ajutătoare" și "Gherontissa", care au fost cumpărate de către credincioși de la un călugăr din Sfântul Munte Athos și donate mănăstirii.

Mănăstirea are trei clopote, confecționate din staniu, argint, bronz și cupru și reprezintă Sfânta Treime. Ele au fost sfințite în iulie 2006. Inițial, mănăstirea avea un clopot de 400 kg, dar o familie din Iași a donat un clopot de peste o tonă. Ulterior, mănăstirea a mai primit încă două clopote din partea conducerii combinatului Sidex Galați, ai cărui patroni indieni, deși sunt budiști, au rămas impresionați de mănăstire. ”

 

Bun, acuma, fără nicio urmă de râs, Mănăstirea merită vizitată, dacă nu cu fior religios, măcar cu o curiozitate legată de construcția în sine.

Există acolo o comunitate de vreo 7 călugări și, din ceea ce mi s-a spus, am înțeles că această mănăstire prestează servicii referitoare la construcția de drumuri sau altele, având și o balastieră ca proprietate. Nu vreau să mă gândesc ce-are balastiera cu religia, fie și pentru faptul că, dacă tac, poate c-o să am parte de-o smoală ceva mai rece, după ce-oi închide ochii! Și, ca să vă bucurați, aflați că mănăstirea asta plătește TVA ca urmare a prestărilor de servicii efectuate. Mda, curat religie, nu?

Așa că, vă spuneam, faza cu credința la poporul român va fi de veșnică actualitate. Când ne sîmțîm noi plini de păcate, mergem, frumos, la biserică, cumpărăm un snop de lumânări, le aprindem și ne gândim că l-am fentat pe Doamne-Doamne, doar am făcut atâta fum, nu! Sau, poate ne calculează păcatele în funcție de dividente, e o posibilitate, nu ?

De fapt, suntem trași în piept, Einstein, un tip care era tare deștept, poate c-ați auzit de el, a demonstrat că nu există viață după moarte și, cam tot ceea ce a demonstrat ăsta, s-a dovedit a fi real, deci, în cazul meu, am scăpat de smoală... hm, dar, dacă, totuși, s-o fi înșelat?!

Dilemma-dilemma, nu știu să vă răspunz așa că, haidi, pa!

 

Nenea web, ținând cont de faptul că-mi vine tare greu să cred c- o să mai scriu ceva pe-aici vreme de câteva luni, te rog, vreau și io gălăgia asta: youtube Mulțumesc!

---
Impresii încărcate de Yersinia pestis in 13.11.2017 20:32:36

Validat / Publicat: 13.11.17 21:34:11

VIZUALIZĂRI: 1205


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Yersinia pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  50000 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

Cele mai recente 1 ecouri scrise la acest articol [pagina 2, ecourile 31 - 31]
pentru ecouri mai vechi, folosiți PAG.URM, PAG. PREC (vezi mai jos)
Pentru ÎNTREGUL ȘIR de ecouri, în ordine cronologică, începeți cu PAGINA 1
SAU puteți consulta forma MONOBLOC (nepaginată) a ecourilor click aici
.
- Yersinia pestis
[15.11.17 20:14:02]
» mesaj pers

   @danaeldreny: Mă cerți degeaba, chiar m-am simțit bine astăzi când demisionai, deci, nu mă bocesc! O viață am muncit într-un sistem rigid, de militar, dar, ca militar, am fost educat și -am trăit ghidat de-un cuvânt: “ onoare”. Ori, pentru mine, asta e de căpătîi. Când scriu pe AFA, o mai dau în harneală, accept și glumițe. De fapt, sunt un tip chiar rigid: nu fac glume despre mame, soții, surori sau fiice, nu-njur gratuit și nu fur! Neam! Și dacă mor, nu fur! Și, nu mint, că nu e bărbătește! Mă rog, cu despre ce cred eu despre viață pot scrie mult, dar, qui prodest?! Așa că o dau în “lamalo”... mai spun un banc, mai râd , ca un Lache...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
.

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[9] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] Frumosul drum spre Mănăstire -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920916">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920916"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920916">Şterge vot</a></div><span id="v9920916" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920916)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920916Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e920916MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Frumosul drum spre Mănăstire
foto Yersinia pestis [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2017] Poarta de intrare-n Mănăstire -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920917">Şterge vot</a></div><span id="v9920917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e920917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] Poarta de intrare-n Mănăstire
foto Yersinia pestis [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] Biserica Mănăstirii, construită din zid de piatră -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920918">Şterge vot</a></div><span id="v9920918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e920918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] Biserica Mănăstirii, construită din zid de piatră
foto Yersinia pestis [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2017] Mănăstirea -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920919">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920919"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920919">Şterge vot</a></div><span id="v9920919" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920919)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920919Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e920919MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] Mănăstirea
foto Yersinia pestis [13.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [JUN-2017] Chilii și alte acareturi -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920920">Şterge vot</a></div><span id="v9920920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e920920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] Chilii și alte acareturi
foto Yersinia pestis [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2017] Zurgălăii... paradon, clopotele -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920921">Şterge vot</a></div><span id="v9920921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e920921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] Zurgălăii... paradon, clopotele
foto Yersinia pestis [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] Catapeteasma bisericii -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920922">Şterge vot</a></div><span id="v9920922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e920922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] Catapeteasma bisericii
foto Yersinia pestis [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2017] Intrarea-n altar -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920923">Şterge vot</a></div><span id="v9920923" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920923)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920923Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e920923MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2017] Intrarea-n altar
foto Yersinia pestis [13.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2017] Big Brother -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 13.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av920924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv920924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=920924">Şterge vot</a></div><span id="v9920924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(920924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f920924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e920924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] Big Brother
foto Yersinia pestis [13.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

[9] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.162383079529 sec