90706 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Horezu și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
29.10.2018
DE
Avatar Safta Radu
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Rosiorii de Vede
înscris/ă în 16.04.13
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 17

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

La plimbare prin Costeşti, atât cât ne-a permis vremea


Urmare de aici

În scurta noastră şedere la Hanul Vatra, ne-am propus să facem şi o plimbare pe raza comunei Costeşti, pentru a vizita măcar câteva dintre obiectivele turistice din această frumoasă aşezare rurală.

Aşadar, discutăm despre comuna Costeşti, din judeţul Vâlcea, o comună întinsă, situată la poalele masivului Buila-Vânturăriţa, parte a Munţilor Căpăţânii, formată din 4 sate, Costeşti (reşedinţa) Bistriţa, Pietreni şi Văratici, locul unde în fiecare an, pe 8 septembrie, de ,,Sf. Maria Mică'' are loc întâlnirea romilor din toată ţara, mai pe româneşte o veritabilă expoziţie în aer liber de maşini de lux şi de bijuterii, locul unde în ianuarie 1999 s-a scris o pagină neagră a istoriei noastre recente, lupta dintre minerii conduşi de Miron Cozma şi forţele de ordine staţionate aici pentru a împiedica deplasarea acestora la Bucureşti.

Comuna Costeşti nu este legată însă numai de cele enumerate mai sus, este cunoscută şi sub denumirea de ,,comună-muzeu'', deoarece aici pot fi văzute şi vizitate mănăstiri şi biserici seculare, care sunt incluse în Patrimoniul Cultural Naţional.

Vineri seara, stam noi liniştiţi în faţa televizorului, pentru sâmbătă şi duminică se anunţa vreme frumoasă, dar pe timpul nopţii ploaia şi-a făcut de cap... semn rău! Sâmbătă dimineaţa, după ce am luat micul dejun, am plecat să vizităm câte ceva, condiţionaţi bineînţeles de starea drumurilor.

Am traversat satul Costeşti, intrând în Pietreni, iar după câteva sute de metri, am oprit pe partea dreaptă a DJ 646 A, în dreptul tăbliţei care ne arată că biserica din lemn Grămeşti se află la o distanţă destul de mică de noi. După ce am urcat circa 150 m pe un drum în pantă, cu mulţi nuci de-o parte şi de alta, am ajuns la sfântul lăcaş. Biserica din lemn din cătunul Grămeşti, cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului'' a fost construită în anul 1664 de către mitropolitul Ştefan I al Ţării Româneşti, a doua ctitorie a sa, aici petrecându-şi anii tinereţii. Este cea mai veche biserică din cele opt câte sunt în comuna Costeşti. Pridvorul este deschis, fiind pardosit cu piatră de râu. Pisania de deasupra uşii de acces în pronaos, în slavona veche, este săpată în lemn, mărturisind următoarele: ,,Cu voia Tatalui si cu ajutorul Fiului si cu savarsirea Sfantului Duh, acest Sfant hram dumnezeiesc s-a ridicat in slava si cinstea Adormirii Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, cu truda, de Arhiepiscopul si Mitropolitul Chir Stefan. S-a zidit din temelie pana la savarsire in zilele lui Io Grigorie voievod, in anul 7173 (1664). Am scris eu, popa Stan''. De-a lungul timpului, cea mai importantă restaurare a bisericii a avut loc în anul 1938, în prezent aflându-se într-o stare de conservare destul de bună. Biserica nu are turlă şi nici clopotniţă, clopotul fiind instalat în pridvor, unde este amplasată şi toaca. Fiind închisă, nu am reuşit să fac fotografii din interior, mulţumindu-mă cu cele făcute la exterior. În micul cimitir din spatele bisericii sunt înmormântaţi oameni de vază ai comunităţii locale, preoţi şi rudele acestora.

Am lăsat în urmă biserica de la Grămeşti şi ne-am continuat drumul prin Pietreni, spre ieşirea către munte. La ultima intersecţie, am virat stânga, continuând drumul printre livezi, cam 500-600 m, spre Biserica ,,44 de Izvoare''. Atenţie, drumul către biserică este foarte îngust, în special porţiunea din livezi, neasfaltat, şi chiar e o problemă dacă te întâlneşti cu un vehicul ce vine din sens opus.

Biserica ,,44 de Izvoare'', cunoscută şi sub numele de Schitul de Piatră, a fost ridicată în anul 1701, de către egumenul Ştefan al Mănăstirii Bistriţa, şi are hramul ,,Sfântul Ierarh Nicolae''. Denumirea de ,,44 de Izvoare'' este urmarea unei legende care spune că regele Carol al II-lea, aflat într-o vizită aici împreună cu Alexandru Odobescu, ar fi găsit 44 de izvoare în zonă. Din vechiul schit nu s-au mai păstrat în zilele noastre decât biserica şi un zid de incintă. Norocul ne-a surâs în timp ce ne aflam acolo, biserica fiind deschisă de un localnic din comitetul parohial, având astfel posibilitatea să fac câteva fotografii cu interiorul. Pictura interioară, cea originală, opera pictorului bistriţean Efrem Zugravul, se află într-o stare avansată de degradare, din cauza exploziilor de la cariera de piatră din apropiere. Catapeteasma este din zid, iar picturile sunt şterse, însă cele trei icoane mari de la baza acesteia sunt într-o stare destul de bună, fiind pictate în perioada construirii schitului, şi păstrate o perioadă mare de timp la Mănăstirea Bistriţa. În perioada 2009-2011, au fost iniţiate ample lucrări de refacere a bisericii, prin consolidarea structurii de zidărie, injectarea fisurilor şi ţeserea crăpăturilor, urmând ca restaurarea picturilor să se facă în perioada următoare.

La ieşirea din biserică am dat atacul la pomii de pe malul pârâului Costeşti, culegând mere şi nuci. Fără nicio exagerare, nu-mi amintesc de când am mai mâncat mere roşii atât de dulci şi de gustoase! Curate, netratate, mici dar dulci şi parfumate, am mâncat de parcă nu mai văzusem mere până atunci!

I-am mulţumit lui tataie pentru faptul că ne-a lăsat să vizităm biserica, şi am făcut cale întoarsă. Odată ajunşi pe raza satului Costeşti, undeva pe la jumătatea acestuia, am virat la stânga pe un drum îngust dar asfaltat, şi după circa 200 m am ajuns la Biserica de lemn Gruşetu. La drumul principal nu există indicator cu biserica, dacă doriţi să o vizitaţi trebuie să-i întrebaţi pe localnici cum ajungeţi aici.

Ca şi la Biserica ,,44 de Izvoare'', şi aici a fost nevoie de prezenţa unei doamne care răspunde de biserică, aceasta deschizând şi explicându-ne tot ceea ce i-am solicitat noi.

Biserica de lemn din cătunul Gruşetu, cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului'' a fost ridicată în perioada 1799 -1801, prin strădania arhimandritului Costandie Peloponisiotul, stareţul Mănăstirii Bistriţa, cu binecuvântarea episcopului Nectarie al Râmnicului. În anul 1892, pereţii bisericii au fost acoperiţi cu mortar, cu această ocazie biserica având aspectul unei construcţii de zid, conform practicii din secolul XIX din zona Vâlcea. Începând cu anul 2006, au fost efectuate lucrări de restaurare, începându-se cu turnul-clopotniţă, apoi biserica, lucrările fiind încheiate în anul 2009.

... şi aveam de gând să continuăm drumeţia noastră, dar vremea nu ne-a lăsat, ploaia a început timid, ne-a dat răgazul necesar pentru a intra în maşină, apoi a început din ce în ce mai tare, când am ajuns la Hanul Vatra se înteţise destul de serios, fiind nevoiţi să stăm în parcare încă 30 de minute. S-a oprit preţ de câteva zeci de minute, cât am băut noi o cafea, apoi iar a început, mai tare... şi întunericul a pus stăpânire peste sat.

Deşi aveam planuri măreţe pentru o zi întreagă de colindat prin Costeşti, am reuşit să vizităm doar trei obiective, însă nu pot să nu vă amintesc faptul că pe raza acestei localităţi pot fi vizitate alte obiective importante, ca Mănăstirea Bistriţa, Mănăstirea Arnota, Parcul Naţional Buila-Vânturăriţa, cel mai mic parc naţional din România, cu o suprafaţă de 4186 ha, Cheile Bistriţei şi Cheile Costeştilor, către Buila-Vânturăriţa sunt mai multe trasee de diferite grade de dificultate. Extinzând aria de vizitare, pe o rază de 25-30 de kilometri nu putem uita de Muzeul Trovanţilor, situat la intrarea în comuna Costeşti venind dinspre Horezu, Mănăstirea Hurezi, Mănăstirea Dintr-un Lemn, Mănăstirea Polovragi, atelierele de ceramică din Horezu, şi atâtea altele pe care nu le mai amintesc, timp să aveţi să le vizitaţi, şi vreme bună!

Vacanţe frumoase vă doresc!

---
Impresii încărcate de Safta Radu in 29.10.2018 17:35:06

Validat / Publicat: 29.10.18 18:57:52


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 514


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  68900 PMA (din 52 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[29.10.18 19:23:18]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin Horezu și împrejurimi, HOREZU" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Oltenia]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[29.10.18 20:07:05]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.10.18 20:08:37]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[29.10.18 20:23:03]
» mesaj pers

   @Safta Radu: Ce bijuterii arhitecturale și de artă ascunde acest teritoriu al Olteniei de sub Munte. De multă vreme urmăresc să vizitez aceste mici bisericuțe, unele parohiale, altele urmașe ale schiturilor de odinioară - sunt printre puținele obiective ce mi-au rămas de văzut în acea zonă. Fostul schit „44 Izvoare” e vizibil de pe înălțimile Mănăstirii Arnota.

   Am reușit să văd cea mai mică și veche biserică de lemn din județul Vâlcea - cea din Marița (vezi impresii) și frumoasa Biserică cu poterași de la Viorești (vezi impresii).

   O zonă superbă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.10.18 21:19:07]
» mesaj pers

   @tata123: Şi câte asemenea bijuterii arhitecturale or mai fi, în Oltenia şi nu numai, de care probabil foarte puţini au auzit! Când am să mai merg la Arnota, am să mă uit către, 44 de Izvoare'', de câte ori am ajuns acolo nu am avut curiozitatea să arunc o privire către Costeşti.

    Voi intra şi voi citi cu toată plăcerea articolele menţionate de tine în ecou.

    Mulţumesc pentru vizită şi pentru vot.

    Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Zoazore
[29.10.18 22:15:04]
» mesaj pers

   @Safta Radu: Da, P02 e salamandra de foc!

   Și eu care credeam, speram, doream din tot sufletul s-aveți vreme bună și să nu vă mai plouă! Dar e toamnă! Și toamna plouă!

   Frumoase cele trei biserici, dar mie cea din Grămești mi-a plăcut mai mult! Se ițeste timidă, parcă să nu deranjeze, ca o bătrânică de la sat.

   Cealaltă, cea din zid, pare mai țanțoș, mai mândră, mai falnică!

   Iar ultima v-a umplut mâinile și burțile cu mere și nuci, cum îi stă bine unei bunicuțe care-și așteaptă nepoții cu bunătăți curate și gustoase!

   Frumos, pur și emoționant!

   Să vă fie de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mihaelavoicu
[29.10.18 22:22:24]
» mesaj pers

   Frumoasă rău, cea din Grușetu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.10.18 22:24:36]
» mesaj pers

   @Zoazore: Problema e ca la mine ploua tot timpul, nu contează anotimpul. Toate cele trei biserici sunt frumoase, au istoria lor. Mere am mâncat la ,,44 de Izvoare'', deci la a doua biserica vizitata, iar nuci am mâncat la prima, cea din Gramesti.

    Mulțumesc pentru vizita și vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.10.18 22:26:42]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[30.10.18 10:02:06]
» mesaj pers

   @Safta Radu: Le-am incurcat grav! Si l-am citit, dar oboseala... Oricum se aplica tuturor celor trei obiective.

   Oooff, ploaia asta! :(

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] Pe drumul către Biserica de lemn Grămeşti. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025177">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025177"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025177">Şterge vot</a></div><span id="v91025177" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025177)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025177Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025177MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] Pe drumul către Biserica de lemn Grămeşti.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] Să fie o salamandră de foc ? -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025178">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025178"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025178">Şterge vot</a></div><span id="v91025178" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025178)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025178Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025178MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] Să fie o salamandră de foc ?
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [OCT-2018] Biserica de lemn Grămeşti. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025180">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025180"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025180">Şterge vot</a></div><span id="v91025180" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025180)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025180Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025180MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Biserica de lemn Grămeşti.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [OCT-2018] Pridvorul bisericii. Se poate observa toaca, iar în plan îndepărtat clopotul. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025181">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025181"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025181">Şterge vot</a></div><span id="v91025181" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025181)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025181Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025181MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Pridvorul bisericii. Se poate observa toaca, iar în plan îndepărtat clopotul.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2018] Pisania de deasupra uşii de acces în biserică, scrisă în slavona veche. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025182">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025182"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025182">Şterge vot</a></div><span id="v91025182" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025182)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025182Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025182MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] Pisania de deasupra uşii de acces în biserică, scrisă în slavona veche.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2018] Clopotul din pridvor. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025183">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025183"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025183">Şterge vot</a></div><span id="v91025183" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025183)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025183Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025183MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] Clopotul din pridvor.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2018] Biserica de lemn Grămeşti, din alt unghi. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025184">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025184"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025184">Şterge vot</a></div><span id="v91025184" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025184)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025184Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025184MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2018] Biserica de lemn Grămeşti, din alt unghi.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2018] Ne apropiem de Biserica, 44 de Izvoare'' din Pietreni. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025185">Şterge vot</a></div><span id="v91025185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2018] Ne apropiem de Biserica, 44 de Izvoare'' din Pietreni.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2018] Biserica, 44 de Izvoare''. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025186">Şterge vot</a></div><span id="v91025186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2018] Biserica, 44 de Izvoare''.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2018] Pisania de la intraea în biserică. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025187">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025187"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025187">Şterge vot</a></div><span id="v91025187" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025187)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025187Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025187MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2018] Pisania de la intraea în biserică.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2018] Biserica, 44 de Izvoare'', din alt unghi. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025188">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025188"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025188">Şterge vot</a></div><span id="v91025188" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025188)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025188Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025188MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2018] Biserica, 44 de Izvoare'', din alt unghi.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2018] Catapeteasma din zid. Cele 3 icoane mari au o vechime egală cu a bisericii. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025189">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025189"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025189">Şterge vot</a></div><span id="v91025189" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025189)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025189Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025189MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2018] Catapeteasma din zid. Cele 3 icoane mari au o vechime egală cu a bisericii.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2018] Biserica, 44 de Izvoare'', picturi interioare. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025190">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025190"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025190">Şterge vot</a></div><span id="v91025190" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025190)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025190Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025190MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2018] Biserica, 44 de Izvoare'', picturi interioare.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2018] Biserica, 44 de Izvoare'', picturi interioare. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025191">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025191"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025191">Şterge vot</a></div><span id="v91025191" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025191)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025191Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025191MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2018] Biserica, 44 de Izvoare'', picturi interioare.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2018] Biserica, 44 de Izvoare'' - turnul-clopotniţă. Lângă acesta se pot observa urmele chiliilor pentru călugări. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025192">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025192"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025192">Şterge vot</a></div><span id="v91025192" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025192)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025192Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025192MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2018] Biserica, 44 de Izvoare'' - turnul-clopotniţă. Lângă acesta se pot observa urmele chiliilor pentru călugări.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2018] În interiorul bisericii, 44 de Izvoare''. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025193">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025193"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025193">Şterge vot</a></div><span id="v91025193" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025193)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025193Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025193MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2018] În interiorul bisericii, 44 de Izvoare''.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2018] Biserica de lemn Gruşetu. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025194">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025194"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025194">Şterge vot</a></div><span id="v91025194" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025194)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025194Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025194MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2018] Biserica de lemn Gruşetu.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2018] Turnul-clopotniţă al bisericii Gruşetu. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025195">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025195"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025195">Şterge vot</a></div><span id="v91025195" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025195)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025195Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025195MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2018] Turnul-clopotniţă al bisericii Gruşetu.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2018] Biserica de lemn Gruşetu, din alt unghi. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025196">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025196"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025196">Şterge vot</a></div><span id="v91025196" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025196)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025196Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025196MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2018] Biserica de lemn Gruşetu, din alt unghi.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2018] Biserica de lemn Gruşetu - imagine din interior. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025197">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025197"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025197">Şterge vot</a></div><span id="v91025197" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025197)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025197Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025197MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2018] Biserica de lemn Gruşetu - imagine din interior.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [OCT-2018] Catapeteasma Bisericii de lemn Gruşetu. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025198">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025198"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025198">Şterge vot</a></div><span id="v91025198" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025198)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025198Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025198MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [OCT-2018] Catapeteasma Bisericii de lemn Gruşetu.
foto Safta Radu [29.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.123121976852 sec