ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.03.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 17.03.08
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
MAR-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 1 MIN

Rezervatia de zimbri - Foarte placuta, mai ales pt copii

TIPĂREȘTE

Pe drumul Simeria – Petrosani, cu 2-3 km inainte de Hateg se gaseste Rezervatia de zimbri Silvut-Hateg. Intrarea este chiar de la sosea, pe partea dreapta.

Daca veniti dinspre Hateg, este pe stanga, este si un fel de “statuie” cu un zimbru, cu aprox 50 m inainte de intrarea in rezervatie.

Se merge prin padure cam 1 km pe un drum asfaltat (o singura banda, deci o singura masina - atentie), pana la intrarea propriu zisa in rezervatie, unde este si o parcare.

Taxa de intrare este 3 RON adulti respective 2 RON copii.

Dupa plata biletelor, primim “instructiunile” despre directia de mers, apoi se mai merge pe jos inca cam 500 m pana la “tarcul” unde sunt zimbrii.

Suprafata totala a rezervatiei din padurea Slivut este de aprox 50 ha, dar – asa cum am zis – zimbri stau intr-un tarc mai mic, ceva de genul 200 m x 200 m.

Initial au fost adusi aici 2 zimbri din Polonia, apoi inca unul, acestia s-au inmultit, ajungand la un moment dat sa fie 12 zimbri aici.

Aici este primul loc din Romania unde si-au facut aparitia zimbrii europeni, urmasii zimbrilor caucazieni

Majoritatea puilor de zimbri nascuti in captivitate aici au fost dusi la alte rezervatii de zimbri din tara, sau la diverse gradini zoologice.

La un moment dat erau aici si alte animale – ursi, cerbi, caprioare, fazani, mistreti, dar au fost dusi la gradini zoologice, pt ca – cica – nu erau aici conditii proprii sa “locuiasca”, ramanand aici numai zimbri.

Cand am fost eu arau 5 zimbri, 3 “adulti” si 2 “copii”, desi pe placa de la intrare scria ca sunt 6 exemplare, probabil placa era mai veche.

Daca treceti prin aceasta zona, merita sa va opriti aici, pt ca este interesant, mai ales daca sunteti si cu copii.


[fb]
---
Trimis de presario in 30.03.10 10:25:35
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în HAȚEG [HD].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 9369 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (presario); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Intrarea din padure la Rezervatia de zimbri Hateg
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 1200 PMA (din 5 voturi)

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

ancamariagadea*
[30.03.10 10:55:35]
»

Chiar daca sunt asa putini bine macar ca cineva se ocupa de ei. Decat nimic, e bine si asa. Bine de stiut ce ne-ai povestit tu!

Costi
[30.03.10 18:20:42]
»

Este surprinzător faptul că zimbrii au rezistat. Prin anii '70 s-a înfiinţat şi la Piteşti o rezervaţie de zimbri şi au fost aduse vreo 5-6 exemplare, tot din Polonia, dar niciunul nu a supravieţuit. La începutul anilor '90 mai era unul. Acum au rămas ţarcurile goale.

Probabil că aici au fost mai bine îngrijiţi.

Ştiu că mai este o rezervaţie şi prin Bucovina.

Mai sunt şi prin alte părţi?

piti
[30.03.10 18:40:34]
»

Mai bine ingrijiti doar ca si hrana. Celelalte conditii cum ar fi cazarea, tratamentele lasa mult de dorit.

@presario a fost elegant si nu a amintit de aspectele negative. Gardul imprejmuitor e din dale de beton mai mult de treisferturi din lungimea lui, intr-o stare jalnica mai sa cada. Zimbrii stau in noroi si blana lor arata tencuita (aici s-ar putea lor sa le placa, astfel scapa de paraziti). Un avantaj este relativa lor izolare, faci un drum bunicel pana la tarcul lor.

Abia astept vremea cand nu vom mai vedea garduri, tarcuri, grilaje intre noi si animale, ci santuri de apa, diferente de nivel, astfel si turistul are o vedere buna asupra exemplarelor si nici animalul nu se simte claustrat. Tare ma tem ca pana atunci dispar zimbrii. Doamne fereste!

presarioAUTOR REVIEW
[30.03.10 19:39:51]
»

Costi - nu stiu care este explicatia, poate s-au adaptat mai bine aici, poate - asa cum zice piti - au hrana e mai buna.

Si la Hateg, prin anii 2000 mai era un sigur zimbru, la un moment dat. Un singur mascul batran, care tragea sa moara, dar ulterior au mai adus iarasi zimbri din alta parte si s-au mai inmultit. Asa cum am zis, acum sunt si 2 pui.

Pe vremea lu' Ceausescu, intradevar erau mai multi zimbri, care s-au tot inmultit si unii pui au fost dusi pe la alte rezervatii din tara - Vanatori Neamt, Neagra Buscani, Pitesti, Zoo Bucuresti sau alte Zoo din tara.

S-ar putea ca zimbrii de la Pitesti - de care stii tu, unii dintre ei sa provina de la Hateg, iar altii din Polonia. La inceput si la Hateg au adus tot din Polonia.

In ceea ce priveste gardurile, asta e.

Nu suntem in Germania, suntem la Hateg.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster77
[20.04.10 13:16:50]
»

mutat la "Excursii in Tara Hategului" - sectiune in care o sa incercam sa grupam mai multe obiective din aceasta zona pentru a nu avea prea multe sectiuni "de calatorie" referitoare la Hateg si imprejurimi.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Costi, piti, presario
Alte impresii din această RUBRICĂRezervația de zimbri [Slivuț]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064489126205444 sec
    ecranul dvs: 1 x 1