83048 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Casa Memorială Ciprian Porumbescu

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.11.2017
DE
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Brăila
înscris/ă în 25.06.13
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
500 lei
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Acasă la autorul „Baladei”: Ciprian Porumbescu


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Pentru sejurul petrecut pe meleagurile Bucovinei, de la sfârșitul lunii iunie a. c., ne-am făcut o listă de obiective de vizitat, destul de lungă pentru cele 4 zile programate să stăm în zonă, listă care, de la bun început nu era bătută în cuie, adăugând sau eliminând locuri de văzut, după caz.

Recunosc că nu am avut ca țintă, la plecarea de acasă, vizitarea zonei unde s-a născut geniul muzical Ciprian Porumbescu (1853 – 1883), plecat așa de tânăr dintre cei vii. Însă, într-una dintre clipele de relache, dintre două vizionări de monumente istorice, stând pe o bancă în Gura Humorului, ne pică ochii pe un panou care ne îndemna să vizităm Muzeul și Casa memorială Ciprian Porumbescu din satul cu același nume. Ne uităm pe o hartă și constatăm că am putea, în drumul spre casă, să ne oprim în localitatea cu pricina și să vedem cele două obiective, cu atât mai mult cu cât ocolișul nu era decât de vreo câțiva km.

Zis și făcut. În dimineața zilei de 24.06, hotărâtă pentru plecarea spre casă, luăm calea spre Bacău, loc unde urma să facem un popas de o noapte, și la cca. 5 km de Gura Humorului lăsăm drumul DN2E ce duce la Bacău și facem stânga urmând în continuare DN 17, spre Suceava, trecem prin Păltinoasa, iar după alți 6 km părăsim DN 17 cotind la dreapta pe DJ 178G spre localitatea Ciprian Porumbescu (fostă Stupca).

Drumul foarte bun (DN 17). Bunișor DJ 178G, însă priveliștea minunată ce ne înconjură înlătură supărarea produsă de hurducăitul datorat câte unei gropi sau unui șanț. Verde mult, și chiar foarte mult în apropierea satului, dat de o pădure deasă de foioase și conifere. Pajiști verzi cu turme de mioare ne întâmpină în drumul către sat.

Intrăm într-un sat liniștit, cu puțini oameni pe ulițe sau la porți, poate că este explicabilă această stare fiind totuși o zi de lucru. Prima impresie lăsată, din fuga mașinii, ar fi aceea a unei localități fără mari fasoane (cum am mai văzut prin alte părți, tot pe la deal-munte, cu viloaie, acoperișuri ca la templele budiste și alte alea), cu case vechi construite în stilul tradițional local, cu gospodării frumoase, curate.

Oprim la Casa Memorială Ciprian Porumbescu, pe care o găsim fără prea mare greutate, însă din păcate nu putem vizita obiectivul deoarece custodele Complexului muzeal (Casa Memorială și Muzeul) se afla, ne informează un localnic, la muzeu cu un grup mare de turiști.

Intrăm în curte, admirând livada plină de pomi cu fructe în pârg, aproape coapte. O alee lată pavată cu plăci de beton, ne duce spre intrarea în muzeul organizat aici. În partea stângă a aleei se află casa în care este aranjat muzeul. Clădirea este o fostă anexă a casei parohiale în care a locuit o perioadă de timp (cca. 20 ani) familia Porumbescu, capul familiei, Ieraclie Porumbescu, fiind preot și scriitor. Pe peretele casei dinspre alee o placă memorială, plasată aici cu ocazia centenarului nașterii artistului (14. X. 1953), ne informează că “Aici a trăit și a creat compozitorul Ciprian Porumbescu înaintaș de seamă al muzicii românești”.

În partea dreaptă a aleei se află un bust de piatră al compozitorului Ciprian Porumbescu, iar tocmai la marginea curții, lângă gard, un pin falnic, cu destui ani în coroană (nu cred că dăinuiește chiar de pe timpul vieții compozitorului, dar pare destul de bătrân). În fața intrării în muzeu un chioșc din lemn adăpostește o fântână cu roată pentru scoaterea apei, iar în spatele lui un alt pin, mai mititel, dar care va deveni și el falnic cândva. Nu plecăm imediat ci facem câteva fotografii și plecăm spre Muzeul Ciprian Porumbescu.

Înainte de a ajunge la muzeu facem o mică haltă la biserica satului (cu hramul Sf. Dumitru), nu pentru a participa la vreo slujbă (păcătoșii de noi!) ci pentru a vedea locurile de veci unde își au odihna Ciprian Porumbescu și cei din familia sa: părinți, frați surori. Crucea compozitorului are prins de ea un tricolor, fiind astfel îndeplinită dorința acestui mare patriot exprimată prin câteva versuri săpate pe cruce:

“Iar cînd fraților m-oi duce
De la voi ș-o fi să mor
Pe mormânt atunci să-mi puneți
Mândrul nostru tricolor. ”
Alături de mormintele familiei Porumbescu se află locul de veci al celui care a fost profesorul de pian al muzicianului Ciprian Porumbescu. Pe o placă de pe postamentul troiței scrie: “Înălțatu-sa această sfântă cruce întru pomenirea robului lui Dumnezeu Carol Miculi (1821-1897), fost elev de componistică al lui Frederic Chopin, profesor de pian al lui Ciprian Porumbescu, fie-i numele cinstit întru neuitare lui și urmașilor săi... ”

La mică distanță de biserică, cca. 200 m, se află clădirea ce găzduiește muzeul. Edificiul, un fost conac boieresc, este situat într-un parc dendrologic având arbori seculari și din specii rare. La intrarea în curtea muzeului ne întâmpină maiestuoasa statuie a compozitorului Ciprian Porumbescu, plasată în mijlocul unui frumos rond cu flori, purtând sub braț instrumentul atât de drag lui: vioara.

La intrarea în clădire o placă omagială ne informează că la data dezvelirii ei se împlineau 150 ani de la nașterea compozitorului. În holul principal, pe peretele din fața ușii de intrare, sunt desenate trei linii de portativ cu notele primei strofe a “Cântecului tricolorului”, fostul imn al R. S. România, iar deasupra acestora pe un fond reprezentând tricolorul, titlul melodiei și versurile acestei strofe. Dedesupt o bancă și câteva ghivece cu flori.

În dreapta acestui aranjament un pian vechi ce a aprținut lui Ciprian Porumbescu, pian la care acesta a compus multe dintre nemuritoarele sale lucrări. Și pe acest pian este aranjat un tricolor, steagul sfânt și atât de drag marelui artist. Deasupra, pe perete, sunt două portrete, unul aprținând lui Ciprian Porumbescu, iar celălalt este al Berthei Gorgon, iubirea neîmplinită a marelui Ciprian Porumbescu, cea care a reprezentat pentru dânsul totul: bucurie, durere.

Însă, înainte de a trece mai departe, se cuvine a scrie câteva slove despre personalitatea căreia îi este dedicat muzeul.

S-a născut într-un sat românesc, ce acum aparține Ucrainei, Șipotele Sucevei, numele de familie fiind Golembiovski, nume a cărui etimologie derivă din cuvântul ucrainean golub = porumbel. Familia păstrează acest nume până aproape de moartea compozitorului, când tatăl său îl schimbă în Porumbescu. Dar chiar înainte de această modificare, prin utilizarea numelui românesc porumb- căruia i s-a adăugat sufixul tradițional, -escu, compozitorul a folosit acest nou nume de familie pentru a-și semna lucrările, firea sa de român impunându-i parcă această măsură. Iată ce spunea publicistul și omul politic dr. Vasile Braniște despre familia Porumbescu: „Ciprian, ca şi tatăl său Iraclie, a fost român din creştet până-n tălpi, ... ”

Studiile muzicale le frecventează la Suceava, Cernăuți și Viena, primul său profesor de pian, între anii 1859 – 1864, fiind Carol Miculi, iar inițierea în tainele viorii o deprinde la școala din Ilișești de la învățătorul Simion Mayer. Opera sa muzicală este deosebit de bogată, având în vedere viața sa foarte scurtă, piesele compuse au un profund caracter patriotic, demonstrând că “a fost român din creştet până-n tălpi”.

Plimbarea noastră prin muzeu ne va da ocazia să prezentăm și alte date din biografia compozitorului, autorul unor nemuritoare pagini muzicale românești, pe care, cu îngăduința cititorului cunoscător, aș dori să le reamintesc în continuare: Balada pentru vioară șI orchestră, Rapsodia Română, colecția de cântece sociale pentru studenții români („Cântecul gintei latine”, „Cântecul tricolorului”, „Imnul unirii – Pe-al nostru steag”), opereta Crai Nou, dar și alte cântece cu caracter patriotic cum ar fi „Serenadă”, „La malurile Prutului”, „Altarul Mănăstirii Putna”, „Inimă de român”, „Gaudeamus Igitur”, „Odă ostașilor români” și altele.

În următoarele săli a muzeului sunt expuse o serie de materiale documentare foarte diverse: fotografii, partituri, tipărituri, mobilier de epocă, instrumente muzicale, bagheta de dirijor a compozitorului, husa viorii sale, afișe ale concertelor cu piesele sale, etc. care reconstituie momentele importante din viața și activitatea lui Ciprian Porumbescu. Atrage atenția o reproducere după albumul votiv, executat la Viena și dăruit de Martirul Inimii iubitei sale Bertha, în care apar portretele celor doi.

Sunt prezente numeroase documente dedicate lui Ciprian Porumbescu, cum ar fi partitura operetei “Lăsați-mă să cânt” de Gherase Dendrino, sau tablouri reprezentându-l pe acesta în diverse ipostaze, unul dintre ele, semnat de D. Loghin, intitulat «Cântând “Doina ” pe malul mării».

Ce-am mai văzut? Am văzut două podiumuri pe care erau expuse diferite piese de mobilier. Pe unul dintre ele era mobilier de epocă utilizat ca recuzită la filmul lui Gheorghe Vitanidis “Ciprian Porumbescu”. Printre ele și un pian ce a aparținut prof. Leca Morariu, unul dintre inițiatorii și fondatorii Muzeului Ciprian Porumbescu (n. b. - plasticurile ce se văd în partea dreaptă a pozei nu aparțin perioadei sec. 19, :)) ).

Un alt podium ne prezintă o reconstituire a unui salon de muzică din sec. XIX. Pianul, pe care-l vedem aici, este original, fiind construit în acea perioadă.

Terminăm vizita cu un sentiment de împlinire, pentru că am mai aflat ceva, că ne-am îmbogățit spiritual, că am mai bifat o zi pe care nu am pierdut-o în van.

Plecăm din muzeu și luăm cap compas Bacăul, destinația noastră din ziua aceea. Observăm pe un stâlp un cuib cu o familie de berze cu puișori.

Ieșirea la DN 2E o facem, de astă dată, prin DJ178 și apoi DJ209C.

Cam asta a fost!

Vă doresc și vouă, așa cum ne dorim și nouă când plecăm la plimbare:

“Drumuri bune și excursii frumoase! ”

Web, rog de pe youtube, în fruntea review-ului: https://www.youtube.com/watch?v=VzBXJB_otlc

---
Impresii încărcate de Mitica49 in 08.11.2017 19:18:11

Validat / Publicat: 08.11.17 21:15:43


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1558


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  39700 PMA (din 29 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster39
[08.11.17 21:07:42]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    =

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[08.11.17 21:20:15]
» mesaj pers

   @Mitica49:

   Start vot!

   Ce verde superb!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[08.11.17 21:26:07]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[08.11.17 21:31:28]
» mesaj pers

   Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[08.11.17 22:01:39]
» mesaj pers

   @Mitica49: Interesant articol și frumos scris!

   =))

plasticurile ce se văd în partea dreaptă a pozei nu aparțin perioadei sec. 19
=))

   Chiar despre ele voiam să te-ntreb! Fac parte din recuzita filmului? =))

   Așa cum a spus și @Dan&Ema, ce verde frumos și mult!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[08.11.17 22:09:26]
» mesaj pers

   @Mitica49: Superb! Felicitări pentru articol! Am vizitat şi noi aceste obiective în urmă cu vreo câţiva ani! Am scris şi un articol pe site, iar atunci când vom reveni în Bucovina vom încerca să-l vizităm încă o dată pe Ciprian Porumbescu la el acasă!

   Imaginea cu mormintele şi crucile acelea albe ale membrilor familiei Porumbescu din curtea bisericii ne-a emoţionant şi ne-a lăsat fără cuvinte! Îmi amintesc şi acum de asta, de parcă ieri am fi fost acolo!

   În rest, ce-ar mai fi de zis?! Păcat de faptul că o asemenea personalitate ne-a părăsit atât de repede!

   Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[09.11.17 07:49:27]
» mesaj pers

   @Mitica49:

   Foarte frumos articol despre Ciprian Porumbescu. Și pozele dar și atașamentul articolului sunt deosebite.

   Filmul lui Vitanidis a fost, pentru mine, deosebit, probabil și datorită actorilor care au fost aleși. Am și acum viu în memorie după atâția ani, chipul tatălui și suferința lui - actorul Emanoil Petruț.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Mitica49
[09.11.17 15:01:49]
» mesaj pers

   @webmaster39:

   1. Mulțumesc pentru postarea ilustrației muzicale.

   2. Corecte coordonatele pentru Casa Memorială

   3. Pentru Muzeul Ciprian Porumbescu coordonatele GPS sunt: 47.565465 LAT 26.059313 LONG

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[09.11.17 15:05:58]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Mulțumesc pentru

Start vot!
! Sper să aveți mână bună (adică cât mai multe voturi).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[09.11.17 15:09:15]
» mesaj pers

   @Zoazore: Plasticurile fac parte din recuzita documentarului "Cum ne păzim de apa de ploaie ce intră pri acoperiș" :D

   Mulțumesc pentru vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[09.11.17 15:13:52]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse: Mulțumesc pentru vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[09.11.17 15:18:06]
» mesaj pers

   @elviramvio: Trebuie să recunosc, spre rușinea mea, că nu am văzut filmul "Ciprian Porumbescu". Citind ecoul am zis că trebuie să-l căutăm și să-l vedem. Era bine dacă făceam acest lucru înainte de scrie review-ul, era un bun pas și pentru documentare. Vom (eu și soția) corecta acest minus.

   Mulțumesc pentru vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[09.11.17 15:26:44]
» mesaj pers

   @Mitica49:

   Votul a fost pe merit. Filmul este reușit ca mai toate filmele lui Vitanidis. Dar și cu multe batiste! Sper să vă placă, chiar dacă unele scene sunt puțin pe lângă adevăr.

   O zi frumoasă în suflete, că afară...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[09.11.17 19:14:49]
» mesaj pers

   @Mitica49: Adică ploua în frumusețea aia de muzeu? Mare păcat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[10.11.17 16:52:26]
» mesaj pers

   @Zoazore: Cam da!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[10.11.17 22:56:54]
» mesaj pers

   @Mitica49: Am vazut si eu Muzeul dar si Casa Memoriala Ciprian Porumbescu in vara lui 2008 insa numai prin exterior =)). Nu a fost nimeni care sa ne deschida vreo usa pentru a a vizita asa incat nu ptem spune decat ca am dat tarcoale atat casei cat si muzeului.

   Ma bucur pentru ce am vazut aici, recompenseaza ce nu am vazut eu direct, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Mitica49
[11.11.17 10:04:56]
» mesaj pers

   @mishu: Și la noi succesul a fost doar pe jumătate, nereușind să vedem și interiorul Casei memoriale. Poate cu altă ocazie.

   Mulțumesc pentru lectură și vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- liviu49
[26.11.17 11:01:45]
» mesaj pers

   @Mitica49: Sunt dator niste scuze pentru necitirea acestui articol, ca si a celor cateva pe care le-am descoperit de-abia azi. Mai ales ca se refera la o zona foarte draga mie, dulcea Bucovina, pe unde pasii m-au dus de multe ori, dar nu de-atatea ori cum mi-as fi dorit eu. Dar azi trebuie neaparat sa recuperez. La casa memoriala am fost in 1969, in excursiile de practica la scoala de ghizi BTT, iar pozele vazute mi-au umezit ochii. In 1976, intorcandu-de de la Putna la Suceava, unde aveam cazare, am incercat sa vizitam si salina de la Cacica si muzeul de la Ciprian Porumbescu, dar nu am avut noroc. In 2009, cand am fost o saptamana in concediu la Vatra Dornei, am avut prea multe de vizitat in zona si am ratat si acea ocazie. Si daca tot sunt in butoiul cu amintiri as evoca spectacolul cu opereta Crai nou, in perioada 1967-1970, cu Ion Dacian si Cleopatra Melidoneanu, sau Lasati-ma sa cant, in anii 80' cu Dorin Teodorescu in rolul principal. Cum de asemenea nu putea rata nici filmul, pe care l-am vazut in toamna anului 1972, cand ma mutasem la cea care mi-a devenit sotie.

   Dar ma opresc pentru a nu va plictisi cu amintirile mele.

   Felicitari pentru excursie, articol si poze.

   Numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- liviu49
[26.11.17 11:31:59]
» mesaj pers

   @elviramvio: Legat de film imi aduc aminte (daca neuronul mai imi joaca vreo festa, nu ma certati prea tare) ca au mai jucat Vlad Radescu (Ciprian), Tamara Cretulescu (Bertha), Sebastian Papaiani (Voronca), Alexandru Repan (Eminescu), Clody Bertola (mama Bertei), Gheorghe Cozorici, Constantin Rautchi, Ion Besoiu, iar la vioara a cantat maestrul Stefan Ruha. Pentru Vlad Radescu a fost rolul care i-a marcat toata cariera, iar lumea si-l aminteste ca fiind Ciprian Porumbescu, asa cum Andi Herescu a ramas mereu Cotiso din Dacii, Radu Boruzescuu fiind din Ultima noapte de dragoste, intatia noapte de razboi, sau Serban Cantacuzino a fost mereu Andrei Savin din Strainul. Cred ca si cei din Targu Mures si-l amintesc pe Vlad Radescu, mai mult pentru rolul din film si mai putin ca director al Nationaluli din Tg. Mures.

   Vezi, corupatoareo, iar imi zgandaresti amintirile si ma va certa lumea. Dar eu sunt de vina ca nu ma pot abtine de la depanat amintiri.

   Numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Mitica49
[26.11.17 14:56:03]
» mesaj pers

   @liviu49: Mulțumesc pentru aprecieri și vot! Constat, cu plăcere, că ai un sac plin cu amintiri și că, ceea ce este mai important, nu le-ai uitat aducându-ți aminte de ele atunci când trebuie. Felicitări și mulțumesc pentru comentariu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[38] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] Mioare pe pajiștile verzi -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919226">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919226"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919226">Şterge vot</a></div><span id="v9919226" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919226)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919226Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919226MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Mioare pe pajiștile verzi
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2017] Pe drum spre ținta noastră. În față pădurea -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919228">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919228"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919228">Şterge vot</a></div><span id="v9919228" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919228)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919228Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919228MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] Pe drum spre ținta noastră. În față pădurea
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] Urarea de bun venit la intrarea în localitate -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919231">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919231"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919231">Şterge vot</a></div><span id="v9919231" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919231)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919231Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919231MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] Urarea de bun venit la intrarea în localitate
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2017] La intrare în curtea Casei Memoriale -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919232">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919232"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919232">Şterge vot</a></div><span id="v9919232" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919232)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919232Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919232MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] La intrare în curtea Casei Memoriale
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2017] Casa Memorială Ciprian Porumbescu -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919234">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919234"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919234">Şterge vot</a></div><span id="v9919234" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919234)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919234Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919234MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] Casa Memorială Ciprian Porumbescu
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2017] Bustul compozitorului -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919235">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919235"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919235">Şterge vot</a></div><span id="v9919235" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919235)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919235Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919235MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] Bustul compozitorului
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] O însemnare a muzicianului în care-și arată dorul de casa și țara sa -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919237">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919237"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919237">Şterge vot</a></div><span id="v9919237" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919237)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919237Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919237MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] O însemnare a muzicianului în care-și arată dorul de casa și țara sa
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2017] Chioșcul și fântâna din curte -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919239">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919239"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919239">Şterge vot</a></div><span id="v9919239" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919239)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919239Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919239MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2017] Chioșcul și fântâna din curte
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2017] Un cireș cu fructe în pârg -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919240">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919240"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919240">Şterge vot</a></div><span id="v9919240" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919240)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919240Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919240MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] Un cireș cu fructe în pârg
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2017] Pinul secular -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919241">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919241"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919241">Şterge vot</a></div><span id="v9919241" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919241)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919241Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919241MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2017] Pinul secular
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [JUN-2017] Locurile de veci ale familiei Porumbescu -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919243">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919243"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919243">Şterge vot</a></div><span id="v9919243" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919243)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919243Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919243MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2017] Locurile de veci ale familiei Porumbescu
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2017] Locul de veci al compozitorului -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919245">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919245"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919245">Şterge vot</a></div><span id="v9919245" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919245)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919245Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919245MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2017] Locul de veci al compozitorului
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2017] “Iar cînd fraților m-oi duce<p> De la voi ș-o fi să mor<p> Pe mormânt atunci să-mi puneți <p> Mândrul nostru tricolor. ” -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919246">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919246"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919246">Şterge vot</a></div><span id="v9919246" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919246)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919246Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919246MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2017] “Iar cînd fraților m-oi duce

De la voi ș-o fi să mor

Pe mormânt atunci să-mi puneți

Mândrul nostru tricolor. ”

foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2017] Fotografia lui Ciprian Porumbescu și tricolorul de pe cruce -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919249">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919249"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919249">Şterge vot</a></div><span id="v9919249" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919249)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919249Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919249MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2017] Fotografia lui Ciprian Porumbescu și tricolorul de pe cruce
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2017] Troiță și locul de veci al profesorului de pian Carol Miculi -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919250">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919250"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919250">Şterge vot</a></div><span id="v9919250" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919250)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919250Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919250MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2017] Troiță și locul de veci al profesorului de pian Carol Miculi
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2017] Clădirea Muzeului Ciprian Porumbescu -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919252">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919252"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919252">Şterge vot</a></div><span id="v9919252" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919252)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919252Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919252MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2017] Clădirea Muzeului Ciprian Porumbescu
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2017] Statuia compozitorului din curtea muzeului -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919254">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919254"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919254">Şterge vot</a></div><span id="v9919254" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919254)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919254Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919254MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2017] Statuia compozitorului din curtea muzeului
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2017] Placa comemorativă la intrarea în muzeu -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919256">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919256"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919256">Şterge vot</a></div><span id="v9919256" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919256)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919256Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919256MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2017] Placa comemorativă la intrarea în muzeu
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2017] Cântecul tricolorului -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919257">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919257"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919257">Şterge vot</a></div><span id="v9919257" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919257)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919257Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919257MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2017] Cântecul tricolorului
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2017] Pianul lui Ciprian Porumbescu și tablourile lui Ciprian și ale Berthei -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919259">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919259"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919259">Şterge vot</a></div><span id="v9919259" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919259)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919259Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919259MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2017] Pianul lui Ciprian Porumbescu și tablourile lui Ciprian și ale Berthei
foto Mitica49 [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2017] Pianul original al compozitorului Ciprian Porumbescu -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919260">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919260"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919260">Şterge vot</a></div><span id="v9919260" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919260)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919260Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919260MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2017] Pianul original al compozitorului Ciprian Porumbescu
foto Mitica49 [08.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2017] Materiale documentare despre viața artistului -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919263">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919263"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919263">Şterge vot</a></div><span id="v9919263" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919263)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919263Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919263MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2017] Materiale documentare despre viața artistului
foto Mitica49 [08.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2017] Albumul votiv dăruit Berthei Gorgon (în centru) și alte materiale documentare -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919265">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919265"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919265">Şterge vot</a></div><span id="v9919265" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919265)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919265Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919265MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2017] Albumul votiv dăruit Berthei Gorgon (în centru) și alte materiale documentare
foto Mitica49 [08.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUN-2017] Sală de muzică sec. 19 -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919267">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919267"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919267">Şterge vot</a></div><span id="v9919267" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919267)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919267Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919267MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUN-2017] Sală de muzică sec. 19
foto Mitica49 [08.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUN-2017] Recuzită la filmul lui Gheorghe Vitanidis “Ciprian Porumbescu”și pianul ce a aparținut prof. Leca Morariu -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919270">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919270"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919270">Şterge vot</a></div><span id="v9919270" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919270)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919270Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919270MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUN-2017] Recuzită la filmul lui Gheorghe Vitanidis “Ciprian Porumbescu”și pianul ce a aparținut prof. Leca Morariu
foto Mitica49 [08.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUN-2017] Scrisori de iubire ale celor doi îndrăgostiți -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919273">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919273"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919273">Şterge vot</a></div><span id="v9919273" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919273)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919273Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919273MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUN-2017] Scrisori de iubire ale celor doi îndrăgostiți
foto Mitica49 [08.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUN-2017] Partitura operetei “Lăsați-mă să cânt” de Gherase Dendrino -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919274">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919274"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919274">Şterge vot</a></div><span id="v9919274" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919274)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919274Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919274MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUN-2017] Partitura operetei “Lăsați-mă să cânt” de Gherase Dendrino
foto Mitica49 [08.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JUN-2017] Alte materiale documentare și o expoziție de pictură -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919275">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919275"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919275">Şterge vot</a></div><span id="v9919275" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919275)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919275Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919275MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JUN-2017] Alte materiale documentare și o expoziție de pictură
foto Mitica49 [08.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [JUN-2017] Pictură reprezentându-l pe Ciprian Porumbescu -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919276">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919276"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919276">Şterge vot</a></div><span id="v9919276" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919276)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919276Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919276MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JUN-2017] Pictură reprezentându-l pe Ciprian Porumbescu
foto Mitica49 [08.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [JUN-2017] Tabloul semnat de D. Loghin, intitulat «Cântând “Doina ” pe malul mării». -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919277">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919277"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919277">Şterge vot</a></div><span id="v9919277" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919277)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919277Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919277MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [JUN-2017] Tabloul semnat de D. Loghin, intitulat «Cântând “Doina ” pe malul mării».
foto Mitica49 [08.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [JUN-2017] Husa viorii și bagheta de dirijor -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919278">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919278"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919278">Şterge vot</a></div><span id="v9919278" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919278)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919278Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919278MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [JUN-2017] Husa viorii și bagheta de dirijor
foto Mitica49 [08.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [JUN-2017] Partituri ale cântecelor -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919279">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919279"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919279">Şterge vot</a></div><span id="v9919279" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919279)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919279Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919279MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [JUN-2017] Partituri ale cântecelor
foto Mitica49 [08.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [JUN-2017] Partitura Cântecului gintei latine -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919280">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919280"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919280">Şterge vot</a></div><span id="v9919280" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919280)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919280Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919280MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [JUN-2017] Partitura Cântecului gintei latine
foto Mitica49 [08.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [JUN-2017] Cântecul tricolorului -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919281">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919281"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919281">Şterge vot</a></div><span id="v9919281" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919281)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919281Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919281MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [JUN-2017] Cântecul tricolorului
foto Mitica49 [08.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [JUN-2017] Afișe ale concertelor cu piesele lui Ciprian Porumbescu -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919282">Şterge vot</a></div><span id="v9919282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [JUN-2017] Afișe ale concertelor cu piesele lui Ciprian Porumbescu
foto Mitica49 [08.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [JUN-2017] Alte materiale documentare -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919283">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919283"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919283">Şterge vot</a></div><span id="v9919283" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919283)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919283Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919283MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [JUN-2017] Alte materiale documentare
foto Mitica49 [08.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [JUN-2017] Familia de berze ne urează drum bun! -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919284">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919284"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919284">Şterge vot</a></div><span id="v9919284" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919284)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919284Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919284MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [JUN-2017] Familia de berze ne urează drum bun!
foto Mitica49 [08.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [JUN-2017] Biografia compozitorului Ciprian Porumbescu -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919285">Şterge vot</a></div><span id="v9919285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [JUN-2017] Biografia compozitorului Ciprian Porumbescu
foto Mitica49 [08.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[38] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.182972192764 sec