79274 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Geoagiu Băi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.07.2017
DE
Avatar Dana2008
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Tîrgu Mureş
înscris/ă în 15.06.12
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 3 zile
TIP: COLEGI

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.83
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Băile termale romane - Germisara; Ștrandul Băile Daco-Romane; Grota Haiducilor din Geoagiu-Băi


Urmare de aici

În micuța, cocheta și curata stațiune balneoclimaterică Geoagiu-Băi, am vizitat pe lângă Cascada Clocota (vezi impresii), și obiectivele specificate în titlul articolului care sunt ușor de reperat, fiind amplasate în centrul stațiunii iar Grota Haiducilor la o mică distanță de acestea.

1. Băile termale Germisara cunoscute sub denumirea Thermae Germisara datează încă din antichitate, de pe vremea romanilor, au o vechime mai mare de 2000 ani.

Denumirea Germisara a fost dată de daci și provine de la "germ" care înseamnă cald, fierbinte și "sara" care semnifică, apă.

Când legiunile romane s-au stabilit în această zonă, au păstrat această denumire. "Mărturiile materiale datează de cel puțin 2000 de ani. Vestigiile arheologice demonstreaza faptul că apele termale... i-au avut ca beneficiari atât pe daci cât și pe romani, valoarea tămăduitoare și curativă a băilor termale fiind perpetuată până în zilele noastre. " (Sursa: epochtimes-romania.com/ne ... misara---180150).

Germisara devine Geoagiu prin secolul XIV.

Potrivit declarațiilor unui martor Nicolae Lazăr, care a asistat la lucrările de descoperire și captare de noi izvoare de apă termală în perioada 1987-1988, bolta mamelonului unde se găsea un izvor termal ce urma a fi captat, s-a prăbușit. De sub dărâmături au apărut bani din bronz și argint, ceramică, obiecte din aur, o statuetă a zeiței Diana, etc. Din cupa excavatorului care scotea pământul din grota formată au început să cadă mulți bani iar copiii au început să se bată cu aceste monezi, necunoscand valoarea lor istorică. Până la imprejmuirea zonei și apariția organelor competente, localnicii și muncitorii și-au însușit o parte din obiectele descoperite.

Dedesubtul dambului au fost descoperite băi termale cu bazine săpate în rocă, rețele de canale, conducte din teracotă, scocuri din lemn, altare dedicate zeițelor Diana, Higia și Nymphae.

Mamelonul de travertin și tuf calcaros se păstrează în aceeași formă, într-un promontoriu circular cu diametrul de 90-95m. și o adâncime de aproximativ 20 m.

În prezent, putem vizita gratuit acest vestigiu care se află în centrul stațiunii, pe un dâmb împrejmuit cu sârmă.

Avem două variante de a contempla Băile romane Germisara: urcând dealul și descoperind de la înălțime panorama deosebită a Băilor termale romane sau înconjurând dâmbul pe la baza acestuia. Varianta cu înconjurarea și pătrunderea în incinta Băilor este interesantă, mai ales că trebuie la un moment dat să te strecori pe o cărare strâmtă și să pătrunzi printr-o fantă îngustă și joasă formată între două stânci de travertin. Mie mi s-a părut interesant și emoționant să mă aflu într-un loc atât de încărcat de istorie. Am făcut același gesturi ca la Cascada Clocota, am gustat apa și am verificat cu mâna temperatura apei, care era călduță.

Apele minerale mezotermale și termale care alimentează Băile au fost folosite de-a lungul timpului pentru efectele lor terapeutice. Aici se pot trata afecțiuni ale aparatului locomotor (reumatism, nevralgii), afecțiuni ginecologice, boli de nutriție și metabolice, afecțiuni dermatologice, hepatită, colicistica cronică.

Interesantele și valoroasele descoperiri de la Băile Germisara, cu ruinele construcțiilor antice situate pe dâmb vă invită să treceți într-o plimbare pe acolo.

2. Ștrandul Băile Daco-Romane este situat vis-a-vis de Băile romane Germisara.

Ștrandul este amenajat frumos, cu mochetă albastră în jurul piscinelor iar pădurea verde care se observă din incinta ștrandului creează o senzație de relaxare.

În ștrandul Băile Daco-Romane în anul 1935 când se săpa pe locul acutualului bazin mic, au fost dezgropate statui reprezentându-i pe Esculap și Egeea. Tot în perimetrul ștrandului au fost descoperite șapte plăcuțe votive din aur, monede, statui și un templu închinat Nymphaelor.

Mi-am cerut voie să intru în ștrand să văd cum arată, în ideea că seara voi participa la petrecerea care se va desfășura la piscina acoperită. Mi-a fost permisă intrarea fără bilet, că doar nu făceam baie, doar mă informam.

În prima parte a ștrandului, se intră într-o sală de mari dimensiuni cu restaurant cu autoservire de tip fast-food și o pizzerie. Aici este amenajat și un spațiu de joacă pentru copii. Am traversat-o în grabă și am ajuns la balonul presostatic care se afla chiar în față.

Pe jos, înaintea balonului pe o mochetă albastră este amplasată o frumoasă fântână arteziană cu o stâncă decorativă. Tot în fața balonului sunt asezate mai multe bănci și mese din lemn cu umbrele. Am intrat în balon, bazinul este destul de mare ca suprafață, are o adâncime de 1,6m., apa din bazin este termală, aerul din interior era cald.

Afară am văzut trei piscine cu apă termală, de dimensiuni diferite: un bazin cu adâncimea de la 1,6m. la 3,8m., bazinul olimpic cu adâncimea de 2,4m. și un bazin pentru copii cu adâncimea de 50 cm. Temperatura apei din bazine este în jur de 32°C. În ștrand se fac impachetari și bai cu namol de truba.

În jurul piscinelor erau foarte multe șezlonguri și umbrele de soare, am înțeles că sunt 800 de bucăți și nu se plătește taxă pentru utilizarea lor. Senzația este de înghesuială, fără spațiu între șezlonguri, care în sezon se suplimentează!

Ștrandul dispune ce 130 de cabine de schimb.

Taxele pentru intrarea în ștrand sunt: -15 lei pentru copii și pensionari; - 20 lei pentru adulți

Ca noutate, din acest an, turiștii cazați în stațiune beneficiază de un număr de 7.000 de bilete ce acces în ștrand la tariful de 13 lei în loc de 20 lei.

Un pupitru pentru Dj era amenajat în dreptul piscinei principale.

La bazinul mare vă puteți bucura de salturi de la înălțime de pe cele două trambuline amplasate la înălțimi diferite.

Cu toate că eram atrasă să particip la Pool-party (am văzut așa ceva numai în filme) care se organiza în balonul presostatic din incinta ștrandului cu ocazia zilei de 1 mai, de la ora 22, condițiile de participare nu au fost îndeplinite de această dată. Pe lângă copiii care trebuiau culcați, a venit o ploaie torențială care a durat toată noaptea.

3. Grota haiducilor După traversarea parcului stațiunii și urcând pe cărarea în dreapta căreia curge râul Clocota, ajungeti la Grota Haiducilor. Grota este o intrare în cavitatea unei stânci, neamenajata, despre care se povestește într-o legendă interbelică că ar fi fost folosită de către haiduci pentru îngroparea unei comori. Nu este nimic spactaculos, nu trebuie să vă așteptați să vedeți mare lucru, cea mai frumoasă parte din vizită este drumul spre Grotă. Trebuie să aveți grijă la încălțăminte pentru că panta care trebuie să o urcați este destul de mare și sunt multe pietre.

Cam atât am vizitat din stațiunea Geoagiu -Băi, mai sunt și alte obiective dar timpul alocat acestei locații ne-a permis sa vedem doar atât.

Vă recomand să vizualizați fotografiile pe care le atașez articolului și dacă vă stârnesc interesul, să mergeti să le vedeți cu proprii ochi.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Dana2008 in 17.07.2017 07:09:03

Validat / Publicat: 17.07.17 09:22:58


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 5126


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32150 PMA (din 34 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- sunflower
[17.07.17 12:46:41]
» mesaj pers

   E o zona superbă, merită valorizată si promovată!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[17.07.17 13:53:33]
» mesaj pers

   @sunflower: Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[18.07.17 07:15:23]
» mesaj pers

   @Dana2008:

   Convingatoare poze si articol, felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[18.07.17 09:37:10]
» mesaj pers

   @elviramvio: Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

   Păcat că Băile termale romane Germisara nu sunt puse în valoare așa cum ar trebui. Nu sunt informații detaliate despre istoria locului, despre care am citit multe lucruri interesante, care ar trebui să atragă atenția turiștilor care trec prin zonă și nu știu ce văd.

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster
[18.07.17 10:33:27]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[18.07.17 14:51:26]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc frumos! Sunt onorată și bucuroasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[20.07.17 08:37:55]
» mesaj pers

   @Dana2008: O adevarata tentatie. Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[22.07.17 15:59:59]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!

   😚

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[30] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2017] Băile termale Germisara, vedere de pe damb -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876673">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876673"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876673">Şterge vot</a></div><span id="v9876673" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876673)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876673Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876673MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2017] Băile termale Germisara, vedere de pe damb
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876675">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876675"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876675">Şterge vot</a></div><span id="v9876675" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876675)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876675Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876675MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876676">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876676"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876676">Şterge vot</a></div><span id="v9876676" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876676)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876676Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876676MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [MAY-2017] Băile termale Germisara -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876677">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876677"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876677">Şterge vot</a></div><span id="v9876677" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876677)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876677Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876677MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2017] Băile termale Germisara
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2017] Băile termale Germisara -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876678">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876678"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876678">Şterge vot</a></div><span id="v9876678" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876678)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876678Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876678MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2017] Băile termale Germisara
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876679">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876679"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876679">Şterge vot</a></div><span id="v9876679" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876679)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876679Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876679MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876680">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876680"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876680">Şterge vot</a></div><span id="v9876680" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876680)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876680Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876680MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara, drumul stramt si intrarea in Bai -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876681">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876681"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876681">Şterge vot</a></div><span id="v9876681" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876681)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876681Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876681MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara, drumul stramt si intrarea in Bai
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara, intrarea in Bai -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876682">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876682"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876682">Şterge vot</a></div><span id="v9876682" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876682)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876682Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876682MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara, intrarea in Bai
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara, intrarea in Bai -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876683">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876683"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876683">Şterge vot</a></div><span id="v9876683" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876683)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876683Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876683MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara, intrarea in Bai
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara, intrarea in incinta Bailor -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876684">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876684"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876684">Şterge vot</a></div><span id="v9876684" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876684)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876684Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876684MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara, intrarea in incinta Bailor
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876685">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876685"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876685">Şterge vot</a></div><span id="v9876685" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876685)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876685Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876685MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara, drum de acces -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876686">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876686"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876686">Şterge vot</a></div><span id="v9876686" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876686)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876686Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876686MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2017] Băile termale romane - Germisara, drum de acces
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2017] Ștrandul Băile Daco-Romane -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876687">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876687"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876687">Şterge vot</a></div><span id="v9876687" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876687)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876687Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876687MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2017] Ștrandul Băile Daco-Romane
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2017] Ștrandul Băile Daco-Romane -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876688">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876688"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876688">Şterge vot</a></div><span id="v9876688" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876688)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876688Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876688MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2017] Ștrandul Băile Daco-Romane
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2017] Ștrandul Băile Daco-Romane -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876689">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876689"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876689">Şterge vot</a></div><span id="v9876689" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876689)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876689Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876689MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2017] Ștrandul Băile Daco-Romane
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2017] Ștrandul Băile Daco-Romane -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876690">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876690"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876690">Şterge vot</a></div><span id="v9876690" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876690)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876690Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876690MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2017] Ștrandul Băile Daco-Romane
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2017] Ștrandul Băile Daco-Romane -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876691">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876691"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876691">Şterge vot</a></div><span id="v9876691" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876691)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876691Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876691MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2017] Ștrandul Băile Daco-Romane
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2017] Drumul in panta, cu pietris spre Grota haiducilor, insotit de raul Clocota -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876692">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876692"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876692">Şterge vot</a></div><span id="v9876692" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876692)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876692Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876692MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2017] Drumul in panta, cu pietris spre Grota haiducilor, insotit de raul Clocota
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2017] Grota haiducilor -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876693">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876693"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876693">Şterge vot</a></div><span id="v9876693" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876693)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876693Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876693MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2017] Grota haiducilor
foto Dana2008 [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [MAY-2017] Grota haiducilor -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876694">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876694"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876694">Şterge vot</a></div><span id="v9876694" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876694)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876694Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876694MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2017] Grota haiducilor
foto Dana2008 [17.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[30] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.196231842041 sec