80022 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Bisericile Galațiului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.08.2017
DE
Avatar Crazy_Mouse
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Sărat
înscris/ă în 09.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 7 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Biserica fortificată 'Maica Precista' - un simbol al oraşului Galaţi


Urmare de aici

Anul acesta am ajuns de două ori la Galaţi. Prima dată a fost o vizită scurtă, în care nu am prea avut timp să descoperim frumuseţile acestui oraş. A doua noastră plimbare acolo a fost ceva mai lungă, astfel că ne-am propus să vizităm câteva locuri interesante ale oraşului mângâiat de apele Dunării. Printre ţintele noastre se afla Biserica fortificată „Maica Precista” (lăcaş de cult având hramul „Adormirea Maicii Domnului”) despre care citisem unele informaţii înainte de a merge să o vedem.

Am aflat despre biserica aceasta că ar fi cel mai vechi lăcaş de cult din oraş, obiectivul fiind încris pe lista „monumentelor istorice” din Galaţi. Biserica a fost ctitorită în timpul domniei lui Vasile Lupu, în perioada 1643-1647, piatra de temelie fiind aşezată de trei negustori: fraţii Dia şi Şerbu Coman din Brăila, respectiv Constantin Teodor din Galaţi. La ridicarea lăcaşului de cult s-a utilizat material de construcţie provenind de la un castru roman aflat la marginea oraşului. De-a lungul anilor, biserica a trecut prin momente dificile, reuşind de fiecare dată „să renască din propria-i cenuşă”. De exemplu, în anul 1821, turcii au dat foc bisericii, aceasta fiind refăcută în perioada 1829-1858.

„Începând cu data de 1 iunie 1991 s-au efectuat lucrări de consolidare şi renovare, s-a făcut pictură nouă în tehnica frescă de pictorii Dimitrie Bănică şi Gheorghe Bondoc şi s-a dotat cu toate cele necesare cultului (...) S-a sfinţit sfântul lăcaş la data de 30 noiembrie 1994 de către P. S. Episcop Casian Crăciun. ” (Aceste câteva informaţii referitoare la ultimele ample lucrări de renovare le-am extras dintr-o pisanie interioară a bisericii)

Poziţionare – Biserica fortificată „Maica Precista” se află în vecinătatea falezei oraşului, la intersecţia Bulevardului Marea Unire cu Strada Traian (adresa exactă este Strada Traian, numărul 1). Alte puncte de reper în zonă sunt Parcul „La Elice”, dar şi Hotelul Vega. Există o poartă prin care s-ar putea intra în curtea bisericii peste drum de zona „La Elice”, însă era închisă atunci când am fost noi acolo. Am ocolit curtea lăcaşului de cult pe Strada Roşiori şi am ajuns în câteva minute la intrarea de pe Strada Melodiei.

Chiar dacă silueta bisericii se putea observa parţial de pe faleză, lăcaşul de cult ne-a impresionat atunci când am ajuns în apropiere; construcţie masivă realizată din piatră şi cărămidă, biserica aceasta are ca principală particularitate faptul că turnul-clopotniţă este inclus în corpul clădirii. La o înălţime apreciabilă faţă de sol a fost realizat un balcon în forma literei L susţinut de grinzi solide, acela fiind practic un punct de strajă. Un alt element care evidenţiază rolul de refugiu şi apărare este podul fortificat aflat deasupra naosului şi altarului (podul a fost prevăzut cu metereze şi au fost realizate coridoare de strajă).

Singura turlă a bisericii este amplasată deasupra naosului şi are baza pătrată, iar acoperişul este realizat din şindrilă.

După ce ne-am plimbat preţ de câteva minute pentru a studia particularităţile exterioare ale bisericii, ne-am îndreptat către intrarea aflată în partea dreaptă a pridvorului; deasupra intrării se află pisania veche a obiectivului. Un zid solid delimitează pridvorul închis de celelalte compartimente (pronaos, naos şi altar), iar între pronaos şi naos se află piloni groşi de susţinere care formează arcade semicirculare în partea superioară. Catapeteasma aurie este o lucrare care evidenţiază talentul creatorului, dar şi migala necesară pentru a realiza o asemenea bijuterie: printre icoanele vechi apar motive religioase şi vegetale, care ar putea evidenţia comuniunea armonioasă a credincioşilor cu natura înconjurătoare.

Pe când încă ne aflam în interiorul bisericii, un grup de nuntaşi ni s-au alăturat, semn că urma să aibă loc acolo o ceremonie religioasă. Am mai admirat pentru câteva clipe frescele interioare mângâiate de lumina palidă care pătrundea prin cele câte ferestre de mici dimensiuni, am făcut vreo două fotografii şi apoi ne-am retras discret către ieşire, pentru ca cei veniţi la fericitul eveniment să nu se simtă jenaţi de prezenţa noastră acolo.

Nu am terminat totuşi vizita la Biserica „Maica Precista” în acel moment, ci ne-am mai plimbat pe aleile din curtea obiectivului. Biserica este înconjurată practic de un părculeţ unde gazonul, florile, arbuştii şi copacii înalţi creează o mică oază de umbră şi răcoare. Pe lângă gard sunt înşiruite mai multe lespezi funerare vechi, iar în spatele bisericii (lateral stânga) există un foişor – un altar exterior folosit probabil la anumite ceremonii religioase pe perioada verii. Fântâna arteziană aflată în apropiere nu funcţiona atunci, însă cred că în zilele mai călduroase ea este pornită.

Cu privirile atrase de porumbeii care zburau în jur şi se aşezau pe aleile din apropiere, ne-am îndreptat agale spre ieşire. Petrecusem mai bine de jumătate de oră acolo şi am considerat că era momentul să plecăm. Cred că vom mai vizita şi cu altă ocazie Biserica fortificată „Maica Precista”, este un obiectiv care ne-a plăcut, un adevărat simbol al oraşului Galaţi.

Aşa cum îi stă bine oricărui obiectiv vechi şi important, despre această biserică circulă o legendă: se spune că în urmă cu aproximativ 300 de ani a fost realizat un tunel care pornea din altarul bisericii şi continua pe sub albia măreţului fluviu, ajungând până pe celălalt mal al Dunării. Această fortificaţie reprezenta o cale secretă de scăpare din faţa deselor invazii ale cotropitorilor. Din motive care rămân ascunse în negura trecutului, tunelul respectiv ar fi fost astupat la ambele capete în urmă cu circa un secol.

Acestea fiind spuse, recomand vizitarea Bisericii fortificate „Maica Precista”! Călătorii plăcute tuturor!

---
Impresii încărcate de Crazy_Mouse in 02.08.2017 13:39:59

Validat / Publicat: 02.08.17 15:04:56


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 362


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Crazy_Mouse); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  39800 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mprofeanu
[02.08.17 20:35:17]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse: Interesantă această biserică fortificată ortodoxă!

   Nu știam că există așa ceva la noi, are o formă interesantă, așa cum precizai, prin adăugarea turnului clopotniță la arhitectura ei.

   Frumoase și pozele completate de verdele crud al naturii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[03.08.17 10:09:48]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Într-adevăr, biserica are o formă mai puţin obişnuită! Ceea ce atrage şi mai mult atenţia este trecutul ei: supusă mai multor asedii, incendiată, trecută prin mai multe cutremure majore, neglijată de către comunişti şi totuşi rămânând acolo - un adevărat simbol al credinţei poporului nostru de-a lungul veacurilor! În ceea ce priveşte verdele naturii, nimeni nu se pricepe mai bine decât Zâna Primăvară să "picteze" nuanţele acelea!

   Mulţumesc pentru lectură şi ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmasterX
[12.12.17 16:20:10]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica «Bisericile Galațiului» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: O zi în Galați și împrejurimi]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:

 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2017] Am ajuns la Galaţi. Vom merge să vizităm Biserica Precista, vechi lăcaş de cult din oraşul aflat pe malul Dunării. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883946">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883946"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883946">Şterge vot</a></div><span id="v9883946" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883946)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883946Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883946MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2017] Am ajuns la Galaţi. Vom merge să vizităm Biserica Precista, vechi lăcaş de cult din oraşul aflat pe malul Dunării.
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2017] Ocolim puţin pentru a ajunge la intrarea în curtea obiectivului, respectiv la poarta de pe Strada Melodiei. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883950">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883950"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883950">Şterge vot</a></div><span id="v9883950" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883950)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883950Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883950MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2017] Ocolim puţin pentru a ajunge la intrarea în curtea obiectivului, respectiv la poarta de pe Strada Melodiei.
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2017] Aspectul de fortificaţie veche ne-a impresionat. Se observă turnul-clopotniţă realizat în corpul clădirii. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883955">Şterge vot</a></div><span id="v9883955" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883955)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883955Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883955MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2017] Aspectul de fortificaţie veche ne-a impresionat. Se observă turnul-clopotniţă realizat în corpul clădirii.
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2017] Biserica fortificată 'Precista' - vedere din lateral. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883958">Şterge vot</a></div><span id="v9883958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2017] Biserica fortificată "Precista" - vedere din lateral.
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2017] Biserica fortificată 'Precista' - La o înălţime apreciabilă faţă de sol a fost realizat un balcon în forma literei L susţinut de grinzi solide, acolo fiind un punct de strajă. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883959">Şterge vot</a></div><span id="v9883959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2017] Biserica fortificată "Precista" - La o înălţime apreciabilă faţă de sol a fost realizat un balcon în forma literei L susţinut de grinzi solide, acolo fiind un punct de strajă.
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2017] Biserica fortificată 'Precista' - în imagine se vede turnul-clopotniţă integrat în corpul clădirii. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883961">Şterge vot</a></div><span id="v9883961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2017] Biserica fortificată "Precista" - în imagine se vede turnul-clopotniţă integrat în corpul clădirii.
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2017] Biserica fortificată 'Precista' - Detalii exterioare de construcţie. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883964">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883964"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883964">Şterge vot</a></div><span id="v9883964" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883964)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883964Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883964MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2017] Biserica fortificată "Precista" - Detalii exterioare de construcţie.
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2017] Biserica fortificată 'Precista' - Pe acea uşă am intrat în pridvorul bisericii (şi apoi în celelalte compartimente - pronaos şi naos). -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883966">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883966"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883966">Şterge vot</a></div><span id="v9883966" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883966)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883966Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883966MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2017] Biserica fortificată "Precista" - Pe acea uşă am intrat în pridvorul bisericii (şi apoi în celelalte compartimente - pronaos şi naos).
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2017] Biserica fortificată 'Precista' - Detalii din pridvorul bisericii. Se observă pisania nouă a lăcaşului de cult. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883970">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883970"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883970">Şterge vot</a></div><span id="v9883970" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883970)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883970Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883970MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2017] Biserica fortificată "Precista" - Detalii din pridvorul bisericii. Se observă pisania nouă a lăcaşului de cult.
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2017] Biserica fortificată 'Precista' este un obiectiv frumos, care merită vizitat. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883972">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883972"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883972">Şterge vot</a></div><span id="v9883972" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883972)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883972Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883972MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2017] Biserica fortificată "Precista" este un obiectiv frumos, care merită vizitat.
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2017] Biserica fortificată 'Precista' - Fresce din interiorul bisericii. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883975">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883975"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883975">Şterge vot</a></div><span id="v9883975" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883975)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883975Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883975MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2017] Biserica fortificată "Precista" - Fresce din interiorul bisericii.
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2017] Biserica fortificată 'Precista' - Prin ferestrele înguste, lumina naturală pătrunde timid în interior. Se poate observa grosimea apreciabilă a zidului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883978">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883978"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883978">Şterge vot</a></div><span id="v9883978" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883978)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883978Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883978MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2017] Biserica fortificată "Precista" - Prin ferestrele înguste, lumina naturală pătrunde timid în interior. Se poate observa grosimea apreciabilă a zidului.
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2017] Biserica fortificată 'Precista' - Catapeteasma este cu adevărat 'strălucitoare', atât la propriu, cât şi la figurat. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883981">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883981"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883981">Şterge vot</a></div><span id="v9883981" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883981)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883981Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883981MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2017] Biserica fortificată "Precista" - Catapeteasma este cu adevărat "strălucitoare", atât la propriu, cât şi la figurat.
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2017] Ne-am plimbat pe aleile din curtea bisericii. În jurul lăcaşului de cult este amenajat un frumos părculeţ. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883983">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883983"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883983">Şterge vot</a></div><span id="v9883983" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883983)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883983Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883983MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2017] Ne-am plimbat pe aleile din curtea bisericii. În jurul lăcaşului de cult este amenajat un frumos părculeţ.
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2017] Foişorul adăposteşte un altar de vară. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883985">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883985"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883985">Şterge vot</a></div><span id="v9883985" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883985)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883985Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883985MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2017] Foişorul adăposteşte un altar de vară.
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2017] Fântâna arteziană din curtea bisericii nu funcţiona atunci. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883987">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883987"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883987">Şterge vot</a></div><span id="v9883987" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883987)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883987Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883987MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2017] Fântâna arteziană din curtea bisericii nu funcţiona atunci.
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2017] Pe lângă gard sunt înşiruite mai multe lespezi funerare vechi. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883990">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883990"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883990">Şterge vot</a></div><span id="v9883990" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883990)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883990Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883990MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2017] Pe lângă gard sunt înşiruite mai multe lespezi funerare vechi.
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2017] Biserica fortificată 'Precista' - porumbeii aceştia erau foarte sociabili. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883991">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883991"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883991">Şterge vot</a></div><span id="v9883991" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883991)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883991Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883991MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2017] Biserica fortificată "Precista" - porumbeii aceştia erau foarte sociabili.
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2017] Biserica fortificată 'Precista' - Am vizitat obiectivul şi ne-a plăcut! -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883993">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883993"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883993">Şterge vot</a></div><span id="v9883993" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883993)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883993Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883993MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2017] Biserica fortificată "Precista" - Am vizitat obiectivul şi ne-a plăcut!
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2017] Biserica fortificată 'Maica Precista' - un simbol al Galaţiului şi un loc învăluit în legendă! -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 02.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av883994">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv883994"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=883994">Şterge vot</a></div><span id="v9883994" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(883994)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f883994Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e883994MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2017] Biserica fortificată "Maica Precista" - un simbol al Galaţiului şi un loc învăluit în legendă!
foto Crazy_Mouse [02.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.115873098373 sec