90481 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cetatea Făgăraș

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.10.2018
DE
Avatar iulian68
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN București
înscris/ă în 13.06.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
.
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

O vizita in timp


Urmare de aici

Asa cum spuneam si intr-unul din articolele anterioare, desi nu am stat decat doua zile in minunata Tara a Fagarasului am incercat sa si vizitez cateva din cele mai frumoase obiective din aceasta zona si uite asa, pasii ne-au dus la Cetatea Fagarasului. Am gasit-o relativ usor, waze-ul functionand si de aceasta data ireprosabil, iar drumul a fost foarte liber, probabil si pentru ca a fost intr-o zi de sambata cand, dupa ce am vazut prin micutul oras, lumea era deja adunata in foarte multe locuri la poze sau la restaurante pentru a celebra la nunti si botezuri. :)

Am parcat in partea stanga dupa ce am trecut podul spre cetate. Parcarea este incapatoare in ansamblu, pentru ca se intinde si in partea dreapta si chiar pe podul de acces care este foarte lat ramanand loc suficient sa se circule atat cu auto cat si pietonal. La ora la care am ajuns noi erau destule masini parcate, doar ca cei prezenti erau in majoritate nuntasi veniti sa faca fotografii in interiorul cetatii. Frumos! Voi face o introducere scurta si concisa despre istoria acestei cetati:

Cetatea Făgăraş are o istorie de peste 600 de ani şi a fost locul balurilor organizate de doamna Stanca, cetate de apărare, dar şi închisoare. Acum este doar muzeu. Este unul dintre cele mai frumoase castele din lume, potrivit jurnalistilor de la Hopper.

Potrivit unui clasament realizat de acest sait dedicat planificarii calatoriilor, Cetatea Făgăraş reprezintă locul doi în topul celor mai frumoase castele.

Astfel, cetatea "reprezintă una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est" dupa Castelul Neuschwanstein din Germania, în stil romantic-renascentist, construit la sfârşitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau, de lângă Füssen (în sud-vestul Bavariei.

Cetatea era aproape necunoscută în urmă cu câţiva ani. S-au făcut însă investiţii şi o promovare susţinută, iar în 2016, numărul turiştilor care i-au trecut pragul a depăşit 130.000. A fost inclusă de renumitul site de turism Hopper într-un top al celor mai frumoase castele din lume, fapt care a adus la Făgăraş şi mulţi turişti străini. Are 66 de încăperi, întinse pe cinci niveluri. Turiştii pot admira arhitectura cetăţii, dar pot vedea şi temutele obiecte sau camerele de tortură.

Muzeul Valeriu Literat se afla amenajat in incinta si se mandreste cu un patrimoniu de peste 20.000 de piese si obiecte de arta din timpurile functionarii cetatii.

O mare atracţie a acesteia o reprezinta garda formată din zece străjeri (pedestraşi cum li se spunea în urmă cu câteva secole). Soldaţii poartă armuri şi vor face schimbul de gardă în fiecare sâmbătă şi duminică la ora 12.00. Costumele sunt cât se poate de autentice şi sunt copii fidele ale celor care au existat în secolul al XVII-lea. Au fost realizate după schiţele  existente la muzeul cetatii din fagaras. Din pacate, noi nu am putut vedea acest spectacol pentru ca am ajuns mult mai tarziu.

Tot acum doi ani a fost redeschisă pentru prima dată după 50 de ani sala tronului, care are mai multe încăperi şi este impresionantă.  Sala Tronului a fost amenajată aşa cum a fost ea în perioada de glorie a edificiului. Aici au fost primiţi zeci de regi şi regine din toată lumea. Au fost aduse 67 de jilţuri şi candelabre toate aparţinând stilului renascentist. Tot mobilierul a fost făcut la comandă, iar investiţia s-a ridicat la 1,3 milioane de lei, bani veniti de la bugetul local.

La Făgăraş se poate vedea acum şi temutul instrument de tortură Fecioara de Fier, o cuşcă de metal, care avea în interior un sistem cu mai multe cuţite.  În momentul în care cuşca era închisă, ţepuşele străpungeau trupul celui condamnat la moarte.  Cum scopul era ca victima să sufere cât mai mult, sistemul de ţepuşe era construit în aşa fel încât să nu ucidă instantaneu. Cuţitele străpungeau picioarele, mâinile, pieptul şi chiar ochii persoanei condamnate. Legenda spune că putea dura şi două zile până când cel rănit îşi dădea sfârşitul după chinuri groaznice. Practic, cel torturat sângera până murea.  

Timp de peste 600 de ani Cetatea Făgăraş a fost iniţial folosită pentru apărare. În secolul al XV-lea, cetatea din piatră şi cărămidă de la Făgăraş era o cetate militară, avea o incintă patrulateră, cu patru turnuri bastioane la colţuri şi un turn de avanpost, de tip barbacană, pe latura de est. Între anii 1528-1541, Ştefan Mailat, stăpânul domeniului feudal al Făgăraşului, transformă cetatea militară de apărare într-un castel senioral fortificat. Zidurile exterioare de pe latura de nord şi de sud sunt dublate, prin interior, iar în spaţiile create a fost aplicată umplutura de pământ, realizându-se astfel ziduri de 8 metri grosime.

Cetatea a devenit celebră în momentul în care a fost preluată de Mihai Viteazul. Domnitorul a donat-o soţiei sale, Doamnei Stanca, care a locuit un an la Făgăraş. Aşa a ajuns castelul să fie locaţia cea mai căutată pentru balurile Transilvaniei. A fost perioada de glorie a edificiului. La Făgăraş se ţineau patru baluri în fiecare an. La petreceri participau toţi nobilii transilvăneni, peste 1.000 de persoane. Istoricii spun că nobilii tăiau şi câte 50 de purcei pentru o petrecere de la care nu lipseau vinul roşu şi dansurile de societate. Pe lângă balurile renumite în toată Transilvania, Doamna Stanca organiza în cetate şi serate muzicale la care participau soţiile nobililor din zonă.

După moartea lui Mihai Viteazu, cetatea a devenit fortăreaţă militară, iar Doamna Stanca avea să ajungă prizonieră între zidurile ei. Cetatea Făgăraş a avut rol de apărare până în perioada comunismului când a fost transformată într-o închisoare de temut.

Între anii 1948-1960, în Cetatea Făgăraşului au fost închişi între 600 şi 1.000 de deţinuţi politic. Nu se ştie exact nici câţi au murit, fiindcă erau înmormântaţi pe ascuns, în timpul nopţii, în gropi comune sau în cimitir. Deţinuţii treceau prin cele mai crunte torturi, menite să îi macine fizic şi psihic. În interiorul cetăţii, în Turnul Temniţă, exista o carceră, extrem de îngustă, de numai 50 de centimetri, în care puşcăriaşii erau nevoiţi să stea chirciţi, în apă foarte rece care le ajungea până la genunchi.  

Din fericire, acele timpuri au trecut, iar acum totul este complet varuit, vopsit si reamenajat, vizita la acest obiectiv fiind una deosebit de placuta si captivanta.

Noi am inceput turul cetatii dupa ce am achitat biletele de intrare, in valoare de 15 lei pentru adulti. Pentru copii se platesc 7 lei. Nu se percepe vreo taxa suplimentara pentru fotografii

Dupa ce treceti de portile masive din lemn si traversati holul mare facut de o arcada pe sub zidurile cetatii veti patrunde in curtea mare, patrata a cetatii. Privind-o in ansamblu vom descoperi multe incaperi aflate la parterul acesteia, usile multora dintre ele fiind insa inchise. Probabil ca sunt doar incaperi devenite administrative. Cu ce puteam sa incepem turul, daca nu cu temnita cetatii, ca si la alte asemenea fortarete aflata in dreapta intrarii in curtea interioara. unelte de tortura, diverse instrumente si fotografii cu alte asemenea, care te infioara si te fac sa realizezi ca intotdeauna faptura umana a ramas cu niste apucaturi primitive si cu un multe idei diabolice din moment ce au inventat acele instrumente de tortura. Ca sa nu mai pomenim de sangele rece si lipsa de orice sentiment uman al celor care isi trimiteau semenii acolo si al calailor care le manevrau. Nu ne-am prelungit aceasta vizita aici pentru ca efectiv te deprimau atat incaperile de acolo cat si ceea ce adaposteau.

Am iesit si in fata noastra am vazut treptele care urcau la primul cat. In partea stanga intram intr-o incapere impartita in doua zone, pe o partea aceea de intrare in muzeul 'Valer Literat' iar cealalta destinata vanzarii de suveniruri.

Inainte de a intra in muzeu va trebui sa sa incaltati cu acele huse pentru pantofi, pentru protectia interioarelor ce urmaza a fi vizitate. Toate aceste camere care se vor perinda prin fata noastra contin o mare diversitate de obiecte, fiecare incapere avand o anumita tematica. De la tinute populare specifice zonei, la tacamuri, vase, farfurii, obiecte de podoaba si multe altele, toate sunt asezate in vitrine pentru a fi admirate in voie. Cum multi vizitatori nu erau la acea ora, am putut sa ne plimbam in voie prin toate acesle camere.

Dupa ce am iesit, urmand indicatoarele catre sala tronului am urcat la etajul urmator. Dupa ce ne-am incaltat din nou cu husele de protectie pentru pantofi, am patruns in incinta. In partea stanga am gasit o camera foarte mare, circulara cu mese si scaune puse pe margini, sala in care d-na Stanca dadea receptiile, si undeva in dreapta sala tronului, somptuoasa si frumos amenajata cu tronul in mijloc si armuri asezate din loc in loc, acolo unde cei care faceau de paza vegheau la tot ce se intampla. Am mai vizitat holurile cetatii cu diferite obiecte si steaguri ale vremii, cu poze si schite ale cetatii.

Am coborat scarile si am intrat pe sub o arcada aflata in diagonala aflata pe aceeasi parte curiosi fiind ce se ascunde acolo unde se afla o pancarta un pic mai neconforma cu conditiile in care era pastrata cetatea si pe care scria "restaurant". Am patruns intr-o sala mare cu o bolta lunga care nu parea deloc sa fie resturant. Privind cu atentie, de-o parte si de alta a acestei sali se aflau vitrine cu mii de jucarii, din timpuri trecute. Sala jucariilor, asa cum aveam sa aflam mai tarziu, adaposteste obiecte pe care in parte le-am recunoscut s fi fost din vremea comunismului, dar si altele a caror vechime nu o puteam determina.

Cred ca o mai buna semnalizare a acestui loc ar fi de bun augur, pentru ca sunt sigur ca multi din vizitatori nici nu au remarcat-o, cu toate ca este in drumul care duce catre toalete, doar ca dupa culoarul care duce catre acestea sunt cateva trepte pe care daca cobori il vei descoperi... Altfel, vazand locul gol si neatractiv, nu vei avea curiozitatea de a cobora totusi. Vitrinele cu jucarii se afla insirate in partea stanga, nevizibile din cauza zidului gros.

Dupa aceasta vizita, iesind din nou in curtea interioara a cetatii am vazut, in coltul din fata o alta firida care dadea intr-o portiune plana, cu multa iarba. Intrand, am vazut cateva obiecte sculptate aflate in portiunmea de sub zidul interior al cetatii. iar pe partea cealata am ajuns in portiunea dintre zidul evterior si cladirile propriu zise. Dupa ce am urcat o panta am ajuns pe metereze. Privind peste zid am vazut lacul care o inconjoara, si care a participat nemijlocit la supranumele acestei cetati, acela de ' cetatea care nu a fost cucerita niciodata ' In ciuda trecerii vremii, aceste ziduri desi nu mai sunt ce au fost la acea vreme, arata insa foarte bine, durabilitatea lor fiind evidenta, in ciuda trecerii atator sute de ani.

Ne-am intors la portile de intrare mult mai destinsi cu bucuria de a fi vizitat un loc plin de istorie cu vestigii care arata tuturor cum romanii, indiferent de cursul istoriei, au rezistat si au luptat pentru pastrarea identitatii nationale, pentru conservarea peste timp a culturii si obiceiurilor lor.

Va recomand sa nu ratati aceasta destinatie daca veti ajunge prin zona.

Calatorii frumoase!

---
Impresii încărcate de iulian68 in 17.10.2018 00:00:32

Validat / Publicat: 17.10.18 08:26:58


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 734


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulian68); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  41600 PMA (din 44 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dana2008
[17.10.18 10:58:05]
» mesaj pers

   @iulian68: Felicitări pentru articol și fotografii!

   Am fost și eu acolo, două zile la rând, am sute de fotografii, dar pe când să scriu un articol, apărea unul recent si am tot amânat.

   E minunat, aș sta toată ziua în Cetatea Făgăraș, lebedele sunt superbe!

   Muzeul este foarte frumos și mare, bine amenajat cu multe informații despre exponate.

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[17.10.18 11:39:03]
» mesaj pers

   @iulian68: O vizita inceputa cu temnita si terminata cu jucarii! Ce poate fi mai frumos?

   Tot ce-ai prezentat aici e foarte interesant, iar cateva dintre jucarii le-am recunoscut.

   Foatre frumoasa cetatea! Si vremea a tinut cu voi, asa ca si pozele sunt frumoase!

   Citit si votat din toata inima!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[17.10.18 11:52:57]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[17.10.18 14:54:56]
» mesaj pers

   @iulian68: Cetatea Făgăraș este, fără doar și poate, unul dintre obiectivele de referință din zona respectivă. Noi am fost acolo în 2015 și am vizitat cetatea fără a ne grăbi câtuși de puțin, așa că îmi amintesc obiectivul de parcă l-aș fi văzut ieri. Cei care ajung în zonă și au timp/doresc să mai vadă ceva interesant, pot alege să se deplaseze câțiva kilometri pe un drum de țară prăfuit (cam 10 kilometri) către localitatea Șona. Acolo, în apropierea acelui sat, se află 8 movile interesante, destul de înalte. În jurul acestora s-au țesut mai multe legende, iar despre câteva am amintit și eu în acest articol. Movilele de la Șona le-am vizitat în iulie 2017.

   Referitor la articolul tău, mi-a plăcut mult cum ai prezentat Cetatea Făgăraș. Mă bucur că mi-ai reamintit de acest frumos obiectiv! Fotografiile sunt și ele foarte reușite! Bravo!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- iulian68
[17.10.18 19:23:32]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse: multumesc dragul meu coleg, trebuie insă să știi că inainte de a scrie articolul, l-am citit de două ori și pe al tău iar opinia mea este ca e cel mai concludent pentru această destinație! Felicitări si tie! Sincer!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulian68
[17.10.18 19:27:53]
» mesaj pers

   @Dana2008: multumesc, lebedele au fost o surpriza oentru mine, nu ma așteptam să le gasesc acolo! 😊 Mi-a placut mult ceyatea mai akes ca a fost aproape doar a noastră. Mai am nisye pize făcute cu aparatul dar până voi ajunge să le descarc... (cardul s-a virusat de la unul din laptopuri, pe ele le-am curatat, mai este el)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulian68
[17.10.18 19:32:45]
» mesaj pers

   @Zoazore: sarut mana mult, daca vei avea drum sa mergi acolo. De jucarii ce sa spun, am peste 25 de poze cu vitrinele dar m-am gandit ca e orea mult... 😊

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[17.10.18 19:34:58]
» mesaj pers

   @iulian68:

   Mi-a plăcut articolul tău, mai ales că am vizitat şi eu Cetatea Făgăraşului după tine în prima sâmbătă din octombrie.

O mare atracţie a acesteia o reprezinta garda formată din zece străjeri (pedestraşi cum li se spunea în urmă cu câteva secole). Soldaţii poartă armuri şi vor face schimbul de gardă în fiecare sâmbătă şi duminică la ora 12.00.

   Probabil că trecuseră la programul de iarnă :D, pentru că la data vizitei mele, acum în octombrie, schimbul de gardă s-a făcut la ora 11.00.

   Oricum ceremonialul a fost unul interesant, iar după acesta am putut face poze cu străjerii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- iulian68
[17.10.18 20:30:37]
» mesaj pers

   @nicole33: Sărut mâna, mulțumesc pentru aprecieri, nici eu in august nu am vazut soldatii, doar pe cei de la "security"! 😊 Doar ca am ajuns, cred pe la 13... asa că nu pot să ii condamn ca nu m-au așteptat😊

    Am vrut si noi sa va revedem, mai ales ca iti sunt dator cu o prajitura/bere/ țuică... 🤣 Daca nu lucra Nina in acel week end nu ați fi scăpat de noi! Mulțumesc pentru vizită! 😋

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[17.10.18 20:33:36]
» mesaj pers

   @iulian68:

Astfel, cetatea "reprezintă una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est" dupa Castelul Neuschwanstein din Germania, în stil romantic-renascentist, construit la sfârşitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau, de lângă Füssen (în sud-vestul Bavariei.
cred ca saptamana viitoare ii vine randul si acestui loc sa il povestesc, dar mai mandra sunt de Cetatea mea Fagaras. Ai povestit frumos si ai ilustrat la fel astfel incat a fost o placere sa ma plimb si eu pe aici.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- iulian68
[17.10.18 21:22:46]
» mesaj pers

   @mishu: sarut mâna Mishu, multumesc pt aprecieri! Asa te citesc eu pe tine, cu cea mai mare plăcere! 😊

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[18.10.18 02:04:12]
» mesaj pers

   Noi am vizitat cetatea in 2013 singuri si apoi in 2014 cu nepotii. Era inca in santierul de restaurare si nu se organizase nici garda, nici sala cu jucarii care le-ar fi placut copiilor. In schimb era inconjurata de bazare de turcisme si la poarta de intrare erau benere mari cu reclama la berea Ciuc. Totusi i-am remarcat potentialul asa ca ma bucur ca ti-am citit reviewul. Am mancat f. bine peste drum la Lacul Cetatii la un domn cu care ne imprietenisem si care i-a adus personal din oras lui Rila bere fara alcool.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- iulian68
[18.10.18 02:19:13]
» mesaj pers

   @Michi: Mama Michi, acum cetatea arata foarte bine iar chioscurile de care spui au disparut cu exceptia a trei, patru care se aflau in partea dreapta a intrarii având la vânzare niste artizanate si altele asemenea. In orice caz merita revazută in momentul de fata. Multumesc mamă Michi pentru ecou si vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[19.10.18 00:10:43]
» mesaj pers

   E de bine ce citesc mai sus. În anii 90 cetatea era semi-ruinată, funcționa în ea un restaurant. Am impresia că prin anii 70 - 80 fusese și hotel. Plus un muzeu etnografic. Toate astea în cîteva săli renovate. În rest, zidurile și împrejurimile erau într-o stare mult sălbăticită. Șanțul cu apă era aproape invizibil, năpădit de sălcii, iar vegetația îngreuna și vederea cetății. Practic dădeai o tură în jurul ei ca în jurul unui simplu parc, printre copaci mai prindeai cu privirea o bucată de zid. Și asta dacă știai să te abați de la traseul șoselei naționale.

   Restaurantul funcționa și acu vreo 12 ani, cînd am mai trecut pe acolo, și cînd începuseră timid niște lucrări de restaurare. Chiar am mîncat acolo pe 31 decembrie la prînz, cînd se pregăteau de revelion. Pe data și la ora aia găsești greu localuri deschise. Cîrciuma era în sala boltită din poza 6, de unde rezultă că azi nu mai există. A rămas pesemne numai pancarta de care povestești, probabil din neatenție.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- iulian68
[19.10.18 03:47:49]
» mesaj pers

   @abancor: multumesc pt vizita! Restaurantul de care spuneai, cred ca a fost transformat in sala jucariilor... Daca a fost acolo unde a ramas pancarta. Cetatea este ada cum am spus, vizitabila si renovata. Ar trebui sa repeti vizita acolo! 🤣

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2018] Pe zidurile din spatele cetatii. -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021270">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021270"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021270">Şterge vot</a></div><span id="v91021270" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021270)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021270Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021270MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2018] Pe zidurile din spatele cetatii.
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2018] -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021271">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021271"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021271">Şterge vot</a></div><span id="v91021271" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021271)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021271Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021271MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2018]
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [AUG-2018] Una din caile de acces din curtea interioara in cea exterioara. -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021272">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021272"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021272">Şterge vot</a></div><span id="v91021272" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021272)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021272Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021272MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2018] Una din caile de acces din curtea interioara in cea exterioara.
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2018] In ciuda trecerii vremii, zidurile inca rezista. -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021273">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021273"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021273">Şterge vot</a></div><span id="v91021273" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021273)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021273Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021273MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2018] In ciuda trecerii vremii, zidurile inca rezista.
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2018] Printre crenelurile de tragere. -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021274">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021274"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021274">Şterge vot</a></div><span id="v91021274" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021274)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021274Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021274MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2018] Printre crenelurile de tragere.
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2018] Sala jucariilor. -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021275">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021275"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021275">Şterge vot</a></div><span id="v91021275" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021275)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021275Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021275MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2018] Sala jucariilor.
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2018] Una din vitrinele ce adapostesc sute de jucarii/ -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021276">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021276"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021276">Şterge vot</a></div><span id="v91021276" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021276)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021276Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021276MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2018] Una din vitrinele ce adapostesc sute de jucarii/
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2018] O alta. -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021277">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021277"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021277">Şterge vot</a></div><span id="v91021277" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021277)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021277Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021277MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2018] O alta.
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [AUG-2018] Asa cum spuneam, sunt zeci de vitrine ca aceasta. -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021278">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021278"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021278">Şterge vot</a></div><span id="v91021278" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021278)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021278Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021278MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2018] Asa cum spuneam, sunt zeci de vitrine ca aceasta.
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2018] Aici veti ajunge dupa ce veti fi vizitat toate incaperile muzeului. -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021279">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021279"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021279">Şterge vot</a></div><span id="v91021279" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021279)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021279Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021279MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2018] Aici veti ajunge dupa ce veti fi vizitat toate incaperile muzeului.
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2018] O vitrina cu farfurii si tacamuri din acele timpuri de glorie ale cetatii. -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021280">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021280"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021280">Şterge vot</a></div><span id="v91021280" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021280)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021280Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021280MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2018] O vitrina cu farfurii si tacamuri din acele timpuri de glorie ale cetatii.
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2018] O alta incapere cu icoane. -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021281">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021281"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021281">Şterge vot</a></div><span id="v91021281" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021281)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021281Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021281MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2018] O alta incapere cu icoane.
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2018] Pistoale -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021282">Şterge vot</a></div><span id="v91021282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2018] Pistoale
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [AUG-2018] Alt fel de arme, mai primitive. -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021283">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021283"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021283">Şterge vot</a></div><span id="v91021283" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021283)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021283Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021283MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2018] Alt fel de arme, mai primitive.
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2018] Tinute populare. -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021284">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021284"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021284">Şterge vot</a></div><span id="v91021284" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021284)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021284Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021284MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2018] Tinute populare.
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2018] O incapere amenajata conform acelei perioade. -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021285">Şterge vot</a></div><span id="v91021285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2018] O incapere amenajata conform acelei perioade.
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2018] La datorie! :) -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021286">Şterge vot</a></div><span id="v91021286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2018] La datorie! :)
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [AUG-2018] O sala de sfat. -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021287">Şterge vot</a></div><span id="v91021287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2018] O sala de sfat.
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2018] Coifuri pentru soldati si... pentru cai. -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021288">Şterge vot</a></div><span id="v91021288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2018] Coifuri pentru soldati si... pentru cai.
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2018] Valeriu Literat. -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021289">Şterge vot</a></div><span id="v91021289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2018] Valeriu Literat.
foto iulian68 [17.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2018] Sali frumos amenajate in ton cu timpurile de atunci. Sunt frumoase, dar si mai frumoase ar fi vizitate de voi si privite cu ochii vostri! Nu ratati aceata destinatie! -- foto by <b>iulian68</b> [uploaded 17.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1021290">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1021290"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1021290">Şterge vot</a></div><span id="v91021290" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1021290)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1021290Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1021290MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2018] Sali frumos amenajate in ton cu timpurile de atunci. Sunt frumoase, dar si mai frumoase ar fi vizitate de voi si privite cu ochii vostri! Nu ratati aceata destinatie!
foto iulian68 [17.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.127078056335 sec