ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.09.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 25.07.12
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 1 zile
colegi

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Hoinari prin canalele Deltei

TIPĂREȘTE URM de aici

Am parasit pensiunea din Vulturu dimineata, imediat dupa ce a rasarit soarele. Am pornit cu patru barci, cate patru persoane in barca pe canalul navigabil Sulina spre Crisan. Am intrat pe niste canale si apoi pe Dunarea veche pana la Mila 23. Am coborat putin aici si ne-am plimbat putin pe ulitele prafuite. Am mancat o placinta dobrogeana la un restaurant de pe faleza, deoarece plecand foarte dimineata nu apucasem sa mancam nimic. In zona satului Mila 23, pe celalalt mal al Dunarii vechi am vazut un card de lebede care inotau impreuna cu puii. Acestia inca nu devenisera albi ca mamele lor. Tot in acelasi loc am observat si foarte multi pescarusi. Nu stiam ca pescarusii stau si in Delta Dunarii. Dupa scurtul popas la Mila 23 am alimentat barcile la o statie de combustibili plutitoare (acolo benzina pentru ambarcatiuni e subventionata si costa in jur de 3 lei) si am pornit in continuare pe Dunarea veche. Destinaía noastra era Lacul Furtuna, locul unde cuibaresc pelicanii. La un moment dat am parasit Dunarea veche si am pornit pe niste canale spre lac. De aici a inceput frumusetea deltei. Malurile erau strajuite de multe salcii foarte mari si de stuf. La um moment dat un localnic recolta stuf pentru un acoperis probabil. In Delta Dunarii stuful este folosit la multe, la acoperisuri, garduri, magazii si multe altele. Aproape totul este facut din stuf.

Desi am strabatut intinderi mari de apa si ma asteptam sa gasesc locuri pustii, pe fiecare mal, aliniati unul dupa altul, in locuri bune stiute doar de ei, cu barci, corturi, undite, erau insiruiti multi pescari. Toti concentrati asupra unditelor. Pareau chiar suparati de trecerea noastra, pentru ca speriam pestii probabil. Pe canale datorita multor ambarcatiuni care circula, nu am vazut prea multe pasari. Am vazut cativa cormorani care parca pozau la trecerea noastra. Vegetatia era foarte bogata cu foarte multi nuferi. Din pacate perioada lor de inflorire trecuse si nu am gasit prea multi infloriti. Pe frunzele mari se odihneau multe broscute. Nu pareau speriate de venirea noastra.

In anumite locuri erau scufundate plase speciale de catre pescarii deltei, juvelnice cum le spuneau localnicii, in care se prindeau pestii, un fel de capcane din care nu mai puteau iesi. Am mers cam o ora si am ajuns pe lacul Furtuna. O intindere imensa de apa, malurile abia se zareau si foarte multa vegetatie plutitoare. Apa era foarte mica, in anumite zone abia atingea o jumatate de metru. Am redus turatia motoarelor si avansam incet catre malul celelalt. Acolo se zareau foarte multe puncte miscatoare albe. Erau pelicanii. Am facut un zoom puternic cu aparatul foto si am reusit sa-i prind in adevarata lor maretie. Barcagiul ne-a spus ca daca ne mai apropiem putin isi vor lua zborul. Si asa a fost. Stoluri imense s-au ridicat in aer. Le-am admirat si in aer, apoi am pornit din nou pe canale. Pe un luciu de apa ne-am oprit si barcagiul a scos din apa o planta care avea niste fructe carora le spunea ciulini si care aveau un miez dulce ca si banana. Am luat un fruct acasa si dupa o saptamana a devenit ca foarte tare cu niste spini mai tari decat ai unui trandafir. Am mers mai departe prin tot felul de canale inguste si in final am iesit pe un canal principal care ne-a scos in bratul Sulina. La apusul soarelui am ajuns inapoi la pensiune, flamanzi, dar bucurosi ca vazusem lucruri minunate.


[fb]
---
Trimis de IULIU ANTAL in 30.09.15 13:49:03
Validat / Publicat: 30.09.15 16:51:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #EXCURSII și CĂLĂTORII.

VIZUALIZĂRI: 2335 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (IULIU ANTAL); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14150 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster4
[30.09.15 14:14:24]
»

Frumos articol.

====

Am parasit pensiunea din Vulturu...

ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc) ]

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

nitul
[02.10.15 15:28:23]
»

Plasele pentru prins peste se numesc vintire. Este modul de pescuit al lipovenilor. Ciulinii gasiti trebuia sa-i adunati, sa-i fierbeti. Semana la gust cu potumbul fiert si este o specialitate a Deltei. Frumoase impresii.

dragos21kc
[10.05.21 16:15:43]
»

@nitul Ciulinii de Delta pot fi serviti si cruzi!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dragos21kc, nitul
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Deltă:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.040330171585083 sec
    ecranul dvs: 1 x 1