ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.10.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sannicolau Mare
ÎNSCRIS: 24.07.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Defileul Dunarii

Ilustrație video-muzicală

Ballroom Accordeon - Cafe Concert, Vals, Acordeon
TIPĂREȘTE

Cand vii de la Orsova, pe malul Dunarii, inspre Moldova Noua, mai exact intre localitatile Eselnita si Dubova, este Golful Mraconia. Si tot aici si Cazanele, zona cea mai pitoreasca pe care ne-o ofera fluviul Dunarea-Cazanele Mici si Cazanele Mari! Se mai numeste si Clisura Dunarii, dar eu nu voi folosi aceasta denumire, pentru ca nu suna pe placul meu :) !

E o zona aflata in partea de sud a Banatului, la vest limitata de raul Nera si la est de Cazanele Dunarii! Regiunea e locuita in general de romani si multi sarbi. Apoi, mai sut germani si cateva localitati de cehi! De aceea si multe localitati cu denumiri sarbesti!

Am fost pe-aici de nenumarate ori, chiar de mai multe ori pe an! Dar am tot ezitat sa va scriu! Acum ma voi povesti despre ultima oara cand am fost, in acesta vara, impreuna cu niste prieteni!

Era canicula mare. Cum am trecut de Gura Vaii, altitudinea incepe sa creasca! Muntii Almajului, sau Muntii Clisurii cum mai sunt denumiti popular ating aici 700-800 metri! Dupa o vizita prin Orsova, in minunatul oras de la Dunare, am continuat cu urcusul la Manastirea Sfanta Ana, despre care am scris deja un review.

Apoi am ajuns la Eselnita, un renumit sat de pescari, din care nu o data am cumparat peste proaspat! Cum treci de Eselnita, pregateste-te! Vei fi uimit de spatiul ingust care ramane intre muntii nostri si cei de pe partea cealalta a Dunarii, la sarbi! O plimbare prin Defileul Dunarii este o mare incantate!

Cazanele mici,

Este cea mai ingusta si mai spectaculoasa zona a Defileului Dunarii! De fapt e o zona situate intre 2 rauri ce se varsa in Dunare. Vei sti care sunt Cazanele mici, deoarece la sosea sunt indicatoare, ca si cele de intrare in localitate. Va trebui sa va pregatiti urgent aparatele de fotografiat, ca daca nu, e mare pacat!

Degeaba se mandresc austriecii cu Valea Wachau (o zona cuprinsa intre localitatile Melk si Krems, pe unde curge Dunarea), la noi natura face tot, la ei totul tine de civilizatie si de un turism dus la extreme, uneori!

E frumos. Aici Dunarea, sau Dunava, cum o numesc vecinii nostri de peste mal, e grava si tulbure si roade fara mila din stancile malurilor.

Aici e o clima blanda si vegetatie mediteraneana, am intalnit plante pe care doar in Rezervatia Cheile Nerei-Beusnita mai existau! Am auzit de la localnici ca ar fi si vipere. Dar nu am vazut decat un sarpe mare de apa, pe sosea, calcat de un sofer grabit care a trecut inaintea noastra pe acolo!

Intre cazane este Golful Mraconia-o vale deosebit de pitoreasca. Aici toti turistii pun frana brusc! La fel am facut si noi.

E un pod si pe malul dinspre munte este Bustul Regelui Decebal, sapat in piatra, ce domina cu privirea pana dincolo, departe, la sarbi, la Padurea Ogradena. Este spectaculos, un monument care te face mandru ca esti roman! Eu asa m-am simtit atunci! Este cea mai mare sculptura in piatra din Europa, realizata de Constantin Dragan.

De cate ori trec prin Lugoj, privesc cu admiratie faculatea care ii poarta cu mandrie numele! Omul acesta a fost intr-adevar mare, printre putinii romani care au vrut sa faca ceva pentru urmasi, ceva concret care dainuie. Ma bucur ca suntem contemporani cu el!

Am trecut pe aici cand statuia lui Decebal- fiului lui Scorillo, care a ocupat tronul Daciei, cand Imperiul Roman isi pusese in gand sa –si intinda granitele pana la noi la Dunare - nu era decat ceva mic, neinsemnat! Am revenit cand faceau finisarile, niste muncitori cocotati pe fata lui si legati cu franghii pareau mici ca niste furnici, privindu-i de departe! Am vazut si cand era fara nas si cand i l-au lipit din nou!

Sculptura e asezata la varsarea raului Mraconia in Dunare, pe DN 57 si este o copie fidela a chipului regelui dac si e intitulata Decebalus Rex! ! Romanii se temeau de el, stiau ca era priceput in ale razboiului, stiind sa-si aleaga prilejul sa-si atace dusmanul, dar si cand sa se retraga la timp.

E o opera de arta, are inaltimea de 55 de m si latimea de 25 si se poate vedea si de pe malul sarbesc, unde este vechiul drum roman cu parapeti si este si Trabula Traiana, acolo putandu-se observa cei doi delfini purtand un vultur spre cer.

Cazanele sunt despartite de Bazinetul Dubova.

Cazanele Mari,

La 2 km dupa ce treci podul peste Raul Mraconia, ajungi la Cazanele Mari! Sunt dominate de Ciucarul Mare. Aici este rezervatie naturala, intalnind aici paduri seculare, soiuri de pasari si plante unice in lume. Soseaua serpuieste usor, iar peisajul superb iti taie respiratia.

In drumul nostru putem zari 3 guri de pestera: Gura Pornicovei (se poate ajunge si cu barca), Pestera lui Clemente si Pestera Veterani. Sub apa lacului format aici am auzit de la localnici ca se mai gasesc inca 2 pesteri, iar intr-una dintre ele sapaturile au scos la iveala unelte din neolitic si paleolitic.

Se puteau face croaziere sau plimbari cu salupa pe Dunare. Eu mi-am dorit acest lucru, dar din pacate am amanat pentru alta data, din cauza timpului limitat si din cauza ca nu erau sufcienti turisti in acel moment care sa poata intruni nr cat cerea proprietarul salupei.

Drumul pe langa Dunare este foarte bun, refacut in proportie de 90%. Sunt cabane construite pe Clisura Dunarii, unele chiar deasupra apei! In rest, plin de corturi de pescari. Politia de frontiera te opreste frecvent sa-ti verifice actele. La Restaurantul La Ponton gasiti produse variate din peste proaspat.

Poti opri pentru cateva momente la Manastirea Mraconia, care este construita fix pe malul Dunarii, sau mai poti admira in drumul tau urmele unor cetati vech: Tricula si Drencova, tot pe malul Dunarii!

Sunt cam putine locuri de parcare amenajate, de-a lungul drumului, parerea mea. Si multi boscheti netaiati la sosea, care strica peisajul. O spun cu durere, dar acesta este adevarul. Poti cumpara si peste proaspat de la localnici, la fiecare la strada sunt afise cu ‘’Vand peste’’!

Exista un vechi sat de pescari, asa se si numea Pesacari, dar de cativa ani si-a schimbat denumirea in Coronini, de unde noi cumparam mereu peste (salau, somn si stiuca) chiar de la aceeasi familie. Pretul este cuprins intre 12 si 15 lei. Satul a fost foarte bogat, din perioada embargoului, majoritatea in anii ’90 mergeau si noaptea cu barcutele sa vanda benzina la ‘’fratii’’ nostri de peste Dunare! Aici intalnesti la tot pasul numai case noi.

Noi am circulat pe ruta Timisoara-Lugoj-Caransebes-Orsova-Moldova Noua-Oravita, Moravita-Deta-Denta si retur. Pensiuni si hoteluri sunt o multime, noi am stat cu cortul in Satul de Vacanta Mraconia, unde ne-am simtit minunat, atat noi cat si catelul, care s-a saturat in sfarsit de baie.

Dar despre asta va voi pregati informatii intr-un nou review! Pentru ca reviews-urile prea lungi nu prea sunt usor de citit. Sper ca vor fi de folos cuiva randurile mele, daca va pot ajuta cu alte informatii, o s-o fac cu multa placere.

Recomand sa includeti acest traseu in viitoarele planuri de vacanta, macar pentru cateva zile petrecute la sfarsitul saptamanii, daca nu pentru un sejur. Linistea si aerul curat de aici compun adevaratul ambient danubian!


[fb]
---
Trimis de georgiana in 11.10.10 14:16:57
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8605 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

36 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (georgiana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 In Golful Mraconia,sub primele raze timide ale diminetii.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6050 PMA (din 5 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

36 ecouri scrise, până acum

ascent
[11.10.10 14:25:25]
»

Am onoarea sa-ti dau eu primul vot pentru ca zona aceea ne-a placut si noua foarte mult!

Costi
[11.10.10 14:46:19]
»

Interesant şi cu multe date, review-ul tău, motiv pentru care şi merită votat.

Aş avea totuşi o observaţie. Spui aşa:

Omul acesta a fost intr-adevar mare, printre putinii romani care au vrut sa faca ceva pentru urmasi, ceva concret care dainuie. Ma bucur ca suntem contemporani cu el!

Eu cred că nu ar trebui să fii prea mândră, pentru că uite ce scrie aici wikipedia:

Deși simpatizant al Gărzii de Fier, Drăgan devine un colaborator semioficial al lui Ceaușescu și al regimului comunist, ca rezultat având acces la anumite documente inedite despre Ion Antonescu, documente pe care le-a folosit într-o carte în care îl pune într-o lumină favorabilă pe acesta.

După Revoluția Română din 1989 le-a dat suport financiar lui Eugen Barbu și lui Corneliu Vadim Tudor pentru a-și lansa revista România Mare. Împreună cu Vadim Tudor a fost fondatorul în 1990 al "Ligii Mareșal Ion Antonescu", mai târziu redenumită "Liga Mareșalilor", în urma schimbărilor din legislația română legate de cultul personalităților vinovate de crime împotriva umanității.

Apoi, de ce nu-ţi place cuvântul clisură?

Klisura înseamnă în sârbeşte chei

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
cc_iordachescu
[11.10.10 15:47:24]
»

Frumos review-ul tău despre această zonă care mie îmi place în mod deosebit.

Si multi boscheti netaiati la sosea,

Sincer, eu personal prefer boscheţii, cum or fi ei tăiaţi sau nu, mizeriei lăsate de domnii turişti în parcările amenajate.

Felicitări şi votul nostru!

georgianaAUTOR REVIEW
[11.10.10 15:55:34]
»

@Costi,

In primul rand iti multumesc pentru faptul ca ti-ai aplecat privirea peste review-ul meu.

Stiu ca si tu ai fost prin zona, imi amintesc ca am citit candva.

La cuvantul ''Clisura'' nu-mi place felul cum imi suna mie in ureche, stiam ce inseamna! Asta e!

Iar despre Constantin Dragan, nu ma intereseaza ce-a facut in perioada comunista nici el si nici vreunul dintre voi! Si nici dupa '90 incoace! Pur si simplu il admir pentru marea opera de arta ce ne-a lasat-o mostenire pe malul Dunarii, pe care am vazut-o cum creste sub ochii mei, lunar, cand treceam pe acolo de fiecare data! Era ca un copil... acum ii iese primul dinte, acum merge in picioare, acum e in clasa I a! Asa am vazut eu cum s-a inaltat aceasta statuie, cea mai mare sculpura in piatra din Europa.

Si, ca sa fim realisti, chiar daca el este vinovat de ceea ce scrie aici, cati ca si el n-au facut asta? Si nu ne-au lasat nimic in schimb de care sa ne bucuram cu totii? Care si-a mai investit din avere in ceva pentru semenii sai?

Macar o fi incercand sa-si spele pacatele ridicand acesta statuie mareata! Daca e cum zici tu, pentru ca eu nu am citit acolo, asa greu merge cu incarcarea pozeleor, data trecuta in 3,5 ore am reusit sa pun 34 de bucati si intre timp mi se blocheaza si nu mai pot face nimic pe pagina!

Costi
[11.10.10 16:09:56]
»

@georgiana

Ai dreptate, măcar să fi făcut toţi cei cu avere cât a făcut Iosif Constantin Drăgan. Şi apoi, despre morţi numai de bine!

Am trecut pe-acolo (pe malul sârbesc) chiar acum, la sfârşit de august, început de septembrie. De la sârbi este o privelişte formidabilă. Este acolo un refugiu la marginea drumului (care este pe coama muntelui), de unde se văd şi mănăstirea şi sculptura, cred că am pus şi nişte poze, click aici

În legătură cu pozele, ştiu că de multe ori acestea se încarcă greu. Am să postez pe forum ceva pentru uşurarea încărcării acestora.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ileanaxperta*
[11.10.10 18:00:59]
»

Georgiana, iar ne-ai dat o lectie de geografie "romantata" cu aceste randuri scrise din nou atat de frumos, de simplu si de "curgator" precum Dunarea sau Dunava, cum o denumesc vecinii de pe malul celalalt. De cate ori te citesc, ma opresc din cand in cand, inchid ochii si imi inchipui ceea ce tu scrii. Si cum imaginatia mea este bogata, nu dureaza prea mult pana sa "percutez" si sa vibrez cu randurile scrise de tine in toate review-urile tale. Ma faci sa visez frumos si nu doar pentru asta, iti multumesc din nou.

Felicitari pentru aceste impresii despre o zona de mare interes turistic pe care doresc sa o vad si eu cat mai repede. Numai bine si vacante de vis intotdeauna!!! si votul nr. 6 (ca nu mai astept sa-ti dau SB, dar vine el numaidecat).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
valimi
[11.10.10 18:16:44]
»

Clisura si Cazanele Dunarii sunt locuri pe care imi doresc din suflet sa le vad, macar o data in viata, sa vad Dunarea si altfel decat o stiu eu pe margine de Baragan.

Vot su Superbonus de la Slobozia.

recul*
[11.10.10 18:34:31]
»

@georgiana

ca de fiecare data, felicitari!

@costi

spune-ne si noua ce ti se pare rusinos in ceea ce ai gasit scris pe Wikipedia despre Dragan?

chiar daca a fost nu doar simpatizant, ci se pare chiar casierul Garzii de Fier, Dragan ramane unul dintre marii oameni pe care i-a dat poporul roman. poate ca ar trebui sa spuna ceva in articolul ala si despre faptul ca respectivul a infiintat pe banii lui o universitate, e vorba de Universitatea Europeana Dragan Lugoj!

asa cum am fost manipulati pe vremea proaspat dezgropatului, asa suntem si acum! s-au schimbat doar maestrii papusari, dar de invatat tot istoria gresita o invatam.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
hlli
[11.10.10 19:13:31]
»

Super!!!

Nu ai uitat chiar nimic... citind rindurile tale parca eram acolo. Cu ochii mintii te-am urmartit pas cu pas si imi ziceam: da, asa este... da, da, si eu am vazut asta... da, si eu am simtit la fel...

Chiar este o zona in care poti sa mergi mereu. Te duci o data si apoi iar mai doresti sa te intorci, revii... si apoi iar te cheama ceva... Nu stiu ce este acel "ceva", dar este, exista si pentru asta eu caut sa ma reintorc ori de cite ori am ocazia.

Ai si ales un traseu care nu este asa plin de restrictii rutiere, de semafoare si "drum in lucru" si cu siguranta ai facut bine.

Sa azuzim de bine!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
biancuta
[11.10.10 19:49:37]
»

O lectura foarte placuta, asa cum ne-ai obisnuit, iar detaliile sunt foarte utile! Sculptura e cu adevarat impresionanta iar Constantin Dragan este de admirat pentru opera de arta de pe malul Dunarii! Votul nr. 9!

Ellada_sagapo
[11.10.10 20:36:51]
»

Daca e vorba de Dunare, sa fie "Valurile Dunarii" ca si fundal muzical.

http://www.trilulilu.ro/onoflor/32b802a6c0489c

P08 imi place cel mai mult pentru ca imi aduce aminte de intalnirea AFA unde am stat cu voi la masa, si nu numai.

Va pup pe toti!

webmaster13
[11.10.10 21:04:59]
»

Ufff, sincer si eu tot la melodia propusa de catre @Ellada_sagapo m-am gandit initial, este si firesc in primul moment sa te gandesti la celebra melodie, insa fara sa vreau am dat peste melodia aceasta (postata mai sus), tot un vals dar mai deosebit la fel cum sunt si impresiile @georgianei, insa nu este de neglijat propunerea initiala, asa ca putem schimba, cu alte cuvinte "mingea este in curtea @georgianei"...

raduu1972
[11.10.10 21:53:26]
»

un review foarte bun de fapt este in nota obisnuita cu care ne-a obisnuit georgiana.

Iar ca o remarca pur nevinovata, nu sunt un fan al comunismului dar oare ce putem admira realizat dupa 90? o autostrada spre mare partial terminata?

mariana
[11.10.10 22:10:57]
»

Georgiana, daca nu ai reusit sa mergi cu barca la pesteri ai pierdut jumatate din frumusete, am inteles ca este un drum si din sat, noi nu l-am gasit (sau mai corect nu am avut timp sa-l cautam) asa ca propun sa mai mergem odata impreuna si rezolvam, la vara si prindem si niste peste!

georgianaAUTOR REVIEW
[11.10.10 22:14:54]
»

@mariana,

Ce frumos ar fi! Sunt de acord. Ba mai mult decat atat, abia astept!

any*
[11.10.10 22:47:16]
»

Frumos review, un vot si de la mine...

dannek
[11.10.10 22:47:17]
»

Am trecut si eu pe acolo acum vreo 5 ani si l-am salutat pe Decebal!

Ma bucur ca ai adus aminte!

trandafir 1970
[11.10.10 22:56:08]
»

O zona superba a tarii, pe care am ratat-o asta-vara! Dar acum, pozele, cuvintele tale, melodia asta fermecatoare, mi-au creat o stare de bine! Parca amfostacolo... cu ajutorul tau, iti multumesc pentru simplitatea cuvintelor tale, care cuceresc cititorul!

creivean
[12.10.10 06:08:10]
»

Cum era de asteptat, un review scris cu mult suflet. Felicitari @georgiana.

sandu.53
[12.10.10 09:35:56]
»

expresiv, sensibil si mai ales cu multe detalii utile... un review excelent. felicitari!

georgianaAUTOR REVIEW
[12.10.10 09:42:31]
»

@Webmaster 13,

Iti multumesc pentru alegerea muzicala. Da, este foarte potrivita, te indeamna sa mergi acolo.

Ii multumesc si @Eladei Sagapo si tuturor care mi-au citit si apreciat povestea calatoriei mele, de-a lungul Dunarii!

stefania
[12.10.10 10:33:35]
»

Super! Am strabatut si eu acest traseu de la Orsova pana la Moldova Noua, daca nu aveam GPS-ul, de multe ori aveam impresia ca nu mai sant in tara mea. Cand am fost eu drumul era in lucru, acum oare sa terminat? A-si mai repeta odata acest traseu.

georgianaAUTOR REVIEW
[12.10.10 11:17:06]
»

@stefania,

Drumul, cum am scris si-n review in august cand am fost eu acolo era foarte bun, nou, mai lipsea cam un procent de 10%dupa cum am aproximat eu (si cantaresc bine ca sunt balanta !)

Si da, ai dreptate, pe acolo, prin zona intra tot mereu semnalul sarbesc la telefoane si la ei este foarte scump~2 euro minutul!

magdalena
[12.10.10 11:26:17]
»

Desi nu am ajuns la Cazanele Dunarii, am inteles de la cei din jurul meu care au fost ca este o zona superba!

mariana.olaru
[12.10.10 14:28:06]
»

Ca de obicei, un ghid complet și util pentru cei ce-și propun să călătorească în zona românească a Defileului Dunării. Mulțumim, @georgiana!

celeste
[12.10.10 15:11:11]
»

@georgiana, felicitari pentru aceste impresii... este o zona pe care nu am vazut-o. cu toate ca in luna mai am fost la Herculane.

david
[12.10.10 22:32:56]
»

Degeaba se mandresc austriecii cu Valea Wachau (o zona cuprinsa intre localitatile Melk si Krems, pe unde curge Dunarea), la noi natura face tot, la ei totul tine de civilizatie si de un turism dus la extreme, uneori!

Cred ca avem mai mult de castigat, daca am pune accent pe civilizatie si repect fata de natura.

Alina Morar
[12.10.10 22:55:14]
»

Uite ca vine votul cu nr 30!

Frumos. Si eu am vazut zona, in 2007, in ultimul concediu petrecut in Romania... Mi-e dor... dar...

Mi-a placut foarte mult...

cosminp
[16.10.10 08:42:05]
»

am fost acolo in urma cu mai multi ani, de la Pojejena pana la Orsova. un drum foarte frumos (cam 'defect') cu peisaje de vis.

bine macar ca acum este deschis si nu mai este blocat de caderile de pietre.

frumoasa descriere pentru care ai votul meu.

TraianS
[20.09.11 09:29:22]
»

"Decebal Rex

Dragan Fecit"

Interesant

iulianic
[20.09.11 12:08:17]
»

Georgiana, felicitari pentru review-ul tau inspirat si documentat!

Mi-a facut placere sa-l citesc si sa vad - prin ochii tai - frumusetea Dunarii in acele locuri. Imi doresc sa ajung sa vad si eu Cetatea Golubac de pe malul romanesc asa cum imi doresc s-o vad si din interior. De asemenea imi doresc sa ajung sa vad statuia lui Decebal, precum si meandrele fluviului de la o atat de mica distanta.

Poza 10 mi-a placut nespus.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
georgianaAUTOR REVIEW
[20.09.11 13:28:21]
»

@iulianic,

Multumesc, chiar m-ai facut sa-mi recitesc propriul review, cu aceasta ocazie! Si sa ascult si melodia superba atasata de web 13!

tirol
[10.04.12 14:13:57]
»

@georgiana: un vot, cum altfel, decat maxim!

La sf. lunii iunie am rezervare, din pacate doar pt o singura noapte, la o pensiune din Cazane. Apoi ma indrept spre Muntenegru...

In cele cateva ore de popas la Eselnita, imi doresc sa vad cat mai multe... De aceea, orice sfat de trasee pornind de la aceasta locatie, va fi pe deplin apreciat

Multumesc,

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
georgianaAUTOR REVIEW
[10.04.12 18:06:25]
»

@Tirol,

Eselnita este imediat dupa Orsova! E un cunoscut sat de pescari. Sau... poarta spre Cazanele Dunarii!

Prima data am ajuns aici, dupa un Revelion petrecut in Baile Herculane, pe 1 ianuarie, cu gandul de a cumpara peste direct de la pescari, de la Dunare.

Era un ger de crapau pietrele, iar Dunarea inghetata la mal. In larg erau doar cateva barci de pescari.Si,ca sa se incalzeasca, faceau foc in barca, in niste ligheane de tabla.

In final, am tot stat la mal si i-am asteptat pana au binevoit sa vina la noi, la mal si ne-au vandut fitofag. Imi amintesc cu placere acea zi de inceput de an, de cate ori trecem pe acolo.

Daca tot ai cazare acolo, nu rata o vizita in Golful Mraconia, unde poti vizita Manastirea Mraconia, fix pe malul Dunarii. Apoi, ai ocazia sa admiri Chipul lui Decebal sapat in piatra, cea mai mare sculptura in stanca din Europa.

Neaparat cina pescareasca, undeva pe malul Dunarii, te descurci la fata locului. Vei fi uimit ca la tot pasul vei intalni Politia de Frontiera, care patruleaza de-a lungul Dunarii.

In rest, daca doresti sa te bucuri de un rasarit spectaculos, la Cazane este locul ideal! Sper sa te incante tinutul minunat al Banatului de langa Dunare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
hlli
[10.04.12 19:12:50]
»

@tirol, sa ai in vedere ca dupa ce treci de Orsova, pina nici nu ajungi la Esalnita, pierzi la celular semnalul cu RO si intra semnal de Serbia. Eu cit o saptamina cit am stat la Esalnita am evitat convorbirile telefonice pe celular pentru ca mi s-a parut destul de scump.

Este o zona superba si ar merita macar 2-3 zile sa stai, mai mult parca este plictisitor... Daca ai avea timp si o plimbare pe Dunare cred ca ar fi binevenita.

Vacanta placuta!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tirol
[10.04.12 20:01:53]
»

@georgiana:

@hlli:

Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile prompte si pline de folos!

Am convingerea ca aceasta zona a tarii noastre este cel putin la fel de frumoasa precum meleagurile alese pt vacanta 2012 - Kotor si ca revenirea in tara o voi alege tot pe la Cazane.

Va doresc vacante reusite!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
24 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, any*, ascent, biancuta, celeste, cosminp, Costi, dannek, david, Ellada_sagapo, georgiana, hlli, ileanaxperta*, iulianic, magdalena, mariana, raduu1972, recul*, sandu.53, stefania, tirol, TraianS, trandafir 1970, valimi
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Clisura Dunării:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.7162230014801 sec
    ecranul dvs: 1 x 1