77483 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Parcul Etnografic Național 'Romulus Vuia'

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.05.2017
DE
Avatar Maya_C
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Cluj-Napoca
înscris/ă în 15.02.16
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 15

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau alte impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Acasă la muzeul bunicilor mei


Urmare de aici

Mi se pare îngrozitor de complicat să vă prezint un obiectiv turistic de genul unui muzeu. Pentru ca e vorba de date, de informaţii concise şi chestii tehnice… iar eu de tehnică mă cam feresc. Aşa că... să vedem ce iese... :)

Unii dintre voi sunt enciclopedii în informaţii utile, aşa că dacă cineva doreşte, nu mă supără nişte completări. Sunt sigură că unii cunosc mai multe… Azi am dat o tură pe la parcul muzeului etnografic Romulus Vuia.

Eu o să vă povestesc în felul meu. Amestecat. Povestea lui... povestea mea... şi dacă vreţi, aştept la final povestea voastră…

Pentru mine, o vizită la un muzeu etnografic, înseamnă o vizită la bunici, o călătorie în lumea lor, plină de frumos, nostalgie şi libertate. Sigur că acum când vorbesc de libertate mă gândesc la spaţiile largi, la pământuri nesfârşite, la aer curat şi verde de mai. Dar pentru cei care la ţară însemna acasă, spaţiile largi erau drumuri lungi, pământurile nesfărşite însemnau muncă la câmp, iar când vedea verdele de mai… bunicu’… îşi bătea coasa. Pentru copilul din mine, munca la câmp trebuia rasplătită cu o zi la scăldat, şi îmi amintesc că negociam totul la sânge.

Povestea lui…

Parcul Etnografic National Romulus Vuia este primul muzeu în aer liber din România, înfiinţat la 1 iunie 1929 şi al şaselea din Europa; face parte din Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Luna viitoare împlineşte frumoasa vârsta de 88 de ani. După 80… cred că fiecare vârstă trebuie punctată temeinic şi sărbătorită cu multă şampanie.

Îl găsiti acasă pe strada Tăietura Turcului şi acceptă vizite pe timp de vară de miercuri până duminică de la 10 la 18, iar pe timp de iarnă de la 9 la 16. Orarul lui se modifică atunci când se schimbă ora… de vara sau de iarnă. Luni şi marti se ocupă de treburi gospodăreşti, nu primeşte musafiri. Pentru o vizită… tariful este de 6 lei de adult, 3 lei pentru copii, elevi, studenţi sau pensionari şi e foarte prietenos cu angajaţii altor muzee din ţara. Pe baza legitimaţiei vizate aceştia au intrarea gratuită.

Ca amplasare e într-un frumos loc, aproape de Padurea Hoia, una dintre cele mai mari și faimoase păduri ale Clujului. Dacă treceţi de el, pe continuarea dealului intraţi în pădurea Hoia, iar după un drum de vreo 1-1.5 k prin pădure ajungeţi pe un platou imens de unde puteţi admira mare parte din oraşul Cluj.

Poate vă întrebaţi cum a apărut acolo... Ei bine, vinovat este un tânăr bănăţean întemeietor al etnografiei româneşti, pe nume Romulus Vuia, al cărui nume îl şi poartă. Născut undeva aproape de Timişoara, în Comloşu Mare, într-o familie respectată de dascăli, se specializează în etnografie, care la acea vreme abia începea să mijească, iar din 1922 îşi centrează activitatea pe înfiinţarea unui muzeu etnografic şi a unei şcoli de cercetare etnografică românească. Obiective bifate şi îndeplinite. Din 1923 a devenit directorul primului muzeu etnografic din România. Timp de 25 de ani s-a ocupat de dezvoltarea muzeului şi îmbogăţirea patrimoniului, adunarea unor obiecte de colecţie, fotografii care imortalizau realitatea din teren. Îi plăcea şi lui viaţa la ţară şi considera că dezvoltarea unui popor se poate realiza doar cunoscându-şi rădăcinile şi respectându-şi valorile tradiţionale. În timpul războiului multe colecţii au fost transportate la Sibiu pentru protejarea lor. O parte a Ardealului era pierdută în favoarea Ungariei şi a fost o încercare de a salva ce se mai poate. La întoarcere, în 1945 găseşte clădirea muzeului transformată în restaurant, iar parcul în aer liber distrus în mare parte. Din păcate noul regim instaurat, cel comunist, nu a fost prea blând cu etnografia. Instituţiile pe care le-a înfiinţat au fost distruse, iar catedra de etnografie desfiinţată.

Povestea mea…

Noi am pornit la o plimbare cu bicicletele şi din fericire nu s-a supărat nimeni că vrem să intram în parc pe două roţi. Piuă, joagăr, hodaie, ne-am amuzat de fiecare cuvânt desprins parcă din vremurile carelor cu boi, şi fiecare ne deschidea orizontul spre o altă poveste din copilărie. Fiind crescută la oraş, dar petrecându-mi mare parte din vacanţe şi la ţară, m-am lovit adeseori de cuvinte care nu făceau parte din vocabularul uzual. Îmi vine în minte imaginea unei fetiţe de vreo 6 ani trimisă de bunicu în şură, unde, de pe başca puilor trebuia să aducă un drod. Pentru că şi atunci, la fel ca şi acum, ceream explicaţii puţine, bazându-mă pe „mă descurc eu cumva” îmi amintesc că m-am urcat pe o ladă mare încercând să am o viziune de ansamblu asupra fiecărui lucru din şură. Dar pentru că nimic nu-mi părea să fie un drod… am început să strig: „bunicule, bunicule… oare care-i başca? ” Da… aţi ghicit… era chiar lada pe care mă cocoţasem…

Pe atunci, când mergea la biserică bunicu' îşi făcea pantofii cu box, bunica cosea cipcă, noi beam oţâră de lapte din ulcică, aprindeam focul cu moşini, ne dădeam în hintă, iar muierile voroveau duminica la poartă şi îşi lăudau copiii nealcoşi. Aţi înţeles totul, nu-i aşa? Pe când mă întorceam toamna la Cluj aveam un cu totul alt vocabular şi nu înţelegeam de ce trebuie să mă debarasez de el.

Căsuţele din Parcul Etnografic îmi păreau că au mirosul copilăriei. Un miros de lemn putred, un decor răbdător în care timpul nu contează, şi arome de flori de liliac. La poarta bunicii mele în fiecare primăvară trebuiau să te întâmpine florile de liliac. Mi-am găsit casuţa potrivită cu flori de liliac. Mi-o şi imaginam pe bunica la poartă.

75 de hectare de amintiri… Şi toate din trecutul îndepărtat.

Obiectele din case îmi aminteau de unele pe care le-am mai întâlnit în alte vremuri. Bunica avea obiceiul să coase. Din păcate nu am moştenit talentul ei pentru lucrul manual, dar iubesc fiecare buclă facută cu acul pe pânză. Un fel de ştergare, pe care le-am regăsit şi în casele prezentate la muzeu, îi înnobilau bucătăria. Imagini cu oameni făcând diverse lucruri sau cu peisaje, iar la baza lor cusut cu scris de mână căte un mesaj cu tâlc. Îmi amintesc acum că erau nişte mesaje care puneau într-o lumină pozitivă femeia… că doar ea le făcea… lăudau hărnicia şi dragostea. „Femeia gândeşte cu inima, iar bărbatul cu capul”, ”Vorba bună unge, vorba rea împunge”sau „Rara întâlnire, e mai cu iubire”. Îmi amintesc cum o puneam pe bunica să îmi explice tâlcul acelor cuvinte pe care ea, cu puţina şcoală făcută s-a străduit să le reproducă cât mai estetic pe pânză. Iar bunica îmi explica, deşi ştia că a doua zi am să revin cu aceleaşi întrebări. Probabil că am vrut sa le aprofundez… :)

Am găsit gospodării din Maramureş, Bistriţa Năsăud, Alba, Mureş, Sălaj, şi toate mi se păreau că le-am mai văzut pe undeva. Există un magazin al muzeului, un loc de joacă şi din loc în loc ţâşnitori cu apă potabilă. Două biserici micuţe în stil vechi am putut admira. Biserica Petrindu din judeţul Sălaj şi Biserica Cizer, tot din Sălaj. Glumeam cu ai mei că probabil au fost construite pentru gnomi sau spiriduşi, pentru că la intrare trebuia să te apleci dacă aveai mai mult de un metru jumate. În interior picturile cu sfinţi de pe pereţi mi-au amintit din nou de biserica din satul bunicilor, unde nu ma plictiseam niciodată. Erau atâtea poveşti pe pereţi atâtea imagini pe care mă straduiam să le interpretez încât după două ore de stat, parcă mai aveam nişte poveşti de imaginat şi încă nu eram pregătită să merg acasă.

Am nimerit într-o zi muzicală. Lângă parcul etnografic, pe un platou era un eveniment organizat de studenţii maghiari. Muzică şi dans, gălăgie multă. Aglomeraţie la locurile de parcare. Şi vreo 3 suite de miri cu alai veniţi să facă poze într-un decor cât mai natural.

Vizita la muzeu a fost pentru mine o punte peste timp. Încerc să nu uit nimic din ce a fost important. Viaţa ne împinge înainte, iar timpul zboară, atat de repede încât uneori mi se pare că ne lasă în urmă. Căutăm în el toate răspunsurile. Oare unde s-au dus zâmbetul bunicii, lacrimile mamei, ursuleţul de pluş din copilărie? Timpul, şterge durerea, ne adoarme visele şi naşte noi speranţe. Ne coboară, ne ridică, ne transformă după bunul său plac, ne modelează, ne formează, ne ajută să creştem. Ne lasă impresia că e de partea noastră, dar realitatea e că timpul e doar de partea lui. Pentru el suntem doar nişte jucării. Puf în bătaia vantului... sau flori de liliac...

Asta a fost povestea mea. Voi aveţi un muzeu preferat?

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Maya_C in 07.05.2017 22:52:54

Validat / Publicat: 08.05.17 08:22:45


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 594


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Maya_C); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  55300 PMA (din 41 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[08.05.17 07:49:36]
» mesaj pers

   @Maya_C: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

   ===

   Mutat în rubrica "Parcul Etnografic Național 'Romulus Vuia', CLUJ-NAPOCA" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[08.05.17 08:24:46]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   --

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[08.05.17 08:31:50]
» mesaj pers

   @Maya_C: Felicitări pentru această descriere caldă, mi-am adus aminte cu plăcere de plimbarea din toamna lui 2014 prin acest muzeu al satului în aer liber (vezi impresii) - natura e minunată în orice anotimp. Nu îți fă probleme - a „ieșit” un articol drăguț, în stilul tău, ilustrat cu fotografii reușite.

   Întotdeauna o vizită într-un muzeu etnografic înseamnă o întoarcere în timp, o aplecare asupra vieții materiale a înaintașilor noștri, o descifrare a multiplelor tradiții și obiceiuri ale bunicilor noștri - locul de unde a pornit epoca de azi. Un articol sensibil, votat ca atare (P10 e superbă).

   Îmi plac muzeele cu caracter etnografic, mai ales cele amplasate în aer liber. Unul din planurile mele este de a vizita toate aceste minunate muzee ale satului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
- Maya_C
[08.05.17 08:54:13]
» mesaj pers

   @webmaster26: da, pozitionarea e corecta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mprofeanu
[08.05.17 11:18:16]
» mesaj pers

   @Maya_C: Frumoasă descrierea ta despre un loc deosebit și atât de verde din țara noastră. Și mie îmi plac muzeele în aer liber și cu întoarcere în timp.

   Mi-am adus aminte cu plăcere de cel de lângă Târgu-Jiu, Muzeul Curtișoara, muzeu al arhitecturii populare și nu numai sau cel de lângă Sighetul Marmației, Muzeul Maramureșului, sunt atâtea...

   Frumoase și pline de viață și pozele! Cu o fată frumoasă în peisaj ce să îți mai dorești!...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[08.05.17 15:04:47]
» mesaj pers

   @Maya_C:

   Am sa scriu un mare: SUPERB!

   Superb articolul tau despre acest loc vechi care ar trebui apreciat o data in plus cu fiecare an ce trece peste el, cum scrii.

   Te temeai de lipsa ta de a gestiona detalii tehnice, probabil de genul... cu o suprafata de 11224 mp, construite dupa tehnica straveche din pamant 30% cu... 45% si...

   Dar ai insirat atat de inspirate randuri, ca am citit povestea asat pe nerasuflate.

   Si ca sa iti raspund la intrebare:

   Imi place Muzeul Satului din Bucuresti, unde bunicul (tataia), parinti, unchi etc ma plimbau in fiecare an al copilariei mele cred; imi placa Muzeul Arta Lemnului din Campulung Moldovenesc - vezi impresii, imi place Muzeul Satului Maramuresean din Sighetul Marmatiei, pentru aceast din urma am o afinitate anume.

   In general ma intereseaza mult asemenea muzee si iti multumesc inzecit pentru oportunitatea de a mai descoperi ceva, de a invata.

   SUPERB!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- crismis
[08.05.17 17:37:16]
» mesaj pers

   @Maya_C: Exceptional!... De unde ai scos-o p-aia cu "datele tehnice"?! Cui ii trebuie date tehnice cand i-ai daruit arata poezie?!

   Am vizitat acest muzeu acum vreun an jumate, mai precis la un inceput de noiembrie, impreuna cu Istetica si cu prietena ei. Adesea imi amintesc acea dimineata perfecta: soare cu dinti pe un cer albastru-intens, bruma cazuta peste frunzele uscate, iar noi - singurele vizitatoare plimbandu-ne alene printre casute si biserici de lemn...

   Sa inteleg ca voi ati vizitat si interiorul caselor?! Cand am fost noi nu se putea. Zi ca da, sa am motiv sa ma mai duc o data! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- krisstinna
[08.05.17 18:02:41]
» mesaj pers

   @Maya_C: Genial!

   Chiar am lăcrimat, s-a furnicat pielea pe mine.

   Eu coseam ștergare cu bunica :)

   Din păcate mama a aruncat aproape tot, zicea că sunt vechituri, iar eu eram prea tânără pentru a le da importanță, aveam multe alte probleme „pe cap”

   Sigur că am înțeles cuvintele tale, m-am amuzat.

   Mulțumesc frumos prințesă, ai povestit minunat. Pozele sunt foarte frumoase.

   Unde crezi că au zburat toate cele? Nicăieri, sunt acolo, în cutia cu amintiri, plină cu miresmele copilăriei.

   :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Maya_C
[08.05.17 18:57:04]
» mesaj pers

   @crismis: sa stii ca am gasit cateva locuinte in care puteai arunca o privire. erau niste doamne care invitau si deschideau usa celor curiosi. inauntru nu prea m-am straduit sa fac poze ca era prea intuneric si nu imi place sa folosesc blitzul ca stiu ca arde culorile. si in biserici am intrat. am vazut la intrare ca poti cere asistenta tehnica. probabil un fel de ghid. daca are cheile... te-ai scos. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Maya_C
[08.05.17 19:03:52]
» mesaj pers

   @krisstinna:

    @crismis:

   fetelor, va multumesc! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[08.05.17 19:52:12]
» mesaj pers

   @Maya_C:

Oare unde s-au dus zâmbetul bunicii, lacrimile mamei, ursuleţul de pluş din copilărie?

   Oooff, cum m-ai făcut tu să lăcrimez de dor și nostalgie...

   Mai mult decât superb! Dacă vreau date tehnice, caut pe la Gogu și-mi zice el. Tu-mi arăți altceva: sentimente, trăiri, flori de liliac...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[08.05.17 19:59:40]
» mesaj pers

   @Maya_C: Frumos muzeu, frumoase și poetice aduceri aminte și îndemnuri la visare.

   Ai o vârstă care nu-ți dă dreptul să filozofezi pe tema timpului, care nu e de partea noastră, ci a lui și numai a lui... Lasă gândurile astea pe seama babelor ca mine :)

   Și deci mă conformez: și eu am avut marele noroc de a-mi petrece vacanțele la țară și a-mi cunoaște foarte bine bunicii pe linie maternă. Mai mult, am cunoscut-o și pe străbunica (mama bunicii), care locuia peste drum și făcea în cuptorul din curte niște minunății de mă lingeam pe degete: pâine pe vatră, cozonaci, chifteluțe prăjite pe tablă și câte și mai câte. Păstrase războiul de țesut pe care însă nu îl mai folosea decât pentru preșuri, pentru că-i slăbise vederea și nu mai putea să țeasă lucruri complicate. Avea și fuior de tors și mama mi-a povestit de multe ori că la ei în casă hainele erau făcute de bunica și străbunica - era prin anii 1930.

   Toate astea se petreceau într-un sat din Bărăgan, unde, spre deosebire de locurile copilăriei tale, iarba era înlocuită de praf. Bunicii, așa în vârstă cum erau încă de atunci, își făcuseră însă o grădină unde cultivau de toate, de la roșii la cartofi și dovleci. Aveau și viță de vie și o mulțime de pomi fructiferi care umbreau casa. Stăteam afară pe prispă și mă jucam cu verișoarele mele sau citeam și când ni se făcea poftă, luam câte o caisă din pom. Iar bunica gătea dumnezeiește și foarte „nesănătosˮ (și ea și bunicul erau ardeleni la origini), cu untură... Puii crescuți în ogradă aveau un gust care n-are nimic de-a face cu cel al „mortăciunilorˮ din magazine iar pilaful pe care-l făcea avea o culoare aurie...

   Multe aș avea de povestit despre vacanțele mele la țară, dar și așa m-am lungit prea mult. Ce vremuri frumoase!

   PS: Chiar n-am mai vizitat de mult un muzeu etnografic. Am în plan ceva, la vară, și sper să-mi iasă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Maya_C
[10.05.17 08:34:42]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: mulţumesc pentru gândurile frumoase pe care le-ai aşternut aici şi mă bucur că avem origini comune. e drept ca pentru mine la ţară înseamnă dealuri, păduri şi munţi, dar cred că mi-ar plăcea oriunde numai bunici să mai am. :)

   de timp... să ştii că am fost preocupată de când mă ştiu. În liceu dezvoltasem un fel de obsesie pentru poeziile lui Nichita Stănescu. îmi amintesc că făceam colectie de poezii în care vorbea despre timp... mă preocupă mai degrabă să fac ceva în timp ce el trece şi mi-e ciudă că e prea rapid, iar eu sunt ardeleancă... şi parcă sunt prea lentă. :))

   nu mă îngrijorează curgerea lui. toate vârstele sunt frumoase dacă esti sănătos. în general încerc să nu fiu obsedată de timp, dar să fiu punctuală. Am citit undeva într-un cod al bunelor maniere că dacă eşti la o întâlnire importantă, un eveniment aşteptat sau un moment care contează să nu porţi ceas. E un fel minunat de a spune că timpul nu contează...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mishu
[11.05.17 21:14:02]
» mesaj pers

   @Maya_C: La mine a merge la bunici era distractiv rau de tot, bunicii din partea tatalui stateau la doua case de noi, noi am stat la casa intr-un cartier "select" numit Vitan, iar bucurestenii stiu cam ce inseamna asta, iar bunica din partea mamei statea tot in Bucuresti, intr-un alt cartier select👍, Ferentari, pe o strada desfundata, unde luam apa cu galeata de la cismea din strada, si unde vara stateam si coseam medele cu cruciulite si imimplacea sa fac ghirlande din floricele din curte.

   Asa ca oriunde ar fi casa bunicilor ne este draga pentru ca acolo stau fiintele dragi noua.

   Felicitari pentru articol, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri
Dacă aveți deja un cont pe AmFostAcolo, vă puteți autentifica mai jos
UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Probleme autentificare? / Recuperare date cont"

Dacă nu aveți cont pe sait, vă puteți crea unul în 2-3 minute făcând click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
TOP

 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[15] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2017] intrarea în lumea fascinantă a bunicilor mei -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852576">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852576"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852576">Şterge vot</a></div><span id="v9852576" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852576)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852576Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852576MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2017] intrarea în lumea fascinantă a bunicilor mei
foto Maya_C [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2017] biserica din lemn Cizer, Sălaj -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852577">Şterge vot</a></div><span id="v9852577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2017] biserica din lemn Cizer, Sălaj
foto Maya_C [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2017] bunica ne aştepta tot timpul pe prispă -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852578">Şterge vot</a></div><span id="v9852578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2017] bunica ne aştepta tot timpul pe prispă
foto Maya_C [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2017] parcă toate casele lasă impresia de viaţă tihnită si relaxare -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852579">Şterge vot</a></div><span id="v9852579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2017] parcă toate casele lasă impresia de viaţă tihnită si relaxare
foto Maya_C [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2017] dar munca era cea mai importantă -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852580">Şterge vot</a></div><span id="v9852580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2017] dar munca era cea mai importantă
foto Maya_C [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2017] in curtea bunicilor, toate lucrurile păreau importante -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852581">Şterge vot</a></div><span id="v9852581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2017] in curtea bunicilor, toate lucrurile păreau importante
foto Maya_C [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2017] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852582">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852582"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852582">Şterge vot</a></div><span id="v9852582" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852582)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852582Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852582MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2017]
foto Maya_C [07.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [MAY-2017] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852583">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852583"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852583">Şterge vot</a></div><span id="v9852583" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852583)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852583Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852583MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2017]
foto Maya_C [07.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [MAY-2017] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852584">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852584"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852584">Şterge vot</a></div><span id="v9852584" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852584)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852584Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852584MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2017]
foto Maya_C [07.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [MAY-2017] şi în poarta bunicii liliacul era nelipsit -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852585">Şterge vot</a></div><span id="v9852585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2017] şi în poarta bunicii liliacul era nelipsit
foto Maya_C [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2017] Biserica Petrindu, Sălaj -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852586">Şterge vot</a></div><span id="v9852586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2017] Biserica Petrindu, Sălaj
foto Maya_C [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2017] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852587">Şterge vot</a></div><span id="v9852587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2017]
foto Maya_C [07.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [MAY-2017] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852588">Şterge vot</a></div><span id="v9852588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2017]
foto Maya_C [07.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [MAY-2017] -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852589">Şterge vot</a></div><span id="v9852589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2017]
foto Maya_C [07.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [MAY-2017] şi daca ajungeţi pe platoul de la Hoia, vedeţi oraşul de sus... -- foto by <b>Maya_C</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852590">Şterge vot</a></div><span id="v9852590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2017] şi daca ajungeţi pe platoul de la Hoia, vedeţi oraşul de sus...
foto Maya_C [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[15] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2017 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2017 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.0949590206146 sec